Esim. tällaisista syistä on typerää lähteä määrittelemään ihmisen sosioekonomista asemaa ja hänen rikkauttaan/köyhyyttään suoraan hänen tulotasonsa perusteella. Ne vihreitä kannattavat Kallion ja Tammelan emmakarit ovat opiskeluaikana 10-20 tuhatta euroa vuodessa tienatessaankin heittämällä ylempää sosiaaliluokkaa ja varakkaampia kuin jakomäkeläinen yksinhuoltaja-paskaduunari 25 000 euron vuosituloillaan.
Niin, sinä uskot heidän olevan varakkaampia, koska uskot heidän saavan taloudellista tukea vanhemmiltaan. Todisteena Emma Karin blogi.
Ikäluokkien
sosiaalisen hierarkian kattokerrokset toki näyttäisivät muodostuvan pitkälti Emma Karin, Ville Niinistön, Sampo Terhon, Saul Schubackin jne. kaltaisista porvarisukujen jälkeläisistä, mutta ei siitä voida vetää johtopäätöksenä takaisinkytkentää koko kannattajakunnan varallisuuteen.
Kaikkien kolmen sosioekonomisen aseman määritelmän mukaan tehtaassa työskentelevän opiskelija Emma Karin sosioekonominen aseman on ollut yhteiskunnan pohjasakkaa.
Tilastokeskus - Käsitteet ja määritelmät - Sosioekonominen asema
Ehkäpä tilasto-aarteenmetsästäjät
@Geezer ja
@Anssi #5 osaavat paremmin valottaa missä kaupunginosissa asuu minkäkin verran minkäkin puolueen kannattajia ja millä tulotasolla missäkin pelataan :)
Tässä on mielestäni pientä ristiriitaa. Mahdollista kyllä, mutta näinköhän.
Työstä maksettava palkkahan määräytyy melko pitkälti työllä tuotetun arvonlisän perusteella. Humanistitutkijan tai varhaiskasvattajan hommat ovat vaativaa työtä ja n. 20v akateemisen koulutusputken takana, mutta koska ne eivät tuota työnantajalleen välitöntä arvonlisää, elävät näissä ammateissa toimivat arvonlisää tuottavien veronmaksajien alati vähentyvillä armopaloilla.
Sitten taas esim. minun työhistoriani suurimmat palkat ovat tulleet koulu- ja opiskeluaikaisista paskaduuneista paperitehtaalta ja puhelinmyynnistä, hommista joihin ei ole ollut lainkaan koulutusvaatimuksia ja töihin on päässyt käytännössä ilmoittautumalla. Työt ovat kuitenkin olleet naurettavan hyväpalkkaisia, koska ne ovat tuottaneet työntantajalle runsaasti arvonlisää. Samaan kategoriaan menee myös sk:n jutussa mainittu persujen taksiyrittäminen, joka ei vaadi koulutusta, mutta laillisena kartellina tuottaa runsaasti arvonlisää.
Minusta on varsin järkeenkäypää, että lähinnä omasta ympäristöstään kiinnostuneet persut ajautuvat näille aloille joissa on alhainen koulutustaso nähden hyvä palkka.
Jos sijoittaminen olisi helppoa, niin persut olisivat pankkiireita ja pörssimeklareita.