Vasemmistolainen näkemys lähtee siitä, että Kokoomuksen johtama hallitus ei edusta kuin murto-osaa suomalaisista. Tällä näkemys kusee kahden asian päälle:
1. Demokratiassa hallitsee se, joka saa valtansa parlamentaarista tietä. Siis vaaleista.
2. Äänestäjät halusivat keskustavasemmiston ulos. Hallituspuolueet kärsivät roiman tappion.
Kyllä minuakin alkaa tympimään tämä vasemmiston ja ay-liikkeen ulina. Joka kerta kun vasemmisto häviää vaalit, SAK ja vasemmisto aloittavat tarpeellisten uudistusten jarruttamisen. Oikeistolle ei riitä Suomessa se, että oikeisto voittaa vaalit. Tähän yksi syy on ay-liikkeen liian suuri vaikutusvalta poliittisten lakkojensa kautta.
Tuosta ykköskohdasta tismalleen samaa mieltä.
Kakkoskohta, osittain samaa mieltä. En lähde erittelemään Kok ja Persujen vaalilupauksia kuin toinen lupasi pysäyttää velkaantumisen ja toinen lupasi ettei sosiaaliturvaa leikata.
Saatiinko vaalivoitto katteettomilla lupauksilla.
Johtuuko tuo AY-liikkeen ulina oikeistohallituksien halusta puuttua työelämän säädöksiin. Tämä on kait se ikuinen ristiriita työantaja ja työntekijä puolen välillä. AY-liike kokee tällä hetkellä hallituksen olevan vahvasti työnantaja puolen agendalla.
Kuulun siihen ikäpolveen milloin lauantai oli vielä työpäivä, ei kokonaan, työt loppuivat kello 12.00 lauantaina
Palkka maksettiin läpinäkyvässä tilipussissa jossa oli myös rahat, palkka. Mukana oli myös pitkulainen tilinauha.
Kyllä minä koen AY-liikkeen vuosien varrella ajaneen työntekijöiden etuja, etuja joista monet tämän päivän työntekijät nauttii. Ei ne ole ikänä ilmaiseksi tulleet, monenlaista vääntöä on ollut.
Sehän tässä, molemmat tarvitsee toisiaan. Työntekijät firmoja ja firmat työtekijöitä.
Minusta hallituksen ei pitäisi lähteä kumpaankaan leiriin oli se sitten vasemman puolen tai oikeiston hallitus.
Nämä asiat on pystyttävä hoitamaan työnantajien ja työntekijöiden kesken.
Kyllä eilen Ville Rydmannin esiintyminen A-talk ohjelmassa oli niin repivä, ettei se ainakaan helpota vaikean lakkotilanteen selvittelyä. Rydman on kuitenkin hallituksen elinkeinoministeri.
Ollaan varmaan eri leireissä ja näkemykset eroaa toisistaan. Kuitenkin pitäisi pystyä istumaan samaan pöytään ja neuvottelemalla samaan sopu, ei sanelemalla.
Selkä voittoja ei kannata kummankaan puolen ottaa. Pelkäänpä, jos nämä pakkolait tulee tällaisina voimaan ne löytyy edessä olevissa TES-neuvotteluissa.
Kiire peliin, enkä tässä nyt tämän kummempaa analyysiä ala tekemään.