Perussuomalaiset

  • 5 400 926
  • 43 522

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jeps, henkilö voi menettää puolueensa luottamuksen vaikkei tekisi mitään laitonta. Henkilö voi myös olla iljettävä limanuljaska vaikkei tekisi mitään laitonta. Tämä ihan vain puhtaasti empiirisenä huomiona.

Kyllä. Oliko tässä siis jotain epäselvää vai mikä viestin tarkoitus on?
Ei kyse ole tässä laillisuudesta. Itse en hyväksy Rydmanin toimia, vaikka ne eivät laittomia olleetkaan. En kuitenkaan ole sitä mieltä, että hänet tulisi erottaa nyt PS:n ryhmästä. Rydman on julkisuudessa olevien tekstien mukaan käyttänyt valta-asemaansa väärin.

Sen sijaan pidän käsittämättömänä Al-Taeen rasististen tekstien ja valehtelun jälkeen hänen kohteluaan SDP:ssä. En lainaa tekstejä, mutta ei Al-Taeen tulisi istua eduskunnassa. SDP näkee asian toisin ja jopa joukkohalasi ja kukitti rasistia hänen valituksi tultuaan.

Moraaliltaan SDP on löysä, kuten tiedetään, mutta on aivan varma, että Rydmanin käyttäytymistä pidetään pinnalla ja jopa nousevassa trendissä myös somevasemmistossa.

Moraalisuus (käytös) ja laillisuus ovat eri asioita. Tavio nyt vaan v(w)iittasi siitä, että persut on laillisuuspuolue. Olisi ollut ehkä hämmentävää jos olisi väittänyt käytöspuolueeksi.
Siis tämä sama Vilho, joka on muun muassa vähätellyt Halla-ahon saamaa korkeimman oikeiden tuomiota, koska alempi oikeusaste antoi vapauttavan tuomion.

Persujen käsitys oikeudesta nojaa siihen ajatukseen, joka milloinkin ajaa parhaiten heidän omaa asiaansa. Kyseessä on oikeusvaltiovastainen puolue.

No siis mikä se Rydmanin laiton toiminta on johon ilmeisesti viittaat? Kuten jo useasti todettu edellä, käytös/moraali ei ole sama kuin laillisuus.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Hallishan vetää toki mukanaan väkeä stadissa, mutta toivottavasti ei Rydmania. Itse toki osallistun tähän yhtälöön, koska äänestän ehdottomasti Halla-ahoa, mutta toivottavasti siellä perässä on sellainen järjestys, josta Rydman ei läpi tule.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Perussuomalaiset on kyllä itse itsensä pahin vihollinen. Kaikenmaailman öyhöttäjiä riittää mitkä karkottaa äänestäjiä. Tässä olisi ollut hyvä mahdollisuus vähän kiillottaa kilpeä ja todeta ettei Perussuomalaiset hyväksy groomingia eikä ota Rydmania puolueeseen. Onko Rydmanilla sitten niin vankkumaton kannattajakunta, että tuo kuitenkin lisää äänestäjiä kohustaan huolimatta.

Kaipaisin Suomeen samantyyppistä puoluetta, missä vaan saataisiin sarjakuvahahmojen tilalle fiksuja ja normaaleja ihmisiä.

Persut olisivat muuten tämän voineet käytännössä ilman mitään riskiä aivan hyvin tehdä. Toki niissä lukuisissa fasistisissa pienpuolueissa olisi alkanut öyhötys persujen "siirtymisestä woke-leiriin", mutta mitä väliä sillä olisi ollut persuille? Ne, ketkä persuista näihin ISKTR-porukoihin ovat siirtyäkseen, ovat jo pääpiirteittääin siirtyneet.

***

Suomen johtava laillisuuspuolue, ilmeisesti tämä mitataan tuomion saaneiden ehdokkaiden ja edustajien määrällä?




Sinänsähän on persuilta erittäin linjakasta, että Rydman toivotetaan tervetulleeksi joukkoon iloiseen. Sillä jos Rydmanin tilalla olisi joku muu poliitikko - vaikka joku vihervassari tai peräti vihervassarimamu - niin tokihan he olisivat suoraselkäisenä ja rehtinä, Suomen johtavana laillisuuspuolueena varmasti voimakkaasti puolustaneet tätäkin. Syyttömyysolettamaan vedoten tietenkin, vaikka poliitikon lemppaaminen puolueestaan ei mitenkään liittyisi rikokseen tai edes rikosepäilyyn, vaan puhtaasti vastenmieliseen perseilyyn.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ei varmaan pitäisi ottaa kantaa aiheeseen, mutta hiukan ihmettelen sitä, miksi Rydman ei saisi jatkossa olla mukana politiikassa, mikäli joku puolue hänet haluaa mukaan, kuten nyt on käynyt. Toisaalta äänestäjät tekevät sitten sen päätöksen lopulta, löytyykö hänelle kannatusta vai ei.

Rydmania ei varmaan tulla tuomitsemaan mistään rikoksesta, koska sellaista tuskin on tapahtunut. Hänen käytöksensä ei ole ollut moraalisesti sitä tasoa, mitä sen pitäisi olla kaikilla ihmisillä, ei vain poliitikoilla. Sen mitä on jaksanut lukea, niin mies on unohtanut ajoittain aivot narikkaan, mutta on toivottavasti siitä oppinut.
Kukaan ei ole tainnut vaatia Rydmanin poliittisen toiminnan estämistä lainkeinoin, mutta aika paljon on toivottu että ei osu omaan puolueeseen kun mukana tulee likavettä ja ikäviä kysymyksiä. Äänestäjäthän sen toki päättävät kuka pääsee eduskuntaan ja kuka ei. Sen saa sitten nähdä onko Rydmanin harrastama spinnaus onnistunut kuinka hyvin.

Asioista oppimisesta en oikein lähtisi sanomaan mitään, kun Rydman ei ensinnäkään näytä ymmärtävän tehneensä mitään väärää. Ei näytä olevan kommentteja siitä, että pitäisi käyttäytyä alaikäisten seurassa hieman eri tavalla tai että pitäisi miettiä miksi näitä syytöksiä tuntuu olevan. Muistaakseni sanoi HS:n jutussa että ei enää tarjoaisi alaikäisille alkoholia. Tuohan on ihan hyvä periaatepäätös ja varmasti kansanedustajalle sopivaa sanoa. Aina voi vedota vähän nuoruuteen.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Niinhän tuo Purrakin meinaa, että kerta ei ole rikoksesta syytettynä, niin Persuihin mahtuu mukaan.

Hyvin Purra väistelee:

"Vaikka Rydmania ei enää mistään rikoksesta epäillä, onko teidän puolueessanne muuten huolettanut hänen ympärillään esitetyt väitteet?

– Tällä hetkellä ainoa taho, jota tutkitaan kaiketi, on Helsingin Sanomien toimittajat. Ei Wille Rydmania, joka on nimenomaan todettu syyttömäksi. Mielikuvien varassa voi tietenkin aina rakentaa mitä tahansa, mutta parempi tässä tosimaailmassa toimia näiden tosiasioiden tasolla, Purra sanoo."

Väitteet epäasiallisesta käytöksestä eivät siis paina lainkaan, kunhan lakia ei ole rikottu.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Vaikka itsen olen eri mieltä mm. PS:n tulosta enemmän markkinatalouspuolueeksi tai älyttömän EU-kritiikin vaihtumisesta älylliseen, PS:n kehitys vennamolaissoinilaisesta maaseudun protestiliikkeestä eurooppalaiseksi populistipuolueeksi kuvaa PS:n kehitystä. Suuri muutos tapahtui turvallisuuspoliittisessa linjassa monen muun mukana 2/2022.

Siis tämähän nimenomaan erottaa PS:n tyypillisistä eurooppalaisista oikeistopopulistipuolueista (RN, AfD, FPÖ, Lega, PVV...). Turvallisuuspoliittinen linja siis nimenomaan on ennemminkin juuri "vennamolainen" (vaikka aikakausia on hankala verrata), josta kunnia persuille.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ei sano. Sanoo, että jos olisi ollut raiskausrikoksesta syytettynä, ei olisi voinut olla ehdokkaana. Mutta koko se juttuhan osoittautui keksityksi.
Hauska yksityiskohta: raiskaussyytöksen nosti yksi näistä Hesarin lähteistä - luultavasti Amanda Blick. (Lähde: 23 Minuuttia podcast; jakso 574 jossa Rydmania haastateltiin).

Jokainen voi syytteiden rauettua tykönänsä miettiä onko vähentääkö valheelliset raiskaussyytteet Rydmania syyttävän naisen uskottavuutta? Tai voisiko se tukea Rydmanin aiemmin esittämää teoriaa että olisi joku katkera exä joka tekee kaikkensa Rydmania vainotakseen tämän jätettyä naikkosen pari vuotta sitten?

Olisi todella kiinnostavaa nähdä tuo syyttäjän syyttämättäjättämispäätös. Rydman mainitsee tuossa 23 podcastissa että siinä viitataan useaan todistekappaleeseen joista lienee hyötyä myös oikeusjutussa Hesaria vastaan. Siinä mielessä tuo raiskaussyyte saattoi olla Heimosalmi-henkistä viivapelaamista. Onhan ne todisteet nyt esitutkinnan myötä myös Rydmanin tiedossa.

EDIT. kuuntelinpa vielä 23 minuuttia podcastin ja luin Rydmanin postaukset niin Twitteristä kuin Facesta ja alkuperäisen Hesarin jutun. Tuo asianomistaja ei ole Amanda Blick vaan yksi niistä kolmesta naisesta jotka kaikki esiintyvät Hesarin jutussa jotka tapasivat siellä kahvilassa jossa Blick nauhoitti keskustelut salaa. Rydmanin twiitin mukaan Blick tosin olisi ollut kyseisen raiskaussyytöksen todistajana. Täten pointtini pysyy voimassa.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Siis tämähän nimenomaan erottaa PS:n tyypillisistä eurooppalaisista oikeistopopulistipuolueista (RN, AfD, FPÖ, Lega, PVV...). Turvallisuuspoliittinen linja siis nimenomaan on ennemminkin juuri "vennamolainen" (vaikka aikakausia on hankala verrata), josta kunnia persuille.

2/2022 jälkeen muuttui monen "tyypillisen eurooppalaisen oikeistopopulistipuolueen" linja. Esimerkiksi Italian veljien Melonin johtama hallitus tukee Ukrainaa monin tavoin. Eikä vain sanoissa, vaan lähiaikoina on tulossa esitys käsittelyyn, jossa Italia voisi lähettää aseapua Ukrainalla ilman, että jokainen toimitus pitäisi hyväksyttää parlamentin kautta. Huhujen mukaan tällöin lähtee Ukrainalle panssarivaunuja ellei ole jo lähtenyt.

Se oikeistopopulistinen ja muiden sitä lähellä olevien puolueiden maailma, joka oli vielä 1/2022 pystyssä, rikkoontui Venäjän hyökkäyksen myötä. Samoin kävi vasemmistopopulisteille ja heitä lähellä oleville Euroopassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo

Tuamas

Jäsen
Ei varmaan pitäisi ottaa kantaa aiheeseen, mutta hiukan ihmettelen sitä, miksi Rydman ei saisi jatkossa olla mukana politiikassa, mikäli joku puolue hänet haluaa mukaan, kuten nyt on käynyt. Toisaalta äänestäjät tekevät sitten sen päätöksen lopulta, löytyykö hänelle kannatusta vai ei.

Niin, sinänsä Rydmanin osallistumista politiikkaan ei kai kukaan ole ollut kieltämässä.

Kunhan itseäni esimerkiksi ottaa nenään se vieno kaksinaismoralismin tuoksu, kun groomaamiskulttuuria kovasti vastustanut Persut, ottaa listoilleen ehdokkaan, joka on käytännössä myöntänyt groomanneensa alaikäisiä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
2/2022 jälkeen muuttui monen "tyypillisen eurooppalaisen oikeistopopulistipuolueen" linja. Esimerkiksi Italian veljien Melonin johtama hallitus tukee Ukrainaa monin tavoin. Eikä vain sanoissa, vaan lähiaikoina on tulossa esitys käsittelyyn, jossa Italia voisi lähettää aseapua Ukrainalla ilman, että jokainen toimitus pitäisi hyväksyttää parlamentin kautta. Huhujen mukaan tällöin lähtee Ukrainalle panssarivaunuja ellei ole jo lähtenyt.

Ei kai Melonin puolueen linja ole erityisemmin muuttunut? Sen on tietääkseni ennenkin erottanut Salvinin Legasta mm. juuri täysin erilainen suhtautuminen Venäjään...

Siten 1000 kertaa parempi vaihtoehto Fratelli oli Italian vaalivoittajaksi kuin Lega. Vaikka muuten on sekin varsin sekava sakki, kuten nämä "tyypilliset eurooppalaiset oikeistopopulistipuolueet" aina ovat.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei kai Melonin puolueen linja ole erityisemmin muuttunut? Sen on tietääkseni ennenkin erottanut Salvinin Legasta mm. juuri täysin erilainen suhtautuminen Venäjään...

Lega on kuitenkin hallituksessa ja hyväksyy Melonin linjan. Samoin Forza Italia. Mitä tulee Italian veljien politiikkaan, sehän ei ole ollut Legasta poikkeavaa. Melonikin vastusti aiemmin Venäjän pakotteita, koska ne murskaavat Italian talouden. Toki Veljet muutti asentoaan vähitellen jo ennen Venäjän hyökkäystä 2022 Ukrainaan.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, sinänsä Rydmanin osallistumista politiikkaan ei kai kukaan ole ollut kieltämässä.

Kunhan itseäni esimerkiksi ottaa nenään se vieno kaksinaismoralismin tuoksu, kun groomaamiskulttuuria kovasti vastustanut Persut, ottaa listoilleen ehdokkaan, joka on käytännössä myöntänyt groomanneensa alaikäisiä.

Onko tosiaan myöntänyt jossai näin toimineensa?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Lega on kuitenkin hallituksessa ja hyväksyy Melonin linjan. Samoin Forza Italia. Mitä tulee Italian veljien politiikkaan, sehän ei ole ollut Legasta poikkeavaa. Melonikin vastusti aiemmin Venäjän pakotteita, koska ne murskaavat Italian talouden. Toki Veljet muutti asentoaan vähitellen jo ennen Venäjän hyökkäystä 2022 Ukrainaan.

Molemmat näistä kahdesta muusta ottivat sen verran pahasti pataan vaaleissa, etteivät ne pääse juuri vaikuttamaan käytännön politiikkaan. Onneksi, sillä kyllä Salvini edelleen on yhtä paljon Putinin puudeli kuin ennenkin.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Vaikka Rydman tuonee mukanaan useita tuhansia ääniä persujen laariin, uskon hänen äänisaaliinsa jäävän tulevissa vaaleissa usealla sadalla äänellä edellisistä vaaleista tämän episodin johdosta. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, aikooko Rydman tavoitella persujen johtopaikkoja vai tyytyykö hän jämärooliin eli kansanedustajan asemaan.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hallishan vetää toki mukanaan väkeä stadissa, mutta toivottavasti ei Rydmania. Itse toki osallistun tähän yhtälöön, koska äänestän ehdottomasti Halla-ahoa, mutta toivottavasti siellä perässä on sellainen järjestys, josta Rydman ei läpi tule.
Kukas persujen ääniharava #2 olisi Helsingissä jos ei Rydman?
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ilman Rydmania Kokoomus siirtyy Rydmanin kokoisen aukon verran takaisin sivistyksen suuntaan. Olen jo pitkään ihmetellyt miksei tämä Kokoomuksen öyhötyssiipi willerydmaneineen ja attekalevoineen ole hakeutunut suorilta Perussuomalaisten leiriin sen sijaan että yrittävät hilata Kokoomusta populistipuolueeksi.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Olen jo pitkään ihmetellyt miksei tämä Kokoomuksen öyhötyssiipi willerydmaneineen ja attekalevoineen ole hakeutunut suorilta Perussuomalaisten leiriin sen sijaan että yrittävät hilata Kokoomusta populistipuolueeksi.
Tere Sammallahti, Atte Kaleva, Pia Kauma yms. ovat talouspoliittisesti liian oikealla persuihin, jolla tunnetusti ei mitään talouspolitiikkaa olekaan. Mamu- ja muutenkin arvokysymysten sekä retoriikkansa puolesta sopisivat kyllä persuihin. Varmaan kyse on myös tietynlaisesta järkiavioliitosta: kokoomuksella on omat Stockmann/dieselmaasturi/skappari äänestäjänsä, jotka kaipaavat kypäräpappihenkisyyttä -> näiden äänillä pääsee todennäköisemmin läpi kuin persuissa ja puolueen on pakko kuunnella tätä fraktiota.

Klassisin järkiliitto lie maaseudun yrittäjät, jotka ovat kovalla prosentilla pysyneet keskustan kelkassa, vaikka kokoomuksen politiikka sopisi jopa paremmin.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Ilman Rydmania Kokoomus siirtyy Rydmanin kokoisen aukon verran takaisin sivistyksen suuntaan. Olen jo pitkään ihmetellyt miksei tämä Kokoomuksen öyhötyssiipi willerydmaneineen ja attekalevoineen ole hakeutunut suorilta Perussuomalaisten leiriin sen sijaan että yrittävät hilata Kokoomusta populistipuolueeksi.
Tämä on kieltämättä kummallista, koska juuri tuon poppoon siirtyminen perussuomalaisiin vahvistaisi kumpaakin puoluetta. Samoin kummastelen sitä, että Rydmanin, Kalevan ja kumppaneiden kannattajat tuntuvat usein tuovan voimakkaasti esiin, että heidän aatteensa olisi jotenkin "perinteistä kokoomuslaista aatetta". Ehkä olen aivan pihalla, mutta minulle kokoomus on (parhaimmillaan) edustanut talousoikeistolaista, länsi- ja EU-mielistä, sivistys- ja tulevaisuusmyönteistä ja avarakatseista ajatusmaailmaa. Tähän nämä mainitut tyypit sopivat kovin kehnosti.

Edit. joo, tiedän oikein hyvin, että kokoomuksella on myös vanhoillisia äänestäjiä, mutta paljon mieluummin näkisin vaikkapa hieman pienemmän mutta terveemmän kokoomuksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös