Persujen vitsipaja onnistuu yllättämään taas.
Perussuomalaisten raportti: Toimittajat elävät punavihreässä kuplassa – viestinnän tutkijan mukaan jutut ovat neutraaleja - Perussuomalaiset - Politiikka - Helsingin Sanomat
"Perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perusta julkaisi perjantaina raportin, jossa väitetään toimittajien elävän punavihreässä kuplassa. Siinä tiedetoimittaja
Marko Hamilo kirjoittaa, että toimittajien keskuudessa vihreiden ja vasemmiston kannatus on yliedustettuna koko väestöön verrattuna."
""Maailmalla tehdyt tutkimukset osoittavat, että toimittajat kannattavat enemmän arvoliberaaleja ja vasemmistolaisia puolueita kuin väestö keskimäärin. Suomessa tehdyt mielipidetutkimukset osoittavat samansuuntaisia tuloksia – toimittajien keskuudessa vihreät nauttivat vankkaa kannatusta, kun taas perussuomalaiset on mediaväen keskuudessa vähiten suosittu puolue."
...
Siis onpa järisyttävää kerrassaan, että koulutuksensa myötä itsenäiseen ajatteluun ja perusteelliseen järkeilyyn tottuneet toimittajat ovat enimmäkseen päätyneet kannattamaan arvoliberaaleja ja vasemmistolaisia ajatuksia. En ymmärrä, miten tämä on mahdollista.
Yritin raporttiakin lukea, mutta se oli niin naurettavaa paskaa että jäi kesken ennen puoltaväliä. Siinä kohtaa kun verrattiin punavihreässä kuplassa asuvien suhtautumista metsästykseen ja yksityisautoiluun siihen miten maaseudulla asuva suhtautuu homoihin.
Tämä lainaus oikeastaan tiivistää siihen mennessä kaiken oleellisen:
"Tässä raportissa ei ole pyrkimystä näyttää toteen, että suomalainen media kirjoittaa perussuomalaisista ennakkoluuloisesti, vääristelevästi, tarkoitushakuisesti ja halveksuvasti. Varsinkin niin sanotun etelän median, siis etenkin Helsingin Sanomien ja Ylen, ennakkoluulot perussuomalaisia ja heidän edustamaansa arvokonservatiivista politiikkaa kohtaan yleisemminkin ovat niin käsinkosketeltavan todellisia, ettei niitä voisi järjellisesti kiistää.
Vaikka suomalaisen median ennakkoluulot perussuomalaisia kohtaan voisi näyttää tällaisen akateemisen tutkimuksen avulla toteen, se tuskin vakuuttaisi tutkimuksen kohteita, politiikasta kirjoittavia toimittajia. Niille, jotka ymmärtävät ilmiön muutenkin, ei sen tieteellinen vahvistaminen toisi mitään lisäinformaatiota."
Ja yhtenä raportin tarkoituksena on kuulemma yhteiskunnallisen keskustelun tason nostaminen.