Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Sellaista, Juha Niemi on syttynyt totaalisen liekkiin. Kaveri löi runkosarjassa yhden juoksun Jymyä vastaan, nyt tuli kolme samalle jaksolle. Vastustamattomia tillikoita ja kyllähän noilla tulee miestä kotiin. Jymy tapojensa mukaan nousi viimeisellä hetkellä tasoihin, mutta jaksovoitto pilattiin omalla hölmöilyllä, kun paloton ajo vaihtui kolmeen nopeaan paloon.

Näkyyhän tuo PattU:kin pitävän ViVeä aika tiukoilla. Nämä vaikuttavat toistaiseksi ihan välieriltä!
 
Suosikkijoukkue
HPK, Vimpelin Veto, Kaljakylä Rangers
Pesäpalloilulle hyväksi juuri tämän hetkiset tapahtumat. JoMa-SoJy ensimmäinen jakso tasan 4-4 ja PattU-ViVe 5-3. Vimpelin kannattaja tämä tietenkin hieman syö, mutta edellisen murskajaisen jäljiltä Raahelta uskomaton nousu. Josko jo ensi vuonna olisi 3-4 vakavasti otettavaa mestaruuskanditaattia... Toki tänä vuonnakin sekä JoMalla ja PattUlla on vielä hyvätkin saumat..
 
Nobody Is Perfect. I Am Nobody.

KIMPE

Jäsen
Oletin jo Pattijoen selkärangan katkenneen noihin Vimpelin kolmeen juoksuun, mutta väärässä oltiin pahemman kerran. Sen jälkeen sai hieman onnekkaalla lyönnillä juoksun, jonka jälkeen pää aukesi hyvin ja parilla komealla lyönnillä menevät lopulta ohitse ja jaksovoittoon. Taisi Puputin jalasta kimmota tuo ensimmäinen juoksu kun arvioi pallon lentoradan väärin/vastatuuli tiputti palloa yllättävän nopeasti. Vimpelin sisäpeli takkusi kyllä pahemman kerran kotiutusten osalta tuon ensimmäisen vuoroparin jälkeen, toisaalta eipä kumpikaan "maailman parhaista" kotiuttajista ole tänään kovin hyvässä iskussa ollut R.Korhonen 0/3 ja J.Mäkelä 0/3. Noista pinnat niin olisi molemmat suosikit voittaneet jaksot
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Mika Väisänen pitää JoMaa pelissä mukana. Loistavaa lukkarointia, tuollainen puolirikollinen syöttölinja koko ajan, mutta heittää taktisia vääriäkin oikeisiin väleihin. Ei ole tänään ollut hirveästi Kohosta heikompi lautasen äärellä, toki Kodelta "vain" rutiiniottelu toistaiseksi.

Jani Komulainen, ehkä maailmanhistorian paras pudotuspelipelaaja. Hieno mies.

EDIT: Ja nyt on pakko taas korjata ensimmäistä kappalettani, Väisänen on edelleen valovuoden Koden perässä. Ei siksi, että olisi pelannut huonosti, vaan Antti Tokkarin sanoin, Kohosen intiaanipäällikkö kerää lisää sulkia hattuunsa. Niemelle vaikea syöttö, mies ei etene kolmoselta ja kaksi paloa.
 
Suosikkijoukkue
HPK, Vimpelin Veto, Kaljakylä Rangers
Radiosta kuultuna, täytyy todeta, että todella hyvin sai Raahe nollattua ykköskärjen ja Mäkelan Jannen... Seuraavasta pelistä odotan taas Vimpelin hyvin selkeää voittoa... Tämän kierroksen jälkeen on pakko todeta, että Sotkamollakin on pienin pieni sauma mestaruuteen, mutta kovin ohkaselta se näyttää...
 
Nobody Is Perfect. I Am Nobody.

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nämä vaikuttavat toistaiseksi ihan välieriltä!
Juuri näin. Pattijoki otti voiton Vimpelistä, mikä on kyllä pesäpalloilun kannalta kaikin puolin ihan hyvä juttu. Joensuu-Sotkamo -pelin katselin Nelonen Pro:lta, ja täytyy kyllä sanoa että olipa heikko peli Sotkamolta. Voitto toki tuli, mutta ei tuolla pelillä vielä mestaruutta voiteta. Joensuu olisi voittanut ensimmäisen jakson ilman omia hölmöilyjään, mutta kun ei kelvannut niin ei.

Täytyy muuten sanoa tuosta Antti Hartikaisesta, että vaikka tilastojen valossa ihan kelvollisen pelin pelasikin, niin olipa jotenkin veltto esitys. Montakohan kertaa paloi itse ykköselle tuossa pelissä, vieläpä ihan omaa hölmöyttään? Muutenkin jotenkin löysää etenemistä, ja kerran paloi kolmoselle kun ei jostain syystä edennyt täysillä, minkä selostajakin huomasi. Kuosmaseltakin paloi jo hermot Hartikaisen ykkospaloon toisella jaksolla, olikohan kolmannessa vuoroparissa, kun lyönti meni kopiksi takakentälle ja mies on n. 20 senttiä irti kotipesästä kun ihaili omaa lyöntiään. Olisi vielä kerennyt helposti ykköselle, jolloin olisi tullut pelkkä haava, mutta ei kelvennut ja sai Kuosmaselta aika kovasanaisen ripityksen kameroiden edessä.
 
MONEY ON MY MIND - Suomessa olevan matun kannanotto Iltalehdessä 20.2.2016

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joensuu-Sotkamo pelistä näin vain toisen jakson. Tilastoja katsomatta jakso tuntui olevan alusta asti Jymyn näpeissä kun saivat eka vuoroon pari pinnaa. Joensuun tilanteenteko äärimmäisen vaikeaa. Sisäpelissä ratkaisut olivat heikkoja, mutta pitää nostaa silti Kohosen erinomainen lukkaripelaaminen ja varsinkin etukentän ulkopelaajien liikkuminen ja suoritukset arvoonsa.

Väisänen pelasi myös hyvin ja JoMa puolusti varsinkin takatilannetta mallikkaasti. Silti Sotkamon ulkopeli oli Kohosen johdolla niin rautaista, ettei voittajasta epäselvyyttä toisella jaksolla. Olikohan yksi kolmostilanne koko jaksolla, josta Sotkamo tekaisi kaksi paloa.

Seuraavassa pelissä poikki. Raahe puolestaan otti Vimpelistä päänahan ja katsotaan mihin suuntaan siellä sarja etenee. Todennäköisesti nähdään kuitenkin finaalissa tylsästi samat joukkueet kuin "aina" ennenkin. Liian suuria on tasoerot Superpesiksessä, jotta siitä saisi tällainen puolueeton lajiniilo kummemmin irti. Se ei toki ole näiden kahden joukkueen vika tietenkään.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Jaa-a, saapa nähdä kohtaako Jymy finaaleissa Vedon vai sittenkin PattU:n. Jännäksi menee tuo pari, jos raahelaiset nyt saavat ViVen pidettyä lauantainakin noin hyvin aisoissa.

Jymylle rutiinivoitto. Kaikkien aikojen pudotuspelikotiuttaja, Roope Korhonen, on vieläkin vähän jäässä, mutta laajuutta löytyy. Oikeastaan sellaista ylitse muiden -pelaajaa ei tänäänkään ollut, parhaita Piiponniemi, Komulainen ja Kohonen. Aki Oravalla on selvästi jotain vammaa, kun sisällä ei saa yhtään vastuuta ja ulkonakin tilanne pyöritetään niin, että Kurre jää vaarattomimpaan paikkaan. Ennen se on ollut Jere Vikströmin rooli, mutta nyt Jerekin pelasi miehen lailla ja Orava oli se, jota välteltiin.

Mikko Korhonen edelleen huikea. Todelliset kärkilyönnit 3/4, toki siihen päälle sitten viisi kopinnostoa tyhjään kenttään, joista yksi pudotettiin alas. Yksi lyöty ja yksi tuotu, juuri silloin, kun ottelu piti kääntää. Hieno pelaaja, sääli, että hieno ura tulee päätökseensä.

Voitto toki tuli, mutta ei tuolla pelillä vielä mestaruutta voiteta.
Pakko kysyä, että mikä joukkue sitten on ollut vakuuttavampi? Tänään PattU:lle hävinnyt ViVe? Toissapäivänä totaalisen persraiskauksen kokenut PattU? Kenties välieräsarjassaan 0-2 -tappioasemassa oleva JoMa? Mestaruushan ei vaadi täydellistä peliä, riittää, kun on vastustajaa parempi. Jymy osaa sen ja on tälläkin pelillä suurin mestarisuosikki.

Täytyy muuten sanoa tuosta Antti Hartikaisesta, että vaikka tilastojen valossa ihan kelvollisen pelin pelasikin, niin olipa jotenkin veltto esitys.
Olen valittanut samaa koko kauden. Lyö kyllä miehen kakkospesälle ja joskus jopa kolmosellekin, mutta ei vain pääse itse takaetenemään. Joutuu nostamaan viimeisellä koppia tai palaa ykköselle, mutta vaihtaminen kyllä onnistuu hienosti. On onnistunut koko kauden.

*****

En tiedä oliko aiemmin, mutta Timo Vesaluoman superpesisura päättyy (taas) tähän kauteen työkuvioiden ja tulevan perheenlisäyksen vuoksi.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Olipa huikean jännä peli tuo PattU-Veto. Näitä lisää! Pelkonen ratkaisee ottelun ajosta (kahden palon tilanteessa) hirmuisella kakkosraja pompulla. Tämän jälkeen alkaa hirveä kalapaliikki ja töniminen, koska Vetolaiset protestoivat, että pomppu olisi ollut laiton. PesisTV:n kuvasta mahdoton sanoa mitään. Mm. Puputti ja Mäkelä huusivat toisilleen naamat punaisina kasvot kiinni toisissaan ja joku PattU:n pelaaja esitti myös kunnon kuolevat joutsenet futistyyliin. Tästä tulee kova lataus myös lauantaita ajatellen, tunnetta ei taatusti tule puuttumaan! PattU muuten juhli voittoaan niin kuin Suomen mestaruutta. Toivottavasti suurin lataus purkautuikin jo siinä, ja tässä oli kaverin mestaruus, kun onnistuivat Vedon vihdoin lyömään.

PattU pelasi tänään hyvin, paransi tottakai huomattavasti tiistaista. Veto taas ei ollut niin hyvä, ei katkaissut selkärankaa kummallakaan jaksolla silloin kuin olisi pitänyt. Hienosti PattU sitten nousi molemmilla jaksoilla rinnalle ja ohi, luo varmasti uskoa tulevaan. Tämän pelin jälkeen voikin ennustaa jopa erittäin hikistä loppusarjaa Vedolle.

Kuitenkin luotto Vetoon ja etenkin kotikenttään on kova. Sielä ei myöskään pomppu nouse niin hyvin kuin Rännärillä. Pompulla Raahe tuntui tänään pitkälti elävän, ihan kotiutustilanteita myöten.

Ps. Puputin kärkkärit 10/10 dominointi kärkkäreissä ja prosenteissa jotain huikeaa. Mutta, eikös mies kerran lyönyt ykköstilanteessa viimeisellä laittoman ja siitä palo. Eikö noista pidä kuitenkin tulla epäonnistuminen tilastoihin, vaikka laiton lyönti olikin, kärkeä kuitenkin vietiin?! Vai lyökö kirjurit vain vanhasta muistista Pupella onnistumisia.

Jaa-a, saapa nähdä kohtaako Jymy finaaleissa Vedon vai sittenkin PattU:n. Jännäksi menee tuo pari, jos raahelaiset nyt saavat ViVen pidettyä lauantainakin noin hyvin aisoissa.
Mun järjen, ja todennäköisyyksien mukaan, eivät saa, mutta onhan sitä toki urheilussa suurempiakin yllätyksiä nähty. Uskon että Veto sisuuntuu tämänpäiväisestä h*lvetisti. Jotenkin tänään kun tuli alkuun helpolla johto, niin jätkät jo ihan luuli, että tämä voitetaan taas leikitellen ja sen jälkeen astui kuvaan J.Tammisen 95% keskittyminen on 50% suoritus!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Eikö noista pidä kuitenkin tulla epäonnistuminen tilastoihin, vaikka laiton lyönti olikin, kärkeä kuitenkin vietiin?!
Ei tietenkään tule, eihän siinä kärki palanut tai haavoittunut. Eihän takana etenemisestä tule kärkilyöntiäkään, miksi takapalosta tulisi epäonnistuminen? Sillä ei ole mitään merkitystä, vaikka kärkeä vietäisiinkin, takapalosta ei tule sittenkään epäonnistumista. Vain kärjen palaminen tai haavoittuminen tuo epäonnistumisen, takapalossahan sama kärki jää kentälle.

Se PattU:n ja ViVen välillä arpominen oli pilke silmäkulmassa banaaninviljelijälle takaisin heitetty pesäpallo. En usko hetkeäkään, etteikö samat joukkueet olisi kolmatta kertaa putkeen finaaleissa vastakkain. Toki tuloskin on kolmannen kerran samanlainen...
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pakko kysyä, että mikä joukkue sitten on ollut vakuuttavampi? Tänään PattU:lle hävinnyt ViVe? Toissapäivänä totaalisen persraiskauksen kokenut PattU? Kenties välieräsarjassaan 0-2 -tappioasemassa oleva JoMa? Mestaruushan ei vaadi täydellistä peliä, riittää, kun on vastustajaa parempi. Jymy osaa sen ja on tälläkin pelillä suurin mestarisuosikki.
No eihän Joensuu nyt tuolta enää nouse, joskin ei se mikään selviö ole että häviäisivät rumasti lauantaina. Kyllä itse pidän silti kaikesta huolimatta Vimpeliä lievänä suosikkina mestariksi, ellei Sotkamo sitten saa jostakin vielä yhtä vaihdetta lisää. Tuolla pelillä mitä tänään nähtiin, ei kaadu edes PattU kolmea kertaa finaaleissa. Ja sikäli mikäli PattU menee finaaliin, on se totisesti paikkansa siellä ansainnut, vaikka rumasti ekan pelin hävisivätkin.

Olen valittanut samaa koko kauden. Lyö kyllä miehen kakkospesälle ja joskus jopa kolmosellekin, mutta ei vain pääse itse takaetenemään. Joutuu nostamaan viimeisellä koppia tai palaa ykköselle, mutta vaihtaminen kyllä onnistuu hienosti. On onnistunut koko kauden.
Kyllä, tänäänkin kerran vei miehen ykköseltä kahdella lyönnillä kolmoselle. Lähes yhtä vakuuttavasti kuin Puputti vaihtaa Haapakoskea käytännössä joka pelissä. Se tuskin hirveästi Kuosmasta lämmittää, jos Antti itse palaa joka toinen kerta ykköselle. Löisi sitten ennemmin kopin, kyllähän Sotkamolla etenijöitä riittää että ei sen Hartikaisen olisi mikään pakko edes väkisin sinne kentälle mennä. Jos se ei edes kiinnosta, kuten tänään vähän näytti.
 
MONEY ON MY MIND - Suomessa olevan matun kannanotto Iltalehdessä 20.2.2016

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Ei tietenkään tule, eihän siinä kärki palanut tai haavoittunut. Eihän takana etenemisestä tule kärkilyöntiäkään, miksi takapalosta tulisi epäonnistuminen? Sillä ei ole mitään merkitystä, vaikka kärkeä vietäisiinkin, takapalosta ei tule epäonnistumista.
Ohhoh. Näin sen tosiaan sitten täytyy olla. Löytyi sitten meikäläisen pesistietämyksestä vielä tuollainen aukko, tuli oikein ääneen hymähdettyä, että onko tosiaan näin. Mielenkiintoista.. Sitä on pelattu ja oltu tuomarinakin jonkun verran, että pitäisi vissiin tosiaan tietää. Tai ehkä oli ennemminkin päässyt unohtumaan, kun tuosta on sen verran aikaa...

Mun mielestä näistä pitäisi loogisesti ajateltuna tulla epäonnistumisen. Epäonnistut kärjen viennissä. H*lvetin tyhmää, että saat sadan prosentin tilastot lyömällä vaikka viimeisellä vain tahallisen laittoman (okei, eihän kukaan näin tietenkään joukkueen edun nimissä tee, mutta kuitenkin).

Se on toki ihan selvä, että jos palat kärjen takana tai poltat kärjen takana etenevän, niin niistä ei kärkkäreitä tai epäonnistumisia merkitä. Niin kuin sanoin, mun mielestä olisi loogisinta/reiluinta, jos esim. ykköstilanteessa olet viemässä kärkeä ja epäonnistut siinä lyöden laittoman, että tuo jotenkin prosenteissa huomioitaisiin, olethan silloin tehnyt palon tilanteesta, sekä epäonnistunut kärjen viennissä. Mitä mieltä ite oot tästä?

Tokihan sitten taas kuitenkin, kun kirjanpidollisesti ajatellaan, niin sinne ei kärjestä pöytäkirjaan palo merkintää tule, vaan lyöjästä itsestään, niin silloin sen vaan täytyy tilastollisesti mennä niin, että tuosta ei kärkkäriprosentteihinkaan miinusta tule.

Tulipa nyt pyöriteltyä asiaa niin, ettei tuosta otaa enää kukaan selvää :)

1. Henri Puputti ott. 5 O54 Y58 H1 P3 93.10%
Näissäkin ilmeisesti vain juurikin kärkipalot huomioitu.

Sillä ei ole mitään merkitystä, vaikka kärkeä vietäisiinkin, takapalosta ei tule sittenkään epäonnistumista. Vain kärjen palaminen tai haavoittuminen tuo epäonnistumisen, takapalossahan sama kärki jää kentälle.
EDIT: Tuossahan se on lyhyesti ja ytimekkäästi sanottu. Mun jaarittelut yläpuolella sinänsä turhia. Säännnöt on sääntöjä. Pointtini yllä tuli kuitenkin varmaan selville.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Kyllä itse pidän silti kaikesta huolimatta Vimpeliä lievänä suosikkina mestariksi
Voihan sitä noinkin ajatella, mutta Vetohan ei ole suosikki mestariksi. Jymy saa aina sen yhden tarvittavan vaihteen lisää, jos sitä tarvitaan. Mennään vastustajan mukaan tuhlaamatta liikaa energiaa ja otetaan tiukat voitot. Se riittää ihan yhtä lailla kuin murskavoittokin tässä vaiheessa kautta.

Jos joku Jymyn näissä peleissä kaataa, niin kyllä se on mestaruutensa sitten ansainnut. Se ei nimittäin ihan joka joukkueelta onnistu.

Ihan hyvää pohdintaa diablo, mutta minusta nykysääntö kärkilyöntien osalta on hyvä. Eihän se ole epäonnistunut kärkilyönti, jos itsensä polttaa takana. Tietysti siinä mielessä, ettei saa kärkeä eteenpäin, mutta kärkipelaaja ei haavoitu tai pala, joten siinä mielessä taas kärkilyöntiyritys ei ole epäonnistunut.

Kaksipiippuinen juttu, mutta minä pidän tästä nykysäännöstä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Tuossa linkki Youtube-videoon, missä näkyy nuo Raahen ottelun loppuhulinat. Siellä käy tapojensa mukaan Jussi Haapakoski ja Hannu Huuskonen aika lämpöisinä ja PattU:n miehet aika ansiokkaasti vielä provosoivat päälle. Kyllähän Huuskosen erityisesti pitäisi saada kasetti pidettyä kasassa loppuun saakka, sillä minun mielestäni kaveri ei ole kylmäpäisyydestään tunnettu ja oma peli sekoaa herkästi, jos lähtee noihin mukaan.

Hieno pesäpalloilta ja tulokset olivat Jymy-lasein mainiot!
 

Jake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paikan päällä on nyt tullut käytyä 1. välierässä Sotkamossa ja 2. välierässä Pattijoella. Kaksi aika erilaista peliä on tullut nähtyä. Sotkamon pelin 1.jakso oli, niin vaisu että ei oikein meinannut itsekkään syttyä matsiin. Nihkeää peliä kaikenkaikkiaan kai se vaan on sitten Veto, joka sytyttää Jymyn. Toinen jakso vähän parempi ratkaisu tuli ulkopelivirheistä.

Raahessa näki heti alusta lähtien, että nyt on lataus kotijengillä kohillaan ja yleisökin lähti menoon mukaan. Pelkäsin vähän ennakkoon, että Veto pääsisi lyömään heti luun kurkkuun ja saikin 1-3 johdon. Kuitenkin Raahen peli on koko ajan hyvää ja sisäpelissä tuli riittävästi onnistumisia. Toisella jaksolla Veto nappasi 0-3 johdon heti alkuun ja näytti että nyt jakso on menossa Vimpelille. Raahe onnistui kuitenkin kaventamaan ja ulkopeli piti sen jälkeen. Pakko ihmetellä Ojanperän aivoituksia paloton ajolähtö oli 2 tai 3 kertaa en muista tarkkaan, mutta Mäkelän 3 lyönnillä yritetään etumiehen yli ja kenttä tyhjäksi. Minusta täysin käsittämätöntä pelaamista kentällä oli vielä Haapakoski, Puputti ja Kanala juoksemassa. Pelkonen oli kentän ehdoton kuningas ja ratkaisu vähemmän yllättäen hänen mailasta. Mitä Huuskoseen tulee, niin kaveri pannu alkoi kuumenemaan jo aiemmin syöttötuomarin matala vääriin. Tämä loppu oli vain kosmetiikkaa..:) Pesäpallo kaipaa tämän kaltaisia pelejä ja härdellejä. Reilua peliä ja tiukkaa tottakai, mutta tunnetta pitää olla mukana niin yleisökin syttyy.

Pesiksen täyttämä viikko jatkuu todennäköisesti lauantaina Raksilassa. Onneksi sunnuntaille tuli myös tekemistä, kun pääsee jännittämään Raaheen 4 välierää.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Todella tärkeä voitto Jymylle eilen. 2-0 johdossa alkaa olla jo hyvä asetelma lähteä pelaamaan lauantaina Hiukkaan. JoMa on taistellut todella hienosti ja eilisen pelin perusteella etenkin kaverin ulkokenttä on osoittautunut Jymylle todella haastavaksi. Parivaljakko Jussila-Kemppainen pelasi polttolinjassa todella vahvan pelin tehden useamman palon kärjestä kolmoselle / kotiin ja lukkari Väisänenkin pelasi ajoittain todella ilkeää peliä. Tosin, ulkokentän virheisiin yhtä lailla ratkesi ensimmäinen jakso - Ikosen häpläys Vikströmin puolittaiseen koppilyöntiin (vai olikohan oikeasti tarkoitettu takakentän puhkaisuksi ?) ja Komulaisen 4-4 tasoitusjuoksun kommunikointivirhe Kiukkoselta ja Sirviöltä. On aina kivuliasta katsoa, kun kaksi miestä juoksee palloa kohti ja vain odottaa sitä, että törmäävät toisiinsa ja pallo jää miesten keskelle kun sen tietää jo etukäteen miten tulee käymään..Siinä oli tietysti molemmilla niin kova kiihko tehdä tappava suoritus, että jäi pelitoveri huomaamatta.

Toisella jaksolla Kohonen piti sitten huolen, että JoMan etenijät saatiin pidettyä kurissa ja Joensuun ainoa kolmostilannekin kuivui kasaan Koden taitavan lukkarityöskentelyn takia. Ansaittu kakkospalkinto ehdottomasti. Ykköspalkittu Komulainen esitti jälleen vahvaa peliä niin vaihto kuin kotiutustilanteissa. Kun Korhosella sakkasi niin Kuosmanen antoi Janille vastuuta kotiutuksissa ja niin syntyivät 4-4- tasoitus ja 2. jakson vapauttava ensimmäinen juoksu komealla läpilyönnillä. Harmittavasti polvenkorkuiseksi kasvanut heinikko pysäytti pallon eikä tilanteesta syntynyt tällä kertaa kunnaria. Mahtavasti on mies kuitenkin jälleen syttynyt näihin ratkaisupeleihin ja sitä jos mitä on ilo katsella. Sama oli toki ensimmäisellä jaksolla, kun Niemi paukautti pallon lähes samasta kohdasta läpi. 5-3 tilanne olisi ollut jo ihan eri. Kenttämestari lienee saanut illan aikana sukkasaippuaa.

Mielenkiintoista nähdä minkälaista kotiutustaktiikkaa Kuosmanen laatii seuraavaan peliin. Kaikki muut osa-alueet ovat vähintään hyvässä kunnossa mitä nyt edelleen kaksikko N. Korhonen-Hartikainen ei esitä edelleenkään mitään erityisen hyvää sisäpeliä (Korhosen kentällemenovaikeudet ja Hartikaisen itsestään tekemät takapalot / etenemisongelmat vaikka hyvä prosentti muutoin onkin). Orava kärsii selvästikin edelleen loukkaantumisesta mikä on tosi harmillinen juttu. Häntä olisi voinut laittaa kolmanteen peliin huomattavasti suurempaan rooliin sisäpelin osalta. Nyt mies jää käytännössä kokonaan käyttämättä. Piiponniemeä täytyy edelleen kehua, on kyllä ennakkoluulotonta suorittamista pelistä toiseen. Eilenkin meni hienosti kentälle, harmi kun ei päässyt juoksemaan kotiin saakka.

JoMasta täytyy nosta esille myös täälläkin jo kehuttu Henri Litmanen. Nuori kaveri teki muutaman todella tärkeän vaihdon ja meni siinä sivussa itsekin kentälle. Kertokaapas JoMan miehet/naiset, eikö tuota kärkiongelmaa voisi koittaa paikata hyödyntämällä kaksikkoa Litmanen / Männikkö ? Sirviö toki tärkeä mies ulkokentällä, mutta saisiko JoMa rakenneltua ja miten omaa ulkokenttäänsä, jos nuo kaksi pelaisivat yhdeksikössä ? Tai sitten Raitala kentälle ja jokeriosastolle sitten molemmat. Eilisen perusteella ei kyllä Joensuun kärki pelaa sitten ollenkaan.

Olipas tosiaan kunnon avohärdelli tuossa eilisessä Raahe-Vimpeli -pelin lopussa. Huuskonen erityisesti näytti olevan aivan vauhkona. Mitä siellä lopussa oikein tapahtui, ratkesiko epäselvään tilanteeseen vai ottiko raahelaiset kuuluisan psyykkauksensa käyttöön pelin lopussa ? Senhän ne miehet Mäkelä-Kosonen etunenässä kyllä osaavat. Mukavaa jännitettä luvassa lauantain matsiin töllöstä seurattavaksi. Eilisen perusteella ainakin Huuskonen tulee varmasti olemaan kaaren kohteena tulevissa peleissä. Raahelta käsittämättömän hieno kokoaminen ensimmäisen rökäletappion jälkeen ja vielä molemmilla jaksoill tappioasemasta voittoon. Eilisen, lyhyen pätkän ottelusta nänheenä, Isoketo tullee olemaan Raahen kohde nro. 1 tulevissa peleissä ?
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Lievästi sanottuna näin. Mutta käsittääkseni kaveri on ollut aika pihalla muutenkin koko kauden, joten eiköhän tuokin ollut Jymyltä katsottu paikka. Sisällä hän oli ihan ok, tosin kakkosvaihdot tökkivät.

Tuomas Jussila sen sijaan on kokonaisvaltaisesti juuri nyt JoMan paras pelaaja. Tuntuu, että on ollut sitä jokaisessa Jymy-ottelussa, mutta tänään se oikein korostui.
Graingerille pakko kommentoida parin päivän takaiseen: Nousiainen oli ehkä runkosarjan alussa yhtä yössä kuin koko JoMa, mutta Hyvinkää-sarjassa Nousiainen oli jo Joensuun paras. Ohi Jussilan. Eilenkin sisäpelillisesti Jussila surkea, Nousiainen normaali. Ulkopelissä toki toisinpäin, tosin Hyvinkäätä vastaan Nousiainenkin oli ulkona loistava. Näin viidestä pelistä neljä.

JoMasta täytyy nosta esille myös täälläkin jo kehuttu Henri Litmanen. Nuori kaveri teki muutaman todella tärkeän vaihdon ja meni siinä sivussa itsekin kentälle. Kertokaapas JoMan miehet/naiset, eikö tuota kärkiongelmaa voisi koittaa paikata hyödyntämällä kaksikkoa Litmanen / Männikkö ? Sirviö toki tärkeä mies ulkokentällä, mutta saisiko JoMa rakenneltua ja miten omaa ulkokenttäänsä, jos nuo kaksi pelaisivat yhdeksikössä ? Tai sitten Raitala kentälle ja jokeriosastolle sitten molemmat. Eilisen perusteella ei kyllä Joensuun kärki pelaa sitten ollenkaan.
JoMalla on kyllä tämän asian kanssa pähkäiltävää. Ulkopelistä ei voi ketään ottaa pois, tuo yhdeksikkö on selkeästi paras mahdollinen. Vain Kiukkosen vaihto Litmaseen olisi sellainen, joka ei heikentäisi yhdeksikköä, mutta koska Kiukkosta ei voi sisäpelitaitojen takia jättää pois 12 pelaajan joukosta, tuolla vaihdolla ei voiteta mitään. Joensuu kuitenkin tarvitsisi selkeästi sekä Litmasta että Männikköä, koska Sirviö ei ole juoksukunnossa eikä Väisänen/Hänninen -kaksikosta ole etenemään. Kumpaakin edellämainituista kyllä Niemi lyö kotiin saumoilla ja muilla kovilla, mutta ei heitä ehjänä kolmoselle saa. Hänninen on taitavampi pienissä, mutta Väisänen ei liiku riittävästi vaihtuakseen pienillä. Hänninen on vielä hitaampi. Kun kakkoskärki on käytännössä pois pelistä, kärkikaksikko joutuu pelaamaan pelinsä maan kautta (koppilyönnit varsinkin viimeisellä pitää välttää lyömällä jopa antautumislyöntejä) ja tähän Sotkamo iskee. Kohonen pakottaa pomput laittomiksi => jättämään vaihdon viimeiseen ja viimeisellä sitten tehdään sairas sumppu, josta vähintään takapalo raavitaan. Niin loistava pelaaja ja persoona kuin Kelmi Raitala onkin, niin nyt minä pudottaisin hänet kokoonpanosta ja ottaisin Männikön ja Litmasen jokereiksi. Kohonen riisuu Raitalaltakin pomppua sen verran pois, että yhtä kovilla prosenteilla kuin Hyvinkää-sarjassa Raitala ei enää pelaa. Tämä mahdollistaisi akselin Sirviö/Väisänen/Hänninen/Ikonen kopittamisen sisäpelistä ja antaisi ykköskärkeen yhdet jalat Männiköstä + toiset jalat Litmasesta takaetenemään. Lisäksi Kemppaisen ei tarvitsisi pyrkiä palon uhalla eikä Jussilan viedä maihin pakottamalla. Ulkopeli pitää sen verran hyvin, että yksi juoksu ykköskärjestä per vuoropari riittää jaksovoittoon joskus myös Sotkamoa vastaan. Ja sehän näissä peleissä riittää.

Olipas tosiaan kunnon avohärdelli tuossa eilisessä Raahe-Vimpeli -pelin lopussa. Huuskonen erityisesti näytti olevan aivan vauhkona. Mitä siellä lopussa oikein tapahtui, ratkesiko epäselvään tilanteeseen vai ottiko raahelaiset kuuluisan psyykkauksensa käyttöön pelin lopussa ? Senhän ne miehet Mäkelä-Kosonen etunenässä kyllä osaavat. Mukavaa jännitettä luvassa lauantain matsiin töllöstä seurattavaksi. Eilisen perusteella ainakin Huuskonen tulee varmasti olemaan kaaren kohteena tulevissa peleissä. Raahelta käsittämättömän hieno kokoaminen ensimmäisen rökäletappion jälkeen ja vielä molemmilla jaksoill tappioasemasta voittoon. Eilisen, lyhyen pätkän ottelusta nänheenä, Isoketo tullee olemaan Raahen kohde nro. 1 tulevissa peleissä ?
Siis peli ratkesi viimeisen tasoittavalla tulleeseen 2-rajaleikkuripomppuun, jolla PattU tuli tasoihin (ja voitti pelin 1-0). Vimpeli ei edes hakenut palloa, vaan yritti muuttaa tuomiota huutamalla. Ei muuttunut. Iso hatunnosto Pattijoelle tasonnostosta. Nythän parissa seuraavassa pelissä ei tapahdu yhtään mitään kun kukaan ei uskalla suutaan avata sanktioiden pelossa, sääli.

Isokedon pitää olla kaikkien kohde suomisarjasta ylöspäin, ei ole mestaruutta tavoittelevan joukkueen tasoinen 2-koppari.
 

Jake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olipas tosiaan kunnon avohärdelli tuossa eilisessä Raahe-Vimpeli -pelin lopussa. Huuskonen erityisesti näytti olevan aivan vauhkona. Mitä siellä lopussa oikein tapahtui, ratkesiko epäselvään tilanteeseen vai ottiko raahelaiset kuuluisan psyykkauksensa käyttöön pelin lopussa ? Senhän ne miehet Mäkelä-Kosonen etunenässä kyllä osaavat. Mukavaa jännitettä luvassa lauantain matsiin töllöstä seurattavaksi. Eilisen perusteella ainakin Huuskonen tulee varmasti olemaan kaaren kohteena tulevissa peleissä. Raahelta käsittämättömän hieno kokoaminen ensimmäisen rökäletappion jälkeen ja vielä molemmilla jaksoill tappioasemasta voittoon. Eilisen, lyhyen pätkän ottelusta nänheenä, Isoketo tullee olemaan Raahen kohde nro. 1 tulevissa peleissä ?
Pallo oli käsittääkseni ihan sisällä. Siinä ei auttanut edes Puputin takakentän taikalasit. Huuskonen oli hermona jo aiemmin pelissä lähinnä syöttötuomarin tuomioiden takia tämä loppu oli pohjustettu jo sieltä. Raahelaiset psyykkasivat aivan oikein, kun siihen kerran on mahdollisuus. Törmänen tuuletti voittoa samalla tavalla, kun ainakaan pelaajana ja Mäkelä on yleensä paikalla kun jotain tällaista tapahtuu. Mini tulee varmaan olemaan yksi kohde. Kanala sai myös kehuja yleisöltä "hyvistä" suorituksista. Muutama juoksu pääsi lipsahtamaan juuri Kanalan räpylästä ja sisäpelin pari epäonnistumista palkittiin. Jos ihan väärin nähnyt, niin oisko pelin aikana joku Raahelainen saanutkin kortin Haipus ehkä.
 
Viimeksi muokattu:

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Kiitokset Alvajärven Urholle ja Jake79:lle selvennyksistä. Jatkaako samat tuomariparit muuten näissä välieräsarjoissa alusta loppuun vai vaihdetaanko ? Finaaleissahan tuomaripari pysyy. Mietin vain tuota syöttötuomarin ja Huuskosen suhdetta tulevissa peleissä.

Niin loistava pelaaja ja persoona kuin Kelmi Raitala onkin, niin nyt minä pudottaisin hänet kokoonpanosta ja ottaisin Männikön ja Litmasen jokereiksi. Kohonen riisuu Raitalaltakin pomppua sen verran pois, että yhtä kovilla prosenteilla kuin Hyvinkää-sarjassa Raitala ei enää pelaa. Tämä mahdollistaisi akselin Sirviö/Väisänen/Hänninen/Ikonen kopittamisen sisäpelistä ja antaisi ykköskärkeen yhdet jalat Männiköstä + toiset jalat Litmasesta takaetenemään. Lisäksi Kemppaisen ei tarvitsisi pyrkiä palon uhalla eikä Jussilan viedä maihin pakottamalla. Ulkopeli pitää sen verran hyvin, että yksi juoksu ykköskärjestä per vuoropari riittää jaksovoittoon joskus myös Sotkamoa vastaan. Ja sehän näissä peleissä riittää.
Heureka, onko sulla Eteläpään kännykkänumeroa ? Ehdottomasti tuohon kärkeen on saatava enemmän jalkoja, vaihtajia/kotiuttajia kuitenkin löytyy rosterista vaikka Raitala ei pukisikaan. Lauantaille vielä sateenkostuttama Hiukan kenttä, niin miehen käyttökelpoisuus laskee entisestään. JoMalla ei tässä vaiheessa ainakaan ole enää mitään hävittävää, joten tuo muutos olisi minunkin mielestä kokeilemisen arvoinen.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Kiitokset Alvajärven Urholle ja Jake79:lle selvennyksistä. Jatkaako samat tuomariparit muuten näissä välieräsarjoissa alusta loppuun vai vaihdetaanko ? Finaaleissahan tuomaripari pysyy. Mietin vain tuota syöttötuomarin ja Huuskosen suhdetta tulevissa peleissä.
Välierissä näkyy tuomitsevan neljä eri tuomariparia, joista kaksi paria keskittyy ViVe - PattU -peleihin ja toiset kaksi toiseen pariin. Mutta kun amatöörejä ovat kaikki, niin aikataulukysymysten takia voi varmaan muuttua vielä pelit parista toiseenkin. Tai jos joku tuomaripari hyllytettäisiin tässä vaiheessa, toisi se varmaan muutoksia toiseenkin välieräpariin. Finaaleissa mennään varmaan 2 - 3 tuomariparilla, viime vuosina on ollut kolme kun on ollut kolme tasaisen hyvää kaksikkoa.

Heureka, onko sulla Eteläpään kännykkänumeroa ?
No itse asiassa löytyy, jos ei ole mennyt muuttamaan. Ja on vieläpä niin helposti muistettava numero, että muistan ulkoa vaikka en ole ainakaan kymmeneen vuoteen soittanut :)
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Välierissä näkyy tuomitsevan neljä eri tuomariparia, joista kaksi paria keskittyy ViVe - PattU -peleihin ja toiset kaksi toiseen pariin. Mutta kun amatöörejä ovat kaikki, niin aikataulukysymysten takia voi varmaan muuttua vielä pelit parista toiseenkin. Tai jos joku tuomaripari hyllytettäisiin tässä vaiheessa, toisi se varmaan muutoksia toiseenkin välieräpariin. Finaaleissa mennään varmaan 2 - 3 tuomariparilla, viime vuosina on ollut kolme kun on ollut kolme tasaisen hyvää kaksikkoa.No itse asiassa löytyy, jos ei ole mennyt muuttamaan. Ja on vieläpä niin helposti muistettava numero, että muistan ulkoa vaikka en ole ainakaan kymmeneen vuoteen soittanut :)
Miten oli sellainen mielikuva, että finaaleissa mentäisiin samalla parilla päätyyn saakka. Jotenkin mieliin on syöpynyt niin vahvasti varsinkin parivaljakko Aine/Lähteenmäki vaan niin se on muisti valikoiva..

Pistäppä Antille tekstaria, että käy lukemassa Jatkoajan pesisketjua ja hakemassa sieltä avainta lauantain vierasvoittoon.
 

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Liiga Jokerit
Jos ihan väärin nähnyt, niin oisko pelin aikana joku Raahelainen saanutkin kortin Haipus ehkä.
Ei pelkästään Huuskonen ollu syöttötuomarin kans erimielisyyksissä. Varsinkin jaksojen aluissa oli tuomarilla ja Pattijokisilla eri mielipide. Tästä esimerkkinä vapaataival joka aiheutti jo ottelun alkuun pikku kärhämän, josta Haipus sai varoituksen kun syöksyi kaarelle huutamaan. Teki myöhemmin saman tempun niin tuomari anto kortin.

Lopussa Pattijokiset tietenkin yritti provosoida mutta ei siitä sen kummempaa tainnu tulla.

Nuin yleisesti, onpahan ollu tylsä kausi kokonaisuutena.
Kaks ylivoimasta joukkuetta ja sitten jonkinlainen pronssi kulta jaetaan tasaisen 3-4 joukkueen kesken. Sanoisin ettei muilla joukkueilla ole mitään jakoa sarjoissa edes tässä vaiheessa kautta. Vaikkakin ensimmäinen voitto "miljoonamiehistä" otettu, mutta se ei riitä sarjassa.
Sotkamossa elänyt jo pitempään tämä huoli tasaisuuden ja kunnollisten haastajien puutteesta. Vimpelissä vielä koohotetaan ja ollaan onnellisia mutta kyllä nekin huolestuu parin-kolmen samanlaisen kauden jälkeen. Sielläkin vielä ollaan selvästu isoimman haastajia kuitenkin.
 

Jake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei pelkästään Huuskonen ollu syöttötuomarin kans erimielisyyksissä. Varsinkin jaksojen aluissa oli tuomarilla ja Pattijokisilla eri mielipide. Tästä esimerkkinä vapaataival joka aiheutti jo ottelun alkuun pikku kärhämän, josta Haipus sai varoituksen kun syöksyi kaarelle huutamaan. Teki myöhemmin saman tempun niin tuomari anto kortin.

Lopussa Pattijokiset tietenkin yritti provosoida mutta ei siitä sen kummempaa tainnu tulla.

Nuin yleisesti, onpahan ollu tylsä kausi kokonaisuutena.
Kaks ylivoimasta joukkuetta ja sitten jonkinlainen pronssi kulta jaetaan tasaisen 3-4 joukkueen kesken. Sanoisin ettei muilla joukkueilla ole mitään jakoa sarjoissa edes tässä vaiheessa kautta. Vaikkakin ensimmäinen voitto "miljoonamiehistä" otettu, mutta se ei riitä sarjassa.
Sotkamossa elänyt jo pitempään tämä huoli tasaisuuden ja kunnollisten haastajien puutteesta. Vimpelissä vielä koohotetaan ja ollaan onnellisia mutta kyllä nekin huolestuu parin-kolmen samanlaisen kauden jälkeen. Sielläkin vielä ollaan selvästu isoimman haastajia kuitenkin.
Muistin siis oikein, että kortti sieltä napsu. Kosonen antoi tosiaan yhden juoksun vapaalla. Yksi syy miksi ainakin kaverin kanssa pohdittiin tuomarin matalan katsomisen vaikeutta oli, että tuomari oli lyhyt pulska kaveri Kososta pari päätä pienempi. Syöttö minkä Kosonen laitto oli siinä rajoilla näkemyseroja sanoisin. Turha minusta noita kortteja/pelikieltoja pikku hommista on jaella, jos ei ihan törkeyksiin mennä. Turha tuomareiden puuttuminen tappaa lajista tunteen.

Tosiaan Pattun voitto oli todellinen yllätys eilen, vaikka ennen sarjan alkua mietin tätä mahdollisuutta. En tiedä riittääkö se pidemmälle, mutta ainakin jotain piristystä tuli kauteen. Rohkeasti vaan haastamaan kotijoukkuetta saarikentälle. Vähän kerran päästiin ihon alle. Sotkamon peli nähneenä tuntui, että Jymy pelailee vaan mitään tunnetta ei ollut pelissä. Vasta sitten tapahtui jotain, kun Joma meni johtoon. Yleisökään ei oikein syty sellaiseen peliin. Helpompi ois lajia markkinoida, kun jotain kipinää roihuaa.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onhan tämä hieman tylsää. Kaksi joukkuetta hakkaa muiden ulkokentät palasiksi ja Sotkamo hoitaa helpon mestaruuden kotiin. Nyt kun Jymyn sisäpelikin alkaa olla Vimpelin tasolla, niin en näe että Vimpeli voittaisi millään Sotkamoa kolmea kertaa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Onhan tämä hieman tylsää. Kaksi joukkuetta hakkaa muiden ulkokentät palasiksi ja Sotkamo hoitaa helpon mestaruuden kotiin. Nyt kun Jymyn sisäpelikin alkaa olla Vimpelin tasolla, niin en näe että Vimpeli voittaisi millään Sotkamoa kolmea kertaa.
Suursuosikki Sotkamo epäilemättä on, mutta varmasti Vedollakin on mahdollisuutensa - mitkä riippuvat kyllä lähinnä ensimmäisestä ottelusta: Sotkamo ei ensimmäisen pelin tappioon tietystikään sinänsä kaatuisi, mutta Vimpeli hyvin pitkälle kylläkin. Saarikentälle 1-0 -tappiotilanteessa tuleminen ei olisi helppoa edes kultajunallekaan. Ärsyttävää tässä lähinnä on se, että sen lisäksi että on kaksi selkeästi muita parempaa niin sitten vielä näistä kahdesta se toinen on ollut jatkuvasti selvästi materiaalieroakin parempi kuin toinen. Ei oikein ole mitään jännitystä tälläisessä tilanteessa.

Kun tämä Sotkamon valta-aika ennemmin tai myöhemmin pakostakin päättyy niin eipä tule sitä yhtään ikävä - ei tietysti mikään ihme, että ylivoima tuo ylimielisyyttä, mutta vastenmielistä se on, hyvin näkyy tämä ylimielisyys myös tässä ketjussa ja muissa pesäpallokeskusteluissa netissä. Tietty nöyryys tekisi kainuulaisille hyvää, mutta taitaa olla turha sitä ainakaan tänä vuonna odottaa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy