Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Mitä järkeä edes puhua jostain rivalryista, kun sarjassa on ainoastaan yksi vakavasti otettava mestariehdokas vuosikymmenestä toiseen? Pesäpallo, Kainuun kansallispeli. Pitäis ehkä joskus itsekin käydä Hiukassa, kun kerta siellä suunnalla kavereitakin asustaa. Pesis on tylsää pelata itse, mutta pienissä kaljoissa voisi katsomossa jopa viihtyä, jos vettä ei sada.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Edit: ja toinen jakso Sotkamolle 1-3. Vimpeli sai ottelussa aikaiseksi vaivattomat viisi kolmostilannetta ! Nyt paikallaolleet palstaveljet, laittakaahan raporttia tulemaan. Oliko Jymy todella noin suvereeni ?

Yleisöäkin mukavasti rapiat 3000 paikalla.
Noh ainakin Vimpelin sisäpeli oli aikalailla luokatonta tänään. Aneemista ja mailaa puristettiin. Vastustajalla on toki osansa asiaan, mutta sanoisin, että Veto teki sen kyllä tänään ihan itse. Surkeaa, todella surkeaa. Vaihtotilanne lyönnit etenkin tänään erittäin heikkoja. Jonkinlainen yleisarvioini on, että Jymy oli aikalailla samantasoinen niin sisällä kuin ulkonakin, mitä parissa kauden aiemmassa kohtaamisessa, mutta Vedolla taas etenkin sisäpeli notkahti noihin kohtaamisiin verrattuna ja tilanteita ei saatu luotua entiseen malliin.

Näytti, että jos jotain Jymy-peikkoja oli ollut, niin eivät olleet ainakaan karisseet viime voiton jälkeen.
Ps. kelit olivat tänään aika syksyiset. Ja yllättäen heti vaihtopeli sakkaa. 1+1=2?

Ensimmäisellä jaksolla Haapakoskikin oli tavallinen kuolevainen ja pelasi huonosti. Puputilta kauden huonoin peli tänään mailan varressa. Pomppu ei noussut, läpilyönti yritykset kehnoja ja muutenkaan ei ollut oma itsensä. Kohosella iso osa tähän, kun sai heti alkuun sekoitettua pakkaa vaihtelevilla syötöillään esim. etenkin Puputin 1-tilanteisiin.
Kaikkea en laittaisi Puputin piikkiin, sillä kaari huusi vääriä myöhässä tai niitä jätttiin huutamatta yms. sekoilua. Sitten jäivät vaihtoyritykset viimeiseen lyöntiin.

Ulkonahan Veto oli ihan hyvä, vaikka sielläkin pallot välillä vähän polttivat ja muutaman helpon juoksun antoivatkin. Mutta kuitenkin Jymy saatiin pidettyä hyvin kurissa ja itsellä oli monta vuoroa aikaa takoa ratkaisevat juoksut. Paikat siis olisi ollut, mutta ei tuolla tilanteiden rakentelu tehokkuudella voi parempaa lopputulosta saada. Ensimmäisen jaksohan Veto oli todella lähellä jopa viedä, mutta Jymy nousi kuin nousikin rinnalle ja ohi.

Huuskosesta kyllä jalkavamma valitettavasti näkyi. Huono peli kaverilta.
Lyhyitä ei saanut haettua kovinkaan ketterästi ja vaikeista asennoista heitot lähtivät tavallista nihkeämmin. Sanoinkin ensimmäisen jakson aikana, että miksi Jymy ei käytä tätä enemmän hyväkseen ja lyö lyhyitä, toisella jaksolla niitä tulikin aika paljon.
Myös ihan kotipesän pallojen kiinniotoissa oli ihmeellistä häpläämistä ja uskoisin, että se tuli jalan arkuudesta & alitajuntaisesta ajattelusta, että koipea pitää varoa. Toisella jaksolla Jymyn voittojuoksukin tuli epäonnistuneella varrella, jonka haussa Hannu kompuroi.

Sisäpeliä kenties sekoitti myös lyöntijärjestyksen uuteen uskoon rukkaaminen Hannun vamman seurauksena. Vanha on toiminut hyvän aikaa koko kauden ja nyt sitä jouduttiin muuttamaan. Toki tällä ei suoranaista vaikutusta ole esim. Puputin-Kanalan-Kuusiston vaihtopelin sakkaamiseen.

Molemmilta joukkueilta nähtiin mielenkiintoista taktista pelaamista, kun siellä tiputeltiin peräpäästä koppeja alas aina ykköskakkos -tilanteisiin saakka. Sitten nämä tilanteet tulivat nopeasti sisäpeli joukkueille ja siellä arvottiin, että lähdetäänkö yrittämään kolmostilannetta vai tuhlataanko jokeri ja nostetaan koppi. Yhden vuoron Veto sai Jymylta aivan sekaisin, kun peräpää teki kaksi paloa, mm. Oravan epäonnistuttua kolme kertaa perätysten kopinnostossa.

Yleisöä olisi voinut olla enemmänkin, jos ilmat olisivat olleet aurinkoiset (onneksi nyt ei satanut, mutta aurinkoinen keli oli toiveissa), mutta ihan ok lukema tuokin. Mutta tunnelma ei tänään noussut kovinkaan kaksiseksi. Yleisö menee ja elää kuitenkin aina enemmän tai vähemmän sen pelin mukana, ja ei oikein päässyt syttämään missään vaiheessa kunnolla, niin kuin ei koko Vedon joukkuekaan. Välillä esim. pallo kävi joessa ja oli paikkaa laittaa pientä hurmosta päälle, niin Jymy sai sen aina katkaistua heti alkuunsa.

Moikka kaikki. Eikö tosiaan näy nykypesäpallon "The Rivalry" mistään?

Nimimerkillä paikan päälle yli 500kilometriä.
Ei näy ei. Onhan tämä ihan hanurista, kun kansallispeliä ei näytetä tv:stä, saati muualtakaan, juuri lainkaan. Vaikka jostain YLE teemalta saisi tulla yksi peli viikkoon. Kaikki oli ennen toisin.. No, itepähän kuoppansa kaivavat.
 
Viimeksi muokattu:

KIMPE

Jäsen
Surkeaa ja surkeaa, hieman huolellisemmalla ulkopelillä Vimpeli olisi voittanut ensimmäisen jakson. Vahinkoväärä ja harhaheitolla takapesät täyteen, asiat johon ensimmäinen jakso ratkesi. Toki en kiellä etteikö Vimpeli olisi ollut tänään huonompi kuin yleensä. Toisella jaksolla Vimpelillä oli momentum toisen ja kolmannen vuoroparin, mutteivat saaneet Sotkamon surkeiden sisävuorojen jälkeen luotua tarpeeksi painetta, joten pisteet matkasivat Sotkamoon.

Mielestäni Huuskonen pelasi ihan hyvin ja jalkavaiva ei näkynyt? Haki ensimmäisellä jaksolla yhden todella hyvän näpin, johon ei varmasti olisi pystynyt jalkavaivaisena. Toisaalta toisen jakson Kohosen näppijuoksu olisi hieman paremmalla tuurilla jäänyt tulematta,jos ei olisi kaatunut hakunsa aikana.

Joka tapauksessa äärimmäisen tiukkoja pelejä ja pieniä marginaaleja, hieman erilainen ensimmäinen jakso ja voittaja olisi toinen. Nyt kävi kuitenkin näin ja katse eteenpäin.

Muuta huomionarvoista:
- Orava onnistui kopinnostossaan vasta viidennellä lyönnillä ja kiitti komeasti yleisöä, tuntui miehellä riittävän huumoria
- Yleisömäärä oli yllättävän laimea, toki kun itse ajoin lähes kaksi tuntia pelipaikalle niin kaikkialla muualla satoi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Surkeaa ja surkeaa, hieman huolellisemmalla ulkopelillä Vimpeli olisi voittanut ensimmäisen jakson.
Nyt on vahvat värilasit päässä, Veto ei ollut missään vaiheessa lähelläkään voittoa tai edes jaksovoittoa. Kolmostilanteet koko ottelussa 18-5, niin ei voida jossitella millään vapaataipaleella. Tietysti Huuskonen on kiva lisäapu Jymylle näissä peleissä, ei siinä mitään. Fakta kuitenkin on, että tämän päivän ottelu ei ollut edes tiukka, Jymy teki Vedon todella tehottomaksi.

Juuri näin! Sotkamon Jymy dominoi tänään. Vimpelin Vedolle viisi kolmostilannetta koko ottelussa omalla rakkaalla Saarikentällään, se kertoo ulkopelin loistavasta pelistä. Ja sitähän se oli alusta loppuun, Veto ei saanut mitään ilmaiseksi (ehkä vähän halvalla toisen jakson ainokaisen juoksunsa), vaan se joutui tekemään ihan täyden päivätyön saadakseen miehen edes kolmoselle asti. Ottelun alkutahdit nähtiin jo Vedon ensimmäisessä sisävuorossa, kun Jymy piti kakkos/kolmosvälin täysin tukossa, eikä Veto kyennyt saamaan kolmostilannetta aikaiseksi. Jymy sen sijaan kävi tasoittavallaan tekemällä juoksu, kiitos Hannu Huuskosen lahjoittaman vapaataipaleen. Ei saisi tällä tasolla ja tällaisessa ottelussa tulla kahta vahinkoväärää samassa lyöntivuorossa.

Veto meni vielä ensimmäisellä jaksolla johtoonkin Janne Mäkelän ja Matias Rinta-ahon lyömillä juoksuilla. Neljännen tasoittavalle Jymy tuli ehkä otteisiin nähden hieman epäansaitusti yhden juoksun takaa-ajoasemassa. Sotkamolaiset kuitenkin rakensivat ajolähdön Roope Korhoselle ja Robertohan iski loistavan ottelun pelanneen Niko Korhosen kotipesän turviin. Sääli, että Roopen viimeinen lyönti epäonnistui ja siitä tuli kaksi paloa. Tämä ei kuitenkaan Jymyä lannistanut, vaan kakkospuolen kolkoista kaksosista Immo Rautiainen iski Teemu Isokedon edestä voittojuoksun. Isoketo sen verran sähelsi, että Immo sai vielä itse kiertää rauhassa kunnarin, jakson loppuluvut Jymylle täysin ansaitusti 4-2.

Toiselta jaksolta toivoin koko ajan tasapeliä, sillä arvelin Vedon tulevan heikon avausjakson jälkeen todella kovaa. Väärin arvasin. Veto jatkoi kehnoja otteitaan koko toisen jakson. Se piristyi oikeastaan vasta neljännen tasoittavalla sisävuorolla, tosin sekin piristyminen kilpistyi sitten Suomen parhaaseen ulkopeliin, kun Sami Haapakoskesta saatiin ensimmäinen palo kolmospesälle. Toisen jakson ensimmäinen juoksu nähtiin heti jakson ensimmäisessä sisävuorossa, kun Kosti Rautiainen tälläsi ja jokeripaitaa vielä tämän sisävuoron kantanut Jere Vikström kipitti kotiin ennen palloa. Vedon vastaus tuli ensimmäisen tasoittavalla, kun Tuomo Lönnmarkin kolmosrajaan suuntautunut lyönti otti ilmeisesti Jymyn omasta pelaajasta harhapompun, eikä Niko Korhonen ehtinyt katkaista mentyään aluksi väärään suuntaan. Mikko Kanala juoksi kakkospesästä kotiin asti ja Lönni itse pääsi kakkoselle. Jakso eteni tiukkana aina neljännen aloittavaan vuoropariin, jossa Jymy teki Toni Kohosen ja Roope Korhosen lyönneillä kaksi lisäjuoksua, kotiin juoksivat Niko ja Topi Korhoset.

