Siinäpä se juuri onkin se ironia. Perussuomalaiset ovat nousseet merkittäväksi puolueeksi alkujaan korostamalla olevansa erilainen puolue ja uusi vaihtoehto. Soinin sanoin vanhat puolueet eivät kykene toimimaan - mutta eipä näytä irtoavan perussuomalaisiltakaan.
Tekstissäsi on todella osuva pointti, ei sitä voi kiistää. Mutta tästä leikkauslistojen tekemisestä vielä sen verran, että en ole asiaan mitenkään suurella innolla paneutunut kun en hirveästi jaksa lueskella tyhjänpäiväistä juupas-eipäs -väittelyä asian tiimoilta lehtien palstoilta. Tyhjänpäiväistä siksi, että oppositiolla ja hallituksella on täysin erisuuntaiset näkemykset siitä, mistä pitäisi säästää ja miksi, ja molemmat ovat ihan yhtä oikeassa tai väärässä. Hallitukselle toki isompi lampaanperse siitä, että heillä olisi mahdollisuus tehdä jotain eli toimia asiassa, mutta heillä ei näytä olevan uskallusta, oppositiollahan nyt ei ole mahdollisuutta tässä asiassa tehdä mitään vaikka ehdottaisivatkin mahdollisesti kuinka fiksuja tahansa.
Sen siis kuitenkin sanon, että on jotenkin outoa, että nyt pitäisi luoda leikkauslista, joka kertarysäyksellä poistaisi kaiken ylivelkaantumisen ja tasapainottaisi talouden. Siispä kaikki pienet ehdotukset asian hyväksi dumataan, koska ne eivät poista tätä ongelmaa heti nyt välittömästi, vaikka pitkällä tähtäimellä tekisivät isoja säästöjä. Persujen ketjussa kun ollaan, niin yksi esimerkki on tämä pakkoruotsi eli kaksikielisyys. En tiedä, paljonko sen poistaminen säästäisi rahaa vuositasolla, mutta jos se olisi vaikka 100 miljoonaa, niin kymmenen vuoden kuluttua oltaisiin säästetty jo miljardi. Tai pakolaispolitiikan ja ylipäätään maahanmuuton tiukentaminen, jos sen avulla säästettäisiin vaikkapa 150 miljoona per vuosi (hatusta luku, sisältää mm. pakolaisten kuntoutuksen, kotouttamisen kustannukset ja kotouttamisesta johtuvien kulttuurien törmäysten aiheuttamat moninaiset kustannukset yhteiskunnalle), niin kymmenen vuoden kuluttua olisi säästetty jo 1,5 miljardia. Tai kehitysapu, Suomi antaa tällä hetkellä vuositasolla n. miljardin kehitysapuna maailmalle, josta tiedetään että vain murto-osa menee edes perille oikeaan kohteeseen. Jos siitä leikattaisiin vaikka puolet pois nyt ensi alkuun, niin aika isot säästöt tulisivat pitkällä tähtäimellä.
Nämä dumataan kuitenkin heti typerinä ehdotuksina, koska ne on heitetty ilmoille oppositiosta ja koska tässä tunnutaan hallituksen taholta ajateltavan vain sitä, miten saadaan heti nyt mahdollisimman paljon säästöä. Samoin kun kaikessa muussakin nykyään, lasketaan että jonkun koulun lakkauttaminen säästää seuraavan kolmen vuoden aikana yhteensä 3,5 miljoonaa, siispä pannaan koulu kiinni. Mutta ei oteta ollenkaan huomioon sitä että sen koulun lakkauttaminen aiheuttaa sen kolmen vuoden jälkeen lisäkustannuksia kunnalle miljoonan per vuosi.
Pakkoruotsin eli siis kaksikielisyyden poistaminen on taloudellisesti ajateltuna pelkästään positiivinen asia pitkällä tähtäimellä tälle yhteiskunnalle. Vai keksiikö joku jonkun taloudellisen vasta-argumentin, että ei olisi? Samoin pakolaispolitiikan tiukentaminen ajateltuna pelkästään taloudellisesta näkökulmasta. Tai se kehitysavun leikkaaminen.