Perussuomalaiset

  • 5 390 154
  • 43 487

Byvajet

Jäsen
Ydinvoima taitaa sopia parhaiten perusenergiaksi?

Juu, sitä tarkoitin. Ydinvoimaa käyttämällä estetaan Saksan tekemä virhe, jossa uusiutuvien puutteita korvataan saastuttavalla sonnalla.

Toki noita uusiutuviakin kannattaa kehitellä, mutta eri asia on sitten se, mihin käyttöön.

Ja kehittelyhän on jo niin pitkällä, että energiaongelmat olisi ratkaistu, jos olisi keino varastoida energiaa.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lukemani perusteella en allekirjoita tuota sinun YleX:n linkkiä, että suurin osa kuolisi törmäämällä. Jokainen lukemani tieteelliseen tutkimukseen pohjautuva juttu väittää toisin.
No luetaan sitten suoraan niitä tutkimuksia, eikä mitään lehtijuttuja. Tässä linkki ihan oikeaan tutkimukseen, jossa tutkittiin tuulivoimaloiden luota löytyneitä lepakoita ja niiden kuolinsyitä ihan kunnon ruumiinavauksilla. Otsikko kuuluu "A forensic investigation into the etiology of bat mortality at a wind farm: barotrauma or traumatic injury?". Linkki: A forensic investigation into the etiology of bat mortality at a wind farm: barotrauma or traumatic injury? - PubMed - NCBI

Viimeinen lause abstraktista (boldaus oma):
Forensic pathology examination of the data strongly suggests that traumatic injury is the major cause of bat mortality at wind farms and, at best, barotrauma is a minor etiology.

Jos teen tämän vielä selkeämmäksi, niin haluatko että jatkossa puhutaan lepakoiden keuhkojen poksahduksesta vai olisiko ehdottaa jotain vielä pehmeämpää termiä?
No käytetään vaikka barotraumaa, kun se on se oikea termi. Nämä räjähdykset, imploosiot ja muut on enemmän klikkiotsikkokamaa, joilla ei ole juuri mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Tässä toinen linkki, jossa avataan sitä mistä räjähdyshöpinät saivat alkunsa: Wind turbines unlikely to cause fatal barotrauma in bats | Bat Surveys Ireland
An article in the Telegraph newspaper also sensationally said that “Wind turbines may be killing bats by ‘exploding’ their lungs”.
Siis sanomalehden sensaatiohakuinen otsikointi. Ullatus.

Tuolla kerrotaan myös siitä tutkimuksesta vuodelta 2008, jossa ensimmäistä kertaa barotraumaa tutkittiin. Siitä tutkimuksesta on myös se linkaamasi virheellinen tieto, että 90% kuolemista johtuisi barotraumasta. Tutkimuksessa kyllä löytyy tieto, että 90%:lla tutkituista lepakoista oli sisäistä verenvuotoa, mutta toimittaja ei kaiketi huomannut, että sisäistä verenvuotoa esiintyy useista eri syistä. Esim silloin, kun tuulimyllyn siipi on täräyttänyt lepakon hengiltä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Yllä mainittu YLEn juttu on kyllä kiinnostava ja esim. Niinistön rooli Soinin toteuttavana kätenä pitänee paikkansa. Muilta osin pidän (vähemmän yllättäen) Vilhelm Junnilan versiota uskottavampana:

Perussuomalaiset väittävät: ”Timo Soini yritti vallata puolueen takaisin” | Uusi Suomi

Soini yritti vallata puolueen takaisin — Vilhelm Junnila
Soini ja Raimo Vistbacka sopivat toukokuussa varasuunnitelmasta, jos Terhoa ei valittaisi. Soini lipsautti silloin kansanedustaja Jari Ronkaiselle ”jättävänsä tämän uppoavan laivan”. Silti suunnitelmasta tiesi vain harva, kuten ministeri Jussi Niinistö ja viestintätoimisto Milttonin Toni Kokko. Tavoitteena oli saada laajaa arvostusta nauttinut Niinistö puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja enemmistö puoluehallitukseen. Niinistön rooli oli ratkaiseva, sillä puolueen säännöissä päätösvaltaan edellytetään, että puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ovat kokouksessa läsnä. Päätösvaltaan riittää 1/3 puoluehallituksen jäsenistä ja siten Niinistö olisi voinut kutsua kokouksen, kun Halla-aho on Brysselissä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Eihän sinun kanssa kukaan viitsi tosissaan keskustella kun se menee aina niin että ilmestyt yöllä palstalle, heität typeriä väitteitä kymmeneen ketjuun ja katoat taas viikoiksi. Sen sijaan minusta on hauskaa alleviivata muille lukijoille näitä typeryyksiäsi riippumatta siitä onko ne lauottu viime yönä tai kuusi vuotta sitten.

Näin siis sanoo nimimerkki joka on jo pidemmän aikaa keskustellut kanssani ja nyt kun tuli vähän tiukempi pähkinä purtavaksi niin vastaus on tasoa "ei kiinnosta ku et oo täällä heti vastaamassa, oot väärässä vaikken pysty perustelemaan, yritän kertoa muille miten fiksu mä oon puhumalla muiden typeryyksistä vaikken osaa niihin vastata mitenkään".

Olet kyllä varmasti alleviivannut jotain, toki ihan eri asioita mitä itse kuvittelet. Tässä varmaan kaikki huomaa täydellisen kyvyttömyytesi vastata itse kysymykseen, taas jälleen kerran. Tai no, kyllähän kaikki tajusi että olit ajanut itsesi umpikujaan eli eihän siihen tarvinnut vastata vai mitä?

Btw, tämä "en jaksa enään jutella sun kaa" -argumentti on niitä ala-aste tason läppiä jota harjoittaa erityisesti punavihreät politiikot somessa ja ideologian jakavat smurffit keskutelupalstoilla.

Samaa pohdin noina aikoina minäkin:..

Heh. Yöllä klo 2.20 tämä ei tullut sinulle mieleen mutta kun olit nukkunut humalasi pois niin seuraavana päivänä alkoi muisti palautua. Hieno veto!

Lähtisin siitä, että rötös -etuliitettä käytetään henkilöstä, joka on rötöstellyt. Varsinkin silloin, jos ko henkilö edustaa sitä ryhmittymää, joka meuhkaa rötösherroista ja seteliselkärankaisista. Ja joka palkitaan rötöstelyistään poliittisella virkanimityksellä, joita ryhmittymänsä virallisessa retoriikassaan kovasti vastustaa.

Saat toki kutsua ketä tahansa millä etuliitteellä tahansa. Perustelut sitten ratkaisee, miten asiaan suhtaudutaan. Rötös-Hannan touhuihin voi tutustua esim Rötös-Hannan wikipediasivujen kautta. Rötös-Hannan tekoset ei jätä puolueettomalle tarkkailijalle epäilyksen sijaa. Ideologiansa sokaisemat on tietenkin toinen juttu.

Joo, periaatteeessa samaa mieltä. Katson kuitenkin, että tuon verran voi käsitettä venyttää, kun nyt kuitenkin ollaan vain jääkiekkopalstan viihteellisessä keskustelussa.

Tässä klassinen esimerkki Anssin argumenttitaidoista, moraali venyy aika pitkälle kun omat argumentit loppuvat.

Kysytään nyt kuinka pitkälle moraali venyy, jos joku kutsuu jotain täysin random keksittyä henkilöä, sanotaan nyt vaikka esimerkin vuoksi vaikka Anttia, raiskari-Antiksi ilman että Antilla on yhtään tuomiota, niin se on ok pelkästään jääkiekkopalstan viihteellisen keskustelun perusteella?

Mutta mitä luulet, jos otat esität rötös-Hanna kuvion kokonaisuudessaan jollekin tuntemallesi puolueettomalle henkilölle, niin onko tuon henkilön mielestä rötös-Hanna täysin viaton, vai haiskahtaako siinä kuviossa jokin?

Mitäs luulet jos esität Ville Niinistön autovero-casen jollekkin tuntemallesi puolueettomalle henkilölle niin onko tuon henkilön mielestä veronkiertäjä-Ville täysin viaton uhri joka teki tahattoman virheen vai haiskahtaahko siinä kuviossa jokin?
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heh. Yöllä klo 2.20 tämä ei tullut sinulle mieleen mutta kun olit nukkunut humalasi pois niin seuraavana päivänä alkoi muisti palautua. Hieno veto!
Heh, se että sinä käyt palstalla vain öisin humalasssa äitiltäsi salaa ei tietenkään tarkoita että muidenkin niin pitäisi tehdä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kerjäläisistä voi olla montaa mieltä, mutta tuo kehuskeleva sylkemisjuttu on melkoinen rimanalitus kansanedustajalta ja puolueensa puheenjohtajistoon kuuluvalta jannulta.
 

Liitteet

  • IMG_1447.JPG
    IMG_1447.JPG
    134,5 KB · kertaa luettu: 557

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kerjäläisistä voi olla montaa mieltä, mutta tuo kehuskeleva sylkemisjuttu on melkoinen rimanalitus kansanedustajalta ja puolueensa puheenjohtajistoon kuuluvalta jannulta.
Tuon voi ymmärtää niin, että on sylkenyt maahan tai kerjäläisen päälle. Maahan sylkeminen ei tietenkään niin törkeää käytöstä, mutta toki mautonta sekin, kuten millaisella sylkemisellä tahansa kehuskelu Facebookissa tai muualla.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Tuon voi ymmärtää niin, että on sylkenyt maahan tai kerjäläisen päälle. Maahan sylkeminen ei tietenkään niin törkeää käytöstä, mutta toki mautonta sekin, kuten millaisella sylkemisellä tahansa kehuskelu Facebookissa tai muualla.
Eihän se tietenkään niin törkeää käytöstä ole, jos vain maahan syljeskelee. Hyppypotkua rintaan saattaa toki tulla jälkikäteen, mutta joka leikkiin lähtee se leikin kestäköön.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Kerjäläisistä voi olla montaa mieltä, mutta tuo kehuskeleva sylkemisjuttu on melkoinen rimanalitus kansanedustajalta ja puolueensa puheenjohtajistoon kuuluvalta jannulta.

Juu syljeskellä ei tosiaan tarvitse ketään. Todella tökeröä. Vaikka onhan Romanian lahjat paskasakkia, mutta loppupeleissä ei niillä paljoa muita mahdollisuuksia ole. Kuopioon tuotiin näitä viinijuhlille ja kun kymmenen minuutin sisään piknikillä kerrot viisi kertaa että ei ole mitään tarjolla ni ei mene perille... siinä kohtaa alkoi jo huumori loppumaan vaikka onkin elämän varrella tullut vastaan vaikka minkälaista yrittäjää. No onneksi romanit jollain tapaa ymmärtävät venäjää. Se joka toista sylkäisee ni sietää saada turpaansa... säälittävää käytöstä Eerolalta.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Typerää tuollainen syljeskely. Asia olisi varmasti mennyt hyvin perille ilman sitäkin. Nyt syljeskely olikin sitten ainoa asia, joka "meni perille"
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vähän vanhaan asiaan puutun, mutta luulen että hallis on vähän vieraantunut kannattajistaan mitä tulee seksuaaliseen tasa-arvoisuuden. Siinä missä Jussi on akateeminen ja sisäsiisti kabinettirasisti joka vain fantasioi kiiltävistä pistooleista, niin hänen kannattajistaan löytyy punaniskoja joille pesäpallomailat ja peruskoulut ovat lähempänä totuutta ja joille homous ei olekaan niin jees.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Kuuntelin selostajalegendan haastatteleman Teuvo Hakkaraisen haastattelun PerusSuomalaisten vuoden takaisesta Lahden puoluekokouksesta. Alempana linkki vie youtubeen. Mukavan oloinen ja tavallinen kansanmies on Teuvo, ja parantanut hirmuisesti mediaesiintymistä alun "ukko huutaa tornissa" -ujellusten jälkeen. Jotenkin olin aistivinani, että Soinin syrjäyttämistä on valmisteltu huolella jo tuolloin. Lausahdus "vaaleja on tulossa ja gallupit on mitä on...sellanen kutina käy, että se vaalitulos tehdään täällä" jäi vaan jotenkin soimaan päähän.

Teuvo Hakkarainen , 12.6.2016 - YouTube

Se, miten kansakunnan ääni jalkautuu päivän politiikkaan ja sitä myötä päätöksentekoihin ja lainvalmisteluihin, riippuu puolueiden valtarakennelmista. Ja tästä päästäänkin siihen, mistä on julkisuudessa paljon puhuttu, perussuomaisten äänioikeudesta henkilövalinnoista. Sääntöjen mukaan kuka tahansa jäsen voi äänestää, kunhan vaan ilmaantuu paikan päälle. Muissa suurimmissa puolueissa vastaavasti äänestyksen osallistumisen edellytykset ovat monin verran jäykemmät. On kaikenlaisia piirijärjestöjä ja jäsenyydeltä edellytettäviä ikävaatimuksia, joiden kautta harvat ja valitut pääsevät vasta vaikuttamaan.

Muiden puolueiden turhat hierarkiat ilman muuta pois. Niinhän se pörssiyhtiöisäkin pääsääntöisesti menee,että äänioikeus on niillä jäsenillä, ketkä ovat läsnä. Ei sillä, etteikö niiden äänestystapaa olisi kritisoitu vähemmistön näkökulmasta, huolimatta siitä, että heille on suotu erinäisiä suojia enemmistön mielivallalta.

Tätä taustaa vasten pidän perussuomalaisten tapaa enemmän demokraatisempana tapana vaikuttaa äänestämällä. Toki muiden puolueiden säännöt on yhtälailla demokraattisia. Hyvä vai huono asia, mutta luonnollisesti perussuomalaisten mallissa muutokset ja demokratian toteutuminen yksittäiselle kansalaiselle on nopeampaa. Toivon mukaan muutkin puolueet muuttaisivat säännöstöään tähän suuntaan. Ja jos muut puolueet ei muutu, niin näkisin perussuomalaisten mallin osana kasvualustaa populismin kasvulle. Tietäköön se myös suurempia ja näkyvimpiä kampanjoita suurissa puoluekokouksissa. Vaikka kuinka olisi karnevaalimeininkiä, niin ainakin yhteiskunnallinen tietoisuus kansalaisten parissa lisääntyy.

En muuten ole perussuomalainen, enkä muunkaan puolueen jäsen. Ja tuskin koskaan edes liityn mihinkään puolueeseen.

Lisäys: Hauska anekdootti Jussi Halla-ahon haastattelussa, jossa hän ensin valehtelee kirkkain silmin puhumalla neljästä lapsesta (todellisuudessa viisi). Ja puoli minuuttia myöhemmin häntä oikein pyydetään valehtelemaan kalatarina. Täytyy sanoa, etten ole ikinä kuullut yhtä paskaa kalavaletta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Halla-aholta jymy-yllätys presidenttikisaan: Ehdokkaasta valmis esitys – ”Teen sen 4. elokuuta” | Uusi Suomi

Perussuomalaiset on muuttamassa mieltään presidenttikilpailusta. Eivät olekaan lähtemässä tukemaan Niinistöä vaan harkitsevat oman ehdokkaansa asettamista.

Jussi Halla-Ahon mukaan ehdokaskin on jo mietittynä. Paikallisyhdistyksiltä tuli "erittäin selkeä viesti siitä, kuka pitäisi asettaa ehdokkaaksi."

Minä veikkaan Ilja Janitskinia. Laura Huhtasaari tosin ilmoitti halukkuudestaan presidenttikisaan, joten voi olla hänkin. Teuvo Hakkaraisen heitän vielä mustaksi hevoseksi tähän. Iltasanomatkin siteerasivat tuota Uuden Suomen juttua, siinä sanotaan että Jussi ei itse ole lähdössä ehdokkaaksi.

Elämmä mielenkiintoisia aikoja.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täältä myös veikkaus, että kyseessä on Huhtasaari.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Mika Niikko toisi taivaallisen hyvän näkökulman presidenttipeliin.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions

teppana

Jäsen
Huhtasaari tuntuu loogiselta valinnalta. Saadaan pressaväittelyihin väriä kun "Evoluutio on vain teoria ja ihmiset ei ole eläimiä" Huhtasaari pääsee hämmentämään.
 

Tuamas

Jäsen
Ja Kreatiosaaresta persujen presidenttiehdokas täysin odotetusti, toivotaan mahdollisimman rumaa floppia.

Varsinkin kun persuissa ovat vakuuttuneita että pääsee toiselle kierrokselle.

Edit.
Saatiin sitten meidänkin vaaleihin Kremlille oma suosikkiehdokas.

Saa nähdä jääkö vain henkisen tuen asteelle vai tuleeko suoraa rahallista tukea ja/tai IT-tukipalveluita.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös