Toki se on voinut jäädä hämärän peittoon, jos oma rooli keskusteluissa on tarttua yksittäisiin viesteihin ja räksyttää niistä välittämättä siitä mistä on puhuttu. Lue ketjua niin selviää.
Minullakin se on sinun avaamana täysin hämärän peitossa. Puhutko esim maahanmuuttopolitiikan merkityksen valtiontaloudellisesta marginaalisuudesta vai mistä? Jos näin oletetaan, miksi väheksyt n. 100 miljoonan suoria budjettikuluja sen sirkuksen pyörittämisestä, jossa käydään erilaisia hakemuksia ja muita paperisotia läpi 30000 kappaletta, jonka jälkeen meille vuosittain tislautuu se 3000 turvapaikansaajaa. Näiden n. 3000 hahmon tähän kestittämiskokonaisuuteen kuluu täysin suoraan jo siis se 30k vuodessa per hlö. Ja tässä on kyse rajatummin vain oikeastaan valtion turvapaikkapolitiikasta.
Suomea pari milliä väkirikkaampi Sveitsikin näytti saavan ainakin tuplamäärän hakemuksia, mutta tislaa silti vain saman määrän huollettavia... Miksiköhän? Sveitsi ymmärtää, että pystyy sentään pitämään homman omissa käsissään.
Mutta oli miten oli, itselläni ei ole ikinä ollut luottoa nykyisenmuotoisiin poliittisiin järjestelmiin, joten politiikka ei sen ration muodossa juuri kiinnosta, vaan pikemmin surkuhupaisana näytelmänä. Ensinnäkin poistaisin puolueet ja siirtyisin vahvemmin kohti poliittisesti sitoutumattomien asiantuntijaryhmien käyttöä. Eduskunta voisi toimia 100 jäsenisenä jne... En todellakaan juuri tässä omassa tilanteessani haluaisi ryhtyä puolustamaan mitään puoluetta, koska kaikki ovat käytännössä yhtä huonoja buffausbluffeja. Täytyy kuitenkin todeta, että tuollainen äänestäjien koulutustasokorrelaatio ja sillä persujen politiikan dissauksen lisäoikeutus on aika sattumanvarainen ja säälittävähkö.
Jotkut ajavat omaa etuaan, toiset pyrkivät omasta lähtökohdistaan toteuttamaan vaikkapa yhteistä hyvää vaikka ja toisilla taas on perustellusti täysin erilaiset intressit. Jotkut kokevat valkoisen miehen taakkaa, jotkut luulevat tekevänsä kylälle/kansalle/maailmalle palveluksen toimillaan yms. Miten milloinkin!
Itselläni on selkeä teoria siitä, miksi koulutetussa piirissä saattaa olla tietty kokoomuksen ylivalta ohi vaikkapa juuri persujen. Osaltaan kyseessä yritys turvata oma maksimaalinen taloudellinen hyvinvointi tällaisia päämääriä sopivasti tukevalla edustajalla ja mikseipä vaikka itsekin asettumalla ehdolle ja tehdä "bisnesorientoitunutta" kokoomuspolitiikkaa. Juuri tähän kynnys on ratkaisevasti alhaisempi, kuin "alkaa" näissä piireissä kieroon katsotuksi persuksi. Tai edes puhua kahvipöydässä vähän "niitänäitä". Uskon, että moni tekee tietoisen valinnan vain olla hiljaa juuri näistä aiheista. Imagojuttuja täysin oikeastaan, koska kuten sanoin, poliittisella tasolla minulle nämä kaikki ovat täysin samalla viivalla. On surullista, että sinänsä potentiaalisesti kyvykkäät "järki"poliitikot saattavat jättää leikin alkuunsa, koska eivät vain halua poliittista puoluestigmaa, tai juuri tuollaista idioottimaista äänestäjien koulutustasosta väännettyä esioletusta. Nämä hahmot, jos yhteiskunnallista kiinnostusta löytyy, pyrkivätkin kai vain myyräytymään johonkin virastoon piiloon, jos sattuvat pääsemään mahdollisesta puoluekortintarkistuksesta läpi.
Suomen turvapaikkapolitiikka on kenties nykyään mainettaan tiukempaa, mutta sen sangen epätoivottujen seurannaisvaikutusten huomiointi on minusta varsin huoletonta.
Täysin paskapuhetta on väittää, että maahanmuuttopolitiikan merkitys ei ole muuta kuin marginaalissa, oli se marginaali nyt sitten mikä lähes tahansa. Hyi vittu.
Loppusanat: kahden suunnan sentteri... vaadit oikeasti jotain lisätodisteita tuosta perustelusta, jota on käytetty sinänsä täysin epäjohdonmukaisesti kaikenlaisen maahanmuuton puolusteluun eli the työvoimapula? Tuohan tuli vielä pari vuotta sitten aina toisessa sivulauseessa juuri joidenkin astridthorsien suusta ja tuhannen muunkin. Haluatko jollain yksittäisen henkilön mainitsemalla jonkun tyhmän argumenttikeinuhevosen vai mitä helvettiä??? Priceless. Ja oliko siellä joku susivertauskin..... En tollasta vaan kestä vähän liiankin vakavia tekstejä opiskellessa lukemaan joutunut mieli.
Ja tarinankertoja... Suomessa on jo reilusti päälle 200 000 ulkomaan kansalaista t. valtion talousarvio ja lähteenä tilastokeskus.
Kun hekin sitten koulivat itsestään tai tuottavat lisää Suomen kansalaisia (kuten myös talousarviosta ilmenee. Tämän vuosikymmenen alun n. 4500 hyväksymispäätöstä (voivat sisältää useampia henkilöitä!)) on mystisesti tuplautunut viimeisimpään toteutuneeseen talousarvioon (9000) niin.... En nyt ala profetioimaan... Katselen vain Euroopan menoa vierestä.
Aivan toivotonta on taistella ilmeisesti tätä kehitystä vastaan. Siksi ja siksi, että inhoan politiikkaa ja siitä kirjoittamista, tämä sekava teksti olkoon minun ensimmäinen ja viimeinen tuotos aiheesta ikinä missään.
Nostan hattua kuitenkin heille, ketkä onnistuneesti näkevät ilmeisen kestämättömyyden ja pyrkivät tahoillaan johonkin asian suhteen. Tsemiä Daespoot, Geezerit ja muut, jotka tällaisessa keskustelussa jaksatte jauhaa ihan poliittisista agendoistannekin riippumatta.