Perussuomalaiset

  • 5 569 461
  • 44 578

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä. Toinen kuvailee vähän enemmän. Sanan neekeri tilalle voi vaihtaa esim. blondi / eläkeläinen / opiskelija jne., enkä koe tämän tarkennuksen halventavan kyseistä ryhmittymää. Mielestä suurinta suvaitsemattomuutta osoittavat juuri "suvaitsevaisuuttaan" yli-korostavat maailmanparantajat, jotka itse tekevät ihonväristä / rodusta / seksuaalisesta suuntautuneisuudesta jotenkin ison asian.

Eläkeläinen tai opiskelija kertoo kyllä ihmisestä oleellista elämäntilanteeseen liittyvää tietoa, mutta ihonväri ei taas kerro ihmisestä mitään muuta kuin ihonvärin. Hiusten värin kertominenkin on kyllä melko turhaa tietoa, mutta varmaan jonkun mielestä on tosi tärkeä juttu, että oliko keskustelukumppanilla ruskeat vai vaaleat hiukset.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Pikkuhiljaa mamut saavat muutettua maan tapoja. Neekeri sana meni jo pannaan ja useassa koulussa suvivirsi. Seuraavaksi kouluissa lopetetaan sianlihan syönti. Ainoa toivo on se että PS voitti vaalit ja laittaa topin tälle suvaitsemattomuudelle.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eläkeläinen tai opiskelija kertoo kyllä ihmisestä oleellista elämäntilanteeseen liittyvää tietoa, mutta ihonväri ei taas kerro ihmisestä mitään muuta kuin ihonvärin.

Ihonväri on myös asia jota ihminen ei voi itse valita joten siksi ei voi arvolataukseltaan ihan verrata käsitteisiin opiskelija ja eläkeläinen.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihonväri on myös asia jota ihminen ei voi itse valita joten siksi ei voi arvolataukseltaan ihan verrata käsitteisiin opiskelija ja eläkeläinen.

Ihminen ei voi valita myöskään sukupuoltaan. Kuuluko sanoihin mies tai nainen vastaavasti tietty arvolataus, josta syystä näitä tulisi käyttää harkiten? Mielestäni ei, toki on olemassa sekin koulukunta, jonka mukaan esim. uutisotsikko "Nainen ajoi Fiat Puntonsa katolleen" on asenteellinen.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Pikkuhiljaa mamut saavat muutettua maan tapoja. Neekeri sana meni jo pannaan ja useassa koulussa suvivirsi.

Maan tavathan muuttuvat koko ajan muutenkin, olipa maassa mamuja tai ei. Toinen asia tietysti on, ovatko nämä muutokset hyviä vai huonoja. Mistähän muuten saisi listan niistä kouluista, joissa Suvivirsi on julistettu pannaan? Ilman sarvia ja hampaita olisin vain kiinnostunut tietämään, millä alueilla kyseiset koulut sijatsevat.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ehkä tähän Itämeren nimenmuutosprojektiin voidaan ympätä myös tavoitteeksi poistaa arvolataukset sellaisista sanoista kuin rättipää, vinosilmä, vinkuintia, turkulainen, kusipää ja paskiainen. Herra Hakkarainen vetämään projektia.

Jotainhan on jo saatu tälläkin palstalla saatu aikaan. Tummempi ihoista ravintolayrittäjäähän saa tälläkin palstalla kutsua 'karvakädeksi'. Huvikseni muuten kokeilin hakusanalla karvakä* ja tuloksia tuli ennemmän kuin haku suostuu näyttämään.

Epäilen, että jos alkaisin sanoa näitä 'hakkaraisia' ja hänen joukoissaa täällä hengaavia nimimerkkejä yhtä hauskoilla nimillä, niin mikäköhän olisi reaktio?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kuuluko sanoihin mies tai nainen vastaavasti tietty arvolataus, josta syystä näitä tulisi käyttää harkiten?

Sanat mies ja nainen eivät tietenkään ole verrattavissa sanaan "neekeri" koska ne ilmaisevat vain sukupuolen eivätkä viittaa ulkonäköön. Ovat siis toisin sanoen neutraaleja. Sen sijaan Suomen kielessä on paljon sekä miehiä että naisia kuvaavia ilmauksia joita voisi kutsua loukkaaviksi.

"Neekeri ajoi Fiat Puntonsa katolleen". "Nainen ajoi Fiat Puntonsa katolleen". Onhan noissa nyt selvä ero.
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Johannes kirjoitti:
Jos "hakkarainen" haluaa keskustella Jani Toivolan kanssa eduskunnassa, niin tuleeko hänen sanoa Janille, että "hei neekerihomo, jutellaanko" vai "hei Jani Toivola, jutellaanko".

Eiköhän Toivola tunnistaisi itsensä sattuneista asiayhteyksistä johtuen molemmista kutsumisista, mutta loukkaantuisi varmaankin toisesta. Se kumpaa "Hakkarainen" käyttäisi, olisi loppuviimeksi miehen itsensä päätettävissä, pidimme tai emme.

Noin yleensä olen huomannut että mitä korkeammalta ja arvostetummalta paikalta heitellään aika karkeitakin heittoja, niin kummasti muuttuu suurenkin yleisön parissa hyväksytyiksi "mielipiteiksi", varsinkin jos pönkittää omaa maailmankatsomusta tai arvomaailmaa. Tosin nyt kansakoulunpohjainen sahuri paiskoo kieltämättä kapeahkoja mielipiteitään omalla kielellään, mutta ketkä hänet sinne ovat äänestäneet, puhuvat varmasti "samaa kieltä" ja heidänlaisiaan on joka kolkassa, ei vain tuossa häntä äänestäneessä vaalipiirissä.

Ei ne heidän mielipiteensä ainakaan paheksumalla ja mieltä osoittamalla siitä miksikään muutu, se on varma, ehkä vaan jopa kärjistää. Halosen lausuntoon ja yleisiin vallitseviin mielipiteisiin nähden ihan väärä jengi oli eilen kadulla banderolleineen. Vaalit oli jo, seuraavissa vaaleissa on taas mahdollisuus todellisesti vaikuttaa.

Oltiin mitä mieltä nyt vaan, tai halusimme tai emme, nyt on eduskuntaan äänestetty ihmisiä jotka puhuvat kansan (ainakin osan) "kieltä" ja edustavat niitä sen arvoja. Kummasti tuntuu kovasti närästävän ja jopa hävettävän?? osaa porukkaa, kun kerrankin kovasti peräänkuulutettu demokratia on toiminut ja tulos on kaikkien nähtävillä konkreettisesti. Mukavaa vaihtelua minusta, vaikka en samaa mieltä kaikesta todellakaan ole, varsinkaan mitä äärimmäiseksi mielipiteissä mennään.

Vastavoimat pitää homman liikkeessä ja elossa ja toinen tarvitsee toista, muuten tilanne on epänormaali. Jospa ne torkkupeitot olisivat 4 vuoden jälkeen "kuin pakasta vedettyjä" kun jämähtäneiden ja kiveen kirjoitettujen hiekkalaatikko on saanut uuden "ilkeän" (ihan koomisuuteen saakkka demoninsoidun) lapsen mukaan leikkeihin ja tekisi pompullaan sen, että hommat noissa muissa jengeissä tehtäisiin seuraaviksi vaaleiksi vähän paremmin.... suomalaisilla. =)
 

HemmoP

Jäsen
Eiköhän Toivola tunnistaisi itsensä sattuneista asiayhteyksistä johtuen molemmista kutsumisista, mutta loukkaantuisi varmaankin toisesta. =)

Luulen myös, että Jani loukkaantuisi "neekeriksi" kutsumisesta koska hänhän on ymmärtääkseni mulatti. Eilenhän juuri oli tv:ssä keskustelua, että "homo" on ihan ok ja laajasti käytetty.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mistähän muuten saisi listan niistä kouluista, joissa Suvivirsi on julistettu pannaan?

En tiedä, mutta iso numero on asiasta tehty, koska noita kouluja ei Suomessa montaakaan ole. Suvivirttä ei ole myöskään missään kielletty suvaitsevaisuuden nimissä vaan käytännön syistä. Eilen oli uutisissa juttu Varissuon ala - asteesta jonka lapsista kolme neljäsosaa on maahanmuuttajia. Mitä järkeä on yleensäkään juntata moiselle porukalla väkisin Suvivirttä vain siksi että se sattuu olemaan suomalainen tapa?

Ymmärtääkseni Suvivirttä ei ole sitä paitsi julistettu missään "pannaan" vaan sen rinnalle on tuotu uusia vaihtoehtoja.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
En tiedä, mutta iso numero on asiasta tehty, koska noita kouluja ei Suomessa montaakaan ole. Suvivirttä ei ole myöskään missään kielletty suvaitsevaisuuden nimissä vaan käytännön syistä.

Käytännön syistä? Kerrotko vähän lisää näistä 7-12 vuotiaiden koulun kevätjuhliin liittyvät käytännön syyt jotka estävät suvivirren laulamisen? Ketäänhän ei pakoteta tätä laulamaan ja salistakin saa poistua jos yhden virren kuuleminen ahdistaa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...

Sanan etymologiasta ei selviä sen tunnelatautuneisuus tämän päivän kulttuurissa. Neekeri-sanan halventava merkitys on Yhdysvalloista lähtöisin ja se koetaan tätä nykyä varsin universaalisti loukkaavaksi termiksi. Siksi sen käytöstä tulee pidättäytyä, ellei tarkoituksena ole nimenomaan provosoida ja/tai loukata esim. maahanmuuttajia. Kannattaa muistaa, että perimään perustuva syrjintä on kohteelleen kaikkein vaikeinta käsitellä.

En nyt tiedä, luitko postaustani edes kokonaan, mutta juuri noita kertomiasi asioita siinäkin käsiteltiin - tosin ilman paatosta ja yleviä neuvoja kanssaihmisille.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Käytännön syistä? Kerrotko vähän lisää näistä 7-12 vuotiaiden koulun kevätjuhliin liittyvät käytännön syyt jotka estävät suvivirren laulamisen? Ketäänhän ei pakoteta tätä laulamaan ja salistakin saa poistua jos yhden virren kuuleminen ahdistaa.

Jos koulun oppilaista kolme neljäsosaa on mamuja jotka edustavat sen seitsemään kansallisuutta, on se mielestäni jo hyvä käytännön syy keksiä jotain muuta suvirren tilalle. Ei se virsi sinänsä ahdista ketään (tai huonosti menee jos se on perustelu), mutta minkäs teet kun virren veisaamisessa ei ole todellista järkeä. Kaikki 7 - 12 vuotiaat lapset eivät välttämättä edes osaa suomea niin hyvin että virttä kannattaisi ruveta opettelemaan eikä sen opettaminen ole helppoa edes kaikille suomalaisille muksuille, nimimerkillä kokemusta on.

Missään ala - asteilla ei käsittääkseni voida soveltaa mallia jossa osa lapsista poistuu salista kesken kevätjuhlan joten sikäli ymmärrän kouluja jotka ovat valinneet helpoimman tien.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Minulla oli nykyistä ala-astetta vastaavassa kansakoulussa laulunumero 7. Opettaja sanoi ennen kevätjuhlia minun tasoisilleni laulajille, että ei tarvitse laulaa noilla näytöillä koulun juhlissa ollenkaan. Miksi mamujen pitäisi laulaa suvivirsi koulun juhlissa. Eikö ne voi olla sillä aikaa hiljaa ja miettiä omia juttujaan, kuten Johannes joutui tekemään n. 40 vuotta sitten.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Minulla oli nykyistä ala-astetta vastaavassa kansakoulussa laulunumero 7. Opettaja sanoi ennen kevätjuhlia minun tasoisilleni laulajille, että ei tarvitse laulaa noilla näytöillä koulun juhlissa ollenkaan. Miksi mamujen pitäisi laulaa suvivirsi koulun juhlissa. Eikö ne voi olla sillä aikaa hiljaa ja miettiä omia juttujaan, kuten Johannes joutui tekemään n. 40 vuotta sitten.


Joko olet käsittänyt asian täysin väärin tai sitten tekstiisi on sattunut lapsus. Ei kukaan ole mamuja, koskaan ollut pakottamassa laulamaan näitä virsejä tai osallistumaa tuohon kevätjuhlan osuuteen. Kyse on ollut siitä, että kouluissa lopetetaa suvivirren hoilaaminen "suvaitsevaisuuden" vuoksi mamuja kohtaan.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Kyse on ollut siitä, että kouluissa lopetetaa suvivirren hoilaaminen "suvaitsevaisuuden" vuoksi mamuja kohtaan.

Ei mamuja kohtaan ensisijaisesti, vaan niitä kirkkoon kuulumattomia suomalaisia kohtaan. Ja sama koskee Jouluevankeliumia.
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ei mamuja kohtaan ensisijaisesti, vaan niitä kirkkoon kuulumattomia suomalaisia kohtaan.

Kai siihen liittyy se, että ateistivanhemmilla on näitä erinäisiä syitä turvata lapseltaan se, että eivät joudu kirkollisten oppien armoille.

Itsehän en kuulu kirkkoon, mutta joskus nuorena ala-asteelaisena osallistuin ihan silkasta uteliaisuudesta kai muutaman kerran näihin tapahtumiin. Muuten, joko koululla järjestettiin muuta ohjelmaa niille, jotka eivät kuuluneet kirkkoon tai heidän ei tarvinnut vaivautua saapumaan paikalle, kun virsua juhlissa laulettiin.

Voi olla toki niinkin, että jotkut ateistivanhemmat käyttävät myös mamuja keppihevosenaan tämän asian tiimoilta. Ja asian on varmasti myös osaltaan näin.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Ja minkä ihmeen takia, jos saan kysyä? Kai siihen liittyy se, että ateistivanhemmilla on näitä erinäisiä syitä turvata lapseltaan se, että eivät joudu kirkollisten oppien armoille.

Näin vissiin ne ateistivanhemmat näkevät sen tilanteen ja sen vuoksi vastustavat näitä suvivirsia ja Jouluevankeliumeja.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kun katsoi tuon a-talkin niin en usko että yksikäään persuedustaja on niin ulkona kuvioista ja naivi kuin Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen. Melko säälittävä tapaus. Todellinen poliittinen broileri.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Näin vissiin ne ateistivanhemmat näkevät sen tilanteen ja sen vuoksi vastustavat näitä suvivirsia ja Jouluevankeliumeja.

Minä ja vaimoni ollaan näitä ateistivanhempia, mutta emme kuitenkaan vastusta suvivirttä. Kyllä sitä voi meidänkin lapsi hoilata jos siltä tuntuu, tosin jos lauluääni periytyy isältä on parempi olla ihan hiljaa vain.

Ylenpalttinen Jeesuksen tuputtaminen ei kuitenkaan ole koulun tehtävä, sen hoitakoon vanhemmat oman tahtotilansa mukaan.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Minä ja vaimoni ollaan näitä ateistivanhempia, mutta emme kuitenkaan vastusta suvivirttä.

Niin tottakai tarkoitin sanoa, että Näin vissiin ne ateistivanhemmat - jotka vastustavat suvivirsiä (ei tietenkään kaikki ateistivanhemmat) - näkevät sen tilanteen ja sen vuoksi vastustavat näitä suvivirsia ja Jouluevankeliumeja.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minä ilmoittaudun myös suvivirsi-kriitikoiksi (tätä ei siis pidä sotkea suvivirsi-vastaisuuteeen). Minulla ei ole mitään sitä vastaan että joka paikkaa koristaa kukkanen, mutta se että herran kansan pitäisi kiittää luojaansa tökkii. Ensinnäkin tuo herran kansa kuulostaa ihan natsisaksa-retoriikalta ja luojaansa kiittäminen puolestaan kerettiläisuudeltä, sillä evoluutiota on tässä olemasasolosta kiittäminen eikä mitään luojaaa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Minä ilmoittaudun myös suvivirsi-kriitikoiksi (tätä ei siis pidä sotkea suvivirsi-vastaisuuteeen). Minulla ei ole mitään sitä vastaan että joka paikkaa koristaa kukkanen, mutta se että herran kansan pitäisi kiittää luojaansa tökkii. Ensinnäkin tuo herran kansa kuulostaa ihan natsisaksa-retoriikalta ja luojaansa kiittäminen puolestaan kerettiläisuudeltä, sillä evoluutiota on tässä olemasasolosta kiittäminen eikä mitään luojaaa.

Minä kiitän luojaa joka minut loi. Sama luoja loi myös sinut vaikka itse luulet apinaa esi-isäksesi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eikö ne voi olla sillä aikaa hiljaa ja miettiä omia juttujaan, kuten Johannes joutui tekemään n. 40 vuotta sitten.

Varmasti näinkin, mutta koululaitos on ylipäätään muuttunut 40 vuoden aikana yksilöllisempään ja valinnaisempaan suuntaa myös muiden kuin mamujen osalta. Ei ole enää niitä jotka laulaa ja niitä jotka eivät laula vaan jokaisella on "yksilölliset" tarpeensa ja niin edelleen. Ex - muija on ammatiltaan opettaja ja hän tapasi huokailla että tämä valinnaisuus, yksilöllisyys ja "aktiiviset" vanhemmat ovat yhdistelmänä jo melkoinen rasite opettajille.

Suvivirrestä on joka tapauksessa tehty turhan suuri numero, koska virret ei ylipäätään ole kovin pop, hot eikä hip nykypäivän kouluissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös