Petteri Orpon hallitus

  • 1 211 704
  • 15 258

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Niinpä. Sitten kun vielä rehellisesti myönnetään, että moni arvostaa omaa aikaansa ja omaa rauhaansa ja jos sattuu vielä tykkäämään autolla ajamisesta niin valitsee omalla autolla liikkumisen, vaikka se olisi kalliimpaa.
Ja se mukavin etu on se, että sinun ei tarvitse palaverissa kytätä kelloa ja lähteä sieltä etuajassa juosten asemalle todetaksesi vain, että pendoliinon ovissa on ollut vikaa ja juna tulee vartin myöhässä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tuntuu siltä, että tämä "tunnin juna" on hiukan samanlainen hanke kuin Vantaan ratikka. Päättävien poliitikkojen ulkopuolelta tuntuu hyvin vähän kannatusta löytyvän, tai sitten vastustajat vaan pitävät kovempaa ääntä. Toivottavasti kummassakin hankkeessa päättäjillä on oikeat kannattavuuslaskelmat olemassa, etteivät rahat tässä tilanteessa mene hukkaan. Ymmärrän kyllä, että nämä ovat investointeja tulevaisuuteen, mutta varmasti löytyisi paljon muitakin hankkeita tai korjausvelkaa, mihin rahaa voisi käyttää.
 

Jeffrey

Jäsen
Jos menee aamun työmatkaliikenteen junilla Turusta Helsinkiin, niin valtavasti matkustajista poistuu Pasilassa. En usko, että kaikki nämä ovat virastojen työntekijöitä, vaan oletettavasti siitä jatketaan vielä johonkin muualle jollain toisella kulkuvälineellä. Mielestäni matka-aikaa junalla ja autolla verrattaessa on hyvä käsitellä sitä kokonaismatka-aikaa, mistä "tunnin juna" pystyy sen vartin nipistämään. Autoa vastaan se ei tällä välillä riitä jos ei tosiaan matka ole asemalta asemalle.

Pistäppä joku aamu jokin liikennekamera ykköstieltä päälle klo 07-09 ja katseleppa puhutaanko tässä vain poikkeuksista.

Ei Pasilassa ole ollut pelkästään virastoja enää vuosikausiin. Triplaan ja sen ympäristöön on keskittynyt ihan valtavasti työpaikkoja viimevuosina ja samalla tavalla esimerkiksi Vallilaan, joka on Pasilan aseman läheisyydessä.

Matka-aikaa vertailtaessa on nimenomaisesti verrattava kokonaisaikaa. Turun moottoritien päästä Pasilaan tai vaikkapa Vallilaan lienee melkolailla tuskaisempi matka autolla aamuruuhkassa kuin Pasilan asemalta vaikka Vallilaan joutuisikin jonkun lisäbussin ottamaan - keskustan alueesta nyt puhumattakaan. Jo kesällä 2019 Pasilassa kävi yli 6 kertainen määrä ihmisiä töissä vs. asukkaat ja esimerkiksi Vallilassa 2,5 kertainen määrä. Tuon ajankohdan jälkeen Pasilaan on avautunut esimerkiksi Tripla. Nyt kohta Pasilansillan eteläpuolelle on alkamassa valtava kehityshanke, jonka ensimmäinen kohde on 32 kerroksinen lähes kokonaan toimistokäyttöön suunniteltu tornitalo. Työpaikat Pasilassa ja sen välittömässä ympäristössä tulee lisääntymään aivan valtavasti myös tulevaisuudessa.

En tiedä miltä ykköstie näyttää, mutta PK-seudun kiinteistökehityksessä olen jonkin sortin asiantuntija. En jaksa kaivaa lisää tilastoja, mutta en usko sen olevan sattumaa, että esimerkiksi Meilahti, Ruskeasuo ja Munkkiniemi ovat kaupallisten kiinteistöjen kehityksessä jäänyt todella pahasti jälkeen raideliikenteen varressa olevia kohteita. Esimerkiksi Meilahdessa ja Ruskeasuolla on valtavasti tyhjää toimistomassaa, kun taas toisaalle sitä ollaan rakentamassa valtavasti lisää. Jos ykköstie olisi joku absoluuttinen onnentuoja niin ei sen liittymän läheisyydessä pitäisi tällaista tapahtua. Toki raideliikenteellä tulee ihmisiä monesta muustakin suunnasta.

Aika harvassa on ne suuret toimistokeskittymät joihin autolla olisi oikeasti helpompi mennä vaikkapa Turusta kuin junalla. Ja kyllä, silloin auto on varmasti varsin järkevä valinta. Seuraava kysymys on sitten se, kuka haluaa autolla tulla ja kuka ei - ei tämäkään liene yksiselitteisesti mikään "kaikki haluaa ajaa autolla" kysymys. Osa tykkää esimerkiksi ottaa pendelöinnin työajaksi tekemällä töitä junassa. Asuminen myös keskittyy kaupunkialueelle joten "asemalta-asemalle" lienee huomattavasti yleisempää Suomessa keskimäärin kuin "pitäisi ajaa 30km, että pääsee asemalle". Tottakai se on myös hyvä, että meille on vaihtoehtoja. Myös tienkäyttäjille lienee hyväksi jos enemmän ihmisiä saataisiin raiteille.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Suurten hallituspuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajista enemmistö pitää leikkauksia tarpeellisina. Enemmistö näiden puolueiden kannattajista myös katsoo, että hallituksen pitäisi leikata vielä suunniteltuakin enemmän.

Hallituksen linjausta jättää eläkkeet indeksijäädytyksen ulkopuolelle kannattaa 44 prosenttia ja vastustaa 39 prosenttia.
Ei mitään ihmeellistä tuossa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei mitään ihmeellistä tuossa.

Toki oleellista on tämäkin:

"Enemmistö perussuomalaisten kannattajista katsoo, että hallituksen leikkaukset eivät ole oikeudenmukaisia. Kokoomuksen kannattajista niukka enemmistö taas pitää leikkauksia oikeudenmukaisina."

PS:n kannatuksen hupeneminen liittyy mm. siihen, että puolue ei tee hallituksessa PS:n intressipolitiikkaa. Rohkea valinta.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toki oleellista on tämäkin:

"Enemmistö perussuomalaisten kannattajista katsoo, että hallituksen leikkaukset eivät ole oikeudenmukaisia. Kokoomuksen kannattajista niukka enemmistö taas pitää leikkauksia oikeudenmukaisina."

PS:n kannatuksen hupeneminen liittyy mm. siihen, että puolue ei tee hallituksessa PS:n intressipolitiikkaa. Rohkea valinta.
PS:n kannatus on tippunut vain pari prosenttiyksikköä, vaikka puoluetta (aiheesta) on lyötykin kuin vierasta sikaa ja hallitus tekee oikeistolaisinta politiikkaa koskaan.

Miksikö? Siksi kun persuja kiinnostaa ensisijaisesti mamuilun rajoittaminen - ja vastustajien itkun määrä todistaa persuille ja kannattajilleen, että ovat maahanmuuttopolitiikassa saaneet asioita läpi.

Oikeastihan persut ovat saaneet läpi helvetin vähän yhtään mitään ja hallitusohjelma on 90 prosenttisesti Kokoomuksen.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
PK-seudun kiinteistökehityksessä olen jonkin sortin asiantuntija
Itse taas olen Turku-Helsinki työmatkaliikenteen kokemusasiantuntija, niin junalla, autolla kuin entisaikoina lentäen. Veikkaan kuintekin ilman minkäänlaista asiantuntemusta, että turusta pendelöivät/autoilevat eivät ole minkäänlainen onnentuoja yhdellekään Helsingin alueelle.

Kerrotko ne toimistokeskittymät mihin on helpompi mennä junalla Turusta kuin autolla? Helsingin kantakaupunki, kyllä. Sinnekin on helpointa mennä ensin paahtamalla autolla ykköstietä Espooseen ja siitä loppumatka junalla.

Tämä alkuperäinen kysymyshän oli "tunnin"junan miljardeista, ei siitä kuka tykkää junailla ja kuka ei. Oikeasti tunnissa Tku-Hki välin kulkeva juna olisikin sitten jo merkittävästi aikaa säästävä juttu, mutta nykyinen vartin nipistys on ihan hälläväliä. Jos Tku-Hki välille on Petterin pakko rahaa kaataa, niin tekisi nykyisestä rantaradasta enemmän kaksiraiteista, joka auttaisi sen häiriöherkkyyteen ja jättäisi lohjalaiset tulemaan edelleen tientukkeeksi turkulaiselle herraskansalle ykköstielle.
 

444

Jäsen
Lohjalaisena tientukkeena käytän kyllä mieluummin Länsiväylää, joskin nykyään työttömänä yhteiskunnan loisena en enää edes sitä.

Mitä tuohon junarataan tulee, niin sanon nyt jotain, mikä on todettu täällä tuhannesti ennenkin. Nettiyhteys. Jos (ja kun? tuota väliä sahaavat pääosin toimistotyöläiset, joilla on mahdollisuus (tai ”mahdollisuus”) tehdä myös matkan aikana töitä, niin olisi aika hienoa, jos nettiyhteys olisi oikeasti toimiva. Sillä olisi valtavan paljon enemmän merkitystä kuin vartin säästöllä matka-ajassa. Mitä muihin turisteihin tulee, niin se toimiva nettiyhteys palvelisi myös heitä paremmin ja enemmän kuin mikään vartin lyhyempi matka-aika.

Eli aivan älyvapaa hanke, edelleen. Toki rakennusajalle luodaan työpaikkoja, koska mikään nopea projekti tuo ei ole. Mutta yhtä lailla niitä työpaikkoja syntyisi muita rataosuuksia parantamalla. Ja aika monta parempaa kohdetta löytyisi, siis sellaisia järkisyillä perusteltavia. Mutta ehkä Arvo Johtaja nyt haluaa nimensä jäävän historiankirjoihin edes jollain tavalla.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Kyllähän se tunnin juna Turkuun toisi lähijunaliikenteenkin Turun ja Salon välille (pysähdyksiä Piikkiö, Paimio, Littoinen tms). Nyt ei oikein mahdu. Ja samalla kuitenkin Tampereen suunnalla Nokialle montako lähijunaa saatu laitettua viime vuosina. Ja samalla toki voisi aloittaa uudelleen henkilöliikenteen Uuteenkaupunkiin ja sieltä lisää matkustajia niihin Helsingin juniinkin.

Toki tavaraliikenne vähäistä. Toki nyt aiheuttaa ongelmia että rata poikki Turussa ja joku juna voi kiertää sen takia nyt Toijalan kautta.

Ja eikö sen itse Lohja-Salo pätkän rakentaminen jätetty seuraavan hallituksen päätettäväksi ja nyt kohteena tuon Turku-Salo välin lisäksi tuo Lohjalle menevä rata.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Osmo sotesta - kannattaa lukea huolella:

Kun nyt ei keskustelua ehkä ihan kybällä synny niin lainaan itseäni... Anyways, tämän sote-ratkaisun myötä maakuntavero on selkeästi paras ja loogisin ratkaisu. Tulisi sotealueille edes jokin reaalinen jarru. Toki moni alue on siltikin täysin elinkelvoton - eipä tässä tiedä itkeäkö vai nauraa.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Ja näin. Vähemmän yllättäen tästä hyötyvät keski- ja hyvätuloiset. Yksityisten lääkärikäyntien Kela korvaus nousee 8 eurosta 30 euroon. Veikkaan, että käynnin hinta nousee 50 euroa.
Onneksi meillä on olemassa vasemmiston kehittelemä tasa-arvoinen Sote-malli.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onneksi meillä on olemassa vasemmiston kehittelemä tasa-arvoinen Sote-malli.

Voi olla että Sote on huono, mutta uskoisin niin että kaikissa siirtymävaiheissa kuluja tullee enemmän kuin mikä on päämäärä. Toki alueita on liikaa.

Nähnyt läheltä mitä tarkoittaa kun yksityinen terveydenhuolto saa ns. piikin auki. Voin kertoa että kustannukset nousee ja samalla yksityisen yrityksen kannattavuus.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen

Ja näin. Vähemmän yllättäen tästä hyötyvät keski- ja hyvätuloiset. Yksityisten lääkärikäyntien Kela korvaus nousee 8 eurosta 30 euroon. Veikkaan, että käynnin hinta nousee 50 euroa.

Ja toistan vähän itseäni, mutta yllättävän usein, kun tuo käynti ei ole vain yksi käynti. Voi tarvita sen labran tai kuvauksen ja siinä kohtaa hinta nousee. Julkisen apuihin tuo raha olisi kannattanut antaa ja ymmärtää, että vaikea on ollut tehdä talousarvioita ensimmäisille vuosille.

Ja onhan niitä sotealueita liikaa, mutta tämä silti väärä keino.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Ongelma onkin, että miten taataan ettei Kelakorvauksen nosto mene vain palkkioiden nostoon. Grahn-Laaksonenkin tästä jossain uutisessa mainitsi ja sanoi että iso huolenaihe.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä siinä on hyvä peruste jakaa yksityislääkäreille lisää rahaa. Suomi nousuun ja talous kuntoon!
Käsitin, että ongelmana ovat ne julkisella toimivat "keikkalääkärit". Kela-korvauksethan vievät julkiselta pois asiakkaita, joten niitä kalliita keikkalääkäreitä ei tarvita yhtä paljon.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Käsitin, että ongelmana ovat ne julkisella toimivat "keikkalääkärit". Kela-korvauksethan vievät julkiselta pois asiakkaita, joten niitä kalliita keikkalääkäreitä ei tarvita yhtä paljon.

Tuosta linkatusta jutusta on aika vaikea saada tuollaista käsitystä. Kai se mahdollista on.

Grahn-Laasonen on vieraantunut todellisuudesta mutta se nyt ei kaiketi yllätä ketään. Kuulemma useammalla ihmisellä on nyt mahdollisuus käydä yksityisellä.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuosta linkatusta jutusta on aika vaikea saada tuollaista käsitystä. Kai se mahdollista on.

Grahn-Laasonen on vieraantunut todellisuudesta mutta se nyt ei kaiketi yllätä ketään. Kuulemma useammalla ihmisellä on nyt mahdollisuus käydä yksityisellä.
Tuo rahallinen erotus on sellainen, että kyseisellä rahasummalla on merkitystä lähinnä niille, jotka eivät käy yksityisellä.

Tietysti joskus se varakkaamman kamelin selkä katkeaa, joten alennus kelpaa varmasti yksityisiä palveluita käyttäville, jos se näkyy asiakkaan maksamassa hinnassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös