Osakesäästötili on melkein 350 tuhannella suomalaisella, joten kyllä sen voi todeta olevan menestys. Näillä suomalaisilla on keskimäärin salkussa noin 5 350 euroa joten on ihan totta, ettei talletusraja ole kaikilla kovinkaan lähellä. Jos taas katsotaan yli 50 vuotiaita, heidän keskiarvonsa onkin jo 11 200 euroa, joten eiköhän joka tapauksessa kymmeniä tuhansia suomalaisia ole tuon talletusrajan yläpäässä. Eiköhän niitä "nollatilejä" ole kuitenkin melkoinen määrä.
Osakesäästötili tuo sijoittamiseen helppouden kannustimen. Se on ihan totta, ettei sitä ole luotu miksikään menestysautomaatiksi. Edes sen verohyöty on ylikorostettu ja arvo-osuustilillä verotusta osaava harrastelija pääsee salkun kasvatusvaiheessa melko lähelle verottomuutta.
Suomen vaurastuminen tulee kuitenkin yksilöiden vaurastumisen kautta. 40-50 tuhatta suomalaista vuosittain on avannut uuden osakesäästötilin. Eiköhän nykyinen muutos ennemmin lisää kuin vähennä heidän määräänsä. OST:n pääasiallinen tehtävä on motivoida suomalaiset säästämään korkoa tuottaviin rahoitusinstrumentteihin. Nyt kun tätä varallisuutta on lähes kaksi miljardia, voidaan todeta tämän olleen onnistunut vaihtoehto sijoittamiselle. Tuosta 2 miljardista kertyy huomattavasti myös verotuloja sitten siinä vaiheessa kun suomalaiset alkavat nostamaan varallisuuttaan ulos osakesäästötileiltä.
Edit:
Lisätään nyt vielä se, että aktiivisten osakesäästötilien määrä on kasvanut vuosittain keskimäärin noin 17%. Näiden pääoma taas on kasvanut keskimäärin 14%. Nämä ovat ihan huikeita lukuja ja jos tällaisia pystytään ylläpitämään tai päästään edes lähelle näitä arvoja, voi tällä oikeasti olla ihan merkittävä kansantaloudellinen vaikutus jo ensi vuosikymmenellä.