Mainos

Petteri Orpon hallitus

  • 1 576 092
  • 18 597

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vuoteen 2017 asti totopelejä pyöritti Suomen Hippoksen omistama Fintoto Oy, joka tuloutti voittonsa hevosurheilulle. Vuonna 2017 Fintoto Oy, Raha-automaattiyhdistys (RAY) ja Veikkaus Oy yhdistyivät yhdeksi valtion omistamaksi rahapeliyhtiöksi, jonka nimeksi tuli Veikkaus Oy. Silloin arpajaislakiin sorvattiin pykälä, jonka mukaan hevosurheilu saa 4% Veikkauksen tuotosta. Se vastasi tuossa fuusiossa totopelien osuutta.
Nyt kun Veikkauksen tulos menee budjettiin, päätti Marinin hallitus säilyttää edunsaajien osuudet ennallaan eli jakaa saman rahan valtion budjetista siitä huolimatta, että korona rokotti Veikkauksen tulosta.
Myös Orpon hallituksen budjetissa tuki säilyy tänä vuonna euromääräisesti ennallaan eli 39,192 miljoonassa eurossa/v, todennäköisesti myös 2025.

Tämä siis historiallinen tausta tuolle tuelle. 2026 siirrytään luultavasti lisenssimarkkinaan joten siltä osin asia on auki. Raviurheilu on auringonlaskun ala ja eläinurheilu muutenkin vastatuulessa yhteiskunnallisessa muutoksessa, joten lisenssimarkkinassa summat todennäköisesti pienenevät. Sitä en lähde ennustamaan kuka totopelit järjestää lisenssimarkkinassa, onko se Veikkaus, PAF vai Ruotsin ATG, ja paljonko valtio siitä saa tuloja ja paljonko se vetää siitä itselleen.

Raviurheilu ei pyöri ilman totopeleistä saatavia tuottoja, joista sitten maksetaan palkinnot. Toki omistajat rahoittavat touhua myös.

Ja sori off-topic, tämä meni jo kauas ammattiyhdistyksistä, ehkä pitäisi siirtää muualle @Moderaattorit.

Tässä kun niitä säästökohteita etsitään, niin yksi kivi on edelleenkin kokonaan kääntämättä: Tässä ovat suurimmat yritystukien saajat – tutkija ihmettelee jättitukia saavia ”kantiksia” ja ”outouksia”

Tokihan tämä on sitä parempaa kommunismia ja onhan Vermon raviradan merkittävyys Suomen taloudelle niin suuri, että se ihan loogisesti on suurimpien tuensaajien joukossa (huom, muut raviradat eivät nouse tuohon TOP20 -listalle mutta saavat myös suhteettoman paljon rahaa valtiolta vuosittain). Samassa jutussa myös taas kerran se suurin ongelma, eli ylläpitävien tukien suhteettoman suuri osuus t&k -tukiin verrattuna. Käytännössä siis valtio tukee elinkelvottomia yrityksiä jatkamaan samalla tavalla. Tämä jatkuva tuki on myös johtanut siihen, että nämä elinkelvottomat yritykset eivät ole joutuneet tekemään riittäviä modernisointeja tehtaisiinsa, joka taas on johtanut siihen, että tehtaat vanhenevat käsiin ja kiitoksena kaikista saaduista yritystuista voidaankin sitten se moderni tehdas rakentaa jonnekin halpatyövoimamaahan.

En pidättele henkäni odottaessani, että näihin tukiin kosketaan.
Kirjoittelin joskus selvitystä siitä, miksi raviradoille menee suuria tukia, lainaan sen tähän uudestaan luettavaksi.
Vaikka itselläni on lukkarinrakkautta ravipelaamiseen, niin onhan tuo omituinen kuvio. Vanhan arpajaislain ja Veikkauksen suorien tukien jakamisen aikaan se oli ymmärrettävämpi. Toivottavasti pääsemme pian lisenssimalliin, jolloin ravipelaaminen pääsee irti tästä mallista, joka ei palvele oikein ketään.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Kirjoittelin joskus selvitystä siitä, miksi raviradoille menee suuria tukia, lainaan sen tähän uudestaan luettavaksi.
Vaikka itselläni on lukkarinrakkautta ravipelaamiseen, niin onhan tuo omituinen kuvio. Vanhan arpajaislain ja Veikkauksen suorien tukien jakamisen aikaan se oli ymmärrettävämpi. Toivottavasti pääsemme pian lisenssimalliin, jolloin ravipelaaminen pääsee irti tästä mallista, joka ei palvele oikein ketään.
Äh, ei olisi edes pitänyt kirjoittaa tuota ravirata-kommenttia tuohon, se ei nimittäin ollut lainkaan tuon kirjoituksen pointti, vaan yleensäkin yritystuet, joissa olisi kyllä leikattavaa ihan hurjastikin. Ja erityisesti nuo jatkuvat ylläpitävät tuet, jotka osin ovat jopa haitallisia, tulisi kaikki tarkistaa.

Ei valtion pidä mielestäni puuttua yritysten välisiin kilpailuasetelmiin tai keinotekoisesti ylläpitää bisnestä, joka ei ole tuottavaa. Mieluummin tuo raha tulisi laittaa T&K -hankkeisiin, joista edes jossain määrin on nähtävillä mahdollisen sijoituksen takaisinmaksu. Nykyiset tuet kannustavat yrityksiä vain toimimaan huonosti.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä, Marin hyökkäsi oikeistoa vastaan ja piti melko tiukkaa linjaa julkisesti pääministerinä ja vaaliväittelyissä. Puolueena SDP oli kuitenkin valmis kompromisseihin ja vastasi myös asiallisesti hallitustunnusteluihin. Aika paljon samaa siis kuin tuossa aiemmin mainitussa Lipposen ja Ahon väännössä, ja kun silloinkin saatiin kompromissi aikaiseksi, niin nyt jos koskaan sellaista olisi omasta mielestäni tarvittu. En usko kenenkään olevan pohjimmiltaan eri mieltä siitä, että Suomessa tarvitaan kuitenkin pitkäjänteisyyttä ja yhteistyötä nykyisten ongelmien hoitamiseksi. Voi olla, että Marin oli nyt sitten yksilönä se suurin ongelma, mutta sitä isompi ja arvostettavampi temppu se olisi ollut, jos tuosta oltaisiin sinipunakompromissi saatu aikaiseksi ja menty niin sanotusti yhteinen hyvä edellä.

Mun mielestä on lähinnä koomista rinnastaa Aho-Lipponen, tai no lähinnä Lipponen, Orpo-Mariniin eli Mariniin.

Lipponen oli lähempänä oikeistodemaria joten onko ihme, että löysivät yhteisen sävelen -95? Vertailukumppanina Sanna Marin, joka aikanaan valitsi vasemmistoliiton sijasta demarit sen takia, että koki demareissa olevan enemmän mahdollisuuksia.

Mun mielestä Marinin luoman vastakkainasettelun lopputuloksena ei ollut mitään mahdollisuuksia saada Kokoomusta ja Demareita samaan hallitukseen viime keväänä.

Tää loppuosuus kompromisseista on sinänsä turhan päiväistä, kun Kokoomus sai sidosryhmiensä (lue EK ja muut probusiness kaverit) näkökulmasta erittäin hyvän hallitusohjelman.
 
Ihan hauska myös puhua siitä, kuinka SDP oli myös valmis 3 miljardin sopeutukseen. Tuosta kun nyt taas vilkaisi sitä SDP:n ohjelmaa, säästöjä oli 100 miljoonaa jostain "Matkakuluista" ja loput 2,9miljardia yrittäjien ja suurituloisten veronkorotuksia. Vertaa tuota lähtökohtaa vaikka nykyisen hallituksen politiikkaan ja arvioi sitten, kuinka lähellä olisi se, että SDP ja Kokoomus olisivat päässeet sopuun hallitusohjelmasta.

Ja vuosi sitten perussuomalaiset ja Purra olivat sitä mieltä, että pienituloisten etuuksiin koskeminen ei heille sovi jne. Eipä tuokaan nyt ihan suoraan sovi nykyisen hallituksen politiikkaan, ja kompromisseja piti näidenkin kahden puolueen välillä tehdä ainakin vaaleja edeltäviin mielipiteisiin nähden.

Enkä siis sano, että se olisi ollut helppoa, vaan nimenomaan päinvastoin kokoajan painotan sitä, että sinipunahallituksen muodostaminen olisi varmasti ollut haastavaa. Mielestäni se olisi kuitenkin ollut tarpeellista ja tulee jossain vaiheessa joka tapauksessa eteen, jos Suomi haluaa yhtenäisesti nykyisistä ja tulevista kriiseistä selvitä.

Tää loppuosuus kompromisseista on sinänsä turhan päiväistä, kun Kokoomus sai sidosryhmiensä (lue EK ja muut probusiness kaverit) näkökulmasta erittäin hyvän hallitusohjelman.

Toisaalta kokoomuksen sidosryhmät ovat myös kritisoineet hallitusta, kun haluaisivat nimenomaan lisää (työperäistä) maahanmuuttoa ja erilaista EU-politiikkaa, mikä ei sitten taas perussuomalaisille käy. Eli jostain joutuvat sidosryhmät tässäkin kompromississa luopumaan, vaikka se on toki totta, että nyt pystyvät vaikuttamaan työntekijöiden oikeuksiin enemmän kuin oikeastaan minkään muun hallituksen aikana historiassa.

Mutta se siitä omalta osaltani. Tuo @Byjavet kirjoitus tiivistää, missä ongelma oikeasti piilee, vaikka en sitä itse ehkä noin kärkkäästi ilmaisisi.
 
Viimeksi muokattu:

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Vai onko Kokoomus oikeistolaistunut entisestään (kauttaaltaan Tereläiseksi?).
Muistatteko sen Kokoomuksen taustavaikuttajan nimeltään Arvo Pohja? Arvo Pohjan aikaan yhteistyö persujen kanssa ei tullut kuuloonkaan ja nyt kun persut on vielä enemmän persumpi kuin vuonna 2016 , niin se kelpaa sänkykaveriksi Kokoomukselle?

Jos ja kun Kokoomuksen ja Perussuomalaisten arvopohjan ero on kahdeksassa vuodessa kutistunut, niin se tarkoittaa Kokoomuksen liikkuneen tuossa ajassa persumpaan suuntaan kuin persut itse ovat liikkuneet.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Onko palstan vasemmisto laajemminkin sitä mieltä, että isot asiat eivät enää Suomea yhdistä? Olen todella eri mieltä, jos näin ajattelette. NATO-jäsenyys yhdisti Suomea ja se on tuore esimerkki siitä, että yhdessä kyetään toimimaan.

PS oli täysillä (no, yksi edustaja äänesti vastaan) mukana. Muut merkittävät puolueet olivat 100 % mukana, paitsi vassarit joista suuri osa äänesti Suomen turvallisuutta ja tulevaisuutta oikeusvaltiona vastaan. Sanon silti, että NATO-jäsenyysprosessi näytti meidän kykenevän edelleen hyvään yhteistoimintaan.

Kun Orpon hallitus vähentää ay-liikkeen aivan liiaksi kasvanutta valtaa ohi eduskunnan ja hallituksen, se koetaan SAK:n ja sen liittojen johdossa ymmärrettävästi vaarallisena tienä. Jatkossa ay-liike ei enää kykenisi masinoimaan viikkojen tai kuukausien lakkoja Suomen talouden kuristamiseksi ja oman vallan turvaamiseksi.

Muutama vuosi eteenpäin ja uskon, että moni ay-liikkeen jäsen ymmärtää tilanteen hyvin. Kuten iso osa ymmärtää jo nyt. Ja sen jälkeen todetaan jopa yhdessä, että se oli vuosi 2024 kun ay-liikkeen oli vihdoin muututtava.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Onko palstan vasemmisto laajemminkin sitä mieltä, että isot asiat eivät enää Suomea yhdistä? Olen todella eri mieltä, jos näin ajattelette. NATO-jäsenyys yhdisti Suomea ja se on tuore esimerkki siitä, että yhdessä kyetään toimimaan.

PS oli täysillä (no, yksi edustaja äänesti vastaan) mukana. Muut 100 % mukana, paitsi vassarit joista suuri osa äänesti Suomen turvallisuutta ja tulevaisuutta oikeusvaltiona vastaan. Sanon silti, että NATO-jäsenyysprosessi näytti meidän kykenevän edelleen hyvään yhteistoimintaan.
Kyllä tosipaikan (sota tai muu vastaava kriisi) tullen suomalaiset ovat olleet ja ovat edelleen yhtenä rintamana puolustamassa Suomea. Kyllä näissä tilanteissa vedetään yhtä köyttä hyvän asian puolesta.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Valtioneuvosto sai oppositiolta yhteisen välikysymyksen sairaalaverkoston alasajosta ja oli mainintaa sote-rahoituksen leikkaamista.

Epäilen, että vastaus voisi olla 3-5 lauseeseen tiivistetty. "Hallitus ei ole tehnyt mistään poliittista päätöstä vielä esityksen johdosta. Kaikki vaihtoehdot ovat realistisesti avoinna. Laitamma joka vuosi miljardin lisää sote-alueille. Alueella päätetään rahojen sijoituksesta." Näitä sitten vatvotaan 8-10 h eri sanankääntein.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tässä kun niitä säästökohteita etsitään, niin yksi kivi on edelleenkin kokonaan kääntämättä: Tässä ovat suurimmat yritystukien saajat – tutkija ihmettelee jättitukia saavia ”kantiksia” ja ”outouksia”

Yritystuet tulevat lisääntymään ja näin tapahtuu jo seuraavassa hallituksessa vaikka SDP sitä johtaisi. Taustalla on EU:n uudet tulkinnat, jotka vapauttivat valtiot myöntämään satoja miljardeja tukea yrityksilleen. Tämä tapahtuu Suomessakin ja joko suoraan tai EU:n (eli veronmaksajien silloinkin) kautta. Minusta paljon saastuttavaa toimintaa ei tule tukea ja olen muutenkin samoilla linjoilla Etlan ja EK:n kanssa. Tuet uusiksi!

Tutkimus-, maatalous- ja yritystuissa tulisi vihdoin laittaa laatua pöytään. Enää ei voi mennä Marinin hallituksen linjalla, jossa mm. ilmastoa ja luonnon monimuotoisuutta rahoittavasta Horizon tutkimusohjelmasta otetaankin rahaa Suomen maatalouden ylläpitämiseen. Tai torpataan silloisen puheenjohtajamaa Suomen toimesta EU:n maataloustukien riippuvuus tilojen luonnonsuojelua parantavista toimista.

Nämä ajat ovat onneksi ohi.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jep en tiedä onko @helderpostiga jo ehtinyt unohtaa minkälaisen vastakkainasettelun Marin sai luotua oikeiston kanssa ja kuinka Marin edelleen johti puoluetta, kun vaalitulos oli selvillä.

Eihän tuolloin ollut oikein minkäänlaisia lähtökohtia luoda sinipunahallitusta. Nykyisen Lindtmanin demareiden kanssa voisi olla.
SDP muutenkin oli melkoisessa käymistilassa vaalien jälkeen. Marin oli jo ns. rampa ankka, mutta vaikka Lindtman olikin perintöprinssi, näytti siltä, ettei SDP:tä pahemmin kiinnostanut tosissaan osallistua hallitustunnusteluihin ja kun Keskusta päätti joka tapauksessa jäädä oppositioon, eikä Perusussuomalaiset kelvannut SDP:lle, melko vaikeaa olisi ollut lähteä hallitusta muodostamaan vuoden 2011 sixpackin toisintona, etenkin kun isot vaalitappiot saaneilla Vihreillä ja Vasemmistoliitolla kovin suurta hinkua hallitukseen ei myöskään liennyt.
 
Viimeksi muokattu:

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tää loppuosuus kompromisseista on sinänsä turhan päiväistä, kun Kokoomus sai sidosryhmiensä (lue EK ja muut probusiness kaverit) näkökulmasta erittäin hyvän hallitusohjelman.
Osittain varmaan, mutta työperäisen maahanmuuton osalta EK:n ja kauppakamarien näkemykset kyllä sivuutettiin aika lailla täysin ja sivuutetaan edelleen ja hallitus on nyt kiristämässä Suomen kireää maahanmuuttopolitiikkaa entisestään. Yhtä lailla viime kesän rasismikohua oletan katsotun juuri kyseisissä sidosryhmissä hiki otsalla ja tuskin Junnilan ja Rydmanin valinnat elinkeinoministereiksi olivat EK:n mieleen.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Osittain varmaan, mutta työperäisen maahanmuuton osalta EK:n ja kauppakamarien näkemykset kyllä sivuutettiin aika lailla täysin ja sivuutetaan edelleen ja hallitus on nyt kiristämässä Suomen kireää maahanmuuttopolitiikkaa entisestään. Yhtä lailla viime kesän rasismikohua oletan katsotun juuri kyseisissä sidosryhmissä hiki otsalla ja tuskin Junnilan ja Rydmanin valinnat elinkeinoministereiksi olivat EK:n mieleen.

Joo täysin samaa mieltä, mutta toisaalta muutokset lakkolakeihin ei ikinä olisi toteutunut demareiden kanssa. Mutta kompromisseja kompromisseja.

Henkilökohtaisesti preferoisin hallitusta ilman persuja.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Todettakoon yllä olevaan, että Kokoomuksen sisällä on keskusteltu hallitusrakenteesta. Persujen hallituspaikka Kokoomuksen kanssa on monella tavalla molemmille eduksi. Vähemmälle on kuitenkin jäänyt maailman ja Euroopan muuttunut tilanne.

Mistä on kyse?

Saksassa AfD kolkuttelee venäjämyönteisellä politiikalla suurimman puolueen titteliä seuraavissa vaaleissa. Äärivasemmalta Sahra Wagenknechtin uusi puolue yhdistää arvot ja venäjämyönteisyyden AfD:n kanssa. Vaikka puolue on vasta perustettu eikä pärjää ainakaan heti gallupeissa, Bild-lehdessä julkaistun mielipidemittauksen mukaan jopa 27 prosenttia saksalaisista voisi harkita Wagenknectin puolueen äänestämistä.

Hollannissa maahanmuuttovastainen PVV jyräsi liberaalit maanrakoon ja nousi suurimmaksi puolueeksi. Italiassa Meloni alkaa olla ns. keulakuva hallituksensa sisällä ja erilaiset osin EU-vastaiset sekä venäjämyönteiset voimat saavat enemmän tilaa. Ranskassa Le Penin Kansallinen rintama on kakkossijalla eikä se ole maan ainoa venäjämyönteinen voima. Slovakiassa, Itävallassa ja useissa muissa maissa tilanne on koko ajan menossa suuntaan, joka ei välttämättä ole EU:n kannaltakaan aina parempi.

Pohjoismaista Suomessa, Ruotsissa ja Ranskassa on ymmärretty tilanne. Todellinen vaihtoehto on lieventää hallituksessa radikaalia laitavasemmistoa ja -oikeistoa. Silloin tilanne pysyy ainakin toistaiseksi hallinnassa vrt siihen, että nämä yhä enemmän radikalisoituvat voimat saisivat pysyä hallituksen ulkopuolella ja kasvaisivat vaaleissa suurimmiksi puolueiksi/ryhmiksi.

Malleja on kolme:

1. Tanskan malli. Siinä hallituksen demarit siirtävät maahanmuuttopolitiikkansa niin ultralle linjalle, että sitä ei voi järkevällä tavalla vetää vieläkin tiukemmalle. Demarit pysyvät vallassa, ihmisoikeustuomioistuimet ja -juristit antavat tuomioita, mutta mikään ei muutu. Muissa asioissa Tanskan politiikka on hyvinkin liberaalia ja se on yksi ainoita maita, joka maksaa 0.7 prosenttia BKT:sta kehitysapua.

2. Ruotsin malli. Siinä hallituksen maltillinen Kokoomus hallitsee SD:n (Ruotsidemokraatit) tuella. Puolueet saivat vaaleissa yhteensä luokkaa 40 prosenttia kun suurin puolue demarit sai yksin luokkaa 30 prosenttia äänistä. SD voi saada omia tavoitteitaan läpi ja jos tarvittaessa hajottaa hallituksen. Sitä se ei tietenkään tee, jos kokee äänensä kuuluvan.

3. Suomen malli. PS hallitukseen yhdessä toisen pääpuolue Kokoomuksen kanssa. PS vaikuttaa hallituksen ohjelmaan kaikissa sille tärkeissä asioissa, joita löytyy erityisesti maahanmuuttopolitiikasta.

Avainkysymys on, ovatko mainitut Pohjoismaat toimineet järkevästi pyrkiessään eri tavoin vähentämään radikalisoitumista maassaan. Olisiko ollut parempi odotella ja antaa radikaalien oikeisto- ja vasemmistoryhmien täälläkin kasvaa?

Minun näkemys on, että olemme toimineet järkevämmin kuin muu Eurooppa. Olen silti kriittinen joihinkin Orpon hallituksen suuriin linjoihin, mutta en ole kriittinen PS:n nostamiseen hallitukseen.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun Orpon hallitus vähentää ay-liikkeen aivan liiaksi kasvanutta valtaa ohi eduskunnan ja hallituksen, se koetaan SAK:n ja sen liittojen johdossa ymmärrettävästi vaarallisena tienä. Jatkossa ay-liike ei enää kykenisi masinoimaan viikkojen tai kuukausien lakkoja Suomen talouden kuristamiseksi ja oman vallan turvaamiseksi.
Jos mietitään näiden lakien todellista vaikutusta Suomen taloudelle, niin onko jossain tehty arviota, kuinka suuri vaikutus niillä olisi ollut, jos olisivat olleet voimassa vaikka koko tämän vuosituhannen? Siis mikä osuus lakkopäivistä olisi jäänyt pois, ja mikä olisi ollut sen taloudellinen vaikutus.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos mietitään näiden lakien todellista vaikutusta Suomen taloudelle, niin onko jossain tehty arviota, kuinka suuri vaikutus niillä olisi ollut, jos olisivat olleet voimassa vaikka koko tämän vuosituhannen? Siis mikä osuus lakkopäivistä olisi jäänyt pois, ja mikä olisi ollut sen taloudellinen vaikutus.

Tuskin on tehty.

Ainakin Kokoomuksessa on sen sijaan keskusteltu siitä, että jatkossa hallitusten tie ratkaista Suomen ongelmia on helpompi kun ay-liike ei voi "veto-oikeudellaan" nykyisellä tavalla aiheuttaa vahinkoja. Täällä uskotaan - syystä tai syyttä - että potentiaalinenkin mahdollisuus viikkojen tai kuukausien voimannäyttöön sulkemalla Suomen vienti karkottaa ulkomaisia sijoittajia ja siirtää kotimaisia sijoituksia ulkomaille.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Purra sanoi kyselytunnilla ääneen sen, miksi eläkeleikkauksia puolueissa vastustetaan eli koska eläkeläiset ovat niin suuri äänestäjäryhmä. Suurin osahan tuon syyn varmaankin ymmärtää, mutta harva uskaltaa sitä tuoda esiin julkisesti. Kehui myös Vihreitä heidän kannanotoistaan, koska ovat pitäneet asiaa esillä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Purra sanoi kyselytunnilla ääneen sen, miksi eläkeleikkauksia puolueissa vastustetaan eli koska eläkeläiset ovat niin suuri äänestäjäryhmä. Suurin osahan tuon syyn varmaankin ymmärtää, mutta harva uskaltaa sitä tuoda esiin julkisesti. Kehui myös Vihreitä heidän kannanotoistaan, koska ovat pitäneet asiaa esillä.
Harvoin persujakin pääsee kehumaan, mutta nyt on se paikka. Yhtälailla myös kehut Vihreiden suuntaan asian pitämisestä pinnalla.

Hallitusta kehun sitten jos nostavat eläkkeiden verotusta. En usko sen tapahtuvan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Harvoin persujakin pääsee kehumaan, mutta nyt on se paikka. Yhtälailla myös kehut Vihreiden suuntaan asian pitämisestä pinnalla.

Kokoomus menetti paljon (4 prosenttiyksikköä) eläkeläiskannattajia 2023 vaaleissa. Todennäköisesti koska Kok kertoi suoraan tulevista sopeutus- ja leikkaustoimista. PS:n eläkeläiskannatus nousi jo lähelle Kokoomusta. Todennäköisesti koska PS kertoi vastustavansa useita eläkeläisiin osuvia leikkauksia. Tuon perusteella en oikein osaa PS:n suuntaan kunniaa antaa, mutta hyvä että Purra ajaa järkevämpää linjaa kuin mitä hallituksissa eläkkeiden osalta on ajettu.

Hallitusta kehun sitten jos nostavat eläkkeiden verotusta. En usko sen tapahtuvan.

Pidän niin suurena heikkoutena hallitukselta sellaista linjausta, jossa eläkkeiden veroja ei koroteta, että en usko sellaista tapahtuvan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kokoomus menetti paljon (4 prosenttiyksikköä) eläkeläiskannattajia 2023 vaaleissa. Todennäköisesti koska Kok kertoi suoraan tulevista sopeutus- ja leikkaustoimista. PS:n eläkeläiskannatus nousi jo lähelle Kokoomusta. Todennäköisesti koska PS kertoi vastustavansa useita eläkeläisiin osuvia leikkauksia. Tuon perusteella en oikein osaa PS:n suuntaan kunniaa antaa, mutta hyvä että Purra ajaa järkevämpää linjaa kuin mitä hallituksissa eläkkeiden osalta on ajettu.



Pidän niin suurena heikkoutena hallitukselta sellaista linjausta, jossa eläkkeiden veroja ei koroteta, että en usko sellaista tapahtuvan.
Pidän hyvänä asiana, että persuissa ollaan tultu järkiinsä. Itse en äänestänyt persuja, niin mua ei haittaa jos joku persuja äänestänyt kokee tulleensa petetyksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pidän hyvänä asiana, että persuissa ollaan tultu järkiinsä.

Toivottavasti järkiintulo mm. valtion lisävelkaantumisesta kattaa muutkin puoluejohdossa kuin Purran. Tähän asti on ollut kovin erilaisia ääniä vrt Purra eduskuntaryhmän johdosta alkaen. Toivon ja uskon, että PS:ssa ymmärretään tilanne, mihin Suomi on ajettu. Pian ollaan 80 prosentin velkamäärässä BKT-suhteessa ja aina nopeasti mennään 90 ja sitten 100 prosentin yli ilman erikoistoimia.

Mutta jos PS nämä ymmärtääkin, pitäisi heillä olla jotain vastuuta ratkaisuista. Työperäinen maahanmuutto on avainasemassa ja tätä vastaan PS edelleen haraa monin tavoin. Ei toki ainoana, vasemmisto-oppositio jakaa samoja näkemyksiä.

Käytännössä puhutaan talouskasvusta, jota ilman voimme leikata vaikka itsemme kappaleiksi. Se ei auta.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mutta jos PS nämä ymmärtääkin, pitäisi heillä olla jotain vastuuta ratkaisuista. Työperäinen maahanmuutto on avainasemassa ja tätä vastaan PS edelleen haraa monin tavoin. Ei toki ainoana, vasemmisto-oppositio jakaa samoja näkemyksiä.
Nooh muutos tuossa työperäisessä maahanmuutossa toki ei tule tapahtumaan.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toivottavasti järkiintulo mm. valtion lisävelkaantumisesta kattaa muutkin puoluejohdossa kuin Purran. Tähän asti on ollut kovin erilaisia ääniä vrt Purra eduskuntaryhmän johdosta alkaen. Toivon ja uskon, että PS:ssa ymmärretään tilanne, mihin Suomi on ajettu. Pian ollaan 80 prosentin velkamäärässä BKT-suhteessa ja aina nopeasti mennään 90 ja sitten 100 prosentin yli ilman erikoistoimia.

Mutta jos PS nämä ymmärtääkin, pitäisi heillä olla jotain vastuuta ratkaisuista. Työperäinen maahanmuutto on avainasemassa ja tätä vastaan PS edelleen haraa monin tavoin. Ei toki ainoana, vasemmisto-oppositio jakaa samoja näkemyksiä.

Käytännössä puhutaan talouskasvusta, jota ilman voimme leikata vaikka itsemme kappaleiksi. Se ei auta.
Osa persujen eduskuntaryhmästä, ja varsinkin sen vain niukasti paikkansa säilyttänyt puheenjohtaja, taitaa jännittää paikkansa uusimista, jos työperäistä maahanmuuttoa lähdetään hyvällä katsomaan.

En seuraa juurikaan vasemmiston viestintää, on sieltä taholta millaisia viestejä viime aikoina kerrottu työperäiseen maahanmuuttoon liittyen?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Osa persujen eduskuntaryhmästä, ja varsinkin sen vain niukasti paikkansa säilyttänyt puheenjohtaja, taitaa jännittää paikkansa uusimista, jos työperäistä maahanmuuttoa lähdetään hyvällä katsomaan.

Näin se on, mutta tämän hallituksen on syytä katsoa työperäistä maahanmuuttoa paljon enemmän hyvällä kuin nyt katsotaan.

En seuraa juurikaan vasemmiston viestintää, on sieltä taholta millaisia viestejä viime aikoina kerrottu työperäiseen maahanmuuttoon liittyen?

En minä seuraa sitäkään vähää. Mielessä kävi vuoden 2023 maaliskuun a-studio, jossa ay-pomo (taisi olla Rytkönen) näki työperäisen maahanmuuttajan taakkana nykyisille työntekijöille. Kommentoin aikanaan tässä.
 
En minä seuraa sitäkään vähää. Mielessä kävi vuoden 2023 maaliskuun a-studio, jossa ay-pomo (taisi olla Rytkönen) näki työperäisen maahanmuuttajan taakkana nykyisille työntekijöille. Kommentoin aikanaan tässä.
Ei kai tuo kovin suuri ihmekään ole, että Tehyläiset (ja monet muutkin) voivat nähdä tuon taakkana. Jos töihin yhtäkkiä työnnetään suomea puhumaton hoitaja voi hänen työkavereidensa työskentely olla vielä raskaampaa kun pitää yrittää häntä vielä ohjata muulla kuin omalla äidinkielellä. Ylipäänsä esimerkiksi osaamattomat sijaiset voivat hoitotyössä/varhaiskasvatuksessa olla lähinnä edessä sillä muiden pitäisi kaiken kiireen keskellä ehtiä kädestä pitäen ohjaamaan heitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös