Katsoin eilen tuota EK:n järjestämää vaalitenttiä, joka tuli Hesarin TV:stä. Halla-aho esiintyi hyvin ja loogisesti, erottuen muista puolueista omalla linjallaan. On selvästi petrannut esiintymistä, ei enää nieleskele ja punastele, ei syyttele toimittajia ja mediaa puolueelliseksi, ei syyttele muita puolueita, vaan vastaa suhteellisen ytimekkäästi ja tuo selkeän kannan kysyttäviin asioihin. Oli varman ja rauhallisen oloinen. Linjaeroja muihin puolueisiin on melkein kaikessa ja ne Halla-aho tuo selkeästi esiin. Tarjoaa erottuvan vaihtoehdon, olemalla eri linjoilla muiden kanssa monista asioista.
Lopussa kysyttiin, viitaten Ruotsin tilanteeseen ja Ruotsidemokraatteihin, että mitkä puolueet EIVÄT ole Suomessa valmiita menemään hallitukseen Perussuomalaisten kanssa. Perussuomalaiset siis niputetaan Suomessa vastaavaksi kuin Ruotsidemokraatit Ruotsissa. Puolueeksi, jonka kanssa ei voi tehdä yhteistyötä, koska arvopohja.
Orpo ilmoitti terhakkaasti, että kokoomus ei ole samalla arvopohjalla ja ei mene hallitukseen Perussuomalaisten kanssa. Muut eivät tuota sanoneet suoraan, mutta rivien välistä antoivat ymmärtää saman. Li Andersson paheksui kysymystä, koska pitäisi puhua asioista ja linjaeroista, eikä eristää yhtä puoluetta omaksi ryhmäksi, joka saa eristämisestä polttoainetta omaan vaalikampanjaansa.
Mietinpä vain, että olipa kysymys vähän hölmösti ja yksisilmäisesti aseteltu. Sulkeeko muut Perussuomalaiset pois - vai onko niin, että Perussuomalaiset sulkevat itse itsensä pois hallitustyöstä muiden kanssa? Eikö se toimi molempiin suuntiin? Pitäisikö kysyä Halla-aholta, että onko Perussuomalaiset valmiita samaan hallitukseen vihervasemmiston kanssa ja valmiina sitoutumaan yhteiseen linjaan maahanmuuttoasioissa? Onko perussuomalaiset valmiita samaan hallitukseen RKP:n kanssa ja valmiita sitoutumaan hallituksen linjaan ruotsin kielen aseman suhteen? Onko Perussuomalaiset valmiita samaan hallitukseen kokoomuksen kanssa EU-kysymyksissä? Onko Perussuomalaiset valmiita samaan hallitukseen demareiden kanssa...? Huomioiden, että kompromissejä pitää tehdä, jos 10% kannatuksella aikoo hallitukseen, on hyväksyttävä myös muiden puolueiden näkemyksiä.