Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Toni Laakso on kyllä erittäin loistava pesäpalloilija. 1+3 lyötyä, kaksi tuotua ja loistava lukkarointi riittäisi lähes koska tahansa kentän kuninkaan titteliin. Nyt oli vain toiseksi paras, mutta loistava peli silti herralta.
Laaksoa parempia lukkareita ei tässä maassa kovin montaa löydy, vähintäänkin kolmanneksi paras Kohosen ja Kososen jälkeen. Hyvänä päivänä menee myös viimeksimainitun edelle.
 

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Pihkalassa tuli taasen oltua ja Hyvinkään sekä Kouvolan välinen peli oli odotetun tasainen. Hyvinkää alkaa pikkuhiljaa parantamaan peliään kun runkosarjan loppu lähenee ja hyvä niin. Pakko kyllä myöntää että Kouvolan kakkoskoppari Hacklin lahjoitti tänään ekan jakson voiton Tahkolle ja oli muutenkin hieman epäonnen soturina ulkopelissä. Matikan kunnarissa joka ei edes ollut kova lyönti, pallo meni kohti muuntajaa, Hacklin juoksee sivusta vastaan ja oli jo saamassa sen, kunnes se livahti tyylipuhtaasti längistä muuntajalle. Kokkosenkin toisen jakson kakkosrajapuhkaisussa pallo kimposi Hacklinin räpylästä muuntajalle, tosin siitä tuloksena vain yksi juoksu kun Kokkonen itse paloi niukasti kolmoselle. Vierimaan kentällemenot tökkivät todella pahasti, kaksi kertaa pääsi vapaalla ja vain kahdesti omalla lyönnillään. Tänään nähtiinkin että jossei Vierimaa tai Vuoristo pääse kentälle niin vaikeaa Tahkolla on, muita nopeajalkaisia etenijöitä kun ei ole.

Tästä kohti sunnuntain itä-länttä ja paikalla ollaan tietysti ja lännen puolesta huudetaan :)
 
"Ei siinä ollu mitään epäselvää kellekkään, se oli Myllys pelaa sillon ku Myllystä huvittaa pelata" -Tero Lehterän vastaus kysymykseen hänen mj-aikansa veskaripolitiikasta.

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
On vain yksi Roope Korhonen. 1+7 samassa ottelussa, kolmessa jokeripaidassa pelatussa ottelussa 1+12.
Vaikka ei nyt tähän sinänsä edes liity, niin pakko kommentoida kuitenkin, että sielä on myös muuan JP Vainionpää, joka on kenties tällä hetkellä jopa vielä kovemmassa vireessä kuin Roope.

JP on nyt paukuttanut esim. kolmeen viimeiseen otteluun 20 pinnaa! Eli lähestulkoon nuo Roopen tämän päivän tehot jokaiseen kolmeen peliin. Hurjassa tikissä on siis myös tämä kaveri.

Vainionpää jälleen JymyJussien sankari - Pesäpalloliitto
(linkissä raporttia tämän päivän JymyJussit - KaMa pelistä)
 
Viimeksi muokattu:

Crick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sotkamon Jymy, Ducks ja FC Barcelona.
Kyllähän Jymyllä varmasti vaikuttaa nyt ulkopeliin Roopen ja Akin puuttuminen, siksi nyt annettuja tulee normaalia enemmän. Lisäksi joukkueessa tuntuu muutenkin olevan nyt normaalia enemmän virkamiesmäisyyttä ja ymmärtäähän sen. Kuitenkin aika selvästi yli muiden Vimpelin kanssa, niin ei millään jaksa normaalin arjen keskellä vetää joka peliä sata lasissa. Kuulostaa ehkä vähän hullulta, mutta ehkä Itä-Länsi tulee Jymyn kannalta hyvään paikkaan. Saadaan vähän koottua rivejä.

Noista lukkareista puhuttaessa kannattaa huomioida tämä Koplan nuori Joni Rytkönen. Mieshän on lainalla Kouvolassa Sotkamosta ja on jo nyt varsin pätevä lukkari. Kunnianhimoakin löytyy, sillä on ilmoittanut jo, että hän aikoo olla Sotkamon Jymyn seuraava lukkari Toni Kohosen lopetettua.
 
Tervetuloa koettamaan! Emme pelkää ollenkaan!

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Kyllähän Jymyllä varmasti vaikuttaa nyt ulkopeliin Roopen ja Akin puuttuminen, siksi nyt annettuja tulee normaalia enemmän.
Totta. Jymy on päästänyt kolmessa viime ottelussa yhteensä 18 juoksua, sitä ennen kauden 14 ottelussa Jymyn ulkokentästä tehtiin 41 juoksua (joista peräti kymmenen iski Veto kesäkuun lopulla Hiukassa. Roope Korhonen on ollut pois ulkokentältä kaikissa noissa kolmessa viimeisimmässä ottelussa, Aki Orava pelasi vielä Tahkoa vastaan, mutta on ollut kokonaan sivussa kaksi viimeisintä ottelua (Jymy päästänyt niissä yhteensä 13 juoksua), joten ei tarvitse olla kummoinenkaan älykkö tajutakseen, että missä vika nykyiseen ulkopeliin.

Tauko tosiaan tulee hyvään paikkaan Jymylle, jospa nuo klesat kaverit saataisiin sillä välin parsittua kasaan.
 
Täytyy ottaa kyllä tähän uutiseen kiinni: Saksalaisseuran hankinta on nopeampi kuin Usain Bolt! | m.iltalehti.fi - Uutisessa siis Dortmundin urheilujohtaja hehkuttaa uutta hankintaansa kaikkien aikojen nopeimmaksi, kun on juossut 30 metrin testit vähän päälle 3,78 sekuntiin.

Ainaista keskustelua on käyty pesäpalloilun urheilullisuudesta ja vertailtu sitä jalkapalloon. Pelkästään Superpesiksestä löytyy päälle 15-20 etenijää, jotka kulkevat alle tuon tuloksen ja ennen vanhaan on huhuiltu, että vetipä Teemu Haataja kyseisen matkan 3,48 sekuntiin. Tuohan nyt ei ole sama kuin mitä nämä pikajuoksijat vetävät, koska he lähtevät telineistä ja eivät saavuta huippuvauhtia vielä 30 metrissä. Täten heidän tuloksensa ovat huonompia.

Itse olen kyllä vakuuttunut, että pesäpalloilu vaatii urheilijalta huomattavasti paljon enemmän, kuin esim. Veikkausliigassa pelaaminen. Pesäpalloilijat ovat fyysisempiä, nopeampi ja hallitsevat palloilulajit paremmin. Täytyy olla kokonaisvaltaisempi urheilija pelatakseen Superpesiksessä kuin Veikkausliigassa.

Otin tämän esille vain aiheuttaakseni keskustelua aiheesta ja koska futareilta ei ole aiheeseen saannut ikinä minkäänlaista järkevää vastausta. Pienenä täkynä vielä kyseisestä väitteestäni voin pyytää ihmisiä katsomaan viimeaikoisten Veikkausliiga-jengien europelituloksia. Pubijoukkueet ja amatööri-joukkueet veivät ammattilaisia, mistä tämä kertoo? Lajitaidosta vai fysiikasta? Henkisen puolen kypsyydestä?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Uutisessa siis Dortmundin urheilujohtaja hehkuttaa uutta hankintaansa kaikkien aikojen nopeimmaksi, kun on juossut 30 metrin testit vähän päälle 3,78 sekuntiin.
Olisi mielenkiintoista tietää, että millaisia mahdollisia eroja tuolla Dortmundin hankinnan 30 metrin pyrähdyksellä on Sotkamon Jymyn Karra Trophyn 30 metrin pinkaisuun. Tänä keväänä neljä Jymyn pelaajaa juoksi 30 metriä alle tuon 3,78 sekunnin, mukaan lukien yli 90-kiloinen Roope Korhonen, joka ei ehkä kuitenkaan ole sarjan nopeimpia etenijöitä. Sotkamon urheilulukion kaikkien aikojen TOP-listalla kuusi parasta alittavat tuon ajan (nämä kuusi parasta menevät välille 3,72 - 3,76).

Mielestäni lajeja on erittäin vaikea verrata toisiinsa, mutta omakohtaisen kokemuksen perusteella pesäpallo on vaatinut eniten. Toki jalkapallo ja jääkiekko olivat huomattavan paljon enemmän leikkimielistä, kun taas pesäpalloa pelattiin suht tosissaan, mutta silti. Kyllä aika moni superpesispelaaja on urheilullisempi kuin vastaavasti Veikkausliigan kaverit. Tosin sitten taas harva lyöjäjokeri pärjäisi Veikkausliigassa, vaikka laji olisi sama. Kylmä fakta joka tapauksessa on, että pesäpallo ei ole mitään harrastustoimintaa, kuten monesti uskotellaan. Superpesis on monella tavoin ammattimaisempi sarja kuin Veikkausliiga. Jos Veikkausliigajoukkueet häviävät näille pubijengeille, niin joutuisivat todennäköisesti erittäin koville futiksessa myös Superpesiksen tähdistöjoukkueelle. Pesäpallossa ei sitten voittajasta olisikaan juuri epäselvyyttä. Eihän lajeja oikein muuten voi vertailla keskenään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Mielestäni lajeja on erittäin vaikea verrata toisiinsa, mutta omakohtaisen kokemuksen perusteella pesäpallo on vaatinut eniten. Toki jalkapallo ja jääkiekko olivat huomattavan paljon enemmän leikkimielistä, kun taas pesäpalloa pelattiin suht tosissaan, mutta silti. Kyllä aika moni superpesispelaaja on urheilullisempi kuin vastaavasti Veikkausliigan kaverit. Tosin sitten taas harva lyöjäjokeri pärjäisi Veikkausliigassa, vaikka laji olisi sama. Kylmä fakta joka tapauksessa on, että pesäpallo ei ole mitään harrastustoimintaa, kuten monesti uskotellaan. Superpesis on monella tavoin ammattimaisempi sarja kuin Veikkausliiga. Jos Veikkausliigajoukkueet häviävät näille pubijengeille, niin joutuisivat todennäköisesti erittäin koville futiksessa myös Superpesiksen tähdistöjoukkueelle. Pesäpallossa ei sitten voittajasta olisikaan juuri epäselvyyttä. Eihän lajeja oikein muuten voi vertailla keskenään.
Minusta erilajien vertailu on vaikeaa ja oikeastaan turhaankin lajien erilaisuuden takia. Karrikoidusti sanottuna jalkapalloilija voittaa pesäpalloilijat pitkällä lenkillä, kun pesäpalloilija on nopeampi lyhyellä matkalla.

Ammattimaisuudesta olisi helppo tehdä tutkimus, selvittämällä kuinka moni urheilija saa palkkansa urheilusta. Väittäisin, että tässä vertailussa pesäpallo häviäisi jalkapallolle.

edit:

Ja tuossa Veikkausliiga - Superpesis ottelussa molemmat joukkueet veisivät lajinsa suvereenisti.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ammattimaisuudesta olisi helppo tehdä tutkimus, selvittämällä kuinka moni urheilija saa palkkansa urheilusta. Väittäisin, että tässä vertailussa pesäpallo häviäisi jalkapallolle.
Tosiaan joo. Tuolla logiikalla kai olisi helpohkosti tehtävissä johtopäätös, että ahtaajat tai paperimiehet ovat selvästi kovempia ammattilaisia Suomessa kuin opettajat ja sairaanhoitajat, koska he tienaavat enemmän.

Mielestäni kaiken oleellisen Veikkausliigan ammattimaisuudesta kertoo se, että saman viikon aikana kolme suomalaista joukkuetta häviää joukkueille, jotka tulevat Luxemburgista, Färsaarilta ja Azerbaidzhanista. Kaksi ensimmäistä näistä oli vieläpä täydellisiä amatöörijoukkueita.
 
"Suomella ja Turkilla on samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot." - ulkoministeri Timo Soini

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tosiaan joo. Tuolla logiikalla kai olisi helpohkosti tehtävissä johtopäätös, että ahtaajat tai paperimiehet ovat selvästi kovempia ammattilaisia Suomessa kuin opettajat ja sairaanhoitajat, koska he he tienaavat enemmän.

Mielestäni kaiken oleellisen Veikkausliigan ammattimaisuudesta kertoo se, että saman viikon aikana kolme suomalaista joukkuetta häviää joukkueille, jotka tulevat Luxemburgista, Färsaarilta ja Azerbaidzhanista. Kaksi ensimmäistä näistä oli vieläpä täydellisiä amatöörijoukkueita.
Sinullahan on hienoja ajatuksia tänään!

Grainger puhui viestissään sarjojen ammattimaisuudesta, joka käsittääkseni selviää pelaajien mahdollisuudesta harjoittaa lajiaan. Se, että muutama suomalaisseura häviää ottelun, ei kerro ammattimaisuudesta vaan huonosta pelistä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Grainger puhui viestissään sarjojen ammattimaisuudesta, joka käsittääkseni selviää pelaajien mahdollisuudesta harjoittaa lajiaan. Se, että muutama suomalaisseura häviää ottelun, ei kerro ammattimaisuudesta vaan huonosta pelistä.
Matti Heikkinen tai Janne Holmen eivät käsittäkseni koskaan ole olleet täysammattilaisia. Siitä huolimatta tohtisin väittää, että molemmat ovat ammattimaisuudessaan kovempia kuin lähes tulkoon kaikki Suomen palloilusarjoissa pelaavat täysammattilaiset.
 
"Suomella ja Turkilla on samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot." - ulkoministeri Timo Soini

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Matti Heikkinen tai Janne Holmen eivät käsittäkseni koskaan ole olleet täysammattilaisia. Siitä huolimatta tohtisin väittää, että molemmat ovat ammattimaisuudessaan kovempia kuin lähes tulkoon kaikki Suomen palloilusarjoissa pelaavat täysammattilaiset.
En epäile tätä yhtään, minulta löytyy kaveripiiristä tällaisia ihmisiä. Nyt vaan vertailtiin kahden eri sarjan ammattimaisuutta. Mikäli ammattilaisten osuus sarjassa pelaavista ei ole hyvä muuttuja kertomaan tätä, niin mitä sinä ehdotat? Mutu?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nyt vaan vertailtiin kahden eri sarjan ammattimaisuutta. Mikäli ammattilaisten osuus sarjassa pelaavista ei ole hyvä muuttuja kertomaan tätä, niin mitä sinä ehdotat? Mutu?
No kun nyt urheilusta on kyse, niin olisiko vaikkapa rasvaprosentti, nopeustestit, kestävyysominaisuudet, voimatasot jne. Näistä tuloksista olisi mielestäni kohtuullisen helposti nähtävissä, millaisia eroja ammattimaisuudessa on. Toki tässä on tietty se ongelma, että meillä ei ole näitä tuloksia tiedossa juurikaan.
 
"Suomella ja Turkilla on samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot." - ulkoministeri Timo Soini

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No kun nyt urheilusta on kyse, niin olisiko vaikkapa rasvaprosentti, nopeustestit, kestävyysominaisuudet, voimatasot jne. Näistä tuloksista olisi mielestäni kohtuullisen helposti nähtävissä, millaisia eroja ammattimaisuudessa on. Toki tässä on tietty se ongelma, että meillä ei ole näitä tuloksia tiedossa juurikaan.
Ehdottamasi ominaisuudet kääntyvät varmasti Veikkausliigan eduksi, siellä kun ei ole lyöjäjokereiden tapaisia erikoispelaajia.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ehdottamasi ominaisuudet kääntyvät varmasti Veikkausliigan eduksi, siellä kun ei ole lyöjäjokereiden tapaisia erikoispelaajia.
No ei ne lyöjäjokerit nyt niin iso osaa pesäpallisteista näyttele, että he oleellisesti muuttavat tilannetta. Ja voimatasoissa heidän luulisi olevan jotakuinkin ylivertaisia. Ja on muuten Petteri Forsell ja Markus Kronholm ainakin Veikkausliigapelureista ulkoiselta olemukseltaan hyvinkin samankaltaisia kuin vähänkin kevytrakenteisemmat lyöjäjokerit.
 
"Suomella ja Turkilla on samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot." - ulkoministeri Timo Soini

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No ei ne lyöjäjokerit nyt niin iso osaa pesäpallisteista näyttele, että he oleellisesti muuttavat tilannetta. Ja voimatasoissa heidän luulisi olevan jotakuinkin ylivertaisia. Ja on muuten Petteri Forsell ja Markus Kronholm ainakin Veikkausliigapelureista ulkoiselta olemukseltaan hyvinkin samankaltaisia kuin vähänkin kevytrakenteisemmat lyöjäjokerit.
Lyöjäjokerit ovat noin 2/12 Superpesiksen pelaajistosta. Tämä vänkäys on ihan turhaa, koska meillä ei tosiaan ole tarvittavaa materiaalia asian ratkaisemiseksi.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Lyöjäjokerit ovat noin 2/12 Superpesiksen pelaajistosta.
No tämähän nyt ei alkuunkaan pidä paikkaansa. Sotkamolla ei ole lyöjäjokeria ollenkaan. Vain yksi lyöjäjokeri on ainakin Hyvinkäällä, Kiteellä, Alajärvellä, Kankaanpäällä, Koskenkorvalla, Jyväskylällä, Pattijoella ja Joensuulla. Kahden lyöjäjokerin joukkueita ovat vain Kouvola, Vimpeli ja Seinäjoki. Ja kun otetaan huomioon se, että jokaisella Superin joukkueella on sopimuspelaajia se noin 14-17, niin on siinä ja siinä onko lyöjäjokereita Superin pelaajista edes 1/12.
 
"Suomella ja Turkilla on samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot." - ulkoministeri Timo Soini

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
En jaksa uskoa, että färsaarelaiselle jalkapallojoukkueelle häviävä Veikkausliigajoukkue olisi kovinkaan ylivoimainen jalkapallossa pesäpalloilijoita vastaan. Sen verran tuota jalkapallolahjakkuuttakin löytyy pesäpalloilijoiden joukosta.

Ei taida Veikkausliigakaan kovin ammattimainen loppujen lopuksi olla, keskipalkka ei kovin kummoinen taannoisen Urheilusanomien mukaan. Tosin ei se pesäpalloilijoillakaan kummoinen voi olla, mutta onko sitten sen ammattimaisempi, jos tienaa 22 500 euroa vuodessa 15 000 euron sijaan? Minusta pesäpalloilijoiden vuosirytmi urheilun parissa on hyvinkin ammattimainen. TosiFani on aiheesta vängännyt aiemminkin ja hänen osoitettiin silloinkin olleen väärässä. Muistaakseni Jymyn Rautiaisen veljeksistä oli tehty juttua, jossa kerrottiin hyvinkin tarkkaan heidän talviaikataulunsa ja aika monen mielestä se aikataulu oli hyvinkin ammattimainen. Mutta eihän TosiFani kovin helpolla usko, joka kesä sama laulu ja sama lopputulos.

Niko Korhosen rasvaprosentti oli toissa keväänä jotain kuuden ja puolen paikkeilla. Video löytyy muistaakseni Youtubesta ja juttua SuperJymyn sivuilta.

*****

Itä
1 Tuomas Jussila, kakkosvahti
2 Antti Hartikainen, kolmosvahti
3 Toni Kohonen, lukkari
4 Kosti Rautiainen, sieppari
5 Niko Korhonen, kolmospolttaja
6 Anssi Lammila, kolmoskoppari
7 Immo Rautiainen, kakkospolttaja
8 Sami Partanen, ykkösvahti
9 Jussi Hurskainen, kakkoskoppari
Jokerit: 10 Sami Joukainen, 11 Jani Komulainen, 12 Hannu Kiukkonen ja 13 Juha Niemi.

Länsi
1 Sami Haapakoski, kakkospolttaja
2 Henri Puputti, kolmoskoppari
3 Mikko Kanala, kolmospolttaja
4 Juha Korhonen, kakkosvahti
5 Lauri Vierimaa, sieppari
6 Topi Kosonen, lukkari
7 Jussi Kemilä, kolmosvahti
8 Antti Kuusisto, ykkösvahti
9 Jonne Kemppainen, kakkoskoppari
Jokerit: 10 JP Vainionpää, 11 Janne Mäkelä, 12 Pasi Kokkonen ja 13 Paavo Pelto.

Voitot idälle 36-32, tasapelejä kymmenen. Vuodesta 2000 lähtien yleisöä näissä peleissä ollut nopeasti laskettuna keskimäärin 5076 (vuonna 2009 Kuopiossa 6312), joten toivon mukaan tänään mennään tuon keskiarvon yli.
 
Viimeksi muokattu:

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
No tämähän nyt ei alkuunkaan pidä paikkaansa. Sotkamolla ei ole lyöjäjokeria ollenkaan. Vain yksi lyöjäjokeri on ainakin Hyvinkäällä, Kiteellä, Alajärvellä, Kankaanpäällä, Koskenkorvalla, Jyväskylällä, Pattijoella ja Joensuulla. Kahden lyöjäjokerin joukkueita ovat vain Kouvola, Vimpeli ja Seinäjoki. Ja kun otetaan huomioon se, että jokaisella Superin joukkueella on sopimuspelaajia se noin 14-17, niin on siinä ja siinä onko lyöjäjokereita Superin pelaajista edes 1/12.

Kannattaa myös ottaa huomioon, että suurin osa lyöjäjokereistakin näyttää nykyään urheilijoilta. "Vanhan liiton" miehiä oikeastaan enää Juha Niemi ja J-P Vainionpää ja Niemikin laihtunut 15kg vuoden aikana tuoreimman Veikkaajan jutun mukaan.


Rasvaprosenteista sen verran, että vuosi kaksi sitten Jyväskylässä kun näitä paikallisilta palloilujoukkueilta otettiin ja verrattiin niin Kirin pojilla oli keskiarvo 10 ja JYPillä 12 tietämissä.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Kannattaa myös ottaa huomioon, että suurin osa lyöjäjokereistakin näyttää nykyään urheilijoilta.
Pakko näyttää, sillä ulkopeli on nykyisin niin kovasti kehittynyttä ja taktista, että näitä ns. läskejä käytettäisiin kyllä sumeilematta hyväkseen ja pudotettaisiin aika pitkällekin juoksutehtäviin.

Rasvaprosenteista vielä, että jos en ihan pahasti muista väärin, niin Jymyn korkein rasvapitoisuus oli Roope Korhosella, hän olikin Komulaisen ohella ainoa, jonka lukema oli yli kymmenen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ei taida Veikkausliigakaan kovin ammattimainen loppujen lopuksi olla, keskipalkka ei kovin kummoinen taannoisen Urheilusanomien mukaan. Tosin ei se pesäpalloilijoillakaan kummoinen voi olla, mutta onko sitten sen ammattimaisempi, jos tienaa 22 500 euroa vuodessa 15 000 euron sijaan? Minusta pesäpalloilijoiden vuosirytmi urheilun parissa on hyvinkin ammattimainen. TosiFani on aiheesta vängännyt aiemminkin ja hänen osoitettiin silloinkin olleen väärässä. Muistaakseni Jymyn Rautiaisen veljeksistä oli tehty juttua, jossa kerrottiin hyvinkin tarkkaan heidän talviaikataulunsa ja aika monen mielestä se aikataulu oli hyvinkin ammattimainen. Mutta eihän TosiFani kovin helpolla usko, joka kesä sama laulu ja sama lopputulos...
Keskustelu lähti liikkeelle sinun hyvin karrikoivasta viestissä, jossa oli kolme väitettä.

1. Kyllä aika moni superpesispelaaja on urheilullisempi kuin vastaavasti Veikkausliigan kaverit.

Tähän totesin, että lajien vertailu on turhaa ja erilaisten ominaisuuksien takia myös vaikeaa.

2. Superpesis on monella tavoin ammattimaisempi sarja kuin Veikkausliiga.

Tässä kohtaa sanoin, että asia olisi helppo tutkia vertailemalla sarjojen pelaajien ammattilaisuus astetta.

3. Jos Veikkausliigajoukkueet häviävät näille pubijengeille, niin joutuisivat todennäköisesti erittäin koville futiksessa myös Superpesiksen tähdistöjoukkueelle.

Molemmat sarjat veisivät oman lajinsa suvereenisti.

Tämän lisäksi nostin erkun viestin perusteella pesäpallon erikoismiehet, lyöjäjokerit, jotka vaikuttaisivat erkun esittämien ominaisuuksien keskiarvoihin.

En ole missään kohtaa aliarvioinut pesäpalloa lajina, olen vaan kyseenalaistanut sinun jalkapallon väheksyntää.
 
Miesten Itä-Länsi-ottelu tarjosikin sellaisen laarillisen pesäpalloa paskimillaan, että multa kyllä meni viimeisetkin kiinnostukset rippeet koko hommaa kohtaan.

Kyllähän tämä nyt vaatisi sen, että voittavan puoliskon joukkueet saavat 3 sarjapistettä. Toisi vähän edes yritystä tähän touhuun, eihän tässä nyt yritä pelata kuin nämä ensikertalaiset.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
2. Superpesis on monella tavoin ammattimaisempi sarja kuin Veikkausliiga.

Tässä kohtaa sanoin, että asia olisi helppo tutkia vertailemalla sarjojen pelaajien ammattilaisuus astetta.
Minua ihmetyttääkin, miksi alat puhua ammattilaisuudesta, kun muut puhuvat ammattimaisuudesta. Mun mielestä niillä on vissi ero.

Perustylsä arvo-ottelu ainakin telkusta vilkuiltuna. Kukas valittiin parhaaksi pelaajaksi, en nyt kännykällä saa selville? Korhonen löi molemmat voittojuoksut kotikentällään, että sekö se oli?
 
O-man, Hämpton Cityn suojelija
palstan mustakeltaisimmat lasit

kannustan Kerhoa vain vittuillakseni, paska on aina parempi ku semi

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Kannattaa myös ottaa huomioon, että suurin osa lyöjäjokereistakin näyttää nykyään urheilijoilta. "Vanhan liiton" miehiä oikeastaan enää Juha Niemi ja J-P Vainionpää ja Niemikin laihtunut 15kg vuoden aikana tuoreimman Veikkaajan jutun mukaan..
Jep, ei noita tankkisarjan miehiä enää ole kuin korkeintaan kourallinen. Ja Niemikin tosiaan silminnähden laihtunut "parhaista" vuosistaan.

Perustylsä arvo-ottelu ainakin telkusta vilkuiltuna. Kukas valittiin parhaaksi pelaajaksi, en nyt kännykällä saa selville? Korhonen löi molemmat voittojuoksut kotikentällään, että sekö se oli?
Korhonen lännen ja ottelun paras, Hurskainen idän. Mielestäni molemmat oikeutetusti.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Kyllähän se katsojakeskiarvo parani, porukkaa Hyvinkäällä 5621. Näyttikin, että hyvin oli väki löytänyt katsomoon.

Itä-Länsi -ottelun sääntöihin muutokset, että jokaisesta joukkueesta pitää valita vähintään yksi pelaaja mukaan. Joukkuemäärä tietysti samaksi eli itään ja länteen kuuluu molempiin kuusi joukkuetta, ei mitään 7-5 -jakoja. Sitten päästäänkin asiaan eli tuo jo mainittu kolme sarjapistettä jakoon. Ne sitten normaalin käytännön mukaan jokaiselle idän tai lännen joukkueelle.

Ei ihan hirveästi pelaajia napannut, lisäksi Puputin loukkaantumisen jälkeen tuntui, että niitä alettiin välttelemään vielä tavallistakin enemmän.

Sami Partanen on loistava pelaaja ja ihminen, kuin luotu tällaisiin tapahtumiin. Lisäksi aika helvetin hyvä etukentällä liimaamaan palloja. Arvostan enemmän kuin Antti Kuusistoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy