Perussuomalaiset

  • 5 558 039
  • 44 537

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tarkoitan sitä, että yhteiskuntarauhan ylläpitämiseksi ja rikollisuuden kasvamisen ehkäisemiseksi voidaan katsoa heikosti toimeentulevien tukemisen olevan järkevää. Sen sijaan en pidä järkevänä sitä, että tänne raahataan täysin vailla toimeentulonhankkimiskykyä olevia väkisin lisää.

Olisiko sinulla tällä kertaa väitteesi tueksi jotain lähdettä? Sellaista, josta kykenet selvittämään ihmisten äänestyskäyttäytymistä. Löytyisiköhän sieltä yhtäläisyysmerkki kokoomuksen äänestäjien motiivien ja Kimmo Sasin edustaman liikennekäyttäytymisen välillä?

Et vastannut kysymykseeni siitä, millä perustelet nimenomaan tuon kotimaisten pummien hyysäämisen. Eikö olisi yhteiskunnan kannalta järkevämpää kaikilla tavoin heittää heidät yli laidan, minkä jälkeen ottaisimme maahan uutta verta, mistä saisimme järkevällä yhteiskuntaan sopeuttamisella uusia veronmaksajia? Sen sijaan, että annamme pummeille yhteisestä kassasta lisää viinaa, näin hieman Timpan vertauksia lainatakseni.

Toki edellinen malli on kärjistys, mutta niin ovat persujenkin populismioksennukset.

Korrelaatio kokoomusta äänestävien ja esim. tulotason välillä on niin selvä ja kaikkien tiedossa, ettei minun tarvitse siihen mitään tutkimustuloksia tänne ryhtyä kaivamaan. Kaiva itse, jos kiinnostaa. Uskoisin löytyvän googlettamalla aika helposti.
 

Wolves

Jäsen
Kun Kreikka ei tule velkojaan maksamaan ja takaukset laukeavat maksuun, niin siinä sitä maksamista riittää.

(Tämä ei ole viittaus Toejoen poliittiseen suuntautumiseen)

Tästähän voi tehdä sellaisen johtopäätöksen, että Persuthan ovat besserwissereitä parhaasta päästä. Odotellaan että päästään tokaisemaan jälkikäteen, että "mitä me sanoimme" sen sijaan, että oikeasti asialle mitään tehtäisiin.

Tästähän kertoo myös se, että persut päättivät jäädä "vaalivoittajina" oppositioon räksyttämään, sen sijaan että oikeasti olisivat mitään yrittäneet tehdä.
 
Ymmärrän periaatteessa oikein hyvin ajatuskulkusi tässä omat vs. vieraat asiassa, mutta nämä skenariot siitä kuinka Suomi on mamujen ja Eu:n yhteisvaikutuksesta kohta selvitystilassa ovat oikeasti hassuja. Näkee että Timo-sedän puulusikka on uponnut hyvin pikku-Veikon suuhun: Persu-puuroa pseudo-rasistisella voisilmällä, kansallisravintoamme kesällä 2011.

Enhän minä selvitystilasta ole väittämiä esittänyt.
Tosiasia on kuitenkin se, että Suomi velkaantuu koko ajan lisää ja Vanhasen-Kiviniemen-Kataisen seikkailupolitiikka tekee vielä tuntuvamman loven Suomi-äidin kukkaroon. On siis vain kohtalaista, että kyseisen politiikan puolesta äänestäneet osallistuvat tappioiden kuittaamiseen.
Valitettavasti tuo äänestyskäyttäytyminen vaikuttaa siihen, että Veikon puurolusikkalle on käyttöä yhä harvemmin. Rasismi-silmiä en niele, vaikka sitä tyrkytätkin. Tänäänkin autoin vapaaehtoisesti mamua mainosilmoituksen tekemisessä.
 
Et vastannut kysymykseeni siitä, millä perustelet nimenomaan tuon kotimaisten pummien hyysäämisen. Eikö olisi yhteiskunnan kannalta järkevämpää kaikilla tavoin heittää heidät yli laidan, minkä jälkeen ottaisimme maahan uutta verta, mistä saisimme järkevällä yhteiskuntaan sopeuttamisella uusia veronmaksajia?

Toki edellinen malli on kärjistys, mutta niin ovat persujenkin populismioksennukset.

Kaiva itse, jos kiinnostaa.

Mainitsemasi kotimaiset pummit ovat syntyneet tänne ja heidän viskaamisensa laidan yli on toki yksi keino, mutta minä en sitä käyttäisi. Ehkä siksi en äänestäkään kokoomusta. Lisäksi tiedän riittävästi esimerkkejä, jotka ovat lyhyehkön paussin jälkeen löytäneet polun pään ja nousseet nettomaksajiksi.

Ja kyllä se populistinen jauhanta osataan vallan hyvin siellä ruiskukkapellossa. Sitä kuulee Toivolaisten perustelevan tukipaketteja "suomalaisten työpaikkojen turvaamisella". Ei olisi hyväksi kansansuosiolle mainita, että todellisuudessa halutaan siirtää tappiot yksityisiltä luotottajilta veronmaksajille. Gallupit tosin antavat viitteitä siitä, että Suomessa yhä useamman ihmisen vastaanottimet ovat oppineet muuttamaan "suomalaisten työpaikkojen turvaamisen" todelliselle suomen kielelle.

Kerrassaan fantastinen tapa käydä keskustelua. Esitetään väittämä ja sen jälkeen käsketään vastapuoli etsimään lähdeviitteet.

SaiPa2000 kirjoitti:
Tästähän voi tehdä sellaisen johtopäätöksen, että Persuthan ovat besserwissereitä parhaasta päästä. Odotellaan että päästään tokaisemaan jälkikäteen, että "mitä me sanoimme" sen sijaan, että oikeasti asialle mitään tehtäisiin.

Muistaakseni Persujen taholla oltiin jo ennen Kreikan "lainaa" taipuvaisia uskomaan, että Kreikka ei tule takaisin maksamaan. Eli etukäteen, ei jälkikäteen.
 

Wolves

Jäsen
Muistaakseni Persujen taholla oltiin jo ennen Kreikan "lainaa" taipuvaisia uskomaan, että Kreikka ei tule takaisin maksamaan. Eli etukäteen, ei jälkikäteen.

Tätä juuri tarkoitin. Tällähetkellä puh. johtaja Soini hieroo karvaisia käsiään yhteen, odottaen sitä mahdollista hetkeä, kun Kreikan takaukset putoaa suomalaisten maksettavaksi ja siinä kohtaa kuuluu lause "mitä me sanoimme".

Se onko persut todellisuudessa mitään asian eteen tehneet ennen tuota lausumaa onkin se pointtini.

Besserwissermismiä parhaimmillaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Se onko persut todellisuudessa mitään asian eteen tehneet ennen tuota lausumaa onkin se pointtini.

Sähän olet ihan sekaisin. Persut eivät antaneet hallitusneuvotteluissa periksi Kokoomuksen EU-linjalle vaan yrittivät muuttaa Suomen EU-politiikkaa, mutta tähän Katainen ei suostunut. Eli kyllähän he tekivät mitä tuolla kannatuksella vaan oli mahdollista tehdä EU-politiikan suhteen. Jos he olisivat menneet hallitukseen äänestämään vastaan, ymmärtäisin silloin kritiikkisi.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Eikös Persut nimenomaan yrittäneet päästä hallitukseen estämään Suomen osallistumisen vakausrahastoihin? Hallitukseen pääsyn ehtona oli, että vakausrahastoille sanotaan kyllä ja kun vielä vaihtoehtoisia takinkääntäjiä löytyi Kataiselle riittävästi, niin homma oli siinä. Vaihtoehtona oli siis mennä "vaikuttamaan" hallitukseen, jonne pääsyn ehtona oli lupaus olla vaikuttamatta.

Muistin virkistämiseksi tarinahan meni jotensakin niin, että kun Soini neuvotteli hallituspaikasta, niin media huusi "TAKINKÄÄNTÄJÄ" ja kun Soini ei kääntänyt takkiaan, niin media huusi "VASTUUNPAKOILIJA". :)

edit. hidas
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tänäänkin autoin vapaaehtoisesti mamua mainosilmoituksen tekemisessä.

Tuo r-sana on siitä metka että kun sen ottaa esiin vaikka hassuttelutarkoituksessa, on kohde samantien selittämässä miten on tänään, eilen, viime kuussa tai joskus kätellyt neekeriä, hymyillyt vietnamilaiselle vauvalle ja haistanut sporassa ählämin pierun

Enkä minä sinua suoraan rasistiksi väittänytkään, osa kommenteistasi vain on kuin suoraan jostakin oppikirjasta ja se liittää sinut mielestäni laajempaan viitekehykseen.

Toisaalta, se että homma ns. kulkee yksittäistilanteissa ei vielä tarkoita etteikö henkilöllä voisi olla rasistisia asenteita. Tämäkin on yksi niistä asioita jotka Suomessa ymmärretään liian mustavalkoisesti. Ihminen joko on tai ei ole rasisti, jos on, niin vihaa kaikkia ulkomaalaisia joka hetki ja koko ajan ja jos ei, niin sitten palvoo neekeriä suu vaahdossa.

Keitä muuten ovat ne ihmiset jotka raahaavat, roudaavat yms. mamuja tänne koko ajan lisää? Maahanmuuttoroudari? Onko se vähän niin kuin rock-bändin roudari värikkäämmissä vaatteissa?
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Helvetisti on ollut näilläkin palstoilla puhetta pummien ja loisien hyysäämisestä.

Ainoa taho. joka oikeasti tarttuu konkreettisesti tähän ongelmaan, on tämä ns. kolmas sektori, jota edellinen hallitus oli alas ajamassa kilpailua vääristävänä ja EU-direktiivien vastaisena.

Eilen Ajankohtaisessa Kakkosessa työministeri Ihalainen sanoi, että kolmannen sektorin tuki- eli tempputyöllistäminen nostetaan sille kuuluvaan arvoon.

Ideana tässä on, että ympäri maata sijaitsevien työttömien ja vajaakuntoisten työkeskusten edellytyksiä tullaan vahvistamaan ja mahdollisimman moni saadaan tekemään edes vähän hyödyllistä työtä lähinna kierrätyksen ja korjaustoiminnan parissa.

Kaikista puutteistaan huolimatta aina parempi on edes tuettu työllistäminen kuin se, että porukoita ruokitaan vastikeetta kotiin patjoille.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Muistin virkistämiseksi tarinahan meni jotensakin niin, että kun Soini neuvotteli hallituspaikasta, niin media huusi "TAKINKÄÄNTÄJÄ" ja kun Soini ei kääntänyt takkiaan, niin media huusi "VASTUUNPAKOILIJA".

Mutta Suuri ja Mahtava Timo ei taipunut vaan junttasi hehtoperseensä tiukemmin penkkiin, nosti Hk:n Sinisen paksuisen sormensa ja jylähti: EI, EI ja vielä kerran EI; EI kaikelle, EI, EI, EI ja siksi hän onkin niin merkittävä valtionpäänmies, suurin sitten Kekkosen.

Hallitukseen meno olisi Persujen tuho mentiin sinne millä ehdoin tahansa, paitsi jos kyseessä olisi yksipuoluehallitus jolloin puolue saisi tehdä päätöksiä eikä tarvitsisi edes olla koko ajan eri mieltä kaikkien kanssa.
 

Wolves

Jäsen
Persut eivät antaneet hallitusneuvotteluissa periksi Kokoomuksen EU-linjalle vaan yrittivät muuttaa Suomen EU-politiikkaa, mutta tähän Katainen ei suostunut.

Niin korjataan sen verran että kyllä demaritkin siinä mukana olivat. Eli voisi sanoa, että persut haukkasivat liian suuren palan kakkua kerralla.

Perussuomalaisten politiikassa kun ilmeisesti ei olla sisäistetty ajatusmaailmaa, jossa antamalla jotain, saa myös jotain. Nyt Persut yritävät vain ottaa ja muut pitävät heti tiukasti omistaan kiinni.

Lainaus Wikipediasta kirjoitti:
Perussuomalaisille tarjottiin myös pääsyä hallitusneuvotteluihin. Toukokuussa perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti kuitenkin puolueensa jäävän oppositioon, koska hän ei voinut hyväksyä kokoomuksen ja SDP:n EU-politiikkaa.

Ja sinun mielestäsi persuilla on varaa aamu-tv:ssä/vastaavassa nyt ja tulevaisuudessa huudella "mitä me sanoimme"?

Editoidaan perään: Eli viittaan nyt tällä besserwissermismillä Sampo Terhon Maanantain Aamu-tv haastatteluun, jossa mies puhui erittäin viisaita Euroopan velkakriisistä, mutta osassa haastattelua rivien välistä pystyi helposti lukemaan, että takuuvarmasti Persuilta tulee "mitä me sanoimme" lause irtoamaan, mikäli Kreikan takuut lävähtävät suomalaisten maksettavaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Editoidaan perään: Eli viittaan nyt tällä besserwissermismillä Sampo Terhon Maanantain Aamu-tv haastatteluun, jossa mies puhui erittäin viisaita Euroopan velkakriisistä, mutta osassa haastattelua rivien välistä pystyi helposti lukemaan, että takuuvarmasti Persuilta tulee "mitä me sanoimme" lause irtoamaan, mikäli Kreikan takuut lävähtävät suomalaisten maksettavaksi.

Onko siinä jotain vikaa, että niin sanoo? Niin toimisivat jokaikinen puolue samanlaisessa tilanteessa! Ei ole persujen vika, että he ovat oikeassa ja muut väärässä.

Ei kai persujen hallituksesta poisjäänti nyt vaan herätä toisissa liikaa katkeruutta kun eivät halunneet sotkea kättänsä paskaan jonka Suomi-neidon housuun valumisen he ainoina näkivät. Kataisen johdolla ja Urpilaisen myötävaikutuksella paskaan hukutaan eikä sitä voi laittaa Soinin ja kumppanien syyksi. Katainen johti hallitusneuvotteluja eikä Urpilainenkaan halunnut laittaa stoppia tukipaketeille ja tässä sitä nyt ollaan.
 

Wolves

Jäsen
Onko siinä jotain vikaa, että niin sanoo? Niin toimisivat jokaikinen puolue samanlaisessa tilanteessa! Ei ole persujen vika, että he ovat oikeassa ja muut väärässä.

Ei ole, mutta siinä kohta kun näin julkisesti tekee, saa lähes automaationa "Besserwisser" lisänimen.

Ei kai persujen hallituksesta poisjäänti nyt vaan herätä toisissa liikaa katkeruutta kun eivät halunneet sotkea kättänsä paskaan jonka Suomi-neidon housuun valumisen he ainoina näkivät.

Tätä tarkoitin, kun sanoin, että Persuilla näemmä tuo ajatusmaailma on kieroutunut, kun puolue luulee saavansa kaiken vain tokaisemalla, että "Me johdamme Suomen parempaa tulevaisuuteen".

Kuten Vellihousu aiemmin totesi, niin Persujen puoluetoimistossa ilmeisesti kuvitellaan Suomessa olevan yksipuoluejärjestelmä, jossa yksi vie ja muut vikisee. Nykyaikaisena esimerkkinä kävisi esimerkiksi Kiina, jossa muita puolueita ei edes sallita. Kun joku tämän kävisi kertomassa Soinillekkin.

Kataisen johdolla ja Urpilaisen myötävaikutuksella paskaan hukutaan eikä sitä voi laittaa Soinin ja kumppanien syyksi.

Ei voi JOS näin käy, mutta kerrotko minulle olemmeko jo hukkuneet vai tulemmeko täysin 100% varmuudella hukkumaan?
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko siinä jotain vikaa, että niin sanoo? Niin toimisivat jokaikinen puolue samanlaisessa tilanteessa! Ei ole persujen vika, että he ovat oikeassa ja muut väärässä.

Ei kai persujen hallituksesta poisjäänti nyt vaan herätä toisissa liikaa katkeruutta kun eivät halunneet sotkea kättänsä paskaan jonka Suomi-neidon housuun valumisen he ainoina näkivät. Kataisen johdolla ja Urpilaisen myötävaikutuksella paskaan hukutaan eikä sitä voi laittaa Soinin ja kumppanien syyksi. Katainen johti hallitusneuvotteluja eikä Urpilainenkaan halunnut laittaa stoppia tukipaketeille ja tässä sitä nyt ollaan.

Tässä on nyt se peruskysymys edessä, että mitä erilaisilla valinnoilla olisi saavutettu? Vähän sama kuin tulipalopaikalla vittuilee palokunnalle, että "Ette se sitä sammumaan saa. Ei kannata yrittää." Ja jos sitten niin käy, niin naureskelee raunioilla, että mitäs minä sanoin.

Kreikan jättäminen yksin ongelmineen ei olisi auttanut ketään. Kreikkaa ei auta velkojen maksamatta jättäminen, Euroa ei auta Kreikan erottaminen, Suomea ei auta eurosta eroaminen, Suomea ei auta pankkien kaatuminen.

Auttamisyritykset joko auttavat tai eivät, lisäaikaa niillä ainakin saadaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sähän olet ihan sekaisin. Persut eivät antaneet hallitusneuvotteluissa periksi Kokoomuksen EU-linjalle vaan yrittivät muuttaa Suomen EU-politiikkaa, mutta tähän Katainen ei suostunut. Eli kyllähän he tekivät mitä tuolla kannatuksella vaan oli mahdollista tehdä EU-politiikan suhteen. Jos he olisivat menneet hallitukseen äänestämään vastaan, ymmärtäisin silloin kritiikkisi.

Työmies Matti Putkonen kertoi Suomi-Areenan keskustelussa, että Perussuomalaiset olisivat antaneet hallitukselle luvan äänestää kolme kertaa tukipakettien puolesta, mutta tämän jälkeen linja olisi muuttunut.

Se, mikä minua häiritsee Perussuomalaisten tyylissä arvostella näitä tukipaketteja, on vaihtoehdottomuus. Perussuomalaiset eivät ole kertoneet omaa vaihtoehtoa, mitä tapahtuu mikäli Suomi jättäytyy ulos EU:n ytimestä. Putkonen puhui tuossa samassa keskustelussa Etelä-Euroopan valtioiden irrottamisesta EU:sta, mahtaako Suomella riittää voimaa tähän?

Tuon paneelin tärkein viesti oli se, että kaikki mitä tässä kriisissä tehdään pitää tehdä hallitusti, se tulee aina halvemmaksi kuin hallitsematon romahdus.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei ole persujen vika, että he ovat oikeassa ja muut väärässä.

Perussuomalaiset - Suomen viattomin puolue.

Itselleni Persuista tulevat aina mieleen Porin Ässien kannattajat ja nykyään kutsunkin Ässien pelejä puolitosissani Persujen puoluekokoukseksi. Gentlemanin esimerkki palokunnalle vittuilusta stemmaa hyvin tämän ajatteluni kanssa.

Tämä on ehkä hieman abstraktia läppää tänne asiamiesten palstalle, siirryn tästä toisaalle taiteilemaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Perussuomalaiset eivät ole kertoneet omaa vaihtoehtoa, mitä tapahtuu mikäli Suomi jättäytyy ulos EU:n ytimestä.
Mitä Suomi on hyötynyt kuulumisesta EU:n "ytimeen"? Iso-Britannia voidaan varmaan yhteisymmärryksessä sijoittaa EU:n ytimen ulkopuolelle, miten tämä on haitannut Iso-Britanniaa?
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Mitä Suomi on hyötynyt kuulumisesta EU:n "ytimeen"? Iso-Britannia voidaan varmaan yhteisymmärryksessä sijoittaa EU:n ytimen ulkopuolelle, miten tämä on haitannut Iso-Britanniaa?

Otetaan nämä aspektit nyt kuitenkin huomioon: Suomi liittyi EU:hun vuonna 1995 ja euroon vuonna 2002 - ei vuonna 2011. Suomiko ei ole hyötynyt tästä näinä vuosina?

Tässä IS:n analyysi missä mennään:

Torstain j: Markkinat kaaoksessa, korot nousevat, euro hajoaa - Ilta-Sanomat
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä Suomi on hyötynyt kuulumisesta EU:n "ytimeen"? Iso-Britannia voidaan varmaan yhteisymmärryksessä sijoittaa EU:n ytimen ulkopuolelle, miten tämä on haitannut Iso-Britanniaa?

Tämä oli varmaan vedätys? Vai vertaatko todella Iso-Britannian ja Suomen talouksia toisiinsa?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Otetaan nämä aspektit nyt kuitenkin huomioon: Suomi liittyi EU:hun vuonna 1995 ja euroon vuonna 2002 - ei vuonna 2011. Suomiko ei ole hyötynyt tästä näinä vuosina?
En kirjoittanut pelkän EU:n tuomista hyödyistä (joita en lähde kyseenalaistamaan), vaan TosiFanin kirjoituksissa esiintyneen EU:n "ytimeen" kuulumisen hyödyistä.
Tämä oli varmaan vedätys? Vai vertaatko todella Iso-Britannian ja Suomen talouksia toisiinsa.
Unohdetaan Iso-Britannia. Kerrotko vähän lisää tästä EU:n ytimestä?
 
Se, mikä minua häiritsee Perussuomalaisten tyylissä arvostella näitä tukipaketteja, on vaihtoehdottomuus. Perussuomalaiset eivät ole kertoneet omaa vaihtoehtoa, mitä tapahtuu mikäli Suomi jättäytyy ulos EU:n ytimestä.


Ruotsi ei ole lähtenyt jokaiseen pakettiin mukaan. Voidaanko näin ollen todeta, että Ruotsi ei ole EU:n ytimessä? Ja jos voidaan, niin voidaanko päätellä, että Ruotsin talous on rapakunnossa ja vienti ei vedä?
Eilisessä Kauppalehdessä surkuteltiin, kun ruotsalaiset sahat hyötyvät halvasta kruunusta.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна


Vuosi sitten Kreikan pakettia perusteltiin sillä, että kriisi saadaan suljettua Kreikkaan. Ei saatu. Nyt IS:n analyysi lähtee siitä, että taas kriisi saadaan suljettua Kreikkaan, jos vipataan lisää rahaa.

Vaihtoehto 2:ssa esitetään, että vientivetoisilla aloilla kymmenet tuhannet ihmiset jäävät työttömiksi, vaikka euro heikkenisi. On se kumma, miten vienti heikkenee, jos tuotteen hinta laskee.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mainitsemasi kotimaiset pummit ovat syntyneet tänne ja heidän viskaamisensa laidan yli on toki yksi keino, mutta minä en sitä käyttäisi. Ehkä siksi en äänestäkään kokoomusta. Lisäksi tiedän riittävästi esimerkkejä, jotka ovat lyhyehkön paussin jälkeen löytäneet polun pään ja nousseet nettomaksajiksi.

No niin, vastasit sentään kysymykseen. Eli syntyperä on sinulle ratkaiseva asia. Riippumatta siitä, onko henkilöstä mitään hyötyä yhteiskunnalle. Tämä vastauksesi kuvaa hyvin koko persujen ajattelua. Vain syntyperällä on merkitystä Jep, jep. Kuinka ihanaa kansan syviin riveihin vetoavaa!

On varmasti esimerkkejä pummien muuttumisesta takaisin yhteiskuntakelpoiseksi. Samoin on esimerkkejä pakolaisten muuttumisesta veronmaksajiksi.

Ja kyllä se populistinen jauhanta osataan vallan hyvin siellä ruiskukkapellossa. Sitä kuulee Toivolaisten perustelevan tukipaketteja "suomalaisten työpaikkojen turvaamisella". Ei olisi hyväksi kansansuosiolle mainita, että todellisuudessa halutaan siirtää tappiot yksityisiltä luotottajilta veronmaksajille. Gallupit tosin antavat viitteitä siitä, että Suomessa yhä useamman ihmisen vastaanottimet ovat oppineet muuttamaan "suomalaisten työpaikkojen turvaamisen" todelliselle suomen kielelle.

Toisin kuin persut, lähes kaikissa muissa puolueissa on ymmärretty se, että Suomen kansantalous ei ole omavarainen vaan täysin riippuvainen ympäröivästä maailmasta. Näin ollen emme voi myöskään eristäytyä puuhastelemaan omaa soinilaista talouspolitiikkaamme tänne Pohjan perukoille.

Eilisessä Kauppalehdessä oli muuten hyvää settiä, kun isolta yritysjohtajalta kysyttiin näkemystä omaan kansallisvaluuttaan palaamisesta. Kannattaa lukea.

Mitä kokoomuksen kansansuosioon tulee, sehän on ollut jo pitkään vakaalla pohjalla. En näe siinä kyllä lainkaan huolestuttavia piirteitä (korostetaan vielä, että en kuulu mihinkään puolueeseen). Persujen populismiin perustuva vouhkaaminen nyt aikansa jaksaa kiinnostaa tiettyä kansanosaa. So what? Sekin on täysin normaali ilmiö.

Kerrassaan fantastinen tapa käydä keskustelua. Esitetään väittämä ja sen jälkeen käsketään vastapuoli etsimään lähdeviitteet.

Järkevään keskusteluun kuuluu se, ettei itsestäänselvyyksiä tarvitse sen kummemmin todistella tai etsiä niihin lähdeviitteitä. Muutoinhan keskustelu ei etenisi lainkaan. Sen sijaan jos esittää jonkun uuden väitteen tai väitteen, jolla ei ole yleisesti hyväksyttyä näkemystä, on lähdeviittaus paikallaan. En mahda sille mitään, enkä varsinkaan vaivaudu sinua valistamaan, jos et ole selvillä yleisistä asioista.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vuosi sitten Kreikan pakettia perusteltiin sillä, että kriisi saadaan suljettua Kreikkaan. Ei saatu. Nyt IS:n analyysi lähtee siitä, että taas kriisi saadaan suljettua Kreikkaan, jos vipataan lisää rahaa.

Kukaan ei tiedä, saadaanko kriisiä nytkään suljettua mihinkään. Rajausyrityksestä tässä nytkin on kyse. Se on kuitenkin varmaa, että sivustakatselu ei auta mitään.

Vaihtoehto 2:ssa esitetään, että vientivetoisilla aloilla kymmenet tuhannet ihmiset jäävät työttömiksi, vaikka euro heikkenisi. On se kumma, miten vienti heikkenee, jos tuotteen hinta laskee.

Niin, tuossahan on kyse kansainvälisen taantuman skenaariosta. Ei ole väliä sen mitä tuote maksaa, kun kukaan ei pysty/halua sitä ostaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös