Ei kauan hallituksen yhtenäisyys kestänyt, kun sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso jo irtisanoutui sen ohjelmasta tuomitsemalla palkattoman sairastamisen.
Totuus alkaa valkenemaan muuallakin.No eihän se sitä tuominnut. Totesi vain, että tulee todennäköisesti aiheuttamaan ongelmia SoTe-puolella...
MTV:n haastattelussa Juuso sanoi, että hallitusohjelmaan kirjattu ensimmäinen palkaton sairaslomapäivä on hoitoalalle huono asia. Hänen mukaansa erityisesti tämä vaikuttaa merkittävästi hoitoalan vetovoimaan.No eihän se sitä tuominnut. Totesi vain, että tulee todennäköisesti aiheuttamaan ongelmia SoTe-puolella...
Olet mielestäni oikeassa, että hallitusohjelma on erittäin paljon Kokoomuksen näköinen. Moni näyttää kuitenkin olevan sitä mieltä, että persut ovat ne, jotka ovat vieneet muita.Tässäkin asiassa Suomen Yrittäjät ja Kokoomus veivät persuja hallitusneuvotteluissa kuin pässiä narussa. Vai oliko tuo palkaton sairastaminen persujen oma idea?
Kokoomus hyväksyi neuvotteluissa joitakin persujen ajamia maahanmuuttokantoja, mutta muilta osin se sai täysin ajettua Suomen Yrittäjien ja EK:n kirjoittaman ohjelman läpi.Moni näyttää kuitenkin olevan sitä mieltä, että persut ovat ne, jotka ovat vieneet muita.
Kokoomus hyväksyi neuvotteluissa joitakin persujen ajamia maahanmuuttokantoja, mutta muilta osin se sai täysin ajettua Suomen Yrittäjien ja EK:n kirjoittaman ohjelman läpi.
Meni aika pitkälti kuten kirjoitinkin vaalien jälkeen. Persuille annetaan periksi maahanmuutossa ja muuten Kokoomus saa läpi melkein kaiken. Ei ihme, että sinipuna ei koskaan ollut vaihtoehto.Kokoomus hyväksyi neuvotteluissa joitakin persujen ajamia maahanmuuttokantoja, mutta muilta osin se sai täysin ajettua Suomen Yrittäjien ja EK:n kirjoittaman ohjelman läpi.
Tosiaan täytyy huomata etenkin yrittäjien etujärjestön kädenjälki tässä hallitusohjelmassa, jonka edustajia siellä on asiantuntijoina kuultu. Tässähän on nyt menty se iso viesti edellä, mitä etenkin pk-yrittäjät ovat sanoneet viimeiset 20 vuotta: että kyllä me palkattaisiin työntekijöitä, MUTTA kun ne työntekijät ovat sitten kuitenkin lakkoilevia purnaajia, jotka ovat koko ajan sairaslomilla. Eikä niistä pääse niin millään eroon.. eli todellakaan yksilö edellä tässä ei olla menty, vaan valtiontalouden tasapainottamisen, joka vaatii verotuloja eli siis ihmisiä töihinKokoomus hyväksyi neuvotteluissa joitakin persujen ajamia maahanmuuttokantoja, mutta muilta osin se sai täysin ajettua Suomen Yrittäjien ja EK:n kirjoittaman ohjelman läpi.
Siellä alkaa jatkojytkyä pukata monelle persuäänestäjälle. Persut keräsivät sen verran suuren äänisaaliin, että joukkoon mahtuu ”muutama” duunariäänestäjäkin joka voi alkaa miettiä tuliko sille äänelle sittenkään tarpeeksi vastinetta.Totuus alkaa valkenemaan muuallakin.
Lukijalta | Kouvolalaisen valtuutetun avoin kirje perussuomalaisille kansanedustajille: "Työntekijöiden oikeuksien heikennyksiä ei pidä hyväksyä"
Arvoisat perussuomalaiset kansanedustajamme.www.kouvolansanomat.fi
Tässähän on nyt menty se iso viesti edellä, mitä etenkin pk-yrittäjät ovat sanoneet viimeiset 20 vuotta: että kyllä me palkattaisiin työntekijöitä, MUTTA kun ne työntekijät ovat sitten kuitenkin lakkoilevia purnaajia
Minä olen sangen tyytyväinen hallitusohjelmaan, mutta persujen vaikutus työperäiseen maahanmuuttoon sekä myös näihin "ilmastohumppa- asioihin" huolettaa oikeasti. Hallitus on paperilla sitoutunut ilmastotavoitteisiin, mutta vähän pelkään, että persut pääsee näissä änkyröimään. Samaan aikaan työperäinen maahanmuutto olisi elintärkeää kestävyysvajeemme korjaamisessa ja toisaalta "ilmastohumppa" eli aikuisten kielellä vihreän siirtymän projektit pitävät tällä hetkellä talouttamme pinnalla yhdessä kotimaisen kulutuksen kanssa(VM:n viimeisin raportti).Joka onkin oikein hyvä juttu Suomen talouden kannalta. Ei ehkä yksittäisen ihmisen talouden kannalta, mutta nimenomaan valtiontalouden.
Maahanmuutossa tosiaan nuo kirjaukset saattavat muodostua ongelmaksi työelämän kannalta, mutta uskon kuitenkin lopputuloksen olevan kokonaisuutena varsin hyvä.
Siellä alkaa jatkojytkyä pukata monelle persuäänestäjälle. Persut keräsivät sen verran suuren äänisaaliin, että joukkoon mahtuu ”muutama” duunariäänestäjäkin joka voi alkaa miettiä tuliko sille äänelle sittenkään tarpeeksi vastinetta.
Jari Lindström:
Sinällään hyvä kirjoitus Janne Pahkalalta.
Mutta se kertoo tismalleen samaa tarinaa kuin Sipilän hallituksen aikana. Kun maan taloutta halutaan laittaa kuntoon, toimet osuvat moniin, myös duunareihin ja työttömiin.
Jos tämä tulee jollekin yllätyksenä oikeistohallituksessa, niin kannattaa vaihtaa puoluetta jota äänestää. Kaikesta käydään kauppaa ja tehdään kompromisseja.
Nyt Kokoomus sai työelämän tavoitteensa ulosmitatuksi ja PS:lle tärkeää olivat maahanmuuttoon liittyvät kirjaukset. Aivan kuten ennustin jo kirjassani.
Se mitä hallitusohjelmassa sovitaan on oma asiansa, mutta vaikeinta on toimeenpano ja sen sisältö. Mitä siihen lopulliseen hallituksen esitykseen kirjoitetaan? Tavoitteet on kuitenkin julkilausuttuina hallitusohjelmassa ja se on yksimielisesti hyväksytty myös perussuomalaisten päättävissä elimissä, aivan sanoin kuin Sipilän hallituksen aikaan. Tosin silloin yksi henkilö vastusti hallitukseen menemistä, koska katsoi ettei porukka kestä vastuuta silloisen ohjelman läpiviemisestä. Hän oli oikeassa.
Kyse on lopulta siitä, että kun päätös yhteisesti hallituksesta on tehty, on se asiakirja joka ohjaa hallituksen yhteistä työtä. Kaikki päätökset ovat hallituksen yhteisiä, myös ikävät. Niiden päätösten takana pitää uskaltaa seistä vaikka tekee kuinka kipeää. Hallituksessa EI voi enää poimia rusinoita pullasta ja paeta vastuutaan. Jos sen kestää, on puolue happotestattu. Ja jos ei kestä- no ei politiikkaan kannata lähteä lainkaan.
Totuus alkaa valkenemaan muuallakin.
Lukijalta | Kouvolalaisen valtuutetun avoin kirje perussuomalaisille kansanedustajille: "Työntekijöiden oikeuksien heikennyksiä ei pidä hyväksyä"
Arvoisat perussuomalaiset kansanedustajamme.www.kouvolansanomat.fi
Asiallinen vastaushan tuo sinällään on. Tuota vastausta ei ollut vielä silloin kun luin tuon kirjoituksen. Silti olen hieman eri mieltä siitä mitä lupauksia ennen vaaleja annettiin työntekijöille, että taloutta ei laiteta kuntoon heidän kustannuksella, juuri niin kuin kaupungivaltuutettu kirjoittaa. Ehkäpä Lindström olisi voinut antaa tuon oman muistutuksensa painokkaammin jo ennen vaaleja. Tämä on kuitenkin vain oma mielipiteeni ja jätän asian omalta osaltani tähän. Hallitusohjelma on kuitenkin aina kompromissi, joku voittaa jossakin ja häviää toisaalla.Tuolla on muuten mielenkiintoinen kommentti aihepiiriin liittyen tuon mielipidekirjoituksen alapuolella:
Jälkeenpäin ajateltuna Jari Lindström on Jussi Niinistön lisäksi toinen sellainen henkilö, jolle voisi olla valtakunnan politiikassa vielä tarvetta. Ei väliä niinkään sillä, missä puolueessa olisi. Tuossahan Lindström naulaa asian juuri kuten se on.
Tekstihän on asiallinen, mutta itse en sitä ymmärrä, että jos kaupunginvaltuutettu haluaa ns. sosialistista ja/tai ay-henkistä politiikkaa, jossa palkansaajat ovat tietynlainen "pyhä lehmä" säästötoimien ulkopuolella, niin miksi ylipäätään on lähtenyt mukaan PS:n toimintaan? Toki ymmärrän, jos teollisuusduunaria ei nykyisellään vasemmistopuolueet nappaa, mutta sitä en ymmärrä mikä PS:n ajamassa linjassa on nykyisessä maailmantilanteessa tullut yllätyksenä.Asiallinen kommentti kunnanvaltuutetulta sen puolesta mitä on ostettu ennen vaaleja ja mitä ollaan saamassa niiden jälkeen.
Onko ylipäänsä olemassa sellaisia oppineita, joita et ole vielä leimannut vihervasemmistolaisiksi, kun nämä ovat olleet mistä tahansa asiasta eri mieltä sinun kanssasi?
Tosiaan täytyy huomata etenkin yrittäjien etujärjestön kädenjälki tässä hallitusohjelmassa, jonka edustajia siellä on asiantuntijoina kuultu.
Ehkäpä tuolla Kouvolan paikallisosastossa on ollut erilaiset linjaukset esillä kuin Perussuomalaisten sen paikkakunnan paikallisosastossa, johon sinä kuulut.Tekstihän on asiallinen, mutta itse en sitä ymmärrä, että jos kaupunginvaltuutettu haluaa ns. sosialistista ja/tai ay-henkistä politiikkaa, jossa palkansaajat ovat tietynlainen "pyhä lehmä" säästötoimien ulkopuolella, niin miksi ylipäätään on lähtenyt mukaan PS:n toimintaan? Toki ymmärrän, jos teollisuusduunaria ei nykyisellään vasemmistopuolueet nappaa, mutta sitä en ymmärrä mikä PS:n ajamassa linjassa on nykyisessä maailmantilanteessa tullut yllätyksenä.
Kaikkein eniten porua on herättänyt suunnitelma, jonka mukaan työttömäksi jäävän maahanmuuttajan pitäisi poistua Suomesta, jos hän ei löydä kolmessa kuukaudessa uutta työtä. Tätä linjausta vastaan on suoraan sanoen hyökännyt useita oikeistolaisia yritysjohtajia. Ei ihme.
Suomi on ollut ja on edelleen todella houkuttava maa työnteon suhteen. Nämä 3kk säännöt ovat saaneet jo nyt monet nykyiset ulkomaalaiset työntekijät hämmilleen, vaikka se ei heihin suoraan vaikuttaisikaan, se aiheuttaa emotionaalisesti negatiivisia tunteita. Monet kokevat että heitä ei enää arvosteta, kun heitä kohdellaan eri tavalla kantaväestöön nähden, vaikka olisivat jo olleet täällä vuosia työelämässä ja maksaneet veroja.Mun mielestä siinä on kyllä pieni ero, joka vielä tasoittuu sillä, että demarit kehittävät Suomea siihen suuntaan, että työnteosta ei palkita. Ei sellaiseen maahan muuteta työn perässä.
Tekstihän on asiallinen, mutta itse en sitä ymmärrä, että jos kaupunginvaltuutettu haluaa ns. sosialistista ja/tai ay-henkistä politiikkaa, jossa palkansaajat ovat tietynlainen "pyhä lehmä" säästötoimien ulkopuolella, niin miksi ylipäätään on lähtenyt mukaan PS:n toimintaan? Toki ymmärrän, jos teollisuusduunaria ei nykyisellään vasemmistopuolueet nappaa, mutta sitä en ymmärrä mikä PS:n ajamassa linjassa on nykyisessä maailmantilanteessa tullut yllätyksenä.
En varmaksi osaa sanoa, mutta luulen näitä olevan paljonkin persujen toiminnassa ja äänestäjissä.