Eikö Johannes hallituksen arvostelu kuulu oppositiopolitiikkaan? Minun mielestä se kuuluu, mutta voin olla toki väärässä. Ja edelleen kaikki hallitustunnustelijat Arhinmäkeä lukuunottamatta, jopa Mikael Jungner ovat myöntäneet, että kyllä sitä hallitusta Soinin kanssa tosissaan väännettiin ja kompromisseja eli takinkääntöjä olisi varmasti tullut.
Soini pyörsi puheensa, ei siinä mitään. Mutta tämä on nyt kuitenkin vähän eri kokoluokan juttu, kuin koko puolueen aatteen ja linjan myyminen. PS on kuitenkin aina ollut EU-kriittinen puolue, perusta olisi totaalisesti paskana, jos Soini olisi lähtenyt eurobondien takuumieheksi.
Jokainen poliitikko kääntää takkiaan jossain kohtaa. Se on tärkeämpi pointti, että missä asioissa sen tekee. Vasemmistoliitto erotti kansanedustajia, jotka piti linjansa vaalien jälkeenkin. Nyt Vasurit ovat ökypankkien ja sijoittajien takuumiehiä. Vihreät ovat olleet ydinvoimahallitusten kantahenkilökuntaa. Poislukien Cronbergin aikana tehty hallituksesta lähtö, se oli aatteen mukainen ratkaisu ja arvostettava teko.
Soini otti tässä takkiinsa, mutta tämä kuuluu politiikkaan. JHA:n poiskenkiminen olisi aiheuttanut niin paljon skeidaa joka tuutista, että parempi sitten uhrata itsensä puolueen hyväksi. Nahkan on kestettävä ja kyllä se kestää. Falseflag-vasurikokkelien tuherruksia tulee ja menee, mutta ei niille mitään arvoa kannata antaa.
Nyt on kyllä mielenkiintoista nähdä, mitä tämä ennakkotapaus poikii jatkossa? Peter Östman jo ehti kommentoida myös kristinuskon halventamisesta. Toivottavasti Illman ja Kalske saavat mitä tilasivat, eli lisää hommia.