Käytän tässä tutkijan metodiikkaa joten tätä johtopäätöstä ei voi mitenkään kiistää.
Et käyttänyt tutkijan metodiikkaa.
Tutkimuksen löydät kyllä nopeasti ja siinä on luonnollisesti selitetty käytetyt menetelmät.
Käytän tässä tutkijan metodiikkaa joten tätä johtopäätöstä ei voi mitenkään kiistää.
Taasko se pitäisi löytää? Edellisellä sivulla jaoin siihen linkin ja lainasin siitä paria kohtaa ja kritisoin tutkimuksen metodiikkaa (vastaus #36 670)Tutkimuksen löydät kyllä nopeasti ja siinä on luonnollisesti selitetty käytetyt menetelmät.
Metodologiaa ei kyllä kirjoitettu tuossa tutkimuksessa niin kuin täällä tunnutaan laajalti tulkittaneen. En itse esimerkiksi näe että vihapuheeksi on laskettu esim. tapaukset joissa Tuppuraista on syytetty valehtelusta EU-tukipakettiin liittyen, koska tuo liittyy ministerin ammattirooliin ja tuolla lukee että politiikkaan/tehtäviin liittyvä ronskikiakin retoriikkaa sisältävät viestit on raakattu vihapuheesta.Taasko se pitäisi löytää? Edellisellä sivulla jaoin siihen linkin ja lainasin siitä paria kohtaa ja kritisoin tutkimuksen metodiikkaa (vastaus #36 670)
Siinä mielessä hieman ihmettelen tätä vastaustasi.
Taasko se pitäisi löytää? Edellisellä sivulla jaoin siihen linkin ja lainasin siitä paria kohtaa ja kritisoin tutkimuksen metodiikkaa (vastaus #36 670)
Siinä mielessä hieman ihmettelen tätä vastaustasi.
"En pääse käsiksi SM-liigan yhtiöjärjestykseen, mutta siitä olen varma, että tuommoista puhelinhäröilyä ei voi päätösvaltaisena kokouksena pitää. Varsinaista puhelinkokousta ei ole pidetty, Hjallis siis syyllistyi suoraan sanoen valehtelemiseen."
Laurikainen on äärimmäisen huono rankkarien torjuja.
Ronskina puheena tutkija piti siis kiroilua ja antaa esimerkin että toisin kuin aiemmat vihapuhetutkimukset ei automaattisesti määrittellyt kirosanojen käyttöä vihapuheeksi. Tuo on ainut esimerkki "ronskista puheesta".En itse esimerkiksi näe että vihapuheeksi on laskettu esim. tapaukset joissa Tuppuraista on syytetty valehtelusta EU-tukipakettiin liittyen, koska tuo liittyy ministerin ammattirooliin ja tuolla lukee että politiikkaan/tehtäviin liittyvä ronskikiakin retoriikkaa sisältävät viestit on raakattu vihapuheesta.
Tutkimuksen määritelmä siitä mikä on vihapuhetta on sellainen että laskee mukaan myös normaalin poliittisen kritiikin jossa politiikon väitetään puhuvan muunneltua totuutta tai poliitikon kykyjä epäillään.
Lisäksi ajanjaksoksi oli valittu neljän (!) kuukauden aikaikkuna jolloin EU tukipaketti oli se suurin vääntökohde. Se vääristää luonnollisesti tulosta jota nimenomaan Tytti Tuppuraisen saama "vihapuheen" määrä indikoi.
Lainaus siitä tutkimuksesta (boldaus oma):
"Olen luokitellut vihamieliseksi puheeksi kaiken henkilöön käyvän ja kunniaa loukkaavan puheen kuten vähättelyn, korruptio- ja valehtelusyytökset ja maanpetturuudesta syyttämisen. ...Valehtelusta syyttäminen oli yksi luokittelun rajanveto-ongelmista, koska twiitin lähettäjä ei välttämättä koe sitä vihamieliseksi. Päädyin vihapuheen kannalle. Tutkimustuloksiin tällä ei ole vaikutusta"
Tietysti sillä on vaikutusta jos tutkimuksessasi teet matemaattisia johtopäätöksiä ja teet rajauksen noin suurpiirteisesti. Muun väittäminen on absurdia.
Onko valehteluksi syyttäminen vihapuhetta? Otetaan esimerkki Jatkoajasta:
@BitterX kirjoitti muinoin noin. Aika oli eri, mutta onko Hjalliksen syyttäminen valehtelijaksi vieläkään sellaista joka tulisi käsittää vihapuheeksi?
Tässä @BitterX vihapuhuu ja vähättelee urheilijan kykyjä.
Mitä järkeä on tutkimuksella joka rinnastaa tuollaisen puheen keskenmenon toivomiseen?
Ronskina puheena tutkija piti siis kiroilua ja antaa esimerkin että toisin kuin aiemmat vihapuhetutkimukset ei automaattisesti määrittellyt kirosanojen käyttöä vihapuheeksi. Tuo on ainut esimerkki "ronskista puheesta".
Meni hetki, mutta löysin tuon twiittaajan. Kaveri seuraa Sture Fjaderiä, Osmo Soininvaaraa, Otto Meriä ja Mikael Jungneria ja Anders Adlercreutzia, Pekka Sauria, Elina Valtosta, Riikka Purraa, Juho Romakkaniemeä, Jan Vapaavuorta, Jussi Halla-ahoa, Hjallis Harkimoa, Sauli Niinistöä, Kai Mykkästä, Petteri Orpoa ja Juhana Vartiaista.On muuten melko mieltäylentävää keskustelua tuolla tutkimuksesta kertoneessa twiittiketjussa. "Ei tää oo vihapuhetta, pese huora hiekat pillusta!"
"Istuvan hallituksen kollektiivisessa arvostelussa" tarkoittaa siis hallitusta kokonaisuutena, ei yksittäistä ministeriä.
Kun valehtelijaksi ja maanpetturiksi haukkuminen oli vihapuhetta niin missä kontekstissa sitä Tuppuraista sitten vihapuhuttiin valehtelijaksi ja maanpetturiksi? Jostain asiasta joka ei liity hänen työhönsä?
Eli maanpetturisyytöksetkö EU-tukipaketista on sinun mukaasi tuosta neljän kuukauden aineistosta filtteröity pois ei-vihapuheena?
Oikeasti?
Eikä tämä nyt mitään muuta sinällään tarkoita, kuin että esimerkiksi Purralla olisi mahdollisuus arvojohtajuuteen vetoamalla asiaan pohjautuvan keskustelun puolesta ja vihapuhetta vastaan. Kuten artikkelissakin todetaan. Mahdollisuus olisi myös blokata näitä härötilejä: analytiikan hyödyntäminen mahdollistaisi sen kohtuullisella vaivalla.
Näin tulisi toimia. Mietin vain sitä, olisiko Purra yksin henkilö, joka ottaisi kaiken vihapuheen kontalleen? Vihan vallassa tutkimuksessahan tuli ilmi, että vasemmalla on myös ammattimainen vihatilipatteristo, joka iskee ainakin PS:n ja Kokoomuksen kansanedustajiin ja puoluejohtoon.
Vertailua ei ole siitäkään, kuinka paljon enemmän tai vähemmän Sipilän hallitus ja nimenomaan pääministeri kohtasi vihapuhetta kuin Marinin hallitus ja pääministeri.
Oma näkemys onkin, että Purran sijasta olisi Marinin kutsuttava puoluejohtajat kasaan ja vaikka antaa valmisteltavaksi yhteinen teksti, jossa todellinen vihapuhe tuomitaan. Meillä on kohta vaalit tulossa ja ollaan NATO:n ulkopuolella mahdollisesti siinäkin vaiheessa.
Venäjä kätyreineen saattaa tehdä erilaisia tehostettuja iskuja Suomen demokratiaa vastaan ennen vaaleja. Olisi hyvä nostaa esille koko tilanne ja pohtia yhdessä ettei varsinaista vihapuhetta tuotettaisi eri puolueiden lähellä olevilta tileiltä ja samalla varaudutaan Venäjän minusta todennäköisiin toimiin. Kuten Venäjän Suomeen liittyvään aiempaa suurempaan disinfoon.
Valehtelija termi esiintyi lähes pelkästään asioissa jotka liittyvät Suomen vastuuseen muiden EU-maiden veloista. Mielestäni tuo vahvistaa minun tulkintaani että tutkimuksessa tuo kuului ns. vihapuheen scopeen koska se selittäisi miksi Tuppurainen oli vihapuheen ykkössaaja eikä Marin tai Ohisalo.
Menin takaisin lukemaan. Väitätkö todella, ettet viittaa tällä persuihin?Onneksi olkoon ymmärsit väärin. Takaisin lukemaan.
Koska et varmastikaan viittaa, vaan annat ymmärtää, että vihreää siirtymää ajaneet ovat muka Venäjän ystäviä. Siksi minä puolestani annoin sinun ymmärtää, ettei ydinvoima ole ollut täysin pois Venäjä-riippuvuudesta. Vai sanooko sinulle mitään sanat uraani, Rosatom ja Hanhikivi?Mikähän on mahtanut ajaa Suomen ja Saksan riippuvaiseksi Venäjän energiasta samalla kun vastustettu ydinvoimaa sekä ajettu fossiilista tuotantoa alas uusiutuvien varjolla.
Kun tähän keksii vastauksen, löytää todelliset Venäjän ystävät.
Myöskin vihreä siirtymä pohjimmiltaan ajaa käyttöä pois fossiilisista polttoaineista eli Venäjän talouden elinehdosta. Toki tämän toteuttamisessa on ollut paljon puutteita ja epäloogisuuksia, mutta se on kuitenkin se fundamentaalinen ja samalla tietysti absoluuttisen järkevä ja suositeltava peruspyrkimys koko hommassa.Menin takaisin lukemaan. Väitätkö todella, ettet viittaa tällä persuihin?
Koska et varmastikaan viittaa, vaan annat ymmärtää, että vihreää siirtymää ajaneet ovat muka Venäjän ystäviä.
Koska et varmastikaan viittaa, vaan annat ymmärtää, että vihreää siirtymää ajaneet ovat muka Venäjän ystäviä. Siksi minä puolestani annoin sinun ymmärtää, ettei ydinvoima ole ollut täysin pois Venäjä-riippuvuudesta. Vai sanooko sinulle mitään sanat uraani, Rosatom ja Hanhikivi?
Jos et siis enää tästä lähtien neuvo muita lukemaan.
Myöskin vihreä siirtymä pohjimmiltaan ajaa käyttöä pois fossiilisista polttoaineista eli Venäjän talouden elinehdosta. Toki tämän toteuttamisessa on ollut paljon puutteita ja epäloogisuuksia, mutta se on kuitenkin se fundamentaalinen ja samalla tietysti absoluuttisen järkevä ja suositeltava peruspyrkimys koko hommassa.
Mikä ihmeen yksi esimerkki? Minä vain puutuin sinun logiikkaasi löytää Venäjän ystäviä. Siis aivan kuin ne, jotka ajoivat Suomeen Rosatomin voimalaa ovat ajaneet parempaa energiapolitiikkaa kuin lisäydinvoiman vastustajat, joista moni on vuosien saatossa muuttanut mielipidettään. Sen sijaan persuissa vastustetaan vieläkin vihreää siirtymää, vaikka se on ainoa keino päästää irti paitsi Venäjästä, mutta myös edetä tulevaisuuden energiantuotannossa, jotta Suomi ei ole tulevaisuudessa maantieteensä lisäksi myös energiantuotannossa uusi Albania. Nykyiset ydinvoimalat tulevat jossain vaiheessa tiensä päähän, eikä niitä tule korvata uusilla uusiutumattomilla.Löysit siis yhden esimerkin missä ydinvoima on Venäjältä riippuvaista ja sekin hanke kaatunut ennen kuin pääsi edes alkuun ja tuolla projektilla ei mitään merkitystä tämän päivän hintojen taikka sähkön saannin kannalta.
Korhola onkin tehnyt juuri vihreädtä siirtymästä blogin ja on jaksanut kaivaa hieman lihaa luiden päälle.Nyt meni höpönlöpöksi.
Ei tarvinnut lukea kovin pitkälle kun tulee vastaan jo melko merkittävä ensimmäinen räikeänpuoleinen asiavirhe. Kaasuniukkuus -21 olisi johtunut siitä että "vihreät kielsi kaasun ja öljyn poraamisen". Eija-Riitalta tuntuu unohtuneen että ystävällismielisen terroristivaltion kaasuhanat menivät jo 1,5 vuotta sitten ajoittaisille "huoltotauoille", joiden ainoa tarkoitus oli tyhjentää Saksan kaasuvarastot ennen rikollisen raiskaussodan aloittamista.Korhola onkin tehnyt juuri vihreädtä siirtymästä blogin ja on jaksanut kaivaa hieman lihaa luiden päälle.
Virheä siirtymä (Korhola blogi)
Ydinvoimasta ei saada säätövoimaa, se on pikemminkin perusvoimaa.Fakta nyt vaan on, että fossiilista on ajettu alas (mikä sinällään on hyvä asia), on tullut paljon uusiutuvaa ja vihreää tilalle (mikä myös hyvä asia) mutta unohdettiin, että tarvitaan säätövoimaa. Säätövoimaa nyt valitettavasti saadaan joko ydinvoimasta taikka sitten fossiilisista. Ja kuten tiedämme, molemmat ovat suuri paha tänä päivänä. Ja kun Venäjä lyö hanat kiinni, ei tarvitse kauhean suurta älykkyyttä siihen, missä se ongelma on kun sähköjä katkotaan talvella. Se on siellä, jotka tätä siirtymää ovat ajaneet unohtaen kokonaan, että jokainen vihreä megawatti tarvitsee rinnalleen saman verran säätövoimaa
Korhola onkin tehnyt juuri vihreädtä siirtymästä blogin ja on jaksanut kaivaa hieman lihaa luiden päälle.
Pitää kuitenkin muistaa, että vihreissä ydinvoiman vastustus on perustunut pääasiassa lisäydinvoiman vastustamiseen, ei käytössä olevien voimaloiden nopeaan alasajoon niin kuin Saksassa.Jo ennen sitä mm. vihreät vastustivat niin Saksassa kuin monissa muissa maissa Suomi mukaan lukien ydinvoimaa.
Suomessa lisäydinvoiman vastustaminen on perustanut muun muassa siihen, ettei Loviisan vanhenevia reaktioita korvattaisi uusilla ydinvoimaloilla, vaan kokonaan uudella energiamuodolla. Ydinvoima on ollut Suomessa hyvä muoto tuottaa energiaa, mutta siinä pitäytyminen on tyhmyyttä. Toki tyhmiä ovat nekin, jotka ovat halunneet ajaa ydinvoiman alas ja korvannut puuttuvan energian hiiltä polttamalla.
Saksan ongelma oli harhainen näkemys neuvostoliitonkin mahdollisuudesta muuttua taloudellisen yhteistyön ohjauksessa dmeokraattiseksi tai ainakin demokraattisemmaksi sopimusyhteiskunnaksi, tajuamatta että vaikka muutos oli Saksassa tapahtunut, se tapahtui asevoimin pakotettuna. Kyllä neukkulakin olisi varmaan voinut muuttua vähemmän despoottiseksi kansojen vankilaksi ja lähiulkomaiden raiskaajaksi, jos se olisi siihen pakotettu, mutta kun ei pakotettu.Korholan tekstistä voi osin olla montaa mieltä. En nyt lähde niihin.
Iso osuma tulee siitä, kuinka Saksassa ydinvoimaa ajettiin alas Japanin ydinvoimaonnettomuuden jälkeen. Jo ennen sitä mm. vihreät vastustivat niin Saksassa kuin monissa muissa maissa Suomi mukaan lukien ydinvoimaa.
Ja toinen iso osuma tulee siitä, kuinka erityisesti Saksassa halpaa venäläistä kaasua himottiin lisää, vaikka kyseessä oli lähinnä natsi-saksan tyyppinen toimittaja. Teollisuustuotantoakin rakennettiin kaasun varaan.
Lopuksi se, mikä eniten (ei toki ainoa) häiritisee Korholan teksteissä, on EU:n energiapolitiikan epäonnistumisen syyllisten hakeminen vain tietystä suunnasta. Todellisuudessa asia on niin, että Saksassa molemmat suuret puolueet halusivat hyvittää Saksan tekosia Neuvostoliittoa vastaan. Hyvityksestä tuli monella tavalla ikuinen velvoite. Toinen iso syy on raha. Halpa maakaasu mahdollisti isot voitot. Suomi juoksi tässä apupoikana tarpeen mukaan, ja ei Saksan piikkiin, vaan Saksan eduksi.