Perussuomalaiset

  • 5 473 243
  • 44 072

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Otetaan enemmän ihmisiä niistä etnisistä ryhmistä jotka sopeutuvat Suomeen tilastollisesti parhaiten ja ei oteta ihmisiä niistä etnisistä ryhmistä jotka sopeutuvat tilastollisesti huonoiten.

Kyllä. Juuri näin yksinkertaista se on. Klapusta vaan katotaan että "jaaha, tuut Somaliasta, Somaliasta tulleiden työttömyysprosentti oli viime vuonna se ja se joten sustakin tulee todennäköisesti työtön, ei oteta ja sitten seuraava".

Mutta eikö poikkeuksia voitaisi tehdä jos jollakin on vaikka iso kyrpä, hyvät hampaat, paksu hauis tai joku muu ominaisuus jonka voidaan ajatella tuottavan iloa ja hyötyä meillä suomalaisille? Tai miten olisi hyvä koulutus? Kamoon, somalialainen lääkäri. Eikö lääkäri ole lääkäri vaikka kuuluisi mihin ryhmään? Ai niin, steissillä hengaa somaleita. Otetaan saksalainen mieluummin.

Miten muuten määritellään hyvä sopeutuminen? Mikä on se tilasto joka kaikista aukottomimmin mittaa ihmisen sopeutumista toiseen maahan? Kuka sen sopeutumisen paras määrittäjä ja asiantuntija oikeastaan on? Ei kai vaan ole olemassa sellaistakin mahdollisuutta että tämän tietää parhaiten se joka yrittää sopeutua; ei, kyllä Teuvo Hakkarainen tietää paremmin onko joku sopeutunut tänne vai ei. Ei tartte kuin ajaa taksilla steissin ohi tilastot käpälässä. Siinä se totuus on, mustaa valkoisella. Kirjaimellisesti.

Mielestäni Suomen lipusta voitaisiin poistaa siniristi ja kirjoittaa vain valkealle pohjalle mustalla 1+1=2. Se kuvaisi parhaiten tämän maan nykyistä henkistä ilmapiiriä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Olisi mielenkiintoista kuulla maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvilta, että miten "parempia" maahanmuuttajia Suomeen saadaan?

Hyvin yksinkertaista. Luomalla jonkinsortin pisteytysmalli, jonka perusteella näitä parempia maahanmuuttajia saadaan Suomeen. Pisteytysmalli kyllä karsii joukosta pois "loiset", joilla ei ole näennäisesti mitään annettavaa maallemme. Ja jos luodaan pisteytysmalli, niin syrjintää ei välttämättä tarvitse kohdentaa johonkin tiettyyn kansanryhmään, vaan kielteinen päätös koskee vain yksilöä, joka ei täytä valittuja ehtoja.

vlad.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hyvin yksinkertaista. Luomalla jonkinsortin pisteytysmalli, jonka perusteella näitä parempia maahanmuuttajia saadaan Suomeen.

Yksinkertaisia nämä asiat ovat tuskin koskaan, mutta jotain tällaista minäkin pitäisin järkevimpänä jos/kun maahanmuuttoa tiukennetaan. Puheet jostakin "tilastollisesti huonommin sopeutuvista etnisistä ryhmistä" joiden maahanmuutto tulisi pysäyttää tilastojen perusteella ovat oikeasti sitä itseään, ärrää ja äffää.
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
Tämä on maailman yksinkertaisin asia...

Tämä on oikeasti hyvin yksinkertaista...

Kyllä. Juuri näin yksinkertaista se on....

Hyvin yksinkertaista...

Uskallan kyllä väittää, että se joka luulee tähän asiaan löytyvän yksinkertainen ratkaisu on todennäköisesti väärässä. Täytyy kuitenkin muistaa, että tässä on ensisijaisesti kyse ihmisistä. On mahdotonta luokitella eri ryhmiä "hyviin" ja "huonoihin" ja sen mukaan sitten myöntää oleskelulupia. Omat kokemukset maahanmuutajien kanssa työskentelystä ja osin siviilielämänkin puolelta on saanut minut ainakin vakuuttuneeksi siitä, että samat ihmistyypit löytyy kaikkialta, kansallisuuksista, uskonnoista ja ihonväristä riippumatta.

Ongelma tässä on se, että ainakin osa tänne tulleista ei koskaan pääse osaksi yhteiskuntaa vaan elävät omissa, pienissä porukoissa yhteiskunnan ulkopuolella. Onko tälle tehtävissä joitan mitä ei vielä ole tehty? Saataisiinko maahanmuuttajat esim. työelämään tehokkaammin jollain muulla keinoilla kuin mitä nyt on käytössä?

Paras ratkaisu maahanmuuton ongelmiin ei siis ole se, että rajalla valitaan parhaiten sopivia tai suljetaan rajat kokonaan vaan se, että täällä jo olevat ja jatkossa tänne tulevat pitää saada mahdollisimman nopeasti mukaan työelämään sekä auttaa heitä pääsemään osaksi yhteiskuntaa muutenkin. Mitenkä tuo sitten tehtäisiin, sitä en tiedä mutta yksinkertaista se ei ainakaan tule olemaan...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Uskallan kyllä väittää, että se joka luulee tähän asiaan löytyvän yksinkertainen ratkaisu on todennäköisesti väärässä. Täytyy kuitenkin muistaa, että tässä on ensisijaisesti kyse ihmisistä. On mahdotonta luokitella eri ryhmiä "hyviin" ja "huonoihin" ja sen mukaan sitten myöntää oleskelulupia.

Eihän se todellisuudessa ole yksinkertaista, jos kaikki tehdään alusta alkaen itse mutta pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen vaan otetaan mallia muualta, esim. Kanadasta. Jos luodaan pisteytysmalli, niin sehän ei raakkaa pois johonkin ihmisryhmään (esim. somaleihin) kuuluvia vaan se raakkaa pois vain yksilöt, joiden ei uskota sopeutuvan suomalaiseen yhteiskuntaan ja tätä minä pidän kaikesta huolimatta järkevämpänä vaihtoehtona kuin sitä, että turvaudutaan pelkkiin tilastoihin. Niiden perusteella kun voidaan sitten raakata pois kokonaisia ihmisryhmiä, jos tilastollisesti näyttää siltä, että ko. ryhmä nousee selkeästi esille tilastollisesta keskiarvosta, mikä kohtelee väärin yksilöitä, jotka ovat sopeutumiskykyisiä. Toki mikään malli ei ole 100 % varma mutta mielummin ottaisin käyttöön pisteytysmallin kuin pelkkiin tilastoihin tuijottamisen. Ja tässä kohdin voin todeta, että kantani on hiukan muuttunut. Aiemmin olin valmis raakkaamaan tilastojen perusteella pois kaikki tilastollisesta keskiarvosta negatiivisesti poikkeavat ryhmät mutta nyt mielummin pisteytyksen kautta vain ne henkilöt, joiden ei uskota sopeutuvan yhteiskuntaamme.

vlad.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Persut rasismia vastaan:

Perussuomalaisilta julkilausuma rasismia vastaan - HS.fi - Politiikka

Varsinkin tämä osuus herättää huomiota:

"Tuomitsemme yhtäläisesti kaikki hyökkäykset ihmisen fyysistä koskemattomuutta vastaan riippumatta siitä, mitä etnistä tai muuta ryhmää uhri ja tekijä edustavat, ja riippumatta siitä, onko teon takana rasistisia motiiveja, muita motiiveja, vai ei lainkaan motiivia.

Tuomitsemme kaiken etniseen taustaan, kieleen, kulttuuriin, uskontoon tai vastaavaan seikkaan perustuvan syrjinnän tai suosimisen työmarkkinoilla, koulutuksessa ja muissa yhteyksissä.
"

Helsingin kaupunki ei välttämättä ole innoisaan julistuksesta, koska Helsinki asettaa maahanmuuttajat virallisesti tiedonannossaan kantaväestön edelle rekrytoinnissa (ilmeisesti siksi, jotta voidaan väittää ettei bussit enää kulkisi ilman mamuja ;)

Boldattu kohta on taas hyvää piikittelyä naurettavia "viharikoksia" kohtaan. Pahoinpitely ym. häirökäyttäytyminen pitäisi olla aina yhtä tuomittavaa, riippumatta mitä etnisyyttä uhri ja rikkoja edustaa.
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
...pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen vaan otetaan mallia muualta, esim. Kanadasta...

Ehdottomasti oppia voi ja pitääkin ottaa sieltä missä asiasta on enemmän kokemusta, ei kai kukaan halua Suomeen samoja ongelmia kuin mitä on esimerkiksi Ruotsissa, oli syyt ongelmiin sitten mitä tahansa.

Mietin vaan sitä, että syntyvätkö ongelmat jo ennen vai vasta maahanmuuton jälkeen, eli toimiiko sopeuttaminen yhteiskuntaan niin kuin sen pitäisi?

Toki ymmärrän, että on olemassa syitä mitkä helpottavat sopeutumista (koulutus -, etninen - ja uskonnollinen tausta) mutta olisiko mahdollista löytää keinoja joilla kaikki maahanmuuttajat saataisiin sopeutettua? Täytyy kuitenkin muistaa, että maahanmuuton syitä tämän työn perässä muuttamisen lisäksi on myös eettiset syyt, siihen tuollainen pisteytys sopii kovin huonosti.
 

HemmoP

Jäsen
Miksi kukaan ei julkisesti tuomitse sitä osaa Suomessa asuvista jotka tekevät suhteessa eniten viharikoksia ?

Maassaolijat jotka ovat syntyneet Suomen ulkopuolella syyllistyivät poliisin tutkimuksen mukaan 24%:iin viharikoksista. Aika hyvin neljältä prosentilta olla noin hyvin yliedustettuna, tässäkin tilastossa.


Poliisin tietoon tullut viharikollisuus Suomessa 2008, sivu 76->

http://www.poliisi.fi/poliisi/poliisioppilaitos/home.nsf/files/Raportteja_85_viharik/$file/Raportteja_85_viharik.pdf
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Suosittelen muutaman tunnin "saitsiinkia" Helsingin rautatieasemalle klo 17-22. Muuta ei juuri näekään kuin tummaa ja mustaa ihonväriä. Kiva paikka hengailla.

Siltikin pakko pohtia että voisiko tässä olla edes jossain määrin kyse nuorison kulttuurieroista.

Niin siis että ulkomailla saattaa olla tapana lähteä julkisille paikoille hengailemaan ja tuttujen kanssa jutustelemaan.

Kun taas Suomessa ollaan kotona yksin katsomassa salkkareita ja mesetetään kännykällä.

Näissä kahdessa tapauksessa ainoa ero on siinä, että se kotona yksin kännykkäänsä rakasteleva tulevaisuuden lupaus on sosiaalisilta kyvyiltään nollan tasolle jäävä urbaanijuntti ja ikuisuustyötön, kun taas niistä aktiivisesti tuttujen seurassa viihtyvistä on edes mahdollista tulla jotain.

Mene ja tiedä.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
No Itä-Helsingissä nämä suomalaiset lähiökaunottaret kyllä parhaansa mukaan pyrkivät sekoittamaan rotuja. Jos näet suht nuoren naisen lastenrattaiden kanssa, niin voit olla n. 75% varma, että siellä rattaissa kyyditään jotain tummaihoista. Muualla tätä tuskin tapahtuukaan niin paljon, joten senpä takia mitään suurta vaaraa ei ole.
Mikä tässä siis on vaarana? Meidän puhdas rotumme saastuu?

En muuten ole nähnyt yhtäkään nuorta suomalaisnaista työntämässä tummaihoista lasta vaunuissa, vaikka Itäkeskuksesta itään päin asunkin. Sen sijaan kaavullisia ja tummia höökivaunujen lykkijöitä riittää.

Edit. Jos haluaa nähdä vaaleaihoisia norkoilijoita, riittää, että kävelee Kamppiin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Täytyy kuitenkin muistaa, että maahanmuuton syitä tämän työn perässä muuttamisen lisäksi on myös eettiset syyt, siihen tuollainen pisteytys sopii kovin huonosti.

Tässä tai maahanmuuttaja -ketjussa olen tuonut esille omia ajatuksiani eettisistä vaikuttimista ja olen sitä mieltä, että niille annetaan liian suuri painoarvo toiminnassa. Kiintiöpakolaiset ovat ok - koska niiden vastaanotto perustuu kv.sopimuksiin - (joista tosin itse olisin valmis luopumaan mutta yhteisenhyvän nimissä niistä liene pakko pitää kiinni). Muiden maahantulijoiden kohdalla olisin valmis ottamaan käyttöön pisteytysjärjestelmän, siitä huolimatta, että se aiheuttaa porua monilla tahoilla, mutta sellaisen ottaminen käyttöön on minusta niitä ainoita järkeviä ja suht' inhimillisiä keinoja, jonka avulla tulevaisuudessa mahdollisesti ilmenevät ongelmat on estettävissä. Inhimillisiä ennenkaikkea valtaväestön osalta mutta myös maahantulijoiden osalta, koska se kohtelee kaikkia samanarvoisesti.

vlad.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Näissä kahdessa tapauksessa ainoa ero on siinä, että se kotona yksin kännykkäänsä rakasteleva tulevaisuuden lupaus on sosiaalisilta kyvyiltään nollan tasolle jäävä urbaanijuntti ja ikuisuustyötön, kun taas niistä aktiivisesti tuttujen seurassa viihtyvistä on edes mahdollista tulla jotain.

Boldaus minun.

Kyllä niistä jotain tulee. Esim. asematunnelin seinänkannattaja, ammattiryöstäjä, taskuvaras, kannabismyyjä sekä sosiaalisimmille hengaajille parittaja ovat ehkä kuitenkin niitä todennäköisempiä tulevaisuuden ammatteja kuvaamillsesi "tuttujen seurassa viihtyville".

Anekdootit ovat sinänsä todistusarvoltaan nolla, mutta kuvaavaa on kävellä joskus asematunnelin ja rautatieaseman läpi. Kantaväestöä muistuttvat ihmiset ovat kaikki (varhaisteinejä lukuunottamatta) menossa tai tulossa johonkin. Sen sijaan nuoret eksoottiset mamumiehet ikähaarukassa 15-40v maleksivat laumoissa paikoillaan...odottamassa ilmeisesti sitä mahdollisuutta "tulla joksikin".
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
En muuten ole nähnyt yhtäkään nuorta suomalaisnaista työntämässä tummaihoista lasta vaunuissa, vaikka Itäkeskuksesta itään päin asunkin. Sen sijaan kaavullisia ja tummia höökivaunujen lykkijöitä riittää.

Taidat kulkea sitten silmät kiinni, koska näitä "kikkapäitä" olen omin silmin nähnyt niin Itiksessä, Helsingin keskustassa kuin myös Lappeenrannassa - tosin täällä yksittäistapauksina ja täällä nämä "tummahkot" lapsukaiset ovat pääsääntöisesti turkkilaisten tai kurdien jälkeläisiä.

Minulle on sama mitä "suomalaiselle rodulle" käy. Ennemmin on huolehdittava siitä mitä yhteiskuntarauhalle tulevina vuosikymmeninä käy ja kuinka menestyvä yhteiskuntamme on jatkossa. Onko varaa maahantulijoihin ja missä mitassa ja keitä tänne otetaan - ennenkaikkea keitä tänne otetaan.

vlad.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Taidat kulkea sitten silmät kiinni, koska näitä "kikkapäitä" olen omin silmin nähnyt niin Itiksessä, Helsingin keskustassa kuin myös Lappeenrannassa - tosin täällä yksittäistapauksina ja täällä nämä "tummahkot" lapsukaiset ovat pääsääntöisesti turkkilaisten tai kurdien jälkeläisiä.

Sen harvoin kun valkoisia näkee kuljettamassa mulattilapsia, niin he ovat kyllä voittopuolisesti niitä naisia, joiden seksuaalinen markkina-arvo ei kovin kummoinen ole (ylipainoisia, rumia, keski-ikäisiä yms.). Sama juttu thainaisia vaimona pitävillä suomalaismiehillä.

Itse asiassa edes USA:ssa sekarotuiset liitot eivät ole loppujen lopuksi niin yleisiä, vaikka toisin luulisi. Ei kyllä ole mitään tilastoa tästä käsillä, muistelen vain erästä taannoista Newsweekin artikkelia aiheesta.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Anekdootit ovat sinänsä todistusarvoltaan nolla, mutta kuvaavaa on kävellä joskus asematunnelin ja rautatieaseman läpi. Kantaväestöä muistuttvat ihmiset ovat kaikki (varhaisteinejä lukuunottamatta) menossa tai tulossa johonkin. Sen sijaan nuoret eksoottiset mamumiehet ikähaarukassa 15-40v maleksivat laumoissa paikoillaan...odottamassa ilmeisesti sitä mahdollisuutta "tulla joksikin".
Onneksi siellä on sentään vartijoita, niin olet säästynyt raiskatuksi tulemiselta. Kuvaavaa on myös se, että kun kävelee Kontulan ostarin läpi, tutut ja turvalliset suomalaismiehet ja -naiset istuvat laumoissa paikallisissa ravitsemusliikkeissä, hekin luultavasti odottamassa mahdollisuutta "tulla joksikin".

Ääh. Tämä meni taas tähän.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Kuvaavaa on myös se, että kun kävelee Kontulan ostarin läpi, tutut ja turvalliset suomalaismiehet ja -naiset istuvat laumoissa paikallisissa ravitsemusliikkeissä...

...elleivät ole just painamassa toisiaan turpaan Kontulan perussuomalaisten kokouksessa.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Perussuomalaisista en niin perusta, hihhih, mutta tähän mamuasiaan haluaisin tuoda hieman laajempaa katsantokantaa.

Nyt kun ollaan EU:ssa ja Euroopan rajat ovat muutenkin muuttuneet lähinnä tienvieruskylteiksi, niin olisiko mitenkään mahdollista katsoa tätä maahanmuuttoasiaa silmiin ja ottaa mallia tai oppia muiden euromaiden kokemuksista? Suomen maahanmuutto-ongelma jos sitä sellaiseksi halutaan kutsua, on kuitenkin aika pieni verrattuna esimerkiksi Saksan turkkilaisinvaasioon tai Brittien intialaisvähemmistön kokoihin. Noissa maissa maahanmuuttajien kanssa pärjäämistä on harjoiteltu sellaiset 50-60 vuotta ja esimerkkejä löytyy varmasti niin hyviä kuin huonojakin.

Noilta voisi oppia paljon, niin hyvässä kuin pahassakin.

Kävelin jokin aika sitten perheineni Berliinin Neuköllnin lähiön läpi ilta-aikaan ja on myönnettävä että hetkittäin hieman jännitti. Mutta ihan turhaan sillä äänekkäätkin porukat antoivat meidän kyllä kulkea ihan rauhassa. Tuolloin vain tuli mieleeni, että eipä taida meillä pienessä Suomessamme olla minkäänlaista hätää maahanmuuton suhteen, toki väkilukuun suhteutettuna asia varmasti näyttää karummalta kuin oikeasti onkaan.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Suomen maahanmuutto-ongelma jos sitä sellaiseksi halutaan kutsua, on kuitenkin aika pieni verrattuna esimerkiksi Saksan turkkilaisinvaasioon tai Brittien intialaisvähemmistön kokoihin.

No juuri sen takia on syytä poliittisesti herätä mamuongelmaan, jotta Suomessa ei tehtäisi niitä samoja virheitä kuin esim. Britanniassa, Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa. Tiettyjen mamuryhmien kotouttaminen ei onnistu kunnolla missään, joten järkevin ratkaisu on puuttua maahanmuuton voluumiin ja maahanmuuton laatuun. Ei kukaan pakota kiipeämään perse edellä puuhun, eivät varsinkaan persut ;)

Nämä jutut alkavat kyllä taas olemaan sopivampia tuonne monikulttuurisuusiketjuun.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
http://www.yle.fi/uutiset/teemat/vaalit_2011/2011/05/hakkaraiselle_huomautus_kohupuheista_-_perussuomalaisilta_rasismin_vastainen_julkilausuma_2620012.html

Julkilausuman oli luonnostellut maahanmuuttopolitiikkaa arvostellut kansanedustaja Jussi Halla-aho. Hän välttäisi neekeri-sanan käyttöä.

- Se sana koetaan nykyään tyypillisesti loukkaavaksi ja on sanakirjamääritelmän mukaan sävyltään loukkaava, joten sen käyttöä on syytä välttää, Halla-aho muotoili.


Halla-aholle pisteet siitä ettei heittäytynyt toejoenveikoksi.

EOM
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mikä tässä siis on vaarana? Meidän puhdas rotumme saastuu?

Ei siis ole edes mitään vaaraa, koska tuo on kuitenkin niin marginaalista suhteessa väkilukuun. Toisaalta, mulle on ihan sama, kuka niitä lähiökaunottaria käy lykkimässä, onko se sitten somali tai pubista Pera. Ei kosketa meikäläistä sitten millään tavalla. Enkä nyt olisi niin kovin ylpeä tästä suomalaisesta rodustakaan, saatanan jäykkää porukkaa yleisesti.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan oikeastiko täällä nyt muutamat kirjoittajat ovat peloissaan siitä, että "neekerit tulee ja vie meidän naiset"? Hohhoijaa. Jotenkin olen pitänyt tuota jonkinlaisena vitsinä, mutta totuus näyttää olevan tarua ihmeellisempää.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ihan oikeastiko täällä nyt muutamat kirjoittajat ovat peloissaan siitä, että "neekerit tulee ja vie meidän naiset"?
Ei, vaan minä vien neekereidenkin naiset.

Tuo 7000 somalia. Onko se niin, että on Somalian kansalaisia tuon verran. Niin minä epäilen. Monet vuosina 1990-2005 tulleet somalit ovatkin sitten jo Suomen kansalaisia, joten arvelen, että se 7000 ei oikeastaan kerro maahanmuuttoasiasta tässä yhteydessä juuri mitään, koska ei se somalius sieltä mihinkään häviä, vaikka täällä on vaikkapa 15 vuotta jo ollutkin.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Äidinkielenään somaliaa puhuvia Suomen kansalaisia on ~12000 ja siihen päälle nuo 7000.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös