oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Näin juuri, kentällä sattuu ja tapahtuu, mutta mestaruuden jälkeen keskitytään omaan joukkueeseen ja faneihin.
Samaa mieltä, mutta ulottaisin nämä käytöstavat kaikkiin pudotuspelikierroksiin. Ja Vedon pelaajat / pelinjohto ei viitsinyt noudattaa hyviä tapoja, kun viimeksi sattuivat voittamaan Jymyn. Niin metsä vastaa, kuin siihen huudetaan ;-)
 

KIMPE

Jäsen
En nyt ymmärrä tätä teikäläisen jankkaamista ylipäätään tästä asiasta, mielestäni ne kommentit olivat epäasiallisia ja sillä siisti, onnittelin ja totesin Sotkamon olleen parempi jo aiemmin?

Itse en valitettavasti lukenut kyseisiä kommentteja, josko viitsisit linkittää ne tänne, ei ainakaan Pohjalaisessa/Ilkassa omiin silmiin tullut vastaan? Harmillista jos noin on käynyt, mielestäni ylipäätään urheilussa pitäisi pystyä kunnioittamaan vastustajaa hävityn tahi voitetun ottelun jälkeen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Itse en valitettavasti lukenut kyseisiä kommentteja, josko viitsisit linkittää ne tänne, ei ainakaan Pohjalaisessa/Ilkassa omiin silmiin tullut vastaan?
En ole varma minkä päivän Iltalehti, kun pizzeriassa siitä luin (oli muuten hyvä ja vähäkarvainen kebabrulla), mutta jos en ihan väärässä ole, niin syyskuun ensimmäisen viikonlopun numero. Siinä oli haastateltu Mikko Korhosta ja Henri Puputtia. Kysymykset toki jo itsessään kovin provosoivia, mutta Doksa veti tyylikkäästi, eikä ajanut toimittajan miinaan, vaan oli hyvin neutraali. Puppe sen sijaan lasketteli tulemaan kuinka nauttii Mikko Korhosen selän mainoksista tässä ottelusarjassa ja etteivät halua tulla siviilissäkään toimeen sotkamolaisten kanssa.

Mutta annetaanpa aiheen olla. Lähden pulahtamaan järveen. Kiitos hyvästä keskustelusta tämänkin kauden aikana kaikille osapuolille.
 
Viimeksi muokattu:

Palsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, STL Blues, Jymy
Joo näinhän se varmaan on. Sinällään Mäentaustalla on kyllä potentiaalia kehittyä hyväksi linjapelaajaksi, koska jalat ovat aivan timanttia. Liekö superissa tällä hetkellä yhtään Tommi Mäentaustaa nopeampaa pesäpalloilijaa? Sotkamosta Niko Korhonen ja Niilo Piiponiemi ovat todella nopeita, samoin Pattijoen Lauri Kaartokallio ja Hyvinkään Lauri Vierimaa. Myös Lauri Kivinen Jomasta ja Ilkka Ylitalo Kiristä taitaa olla aika liukkaita kavereita. Vimpelistä Mikko Kanala kai on puhtaasti juoksunopeudeltaan kovin? Olisi kiva tietää, millaisia aikoja porukka on kellottanut 30 metrin testissä. Niko Korhosen tulos viime talvelta muistaakseni oli 3,67. Myös Topi Korhonen taisi painella alle 3,7 sekunnin.
Tuosta listasta puuttuu ehdottomasti Eetu Karhulahti, joka kulki loppukesästä aivan uskomattoman hyvin pesien välillä. Kelpais aika moneen seuraan kyseiset koivet. Nopea juoksemaan ja nopea etenemään ovat kaksi eri asiaa, tämä siis erillisenä huomautuksena.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Noin vuorokauden poissa täältä ja pari sivua kerennyt tulla jo asiaa. Nyt oma sekalainen vastine romaanin muodossa alla. Pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä.

Jymyjussit näyttää vahvistuvan kovasti ensi kautta silmällä pitäen. Mikko Vainionpää, Ilari Siutla, Joonas Eirola ja Veli-Pekka Hirvelä siirtyvät Seinäjoen fuusioseuraan. Linkki Ilkan uutiseen asiasta: JymyJussit hankki nipun kovia pelimiehiä | Urheilu | Ilkka

Omasta mielestäni Seinäjoen materiaali alkaa olemaan sillä tasolla, että mitalipelit ovat realismia. Etukenttäkaksikko Eirola- Vainionpää lienee sarjan kovimpia ensi kaudella. Siutla ja Yli-Hirvelä ovat todella hyviä etenijöitä, joskin varsin loukkaantumisherkkiä molemmat.
Todellakin alkaa olemaan kova nippu kasassa JymyJusseilla - hienoa! Vainionpään sopimus peräti 3+1. Kauanko pelaa ulkona ja milloin siirtyy vaihtaja-/lyöjäjokeriksi!? Ilmeisesti kuitenkin alustavasti on ulkokentällekin tarkoitettu ja tulee syrjäyttämään Ville Viidan kokoonpanosta kokonaan tai jokeriksi. Kuitenkin etenijäjokerina esim. Maunukselakin olisi parempi nimi. Eirola ykkösvahdiksi ja Yli-Hirvelä kärkeen, lienee tarkoittaa sitä, että Pelto siirtyy esim. Raaheen tai lopettaa kokonaan. Pelto vs Yli-Hirvelä menee sisäpelin osalta nyt aikalailla fifty-sixty, toki ensin mainitun ura nousussa, toisen ei niinkään.

Oman huippujuniorin Juho Toivolan tilanne vielä auki. Toki kehitys on hieman taantunut ja nyt olisi sitten taakse jo Hirvelä & Hylkilä. Joten mitä tekee Toivola. Halutessaan JymyJussit saisi muuten tuollaisen todella kovan jokerikaluston (tyyliin) Veto kasaan. Jalat & vaihtajat numeroilta ja jokeritykeiksi (Vainionpää, Vainionpää ja Hylkilä). No näin se ei tule menemään, mutta kunhan spekuloin.

Ensi kauden ykköskärki:
1. Yli-Hirvelä
2. Jokinen
3. Viinamäki
4. Vainionpää
5. Hylkilä

Sitten toki esim. Hotakainen jne. janoavat paikkaa tuonne ykköskärkeen.
Noh itseasiassa konseptihan on selvä ;)
Eirola & Siutla hankittu myös ulkokentälle, niin.
6. Siutla (nopea, kakkoskärki)
7. Hotakainen
8. Eirola
9. Viljanen (pakko tämänkin on numerolla pelata)

Kokonaisuudessaan kakkoskärki ei olisi kuitenkaan sen vahvempi kuin tälläkään kaudella.

Voitte tulla muutaman vuoden, tai vaikka ensi kauden jälkeen osoittamaan minua sormella sanoen "olit väärässä, hahhaa", mutta minusta JymyJussien olisi kannattanut jo luopua Viljasesta ja ottaa vaikka Puhtimäki tilalle! Vaikka kuinka Jymyn oma kasvatti Viljanen onkin, sen takia ei kai poiskaan laiteta. Häviää muiden kärkijoukkueiden lukkareille pystyyn. Puhtimäki olisi tuonut myös sisälle huippuosaamista ja numerot 3 hihaan, nyt päästivät Tahkoon.

Kossu tosiaan hajoaa aivan kokonaan. Onkin mielenkiintoista katsella ensi vuonna Dahlströmin motivaatiota pelailla putoamispeikkoa vastaan.
Kyllä ensi kaudella tullaan näkemään heikoin Kossu miesmuistiin, niin kovia on menetykset, etteivät millään löydä vastaavan tasoisia pelimiehiä enää tilalle. Nuorennusleikkaus edessä. Dahlström, hahah, varmaan kiroaa nyt useamman vuoden sopimustaan. Huippujoukkueesta jämäjoukkueen kotiuttajaksi, tilanteitakaan tuskin hirveästi tulee. Noh, rahaa Jersi lienee kuitannee ihan mukavasti.

No nyt melkein sitten löisin Vimpelin vetona rahat kiinni Rantaseen, jos miehellä itsellään olisi haluja vetää kausi Vimpelissä ja vaikka tuossa edellisessä viestissä miestä hieman mollasin. Toisekseen jos Mikko Haukkala olisi saatavilla, niin takaisin Vimpeliin ja äkkiä. Siinä olisi koppari/jokeri, voisivat vaihdella Isokedon kanssa tarpeen mukaan.

Mikko Vainionpää mun mielestäni lopetti tähän kauteen, näin muistelisin lukeneeni jostain.
Ei, ei ja ei. Kyllä Rantasella alkaa ikäkin jo painamaan, siitä ei mihinkään pääse. Olisi todennäköisesti toki syöttäjänä vielä ensi kaudellakin Hannua parempi, mutta lyhyiden haut, ketteryys, nopeus, käsi - ei mitään jakoa. Siinä sitten Komulaiset tiputtelevat koukkunäppejä kaaren tuntumaan, Rippe ei niistä Jymyn huippuetenijöitä polta ja etenijät saavat myös käden ansiosta aika hyviä lähtöjä.

Haukkala olisi ihan hyvä haku takaisin! En tiedä mitä mies itse haluaa, roolin (ja rahankin) perässähän mies Kossuun lähti. Ottaisin Isokedon tilalle koppariksi ja Haukkala kakkoskärkeen. Isoketo taas haluaa varmasti pelata ulkona. Ja Mikko taas tuskin haluaa jokeriksi, joten tilanne vaikea. Kumpa tulisikin Vetoon ja saataisiin laadukas etenijä-/vaihtajajokeri siitä.

Mutta tosiaan, Huuskonen ei tehnyt finaaleissa yhdestäkään näpystä paloa, vissiin yhden kärpäsen sai vain aikaan, antoi vapaataivaljuoksun sekä päästi jumalattoman monta kertaa Sotkamon nopean etenijän ykköselle väärällä. Näin huonoa lukkaripeliä harvoin on finaaleissa nähty.
Huuskonen oli tosiaan finaaleissa harvinaisen huono, sitä ei käy kiistämnen. Kuitenkin olen nähnyt Vedolta tältäkin kaudelta kymmeniä pelejä ja Hannu on ollut nimenomaan h*lvetin hyvä hakemaan lyhyitä ja käsi on kova. Myöskin syöttö pysyi pitkin kautta hyvin laudassa. Sotkamoa vastaan kaikki on vaikeampaa, myös lukkarille, siihen vielä päälle Huuskosen henkilökohtainen kipsi Jymyä vastaan, niin tässä on tulos.

Toki ymmärrän pointin, että tässä pedattaisiinkin nimenomaan syksyn pelejä ja mahdollisia finaaleja Jymyä vastaan. Eli jos Hannun kasetti ei vain tule kuntoon Jymyä vastaan, niin toki siinä mielessä vaihto olisi perusteltu. Mutta edelleen, en näe oikein järkevää vaihtoehtoa tilalle. Ehkä ainoastaan Kosonen, mutta se tulee pelaamaan PattU:ssa.

Lainasin nyt vain tuon yllä olevan ja niin paljon tekstiä tullut tässä, että alan olla jo sekaisin :) mutta kokonaisuudessaan hyvä kirjoitus ja olen pitkälti samaa mieltä siitä mitä kirjoitit.

Syksyn ensimmäinen pelaajasiirto on nyt tiedotettu. Juha Puhtimäki siirtyy Kossusta Hyvinkään Tahkoon kaksivuotisella sopimuksella. Puhtimäki korvaa Riku Rantasen Tahkon lukkarina ja ottanee varmaan numeron kolme hihaansa. Linkki Tahkon sivuille: Pohjalaista verta Hyvinkäälle - Juha Puhtimäki lukkariksi - Hyvinkään Tahko
Noniin, hieno asia Taholle. Nyt pitäisi tulla Korelle paremmin tilannetta.
1. Vierimaa
2. Kokkonen
3. Puhtimäki
4. Kore

Kovat vahvistuu, heikot heikkenee jne.
Näin se vain menee.

Ps. Mua ei haittaa, vaikka Vedon ja Jymyn pelaajat eivät parhaita kavereita siviilissäkään olisi keskenään. Ihan sama. Vaikka vastustajaa pitääkin kunnioittaa jne. liirum laarumit päälle.
 

Jopetus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Onnittelut Sotkamoon, ei jäänyt epäilystä mikä oli paras joukkue tänä(kin) vuonna.

Propsit Sotkamolle myös siitä että vaikka menestystä on tullut vuosi toisensa perään, tietty nyöryys annetuissa medialausunnoissa on lähes aina ollut, ja vastustajallekin on annettu kunnioitusta kuten kuuluukin. Kannattajille tämä ymmärrettävästi ei aina ole yhtä helppoa, mutta sekin kuuluu asiaan.

En pitänyt myöskään Kuosmasen lausuntoa mitenkään mauttomana, enemmänkin ymmärsin että olisi halunnut kohdata Vimpelin parhaimmillaan, ilman turhia säätöjä taustajoukoissa. Viimeinen kausi puikoissa, joten tottakai jokainen taistelijaluonne haluaa nujertaa sen vastustajan jolle tappio on aiemmin tullut.

Toiveita ensi kaudelle:
- Sotkamo uudistuu joukkueeltaan - tavalla tai toisella
- Saadaan 1-3 joukkuetta lisää kamppailemaan tosissaan jopa loppuottelupaikasta
- Nuorisokaartista nousee lisää Itä-Länsi-tason pelaajia, erityisesti lukkariosastolle
 
According to science, alcohol is a solution.

Tim Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ahokas Sex Express
Koskenkorva laittoi tosiaan kaikki munat samaan koriin ja tulee nyt siitä kärsimään, koska rahaa ei Ilmajoella ole penniäkään. Saapa nähdä käykö tuossa jonkinosrtin katastrofi vai saavatko kauden pelattua siellä.

Ulkopelijoukkueena Jymyjussit on vahva, mutta sisällä en usko vielä joukkueen tappelevan edes neljän joukkoon.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
On muuten Kankaanpäälläkin aika surullinen tilanne.
Joo valitettavasti on. Oli jo kauden alussa juttua, että ihan sama miten menestyy, niin konkka tulee. Nyt ei olla varmoja konkasta, mutta se on varmaa että rahaa ei ole yhtään. Katsotaan nyt mitä tulee, mutta toivottavasti edes joitakin pelaajia saa pidettyä.
 

KIMPE

Jäsen
Mitenkähän Seinäjoen JymyJussien käy, jos SJK nousee Veikkausliigaan, varmasti suurin osa sponsoreista keskittää rahojaan kyseiselle toimijalle, koska parempi näkyvyys Suomessa? Suhtkoht kovia hankintojahan nuo ovat ja etenkin jos Kivimäki pysyy pelinjohtajana niin nousevat taistelemaan kolmossijasta Joensuu ja Pattijoen kanssa. Kuitenkin itselläni on pieni "pelko", että Seinäjoella käy samalla tavalla kuin aiemmilla kerroille eli pian on rahat loppu ja sitten käykin huonosti. Onko jollain tarkempaa tietoa, kuka on nykyisen seuran takana? Tuskin se talouspuoli nyt älyttömästi paremmassa jamassa on kuin Nurmon aikoina...

Näitä surullisempia esimerkkejä panostuksilla huipulle yrittäneitä riittää aika moniakin ja Joensuu(vielä ainakin) sekä Vimpeli ovat ainoita onnistuneita. Vimpelikin on rajoilla on makukysymys tänä päivänä, aika monta seuran omaa kasvattia tällä hetkellä vipeltää riveissä. Negatiivisemmalta puolelta taas tulee ihan lähitulevaisuudesta Seinäjoki,Oulu ja miksei nyt Kankaanpääkin. Joensuussa näen hieman samaa kuin Vimpelissä, jos onnistuu stabilisoimaan toimintansa ja saamaan 1-2 täsmähankintaa niin seuraavan pykälän ottaminen on ihan mahdollista. Vimpelillähän se oli Haapakoski, jonka jälkeen taisikin tulla se mestaruus

Alajärvi onkin sitten siirtomarkkinoiden oikku, rahaa on tällä hetkellä taustalla enemmän kuin hetkeen, mutta pelaajia kyseinen seura ei kiinnosta yhtään. Tokihan sijainnilla on merkityksensä, mutta Vimpeli on onnistunut luomaan hyvät puitteet ympärilleen, niin miksei sitten ihan Alajärvelläkin? Juniorituotanto on ollut myös hyvää viime vuosina. Vaikea sanoa onko Iivarisen metodit niin erilaiset muihin nähden, että yrittäjiäkään ei kovin montaa ole.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Alajärvi onkin sitten siirtomarkkinoiden oikku, rahaa on tällä hetkellä taustalla enemmän kuin hetkeen, mutta pelaajia kyseinen seura ei kiinnosta yhtään. Tokihan sijainnilla on merkityksensä, mutta Vimpeli on onnistunut luomaan hyvät puitteet ympärilleen, niin miksei sitten ihan Alajärvelläkin? Juniorituotanto on ollut myös hyvää viime vuosina. Vaikea sanoa onko Iivarisen metodit niin erilaiset muihin nähden, että yrittäjiäkään ei kovin montaa ole.
Mitä itse olen kuullut ja ymmärtänyt, niin Iivarisen valmennusmetodit ovat todella raakoja. Ja nimenomaan fysiikkapuolta tereenataan kovaa ihan läpi kauden. Ja se rääkki ei houkuta kokeneempaa kaartia.

Joo valitettavasti on. Oli jo kauden alussa juttua, että ihan sama miten menestyy, niin konkka tulee. Nyt ei olla varmoja konkasta, mutta se on varmaa että rahaa ei ole yhtään. Katsotaan nyt mitä tulee, mutta toivottavasti edes joitakin pelaajia saa pidettyä.
Mä ihmettelen, että jos kerran Kankaanpäässä tai Koskenkorvassa tai jossain muualla on ihan oikeasti tilanne se, että rahaa ei ole, kaikki pelaajat ketkä muille kelpaavat saavat mennä ja kausi yritetään viedä läpi junnuilla ja "jämillä", niin miksi ei sitten menisi suoraan ykköseen? Vaihtaisi paikkaa vaikka Oulun kanssa, jos he haluaisivat tulla Superiin. Eli tarkoitan siis, että jos jo etukäteen tiedetään, että tullaan ottamaan turpaan koko kausi ja erittäin suurella todennäköisyydellä tiputaan ykköseen ensi kauden jälkeen, niin miksei mennä sinne jo nyt, pelaamaan lähempänä omaa tasoa olevien joukkueiden kanssa. Mitä siinä olisi hävittävää?
 
MONEY ON MY MIND - Suomessa olevan matun kannanotto Iltalehdessä 20.2.2016
Suosikkijoukkue
Arsenal
Mitä itse olen kuullut ja ymmärtänyt, niin Iivarisen valmennusmetodit ovat todella raakoja. Ja nimenomaan fysiikkapuolta tereenataan kovaa ihan läpi kauden. Ja se rääkki ei houkuta kokeneempaa kaartia.
Tämä on pelaajilta tyhmyyttä. Näinköhän Iivarinen valmentaisi vaikkapa Sotkamoa samoilla metodeilla kuin jumbomateriaalilla sarjaan lähtevää, kohtuullisen nuorta ja kokematonta porukkaa? Tietenkin antaisi vapauksia. Toki - veti vissiin kohtuullisen kovaa rääkkiä myös Pattijoella ja Vimpelissä aikoinaan, mutta tuloksetkin olivat kohtuullisen hyviä.

Mä ihmettelen, että jos kerran Kankaanpäässä tai Koskenkorvassa tai jossain muualla on ihan oikeasti tilanne se, että rahaa ei ole, kaikki pelaajat ketkä muille kelpaavat saavat mennä ja kausi yritetään viedä läpi junnuilla ja "jämillä", niin miksi ei sitten menisi suoraan ykköseen? Vaihtaisi paikkaa vaikka Oulun kanssa, jos he haluaisivat tulla Superiin. Eli tarkoitan siis, että jos jo etukäteen tiedetään, että tullaan ottamaan turpaan koko kausi ja erittäin suurella todennäköisyydellä tiputaan ykköseen ensi kauden jälkeen, niin miksei mennä sinne jo nyt, pelaamaan lähempänä omaa tasoa olevien joukkueiden kanssa. Mitä siinä olisi hävittävää?
Superpesispaikka kaudelle 2015. Kuten ollaan nähty, Ykköseen ei ole helppo koota joukkuetta, jolla noustaan takaisin. Ja se on mahdotonta, mikäli talous ei ole kunnossa. Eikä talous parane, kun tiputtautuu ykköseen ja aloittaa pelaamisen tyhjille katsomoille, poistuvien sponsoreiden viedessä rahat mukanaan. Lajista riippumatta, nykyään ei juuri noita nopeasti takaisin nousevia hissijoukkueita näe. Varsinkin jos seura on perinteikäs, toiminta kuoleutuu vuosikausiksi ykkösessä. Jotenkin nämä seurat siis toivovat tekevänsä "jomat", vuosikausien pohjalla rypemisen jälkeen jonkinlainen buumi päälle. Tai "kipat" -90-luvulta. Eivät lähteneet terveyttämään talouttaan ykköseen, vaan käänsivät jossain vaiheessa isomman vaihteen silmään ja nousivat superin hännältä huipulle.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toni Laakso olisi mielenkiintoinen lisä Vedon orkesteriin, sillä hän toisi myös vaihto- ja kotiutusvoimaa numerolla lyövään osastoon. Laakso tosin ei ole irrotettavissa näillä näkymin Kiteeltä, sillä miehellä on vielä vuosi sopimusta ja haluaako itärajan mies Vimpeliin?
Ei Laaksoa nyt voi edes harkita Vimpeliin lukkariksi, kun ei miestä itseään se lukkarointi oikein enää kiinnosta.

Omat suosikkini Jymy-lukkariksi Toni Kohosen jälkeen ovat juuri mainitsemani Laakso ja Puhtimäki. Molemmat toisivat Jymyn peliin sen höystön, että tulisivat ulkopelissä Kohosen paikalle ja sisäpelissä ainakin osittain Jani Komulaisen paikalle. Molemmat ovat sarjan parhaimmistoa lukkareina ja vähintäänkin hyviä mailamiehiä.
Ymmärrän toki että haluat dissata Huuskosta kaikin mahdollisin keinoin, mutta kyllähän Huuskonen on vähintään yhtä hyvä mailamies kuin Laakso, jos miehelle vain annettaisiin vastuuta sisäpelissä. Puhtimäki näytti viime kaudella olevansa erittäin hyvä mailamies, mutta jos nyt yrität selittää, että Vedon pitäisi hankkia lukkari, joka osaisi myös sisäpelin kun nykyinen ei mukamas sitä osaa, niin olet ihan pihalla. Huuskonen on erittäin hyvä mailan varressa, mutta nykyisessä rosterissa hänelle ei ole vastuuta sisäpelissä riittänyt. Vaikka mielestäni olisi ollut paljon parempi vaihtoehto vaikkapa Kuusiston tilalle neloseksi.

Sinä kun olet niin kovasti tilastojen perään, niin mainittakoon nyt että Hannu Huuskonen oli runkosarjassa mailan varressa parempi kuin Toni Kohonen. Huuskosen kärkilyöntiprosentti 59,67 ja Kohosen 56,36. Samoin myös pudotuspeleissä, Huuskonen 54,90 ja Kohonen 50,00. Joten jos nyt hommaisitte ensin sinne Sotkamoon sellaisen miehen lautasen viereen, josta olisi hyötyä sisapelissäkin, niin sitten voisit ehkä alkaa arvostella Vimpelin lukkarin sisäpelitaitoja.
 
MONEY ON MY MIND - Suomessa olevan matun kannanotto Iltalehdessä 20.2.2016

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Mä ihmettelen, että jos kerran Kankaanpäässä tai Koskenkorvassa tai jossain muualla on ihan oikeasti tilanne se, että rahaa ei ole, kaikki pelaajat ketkä muille kelpaavat saavat mennä ja kausi yritetään viedä läpi junnuilla ja "jämillä", niin miksi ei sitten menisi suoraan ykköseen? Vaihtaisi paikkaa vaikka Oulun kanssa, jos he haluaisivat tulla Superiin. Eli tarkoitan siis, että jos jo etukäteen tiedetään, että tullaan ottamaan turpaan koko kausi ja erittäin suurella todennäköisyydellä tiputaan ykköseen ensi kauden jälkeen, niin miksei mennä sinne jo nyt, pelaamaan lähempänä omaa tasoa olevien joukkueiden kanssa. Mitä siinä olisi hävittävää?
Kuten Alvajärven Urho tuossa ylhäällä sanoi, niin ei ole järkeä jättää Superin paikka. Enemmän väkeä käy katsomassa Superia ja lisäksi sponsoreitakin on enemmän jne. Jos Kossu tai Kpää menisi nyt ykköseen näillä velkataakoilla, niin tulee konkka heti, sitten ei tiedetäkään kuka pelaa missä ja millä kokoonpanoilla. Lisäksi Superiin nouseminen on aika perkeleen vaikeata. KaMa satsasi aika kauan siihen ja siinäkin paloi rahaa ja nousu tapahtui vihdoin ja viimein kun Lippo meni konkkaan. Ykköseen on aika vaikea saada kovia pelaajiakin. Mutta kyllä nyt myös pelottaa, että ensi kaudesta olisi tulossa samanlainen kuin siitä surullisen kuuluisasta 0 kaudesta. Vieläkin sattuu tuo 0 kausi ja paljon. Mielummin ykköstä kuin häpeällinen 0 kausi.
 

Black shadow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipswich Town
Huuskosen ensi kauden sopimus hidastaa vimpeliläisten lukkarin vaihto-operaatiota, sillä harvemmin näitä pesäpallossa kesken sopimuskauden pistetään kävelemään.
Tuskin Vimpeli Huuskosta kävelemään laittaa. Kuitenkin ihan hyvin runkosarjassa pärjäsi ja taas on talvi aikaa harjoitella syöttöä ja kehittää muita ominaisuuksia.

Huuskosella jatkamista puoltaa se, että siellä on taustalla Janne Heimonen, jonka Vimpeli odottaa ottavan ykköslukkarin tontin jossain vaiheessa. Hänhän on pelannut jo superia Kirin ja Ankkureiden paidassa vuokralla. Vimpeli voisi Kossumaisesti (Puhtimäki/Itävalo) ajaa Heimosta sisään jo ensi vuonna. Molemmille vastuuta kesällä ja sitten jos Hannulla on vaikeaa jymyä vastaan, niin Heimonen kehiin. Nythän Heimonen on loukkaantuneena, joten hän ei ollut käytettävissä. Nuo loukkaantumiset ovatkin aika iso uhkakuva Heimosen urakehityksen suhteen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Kisapuisto ja Black shadow, vastasin teille uuteen ketjuun, koska asia alkaa mielestäni mennä jo enemmän pesiskauden 2014 puolelle kuin tämän kauden ketjuun.

Squit on täsmälleen oikeassa tuosta Ykköspesiksen vetovoimasta. Harvemmin sinne kasataan nykypäivänä joukkuetta, jolla sitten pärjäisi myös superissa. Superpesiksessä on liikaa joukkueita, joten hyviä pelaajia ei vain riitä Ykköspesikseen, kun ei niitä ole tarpeeksi Superpesikseenkään.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ymmärrän toki että haluat dissata Huuskosta kaikin mahdollisin keinoin, mutta kyllähän Huuskonen on vähintään yhtä hyvä mailamies kuin Laakso, jos miehelle vain annettaisiin vastuuta sisäpelissä.
Tässä olet mielestäni täysin väärässä. Sisäpelaajana nykylukkareista Laakso on ehdottomasti kolmen kovimman joukossa Kososen ja Puhtimäen ohella. Itse asiassa Laakso saattaa olla jopa kovin, sillä hänethän on ainakin pariin otteeseen valittu Itä-Länteen vaihtaja/lyöjäjokerin rooliin. Huuskosta ei ikipäivänä valittaisi pelkkien sisäpelimeriittien ansiosta arvo-otteluun, vaikka ViVe-fanit häntä kuinka hehkuttaisivat.

Ja sitäkin ehkä sietää miettiä, miksi Huuskosen rooli sisällä on jäänyt niin pieneksi. Onko Antti Kuusisto niin kova sisäpelaaja, että hänen ohittaminen yhdeksikön miesten ykköskotiuttajana on aivan tekemätön paikka? Itse näen Huuskosen vähän samankaltaisena pelaajana kuin Sotkamon Mikko Korhosen. Hoitaa vähät tilanteet hyvillä prosenteilla, mutta jos nostettaisiin isompaan rooliin, alkaisi lyöntivalikoiman yksipuolisuus tulla liikaa esille ja tehot heikkenisivät.
 
"Suomella ja Turkilla on samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot." - ulkoministeri Timo Soini

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Jos miesten finaaleissa Veto sai kyytiä, niin A-poikien ensimmäisessä finaalissa vimpeliläiset kokivat totaalisen nöyryytyksen Sotkamon Jymyn toimesta. Ottelu päättyi Hiukan stadionilla reilun 400 katsojan riemuksi kotijoukkueelle 2-0 (4-3, 11-2). Jymy teki ottelussa hurjat 28 kolmostilannetta Vedon 16 vastaan, joten ei voida puhua muusta kuin ansaitusta voitosta.

Vedon tehokkain oli kahdesti kotiuttanut Severi Lassila, kun taas Jymyn puolelta tahtipuikkoa heiluttivat kolmospolttaja Jere Vikström (1+2, kaksi tuotua, 9/10), ykkösvahti Markus Tuikka (1+4, kaksi tuotua, 9/11) ja neljästi kotiuttanut lyöjäjokeri Lauri Rönkkö. Loistava ottelu Jymyn pojilta! Vetoa lyötiin jälleen ihan kunnolla. Mestaruus katkolla ensi tiistaina Saarikentällä.

*****

Aika rajua tilitystä Urheilusanomilta Vimpelin Vetoa kohtaan. Ei siinä, kova pettymyshän finaali-Veto oli, mutta silti aika yllättävä purkautuminen kyseiseltä aviisilta.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Ja näin! Kun on vauhtiin päästy, niin ei muuta kuin kyykytetään vimpeliläisiä lisää. A-poikien Suomen mestaruus voitoin 2-0 Sotkamon Jymylle, joka haki komean 0-2 (2-4, 3-8) -vierasvoiton Saarikentältä tänään. Tilastojen valossa loistava ottelu Jymyltä, muun muassa 7/7 vaihtanut Niko Korhonen ei mahtunut palkittujen joukkoon ollenkaan.

Minä, kun käsitin, että tämän sarjan piti olla läpihuutojuttu Vedolle. Hyvä Jymy ja hyvä Kainuu!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Antti Hartikainen valittiin Jymy-pelaajien keskuudessa kauden 2013 parhaaksi Jymy-pelaajaksi. Ihan oikea valinta ja Härmä on mielestäni myös suurin suosikki vuoden pesäpalloilijaksi. Sisäpelissä tasaisen varmaa työtä toukokuusta finaaleihin asti ja lisäksi ulkona Jymyn tärkein ulkopelaaja lukkari Kohosen ohella. Pelaa isolla tontilla ja pelaa erittäin hyvin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Tänään palkitaan pesäpallokauden parhaita Jyväskylässä. Olennaisimpia valintoja (pääosin miesten puolelta):

Johtokunnan pytty: Jani Komulainen (kymmenen Suomen mestaruuden mies)
Vuoden pesäpalloteko: Sami Joukainen (kaikkien aikojen lyöjäkuningas)
Vuoden tiedotuspalkinto: Manse PP

Vuoden tuomari: Matti Lähteenmäki (syöttötuomari)
Vuoden ykköspesistuomari: Mikko-Jussi Laakso
Vuoden nuorisotuomari: Manu Vartia
Vuoden otteluvalvoja: Jukka Härkönen

Vuoden pelinjohtaja: Mikko Kuosmanen, Sotkamon Jymy
Vuoden lukkari: Toni Kohonen, Sotkamon Jymy (kymmenes valinta)
Pudotuspelien arvokkain pelaaja: Jani Komulainen, Sotkamon Jymy
Kultainen maila: Jani Komulainen, Sotkamon Jymy (pelaajien valitsema vuoden sisäpelaaja)
Kultainen räpylä: Toni Kohonen, Sotkamon Jymy (pelaajien valitsema vuoden ulkopelaaja)
Superpesiksen vuoden jokeri: Jani Komulainen, Sotkamon Jymy
Superpesiksen vuoden tulokas: Antti Korhonen, Pattijoen Urheilijat

Vuoden junioriseura: Siilinjärven Pesis
Vuoden nuorten Superpesispelinjohtaja: Mikko Korhonen, Sotkamon Jymy
Vuoden nuorisovalmentaja: Eero Pitkänen, Kouvolan Pallonlyöjät
Vuoden Ykköspesispelaaja: Ilkka Hirvonen, Oulun Lippo
Vuoden poikapesäpalloilija: Niko Korhonen, Sotkamon Jymy
Ykköspesiksen vuoden lukkari: Jani Lassila, Kempeleen Kiri
Nuorten vuoden lukkari: Henri Itävalo, Koskenkorvan Urheilijat

VUODEN PESÄPALLOILIJA 2013: ANTTI "Härmä" HARTIKAINEN, SOTKAMON JYMY
Vuoden naispesäpalloilija: Carita Toiviainen, Porin Pesäkarhut

*****

Kyllähän se jo Hartikaisen vuoro olikin. Kokonaisvaltaista dominointia sisällä ja ulkona kauden ensimmäisestä runkosarjaottelusta finaalisarjan viimeiseen kohtaamiseen. Noilla näytöillä ei vain voi tulla sivuutetuksi, kun parasta pelaajaa mietitään. Jani Komulainen, kehäraakki jokeri, palkintopöytä tyhjäksi ja motivaatiota hakemaan ensi kaudelle. Kaikkien aikojen pesäpalloilija, kymmenen Suomen mestaruuden atleetti. Toni Kohonen, kymmenes vuoden lukkari -titteli, yhtä suvereeni lautasen äärellä kuin Komulainen mailan varressa.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Hyvät valinnat oli miesten puolella. Hartikainen ei ollut runkosarjassa yhtä säkenöivä kuin Roope Korhonen eikä pudotuspeleissä yhtä suvereeni kuin Komulainen, mutta kokonaisuudessaan hän oli paras tasaisuutensa ansiosta. Niin sisä- kuin ulkopelin osalta Härmä kuuluu sarjan suurpelaajiin.

Jani Komulaisen palkintosade miellyttää myös. Mies veti epätasaisen runkosarjan, mutta pudotuspeleissä osoitti panoksien ollessa kovimmillaan olevan edellen sarjan luotettavin, taiturimaisin ja monipuolisin pelintekijä. On mielestäni hienoa, että juuri pelaajien keskuudessa Jani arvostettiin sarjan parhaimmaksi sisäpelaajaksi ohi runkosarjan tilastodominanttien. Jos Janin ura oli nyt paketissa, niin eipä sitä tyyllikkäämmin olisi voinut lopettaa. Kerrassaan huikea pelaaja ja todellinen voittaja, ehkä kaikkien aikojen täydellisin pesäpalloilija, jolta ei juuri heikkouksia ole löytynyt.

Ja sitten tietysti Toni Kohonen, kaikkien aikojen lukkari ja ylipäätään ulkopelaaja. Kymmenen kertaa vuoden lukkari ja 17 Itä-Länsi -edustusta. Eikä olisi hirvittävä yllätys, vaikka molempiin tilastoihin tulisi vielä muutaman pykälän verran lisäystä.
 
"Suomella ja Turkilla on samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot." - ulkoministeri Timo Soini

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Hartikainen ei ollut runkosarjassa yhtä säkenöivä kuin Roope Korhonen eikä pudotuspeleissä yhtä suvereeni kuin Komulainen
Tarkoittanet vain sisäpeliä, koska Komulainenkin on tuossa mukana. Ulkopelissähän Hartikainen oli runkosarjassa täysin suvereeni, pudotuspeleissä vielä parempi. Härmä liikkuu niin isolla alueella ja polttaa tehokkaasti, ettei hänellä ollut ulkopelissä edes haastajia, jos eräs lukkari jätetään laskuista. Se on selvää, että sisäpelissä Korhonen ja Komulainen olivat Hartikaisen edellä, ulkopelissä vaaka kääntyi vielä selkeämmin Härmän puolelle.

Jos Komulainen jatkaa, niin Jymyn joukkueessa pelaa ensi kaudella neljä vuoden pesäpalloilijaa. Ei ihan viime aikoina ole samanlaista joukkuetta nähty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy