Perussuomalaiset

  • 5 383 539
  • 43 438

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Olisiko tämä sitten merkki että PS alkaa vihdoin siivoamaan riveistään noita eniten kahjoja (joista pari siirtyi toki jo aiemmin Brysseliin)? Vähän huonoa lupaisi nuorisojaoston väellä melko kauttaaltaan jos näin.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Molemmat yhtä tärkeitä Suomen kannalta. Sataa laariin.

No voi kyynel. Antoito mami yösyötössä väärää tissiä.

Tuossa nyt annettiin viesti mikä on hyväksyttävää ja mikä ei. Odotellaan Sdp:n vastaavia ulostuloja omien urpojensa kanssa.
 

hege

Jäsen
Jotenkin toivoisi, että Jussi saisi puolueen hieman siivottua ja samalla saisi linjattua varsinkin talouspoliittisen linjan PS:lle selvemmäksi, tässä heillä voisi olla mahdollisuus hakea linjausta joko SDP suuntaan tai Kokoomuksen tai jopa jonkinlaista hybridiä missä työntekijöitä ja eläkkeensaajia kohdellaan SDP:n linjan mukaisesti mutta muita tukien saajia Kokoomuksen linjan mukaisesti ja samalla vielä tuettaisiin (pien) yrittäjyyttä hieman paremmin kuin em. puolueet ovat tehneet. Nyt kun on oppositiossa, niin on mahdollisuus yrittää esittää uskottavaa vaihtoehtoa kaikkiin suuntiin ja samalla pitää avoimena ovia sekä oikealle että vasemmalle seuraavia vaaleja ajatelle.

Miten muut näkevät PS:n tulevaisuuden hallitusvastuun suhteen? Oma näkemys on, että jos vaalimenestys mahdollistaa niin seuraavalla kerralla on kyllä pakko yrittää päästä mukaan hallitukseen koska muussa tapauksessa ainakin osa äänestäjistä alkaa kokemaan äänensä menevän hukkaan. Toisaalta ei sitä voi ikuisesti yrittää kasvaa korkoa oppositiossakaan, kun maailma muuttuu niin perinteiset puolueet voivat myös syödä PS:n kannatusta ja samalla häviää koko PS:n momentum (oikeastaan tarvitaan nyt hyvää oppositio politiikkaa, jotta nykyinen momentum kantaisi seuraaviin vaaleihin uskottavasti). PS:lle voi olla paha paikka, jos seuraavissa vaaleissa hävitään useampia paikkoja koska silloin perinteisten puolueiden on helppo sivuuttaa PS legitiimisti toteamalla "kannatuksen alkaneen jo murentua".
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Persut on rasisteja. Mitä sitten?

Tällaiset lyhyet heitot ovat täysin turhia ja provosoivia. Tämän ja käyttäjän muiden tähän ketjuun kirjoitettujen viestien takia olemme päätyneet antamaan tästä rikepisteen - Modet
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Lainasin ensin pelkästään viestin toisen kappaleen, mutta huomasin alkavani vastata ensimmäiseen niin menkööt sitten kokonaisuudelle.

Siivoaminen olisi ensiarvoisen tärkeää jos Jussi haluaa PS:n osallistuvan ikipäivänä hallitusvastuuseen. Nämä "ammutaan vähän pyssyllä inhokkien naamakuviin" ja "tehtiin sillein tymästi että pidettiin hakaristiverhoja ikkunassa tai ei siis me vaan joku muu kuka asuu siinä meiän kämpässä" -ihmiset, sekä luonnollisesti suunnilleen koko nuorisojaoston etnonationalistisiipi (ainakin julkisuuskuvan perusteella siis koko PS nuorten johtoporukka ja merkittävä osa muutakin jäsenistöä) on sellainen punainen vaate kaikille potentiaalisille yhteistyökumppaneille että niiden mukanapito alkaa vaikuttaa tietoiselta valinnalta oppositiossa pysymiseksi ilman että tarvitsee itse hallituspaikasta kieltäytyä (jolloin voi luonnollisesti uhriutua kommentoimalla että kyllähän me toki hallitukseen menisimme, mutta elitistit eivät suostu edes kysymään). Ja juu, noiden hörhöjen lisäksi puolueen pitäisi laittaa tiskiin ihan oikea realistinen talousohjelma, jota se ilmoittaa noudattavansa. Tämä nykyinen jolla pyritään miellyttämään sekä demareista että kokkareista loikanneita ei oikein kauhean uskottava ole.

Ja olen tuota kanssa miettinyt että onko PS:lle mahdollista kasvattaa korkoa siihen yli 50% äänisaaliiseen asti, vai alkaako tosiaan jossain vaiheessa äänestäjistä tuntua ettei heidän äänellään ole mitään merkitystä kun puolue ei suostu hallitukseen menemään (tai "puoluetta ei huolita hallitukseen", riippuen siitä miten asian kokee)? Toki mitä sitten tapahtuu, palaavatko loikkarit äänestämään vanhoja puolueitaan, siirtyvätkö nukkuviksi, vai kokevatko että täytyy siirtyä kannattamaan jotain radikaalimpaa liikettä (tai radikalisoitua itse)? Tässä varmaankin ihan mielenkiintoista dataa tulossa sosiologeille tutkittavaksi.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Ai tuostakin pystyi vetämään herneen nenään. Eipä siinä.

Ei ihan niin vakavasti otettava ketju ole, että viitsisi hernettä nokkaan ottaa. Kunhan yritän pysyä keskustelun tasolla.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Miksi niitä kulmia pitäisi hioa. Pitää tehdä yksi uusi hmv-puolue puoluekartalle, mikä ei ole oikein mitään mieltä. Niillä on kannatettavia ajatuksia, mutta ne ovat niitä, joilla hallitusneuvotteluissa ensimmäisenä pyyhitään persettä. Enemmän kulmia muihinkin puolueisiin, kiitos. Tietää ainakin rehellisesti, mitä siipeä puolueessa äänestää.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
En minä ainakaan suhtaudu asiaan niin optimistisesti, että palailisimme automaattisesti johonkin normaaliin. Vaikka brexit kuinka toteutuisi ja olisi täysin odotetunlainen katastrofi niin varmasti silti tulevaisuudessakin löytyy idiootteja, jotka äänestävät vastaavia populistisia typeryyksiä. En myöskään näe, että vasemmiston ehdottoma rahan kylväminen oikealle ja vasemmalle (erityisesti vasemmalle) olisi mikään ratkaisu siihen voimattomuuden tunteeseen josta ajatusmaailma kumpuaa (toki esim Jenkeissä ja Briteissä asialle voitaisiin enemmänkin tehdä). Minua toki voidaan kritisoida siitä, etten tiedä minäkin ratkaisu. Ikävää on sanoa, mutta minusta ajatus siitä, että populistit passivoituvat nukkuviksi äänestäjäksi ei kuulosta edes mahdottoman huonolta.

Oikeastaan oma viestini oli tarkoitettu, puoliunessa kirjoitettuna, "hilpeyttä" herättävänä harmittomana heittona - jos vakavasti pohditaan, niin en todellakaan usko, että "paluu normaaliin" alkaa hetkessä, ja jos kuviteltaisikin, että Trumpin toisen kauden jälkeen (mikä on aivan mahdollinen skenaario), alkaisi vahinkojen korjaaminen, edessä olisi pitkä prosessi, jonka päätyttyä asetelma ei kuitenkaan ole enää se, mitä se oli ennen brexitiä, Trumpin voittoa, ääri- ja laitaoikeiston nousua Euroopassa etc.

En ryhdy ennustamaan sitä, millainen maailma on tulevaisuudessa (ennustaisin kuitenkin väärin), sen kuitenkin uskallan sanoa, että mikään ei palaa enää ennalleen. Kaikki muutokset eiv ät välttämättä ole peruuttamattomia, mutta osa todennäköisesti sitä on. Onko brexit? Parempi etten ryhdy veikkailemaan, vaikka eräiden kavereiden kanssa pohdiskellessa pidin brexit-kannan voittoa mahdollisena, mutta osaltaan se johtui ehkäpä siitä, että EU:n tukijat kuvittelivat tiedon ja faktan vievän voiton, ja ehkäpä he olivat hiukan liian omahyväisiä ja lapsenuskoisia - aivan kuten demokraatitkin Clinton - Trump kamppailun aikoihin. Ja ikävä kyllä edelleenkin näyttää siltä, että osa ei ole oppinut "talon tavoille" dissatessaan "typerää" ääri- ja laitaoikeistoa, näitä ns. kansallismielisiä.

Taitava propagandisti tietää, ettei kaikkien päätä tarvitse kääntää - riittää, että kääntää tarpeeksi monta päätä.

No, ei tästä tajunnanvirrasta taida ottaa selkoa kukaan. Nukkumaan pitäisi mennä, mutta josko vielä hetken kävisi ketjuja läpi lukien viime päivien aikaansaannoksianne.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Itse näen ihan mahdollisena skenaariona, että nationalistiset voimat tulevat jatkossa nostamaan suosiotaan. Eletään nousukautta, ehkä jo sen huippua ja samalla iso osa kansalaisista on jäänyt tuon nousukauden hyötyjen ulkopuolelle. Taantumassa tai lamassa Venäjällä ja Turkilla on aikamoiset aseet käsissään tuon aseen laukaisemiselle. Toki se muutos on radikaalimpi muualla, Suomessa tullaan aina nyökyttelemään muiden perässä.

Toki tuo ei Suomessakaan välttämättä tapahtuisi Perussuomalaisten kautta. Ei ainakaan Hallo-aholaisittain.
 

teppana

Jäsen

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Tuskin erot ensi vaaleihin pysyy noin suurena mutta onhan tuo melko jäätävä kaula. Osoittaa myös sen, että mollaaminen ja ulos sulkeminen ei toimi. Ei sillä että Persujen toimia puolustelen.
Toimii se, kysy vain Trumpilta.
Leikki sikseen, tässä on vielä monta vuotta - katsotaan kolmen vuoden päästä. Ei tuo nykyhallitus ikävä kyllä kaadu jos ei ihmeitä satu.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Fiksuinta olisi ollut ottaa Persut mukaan hallitukseen, jolla heidän kannatuksensa kasvu olisi ehkä pysähtynyt. Nyt näen täysin mahdollisena sen, että kasvu vain jatkuu ja olisi typerää vähätellä puolueen potentiaalista kasvua, että se pysähtyy johonkin tiettyyn pisteeseen. Oli mietä mieltä Halla-ahosta tahansa, niin hän on erittäin fiksu poliitikko, joka osaa puhua ja kertoo asiat niin, että ihmiset ymmärtävät mistä on puhe. Myönnän, että toivoisin Jussin olevan toisessa oppositiopuolueessa tällä hetkellä ja nostamassa sen kannatusta.

Suomessa on erittäin paljon ihmisiä, joilla ei mene hyvin millään mittapuulla. On myös niitä, jotka ovat tyytymättömiä tiettyihin asioihin, vaikka ehkä talous onkin kunnossa. Kasvu luo myös kasvua sen kuuluisan lumipallon tavoin, voittajien mukaan on helppoa hypätä, joten en ihmettelisi yhtään, että Persut tulevat kasvamaan tuosta nykyisestä vielä useitakin prosentteja ylöspäin, siellä on Keskustalta vielä otettavissa paljon ja SDP sekä Kokoomus ovat myös menettämässä lisää äänestäjiään.

Herää ajatus, että haluaako kansa nähdä muutoksen, löytyykö se oikea "taikaseinä", jos valitaan jatkossa Persut johtamaan maata. Todennäköisesti muutos olisi pieni, mutta tietyille puolueille se olisi iso isku katsoa sivusta, kuinka heidän vihaamansa puolue johtaa maata. On erittäin epätodennäköistä, mutta ei mahdotonta, että jos ja kun brexit tapahtuu saarivaltiossa, niin siitä seuraa uusia eroamisia. Yksi niistä voi siinä tapauksessa olla myös Suomi, jos se menee ja mielestäni se menisi kansanäänestyksen kautta. Persut haluaisivat ehkä sen, jos olisivat selvästi suurin puolue, Venäjä lobbaisi myös sen puolesta, tuntuu kaukaa haetulta, mutta ei ole mieelstäni mahdotonta.

Kaikki nuo "lehmänkaupat", joita politiikassa tehdään SDP ja Keskusta hyvinä esimerkkeinä, ovat hyvä kasvualusta Persujen kasvulle ja ei Kokoomustakaan voi tässä vapauttaa syytteistä.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
HS-gallup: Perussuomalaisten kannatus kasvoi jälleen: ”Vastaavaa ei ole viime aikoina nähty”, arvioi tutkija

Perussuomalaiset jatkaa kovaa kasvua. Tällä hetkellä Persuja äänestäisi 20,7% kyselyyn vastanneista. Toisena oleva Kokoomus on perässä peräti 4% 16,7% luvulla.

Tuskin erot ensi vaaleihin pysyy noin suurena mutta onhan tuo melko jäätävä kaula. Osoittaa myös sen, että mollaaminen ja ulos sulkeminen ei toimi. Ei sillä että Persujen toimia puolustelen.

Se on mielestäni kornia, että kaikilla muilla työpaikoilla tulee tulla toimeen kaikkien kanssa, jotta saadaan tehtyä työt parhaalla mahdollisella tavalla, mutta politiikassa voi lapsellisesti leikkiä vain samanmielisten kanssa.

Toivon kuitenkin tämän hallituksen jatkavan tällä nykyisellä puoluekokoonpanolla loppuun asti. Olisi kiva Suomessa nähdä edes välillä hallitus, joka istuisi alusta loppuun ministerin salkkujen kanssa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Viime vaalien jälkeen oli hilkulla että oltaisiin päästy näkemään saadaanko Suomeen PS -vetoinen hallitus. Ensi hallituskautta varten on tätä mahdollisuutta jo pyritty pienentämään näillä tempauksilla joilla puoluetta tehdään muiden näkökulmasta yhteistyökyvyttömäksi ja mikäs olisi parempi paikka kerätä sitä laariin satavaa, kuin jos olisit vaalien suurin puolue eikä silti pääsisi hallitukseen? Toivoisin toki että PS edes pyrkisi tekemään itsestään potentiaalisen yhteistyökumppanin (mikä ei sinänsä vaatisi muuta tekemistä kuin pidättäytymistä idioottimaisista tempauksista ja potkimalla pihalle jopa puolueen omia sääntöjä ja linjauksia selkeästi rikkoneet pihalle) ja että se pääsisi hallitukseen toteuttamaan politiikkaansa, enkä edes pelkästään jotta puolueen kannatus pienenisi. Ei kuitenkaan voi olla hyväksi että meillä on kohta potentiaalisesti kolmasosa äänestäneistä jotka kokevat (osin aiheesta, mutta suurelta osin myös aiheetta) ettei heidän ääntä "eliitin" puolelta kuunnella ja heidät on työnnetty tarkoituksella ja tahallisesti paitsioon kaikesta päätöksenteosta, ilman mitään muuta syytä kuin siksi että ovat eri mieltä kyseisen eliitin toimesta. Tuollainen katkeroituminen johtaisi melko varmasti ongelmiin vaikka miten kuvitellaan suomalaisten olevan säyseitä ja sävyisiä.

PS:llä tuskin olisi kuitenkaan vastausta globalismin aiheuttamiin henkilötason ongelmiin, vaikka näin väittävät. Suomea ei voi irrottaa geopoliittisesta kontekstistaan mitenkään, käytännössä ainoa mitä voimme tehdä on valita kumppanimme mahdollisimman hyvin. Vaatisi mielestäni esimerkiksi aivan tolkuttomasti lobbausta kaikilla tasoilla, että suomalaisten enemmistö kääntyisi kannattamaan EU eroa, etenkin kun tuskin keltään on jäänyt huomaamatta brexitsekoilut. Toki hyvin EU vastainen pääministeripuolue vaikuttaisi yhteistyön syvyyteen ja Suomi saattaisi asemoitua tiiviimmin näiden ex itäblokkimaiden (+Itävalta ja Italia) joukkoon, mutten oikein usko tuollaisen muutoksen olevan sitä mitä edes PS:n kannattajien enemmistö kaipaisi.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paljon on mahdollista, että sitten aikanaan 2023 kepu, demarit ja kokkarit tekevät ennenäkemättömän liiton ja sanovat mahdolliselle vaalivoittaja PS:lle ei kiitos. Siitä sitten vaaleissa hyväksi kakkoseksi tullut alkaa kokoamaan hallitusta näiden kolmen entisen suuruuden varaan. Oletukseni perustuu osittain siihen, että persut voitonhuumassaan lyövät liian tiukan kysymyslistan muiden eteen, johon on sitten Arwo Pohjaan vedoten helppo kieltäytyä ja problem solved taas seuraavaksi neljäksi vuodeksi. No nämä kuviot nähdään sitten aikanaan ja suhdanteet puolueiden välillä muuttuvat ylös-alas vielä moneen kertaan. Mikäli nyt jollain on jo persunpelko, niin suosittelen vilkaisemaan gallupeita vaikka kesältä 2015 ja sitten vertaamaan missä puolueet nyt seilaavat.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Se on mielestäni kornia, että kaikilla muilla työpaikoilla tulee tulla toimeen kaikkien kanssa, jotta saadaan tehtyä työt parhaalla mahdollisella tavalla, mutta politiikassa voi lapsellisesti leikkiä vain samanmielisten kanssa.
Ei meille ainakaan palkata alunperinkään tyyppejä jotka leikittelevät toisten ampumisella tai jotka käyttäytyvät kuin Hakkarainen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Valitaanko teille työntekijät siten, että rekrytointi on ulkoistettu Suomen kansalle?
Nyt en ole varma haluatko puhua siitä miten työpaikoille muodostetaan toimivia yhteisöjä kun siitä kyselit vai miten Suomen hallitus muodostetaan, mutta ne eivät tapahdu samoilla säännöillä. Siinä ei myöskään ole mitään demokratian pelisääntöjen vastaista, jos isoin puolue ei mahdu hallitukseen.
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Nyt en ole varma haluatko puhua siitä miten työpaikoille muodostetaan toimivia yhteisöjä kun siitä kyselit vai miten Suomen hallitus muodostetaan, mutta ne eivät tapahdu samoilla säännöillä. Siinä ei myöskään ole mitään demokratian pelisääntöjen vastausta, jos isoin puolue ei mahdu hallitukseen.

Ei kukaan ole näin väittänytkään. Itse pidin vain hassuna kuinka politiikassa välillä ihan tarkoituksella ylläpidetään jakolinjoja.

En ole viestissäni maininnut sanallakaan hallituksesta eikä edes siteeraamani viesti pitänyt sisällään sanaakaan hallituksesta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Paljon on mahdollista, että sitten aikanaan 2023 kepu, demarit ja kokkarit tekevät ennenäkemättömän liiton ja sanovat mahdolliselle vaalivoittaja PS:lle ei kiitos.

Täysin mahdollista, joskin persujen tulevasta politiikasta riippuu ainakin jonkin verran. Persujen ylivoimainen gallup-tulos nyt vaikuttaa siihen, että Rinteen hallitus saumautuu paremmin. Valuvikoja on, mutta ne laastaroidaan umpeen, jotta hallitus jatkaa koko vaalikauden.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei kukaan ole näin väittänytkään. Itse pidin vain hassuna kuinka politiikassa välillä ihan tarkoituksella ylläpidetään jakolinjoja.

En ole viestissäni maininnut sanallakaan hallituksesta eikä edes siteeraamani viesti pitänyt sisällään sanaakaan hallituksesta.

Eikö politiikka ole nimenomaan jakolinjojen ylläpitämistä?

Halla-ahon Perussuomalaiset ovat tarkoituksellisesti korostaneet eroa "vanhoihin puolueisiin" ja luoneet näin jakolinjan, joka ei mahdollista yhteistyötä. Perussuomalaisten skaala on vanhoista SMP:läisistä Huhtasaarelaisten kautta uusnatseihin. Halla-aho pitää maahanmuutto vastaiset voimat viimeiseen asti mukana, vaikka se tarkoittaakin Kiemungin tyyppisten hörhöjen sietämistä. Tämä syventää jakolinjoja.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikö politiikka ole nimenomaan jakolinjojen ylläpitämistä?

Halla-ahon Perussuomalaiset ovat tarkoituksellisesti korostaneet eroa "vanhoihin puolueisiin" ja luoneet näin jakolinjan, joka ei mahdollista yhteistyötä. Perussuomalaisten skaala on vanhoista SMP:läisistä Huhtasaarelaisten kautta uusnatseihin. Halla-aho pitää maahanmuutto vastaiset voimat viimeiseen asti mukana, vaikka se tarkoittaakin Kiemungin tyyppisten hörhöjen sietämistä. Tämä syventää jakolinjoja.
Nopeasti googlattuna Kiemunki on saanut kenkää PS-puolueesta 2017, työstään kansanedustajan avustajana 2018 ja PS:n tampereen valtuustoryhmästä viikko sitten. En sitten kyllä tiedä mitä tarkoitat tuolla Kiemungin ”tyyppisillä”, mutta Kiemunkia itsessään ei ole siedetty, joten ei varmaan hänen tyyppisiäkään.

Demarithan eivät ole vielä rankaisseet ollenkaan kansanedustajaansa, joka peitteli ja valehteli muutaman vuoden vanhoista antisemitistisistä kirjoituksistaan. Taitaa olla parempaa natsismia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös