Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Johnny B. Goode palkittiin viikon huililla hänen hyvän maun vastaisesta viestistään "Ärsyttävin mainos?"-ketjussa.

Nimimerkin Hiihtofani hiihtokausi päättyi nyt lopullisesti. Tuomaristo ei kokenut hänen hämmentävillä hiihtoaiheisilla viesteillään ja puhtailla provosoinneillaan olevan mitään annettavaa jääkiekkoaiheiselle palstalle.

Nimimerkki heavylutaa18 passitettiin kahdeksi viikoksi katsomon puolelle jatkuvien provosointien ja henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Micol keskittyi perjantain kierroksen jälkilöylyissä jatkuvasti itsemoderointiin ja henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi hän ei kirjoita palstalle kahteen viikkoon.

Sulje ilmoitus

Kuuma pudotuspelikierros vei muutaman kirjoittajan ylikierroksille. Kurinpito on päättänyt antaa seuraavat pelikiellot:

Nimimerkki lake79 on passitettu kuukauden pelikieltoon toivottuaan toisen pelaajan loukkaamista. Samainen nimimerkki on kunnostautunut samassa asiassa aiemminkin, joten rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Ultraorthdoxjew pääsee viikon tauolle kirjoitettuaan useamman turhan lestadiolaisiin liittyvän provosoinnin Ilves-Kärpät-ottelun otteluketjuun.

Nimimerkki Crueman kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin kyseenalaisia taklauksia käsittelevään ketjuun. Hän kuittasi viestittelyllään viikon pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Petteri Nummelin Fan Club

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Knower, 09.05.2006 klo 23.09.

 1. Zigismund Jäsen

  Lainaus:
  Taitaa miehellä olla, mutta luultavasti ei änärissä oikein viihtynyt. Tiedä sitten.
   
 2. Knower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit+Petteri Nummelin
  Voi paska, Petun kisat ohi. Ketä mä nyt seuraan? Pekka Saravoa? No kai sitä täytyy Suomen peliä sitten katsoa.
   
 3. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Nummelin pelasi muuten USA-ottelussa uransa 100. arvokisaottelun. Saldo on 100.14+42=56, jolla mies on Suomen puolustajien pistepörssin ykkönen ja Suomen kokonaispörssissä yhdeksäs juuri Jari Kurrin edellä.
   
 4. c'elysee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Hattua nostan tällekin aliarvostetulle ja paljon parjatulle leijonalle. Aina on niitä, jotka eivät ymmärrä roolituksien päälle enempää kuin... no antaa olla. On vaan ottanut pattiin kun vuosi vuoden perään on riittänyt pilvin pimein ihmettelijöitä, että mitä se Numpan poika siellä joukkueessa taas tekee.
   
 5. Jääkoneenkuljettaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kungen Nicklas (+ #71&#24) KÄR+PHI
  Lainaus:
  Itse olen toista mieltä. Tänään se nähtiin, miten hyvä joukkue on ilman Nummelinin automaagista roolia ja peliaikaa. Mielestäni, aika on ajanut ohi Petusta. Maineteot ovat mainetekoja, joiden syystä itsekin nostan nöyränä hattuni Petun edessä. Mutta nykypäivänä, ei Petu enää riitä. Koistinen esimerkkinä, on nykypäivää ja jopa tulevaisuutta.
   
 6. Ottomaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit forever ja muulloin HIFK
  Lainaus:
  Nostetaan hattua Petulle, hyvä luistelija ja syöttelijä mutta huono oman puolustuspään pelaaja. En kyllä muista yhtäkään joka olisi arvostellut sitä, että miksi Petu valittiin nyt kisoihin.

  Petun pitäisi ottaa loppuvuosiksi käyttöön isänsä viulunsoitto-tuuletukset niin saataisiin vähän lisää väriä kentälle. Nykyään ei näe muutenkaan mitään kunnon tuuletuksia vanhojen aikojen malliin ja se on sääli...

  Edit. Isänsä poika eikä isä!
   
 7. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Niin kumma että näille Petu-fanaatikoille jotenkin pyhä lehmä se että kaverin puutteellinen puolustaminen nostetaan esille samalla kun muna pystyssä hehkutellaan pisteitä Kirgistania vastaan.

  Heittämällä Petu mahtui tämän maajoukkueen puolustukseen, mutta eipä se poista niitä järkyttäviä puutteita mitkä kaverilla on. Kuten jo todettua niin kuka vaan voi katsella vaikkapa Petun tehotilastoja NHL:ssä ja näkee miten käy kun pelaa maailman parhaita vastaan ja pitäisi puolustaa.
   
 8. Saarinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Maailmasta löytyy paljon puolustajia, jotka pystyvät pelaamaan varmaa oman pään peliä keskittyäessään vain siihen (tänään mm. Aki Berg, Jukka Laamanen ja Toni Söderholm), mutta huomattavasti vähemmän pakkeja, jotka pystyvät dominoimaan hyökkäyspäässä ja rakentamaan säännöllisesti omalle joukkueelleen maaleja. Nummelin olisi huomattavasti parempi puolustava pelaaja, jos pelaisi "idioottivarmaa" puolustuspeliä, mutta kun Petulla on rohkeutta ja ennen kaikkea taitoa pelata hyökkäysvoittoisesti niin niitä virheitäkin tulee välillä.

  Jyrki Lumme sai aikoinaan ikuisiksi ajoiksi leiman hasardipakkina, kun hänellä oli itseluottamusta pelata hyökkäysvoittoisesti ja yrittää massasta poikkeavia ratkaisuja. Tästä syystä Sonjaa pidetään yleisesti vieläkin Suomessa surkeana puolustavana puolustajana, vaikka ne virheet tuli yleensä aina kiekollisesta rohkeudesta. Kiekottomana puolustavana puolustajana Lumme oli aina erinomainen.
   
 9. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tätä en kyllä allekirjoita ollenkaan. Ensinnäkin mielestäni on ihan ok, että joskus tulee virheitä, kaikille tulee. Kuitenkin Petu on aivan liian flegmaattinen omassa päässä. Pienellä koollakin voi puolustaa hyvin NHL:ssäkin, esimerkkejä löytyy Timosesta lähtien. Nummelin kuitenkin on TODELLA flegmaattinen ja ei edes sijoitu kovin hyvin omassa päässään. Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa että ottaako riskejä vai ei. Hyvänä esimerkkinä ne kaikki kerrat kun 1vs1 tilanteessa Nummelin vaan vähän huitoo mailaa "sinnepäin".
   
 10. Jääkoneenkuljettaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kungen Nicklas (+ #71&#24) KÄR+PHI
  Lainaus:
  Ei nyt kuitenkaan häväistä Nummelinia kovempien pelaajien julkisuuskuvaa, ottamalla heitä verrokeiksi. En usko, että tarvitsee edes koettaa perustella. Olisit nyt ottanut Nummelinin verrokiksi vaikka Niinimaan, olisit takuulla saanut kavereita ja täten viestiäsi tukemaan sankat joukot.

  Nummelin on ollut näissä kisoissa ihan ok hyökkäyspäässä, välttävä keskialueella, heikko omassa päässä. Sekä spesialiteetit, keskinkertainen ellei jopa huono ylivoimalla. Tämä kaikki, pitää suhteuttaa rooliin, peliaikaan ja nimenomaan niihin esityksiin kentällä.

  Aika on ajanut tästä tulevasta aateloidusta kiekkoleijonasta ohi. Ei kykene enää täyttämään niitä saappaita, mitä esimerkiksi viime kaudella vielä pystyi. Ne viime kauden saappaat olivatkin Suomen ja Nummelinin ongelma tällä kaudella.

  Oli Nummelininkin kannalta erinomaista, että jalka hajosi tässä vaiheessa. Vaikken voi todistaa väittämääni, väitän silti, että tänään Nummelinin ollessa pelaavissa kentällisissä, olisi soinut omissa useammin. Tätä ei tarvitse perustella enemmin, ei tarvitse kuin muistuttaa Nummelinin ja Koistisen peleistä näissä kisoissa.

  Nummelin voikin nyt sitten pitää sädekehänsä, aiempien otteluiden esityksillä (eli katsotaan vain pistesaraketta). Ei silti poista sitä, etteikö ollut pakon sanelemana osa voittavaa kokonaisuutta.
   
 11. Saarinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kyllä Nummelinin puolustusvirheitä liioitellaan. Tottahan se on, ettei Petun vahvuudet ole oman pään pelaamisessa, mutta kun suhteuttaa virheet hyökkäyspään positiivisiin suorituksiin niin kokonaisuus jää kirkkaasti plussan puolelle. Varsinkin kun joukkueessa kaikki pakit eivät voi olla varman päälle pelaavia puolustavia puolustajia. Kiekollisesti taitavia ylivoimapakkejakin tarvitaan, vaikka niitä virheitä tulisi omassa päässä.
   
 12. Tähtirinnat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Nj Devils
  Lainaus:
  Minnesotassa jäi kuitenkin 15 maalia miinukselle, joten en nyt sanoisi, että suoritukset jäisivät kirkkaasti plussan puolelle.
   
 13. Saarinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ylivoimasuoritukset eivät näy +/- tilastossa ja ylivoima on kuitenkin elintärkeässä roolissa nykyisin. Eikä Nummelinin avut tule parhaiten esille kapeassa kaukalossa. Parempi pelaaja Petu on Euroopassa kuin NHL:ssä.
   
 14. rosnäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Niin, nythän se nähtiin, Suomen ylivoima ja hyökkäyspelihän olivat ne, mitkä toivat hienon ja ennen kaikkea pelillisillä ansioilla ansaitun voiton. Tottahan se on, että Nummelin on joukkueelle pelkkä rasite, onneksi päästiin siitä tässä turnauksessa eroon, eihän me tarvita kiekollista puolustajaa. Ylivoimaratkaisijoitahan on jengi täynnä. Ainahan meidän maalivahdilla on paras päivänsä ja vastustajan viimeistely luokatonta.
   
 15. Tähtirinnat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Nj Devils
  Lainaus:
  Kyllä varmaan näinkin. Itseäni kuitenkin häiritsee, että annetaan tavallaan anteeksi puolustuspäässä pelaaminen, kun on niin hyvä ylivoimalla. Nummeliinin puolustuspelaamisessa ei niinkään ole ongelmana koko tai kyvyttömyys, vaan haluttomuus, flegmaattisuus ja tietynlainen ylimielisyys. Esimerkiksi Venäjää vastaa 5-3 av:llä Petu ei tehnyt mitään, vaikka venäläinen hakkasi jo neljättä reboundia sisään.

  Jos esimerkiksi verrataan noin saman kokoiseen Cory Murphyyn, joka on täysin suvereeni ylivoimalla, niin hänellä on kuitenkin asenne kunnosssa myös puolustuspäässä. Ei häntä montaa kertaa kauden aikana kierretty, ja tehotilastokin päätyi +17, vaikka pelasi omalla tavallaan katastrofi joukkueessa. Toisena esimerkkinä vaikkapa Tuukka Mäntylä, jonka myöskin taistelee jokaisesta tilanteesta, vaikka peli ei välttämättä kovin näyttävää ole. Tällaiset pelaajat kuitenkin sytyttävät muitakin, ja hitsaavat joukkuetta yhteen.
   
 16. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Eivät näy, mutta näkyvät tilastoissa. Nummelin teki huimaavat 0(!) yv-maalia koko kaudella NHL:ssä. Hän oli joukkueen puolustajien pistepörssissä neljäs ja istui paljon katsomossa. JOS hän olisi niin merkittävä ase yv:llä, olisi hän varmasti pelannut kaikki 82 ottelua ja tehnyt edes muutaman yv-maalin. Minnesotassa voi kysyä melkein keneltä vain ja kukaan ei tästä kaudesta Numppaa kiittele tai sano että "kokonaisuus jäi plussan puolelle". Numpan pisteistä 13 tuli yv:llä. Eli vaikka se lisättäisiin tehotilastoon, niin siltikin Nummelin olisi miinuksilla.

  Tila pois, niin ei tehot olekkaan samaa luokkaa ja oma pää vuotaa sitäkin enemmän.

  Ideaalisessa Suomen kokoonpanossa Nummelinia voisi jatkossakin käyttää toisessa yv-kentässä, mutta 5vs5 pelissä ei käyttöä olisi. Vähän kuten Cory Muprhy Kanadan joukkueessa näissä kisoissa.
   
 17. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Niin Mäntylähän on Nummelinia 5cm lyhyempi, mutta silti paljon fyysisempi ja aktiivisempi omassa päässä.

  Ja ei, ei tarvitse ajella kavereita seinään kuten Pronger, mutta pieni pelaajakin voi puolustaa eikä vain seisoa paikallaan.
   
 18. Knower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit+Petteri Nummelin
  No niin, Petu vaihteeksi All Starsiin. Väärin valittu kuitenkin, sillä ei se pelata osaa.
   
 19. tombraider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Eiköhän Koistinen ala ottamaan Numpan paikkaa maajoukkueessa. Koistinen on vielä kokematon, mutta rohkeasti vaan ensikisoihin mukaan. Numpalla ei ole fyysisyyden puutteen takia Halifaxissa oikeastaan mitään virkaa, kun kentän koko pienenee. Koistisesta näkee, että taitotaso on Nummelinin tasolla ja puolustaminenkin kiinnostaa. Hiukan lisää kokemusta, niin avot. Nummeliinilla kun olisi Mäntylän luonne kovaan peliin, niin kaverihan olisi pelannut änärissä jo kauan.
   
 20. Selänne 8# Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
  Niin tosiaan Nummelinhan on Mertarannallekin ihan pyhimys ja kaikille muillekkin vähemmän jääkiekosta tietäville. Mertarantakaan ei koskaan esimerkiksi mainitse Petun heikkouksia omassa päässä, jossa mies on poikkeuksetta pulassa jopa enempi kuin Mäntylä ja yms. joita täällä on haukuttu hasardipakeiksi. Petusta saadaan vain paras irti, jos hänellä on pakkiparina joko Väänäsen tai Kukkosen tasoinen pakki joka osaa puolustaa. Muistamme hyvin Latvian kisat, jossa Berg-Nummelin pari oli meidän heikoin omassa päässä.

  Ensi vuonna kun pelataan Kanadassa niin voi Petunkin paikka olla uhattuna ja vielä kun valmentajana on Shedden joka ennen kaikkea suosii kovuutta niin ei olisi ainakaan minulle yllätys mikäli Petu putoaisi joukkueesta pois Kanadan kisojen ajaksi, mutta isossa kaukalossa edelleen omassa luokassaan yv:n pyörittäjänä.
   
 21. Knower Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit+Petteri Nummelin
  Lainaus:
  Lasketko näihin vähemmän jääkiekosta tietäviin myös Westerlundin, Summasen, Aravirran, Suhosen, J. Jalosen, K. Jalosen ja vaikkapa Jursinovin? Luonnollisesti nämä lehdistödirektoraatit ovat täysin tietämättömiä tosi kovien lätkätietäjien näkökulmasta, mutta entä nuo edelliset? He tykkäävät Petusta.
   
 22. dwarfish Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tulin otsikon perusteella lukemaan Nummelin-fanien iloista hehkutusta, mutta mitä löydän täältä? Haukkumista ja mollaamista.

  Kiusa se on pienikin kiusa, kun saa kaiken maaliman tilastoilla ja väittämillä viedä faneilta fanittamisen ilon.
   
 23. seonseppo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Kajaanin Hokki
  Aina valitetaan, että suomalaiset ovat tehottomia hyökkäyspäässä, eivätkä osaa tehdä maaleja tai ratkaista otteluja ja silti joukkueen ainoa oikeasti vähänkään taitoa omaava pelaaja haukutaan lyttyyn! Jääkiekko on muutakin kuin puolustusta! Maalit ratkaisevat. Itselläni ainakin teki pahaa katsoa Saravoa tai Bergiä viivapelaajana ylivoimassa;) Olisi mukava kuulla kuka olisi mielestänne ollut sopiva korvaaja Nummelinille näissä kisoissa? Tyly tosiasiahan on, ettei tarjolla ollut ketään korvaajaa joka olisi ollut lähelläkään Petun kiekollista osaamista. Mielestäni Suomen maajoukkueen pelin ongelmat ovat jo pitkään olleet maalinteossa, eivätkä puolustuksessa. Koska Suomi tekee peleissään yleensä vain muutaman maalin, ratkeavat tiukat ottelut Suomen tappioon vain yhden tai kahden henkilökohtaisen virheen takia, kuten kävi juuri MM-finaalissa.
   
 24. Selänne 8# Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Kyllähän minäkin Petun pelityylistä pidän ja mahtuisi lähes poikkeuksetta minun joukkueeseeni isossa kaukalossa. Mutta kun Petua hehkutetaan niin ei yleensä mainita hänen heikkouksiaan puolustuspäässä ja nyttenkin häntä hehkutetaan joukkueen ykköspakkina, toki on sitä hyökkäystehoissa, mutta puolustuspäässä kuuluu joukkueen heikoimpiin. En nyt usko että edellä mainitsemasi valmentajat Petua minään pyhimyksenä pitäisi, tästä on hyvä esimerkki olemassa. Miksi esim. Petua ei valittu World cupiin ja miksi Petu tuli mukaan olympiajoukkueeseen vasta varamiehenä. Hyökkäystehoiltaan olisi esimerkiksi World cupin joukkueeseen mahtunut kepeästi, mutta puolustamisen flegmaattisuus varmaan pudotti hänet pois. Ja ennen kaikkea Torinon joukkueeseen, koska isossa kaukalossa kuitenkin aika suvereeni yv:n pyörittäjä.

  Tämä ei sitten tarkoita sitä, että Numppa olisi huono pelaaja, mutta korvattavissa helposti sellaisella pelaajalla jolla hyökkäyspään ja oman pään pelaaminen ovat suunnilleen tasapainossa.
   
 25. Ottomaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit forever ja muulloin HIFK
  Lainaus:
  Petun valinta tuli kyllä puhtaasti vanhoilla näytöillä, sillä hän ei pystynyt pelaamaan niitä kahta ratkaisevaa ottelua eikä ollut niin maaginen esim. USA-ottelussa, että sen perusteella olisi pitänyt valita. Aika yllättävää, että valittiin heikompia maita vastaan pelattujen hyvien otteluiden perusteella All Starssiin. Olisi siellä ollut kovemmissakin otteluissa kunnostautuneita pakkeja!