Perussuomalaiset

  • 5 865 676
  • 46 115

ijuka

Jäsen
Näinhän se sanoikin, jo tentissäkin. Missään vaiheessa ei sanottu, että kaikki tuki pitäisi lopettaa mutta vähemmän yllättäen vasemmalla tahallaan (toivottavasti) ymmärrettiin väärin.
Tahallaan kaikki perussuomalaisten sanomiset ymmärretään väärin. Sepä vasta olisikin ihme jos kuunneltaisiin mitä sanotaan ja ymmärrettäisiin myös se mitä sanotaan.

Esim. vessapaperista, tölkeistä ja pullonkorkeista jotain nykytaidetta tekevien tukirahat ottaisin surutta pois. Kuten myös rikkaiden huveista(oopperat ja nykytaidenäyttelyt mainitsinkin).
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Samaan aikaan edellisessä viestissä linkitettiin vanhustenhoito kulttuurirahoihin.

Perussuomalaiset eivät halua tai pysty ymmärtämään kulttuurin hyvinvointivaikutusta, sen roolia sivistysvaltion perustana tai kulttuuribisneksen merkitystä ympäristölle.
Minua lähinnä kiinnostaa mitä tämä kulttuurin ylläpitäminen sitten lopulta kustantaa? Mistä ja miten sieltä voisi sopeuttaa? Olen itsekin kulttuurin ystävä, mutta näin äkkiseltään en tiedä kuinka paljon yhteiskunta maksaa tuosta minun kulttuuristani. Lähtökohtaisesti mielestäni taide ja kulttuuri pitäisi olla hyvin pitkälle asti sellaista, jolle on maksava yleisö. Kun menen teatteriin, on lippujen hinta melko korkea, luulisi ettei tuota tarvitse kovin paljoa tukea. Sen sijaan erinäiset näyttelyt ovat monesti halvempia ja jopa ilmaisia. Tiedän myös, että erinäisiä tuotantoja toki rahoitetaan Suomessakin. Kirjastojen rahoitus on kaiketi kulttuuriministeriön alla, joten kulttuuria on tavallaan sekin. Kirjasto on minusta kyllä hyvin tärkeä osa sivistynyttä yhteiskuntaa.

Mutta sitä tosiaan olin kyselemässä, että mistä sieltä kulttuurin puolelta olisi mahdollista sopeuttaa? Itse kun hieman vierastan ajatusta, jossa puoluekannasta riippuen joku alue nähdään jollain tavalla pyhänä lehmänä johon ei voitaisi millään muotoa koskea. Kyllä sitä tehostamisen tarvetta löytyy ihan kaikkialta. Maailma kehittyy.
 
Perussuomalaista kulttuuripolitiikkaa reilun vuosikymmenen takaa. Olkoonkin puolue noista ajoista muuttunut, isot linjat tältä osin edelleen oletettavimmin voimassa.
Kyllä tai Tony Halmeen klassikko "maissipaskat kattilaan ja Kiasmaan näytille." Persuilla kulttuurin ja taiteen halveeraus on ihan dna:ssa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eli Purran virhe oli, ettei spesifioinut että tarkoitti nimenomaisesti sitä eliitin rappiokulttuuria joka pitäisi lopettaa. Mitä PS on toki ajanut jo vuosikymmen sitten. Ne on ne inhottavat ja kansaa kiusaavat, porsastelevat eliitit joita pitää päästä näpäyttämään nyt, kyllä niitä sitten vituttaa kun ei pääse oopperaan. Myös kasvisruoka on kiellettävä yms. ilmastohömpötys, koska sekin vituttaa eliitin edustajia. Perus Suomessa syödään lenkki makkaraa ja kuunnellaan Irwin Goodmania venäläiseltä piraattilevyltä. Haistakaa paska koko valtio valta.

Taiteen tukemisen positiivisia taloudellisia vaikutuksia on tuotu esiin ihan mukavasti ja niiden päälle on luonnollisesti hankalammin laskettavat terveysvaikutukset, joiden selvittäminen vaatii hieman laaja-alaisempaa tutkimusta kuin pelkkien eurojen räknäilyä. Hieman samaan tyyliin esimerkiksi säilytettävien luontokohteiden arvo on reilusti suurempi kuin niissä olevan tukkipuun, tai edes niiden sitoman hiilen ja suojaamien eliöyhteisöjen ekologinen arvo.
 

Animal

Jäsen
Taas nähdään, että yksi perinteinen oikeistopopulistinen silmänkääntötemppu toimii edelleen: Kerro julkisesti harkitsevasi leikkauksia kulttuurista, niin "kulttuuriväellä" menee syvälle tunteisiin ja olet taas päälimmäisenä keskustelussa eri alustoilla. Ja keskustelu pyörii juuri sen ympärillä, mitä avauksen tekijä toivoo, eli a) onko kulttuurissa leikattavaa, b) jos on, niin missä siellä ja c) jos valtio tukee kulttuuria, niin millaista kulttuuria sen tulisi tukea.

On pölhöpopulismia ja sitten on sitä oikeaa taitavaa populismia, jossa juoksutetaan kansalaiskeskustelua haluttuun suuntaan.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Tämä on jo vähän offtopic, mutta kuitenkin...

Minua lähinnä kiinnostaa mitä tämä kulttuurin ylläpitäminen sitten lopulta kustantaa? Mistä ja miten sieltä voisi sopeuttaa? Olen itsekin kulttuurin ystävä, mutta näin äkkiseltään en tiedä kuinka paljon yhteiskunta maksaa tuosta minun kulttuuristani.
Tämä minun itseni pitäisi jossain vaiheessa selvittää. Tuo usein linkattu "miljardilla 10 miljardia tuloja" -kaavio ei mielestäni kerro oikeanlaista kuvaa, vaikken vielä ole ihan varma asiasta. Tuttavapiirissäni olevat kulttuuria tekevät ihmiset hakevat usein apurahoja, mutta nämä tulevat aika usein yksityiseltä puolelta ja säätiöistä. Valtion ja EU:n tukea tulee lähinnä erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Tuosta syystä kaavio tuntuu vähän epäilyttävältä. Eli ettei nyt vaan tilanne kaaviossa ole se, että valtion kulttuuriin sijoittaman miljardin tuotoiksi lasketaan säätiöiden ja EU:n tuki. Mutta yhtä kaikki, minun pitäisi itse jaksaa selvittää asiaa tarkemmin, ja toisekseen, kyllä minusta kulttuuria pitää tukea: mutta tavoista ja määristä voi mielestäni kyllä keskustella.

Lähtökohtaisesti mielestäni taide ja kulttuuri pitäisi olla hyvin pitkälle asti sellaista, jolle on maksava yleisö.
Myyntikelpoista kulttuuria ei tarvitse tukea. Mutta se on nykymaailmassa valitettavasti pitkälle amerikkalaisia elokuvia, pelejä ja bändejä. Kulttuurin ja viihteen tekemisessä on sellainen rasittava piirre, että yleensä voitot kerää hyvin pieni porukka, jota ei kuitenkaan olisi olemassa ilman panostusta ruohonjuuritasolla. Kulttuurialalla toimivat yritykset ovat vaan todella, todella nihkeitä hoitamaan tuota ruohonjuuritasoa, "winner takes it all" ja sitä rataa.

Kirjastojen rahoitus on kaiketi kulttuuriministeriön alla, joten kulttuuria on tavallaan sekin. Kirjasto on minusta kyllä hyvin tärkeä osa sivistynyttä yhteiskuntaa.
Kirjastojen rahoitus on tosiaan OKM:n alla.
 

Bay

Jäsen
Kyllä tai Tony Halmeen klassikko "maissipaskat kattilaan ja Kiasmaan näytille." Persuilla kulttuurin ja taiteen halveeraus on ihan dna:ssa.
No ei se kaukana totuudesta ole. Sen ainoan kerran kun Kiasmaan olen erehtynyt niin ensimmäinen tadeteos oli katuharja joka nojasi nurkkaan ja toinen paistolasta joka oli hitsattu paistinpannuun. Enempää ei sitten tarvinnut nähdäkään.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Niin. Kovasti omituista kansallisradikalismia, jonka suhtautuminen kansalliseen kulttuuriin on vihamielistä.
Ainakin persuilta tulee konkreettisia sopeutuskohteita, eikä vaan uskomushöttöä kuten demareiden 80 prosentin työllisyysaste. Kepulta tosin ei saa nyhtämällä mitään sopeutuskohdetta irti ennen vaaleja ettei kukaan suutu. Toivottavasti Ylen toimittaja laittaa tästä lujille Saarikon.

Samaa mieltä ei toki tarvitse olla, mutta sentään pelaavat melko avoimin kortein ja äänestäjien kuluttajansuoja on ainakin teoriassa vahvempi.

Näen kyllä erikoisena jos kulttuuri koetaan yhtä koskemattomaksi tässä tilanteessa kuin maanpuolustus tai koulutus.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kuten Purra sanoi, nyt pitää priorisoida ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Kyllä sieltä kulttuurin rahoituksesta varmasti myös jotain leikattavaa löytyy.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: zet

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kuten Purra sanoi, nyt pitää priorisoida ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Kyllä sieltä kulttuurin rahoituksesta varmasti myös jotain leikattavaa löytyy.

Aivan varmasti. En PS:ää äänestä mutta on aika erikoista, että jos VM esittää kahdelle seuraavalle vaalikaudelle 9 miljardin leikkauksia, niin kulttuuri jäisi kokonaan leikkausten ulkopuolelle. Se valitettavasti ei voi olla mahdollista, vaikka niin mukavaa se olisi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Näen kyllä erikoisena jos kulttuuri koetaan yhtä koskemattomaksi tässä tilanteessa kuin maanpuolustus tai koulutus.
"Koskemattomaksi". Ilmeisesti ajattelet, että ajattelen noin. Kyllä se vaalikampanja kuumentaa järkevienkin ihmisten mieliä. Ja jos ajattelet että PS:n sopeutus on, hmm, konkreettista ja avointa niin tosiaan, se maahanmuutto, kehitysapu ja Yle ovat pohjattomia kaivoja mistä ammentaa. Kenenkään rehellisen perunanenän ei tarvitse oikeasti kärsiä, paitsi jos pitää laadukkaasta suomalaisesta yleisradio-tuotannosta, ja ne pirun elitistit ansaitsevat sen tuskan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
"Koskemattomaksi". Ilmeisesti ajattelet, että ajattelen noin. Kyllä se vaalikampanja kuumentaa järkevienkin ihmisten mieliä. Ja jos ajattelet että PS:n sopeutus on, hmm, konkreettista ja avointa niin tosiaan, se maahanmuutto, kehitysapua ja Yle ovat pohjattomia kaivoja mistä ammentaa. Kenenkään rehellisen perunanenän ei tarvitse oikeasti kärsiä, paitsi jos pitää laadukkaasta suomalaisesta yleisradio-tuotannosta, ja ne pirun elitistit ansaitsevat sen tuskan.
En ajatellut sinun pitävän kulttuurialaa koskemattomana. Kirjoitin ja lainasin epäselvästi jos viestistäni jäi tuollainen kuva. Pahoittelut siitä.

Ei persujen sopeutuskohteilla 6 miljardia sopeuteta, mutta ovat heidän sopeutuskohteensa konkreettisempia, helpommin toteutettavampia ja avoimempia kuin nyt vaikka kepun ja demareiden. Populismia ja äänestäjien kosiskeluahan nuo toki ovat, mutta niin ovat kilpailijoidenkin linjat. Saat toki olla eri mieltä.

Selvennykseksi vielä etten aio äänestää persuja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ainakin persuilta tulee konkreettisia sopeutuskohteita, eikä vaan uskomushöttöä kuten demareiden 80 prosentin työllisyysaste. Kepulta tosin ei saa nyhtämällä mitään sopeutuskohdetta irti ennen vaaleja ettei kukaan suutu. Toivottavasti Ylen toimittaja laittaa tästä lujille Saarikon.

Et ilmeisesti ole kovin tarkkaan seurannut Saarikon puheita julistuksestasi huolimatta. Saarikon mukaan leikkauskohteita voivat olla:
-Indekseistä leikkaaminen
-kehitysyhteistyö
-turvapaikanhakijoiden asumisjärjestelyt
-koulutus

Varsinkin tuo indekseistä säästäminen on erittäin kovan luokan leikkaus, joten vähän täytyy ihmetellä mihin tuo väittämäsi perustuu.
Lähde Saarikon linjauksille: Annika Saarikko Ylen politiikkaradion puheenjohtajatentissä 10.3.2023
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Haluaisitko sitten selittää kulttuurin hyvinvointivaikutuksen, roolin sivistysvaltion perustana ja kulttuuribisneksen merkityksen ympäristölle ja sen, miten nämä asiat vaikuttavat normaalin ihmisen päivittäiseen elämään? Koska vieläkään tämä ei oikein ole avautunut.
Etkö siis ole katsonut televisiota, lukenut kirjoja, kuuntele musiikkia tai muuta sellaista? Onko esimerkiksi Tuntemattoman Sotilaan, Kalevalan, Seitsemän Veljeksen, Sibeliuksen musiikin ja Gallen-Kallelan maalausten kulttuurihistoriallinen vaikutus mennyt sinulta täysin ohitse? Toki jos tykkää siitä että kaikki musiikki on pelkkää Radio Novan soittolistaa ja elokuvat pelkkää Hollywoodia niin mikäs siinä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Toistetaan eilinen näkemys. Kulttuurin tukemisesta on syytä tehdä laaja selvitys. Yllätyin äsken kun hain uusinta selvitystä rahavirroista mm. taiteen sijasta taiteilijoille. Viimeisimmän kokonaisselvityksen ovat Pekka Oeschin 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa tekemät tarkastelut valtion, kuntien ja opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuurirahoituksesta.


Lainauksena linkistä: Käytännössä keskusteluissa viitataan usein valtion talousarvion budjettilukuun 29.80. ”Taide ja kulttuuri” josta puhutaan yleensä valtion ”kulttuuribudjettina”. Kuitenkin pelkästään OKM:n sisällä kulttuuria rahoitetaan myös useiden muiden budjettilukujen alta ja esimerkiksi kuntien peruspalvelujen lakisääteiset valtionosuudet (kirjastoille, yleiseen kulttuuritoimintaan ja taiteen perusopetukseen) allokoidaan valtionvarainministeriön kautta.

Yleisradion lakisääteisenä tehtävänä on ”tuottaa, luoda, kehittää ja säilyttää kotimaista kulttuuria, taidetta ja virikkeellistä viihdettä”. Vaatisi erillisen tarkastelunsa miten Ylen kulttuuripoliittinen tuki kohdentuu eri tahoille, esimerkiksi taiteenaloilla ja taiteilijoille.

Ehkäpä selvitykset tehdään. Syytä olisi, sillä kulttuurin kenttä on muuttunut paljon 1990-luvun ja 2000-luvun alun jälkeen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Et ilmeisesti ole kovin tarkkaan seurannut Saarikon puheita julistuksestasi huolimatta. Saarikon mukaan leikkauskohteita voivat olla:
-Indekseistä leikkaaminen
-kehitysyhteistyö
-turvapaikanhakijoiden asumisjärjestelyt
-koulutus

Varsinkin tuo indekseistä säästäminen on erittäin kovan luokan leikkaus, joten vähän täytyy ihmetellä mihin tuo väittämäsi perustuu.
Lähde Saarikon linjauksille: Annika Saarikko Ylen politiikkaradion puheenjohtajatentissä 10.3.2023
Ilmeisesti en. Niissä tenteissä mitä olen katsonut Saarikko ei ole suostunut paljastamaan mitään sopeutuskohteita. Korkeintaan todennut, että mikään ala ei ole turvassa leikkauksilta.

Keskustan talousohjelmakin pikasilmäyksellä ei kyllä kerro konkreettisesti mistä ne sopeutukset tehdään. Ansiosidonnaisen leikkaus siellä nyt kuitenkin on, mutta en huomannut mainintaa kehitysyhteistyöstä tai turvapaikanhakijoista. Indeksit taidettiin mainita soten kohdalla. Enemmän tuossa ohjelmassa näyttää lisämenoja olevan ja unelmahöttöä.

Käsi kuitenkin nyt pystyyn virheen merkiksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Tämä kulttuurikeskustelu menee joillain vähän samaan kuin se Li Anderssonille naureskelu, kun hän oli piirrellyt asiapapereihin ja kertoi keskittyvänsä paremmin tuolla tavoin.
 

ijuka

Jäsen
Etkö siis ole katsonut televisiota, lukenut kirjoja, kuuntele musiikkia tai muuta sellaista? Onko esimerkiksi Tuntemattoman Sotilaan, Kalevalan, Seitsemän Veljeksen, Sibeliuksen musiikin ja Gallen-Kallelan maalausten kulttuurihistoriallinen vaikutus mennyt sinulta täysin ohitse? Toki jos tykkää siitä että kaikki musiikki on pelkkää Radio Novan soittolistaa ja elokuvat pelkkää Hollywoodia niin mikäs siinä.
No niin.

Eli minun mielipiteeni on se, että nuo kaikki on ihan kivoja, mutta eivät silti kauheasti auta, jos fakta on se että ruoka maksaa 50% enemmän kuin pari vuotta sitten mutta tulot eivät ole kasvaneet lainkaan, tai ettei kaduilla enää voi kulkea ilman että pelkää joutumista aseellisen ryöstön uhriksi.

Toki sitä tuntematonta sotilasta on ihan kiva katsella ja kalevalaa lukea(seitsemän veljestä on ehkä maailmanhistorian surkein kirja), mutta ovat tosiaan luksusta verrattuna näihin mitkä ainakin itselle ovat pikkaisen korkeammalla prioriteeteissa, kuten toimeentulo ja turvallisuus.

Ja mitkä näihin auttaisivat? No, turvallisuuteen ainoastaan perussuomalaisilla on edes tunnustettu että ongelma on(Syy miksi heillä on yli TUPLASTI enemmän kannatusta nuorten keskuudessa kuin kakkospuolueella), ja esim. bensaverojen alentaminen vaikuttaisi ruoan hintaan.

Tosiaan oikeassa elämässä vähän tärkeämpiä kuin jotkut Suomalaiset leffat ja kirjat. Ja vähän veikkaan että niillä puhutuilla kulttuurin leikkauksilla ei edes viitata mihinkään mainitsemiisi. Perussuomalaiset on kuitenkin nationalistinen puolue, muistuttaisin. Joka tapauksessa, mikään noista ei kuitenkaan ole yhtä tärkeää kuin välttämättömyydet kuten toimeentulo ja turvallisuus.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Etkö siis ole katsonut televisiota, lukenut kirjoja, kuuntele musiikkia tai muuta sellaista? Onko esimerkiksi Tuntemattoman Sotilaan, Kalevalan, Seitsemän Veljeksen, Sibeliuksen musiikin ja Gallen-Kallelan maalausten kulttuurihistoriallinen vaikutus mennyt sinulta täysin ohitse? Toki jos tykkää siitä että kaikki musiikki on pelkkää Radio Novan soittolistaa ja elokuvat pelkkää Hollywoodia niin mikäs siinä.

Ja esim. taideterapiahan on ihan virallinen jatkohoidon muoto. Sairaalasta saa tällaiseen maksusitoumusta. Samoin musiikistahan on ollut ihan virallisia tutkimuksia lähiaikoina, kuinka tuo ehkä pitää mieltäkin virkeämpänä tai aivoja muuten skarppina. Joo, koskettaa itseä aika läheltä tämä kuntoutuminen kulttuurin avulla.
 

MegaForce

Jäsen
Purraa tulisi kehitysavun leikkaamisesta haastaa sillä, että se on tärkeä väline pitää merkittävä osa kolmannesta maailmasta Eurooppa-myönteisenä, jolla haastetaan Venäjän ja etenkin Kiinan vaikutusvaltaa näillä alueilla.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En ajatellut sinun pitävän kulttuurialaa koskemattomana. Kirjoitin ja lainasin epäselvästi jos viestistäni jäi tuollainen kuva. Pahoittelut siitä.

Ei persujen sopeutuskohteilla 6 miljardia sopeuteta, mutta ovat heidän sopeutuskohteensa konkreettisempia, helpommin toteutettavampia ja avoimempia kuin nyt vaikka kepun ja demareiden. Populismia ja äänestäjien kosiskeluahan nuo toki ovat, mutta niin ovat kilpailijoidenkin linjat. Saat toki olla eri mieltä.

Selvennykseksi vielä etten aio äänestää persuja.
Minua siis huolettaa tämä kuuden miljardin fetissi yhdelle vaalikaudelle tässä taloustilanteessa. Yhdeksän miljardia on järkevä kokonaissumma kahdelle vaalikaudelle, mutta jos nopeasti ja vahvasti leikkaamme julkista kulutusta taantuman tai heikon talouskasvun aikana niin se pahentaa tilannetta - ja osaltaan vajetta. Kun vielä otamme huomioon että sote-alueet on järjestetty kuten on, ja niistä tule lisäpainetta, ei säästöä niin jatko vain hirvittää. Kasvua tässä olisi jostakin saatava.
 

ijuka

Jäsen
Purraa tulisi kehitysavun leikkaamisesta haastaa sillä, että se on tärkeä väline pitää merkittävä osa kolmannesta maailmasta Eurooppa-myönteisenä, jolla haastetaan Venäjän ja etenkin Kiinan vaikutusvaltaa näillä alueilla.
Joo, paitsi että se ei mene näin. Ei millään "kiva kaveri"-tyylillä päästä muualle kuin hyväksikäytettävien hölmöjen listalle. EU lahjoittaa rahaa, paikalliset pomot ostaa itselleen huvijahteja ja naureskelee kun saavat ilmaista rahaa. Venäjä on se jolla on Afrikassakin valta, miksi? Antavat aseita. Se on se millä niitä oikeita kavereita saa.

Näissä kehitysavuissa ja tukipaketeissa on yhteistä tämä krooninen sinisilmäisyys. "Kun me ollaan kivoja niille, niin nekin on kivoja meille". Siis täydellistä ovimattopolitiikkaa. Toimii, jos on tavoitteena tulla hyväksikäytetyksi.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Myyntikelpoista kulttuuria ei tarvitse tukea. Mutta se on nykymaailmassa valitettavasti pitkälle amerikkalaisia elokuvia, pelejä ja bändejä. Kulttuurin ja viihteen tekemisessä on sellainen rasittava piirre, että yleensä voitot kerää hyvin pieni porukka, jota ei kuitenkaan olisi olemassa ilman panostusta ruohonjuuritasolla. Kulttuurialalla toimivat yritykset ovat vaan todella, todella nihkeitä hoitamaan tuota ruohonjuuritasoa, "winner takes it all" ja sitä rataa.
Nyt sivusit juuri tuota aiemmin mainitsemaani: tuotantojen tulee olla joitain ihmeellisen persoonallisia koti-tv:n onnenpotkuja lukuunottamatta tietyllä tasolla ja markkinoituna, että ne alkavat kerätä laajempaa huomiota, jakelua ja kansainvälistä rahoitusta. Ja ihan kuten jääkiekossa, kaikista ei tule miljonäärejä, muttei sitä yhtä änärijunnua ole ilman massaa. Tokihan kulttuurissakin tuottoja ohjautuu maineen, tunnettavuuden, turismin kautta laajemmin alalle.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minua siis huolettaa tämä kuuden miljardin fetissi yhdelle vaalikaudelle tässä taloustilanteessa. Yhdeksän miljardia on järkevä kokonaissumma kahdelle vaalikaudelle, mutta jos nopeasti ja vahvasti leikkaamme julkista kulutusta taantuman tai heikon talouskasvun aikana niin se pahentaa tilannetta - ja osaltaan vajetta. Kun vielä otamme huomioon että sote-alueet on järjestetty kuten on, ja niistä tule lisäpainetta, ei säästöä niin jatko vain hirvittää. Kasvua tässä olisi jostakin saatava.
Vahva talouskasvu olisi tosiaan paras lääke, mutta kun katsotaan miten taloutemme kehittyi finanssikriisin jälkeen, niin kyllähän sellaisen odottaminen taitaa realistisesti ajateltuna olla turhaa. Varmaankin talous siis kasvaa, mutta hyvin todennäköisesti ei niin paljon, että sillä korjattaisiin kestävyysvaje.

Kovasti tosiaan työperäisestä maahanmuutosta puhutaan, mutta ei ole paljoa keskustelua miten niitä osaajia tänne houkuteltaisiin. Demareiden haaveet entisestäänkin kiristyvästä progressiosta eivät kyllä houkuttele tänne osaajia, mutta se taitaa olla tarkoituskin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös