Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Soinin kommentti koskien EU:ta, kuvastaa sopivasti myös Perussuomalaisten omaa tilannetta.

  Lainaus:
   
 2. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Taitaa toi sääntöjen rikkominen koskea Kreikan tukia, eikä pakolaisten tilannetta. Vai onko EU sitten rikkonut jotain omaa sääntöään pakolaisten kohdalla?
   
 3. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Dublin säännöstä taidetaan rikkoa säännönmukaisesti.
   
 4. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eipä taideta. Näissä väitteissä on lähes aina on kyse siitä, että Dublin III -asetusta ei ole luettu ja uskotaan siitä liikkuvia valheita ja/tai osatotuuksia.

  Lue itse eur-lex sivuilta Dublin III -asetus: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/?uri=CELEX:32013R0604&from=FI
   
 5. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  On jotenkin surkuhupaista Soinin suurien puheiden jälkeen, että nykyhallituksen aikana tullaan tukemaan Kreikkaa enemmän kuin koskaan, ottamaan Suomeen pakolaisia enemmän kuin koskaan ja kurjistamaan köyhien asemaa enemmän kuin koskaan hyvinvointivaltion olemassaolon aikana. Jokainen voi vaan mielessään kuvitella, miten paljon Soini haukkuisi ja pilkkaisi noin toimivaa hallitusta, jos persut olisivat oppositiossa.
   
 6. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
 7. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Mikäs muuten tämä persujen jo vuosia tarjoama lääke oli tähän pakolaistulvaan? Assadin syrjäyttäminen vai ISISin tuhoaminen? Jos nämä niin lupaan äänestää persuja seuraavissa vaaleissa. Kreikan osalta Soini on ollut oikeassa, sen sijaan muut kriisimaat ovat ainakin toistaiseksi ihan ok hollilla.

  Itse toivoin että persut hallituksessa olisi saanut tuon Kreikka kolmosen kaadettua, mutta siihen ei paukut riittäneet EU-tasolla. Mutta yritykselle peukku.
   
 8. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Noooh, BKT:n kasvu tuli käytännössä siitä että tuonti (suurelta osin öljyn hinnan laskun takia) väheni selvästi (BKT:n yksi komponentti on nettovienti eli viennin ja tuonnin erotus), eli käytännössä kyseessä oli ns, tilastollinen plussa (joskin viennin kasvua ei pidä väheksyä), varsinaisesti talouden toimeliaisuus ei kasvanut. Viennin kasvaminen ja vaihtotaseen nouseminen on ehdotonta plussaa mutta kivinen tie on vielä edessä.
   
 9. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Niin ja tuona ajanjaksonahan oli kesäkuuta lukuunottamatta vielä Stubbin hallitus Suomea johtamassa. En kylläkään usko sillä olleen noihin lukuihin mitään merkitystä suuntaan tai toiseen.
   
 10. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Eri hallitusten vaikutus vientiin muutaman kuukauden sisällä on älyllisesti täysin epärehellistä. Jos joku haluaa tietää Antti "vienti pitää saada vetämään" Rinteen ajanjakson statsit niin vienti putosi kesäkuusta 2014 toukokuuhun 2015.
   
 11. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Lainaus:
  No juu, tuossa oli tarkoituskin vastata tuohon penailupropagandaan yhtä unisella statementilla.
   
 12. Tami Talk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Daespoo moderators
  Lainaus:
  Eiköhän tuo ole historian ja tilastojen valossa aivan selvä, että hallituksella on varsin mitätön rooli näissä statseissa.

  Jos on maailmalla korkeasuhdanne, supersykli, niin jopa demari valtiovarainministerinä kääntää valtion talouden plussalle (Heinäluoma).

  Kun sykli taittuu, niin edes etevin kokoomuslainen (Katainen) ei voi estää velkaantumista.

  Lähde: jatkoaika
   
 13. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Hallituksella on jonkulainen merkitys vientiin mutta kaikki tehdyt päätökset vaikuttavat vasta pidemmällä aikavälillä.

  Ja ihan tiedoksi, valtiontalous oli jo plussalla ennen Heinäluomaa, jos nyt faktoilla on mitään merkitystä sinulle.
   
 14. Tami Talk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Daespoo moderators
  Lainaus:
  Ihan totta, hyvä huomio. 1990-luvun laman jälkeen valtiontalous kääntyi Viinasen ja Niinistön valtionvarainministerikaudella (Pääministerinä demari) ja pysyi plussalla Kalliomäen/Heinäluoman vuodet, kääntyäkseen velkaantumiseksi Kataisen kaudella, vuoden 2008 aikana. Faktat siis tuossa.

  En epäile, ettetkö kuitenkin pysty noista faktoista rakentamaan omaa faktaasi siitä, että kokoomus on parempi talouspuolue kuin demarit. Tilastoista riippumatta.

  Minun väitteeni on vain se, että hallitusta enemmän Suomen kansantalouteen vaikuttaa se, millainen on kansainvälinen suhdanne. Jos on korkeasuhdanne, ministerinä pärjää hyvin demarikin - jos on taantuma, edes kokoomus ei meitä pelasta. Mahdollinen ylivertainen talousosaaminen on aivan mahdoton osoittaa, paitsi fanilasien läpi.
   
 15. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Korjataan nyt taas kerran, valtiontalous oli plussalla vielä 2008, miinukselle mentiin vasta 2009. Tässä siis taas faktoja.

  Lainaus:
  En epäile yhtään ettetkö pysty muodostamaan mielipidettäsi eri puolueiden kyvystä hoitaa valtiontaloutta puhtaasti tilastojen pohjalta.

  Toki jos tilastoja katsotaan niin Kataisen kauden lopussa 2011 valtiontalouden alijäämä oli selvästi pienempi kuin Urpilaisen ja Rinteen kauden aikana/jälkeen. Mutta tämä tilasto ei tainnut kuulua tarkastelujaksoosi.

  Lainaus:
  Tästä ollaan lähes täysin samaa mieltä, suhdanteet ratkaisevat ison kuvan.

  Tietysti jos katsoo asiaa demarien ajaman Keynesiläisen talouspolitiikan periaatteiden mukaan, demari VM toteutti asiaa 2003-2007 todella surkeasti, itseasiassa kaikkia Keynesiläisyyden periaatteita vastaan.
   
 16. Tami Talk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Daespoo moderators
  Lainaus:
  My mistake, katsoin rivin väärin, kun tarkistin tilastokeskuksen sivuilta, että miten ne tarkat vuodet menivätkään. Pieni näyttö kännykässä.

  Rinteen ja Urpilaisen kaudella maailmantalous edelleen lamassa, joten velkaantuminen vaan jatkui. Ei saanut kokoomuspääministerit hallitusta toimimaan, vai miten se meni.

  Täytynee vielä odottaa seuraavat neljä vuotta tilastoja ja katsoa onnistuuko Stubb lyömään Rinteen ja Urpilaisen ennätykset. Hyvältä näyttää ainakin ennakkoarvioiden perusteella...
   
 17. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Tämä on sitä suomalaista itsepetosta jolla demarit perustelevat sitä ettei mitään tarvitse tehdä. Maailmantalous on kasvanut joka ikinen vuosi 2009 jälkeen, väitteet maailmantalouden lamasta ovat täyttä tuubaa.

  Lainaus:
  En tiedä mitä tilastoja katsot, minä katson demarien kannatuskäyrää ja se näyttää todella hyvältä suomalaisen yhteiskunnan kannalta.
   
 18. Tami Talk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Daespoo moderators
  Lainaus:
  Katsotaan tuota alijäämää ja velkaantumista. Nythän Stubbilla on oiva mahdollisuus näyttää osaamista, kun maailmantalous on kasvussa...

  Pahaa pelkään, että saadaan nauttia tästä demarien konttaamisen ilosta vain parin vuoden ajan ja sitten se käyrä taas alkaa nousta. Historia ei taida valitettavasti pysähtyä nykyiselle tasolle. Vuoroin nousee, vuoroin laskee. Joudut ehkä vielä nielemään sitäkin katkeraa kalkkia, jossa demarit ja vihreät ovat hallituksessa ja kokoomus oppositiossa...
   
 19. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Eurooppa on kasvanut osimoilleen 4%, Suomi jotain 0,1% tjsp. Rakenteellinen ongelma, jota ei korjata elvytyksillä...
   
 20. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Koska muuten ensimmäinen persupoliitikko luovuttaa asuntonsa tai mökkinsä Suomen kodittomien käyttöön?
   
 21. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Lainaus:
  No, antoihan Joutsenlahti palkkansa vanhustyöhön ja aikamoista mutinaa sekin aiheutti osassa suvaitsevaisia. Alla linkki YLE:n uutiseen:

  Anssi Joutsenlahti jättää eduskunnan – kaksi hoitajaa joutuu työttömäksi | Yle Uutiset | yle.fi

  Hienosti otsikoitu, taattua YLE-laatua. Eli Joutsenlahti on syyllinen, kun kaksi ihmistä saa kenkää.
   
 22. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Jos tuo otsikko on mielestäsi syyllistämistä niin vika on lukutaidossasi eikä YLE:ssä.
   
 23. Lainaus:
  Ehkä vannovat paikallisen auttamisen nimeen?

  Ja sitähän toden totta tarvitaankin, kun hallituspolitiikkansa leikkaukset osuvat kaikista köyhimpiin, joka ajaa niitä ihmisiä kaduille ja leipäjonoihin.

  Leipäjonot kasvoivat mykistäviin mittoihin – "Poliitikot eivät uskalla tänne tulla" - Leipäjonot - Kaupunki - Helsingin Sanomat
  Myllypuron leipäjono | Ruutu
   
 24. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Tai vaihtaa sotainvalidin vaipat. Tai kysyy sotaveteraanilta, mikä häntä tai hänen tekojaan loukkaa. Ainakaan minun tuntemani sotaveteraanit eivät suuttuneet siitä yhdestä kuvasta, joksi some-persut kutsuivat suurimmaksi tavaksi loukata sotaveteraaneja.
   
 25. sunnuntai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Newcastle united
  Lainaus:
  Mäntsälässä on Lahdessa vaikuttava persu luvannut kai liikekiinteistöstä osan ilmaiseksi käyttöön. Laitan lisää kun pääsen pois puhelimen äärestä