Petteri Orpon hallitus

  • 1 243 625
  • 15 578

Lynx_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos nyt oikein ymmärsin, hallitus pyrkii työntämään työntekijöitä vakituisiin työsuhteisiin leikkaamalla etuisuuksista. Eli ts. keppiä niille jotka eivät ole työelämässä tai vakituisessa työsuhteessa. Selkeä homma.

Mutta työtuntisopimukset ovat juuri sitä mitä elinkeinoelämä tarvitsee. Mikä keppi tai porkkana hallituksella on työnantajille, jotta he ottavat työntekijät vakituisiin suhteisiin? Ainut mikä itselleni tulee mieleen on irtisanomisen helpottaminen. En oikein tiedä tuottaako moinen riittävästi imua, jotta putkessa olevat tuntiduunarit pääsisivät vakkareiksi.
Ja kun katsoo esimerkiksi Pirkanmaan avoimia vakituisia duunarialojen työpaikkoja, niin yksi ainoa yhtiö oli palkkaamassa suoraan omille kirjoilleen vakituiseksi. Tarjotaanhan vakituisia työsuhteita vuokratyöfirmojenkin kautta ja sanotaan, että se helpottaa rekrytointia. Kyllä se varmasti näinkin on, mutta kyllähän vuokratyötä käytetään myös hyväksikäyttämiseen.
Henkilöhän voi työskennellä vuokratyöfirmassa ”vakituisena”, mutta siirtyessään työnantajayrityksen kirjoille, hänet voidaankin siirtää vaikka määräaikaiseksi. Ja sanomattakin selvää, että palkka on huonompi, koska on välistävetäjä välissä.
Pahimpia kuulemiani esimerkkejä on, kun vuokratyöfirman HR-henkilö soitti teknologiateollisuuden alalla työskentelevälle vuokratyöntekijälle: ”Älä viitsi lakkoilla, kun minulta menee provikat näistä päivistä. ”

Vuokratyötähän voi soveltaa vaikka koko henkilöstöön ja niin pitkään kuin haluaa. Tavanomaista irtisanomissuojaahan tässä ei työntekijällä käytännössä ole, vaan tilaajayritys voi ilmoittaa vuokratyöfirmalle, ettei vuokratyölle ole enää tarvetta ja työntekijän työvelvoitteet loppuvat samantien ilman mitään yt-velvotteita.
Tämän jälkeen vuokratyöfirma voi ilmoittaa työntekijälle, ettei löydy korvaava työtä ja kilometritehdas kutsuu.
Räikeimmilläänhän homma menee niin, että työntekijä menee maanantaina töihin ja asiakasyritys ilmoittaa, ettei ole enää tarvetta. Sen jälkeen tekijä on kaksi viikkoa vuokrafirman kirjoilla toimettomana ja sen jälkeen saa lopputilin ja lomarahat.


Ainahan rekrytointi työnantajalle riski on, mutta vaikea nähdä ammattia, jossa ei kuuden kuukauden koeajalla näkisi onko tekijästä täyttämään paikka vai ei.
Tokihan koeajan pidentäminen saattaa lisätä halua palkata suoraan firman omille kirjoille, mutta eiköhän työnantajat taida suosia vähemmän riskitöntä ja helpommin pompoteltavissa olevaa vuokratyötä.

Kokoaikaisiin ja vakituisiin työsuhteisiin työsuhteisiin auttaisi se, että vuokratyöfirmoja säänneltäisiin, niin että ne olisivat vain rekrytointia varten. Esimerkiksi koejan jälkeen työnantajalla olisi velvollisuus palkata tekijä omille kirjoilleen. Nythän voi käytännössä roikottaa työntekijää vuosikausia vuokratyösuhteessa ja nakata koska vain pihalle. Lopputilien ja muiden velvollisuuksien maksaminen jää sitten vuokrafirman harteille.
 

444

Jäsen
Laitapa kuule privaa, niin pääset samantien about 2500€/kk tienesteillä kokopäivähommiin, ja ylitöitäkin saat halutessasi painaa. Ainoat vaatimukset ovat 18 vuoden ikä, Suomen kansalaisuus ja suht nuhteeton tausta. Ei ole meinaan meille ketään tullut, vaikka pula on huutava.
Oletteko kokeilleet maksaa enemmän?
 

Tuuletin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps, änäri suomalaiset
Laitapa kuule privaa, niin pääset samantien about 2500€/kk tienesteillä kokopäivähommiin, ja ylitöitäkin saat halutessasi painaa. Ainoat vaatimukset ovat 18 vuoden ikä, Suomen kansalaisuus ja suht nuhteeton tausta. Ei ole meinaan meille ketään tullut, vaikka pula on huutava.
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että minkälaista hommaa tarjoat? En ole etsimässä työtä vaan kiinnostaa millaisesta hommasta tänä päivänä maksetaan 2500€/kk.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuo vammaislaki juttu asettaa tämän hieman jännään valoon. Joka toisaalta ei yllätä.
En täysin 100 % ymmärrä tuota vammaislaki-kuviota, mutta olin lukevinani jostain, että hallitus kompensoi toimeentuloturvan leikkauksia vammaisille annettavalla erillisellä lisällä/panostuksella. En nyt kahden minuutin googlaamisella löytänyt tähän linkkiä valitettavasti, joten pidätän varauksen olla täysin väärässäkin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Toisaalta valtio on myös panostanut ja pitänyt kiinni omistuksistaan, eikä sekään kovin putkeen ole mennyt mm. Saksan verkkomarkkinoilla tai Talvivaaran kaivoksella.
Ei saa unohtaa Saksan kivihiilimarkkinoita kun rahaa oli niin paljon että taskuun paloi reikä ja pakko oli saada jotain ostaa, eikä kohteeksi voinut mitenkään valita vaikkapa jotain tulevaisuuden energiamuotoa kun kerran oli kunnon mustasavuteollisuuttakin tarjolla. Valtio-omistajan onnistumisia ei tule herkästi montaa mieleen suorissa liiketilanteissa, luonnollisesti esimerkiksi koulutukseen panostaminen ja turvallinen toimintaympäristö ovat mahdollistaneet monissa paikoissa, että on ylipäätään omaisuutta hassattavaksi tai opportunisille ja ahneille tahoille lahjoitettavaksi. Ikävä kyllä tuo pitkäjänteinen mahdollisuuksien tarjoaminenkin on ollut lähinnä leikkurin alla viimeiset 15 vuotta, vaikka taloustilanne ei nyt ihan suoranaisesti ole vaatinut koulutuksesta ja innovoinnista leikkaamista -08 talouskriisin päättymisen jälkeen, kun päinvastoin on tosiaan ollut jopa niitä miljardeja idioottimaisesti poltettavaksi esimerkiksi siellä kivihiilivoimalan pesässä.
 

444

Jäsen
Siinäpä oli jälleen sulka valtio-omistajan hattuun "Nerokkaimmat business kaupat koskaan". Toki kovia saavutuksia on päihitettäväksi, esimerkiksi fosfaattivarojen lahjoittaminen norjalaisille (tai sähköverkon lahjoittaminen sijoittajille) on tempaus jota ei välttämättä pelkällä kultamunahanhen pakkomyynnillä vähiten tarjoavalle kv-sijoitusryhmittymälle päihitetä. Toisaalta Neste toimii raketoivalla alalla ja putiikin arvo moni(kymme)nkertaistuu sitä mukaa kun Euroopan vihreä siirtymä etenee, kunhan firmalla pysyy kanssa fokus tulevaisuuden energiassa (kuten vahvasti nykyisellään). Toki jos sieltä keksitään ostajaksi joku ihan varpilla ei jämäneukkubulvaani "iigorin petrooli ja kaasu" kroatialaisesta pöytälaatikosta, niin sittenhän firman suunta voi muuttua. Suomen hallitusten aiempi taito kaupanteossa huomioiden tuo voisi olla hyvinkin potentiaalinen ja haluttava ostajaehdokas.
Jokohan se kokoomuksen ja keskustan lehtolapsi Vake (vai mikä lie Ilmastorahasto nykyään) on saanut taseet töihin? Sinnehän niitä valtion omistuksia pumpattiin ja isolla rahalla palkattiin osaajat hommiin. Olikohan peräti viisi vuotta perustamisen jälkeen, kun saivat ensimmäisen kaupan tehtyä. Samaan aikaan palkkoja on maksettu vuosikaudet satoja tuhansia euroja vuodessa henkilöille, jotka kirjaimellisesti eivät ole tehneet yhtään mitään palkkansa eteen. Varmaan on joo kokoustettu kampaviinereiden äärellä ja todettu, että ei ehkä vielä tänäkään vuonna. Kyllä oli kaikkinensa äärimmäisen kannattava peliliike, ihan valtion parasta ajateltiin. Eikä nyt ainakaan haluttu maksaa kavereille vähän ylimääräistä.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
En täysin 100 % ymmärrä tuota vammaislaki-kuviota, mutta olin lukevinani jostain, että hallitus kompensoi toimeentuloturvan leikkauksia vammaisille annettavalla erillisellä lisällä/panostuksella. En nyt kahden minuutin googlaamisella löytänyt tähän linkkiä valitettavasti, joten pidätän varauksen olla täysin väärässäkin.
Toivottavasti saadaan pian voimaan uusi vammaislaki, eikä turhaan lykätä. Toki laki pitää olla hyvin valmisteltu.

Eduskunnan oppositio on tyytymätön vammaispalvelulain voimaantulon lykkäämiseen ja vaatii uutta lakiesitystä eduskuntaan aiemmin kuin vasta ensi syksynä. Opposition mielestä lain eduskuntakäsittelylle ja toimeenpanolle on jäätävä riittävästi aikaa.

Lykkäämiseen tähtäävä lakiesitys on käsitelty eduskunnassa kovalla kiireellä, mikä tuohdutti opposition. Se syyttää hallituspuolueita jyräämisestä ja runttaamisesta.

Keväällä 2023 säädetyn vammaispalvelulain piti alun perin tulla voimaan 1. lokakuuta eli alle kahden viikon päästä, mutta nyt sen voimaantuloa lykätään vuoden 2025 alkuun.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtajan Mia Laihon (kok) mukaan vammaispalvelulaki on tarkoitettu erityislaiksi, mutta ilman lykkäystä vaarana olisi ollut, että siitä olisi tullut yleislaki, jota ei olisikaan kohdennettu enää vain vammaisille. Tämä voisi Laihon mukaan johtaa tulkintavaikeuksiin hyvinvointialueilla ja vammaisten epätasa-arvoon eri puolilla Suomea.

Oppositio tulkitsee, että lykkäyksessä kyse on pikemminkin säästöistä. Vihreiden Maria Ohisalon mukaan lakiin olisi voitu tehdä muutoksia ilman sen voimaantulon lykkäämistäkin.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd) sanoi luottavansa, että hyvinvointialueella kyllä osattaisiin lakia tulkita.

Tilannetta kuumentaa se, että nyt perustuslakivaliokunta edellytti omassa lausunnossaan sosiaali- ja terveysvaliokunnan selvittävän, voisivatko lasten oikeuksiin liittyvät lainkohdat tulla voimaan jo ennen vuoden 2025 alkua.

 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Siitä toki samaa mieltä, että Turun rataa parempia investointeja on olemassa. Täällä kuitenkin huudetaan rakennusalan yms. tukemisen ja elvytyksen perään, niin tämähän sitä on. Jostain ne rahatkin on siihen otettava. Ei ne rahat taikaseinästä ilmesty. Enää se lainarahakaan kun ei ole ilmaista.
Lainaraha ei ole ilmaista, mutta silti kaikki ennusteet taitavat olla sen suuntaisia, että valtion lainan korko on pitkällä aikavälillä alhaisempi kuin valtion pörssiomistusten tuotto-odotus. Tässä mielessä investoinien rahoittaminen velkarahalla pitäisi olla taloustieteellisesti tarkasteltuna viisaampaa kuin rahoittaa ne tuottavia omistuksia myymällä.

Toki kun kokoomuksen vaalivoitto perustui pitkälti siihen, että ovat haukkuneet Marinin hallituksen velkaantumista, niin uskottavuushan siinä menee, jos Orpon hallitus ottaisi vielä enemmän velkaa, niin sitten ajaudutaan näihin lyhytnäköisiin ratkaisuihin, että myydään tuottavaa omistusta tai ryövätään osa työttömyysvakuutusmaksujen alenemisesta työntekijöiltä valtion kassaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lainaraha ei ole ilmaista, mutta silti kaikki ennusteet taitavat olla sen suuntaisia, että valtion lainan korko on pitkällä aikavälillä alhaisempi kuin valtion pörssiomistusten tuotto-odotus. Tässä mielessä investoinien rahoittaminen velkarahalla pitäisi olla taloustieteellisesti tarkasteltuna viisaampaa kuin rahoittaa ne tuottavia omistuksia myymällä.

Kyse on oikeistolaisesta ideologiasta. Valtion ei tule omistaa yhtiöitä, jotka eivät ole yhteiskunnan kannalta kriittisiä. Valtion huseeraaminen yhtiöissä ylipäätään on ollut pahimmillaan käsittämätöntä poukkoilua vakaan omistajuuden sijasta. Mitä enemmän valtio luopuu omistajuudesta pl. kriittiset osat, sitä paremmin markkinatalous voi toimia.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toki kun kokoomuksen vaalivoitto perustui pitkälti siihen, että ovat haukkuneet Marinin hallituksen velkaantumista, niin uskottavuushan siinä menee, jos Orpon hallitus ottaisi vielä enemmän velkaa, niin sitten ajaudutaan näihin lyhytnäköisiin ratkaisuihin, että myydään tuottavaa omistusta tai ryövätään osa työttömyysvakuutusmaksujen alenemisesta työntekijöiltä valtion kassaan.
Eikös tämä valtionomistusten myyminen ole lähes konsensus-asia puolueiden kesken. Taitaa olla Vasemmistoliitto ainoa, joka sitä vastustaa? Se ei toki poista Kokoomuksen vastuuta, vaikka demaritkin olisivat tässä yhtä idiootteja. Esimerkiksi sähköverkkoa olivat myymässä Kokoomus, SDP ja Vihreät etunenässä. Tuo on toki vielä idioottimaisempi kuvio, koska kyse oli luonnollisesta monopolista.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Valtiovarainministeri Purra puolusti eilen työmatka-autoilun kallistumista. Ennen vaalejahan PS:n yksi johtava ajatus oli, ettei autoilun ja varsinkaan työmatka-autoilun kustannukset saa nousta.

No nyt ollaan tilanteessa, jossa Purran mukaan on pakko nostaa työmatkakulujen verovähennyksen omavastuuosuutta 750 € -> 900 €. Samalla hallitus ei jatka edellisen hallituksen tekemää tilapäistä työmatkakulujen ylärajan korotusta, joka siis poistuu 1.1.2024.

Hallitus kyllä aikoo pudottaa , jotenkin kierolla tavalla oudosti ympäristöä ajatellen, polttoaineiden verotusta 1.1.2024. Mutta samalla näyttää vahvasti siltä, että nousukierteessä oleva öljyn maailmanmarkkinahinta yhdistettynä Venäjän ilmoittamaan polttoaineiden vientikieltoon aiheuttaa yhä kasvavaa pumppuhintaa meillä Suomessa.

Purran mukaan:
"Tätä on viimeksi nostettu vuonna 2015. Vähennyksen on tarkoitus tukea nimenomaan pitkää matkaa töihin ajavia, mutta kun hinnat ovat nousseet, siitä on tullut korvausväline jopa HSL-alueella kahden vyöhykkeen yli kulkevalle työmatkailijalle. Tähän sitä ei ole tarkoitettu”

Eli PS:n ydinkannattaja vaikkapa Kainuussa, joka ajaa pitkähköä työmatkaa, kärsii HSL:n takia omassa pussissaan kulujen noususta. No ei nyt ehkä ihan noin suoraviivaisesti, mutta helposti noinkin voi tulkita Purran eiliset perustelut.

Ennen sanottiin, että kepu pettää aina. Nyt alkaa samaa pettämistä ilmenemään myös persupoliitikoilla....
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Tässäkin käy tietysti niin hemmetin hienosti. Puhumattakaan siitä, että ei yksityisille ole muilla kuin keskituloisilla ja hyvätuloisilla asiaa.

ENSI vuoden osalta mikään ei takaa, etteivät yksityiset lääkäriasemat siirtäisi korvaustason paranemista hintoihin. Tästä on huonoja esimerkkejä takavuosilta.

Grahn-Laasosen mukaan Kela-korvausten kasvattamisen hyödyn tulisi kanavoitua asiakkaille.

”Emme pysty takaamaan sitä, mutta tämä on näytön paikka”, Grahn-Laasonen sanoo yrityksille.

”Olemme ottaneet taksat talteen, eli seuraamme tilannetta.”



Mitäs Sanni meinasi tehdä, kun huomaakin, että pörriäiset nostivat hintoja ja markkinavetoinen malli viis veisaa ihmisistä? Eettiset ja moraaliset markkinat. Hahahahahahahahahahahaha.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kyllähän hallituksen pitää olla tiukka ulkoparlamenttaarista kapinointia vastaan. Osoittaa juuri, että poliittisia lakkoja täytyy välttämättä rajoittaa. Samalla voisi tiukentaa lainsäädäntöä, jolla sanktioidaan muita häiritsevät mielenilmaukset, eli saataisiin samalla nämä elovapinat ja greenpeacet kuriin.

Sen sijaan ajatus siitä, että määräaikaisien työsuhteiden helpottaminen auttaisi työvoimapulaa ei kyllä suoraan auta. Päinvastoin, tätä tullaan härskisti käyttämään hyväksi. Ajatuksen pitäisi ennemmin olla, että pitää helpottaa työsuhteen alussa tapahtuvaa kouluttamista/perehdyttämistä. Nyt firmat haluavat mahdollisimman valmiin työntekijän, jolla on kokemusta hyvin spesifistä asiasta. Se johtaa siihen, että työmarkkinoille on entistä vaikeampaa ylipäätään päästä. Lähes päteviä olisi pilvin pimein, mutta kun pitää olla täsmälleen haluttuun profiiliin sopiva. Hallituksen pitäisi kehitellä tähän jokin ratkaisu.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olen kannattanut yksityisen terveydenhoidon saamista enemmän mukaan julkisen rinnalle. Kela-korvausten nosto lääkärikäynneistä on plussaa ja avaa kilpailua pidemmällä aikavälillä. Kilpailua tulisi saada vielä paljon lisää, jotta yksityiset lääkäriasemat eivät voisi kuitata korvaustaksan tuomaa lisätuloa sellaisenaan taskuihinsa.

Hyvinvointialueet ovat jo ilmoittaneet kaksi asiaa: yhtään aluetta ette yhdistä toiseen ja rahaa tarvitaan yhä enemmän ja enemmän. Miljardeja.

Keskustavasemmistolaisen hallituksen virheiden korjausta ei pystytä yhdessä hallituskaudessa korjaamaan, mutta valitettavasti Rinne/Marinin unelmaratkaisusta on tulossa karmea kiviriippa terveydelle ja taloudelle.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Olen kannattanut yksityisen terveydenhoidon saamista enemmän mukaan julkisen rinnalle. Kela-korvausten nosto lääkärikäynneistä on plussaa ja avaa kilpailua pidemmällä aikavälillä. Kilpailua tulisi saada vielä paljon lisää, jotta yksityiset lääkäriasemat eivät voisi kuitata korvaustaksan tuomaa lisätuloa sellaisenaan taskuihinsa.

Hyvinvointialueet ovat jo ilmoittaneet kaksi asiaa: yhtään aluetta ette yhdistä toiseen ja rahaa tarvitaan yhä enemmän ja enemmän. Miljardeja.

Keskustavasemmistolaisen hallituksen virheiden korjausta ei pystytä yhdessä hallituskaudessa korjaamaan, mutta valitettavasti Rinne/Marinin unelmaratkaisusta on tulossa karmea kiviriippa terveydelle ja taloudelle.
Hienoa, että sinulla on vakaa usko kilpailun lisääntymiseen lääkäriasemien kesken. Voisin melkein lyödä vetoa, että kahden vuoden päästä olemme tilanteessa, jossa yksityiset asemat ovat nostaneet hintojaan ja Kela-korvaus on jäänyt jalkoihin.

Samalla henkilökuntaa on naarattu julkiselta puolelta "paremman leivän" perässä yksityiselle puolelle.

Lopputulos: terveydenhuolto sakkaa vielä pahemmin ja kansa kärsii. Mutta onneksi Cobol &Co saavat nauttia yksityisen puolen hedelmistä....
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Persut ja esimerkiksi lehdistön ohjeistaminen tässä kesällä on kuin suoraan fasismin pelikirjasta.

Onko sdp fasistipuolue kun siellä on lehdistöä ohjeistanut niin Rinne, Marin, Tuomioja kuin Lipponenkin?

Ei kaikki ikävät tyypit ole natseja, fasisteja tai kommareita…
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Mistä saadaan terveydenhoitoalalle lisää ihmisiä?
Johtajat ei kunnioita, palkat on huonoja, työ on raskasta, naiset riitelee kokoajan. Tässä on kyllä iso ongelma. Vuodeosastopaikkoja joudutaan varmaan lisäämään, kun niitä on systemaattisesti vähennetty jo vuosikausia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hienoa, että sinulla on vakaa usko kilpailun lisääntymiseen lääkäriasemien kesken. Voisin melkein lyödä vetoa, että kahden vuoden päästä olemme tilanteessa, jossa yksityiset asemat ovat nostaneet hintojaan ja Kela-korvaus on jäänyt jalkoihin.

Minulla on vakaa usko markkinatalouteen kunhan kilpailuedellytykset luodaan. Nyt näin ei ole ja tätä käsittelin viestissäni. Sosialistihallituksen sote-ratkaisu olisi tullut haudata kuten 20 suurinta kaupunkia esittivät. Tilalle olisi tullut rakentaa asiantuntijoiden esittämät 5-8 hyvinvointialuetta ja yhdistää lisäksi kunnat 30-50 kuntaan. Tästä saataisiin toimiva malli julkiselle puolelle. Näin olisi tullut tehdä Sipilän hallituksen toimesta, mutta järkevää mallia vastustivat sekä keskustalaiset, vasemmisto-oppositio että osin Kokoomus muutamia kansanedustajia lukuun ottamatta.
 

mr hat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Puhallus jatkuu nuorempien kustannuksella ja mikä kaikista älyttömintä - nuorempien hyväksynnällä.

Tää on vaan niin kovin vaikeaa, kun ei ole yhdenkään EK puolueen agendalla. Sattuneesta syystä. Juuri politiikkaradiossa Antti Rinne ja Annika Saarikko olivat liikuttavan yksimielisiä hallituksen kanssa asiasta.

Täysin turhaa tämä vääntö talouden sopeuttamisesta, kun kaikkein isoimpiin ongelmiin ei edes haluta yrittää puuttua.
 

Jeffrey

Jäsen
Tässäkin käy tietysti niin hemmetin hienosti. Puhumattakaan siitä, että ei yksityisille ole muilla kuin keskituloisilla ja hyvätuloisilla asiaa.

1,9 miljoonaa suomalaista on työterveyshuollon piirissä. Tämä tarkoittaa noin 82 % työllisestä työvoimasta ja 91 % palkansaajista. Palveluntuottajista 70 % on yksityisiä firmoja ja kunnallisia liikelaitoksia jotka ei nyt ole ehkä suoraan yksityisiä muttei myöskään suoraan kunnallisia on lisäksi noin 20 %.

Ihan valtaosa suomalaisista on yksityisen terveydenhuollon piirissä. Ymmärrän kritiikin esimerkiksi työterveyshuoltoa kohtaan, mutta lopulta se on meidän terveydenhuollon selkärankoja ja töitä tekemällä sen piiriin pääsee - eikä tarvitse olla keskituloinen tai hyvätuloinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös