Ei mielipiteen erilaisuus tee mielipiteestä tyhmää, vaan mielipiteen tyhmyys itsessään.
Forrest Gump aikoinaan totesi hyvin, että "stupid is as stupid does..."
Ei mielipiteen erilaisuus tee mielipiteestä tyhmää, vaan mielipiteen tyhmyys itsessään.
Mitä rasismia on puhua tyhmästä maahanmuuttopolitiikasta sen oikealla nimellä?Mitä elitististä on puhua tyhmästä mielipiteestä sen oikealla nimellä?
Kylläpä pääsit yllättämään minut tällä kääntötempulla!Mitä rasismia on puhua tyhmästä maahanmuuttopolitiikasta sen oikealla nimellä?
Mikään ei viittaa siihen, että Suomeen olisi tulossa uusi työpaikkoja yksityiselle sektorille. Lähinnä päinvastoin Nokian, telakkateollisuuden ja paperiteollisuuden loppumisen osalta.
Koska persujen mamukriittinen siipi toimii 100% läpinäkyvästi netissä, niin sieltä voi aika hyvin tarkistaa heidän mielipiteensä.
Ai sekö on rasismia puhua kriittisesti, asioiden oikeilla nimillä, maahanmuutosta ja siitä osasta joka tuo ongelmia?Jos rasismista esimerkiksi haluat puhua, niin väitätkö tosiaan, etteivät rasistiset mielipiteet ole huomattavasti yleisempiä perussuomalaisia kannattavien keskuudessa?
Jäsenistön nimettömyys johtuunee ihan siitä käytännön ongelmasta, että vuosituhannen vaihteen molemmin puolin asioista puhuminen olisi tietänyt varsin suuria ongelmia siviilipuolella, varsinkin valtion ja kunnan viroissa olevilla.
Se toki aiheuttaa herkullisen tilaisuuden demonisoida liike. Joka tapauksessa Sisulaisten näkyvimmät hahmot ovat mielipiteineen julkisuudessa ja politiikassa, niin mikä on oikeastaan ongelma? Se ettet saa tietää ketä sinne kuuluu?
Tämä on niin aivokuollut kommentti, että pakko vastata. Missä maailmassa elät? Tässä missä itse asustelen, yrityksiä perustetaan joka päivä. Osa niistä kaatuu aikanaan, osa taasen kasvaa ja palkkaa jatkuvasti uusia työntekijöitä - juuri sinne yksityiselle sektorille. Esim. Nokian tapauksessa sitä osaamista pitäisi olla niin paljon, että on vain ajan kysymys ennenkuin uusia pieniä yrityksiä syntyy. Vai olenko väärässä?
Ei varsinaisesti tai lähtökohtaisesti, mutta suoranaista rasismiakin tuntuu silti esiintyvän perussuomalaisten keskuudessa muita valtapuolueita enemmän. Rasismi oli kuitenkin vain esimerkki, jonka nostit esille. Kokonaan toinen juttu on, että perussuomalaisten kannattajat olivat ainakin vielä 2008 Suomalaisten politiikkatietämys -kyselytutkimuksessa kaikkein tietämättömimpiä (yhdessä demareiden kanssa). Toki on mahdollista, että asia on nykypäivään mennessä muuttunut, mutta näillä tiedoilla mennään toistaiseksi. Jostain syystä tämän asian - perussuomalaisten äänestäjät ovat kaikkein tietämättömimpiä - lausuminen ääneen tulkitaan silti elitismiksi. Miksi näin on? Faktat kuntoon, niin ei varmasti kukaan pääse huutelemaan.Ai sekö on rasismia puhua kriittisesti, asioiden oikeilla nimillä, maahanmuutosta ja siitä osasta joka tuo ongelmia?
Mitä pahaa on elitismissä? Jos on fiksumpi ja menestyneempi niin pitääkö sitä häpeillä ja alkaa katsomaan salkkareita karjalapullo kuorassa ja äänestää persuja?
Luulet (huom. luulet) pian vielä olevasi jotakin, jos niin teet.
Koska elitisimi on VAIN usko tai asenne paremmuudesta. Ei siis mikään tae siitä että todellisuudessa näin olisi.
Näin se juuri toimii.
Tämä on minusta sitäkin ihmeellisempää, koska Suomi on niitä harvoja maita maailmassa, joissa periaatteessa mikä tahansa koulutus ja ammatti on kenen tahansa ulottuvilla yhteiskunnan tuella, jos vain kyvyt ja ahkeruus riittävät. Ei tarvitse olla rikkaita vanhempia maksamaan lukukausimaksuja, jos haluaa vaikka lääkäriksi.
Jostain syystä maahanmuuttajat eivät ole ongelma paremmin koulutetuille ja varakkaammille ihmisille.
Koska elitisimi on VAIN usko tai asenne paremmuudesta. Ei siis mikään tae siitä että todellisuudessa näin olisi.
.
Mutta jos ei jaksa käydä kouluja tai ei muuten vaan nappaa, niin aina voi syyttää omasta tilanteestaan maahanmuuttajia. Jostain syystä maahanmuuttajat eivät ole ongelma paremmin koulutetuille ja varakkaammille ihmisille.
Kyllähän Vihreät - De Gröna ja sen kannattajat osasivat yhtä ja toista uransa alkutaipaleella. Mm. Järjestää mielenosoituksia, sitoa itsensä traktoreihin, iskeä turkistarhoihin, tuoda julki poikkeavat seksuaaliset suuntautumisensa ja olla niistä ylpeitä sekä pössytellä pilveä.Kokonaan toinen juttu on, että perussuomalaisten kannattajat olivat ainakin vielä 2008 Suomalaisten politiikkatietämys -kyselytutkimuksessa kaikkein tietämättömimpiä (yhdessä demareiden kanssa). Toki on mahdollista, että asia on nykypäivään mennessä muuttunut, mutta näillä tiedoilla mennään toistaiseksi. Jostain syystä tämän asian - perussuomalaisten äänestäjät ovat kaikkein tietämättömimpiä - lausuminen ääneen tulkitaan silti elitismiksi. Miksi näin on? Faktat kuntoon, niin ei varmasti kukaan pääse huutelemaan.
Mulla ei ole tarkoitus kiistää tuosta mitään tms, pikemminkin tuon asiaan näkökohdan joka minusta on oleellinen ja jota tässä en näe.Ei varsinaisesti tai lähtökohtaisesti, mutta suoranaista rasismiakin tuntuu silti esiintyvän perussuomalaisten keskuudessa muita valtapuolueita enemmän. Rasismi oli kuitenkin vain esimerkki, jonka nostit esille. Kokonaan toinen juttu on, että perussuomalaisten kannattajat olivat ainakin vielä 2008 Suomalaisten politiikkatietämys -kyselytutkimuksessa kaikkein tietämättömimpiä (yhdessä demareiden kanssa). Toki on mahdollista, että asia on nykypäivään mennessä muuttunut, mutta näillä tiedoilla mennään toistaiseksi. Jostain syystä tämän asian - perussuomalaisten äänestäjät ovat kaikkein tietämättömimpiä - lausuminen ääneen tulkitaan silti elitismiksi. Miksi näin on? Faktat kuntoon, niin ei varmasti kukaan pääse huutelemaan.
Minä ainakin näen sen aivan hyvin ja yritin tuossa viestissäkin painottaa, että tilanne on kannatuksen kasvun myötä saattanut jossain määrin muuttua. On puolueen kannattajien keskuudessa silti edelleen se vahva kivijalka, joka tutkitustikin tietää asioista vähän. Ja sikäli kuin puolue on onnistunut / onnistuu houkuttelemaan puolelleen vielä viime vaaleissa nukkuneita äänestäjiä (lokakuun lopun kyselytutkimuksen mukaan näitä oli lähes 20% prosenttia nykykannattajista), niin eipä tilanne juurikaan parane, sillä nukkuvilla vasta surkeat tiedot politiikasta onkin - jälleen tuon Suomalaisten politiikkatietämys -kyselytutkimuksen mukaan.Mulla ei ole tarkoitus kiistää tuosta mitään tms, pikemminkin tuon asiaan näkökohdan joka minusta on oleellinen ja jota tässä en näe.
Vielä edellisellä sivulla olit sitä mieltä, että "elitismi on VAIN usko tai asenne paremmuudesta". Olen mielestäni osoittanut, että ainakin tietyssä määrin tämä usko tai asenne perustuu ihan tutkittuihin tosiasioihin (noin keskimäärin siis). Ainakin tältä osin sanan negatiivisesta käytöstä kannattaisi varmaan luopua, koska ei oikein ole järkevää syyllistää ihmisiä siitä, että he tietävät asioista enemmän.Nyt ainakin itselle alkaa olla epäselvää miten kukakin tuota elitismi-sanaa määrittelee.
Itse käsitän että poliittinen elitismi on rakenteellinen suojamuuri, missä valta oikeasti keskittyy demokratian ulottumattomiin. Tavoitteena että valta pysyy tietyn piirin käsissä vaikka tapahtuisi muutoksia. Poliittinen eliitti siis eräällä tapaa pitää itseänsä automaattisesti parhaana vaihtoehtona ohjailemaan maata.