Hiihtämisen kuitenkin katsot kuuluvan Orpon hallituksen ketjuun?On 40 vuotta sitten päättynyt jonkin aikaa kestänyt vasemmistoaika kaduttanut, mutta en kuitenkaan näe sitä Orpon hallituksen ketjussa keskusteluaiheena.
Hiihtämisen kuitenkin katsot kuuluvan Orpon hallituksen ketjuun?On 40 vuotta sitten päättynyt jonkin aikaa kestänyt vasemmistoaika kaduttanut, mutta en kuitenkaan näe sitä Orpon hallituksen ketjussa keskusteluaiheena.
Suomessa ei kait paljoakaan ole ns. hyvätuloisia eli sanotaan nyt että yli 200k tienaavia. Sitten ajatusleikkinä voisi pekuloida jos x määrä yli 200k tienaavia lähtee Suomesta, niin kauanko kestäisi että heidät on "korvattu". Kakkosketjusta siirretään "pelaajia" ykkösketjuun (suurituloiset), sitten farmista ja junioreista lisää väkeä alaketjuihin.Mielenkiintoinen taulukko @Nykan
Nopeasti katsottuna, jos osasin oikein tulkita ja käyttää taulukkoa, alle 200k tienaavien yhteenlasketut tulot on 145 miljardia ja yli 200k tienaavien 10 miljardia.
Ei nyt ihan mitätön summa, mutta ehkä jopa yllättävän pieni. Toki progressio nostaa verojen määrää.
Voi olla että tein lukuvirheitä, pidätän oikeuden niihin.
Tämä pankki- ja finanssisektorin "yrittäjä"guru? Too big to fail, osa valtiontaloutta, joka säännöllsesti vetää talouden sekaisin - vieläkin kärsimme 2008 finanssikriisin seurauksista. Väittäisin ettei tyyppi ole ikinä jättänyt taistolaisuutta, nyt pyrkii saamaan kapitalismia huonoon huutoon vain toisin keinoin.Niinpä niin. Tässähän se Wahlrooskin
Suomessa ei kait paljoakaan ole ns. hyvätuloisia eli sanotaan nyt että yli 200k tienaavia. Sitten ajatusleikkinä voisi pekuloida jos x määrä yli 200k tienaavia lähtee Suomesta, niin kauanko kestäisi että heidät on "korvattu". Kakkosketjusta siirretään "pelaajia" ykkösketjuun (suurituloiset), sitten farmista ja junioreista lisää väkeä alaketjuihin.
Tämä pankki- ja finanssisektorin "yrittäjä"guru? Too big to fail, osa valtiontaloutta, joka säännöllsesti vetää talouden sekaisin - vieläkin kärsimme 2008 finanssikriisin seurauksista.
Itse asiassa aika yleistä on ollut että kasvu oli hyvin pitkään vaisumpaa vuoden 2008 jälkeen kuin ennen sitä, osissa maita tämä jatkuu kai vieläkin. Suomi on toki ollut poikkeuksellisen paha tapaus tässä suhteessa mikä liittynee sekä demografiaan että euroon.Kumma kyllä, että muut maat eivät oikein enää kärsi tästä 16 vuoden takaisesta kriisistä.
Tuo on vähän miten sen ottaa. Eläkkeiden lisäverottaminen parantaa valtiontaloutta, mutta indeksileikkaukset tasoittavat sukupolvien välistä pyramidihuijausta, ja antavat eläkeyhtiöille paremman mahdollisuuden maksaa nykyisestä kertymästä jotain myös tuleville eläkeläisille.Vain jos ei tehdä enää mitään. En usko hallitusohjelmaa toteutettavan niin, että kokonaisveroaste laskee vuoden 2024 tai ainakaan vuoden 2025 tasosta vrt 2027 tasoon. Energiavero, autovero ja ajoneuvovero kirjoitetaan tarvittaessa uusiksi hallituskauden lopulla. Eläkkeitä verotetaan enemmän (joka olisi järkevämpää indeksileikkauksen sijasta).
Eläkeläisliitto jyrähti: Eläkkeisiin ei kosketa!
Valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) kommentit mahdollisista leikkauksista eläkkeisiin suututtivat etujärjestön.www.iltalehti.fi
Eläkeläisliitossa ei katsota hyvällä hallituksen suunnitelmia leikata eläkkeistä. Eläkeiän nostolle tuli myös jyrkkä ei.
Valtiovarainministeriön esittäminä vaihtoehtoina pidetään esimerkiksi indeksikorotuksien jäädyttämistä, veronkorotuksia joihinkin eläkkeisiin sekä ”Ruotsin mallia”.
Eläkeläiset ry tyrmää ne kaikki.
Meidän mielestämme Suomessa kaikilla pitää olla luottamus siitä, että eläkepäivät on taloudellisesti turvattu. Tuntuu, että nykytoimilla eläkepäiviä halutaan kyseenalaistaa, Koskimies sanoo.
Tuo on vähän miten sen ottaa. Eläkkeiden lisäverottaminen parantaa valtiontaloutta, mutta indeksileikkaukset tasoittavat sukupolvien välistä pyramidihuijausta, ja antavat eläkeyhtiöille paremman mahdollisuuden maksaa nykyisestä kertymästä jotain myös tuleville eläkeläisille.
Joka tapauksessa molemmat leikkaavat ostovoimaa ja laskevat kulutusta, eläkeläiset ovat tunnetusti tarkkoja rahoistaan - monen on pakko olla. Mutta vielä voi vaihtaa Kulta Katriinan Saludoon.
Eläkeläisliitto jyrähti: Eläkkeisiin ei kosketa!
Valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) kommentit mahdollisista leikkauksista eläkkeisiin suututtivat etujärjestön.www.iltalehti.fi
Eläkeläisliitossa ei katsota hyvällä hallituksen suunnitelmia leikata eläkkeistä. Eläkeiän nostolle tuli myös jyrkkä ei.
Näin se pitäisi juuri tehdä. Indeksit jäihin toistaiseksi ja samoin eläkkeiden verotusta lisättävä progressiivisesti, niin kauan kunnes valtiontalouden tilanne on jälleen parempi ja saatu tasapainoon. Pienimmät eläkkeet saisivat olla rauhassa.Tuo on vähän miten sen ottaa. Eläkkeiden lisäverottaminen parantaa valtiontaloutta, mutta indeksileikkaukset tasoittavat sukupolvien välistä pyramidihuijausta, ja antavat eläkeyhtiöille paremman mahdollisuuden maksaa nykyisestä kertymästä jotain myös tuleville eläkeläisille.
Kuulostaisi silti, että käytännössä jäisivät lähinnä symbolisiksi, mikä olisi kyllä valitettavaa.Orpo sanoi, että työeläkkeiden indeksikorotuksia ei jäädytetä. Myöskään eläkejärjestelmän rakenteisiin hallitus ei ole koskemassa. Aiemmin Orpo tyrmäsi jo Purran ehdotuksen eläkeiän nostamisesta. Eläkkeisiin pyritään koskemaan muilla tavoin, kuten verotusta korottamalla. Mutta aika vähäisiksi nämä eläkkeisiin kohdistetut leikkaukset on jäämässä.
Nyt linjaa pääministeri Orpo: Tähän eläkkeissä ei kosketa
Pääministeri Petteri Orpo puuttuu Riikka Purran aloittamaan eläkekeskusteluun.www.is.fi
Orpo sanoi, että työeläkkeiden indeksikorotuksia ei jäädytetä. Myöskään eläkejärjestelmän rakenteisiin hallitus ei ole koskemassa. Aiemmin Orpo tyrmäsi jo Purran ehdotuksen eläkeiän nostamisesta. Eläkkeisiin pyritään koskemaan muilla tavoin, kuten verotusta korottamalla. Mutta aika vähäisiksi nämä eläkkeisiin kohdistetut leikkaukset on jäämässä.
Tässä lienee se hyvä puoli, että kolmikanta on tavannut toimia eläkeasioissa ihan hyvin. Uudistusta tosiaan tarvitaan, mutta ei välttämättä mitään täysin radikaalia - meidän nykyinen järjestelmämme on itse asiassa kohtuullisen rationaalinen ja vahva. Sen suurin epäsuhta on se, miten tyypilliseen tapaansa onnekkaat suuret ikäluokat sujahtivat ilman suuria uhrauksia systeemiin: vahvasti kasvava talous tarjosi koulutuksen ja työpaikat, inflaatio söi asuntolainat ja eläkejärjestelmä avautui heille ilman suuria kustannuksia.Eläkeuudistus on valmisteilla työantajien, valtion ja työntekijöiden edustajien kesken.
Aika sama mikä tahansa instanssi tuota uudistaa, suurilta ikäluokilta ei leikata. Höpötellään jotain, että sukupuolten välinen tasa-arvo otetaan huomioon, mutta todellisuus on toinen.Tässä lienee se hyvä puoli, että kolmikanta on tavannut toimia eläkeasioissa ihan hyvin. Uudistusta tosiaan tarvitaan, mutta ei välttämättä mitään täysin radikaalia - meidän nykyinen järjestelmämme on itse asiassa kohtuullisen rationaalinen ja vahva. Sen suurin epäsuhta on se, miten tyypilliseen tapaansa onnekkaat suuret ikäluokat sujahtivat ilman suuria uhrauksia systeemiin: vahvasti kasvava talous tarjosi koulutuksen ja työpaikat, inflaatio söi asuntolainat ja eläkejärjestelmä avautui heille ilman suuria kustannuksia.
Tuskinpa tosiaan tässä vaiheessa kun ovat niin massiivinen ja ahkera äänestysblokki. Samalla kun huoltosuhde vain heikentyy niin vanhojen ikäluokkien poliittinen painoarvo kasvaa, ei täysin ideaalinen yhtälö...Aika sama mikä tahansa instanssi tuota uudistaa, suurilta ikäluokilta ei leikata. Höpötellään jotain, että sukupuolten välinen tasa-arvo otetaan huomioon, mutta todellisuus on toinen.
1940-luvulla syntyneet ovat vielä vuoden 2027 eduskuntavaaleissa voimakas äänestysblokki. Äänestysaktiivisuus kuitenkin putoaa 80 ikävuoden jälkeen merkittävästi ja luonnollisen poistuman myötä sotien jälkeen syntyneitä on vuosi vuodelta vähemmän.Tuskinpa tosiaan tässä vaiheessa kun ovat niin massiivinen ja ahkera äänestysblokki. Samalla kun huoltosuhde vain heikentyy niin vanhojen ikäluokkien poliittinen painoarvo kasvaa, ei täysin ideaalinen yhtälö...
Niinpä, sitten varmaan helpottaa, mutta saattaa myös olla liian myöhäistä samalla.1940-luvulla syntyneet ovat vielä vuoden 2027 eduskuntavaaleissa voimakas äänestysblokki. Äänestysaktiivisuus kuitenkin putoaa 80 ikävuoden jälkeen merkittävästi ja luonnollisen poistuman myötä sotien jälkeen syntyneitä on vuosi vuodelta vähemmän.
Luottamusta ei ole, on vain hallitusohjelma, (joka toki on erinomainen ja sisältää vain toimia, jotka on pakko tehdä.)Olisi varmaan suotavaa, että pääministeri ja valtiovarainministeri pystyisivät keskustelemaan
Tässähän voi olla Suomen senioripuolueella, eli SDP:llä laittaa ns. all in seuraavissa vaaleissa ja luvata uskollisesti demareita vuosikymmenet äänestäneille kuu taivaalta. Vaikka Lindtman onkin nyt ollut korostuneen hiljaa, viimeistään keväällä 2026 keväällä voisin olettaa lähtevän kunnon populistivaihde päälle.Niinpä, sitten varmaan helpottaa, mutta saattaa myös olla liian myöhäistä samalla.