Yleisöä oli vähän päälle 3000, ei siis mitenkään järjettömästi. Tunnelma oli kuitenkin ihan jees, tosin jostain syystä suurin osa kannatti vimpeliläisiä. Elokuussa sitten viimeinen runkosarjakohtaaminen Hiukassa.
 

KIMPE

Jäsen
Nyt on vahvat värilasit päässä, Veto ei ollut missään vaiheessa lähelläkään voittoa tai edes jaksovoittoa. Kolmostilanteet koko ottelussa 18-5, niin ei voida jossitella millään vapaataipaleella. Tietysti Huuskonen on kiva lisäapu Jymylle näissä peleissä, ei siinä mitään. Fakta kuitenkin on, että tämän päivän ottelu ei ollut edes tiukka, Jymy teki Vedon todella tehottomaksi.
En tiedä mitä peliä olit katsomassa, mutta ei se nyt mitään dominanssia ollut. Kolmostilanteiden määrästä huolimatta peli oli suhteellisen tasaista, vaikka Sotkamo olikin koko ajan HIUKAN hallitsevampi. Tokihan jos maailman haluaa nähdä tietyn värisenä sen voi nähdä sellaisena.

Todetaan nyt ettei muutkin värilasipäiset henkilöt saa hepuleita Sotkamon olleen tänään hiukan parempi, mutta ei he nyt mitään ylivoimaisia ollut(paitsi edellisen kirjoittajan mielestä).
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
En tiedä mitä peliä olit katsomassa, mutta ei se nyt mitään dominanssia ollut.
No miten sen nyt ottaa. Sinä kuitenkin kirjoitit, että jos ensimmäinen jakso olisi päättynyt toisin, ottelun voittaja olisi nyt toinen. Fakta kuitenkin on, että 2-0 -tappiosta on pesäpallossa ihan helvetin pitkä matka minkäänlaiseen voittoon. Erityisesti, jos tekee viisi kolmostilannetta vastustakan 18 vastaan ja oma lukkari lahjoittaa juniorimokalla vastustajalle yhden juoksun. Ensimmäinen jaksokin päättyi kuitenkin Jymylle 4-2, vaikka joukkue pelasi vajaat neljä sisävuoroa. Siinä mielessä tuo jossittelusi on kohtalaisen turhaa.

Veto pyristeli hyvin, mutta ei lopulta voinut paremmalleen mitään. Taistelusta silti plussaa, pelihän oli osittain sen ansiosta erittäin hyvä.
 
Viimeksi muokattu:

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Vielä pieni kommentti eiliseen peliin.. Mielestäni eilisen pelin hienoin yksilösuoritus nähtiin ottelun alkupuolella, kun Henri Puputti poltti kumuramerkistä juoksua tavoittelemaan lähteneen Jymyn pelaajan.
Katsoin että nyt sai etenijä niin hyvät lähdöt, ettei voi ikinä palaa, mutta Puputti teki loistavan suorituksen. Ei häplännyt yhtään, pallo räpylään, nopea ja todella kova heitto suoraan laakana Huuskosen räpylään ja palo kotiin. Monesti Puputtikin heittää pompun kautta, kun noissa on sen verran kova vaara mennä kotipesästä yli. Nyt vaadittiin täydellistä heittoa ja sellainen myös saatiin. En tiedä, olisko tuosta kukaan muu koppari polttanut.

Hetkeä myöhemmin nähtiin sitten vastaavan kaltainen tilanne, jossa olikosenyt Vikström kerkesi niukasti kotipesään. Näitä perinteisiä, pallo väliin ja tiukka pesäkilpa kotipesään, tilanteita näkee nykyään hieman vähenemään määrin. Ja tuntuu, että aika harvoin noista enää nykypäivänä kopparit paloja tekevät. Ehkä otetaan parempia lähtöjä ja tiedetään taas milloin ei kannata edes yrittää karata kotiin. En tiedä, mutta mielestäni noita tilanteita nähdään hieman vähemmän kuin ennen. Moni asia vaikuttaa, pelaajat ovat menneet eteenpäin, välineet ovat kehittyneet etc.

Kun palkintoja jaettiin ja Kuusistolle annettiin ykkönen, mietinkin, että kuka tuolta olisi palkinnon ansainnut. Nyt täytyi Vedolta vähän niinkuin valita huonoimmista paras.

Eipä tällä tappiolla muuta väliä isommassa kuvassa ollut, kuin että henkistä yliotettahan Jymy näillä lisää saa. Mielestäni näiden välillä kotietu mahdollisia finaaleja ajatellen on aikalailla yksi ja sama. Vaikka eihän runkosarjan voitto ole tietenkään vielä ratkennutkaan. Mutta tosiaan Vedonkin ainut voitto nyt Jymystä vieraskentältä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaaha, sellainen peli. Tunnelma oli kyllä hyvä, mutta kotijoukkue turhan vaisu. Oravalle huutelu oli melkoisen hauskaa, mukavaa että vielä jossakin jaksetaan närkästyä tälläisistä siirroista... Kyllähän Vimpeli on pesäpallokulttuurin mekka, ihan ainutlaatuinen paikkakunta, lajista riippumatta. Maakunta-Jymyä tuskin mikään pudottaa mestaruudesta - täytyy vain hämmästellä, miten loistokas kokonaisuus se on niin sisällä kuin ulkona, mutta kaikki dynastiat tulevat joskus päättymään ja tämä on kestänyt niin kauan, että eiköhän tämä odotettu hetki jo vähitellen ala häämöttää. Yhden joukkueen ylivoima on myrkkyä lajille.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Mielestäni eilisen pelin hienoin yksilösuoritus nähtiin ottelun alkupuolella, kun Henri Puputti poltti kumuramerkistä juoksua tavoittelemaan lähteneen Jymyn pelaajan.
Pitäisin vasta toiseksi hienoimpana suorituksena, hienoimpia olivat kaikki Aki Oravan onnistuneet kopinnostot. Valitettavasti niitä epäonnistuneita oli vähintään saman verran...

Lehdistötilaisuudessa Mikko Kuosmanen oli ihan oikeassa siinä, että Haapakosken ja Puputin kiinni saaminen oli merkittävässä roolissa eilisen ottelun voittajaa mietittäessä. Sehän on selvä. Kuosmanen epäili, että pomppu ei olisi eilen noussut kentästä sään takia, mutta Ojanperä kiisti tämän. Lisäksi pelinjohtajilta kysyttiin, että meneekö pesäpallo siihen, että häntäpää nostaa koppia ja ulkokenttä tiputtaa heitä jopa kakkoselle. Pelinjohtajien mukaan ei mene, kärkiotteluissa kaikki keinot otetaan käyttöön, ettei kummankaan joukkueen kärkikaksikko pääse puhtaalta pöydältä rakentamaan peliä.

Onko Ville Hotakaisella taas jalka pipi, vai onko hänellä kaksoisolento? Hotakaisen näköinen kaveri nimittäin nilkutti eilen kainalosauvojen kanssa Saarikentällä.

Koplaa enemmän seuranneet, miten herrat Rytkönen ja Vartama ovat pelanneet? Sisällä ilmeisesti ei hirveästi vastuuta, mutta entäs ulkona? Ankkureiden kannattajia täällä ei hirveästi taida olla, joten Piiponniemestä lienee turha edes kysyä.
 
Viimeksi muokattu:

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Koplaa enemmän seuranneet, miten herrat Rytkönen ja Vartama ovat pelanneet? Sisällä ilmeisesti ei hirveästi vastuuta, mutta entäs ulkona? Ankkureiden kannattajia täällä ei hirveästi taida olla, joten Piiponniemestä lienee turha edes kysyä.
Koplaa en sinänsä ole seurannut kuin Tahkoa vastaan pelatuissa otteluissa, mutta Rytkönen on kyllä lukkaroinut ainakin noissa peleissä hyvin. Viime torstainakin otti supervuorossa Kokkosesta kärpäsen taktisella väärällä ykköseltä ja muutenkin sähäkkänä kaverina hakee lyhyitä myös mielestäni hyvin.
 
"Ei siinä ollu mitään epäselvää kellekkään, se oli Myllys pelaa sillon ku Myllystä huvittaa pelata" -Tero Lehterän vastaus kysymykseen hänen mj-aikansa veskaripolitiikasta.

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Koplaa enemmän seuranneet, miten herrat Rytkönen ja Vartama ovat pelanneet? Sisällä ilmeisesti ei hirveästi vastuuta, mutta entäs ulkona?
Vartama täyttää paikkansa, mutta eipä tuosta sen enempää pysty sanomaan.

Rytkösen potentiaali näkyi alusta asti, mutta vastapainoksi tuli paljon pientä säätöä. Iso yllätys, miten nopeasti on saanut pelistä tuon turhan sekoilun pois ja viimeisten pelien perusteella voisi väittää että kasvamassa on sarjan top3 -lukkari eikä siihen välttämättä mene edes kauaa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Onko Ville Hotakaisella taas jalka pipi, vai onko hänellä kaksoisolento? Hotakaisen näköinen kaveri nimittäin nilkutti eilen kainalosauvojen kanssa Saarikentällä.
Jep, taisi olla harjoituksissa tullut vamma, jos muistan oikein niin viikon pari on sivussa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Kesäkuun yhdeksässä ottelussa 2+28 lyönyt Roope Korhonen on valittu miesten Superpesiksen kuukauden pelaajaksi. Korhonen valittiin neljässä ottelussa ykköspelaajaksi, kaksi näistä kärkiotteluissa Vimpelin Vetoa vastaan. Naisissa valinta kohdistui Enni Kylä-Kauseen, joka löi kesäkuun aikana 61 kärkilyöntiä 81,3 prosentin tehoilla Lisäksi Kylä-Kause löi kunnarin lisäksi 11 tavallista juoksua.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt on vahvat värilasit päässä, Veto ei ollut missään vaiheessa lähelläkään voittoa tai edes jaksovoittoa. Kolmostilanteet koko ottelussa 18-5, niin ei voida jossitella millään vapaataipaleella. Tietysti Huuskonen on kiva lisäapu Jymylle näissä peleissä, ei siinä mitään. Fakta kuitenkin on, että tämän päivän ottelu ei ollut edes tiukka, Jymy teki Vedon todella tehottomaksi.
Heh, ottelua seuratessa ei ainakaan pysty olemaan noin itsevarma - varsinkin jos siihen tunteella eläytyy. Johtuuko sitten siitä, etten ole varsinaisesti kainuulainen vaan Kainuussa 90-luvulla asumisestani huolimatta täällä Hämeessä suurimman osaa elämää asunut (sukukin täältä etelästä..). Vai saanko kysyä, oletko itse ihan peruskainuulainen? :)

Fakta nimittäin oli, että viimeiseen vuoroon lähdettiin Vimpelin johtaessa 2-1 eikä Jymyn sisäpeli ollut ainakaan minua siihen mennessä vakuuttanut. Pohjalainen kaverini psyykkasi, että kyllä ne sen kaksi juoksua tekevät, itse sanoin, että todennäköisesti 0-1, tuskinpa kahta. Rautiaisen Immo teki kuitenkin saman minkä viimeksi Vimpelissä eli pisti kylmäpäisen lyönnin kahden palon tilanteessa (sitä ennen Roope oli tasoittanut). Tilanteenhan Jymy sai sinällään alun perin lahjana eli vetolaisten harhalla.

Toiselle jaksolle pystyi sitten asennoitumaan rennommin, mutta oli sekin alkuun nihkeää jymyläisittäinkin. Voittojuoksu Kohosen näpäykselle, joka olisi nähdäkseni ulkokentän hyvällä suorituksella ollut poltettavissa.

Hyvä voitto ja tärkeä henkisesti mutta ei se pelillinen ero kolmostilanteista huolimatta suuren suuri ole. Ulkona Jymy oli toki vakuuttava.
 
"Tänään tulin tähän peliin sillä asenteella, että tämä on minun elämäni tärkein peli." - Ville Nieminen Ylelle 29.3.2014.

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Heh, ottelua seuratessa ei ainakaan pysty olemaan noin itsevarma.
Ei tietenkään, koska urheilun hienous on siinä, että altavastaajakin voi voittaa. Ei se siltikään tarkoita, että peli olisi ollut nimenomaan pelillisesti tiukka, tuloksellisesti ehkä, kun otetaan huomioon, että Vedolla oli yksi sisävuoro tuohon mennessä enemmän käytettynä.

Fakta nimittäin oli, että viimeiseen vuoroon lähdettiin Vimpelin johtaessa 2-1 eikä Jymyn sisäpeli ollut ainakaan minua siihen mennessä vakuuttanut.
Totta, Veto oli tehnyt kaksi juoksua neljän sisävuoronsa aikana, Jymy yhden kolmessa sisävuorossa. Tottakai näytti huolestuttavalta, mutta nyt jälkikäteen jälkiviisaana voi todeta, ettei se nyt hirveän lähellä jaksovoittoa ollut. Tai mitä nyt kukakin pitää lähellä olemisena. Jymyn kaltaista joukkuetta harvoin pidetään yhdessä juoksussa per jakso, kova oli luotto siihen, että ykköskärki taikoo homman tasoihin vähillä paloilla ja sitten on aikaa tehdä voittojuoksu. Mielestäni homma meni aika hyvin käsikirjoituksen mukaan, vaikka Roope Korhoselle tulikin huono lyönti, josta kaksi paloa.

Nämä kärkiottelut ovat aina tiukkoja, se on selvää. Minusta on lapsellista alkaa nyt jälkikäteen uhoamaan kuinka lähellä jaksovoittoa Veto oli, mutta kun... Huuskosen vapaataival kuuluu peliin, Lassilan pallon häplääminen kuuluu peliin. Jos oma joukkue tekee tuollaisia ulkopelivirheitä, ei voida puhua siitä kuinka lähellä jaksovoitto olisi ollut. Joukkue on juuri niin hyvä kuin sen heikoin lenkki on.

Kohosen lyömä juoksu olisi ehkä ollut palon paikka, mutta niin on käytännössä 75% pesäpallossa tulevista juoksuista. Usein joku kämmää (ei saa palloa kiinni, ei onnistu heitossaan, tai on vain liian hidas...), sillä nykyään ulkopelaajien nopeus jalkojen ja pään osalta on niin kovalla tasolla, että vaikea sieltä kentästä on juoksuja lyödä. Yleensä ne tulevat jonkinlaisen virheen kautta. Koden lyöntihän oli sitäpaitsi hyvä, juuri sopivan mittainen, että Huuskonen joutui itse lähtemään perään. Kun lukkari juoksee aluksi väärään suuntaan, niin siitä on todella vaikea kääntyä juoksemaan oikeaan suuntaan. Palo se ei olisi ollut, vaikka Kuusisto olisi pallon haltuunsa kotipesässä saanutkin.

Ei tietenkään joukkueiden välillä ole suurta eroa, korkeintaan henkisesti juuri nyt, kun nämä etenevät Jymyn haluamalla tavalla. Aika harva näistä noin 15 viime kohtaamisesta on päättynyt kummankaan kolmen pisteen voittoon. Superia ja kotareita on käytetty säännöllisesti. Vimpelin Veto on erittäin hyvä joukkue, en minä muuta ole väittänytkään. Sunnuntaina pelasivat kieltämättä alakanttiin lähinnä kärjen osalta, parempana päivänä Veto olisi varmasti pystynyt voiton kaapimaan, ei Jymykään mitenkään erinomainen ollut. Kirjoitin jo aiemmin, että tekisi kaikille hyvää, jos ViVe kaataisi finaaleissa Jymyn, niin vittumaista ja ranteet aukaisevaa kuin se olisikin. Ensi kauden kiima olisi jotain sanoinkuvaamatonta, varmasti ihan molemmissa leireissä.

Eiköhän tuo ottelu ole nyt läpikäyty, elokuun ensimmäinen päivä Hiukassa nämä kaksi pelaavat runkosarjan osalta viimeisen kerran vastakkain. Tänään pelataan jo ihan muualla, Jymyn osalta Hyvinkäällä.

Jep, taisi olla harjoituksissa tullut vamma, jos muistan oikein niin viikon pari on sivussa.
Hotakainen on sellainen pelaaja, joka on kohtuu lyhyellä pääsarjaurallaan kärsinyt aika paljon loukkaantumisista. Eikös hän ollut koko mestaruuskauden 2010 sivussa? Oliko silloinkin joku jalkavamma (polvi- tms.)? Sääli, sillä oli aikoinaan aika potentiaalinen kaveri, ei ole ihan kyennyt nousemaan potentiaalinsa tasolle, vaikka ihan hyvä pelaaja onkin. Parempaankin olisi ollut saumoja, miksei ole vieläkin.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Totta, Veto oli tehnyt kaksi juoksua neljän sisävuoronsa aikana, Jymy yhden kolmessa sisävuorossa. Tottakai näytti huolestuttavalta, mutta nyt jälkikäteen jälkiviisaana voi todeta, ettei se nyt hirveän lähellä jaksovoittoa ollut. Tai mitä nyt kukakin pitää lähellä olemisena...
Niin, olihan Veto lähellä jaksovoittoa, ethän sinä nyt sitä voi kiistää!! Jos joukkue lähtee tappiotilanteessa viimeiseen tasoittavaan, on lähellä tappiota. Noissa tilanteissa henkinen paine kasvaa ja lisää virhepotentiaalia jne.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Niin, olihan Veto lähellä jaksovoittoa, ethän sinä nyt sitä voi kiistää!!
Kuten kirjoitin, mitä nyt kukakin pitää lähellä olemisena. Kai sitä on sen verran paljon tullut Sotkamon Jymyä seurattua, että luotto on kasvanut aika huippuunsa. Kun on pakko tehdä juoksuja, Jymy aika usein niitä tekee.

Mutta se on loppujen lopuksi ihan se ja sama, peli päättyi 0-2, lopulta ei ole mitään merkitystä, että kuka oli lähellä ja mitä. Mukava ottelu seurattavaksi joka tapauksessa ja Saarikentän yleisö oli loistavasti pelissä mukana. Jospa finaaleissa sitten taas Vimpeliin...

Seuraava aihe.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Mutta se on loppujen lopuksi ihan se ja sama, peli päättyi 0-2, lopulta ei ole mitään merkitystä, että kuka oli lähellä ja mitä. Mukava ottelu seurattavaksi joka tapauksessa ja Saarikentän yleisö oli loistavasti pelissä mukana.

Seuraava aihe.
Olisit kirjoittanut näin heti, etkä olisi lähtenyt selittelemään uskostasi.

Tammikuussa, kun Ässät oli juuri myynyt Dixonin, eräs vanhempi (+70v.) veteraanikiekkoilija sanoi, että onhan niitä pisteitä vielä jaossa 56, kun epäilin Ässien kauden olevan ohi. Ässät otti noista pisteistä yli 50.

Ehkä hänelläkin luotto on kasvanut aika huippuunsa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Olisit kirjoittanut näin heti, etkä olisi lähtenyt selittelemään uskostasi.
Mitä sinä nyt selität? En ole missään vaiheessa sanonut, etten olisi edelleen sitä mieltä, ettei Vimpelin Vedon jaksovoitto ollut lopulta lähelläkään. Jos häviää molemmat jaksot kahdella juoksulla, niin sieltä on ihan helvetin pitkä matka jaksovoittoon. TosiFani ja vimpeliläiset voivat olla ihan vapaasti eri mieltä, mutta näin se vain on, erityisesti kun vastassa ei ollut mikään Kiteen Pallo tai Joensuun Maila vaan Sotkamon Jymy.

Onhan se uskoa, mutta se on myös kylmä laskennallinen fakta. Sotkamon Jymy harvoin häviää jakson tekemällä vain yhden juoksun ja minä uskon tilastoihin. Syytä uskosta ennemminkin vimpeliläisiä, jotka varmaan uskoivat kykenevänsä pitämään Jymyn nollilla viimeisessä sisävuorossa. Se perustui pelkkään uskomukseen ilman tilastotukea.
 
Viimeksi muokattu:

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onhan se uskoa, mutta se on myös kylmä laskennallinen fakta. Sotkamon Jymy harvoin häviää jakson tekemällä vain yhden juoksun ja minä uskon tilastoihin.
Jaksovoiton läheisyys oli laskettavissa siitä, millä todennäköisyydellä Sotkamo tekisi vähintään yhden juoksun neljännen tasoittavallaan. Näitä pesispelejä on ollut live-vedossa ja esimerkiksi viime vuoden finaaleissa juoksun tekemisestä sai pääsääntöisesti paremman kertoimen eli nollille jääminen arvioitiin todennäköisemmäksi.

Peli oli vähäjuoksuinen ja siihen mennessä juoksu oli tehty 3/7 lyöntivuorossa. Jymy on tietysti hyvä ratkaisupaikoissa, mutta ei se tilastoja käännä päälaelleen ja 50-50 on aika maksimi, jonka voisi juoksun todennäköisyydeksi tuossa tilanteessa jymylaseillakaan antaa.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Totta, Veto oli tehnyt kaksi juoksua neljän sisävuoronsa aikana, Jymy yhden kolmessa sisävuorossa. Tottakai näytti huolestuttavalta, mutta nyt jälkikäteen jälkiviisaana voi todeta, ettei se nyt hirveän lähellä jaksovoittoa ollut. Tai mitä nyt kukakin pitää lähellä olemisena. Jymyn kaltaista joukkuetta harvoin pidetään yhdessä juoksussa per jakso, kova oli luotto siihen, että ykköskärki taikoo homman tasoihin vähillä paloilla ja sitten on aikaa tehdä voittojuoksu. Mielestäni homma meni aika hyvin käsikirjoituksen mukaan, vaikka Roope Korhoselle tulikin huono lyönti, josta kaksi paloa.
Oli itselläkin toki se tunne, että mahdollisuuksia on, jos homma alkaa kulkea. Mutta eikös neljäskin vuoro lähtenyt muuten Korhosen Mikosta? Pelko oli, että jo kakkoskärjellä saadaan alle yksi palo, koska Oravan ja Vikströmin lyönti (kopinnostot) oli ollut hieman hakusessa. Ja niin kuin on todettu, ratkaisevassa paikassa neljännessä vuorossa paineet kasvavat, virhealttius lisääntyy jne. Korhosen lyönti oli toki huono, mutta lähti nähdäkseni myös heikosti ykköselle, josta toinen turha palo.

Grainger sanoi:
Kohosen lyömä juoksu olisi ehkä ollut palon paikka, mutta niin on käytännössä 75% pesäpallossa tulevista juoksuista. Usein joku kämmää (ei saa palloa kiinni, ei onnistu heitossaan, tai on vain liian hidas...), sillä nykyään ulkopelaajien nopeus jalkojen ja pään osalta on niin kovalla tasolla, että vaikea sieltä kentästä on juoksuja lyödä. Yleensä ne tulevat jonkinlaisen virheen kautta. Koden lyöntihän oli sitäpaitsi hyvä, juuri sopivan mittainen, että Huuskonen joutui itse lähtemään perään. Kun lukkari juoksee aluksi väärään suuntaan, niin siitä on todella vaikea kääntyä juoksemaan oikeaan suuntaan. Palo se ei olisi ollut, vaikka Kuusisto olisi pallon haltuunsa kotipesässä saanutkin.
Niin no, vaikea sanoa, mikä se tarkka osuus on. Saumalyönti merkistä kopparille on aika varma pinna, samoin kumura väliin niin, ettei koppari pääse vauhdista heittämään. Nythän Puputti teki yhden upean suorituksen tilanteessa, jossa pääsi suoraan palloon välilyönnistä. Kohosen näpäys oli ihan hyvä suoritus sinällään joo, pointti oli, ettei se ollut suinkaan ottamaton (mies itse olisi hyvällä suorituksella siitä ilman muuta polttanut). Oikeassa olet kyllä siinä, että näpit ovatkin monesti painepalloja ulkokentälle (samoin kuin pussarit), toki on ottamattomia näppejä.

Grainger sanoi:
Kirjoitin jo aiemmin, että tekisi kaikille hyvää, jos ViVe kaataisi finaaleissa Jymyn, niin vittumaista ja ranteet aukaisevaa kuin se olisikin. Ensi kauden kiima olisi jotain sanoinkuvaamatonta, varmasti ihan molemmissa leireissä.
Itse olen tästä hyvinkin eri linjoilla. Mennään kausi kerrallaan ja katsotaan, miten kulloinkin käy. Seuraavat kesät kattellaan sitten, kun ne ovat.

P.S. Ei ole tarkoitus sanoa, että oma näkökulma olisi jotenkin sen oikeampi vaan keskustella tilanteista ja pelistä ihan hyvässä hengessä. Mielenkiintoista kuulla erilaisia näkemyksiä. Näkökulmaeroja löytyy aivan saman joukkueen kannattajien keskenkin....Jymyn nettisivuilta löytyy muuten video noista avausjakson ratkaisulyönneistä.
 
"Tänään tulin tähän peliin sillä asenteella, että tämä on minun elämäni tärkein peli." - Ville Nieminen Ylelle 29.3.2014.

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
mutta ei se tilastoja käännä päälaelleen ja 50-50 on aika maksimi, jonka voisi juoksun todennäköisyydeksi tuossa tilanteessa jymylaseillakaan antaa.
Sovitaan sitten niin, kun useamman kirjoittajan näppäimistöltä. Myönnän olleeni väärässä, Vimpelin Veto oli erittäin lähellä jaksovoittoa.

P.S. Ei ole tarkoitus sanoa, että oma näkökulma olisi jotenkin sen oikeampi vaan keskustella tilanteista ja pelistä ihan hyvässä hengessä.
Sama homma, tosin valitettavan usein omalla kohdallani se hyvä henki on ehkä vaikea tulkita. Hyvässä hengessä kuitenkin koitetaan keskustella, eri mieltähän saa ja joskus pitääkin olla.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Jauhan nyt vielä muutamalla lauseella tuosta Vimpeli-Sotkamo ottelusta, vaikka
se nyt onkin jo ollutta ja mennyttä.

Mukava ottelu seurattavaksi joka tapauksessa ja Saarikentän yleisö oli loistavasti pelissä mukana. Jospa finaaleissa sitten taas Vimpeliin...
Ihan jees ottelu seurattavaksi, kuitenkin etenkin näin kotijoukkuetta kannattaneena ottelun viihdearvo ei mielestäni noussut erityisen suureksi. Varmasti Vedon surkealla sisäpelillä oli osuutensa tähän asiaan, ainakin siis mun näkökulmasta.

Kuten sanottua, on tunnelma ollut Saarikentällä tuosta vielä huomattavasti parempaakin. Sekin oli nyt vain "ihan jees" :)
Ja yllätys yllätys, kotijoukkueen peliesityksillä myös tuohon iso vaikutus.
Sama se on lätkässäkin Sportin peleissä.. Yleisö elää kuitenkin väkisin enemmän tai vähemmän pelin mukana.

2010 finaaleissa meteli oli kyllä jotain uskomatonta (toki finaalit on aina finaalit ja silloin lähestulkoon missä vain on hyvä tunnelma, paitsi Mikkelissä lätkässä ;)).
Ei ihan heti unohdu, vetää vertoja Sportin parhaille otteluille.
Olin kolmosjatkeella verkkojen takana katsomassa ratkaisevaa finaalia ja ehkä parhaiten tuo metakka tuli esille, kun vaihtotilanteissa Kouvolan ollessa lyömässä oli huuto niin lujaa ettei enijöillä ollut mitään mahdollisuutta kuulla väärä -huutoja. Tai se "kuohahdus" Vedon hyvän lyönnin jälkeen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vimpeli otti tänään rutiinivoiton Jyväskylästä, vaikka etenkin ensimmäisellä jaksolla on sisäpeli mitä ilmeisemmin jatkunut huonosti, siitä mihin Jymyä vastaan jäi. Vähänkään kovempi vastus, niin ainakin tuosta ensimmäiseltä jaksolta olisi tullut turpaan. Toisella jaksolla on ilmeisesti hanat sitten vähän auenneetkin jo.

Seinäjoella on tänään nähty ihan hyvin juoksuja. Seinäjoen juoksut vähemmän yllättäen lyönyt tänään tuttuun tapaan kaksikko Vainionpää/Hylkilä. Etenkin Vainionpää jatkaa hyvässä vireessä, tänään 7 lyötyä! Ja käsittääkseni kaikki yksittäisillä. Toinen pohjanmaalainen jokeri (Niemi) ratkoi sitten superin Jomalle. Tilastojen perusteella vaikuttaisi olleen viihdyttävä ottelu. Kunnareita, juoksuja, nousuja takaa-ajoasemasta jne.

Harmittavasti Jymy nousi tuttuun tapaansa Tahkoa vastaan toisella jaksolla. Peruskaava, aikalisä ja Korhonen ratkomaan.. Tahko vielä saanut kavennuksen aikaan, mutta sitten Rantanen tehnyt ilmeisesti tyhmän kopinnostopalon ja tasoitusta ei päästy yrittämään.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Jymy tosiaan taas nousi, mutta silti omakin mielipide on se, että en minä tuossa ensimmäisen jakson tasoittavalla Vetoa vastaan olisi rahoja Jymyn voiton puolesta laittanut. Kuitenkin Vedon ulkopeli oli ollut ihan ok ja Jymy ei ollut saanut tehtyä kuin yhden juoksun (senkin vapaalla). Oli ihan luottavainen olo, että Veto voisi Jymyn pitää nollilla, tai että sieltä tulisi max. yksi juoksu. Pari pahaa virhettä avittivat Jymyä hyvin, mutta kuten sanottua, virheistähän ne juoksutkin monesti tulee. Eikä tuokaan nyt tietenkään mikään hirmuyllätys ollut, että Jymy siinä nousi kuin nousikin voittoon.

Tokalla jakson voittojuoksu menee edelleen Huuskosen piikkiin. Kohosen varsi (ei näpy) oli toki juonikas, mutta jäi hieman turhan lyhyeksi.
Vaikka lukkarille onkin haastavaa pysähtyä ja kääntyä takaisin noissa lyhyiden hauissa, niin tässä Hannu töpeksi varman palon sutimalla moneen kertaan. Rauhallinen perussuoritus ja tuosta ei koskaan olisi juoksua tullut. Katsoin heti, että aavistuksen lyhyeksi jäi Koden varsi.

Tässä muuten niille, ketä ei peliä nähnyt, hauska tilanne.
Yleisö mylvii kun Orava tulee nostamaan koppia. Tätä ennen oli edellisessä vuorossa epäonnistunut kolme kertaa peräkkäin kopinnostossa ja tehnyt ykköspalon. Doksa yllyttää yleisöä ykkösellä mylvimään lisää, Aki onnistuu kopinnostossa ja ottaa yleisönsä.
Mikko hassuttelee ja Aki ottaa yleisön - YouTube (linkki vie Veto-Jymy otteluun ja yllä mainitsemaani tilanteeseen)
 
Viimeksi muokattu:

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Pihkalasta kotiuduttu ja eipä paljoa jossiteltavaa jäänyt, vaikkakin tänään Tahko kaatui kyllä vain ja ainoastaan herrojen Roope Korhonen ja Toni Kohonen ansiosta. Ihailtavalla varmuudella kyllä Korhonen lyö juoksuja, ja Kohonen on edelleen aivan omaa luokkaansa lautasen äärellä. Tänäänkin juuri oikeissa paikoissa taktisia vääriä joihin Hyvinkään pelaajien oli yksinkertaisesti pakko lyödä merkin ollessa päällä -> huonoja lyöntejä ja paloja. Hyvinkää pyristeli toisella jaksolla kyllä hyvin mukana ja varsinkin ulkopeli oli kohtuu mallikasta. Runsaslukuinen yleisökin antoi kauden parastaan joten ei tästä tappiosta nyt niin paha maku jäänyt.
 
"Ei siinä ollu mitään epäselvää kellekkään, se oli Myllys pelaa sillon ku Myllystä huvittaa pelata" -Tero Lehterän vastaus kysymykseen hänen mj-aikansa veskaripolitiikasta.

JiiMani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Forsberg, ManU, SoJy
Jaa superpesiksen nettisivut tietävät kertoa, että Aki Orava jää itä-länsi pelistä pois loukkaantumisen vuoksi. Mitään syytä ei ole loukkaantumiselle ja tänäänki mies oli Tahko pelissä mukana. Toivottavasti varotoimenpiteenä vain jää pois. Anssi Lammila ottaa kurren paikan idän joukkueessa.

e. Ettei vaan polven kanssa jotain ongelmaa. Näyttäis tuossa Jymyn iholla uusimmassa osassa olevan polvi teipattuna! 2:30 -->

http://www.youtube.com/watch?v=rTWHRsmnOZQ (Linkki vie youtubeen kyseiseen videoon)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy