Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Kosonen antoi tosiaan yhden juoksun vapaalla. Yksi syy miksi ainakin kaverin kanssa pohdittiin tuomarin matalan katsomisen vaikeutta oli, että tuomari oli lyhyt pulska kaveri Kososta pari päätä pienempi. Syöttö minkä Kosonen laitto oli siinä rajoilla näkemyseroja sanoisin.
Vimpeli vetosi siinä asennottomaan syöttöön ja siitä tuo vapaataival tuli, ei matalasta syötöstä. Kuten myös läpi ottelun aikalailla kujalla ollut pesis tv:n selostajakin sanoi. Ei ollut kaveri mistään sieltä asiantuntevimmasta päästä.

Syöttötuomarina toimi Ari Kiviniemi, joka on hyvin kokenut Superpesiksen syöttötuomari. Lyhyt ja pulskea hän tosiaan on :)

Vaikeaahan tuo matalien syöttöjen tulkinta on. Näe nyt siinä sitten ihmissilmällä oliko syöttö vaikka 98 cm lukkarin pään yläpuolelta vai 101 cm. Mutta näinhän se toki monessa muussakin lajissa menee, että tuomarit tulkitsee ja se tuo tavallaan sen oman mausteensa siihen peliin.

Ihmettelin muuten, että miksi h*lvetissä Kosonen syöttää Haapakoskelle ensimmäisellä 10 cm korkean "syötön" ja päästää naurettavan helposti vapaalla kentälle. Näin alkoi peli myös Saarikentällä. Mutta siis Topi yrittää vain nopeaa kysymysheittoa ja syöttöä, että Haapakoski ei ennättäisi ottamaan lähtöjä. Ei ole vielä kertaakaan tuo onnistunut ja käytännössä aina on Sikke mennyt kentälle, joko lyönnillä tai vapaalla.
Viimeksi kun antoi tyyliin ensimmäisen oikean syötön, tuon pelleilyn jälkeen, niin Sikke laittoikin sitten ensimmäisellä lyönnillä pallon Savonjokeen ja kiersi kunnarin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Kun tämä Sotkamon valta-aika ennemmin tai myöhemmin pakostakin päättyy niin eipä tule sitä yhtään ikävä - ei tietysti mikään ihme, että ylivoima tuo ylimielisyyttä, mutta vastenmielistä se on, hyvin näkyy tämä ylimielisyys myös tässä ketjussa ja muissa pesäpallokeskusteluissa netissä.
Onhan tuota päättymistä reilut kaksikymmentä vuotta odoteltu ja edelleen se antaa odottaa itseään. En pidättäisi hengitystäni odotellessa. En muutenkaan käsitä, että mihin tuo varma tieto perustuu. Sotkamossa tulee jatkuvasti uutta miestä oikeaan muottiin ja karavaani kulkee.

Mahdolliseen ylimielisyyteen ei saisi koskaan kukaan sortua, se on selvä. Jymyn joukkue ainakin tietää, ettei menestys tule ilmaiseksi. Kannattajat toki voivat sortua ylimielisyyteen, mutta eipä se ole sen vastenmielisempää kuin jatkuva kitinä Jymyn ylivoimasta ja sen päättymisen odotus. Sen päättäminenhän on pirun helppoa, tekee vain itse asiat paremmin, eikä odota toisen romahdusta.

Omaan suosikkijoukkueeseen uskomisen ja ylimielisyyden välinen raja on kovin häilyvä. Eikö vimpeliläisten luja usko tappioputken päättymiseen Sotkamossa kesäkuun lopulla ollut ylimielisyyttä? Varmana julistivat, että tänään Veto voittaa. Ylimielistä? Minusta ei, se oli luottoa.

Vaikeaahan tuo matalien syöttöjen tulkinta on.
Ei pelkästään vaikeaa, sehän on täysin mahdotonta. Joku Mika Väisänen vetää jatkuvasti liian matalalla syöttölinjalla, mutta kukaan ei puutu, koska syöttötuomarikaan ei usko, että mies voi syöttää 95% syötöistään liian matalana. Ovelaa ja antaa oman lisämausteensa Väisäsen peliin. Jymy on ainakin ihan kusessa Väisästä vastaan, ehdottomasti tällä kaudella ollut vaikein lukkari sotkamolaisille.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kertokaahan pesismiähet tuoreelle nelonen paketin tilaajalle näistä pesiksen tv-otteluista / määrästä kyseisellä kanavalla. Aikoinaan urheilukanavalla näitä kattelin ja on kyllä todella hyvä tv-laji, hakkaa suomifutiksen 6-0 :)
Varsinkin ratkaisuottelut oli hienoa katseltavaa.
 

omaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Teeppäs Tapparanmies poikkeava lauantai ja käännä autonnokka kohti Saarikenttää; pesäpallo on lievästi sanottuna koukuttavaa paikanpäällä!

Pro näyttää nyt viimeisimpiä pelejä, mutta muuten ei panosta ja arvosta pesäpalloa ja sen katsojia! Olemme vain kiitollisia viimeisimmistä herutuksista mitä tippuu.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Jymyllä väkevä aloitus, 4-0 tauluun ensimmäisellä sisävuorolla - Kosti Rautiainen löi takaa läpi ja siitä kaksi juoksua. Tilannetta päälle ja Niko Korhonen sekä Antti Hartikainen löivät juoksun mieheen. Mukavasti näytti peli pyörivän kohdasta kuin kohdasta. No, peli vielä alkutekijöissään.

JoMa nostanut Nousiaisen ykköskärjeksi, ei muuta dramaattisempaa muutosta.

Edit: jaksot selvästi 7-3, 4-0 ja Jymy marssii veturin lailla finaaliin !!! Tuskaisen pitkä tauko edessä ennen ensimmäistä finaalia, mutta näillä mennään.

Saarikentällä sekava ensimmäinen jakso takana. Pertti Mäkelän arviointivirheeseen ratkesi, saa nähdä jaksaako Raahe miten pistää kampoihin toisella jaksolla.
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oho, Pattijoki sitten otti ja voitti Saarikentällä supervuoron jälkeen. Itse en ehtinyt nähdä tuosta pelistä muuta kuin Vimpelin viimeisen sisävuoron ja sitten superin, mutta niistä nyt ei jäänyt jälkipolville juuri kerrottavaa. Paitsi se, että viimeistään nyt luulisi olevan jo Ojanperällekin selvää, että Antti Kuusiston rooli sisäpelissä on ihan jossain muualla kuin numero 4. Ei ole ollut taitojensa puolesta enää pariin-kolmeen vuoteen ykköskärjen lyöntipaikan arvoinen, mutta toki on varmasti vaativa pelaaja ja tietenkin kapteeni, joten ei ole helppoa tiputtaa kakkoskärkeen. Jos Vimepli meinaa mestaruuden voittaa, niin se on kuitenkin ainoa vaihtoehto. Huuskonen ehdottomasti huomiseksi numerolle neljä. Tai vaikka Lönnmark tai Hautala, jos Huuskosen on parempi olla vitonen. Ja Kuusisto sinne kakkoskärkeen, ja loppupäähän. Ojanperä jo tuossa Nelonen Pron haastattelussa lupailikin muutoksia sisäpeliin.

Pattijoki johtaa siis voitoin 2-1, ja huomenna on mahdollista laittaa sarja poikki. Jotenkaan en kyllä siltikään usko Pattijoen menevän tästä jatkoon, en hetkeäkään. Jos kaikesta huolimatta sen tekevät, niin ovat sitten kyllä ehdottomasti paikkansa finaalissa ansainneet.

Karsinnoista semmoisia ilouutisia, että Kuopio tasoitti voitot Alajärveä vastaan, tilanne nyt siis 1-1. Samoin teki Oulu Jyväskylää vastaan. Ilouutisia siksi, että tämä osoittaa ettei superin pohjan ja ykköspesiksen kärjen ero ole iso, jos sitä eroa on ollenkaan.
 
MONEY ON MY MIND - Suomessa olevan matun kannanotto Iltalehdessä 20.2.2016

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Veto-PattU (3. välierä)

Semmoinen peli sitten. Mitäpä sanoisi. Ei ollut Veto tänään(kään) ihan parhaimmillaan, etenkin kotiutukset tökki, toisella jaksolla myös hieman tilanteiden rakentelukin. Ensimmäisellä jaksolla Veto sai tapojensa mukaisesti sen yhden kanuuna-vuoron, sai pään auki ja ratkaisi pelin. Huuskoselta hieno kolmosraja veto, josta 1+2. Pallo pomppasi niin kauaksi jokeen, ettei PattU:laiset lähteneet edes perään.

Toiselle jaksolle mielestäni Veto tuli jotenkin aneemisesti heti omaan sisävuoroonsa. Aivan niin kuin olisi taas luultu jo jotain ja menty asioiden edelle. Surkeaa sisäpeliä toisella jaksolla ja PattU taas sai muutamien onnistumisten kautta hyvän draivin päälle ja Vetolaiset joutuivat hakemaan palloa joesta useampaan kertaan. Myös Kosonen onnistui tällä jaksolla sekoittamaan Vimpelin pakkaa ja syöttötuomarilta nähtiin muutamia kiistanalaisia tuomioita.

Vimpelilläkin oli sitten vielä paikkansa, kun esim. 0-3 tilanteessa Puputti löi ykköstilanteessa vapaan lyönnin kolmosjatkeelle, jonka upeasti Vesaluoma kävi katkomassa syöksyen samalla jokeen. Nuo lyönnit on yleensä 95% varmasti joessa ja se olisi ollut 1+1 arvoinen lyönti.

Vaikeaksi tekee Veto juuri nyt tilannetta itselleen ja kaveri on saanut hurmoksen päälle. Katsotaan nyt miten tässä käy. Nyt PattU pääsee vielä pomppo-kentälleen koittamaan katkaisua. Toivottavasti Veto klaaraa, mihin uskon ja toivon, ja nähdään huikea game 5.

Paitsi se, että viimeistään nyt luulisi olevan jo Ojanperällekin selvää, että Antti Kuusiston rooli sisäpelissä on ihan jossain muualla kuin numero 4.
Mitä nyt mutu-tuntumalta sanoisin, etenkin nyt loppukesästä paljon Vedon pelejä seuranneena, niin kyllä Kuusisto on ennen tätä iltaa hoitanut sisäpelissä ruutunsa vähintäänkin kohtalaisesti. Itseasiassa hyvin, tuntuu, että on nyt jotenkin muodissakin dissata Kuusiston sisäpeli otteita.
Tänään sitten vaisumpi peli mailanvarressa, vaikka toisaalta, eihän nuokaan prosentit nyt ihan kelvottomatkaan ole.

Pattijoki johtaa siis voitoin 2-1, ja huomenna on mahdollista laittaa sarja poikki. Jotenkaan en kyllä siltikään usko Pattijoen menevän tästä jatkoon, en hetkeäkään. Jos kaikesta huolimatta sen tekevät, niin ovat sitten kyllä ehdottomasti paikkansa finaalissa ansainneet.
Näin on. Kyllä nyt tämä alkaa olemaan jo lähellä 50-50. Etenkin kun PattU:lla vaikuttaisi olevan nyt henki päällä ja itseluottamus kunnossa. Mielenkiintoinen sarja menossa. Aina ei paremman materiaalin joukkueen voitto ole itsestäänselvyys, mikä tässä urheilussa onkin hienoa. Mielestäni Veto on joukkueena parempi, enkä oikeastaan tätä mielipidettä ole muuttamassa, kävi nyt sarjassa miten kävi, näin se vain on.
Runkosarjassahan Veto vei molemmat keskenäiset ja sarjataulukossakin ero Raaheen aikamoinen, niin pisteissä, kuin juoksusuhteessakin.

Karsinnoista semmoisia ilouutisia, että Kuopio tasoitti voitot Alajärveä vastaan, tilanne nyt siis 1-1. Samoin teki Oulu Jyväskylää vastaan. Ilouutisia siksi, että tämä osoittaa ettei superin pohjan ja ykköspesiksen kärjen ero ole iso, jos sitä eroa on ollenkaan.
Kyllä, hienosti ykköspesiksen jengit nousivat tänään takaa ja ohi. Veikkaan että ainakin toinen joukkueista löytyy vielä itsensä kauden päätteeksi Superpesiksestä!
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Dodiin nyt se sitten alkaa. Rännärillä näyttäisi olevan, ei niin yllättäen, ns. tupa täys ja kelit mitä parhaimmat. Odotettavissa hieno pesäpalloilta. Toivottavasti Veto klaaraa homman kotiin. Nyt on sitten pieniä muutoksia tehty ja Isoketo nostettu ykköskärkeen. En tiedä, kyllähän periaatteessa tuo kärki, etenkin numerot 1 ja 2, on ihan moitteettomasti toiminut, mutta kai se oli hyvä jotain pieniä muutoksia tehdä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Loistavaa peluutusta Ojanperältä! Viimeisimpänä Haapakoski vie uudessa roolissaan Isoketoa kaksi pesänväliä. Sen jälkeen ykköskolmostilanteessa yllätysotto, jossa Puputti tällää kakkospesän päältä merkistä 1+2. Samasta paikasta Mäkelä oli lyödä jo ensimmäisessä vuorossa 1+3.

Vaikuttaisi hyvältä tämä uusi lyöntijärjestys, etenkin Rännärin kentälle. Haapakoskella ja Puputilla niin hyvät pomput tuossa numeroilla kaksi ja kolme, että olisi se j*malauta kumma, jos ei sitä tilannetta tulisi. Jaloistakaan ei pulaa ole ykköskärjessä, siinä on nopeat kaverit vietäväksi.

EDIT: Vimpeli JYRÄÄ tällä hetkellä ja nyt tasoero on sitä luokkaa mitä sen pitäisikin olla.
Äijät keskittyneitä ja latautuneita tähän hommaan sillä lailla niin kuin pitääkin. Kuten selostajakin sanoi, nyt on myös paikat katsottu huolella PattU:n kentästä. Olipa muuten Taikuri-Rantalahdelta hieno pystymailavarsi kakkosrajaan. Minkä jälkeen Sikke tällää vastustamattomasti kakkospesän päältä pallon maisemiin.

Vahinko vain, että tämä on jaksopeli, joten peli ei ole vielä pelattu... Tänään tosin ei ainakaan ole vaarana, että takki aukeaisi ensimmäisen jakson murskavoiton jälkeen. Aiemmissa peleissä keskittyminen on herpaantunut aina jossain vaiheessa peliä.

Eilen muuten ihmettelin, miksi Vimpeli ei lyö enemmän pieniä pulskealle Antti Korhoselle. Taisi eilenkin vain yksi tiputus siihen tulla, ja toki sillä vaihto tuli. Tänään nyt ei kannata paljon pieniä viljellä, kun pomput toimii. Samoin sitten Kallion Timolle pitäisi saada enemmän painetta taakse, kaveri vieralla paikalla ja mukavasti on näyttänyt sähläävän jo tälläkin jaksolla, kun sinne on muutamia lyöntejä saatu.

- - - - - - - - -

Ottaa muuten taas tuo Pron ohjaaja aivoon. Pelitilanne on jo käynnissä, kun uusinnat pyörii aina vain edellisestä tilanteesta.
 
Viimeksi muokattu:

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Ottaa muuten taas tuo Pron ohjaaja aivoon. Pelitilanne on jo käynnissä, kun uusinnat pyörii aina vain edellisestä tilanteesta.
Tuo on vaivannut jokaisessa Pron lähettämässä pesisottelussa. Jamppa lyö laittoman niin siitä pitää näyttää hidastus kun samaan aikaan selostaja huutaa jo naama punaisena kun kentällä tapahtuu ratkaisuja.

En tiedä miten tuon todella ärsyttävän uusintajopeloinnin saisi pois.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
KIMPE veikkaili ennen välieriä, että Jymy on JoMan kanssa suuremmissa vaikeuksissa kuin ViVe PattU:n kanssa, olin eri mieltä ja väittäisin tässä vaiheessa olleeni oikeassa.

Saapa nähdä vieläkö Veto kampeaa jollain ilveellä itsensä hopeamitaleille. Vakuuttava avausjakso, mutta toki siihen vaikutti syvästi PattU:n täysin nukuksissa ollut ulkopeli ja sitten viimeistään se, ettei neljännen-viidennen juoksun jälkeen enää ketään ole kiinnostanut. Tämä ei ole missään nimessä urheilun suola, pakkopullaa kaksi vuoroparia, kun tilanne on jotain 15-0 kahden vuoroparin jälkeen.

*****

Jymyllä hyvä palautumisaika ensi sunnuntaihin, toivon mukaan ei käänny ensimmäisessä finaalissa Jymyä vastaan. Tietysti, jos PattU tämän nyt neljässä ottelussa hoitaa, niin ei se lepo ole kuin vuorokauden verran pidempi ja viikossa kyllä rasitukset unohtuvat. Jos taas menee viidenteen, niin tämän parin voittajan lepo on huomattavasti lyhyempi kuin Jymyllä. Ihan kuin Sotkamo nyt tuollaista etua vielä tarvitsisi, mutta kuitenkin sekin on olennainen seikka. Sittenhän ero tasoittuu nopeasti, kun ensimmäisen finaalin jälkeen on jälleen kuuden vuorokauden tauko ennen toista finaalia.

Loppukaudesta kaikki muu kuin Jymyn kolmas peräkkäinen Suomen mestaruus on suuri yllätys. Sen verran hienolla pelillä Jymy on nyt kairannut 18 pudotuspelivoittoa putkeen.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Saapa nähdä vieläkö Veto kampeaa jollain ilveellä itsensä hopeamitaleille. Vakuuttava avausjakso, mutta toki siihen vaikutti syvästi PattU:n täysin nukuksissa ollut ulkopeli ja sitten viimeistään se, ettei neljännen-viidennen juoksun jälkeen enää ketään ole kiinnostanut.
En nyt tiedä mitä haluat tuolla sanoa, ottaa jotain Vimpelin näytökseltä pois kenties. Anyway, 0-2 tilanteessa Puputti löi vastustamattomasti 1+2. Peli 0-5.
Sen jälkeen Rantalahdelta aivan ottamaton kakkosraja varsi, 0-6. Haapakoskelta niin ikään ottamaton kakkospesän päälle ja 1+1. Tilanteeksi 0-8.

Tuon jälkeen PattU:lla toki varmasti selkäranka napsahti ja ViVe:n oli helpompi kaunistella lukeamia. Toki siinä oli jatkossakin useampia ottamattomia palloja. Toki helpompihan siinä on sitten juoksuja takoa, kun peli alkaa olla selvä.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Vimpelin lyöntipelijärjestyksen muutos toimi hyvin 1. jaksolla, tuloksena jaksovoitto 12-2 Vimpelille. Isoketo 1-lyöjänä meni kentälle hyvin muulloin paitsi 1. yrittämisellä. Haapakoski 2-lyöjänä meni kuitenkin perään varmasti 1-rajapompulla kentälle. Muuten Isoketo meni aina kentälle (5 kertaa) ja Haapakoski vaihtoi monipuolisilla lyönneillä Isoketoa eteenpäin 100%:sti. Haapakosken lyöntivoimasta, josta olen aiempina vuosina kirjoittanut täällä, nähtiin 2. vuoron kakkospuolen puhkaisu, josta tuli 1 juoksu ja kunnari. Mielenkiintoinen 2. jakso tulossa, peli ei ole vielä pelattu.
 
"Nöyrän kanssa tulee tuloksia. Nöyrä on valmis pysähtymään ja menemään itseensä sekä miettimään, mitä voisi tehdä toisin ja mitä voisi oppia". Minna Marsh

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
PattU sulaa ja pää ei kestä kotiyleisön edessä ratkaisupaikoissa?
Suorastaan surkea aloitus toiselle jaksolle, juuri kun piti heti itse iskeä. Huuskosen piikkiin molemmat palot kärjestä.

Noh, vielä on pitkä matka Vedolla voittoon...
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
En nyt tiedä mitä haluat tuolla sanoa, ottaa jotain Vimpelin näytökseltä pois kenties.
En, mutta luuletko, että nuo Vedon lyönnit olisivat onnistuneet vastaavalla prosentilla 0-0 -tilanteessa? Ei niin, sillä onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja hyviä asioita tapahtuu ja paljon muutakin samanmoista tuubaa. PattU:n selkäranka ensimmäisen jakson osalta sanoi naks siinä toisen vuoroparin alussa ja sen vuoksi tilanne repesi noin. Joukkueiden tasoero ei ole 12-2, sen kertoo jo se, että ottelupari on tilanteessa 1-2 ja PattU on tällä hetkellä vahvemmin kiinni finaalipaikassa.

Toivon mukaan PattU nyt herää vielä, ei tällaista paskaa ole kovin mukava katsoa näin puolueettomin silmin. Ja samantien taisi ratketa, kun Antti Kuusisto puhkaisi PattU:n epävarmasti tänään pelanneen kakkospuolen hyvällä lyönnillä. Unelma Jymy-Veto -finaalisarjasta elää vielä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Paitsi se, että viimeistään nyt luulisi olevan jo Ojanperällekin selvää, että Antti Kuusiston rooli sisäpelissä on ihan jossain muualla kuin numero 4. Ei ole ollut taitojensa puolesta enää pariin-kolmeen vuoteen ykköskärjen lyöntipaikan arvoinen, mutta toki on varmasti vaativa pelaaja ja tietenkin kapteeni, joten ei ole helppoa tiputtaa kakkoskärkeen.
Mitä nyt mutu-tuntumalta sanoisin, etenkin nyt loppukesästä paljon Vedon pelejä seuranneena, niin kyllä Kuusisto on ennen tätä iltaa hoitanut sisäpelissä ruutunsa vähintäänkin kohtalaisesti. Itseasiassa hyvin, tuntuu, että on nyt jotenkin muodissakin dissata Kuusiston sisäpeli otteita.
Antti Kuusisto on nousemassa toisen jakson hahmoksi. Toisella jaksolla toisen vuoroparin tasoittavalla kakkosrajasta pallo upealla lyönnillä maisemiin ja 1+2.

Lisäjuoksuja Vimpeli ei kuitenkaan saa ja peli ei ole vielä selvä. 0-3, joten PattU tarvii vähintään sen neljä pinnaa.

En, mutta luuletko, että nuo Vedon lyönnit olisivat onnistuneet vastaavalla prosentilla 0-0 -tilanteessa?
Juu, ei olisi välttämättä onnistunut ihan vastaavalla prosentilla.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jos Vimpeli vie viidennen ottelun niin enpä usko, että sille tästä saagasta juurikaan haittaa koituu - Sotkamolle puolestaan tauko voi olla turhankin pitkä. Mutta turha nyt on loppuottelusta kauheasti spekuloida, kun ei vielä tiedetä ketkä siellä kohtaavat.
 

KIMPE

Jäsen
KIMPE veikkaili ennen välieriä, että Jymy on JoMan kanssa suuremmissa vaikeuksissa kuin ViVe PattU:n kanssa, olin eri mieltä ja väittäisin tässä vaiheessa olleeni oikeassa.
Niin teki, myönnän olleeni väärässä! Toisaalta et itsekkään varmasti olisi uskonut PattU:n nähdyn kaltaiseen vireeseen? Hyvin ovat pelanneet, onko se sitten ollut Vimpelin huonoutta vai PattU:n hyvyyttä ne voitot niin ei ole mielestäni merkitystä.

Ilmeisen kuumeisesti olivat Haapakoski, Ojanperä ja Järvinen(?) tsiikailleet videoita ja katselleet paikkoja mihin lyödä Pattijoelle, jos Vimpeli onnistuu kääntämään tämän sarjan itselleen vielä tiistaina niin se on mielestäni hyvä osoitus henkisestä kantista, vaikka mielestäni pienoisia suosikkeja olivat tämänkin pelin alkaessa. Tänään niitä paikkoja tuntui löytyneen useampiakin ja hyvin tuntui lyöntipeli rullaavan, vaikka edelleen odottaisin Mäkelältä enemmän. Saattoi jopa ratkaisevasti sekoittaa peliä Minin sijoittaminen kahden huippuvaihtaja/etenijän eteen, jolloin ei Vimpeli laittoi oikeastaan munat yhteen koriin. Lönnmark ei ole valitettavasti enää lähelläkään samaa vauhtia kuin 2-3v sitten, vaikka lyöntipeli kulkee jopa paremmin.

"Yllättäen" tiistain peliä ei televisoida vaan jännärien ystävät saavat ostaa netistä 12e striimin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Olen koittanut vähän näitä playoffeja nyt seurata ja onhan tämä pesis hieno laji! Sen tässä on huomannut, että jännästi on kansallispeli minulle(kin) pääosin ihan outo laji, en erota kakkosjatketta, luukkua tai polttolinjaa toisistaan mutta onneksi on jäätävän kova kaksikko Pron studiossa.

Se piti kuitenkin kysymäni, että miten pesisväki arvottaa Vimpelin ja Sotkamon keskenään? Molemmillahan on laaja materiaali ja ihan järjettömän kova ykköskärki. Mutta löytyykö jostain sitten ratkaisevaa eroa? Olettaen nyt siis, että PattU ei enää tuolta nouse ja vaikealta se näyttää tämän päivän selkäsaunan jälkeen.

Pakko kehua tätä Vimpelin pelinjohtajaa, oli kyllä aivan jäätävää kyykytystä avausjaksolla. Itse kun yleensä tykkään näistä taktiikkakuvioista niin pesiksessä niitä näyttäisi olevan myös.

Samoin nuo jotkut mailataiturit ovat kovia jannuja, esimerkiksi Toni Kohosta katselin JoMaa vastaan ja kyllähän se jätkä vaihtaa aika hurjalla prosentilla. Ja vielä niitä välilyöntejä yms eikä pelkällä pompulla. Samoin tänään Vimpelin yksi lyöjäjokeri veti aika huikean varsilyönnin siihen etukentälle :D Tai mikä nyt olikaan.
 
Tapahtumahetkellä tie oli kuiva, mutta mutkainen.

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mielestäni Jari Törmänen pitäisi valita vuoden pelinjohtajaksi tänä suvena. Aivan jäätävä suoritus viedä materiaaliltaan keskinkertainen joukkue aivan finaalipelien kynnykselle. Kun ajattelee, että joukkueesta lähti viime kauden päätteeksi Tuomas Jussilan, Joonas Eirolan, Hannu Ikosen ja Marko Rasinkankaan kaltaiset pelaajat ja tilalle tuli Marko Pelkonen sekä ykköspesisjannuja. Niin onhan se liki uskomatonta, että porukka kykeni viime vuotta selkeästi parempaan runkosarjasijoitukseen ja myös välierissä joukkue on ahdistanut vastustajaa ihan eri malliin kuin parina aikaisempana vuotena. Ennen kaikkea silmiin pistää se, että joukkueessa ei Topi Kososen ja varauksin Pertti Mäkelän lisäksi ole ollenkaan todellisia ulkopelin osaajia. Ihmeen vähän ulkopelin taitajina kunnostautuneiden Eirolan, Jussilan ja Rasinkankaan poissaolot ovat kuitenkin heikentäneet joukkueen räpylähommia. Tässä kohdin onkin annettava jumalaton kreditti Topi Kososelle. Hänen kokonaisvaltainen lukkaripelaaminen auttaa etenkin kokematonta etukenttää aivan suunnattomasti. Omasta mielestäni Kosonen ei ole ollenkaan niin kaukana Toni Kohosen tasosta lukkarina kuin yleisesti puhutaan. Kohosen on vain äärettömän paljon helpompi pelata kun etukenttää siivoaa Aki Oravan ja Kosti Rautiaisen kaltaiset räpylämiehet.
 
"Suomella ja Turkilla on samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot." - ulkoministeri Timo Soini

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Se piti kuitenkin kysymäni, että miten pesisväki arvottaa Vimpelin ja Sotkamon keskenään? Molemmillahan on laaja materiaali ja ihan järjettömän kova ykköskärki. Mutta löytyykö jostain sitten ratkaisevaa eroa?
Vimpeli on pesäpallon Mekka - siellä elämänmeno on aika lailla oikeastikin keskittynyt pesäpalloon (tuskin missään joukkuelajissa on Suomessa vastaavaa keskittymää ja paikalliskulttuuria), pieni pitäjä mutta järkyttävä innostus ja tietämys lajista. Sotkamo on sitten suuri ja ilkeä kone, joka tuottaa robottimaisia klooni-pelaajia, jotka voivat täyttää lähes minkä roolin tahansa sisällä ja ulkona. Siellä on jatkuva analyysi menossa lajista ja ollaan pystytty tukahduttamaan Vimpelin hyökkäykset tappavan varmalla korkeatasoisella ja täydellisen kylmähermoisella pelillä. Paperilla ero ei ole lähellekään niin suuri kuin mikä se on ollut viime vuosien kohtaamisissa - Vimpeli vain jähmettyy kun kultajunan inhottavat värit tulevat vastaan, rohkeus ja rentous katoavat ottteista. Kotikatsomon uskomaton hurmoskin tuntuu välillä enemmän haittaavan kuin hyödyttävän Vetoa. Sotkamon kannattajakunta on puolestaan aika leipääntynyttä ja kulta-ähkystä kärsivää, saattavat pari kertaa kaudessa syttyä loppuottelupeleissa pariin otteeseen. Vimpeli on ollut pahassa henkisessä lukossa ja materiaalin osalta olennaisin ero on helppo määritellä, sitä kutsutaan nimellä Toni Kohonen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Niin teki, myönnän olleeni väärässä! Toisaalta et itsekkään varmasti olisi uskonut PattU:n nähdyn kaltaiseen vireeseen? Hyvin ovat pelanneet, onko se sitten ollut Vimpelin huonoutta vai PattU:n hyvyyttä ne voitot niin ei ole mielestäni merkitystä.
Terveen merkki, kun uskaltaa myöntää olleensa väärässä. Eihän tuohon PattU:n vireeseen kukaan joukkueen ulkopuolella voinut uskoa! Värilasein olin toki sitä mieltä, että Jymy hoitaa JoMan helpommin kuin ViVe PattU:n, mutta valehtelisin todella rankasti, jos väittäisin, että homma menee viidenteen otteluun. Neljää peliä veikkailin, väärässä olin minäkin.

Se piti kuitenkin kysymäni, että miten pesisväki arvottaa Vimpelin ja Sotkamon keskenään? Molemmillahan on laaja materiaali ja ihan järjettömän kova ykköskärki. Mutta löytyykö jostain sitten ratkaisevaa eroa?
Makuasiahan tuo on. Suurin ero lienee kulttuurissa, Sotkamon Jymy on epäsuomalainen urheiluseura, sillä se uskaltaa voittaa. Maamme kansallislajin ylivoimainen ykkönen mestaruuksissa ja niistä aika iso osa on tullut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, joten jokainen voi päätellä millainen runko tuolla joukkueella nytkin on. Siellä pyörii yhdeksän, kahdeksan ja seitsemän Suomen mestaruuden voittajia, joten kokemusta on.

Lisäksi Jymy voitti Vimpelin Vedon toistakymmentä kertaa peräkkäin alkaen syksyn 2011 neljännestä finaalista ja päättyen tämän kesän juhannuksen tienoille, kun ViVe vihdoin kykeni Jymyn kaatamaan. Taitaa olla niin, että 14 viime kohtaamisesta 13 on mennyt sotkamolaisille, joten se lienee suurin syy miksi ainakin minä nostan Jymyn edelle.

Lisäksi pidän henkilökohtaisesti Jymyä tasaisempana joukkueena kuin Vetoa. Käytännössä kuka tahansa numeroista 1-11 (pl numerolla yhdeksän pelaava Vikström) voi lyödä tai tuoda juoksuja, kun taas Vedon pelaajat ovat tiukemmassa muotissa ja homma katkeaa terävämmin kakkoskärjen kohdalla. Sotkamolla ei ole varsinaista kakkoskärkeä, vaan kahden kärkietenijän jälkeen tulee lauma etenemiseen kykeneviä vaihtajia ja kotiuttajia. Se on Jymylle selvä vahvuus.

Mahdollinen finaalisarjahan voi päättyä miten tahansa, mutta ei minulla olisi kaikki vimpeliläiset Saarikentällä, jos väittäisin, etteikö Jymyn ennakkoasetelma olisi sangen herkullinen Vetoa vastaan. Sotkamossa on viime vuosina totuttu lyömään Vetoa.

Sotkamon kannattajakunta on puolestaan aika leipääntynyttä ja kulta-ähkystä kärsivää
Hyvä analyysi mjr:ltä, mutta ei minulla ainakaan ole leipiintynyt olo tai kultaähky. Lisää vain, Poika tykkää uida Sapsojärvessä violettioranssisten ystäviensä kanssa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Vimpeli on pesäpallon Mekka - siellä elämänmeno on aika lailla oikeastikin keskittynyt pesäpalloon (tuskin missään joukkuelajissa on Suomessa vastaavaa keskittymää ja paikalliskulttuuria), pieni pitäjä mutta järkyttävä innostus ja tietämys lajista. Sotkamo on sitten suuri ja ilkeä kone, joka tuottaa robottimaisia klooni-pelaajia, jotka voivat täyttää lähes minkä roolin tahansa sisällä ja ulkona. Siellä on jatkuva analyysi menossa lajista ja ollaan pystytty tukahduttamaan Vimpelin hyökkäykset tappavan varmalla korkeatasoisella ja täydellisen kylmähermoisella pelillä. Paperilla ero ei ole lähellekään niin suuri kuin mikä se on ollut viime vuosien kohtaamisissa - Vimpeli vain jähmettyy kun kultajunan inhottavat värit tulevat vastaan, rohkeus ja rentous katoavat ottteista. Kotikatsomon uskomaton hurmoskin tuntuu välillä enemmän haittaavan kuin hyödyttävän Vetoa. Sotkamon kannattajakunta on puolestaan aika leipääntynyttä ja kulta-ähkystä kärsivää, saattavat pari kertaa kaudessa syttyä loppuottelupeleissa pariin otteeseen. Vimpeli on ollut pahassa henkisessä lukossa ja materiaalin osalta olennaisin ero on helppo määritellä, sitä kutsutaan nimellä Toni Kohonen.
Siis juu, kyllähän minä nuorempana pesäpalloa seurasin paljonkin ja olen tietoinen näistä seuroista sinänsä mutta kiinnostaisi enemmän joukkueiden materiaalin vertailu, kun nykyisellään en ole oikein enää kartalla kuka on kova vaihtaja, paras kärkietenijä, kotiuttaja jne.

Ja onko jommankumman ulkokentässä olemassa joku selkeä heikkous mihin taas toinen pystyisi iskemään. Tiedän Toni Kohosen, Roope Korhosen ja tällaiset isot nimet mutta muuten olen pudonnut kelkasta aikalailla.

Minun pesishistoriani käsittää siis enemmän sellaisia kavereita kuin Janne Vuorinen, Simo Eerikäinen, Kari Kuusiniemi, Matti Iivarinen, Jarkko Kokko ja niin edes päin. Muistan joskus 90-luvun aikoina kun Oulun Lippo (silloin ykkösinhokkini) ja Jymy pelasivat yli 5 000-päiselle yleisölle finaaleita ja jännitteet olivat aivan katossa. Kari Kallio oli Lipon lukkarina ja Jymyllä taisi olla Olli Hartikainen tai sitten joku muu.

Hyvinkään Tahko oli se minun joukkueeni ja vieläkin välillä tulee joukkueen tuloksia katseltua. Joskus oli hauska tapaus, kun olivat möyrineet Pihkalan kenttää ennen playoff-matsia, että joku pomppujoukkue ei pääsisi vaihtamaan niin hyvin :D Kyllä kaikkea kokeiltiin.

Pesäpallo kun olisi selvinnyt ilman sopupeliskandaalia niin veikkaanpa että se olisi nykyään Suomessa todella ISO juttu. Tampereella oli kesällä katsomot aivan piukassa kun Jymy ja KPL täällä kävivät pelaamassa. Siis Tampereella jossa pesisväelle yleisesti lähinnä naureskellaan.

Sitten alkoi jossain vaiheessa tuntua, että laji ei oikein uudistunut sikäli, että ei tullut uusia pelaajia ja kärkijoukkueetkin alkoivat vakiintua. Eikös se niin ole mennyt jo pitkään, että finaalissa on Toni Kohosen joukkue ja joku joka on aina rahalla kasannut itselleen kovan nipun. Tai sitten Sotkamo.

Tekisi pesikselle hyvää jos Helsinki aktivoituisi uudelleen ja toisi valtakunnallista näkyvyyttä varmasti vähän enemmän. Samoin Tampereella voisi olla hyvinkin tilaus Superpesis-joukkueelle.

Tuo Vimpelihän on koko Suomen mittakaavassa todella huikea urheilukaupunki mutta vähän harmillisestikin se on niin pieni paikkakunta, että ei oikein sano ihmisille mitään. Jotenkin niin kuin Rauma jääkiekossa, muualla ei oikein ymmärretä miten iso juttu se Veto tai Lukko siellä oikein onkaan.
 
Tapahtumahetkellä tie oli kuiva, mutta mutkainen.

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Ennen kaikkea silmiin pistää se, että joukkueessa ei Topi Kososen ja varauksin Pertti Mäkelän lisäksi ole ollenkaan todellisia ulkopelin osaajia. Ihmeen vähän ulkopelin taitajina kunnostautuneiden Eirolan, Jussilan ja Rasinkankaan poissaolot ovat kuitenkin heikentäneet joukkueen räpylähommia.
Hyvä huomio. PattU:n ulkokenttä suorastaan huutaa sinne ulkopelin osaajia/erikoismiehiä. Kummoinen ei ulkomiehitys ole, mutta ihan (tarpeeksi) hyvin se on vaikuttanut tähän asti pitävän. Mitä nyt Veto sitten saanut aina välillä pommitettua kentän reikäjuustoksi, mutta niin on toki käynyt suurinta osaa muitakin joukkueita vastaan.

Paperilla ero ei ole lähellekään niin suuri kuin mikä se on ollut viime vuosien kohtaamisissa - Vimpeli vain jähmettyy kun kultajunan inhottavat värit tulevat vastaan, rohkeus ja rentous katoavat ottteista. Kotikatsomon uskomaton hurmoskin tuntuu välillä enemmän haittaavan kuin hyödyttävän Vetoa...
...Vimpeli on ollut pahassa henkisessä lukossa ja materiaalin osalta olennaisin ero on helppo määritellä, sitä kutsutaan nimellä Toni Kohonen.
Tässäpä oli olennaisin aika pitkälti kiteytetty Vedon ja Jymyn keskenäisistä.

Näkisin, että jos Veto finaaleihin selviytyy, niin tästä tiukasta sarjasta ja mahdollisesta noususta ei ainakaan haittaa ole. Tuntuma säilyy aavistuksen paremmin ja ehkä suurimmat paineetkin pääsevät purkautumaan ja Sotkamoa päästäisiin haastamaan rennoin mielin. Ennakkosuosikin viitan ollessa Kainuussa. Jymyläiset nyt tuskin puristavat mailaa, niin kokeneita kehäkettuja sielä on heittää näihin peleihin, mutta siis Vedon itsensä kannalta olisi hyvä lähteä rennosti/paineettomasti altavastaajana haastamaan, "oma paras suoritus ja katsotaan mihin se riittää" -menttaliteetilla.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Antti Kuusisto on nousemassa toisen jakson hahmoksi. Toisella jaksolla toisen vuoroparin tasoittavalla kakkosrajasta pallo upealla lyönnillä maisemiin ja 1+2.
Hyvinhän tuo tänään pelasi. Mutta Kuusiston ongelma on se, että vaikka välillä pelaakin todella hyvin sisällä, niin sitten taas välillä tulee ihan käsittämättömiä kopinnostopaloja tai täysin epäonnistuneita näpyjä, joista tulee kaksi paloa. Ja ei siinä mitään, jos näitä sattuu runkosarjassa tai kun ottelut on käytännössä ratkenneet, mutta kun niitä sattuu erittäin tiukoissa paikoissa, kuten tuossa 3. välierässä. Mutta mielelläni olen Kuusiston kohdalla väärässä, eikä haittaa jos mies ratkaisee viidennen finaalin viimeisen tasottavan läpilyönnillä, ja kenttä tyhjäksi.

Paperilla ero ei ole lähellekään niin suuri kuin mikä se on ollut viime vuosien kohtaamisissa - Vimpeli vain jähmettyy kun kultajunan inhottavat värit tulevat vastaan, rohkeus ja rentous katoavat ottteista.
Lisäksi Jymy voitti Vimpelin Vedon toistakymmentä kertaa peräkkäin alkaen syksyn 2011 neljännestä finaalista ja päättyen tämän kesän juhannuksen tienoille, kun ViVe vihdoin kykeni Jymyn kaatamaan. Taitaa olla niin, että 14 viime kohtaamisesta 13 on mennyt sotkamolaisille, joten se lienee suurin syy miksi ainakin minä nostan Jymyn edelle.
Tässä unohdatte sen, että silloin kun Veto voitti mestaruuden, viuhkan varressa oli Risto Ojanperä. Sen jälkeen viuhkan varressa oli kahtena kautena Miika Rantatorikka, joka ei tainnut voittaa Sotkamoa kertaakaan. Hän kyllä vei Vimpelin finaaliin molempina vuosina, mutta kyllä hän on suurin syy siihen, että Vimpelin miehet jäivät molemmilla kerroilla kakkoseksi. Peluutus oli aivan perseestä finaaleissa, välillä jopa suorastaan järjenvastaista, ja muistan kuinka Ojanperä silloin tv-kommentaattorina repi pelihousujaan studiossa asian takia.

(edit. M. Rantatorikkahan asuu Hyvinkäällä, joten onko siinä ensi kauden pelinjohtaja Tahkolle?)

Makuasiahan tuo on. Suurin ero lienee kulttuurissa, Sotkamon Jymy on epäsuomalainen urheiluseura, sillä se uskaltaa voittaa. Maamme kansallislajin ylivoimainen ykkönen mestaruuksissa ja niistä aika iso osa on tullut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, joten jokainen voi päätellä millainen runko tuolla joukkueella nytkin on. Siellä pyörii yhdeksän, kahdeksan ja seitsemän Suomen mestaruuden voittajia, joten kokemusta on.
Siitä nostan hattua Sotkamolle, että siellä on loppupäässä numerolla miehiä, jotka tuovat tai lyövät tarvittaessa juoksun, tai sitten lyövät tarpeen vaatiessa 10 ottelua putkeen pelkkää koppia. Kovin monessa joukkueessa ei olisi noin nöyriä sisäpelaajia, kuten vaikkapa M. Korhonen, Rautiaisen veljekset ja Orava, jotka olisivat monessa muussa joukkueessa todella isossa roolissa ykköskärjessä. Sotkamossa ovat tarpeen vaatiessa ynnä muuta -miehiä.
 
MONEY ON MY MIND - Suomessa olevan matun kannanotto Iltalehdessä 20.2.2016
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy