Perussuomalaiset

  • 5 866 944
  • 46 123

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Näin tuon jutun myös netissä - say it ain't true! Täydellistä, mitä ihminen voi sanoa... Vaikea tosin kuvitella, että voisi olla totta.

Jos tämä EU-kriitikko olisi kepulainen, pitäisin hänen toimintaansa normaalina, suorastaan odotettuna. Mutta että rehti perussuomalainenkin!
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sofi Oksanen La Repubblica -lehdess: Perussuomalaiset vertautuvat natseihin - Ilta-Sanomat

Käännösvirhe selvästi, tosin ihan suomeksikin Oksanen näyttää sanovan samaa.

Oliko tässä nyt kyse jostain muusta kuin valtion tukirahojen kohdennuksesta? Aika rajua tekstiä pukkaa meidän taitelijakunnasta.

Harvemmin tulee oltua Oksasen kanssa samaa mieltä, mutta kyllhän tuo Persujen taidenatsismi nyt vaan on ihan sitä itseään eli natsismia. Ei nyt jumalauta voi tulla Suomessa kenenkään päähän, että tuetaan vaan kansallista itsetuntoa pönkittävää taidetta. Seuraavaksi sitten varmaan tuetaan urheilun puolella vain voimistelua ja pesäpalloa.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei nyt jumalauta voi tulla Suomessa kenenkään päähän, että tuetaan vaan kansallista itsetuntoa pönkittävää taidetta. Seuraavaksi sitten varmaan tuetaan urheilun puolella vain voimistelua ja pesäpalloa.

Onhan se Pohjois-Koreankin touhu päällepäin ihan tyylikkään ja isänmaallisen näköistä. Suorastaan Peruskorealaista eli Perkoa.
 

Peeveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tasapuolisuuden vuoksi vastaan itsekin JHagin kysymykseen. En äänestänyt eduskuntavaaleissa lainkaan, koska Suomessa ei ole yhtään poliittista puoluetta, jonka linja olisi mielestäni tarpeeksi markkinatalousmyönteinen JA arvoliberalistinen.

Kumma juttu, kun mikään muu ei kelpaa kuin oma näkemys. Sinun näkemyksissäsi on yksi iso paradoksi: markkinatalousmyönteisyys ei ole arvoliberalistista. Josko se olisikin se löytymisen ongelma etsijässä? Perussuomalaisethan olisivat sinänsä olleet ihan hyvä puolue , kun kykenivät lupaamaan yhtä aikaa valkoista ja mustaa?

Kuulostaa jotenkin tutulta, sekä persujen puoltajien että vastustajien suusta kuultuna.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
En ole Oksasen kirjoja lueskellut mutta en sinänsä epäile yhtään hänen taitojaan, vähän vain ihmetyttää hänen lausunnot.

Viime vuonna oli se lausunto suomalaisista miehistä olikohan se tanskalaisessa mediassa ja nyt italailaisessa mediassa verrataan persuja natseihin (enemmän tai vähemmän) tietyssä suhteessa.

Tuntuu siltä että Oksasella on jotain hampaankolossa ja hän mielellään kertoo näistä ulkomaisissa medioissa.

Eikö se yksi demari-poliitikko kerran puristellut Sofin daisareita Bottan baaritiskillä. Sehän todistaa, että suomalainen mies on sika. Röh-röh perään. Taiteilijat on taiteilijoita ja ne saa liioitella.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
... Ei nyt jumalauta voi tulla Suomessa kenenkään päähän, että tuetaan vaan kansallista itsetuntoa pönkittävää taidetta. Seuraavaksi sitten varmaan tuetaan urheilun puolella vain voimistelua ja pesäpalloa.

Onhan se Pohjois-Koreankin touhu päällepäin ihan tyylikkään ja isänmaallisen näköistä. Suorastaan Peruskorealaista eli Perkoa.

Ei tarvitse mennä ihan Pohjois-Koreaan asti esimerkkejä hakemaan. 1930-luvulla eräässä itäisessä naapurimaassamme lanseerattiin taidesuuntaus nimeltä: sosialistinen realismi, joka piti sisällään kaiken henkiseen kulttuuriin vähänkään vivahtavan eikä muita taiteilijoita saanut olla.
Noh, olihan niitä pikkuhiljaa, kuten varmaan useimmat tietävätkin, mutta heidän piti toimia lähinnä nk. "maan alla".

Noissa manituissa maissa toimi/toimii tehokas yksipuoluediktatuuri, joten jos persut jotain tuon tapaista haikailevat, mitä kyllä epäilen suuresti, eipä sillä ole silti minkäänlaisia toteutumismahdollisuuksia.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tätä joudut kyllä perustelemaan. Eivätkö nk. markkinaliberalismiin ihan määritelmällisestikin kuulu sekä talous- että arvoliberalismin ihanteet, ja eikö talousliberalismi nimenomaan pohjaudu vapaaseen markkinatalouteen? Jos siis linjaan olevani markkinaliberaali, enkö tällöin johdonmukaisesti kannata sekä vapaata markkinataloutta että arvoliberalismia?

Kannattanet kuitenkin sosiaalista markkinataloutta eli lienet jonkin sortin sosiaali-liberaali, pohjimmiltasi. Vai näetkö alkuperäisten klassisten liberaalien tapaan esim. lapsityövoiman kieltämisen asiattomana valtion puuttumisena vapaaseen markkinatalouteen?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Näkemykseni mukaan sopimusvapaus pätee vain täysin oikeustoimikelpoisten ihmisten välillä. Tällä perusteella on helppo loogisesti tuomita mm. lapsityövoiman käyttö.

Mutta toimiko sopimuksenvapaus mitenkään ideaalisesti viktoriaanisena aikana - siis silloin kun sillä oli hyvin vähän ulkoisia rajoituksia? Väittäisin että silloin työntekijän osa oli kohtuuttoman karu (ei sairaslomaa, ei eläkettä, ei irtisanomisaikaa jne.). Hyväksytkö esimerkiksi aikuisia koskevan nykyisen työlainsäädännön, mikä on osin pitkällekin kollektiivisten painostustoimenpiteiden tulosta? Ja hyväksytkö ylipäänsä työntekijöiden kollektiivisen järjestäytymisen vai onko kaikkien pakko neuvotella vain yksilöinä?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
30-lukuhan oli yksipuolisen, valtaeliitin määrittämän taiteen juhlaa koko Euroopassa! N-liitossa tuotettiin sosialistista realismia ja Saksassa taiteen teemana oli puhdasrotuinen isänmaallisuus. Kun katselee rinnakkain vanhoja julisteita, on helppoa huomata että N-liitto ja Saksa olivat itse asiassa hyvin lähellä toisiaan. Saman kolikon eri puolia. Valtaeliitin härskisti ohjailemaa valtion propagandaa, jota kutsuttiin taiteeksi. Pikanttina yksityiskohtana varsinkin natsismi (siis ei se aate, vaan grafiikka, joka syntyi tuona aikana) vaikutti suuresti graafiseen suunnitteluun ja esimerkiksi Andy Warhol kertoi saaneensa innoitusta Natsi-Saksan julistetaiteesta. Kaikki ei oleaina aivan mustavalkoista.

Sofi Oksanen on erikoinen tapaus. Hän miellyttää Suomen oikeistoa äärimmäisellä Venäjä-vihallaan - ja sitten toisaalta ärsyttää antamalla lausuntoja suomalaisten väkivaltaisuudesta ja nyt vaalituloksesta. Sofinkin pitäisi muistaa sama kuin Hakkaraisenkin: jos sanot jotain toimittajille, älä itke jälkikäteen kun toimittajat julkistavat sanomisiasi. Eikä näistä voi siis koko ajan nillittää sanomalla, että ovat irti isommasta kokonaisuudesta tai "en pystynyt tarkistamaan haastattelua". Kandeisi miettiä, mitä suustaan päästää ollessaan haastateltavana. Tietenkin Oksasella on suomalaisena täysi oikeus kommentoida vaalitulosta oman näkemyksensä mukaan. Jos Sofi Oksanen ei pidä vaalituloksesta, miksi hän ei saisi sanoa sitä? Eihän tämä sen kummempaa ole kuin kotimaisten iltapäivälehtien Kike Elomaa -jutut, joissa hänellä on täysi vapaus hehkuttaa vaalitulosta ihan omasta näkökulmastaan. Jos joku suomalainen on sitä mieltä, että persujen ajatusmaailma muistuttaa natsismia, tämän saanee sanoa ääneen maassamme, jossa on mielipiteen vapaus?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Keynesin teorioiden mukaan liian tiukan taloudenpidon seurauksena on hyper-inflaatio ja esim. Saksa kärsi rahan arvon täydellisen romahduksen 1923, kun joutui maksamaan liikaa sotakorvauksia. Nyt, jos laitetaan Kreikat ja Portugalit täysin selkä seinää vasten, niin vaara on suuri, että ensin romahtaa talous ja sitten tulee ääriliikkeet valtaan niissä maissa, kuten Saksassa 1933. Ei sama meininki, mutta joku koppalakki-porukka, kun kansa haluaa järjestyksen maahan.

Wikipedia, Keynes tietolähteenä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nyt, jos laitetaan Kreikat ja Portugalit täysin selkä seinää vasten, niin vaara on suuri, että ensin romahtaa talous ja sitten tulee ääriliikkeet valtaan niissä maissa, kuten Saksassa 1933.

Jos valtio menee käytännössä konkurssiin, on aivan satavarmaa, että sisäiset pelisäännöt muuttuvat ja ääriliikkeet nostavat päätään. Eurooppa on saanut aikaiseksi 2 maailmansotaa yhden vuosisadan aikana ja mun mielestäni Euroopan kokoisella alueella ei kertakaikkiaan pysty elämään niin, että jokainen hoitakoot omat asiansa. Karua vertausta käyttäen Eurooppa on asunto-osakeyhtiö ja A-rapun isojen huoneistojen rikkaat haltijat eivät voi loputtomasti sulkea silmiään siltä, että D- ja E-rapuissa rupeaa olemaan vastikkeet maksamatta ja asunnot rapistumassa. Tämä toisten huomioonottaminen ei ole välttämättä kiva asia, mutta se on välttämättömyys.

30-luvulla muut maat katsoivat vierestä Saksan meininkiä ja elivät myöskin sen käsityksen mukaan, että nuo ovat Saksan sisäisiä asioita. Mitähän olisi tapahtunut, jos muu maailma olisi pumpannut talousapua Saksaan 30-luvulla ja auttanut sitä kautta torpedoimaan kansallissosialismia? Jälkiviisasta tietenkin, mutta kiehtovaa. Muualla Euroopassa työnnettiin päätä pensaaseen ja toivottiin, että Saksa on silleen niinku kiltisti. Mutta kun ääriliike kasvaa joukkopsykoosissa, se ei tunne mitään rajoja ja Saksahan lähti sotaan hurskaasti "etsimään elintilaa". Kaikkiaan Eurooppa on niin pieni alue, että jotenkin täällä täytyy pystyä pitämään yllä balanssia. EU on itse asiassa syntynyt alunperin turvaamaan Euroopan yhtenäisyyden ja tässä voidaan miettiä jälleen kerran asiaa niinkin, että annetaanko Portugalin, Kreikan ja mahdollisesti Espanjan romahtaa sillä perusteella, että hoitakoot omat asiansa. Kyseessä on niin valtava väestömäärä, että noiden alueiden massatyöttömyys, ääriliikkeet ja muut sivutuotteet eivät kyllä pysyisi nätisti kyseisten maiden sisällä. Jotain heijastuksia siitä tulisi kaikkialle, Suomeenkin. Jengi lähtisi hakemaan "elintilaa" muualta ja leikitäänpä nyt vaikka sellaisella ajatuksella, että Kiina hiffaisi käyttää hyväkseen Euroopan hajaannusta. Sun Tzun mukaan vihollisen kimppuun pitää käydä säälittä, kun se on heikoimmillaan. Rakoileva Länsi-Eurooppa on merkittävä sotilaallinenkin tekijä ja sen oletetaan nyt olevan löyhästi USA:n liittolainen. Jospa joku muu haluaisi sotilasmahtinsa ulottuvan Eurooppaan? Olisiko sittenkin fiksumpaa koettaa estää jotain osaa Euroopasta luhistumasta?

Tällaisten asioiden pohtiminen on täysin relevanttia. Ihmiskunnan historia ei anna kovin siloista kuvaa vallanhalusta, enkä ole huomannut sotaisuuden millään tavalla vähentyneen maailmasta. N-liiton ja USA:n valtakaudella pelkkä kauhun tasapaino piti yllä näennäistä rauhantilaa, mutta mikään ei ole maailmassa pysyvää. Fiksu taloyhtiö hoitaa kokonaisuutta vaikka hampaat irvessä. A-rapun asukkaiden asuntojen arvo putoaa, kun D-rappu rupeaa luhistumaan käsiin. Jospa se on ihan fiksua politiikkaa yrittää estää katastrofeja tapahtumasta muualla? Ihan pelkästään fiksua, ei välttämättä humaania tai idealistista? Saksan rajanaapurit, USA, Iso-Britannia ja kumppanit eläisivät varmasti toisin 30-luvun, jos se olisi jälkikäteen mahdollista. Tiivistettynä: Kun eletään yhteisellä pallolla ja yhteisellä mantereella, se ei loputtomasti toimi, että pistetään päätä pensaaseen, kun jossain muualla palaa. Eikä perusteen tarvitse siis olla edes humanistinen - ihan järkisyyt riittävät. Jos laivan vasemmassa takaruumassa rupeaa olemaan pikku vuotoa, pidetäänkö ravintolat silti auki ja vauhti vakiona ja toivotaan / oletetaan, että ruuman neljä työntekijää saavat reiän tukittua jotenkin - vai hiljennettäsiinkö vähän vauhtia ja lähetettäisiin sinne vaikka baarien henkilökuntaa avuksi?
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Voitko tarkentaa, mitkä edustaja Hakkaraisen puheet ovat ristiriidassa EU-tukien saamisen kanssa?

Itse olen ymmärtänyt, että mies on kovin EU-kriittistä sorttia. Tai ainakin vastoin useita unionin käytänteitä. Silti kuitenkin tuolta taholta tuleva raha omalle firmalle kelpaa enemmän kuin hyvin.

Ja eikös tuo jo julistanut, että lähtee eduskunnasta, jos joutuu mielipiteitään muuttamaan? Miksi ihmeessä, hyvinhän pää on tähänkin asti puhunut toista ja jalat tanssineet silti EU-polkkaa vailla ongelmia.

Korjaa toki, jos olen erehtynyt. Sekin kun on aina mahdollista.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kyllähän järjestelmää voi kritisoida ja vastustaakin ja samanaikaisesti yrittää tulla toimeen järjestelmän ehdoilla.

Jotenkin vain jää hyvin väsynyt kuva tästä sahurista, kun ensin kertoo kuinka "periaatteen mies" on

"Takkiani en käännä", hän sanoo. Jos pitää kääntää, Hakkaraisen mukaan voi saman tien vaihtaa myös miestä. Hän lähtee eikä itke perään.

ja, kuten vahvistit, olevansa EU:ta vastaan. Samalla kuitenkin oman yrityksen toiminta lepää osin tämän kritisoidun unionin varassa.

Tukirahat ovat olleet yritykselle tärkeitä

Turha kai sitä on enää käännellä, kun liehuu komeasti jo nyt.

Lisäksi yleisön toivekappale: Youtube: Tamperelaista huumoria.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Itse olen ymmärtänyt, että mies on kovin EU-kriittistä sorttia. Tai ainakin vastoin useita unionin käytänteitä. Silti kuitenkin tuolta taholta tuleva raha omalle firmalle kelpaa enemmän kuin hyvin.

...

Aattelitko, että samalla analogialla paperimiehetkään eivät sitten ota palkkaansa vastaan, kun ovat järjestelmään ja etenkin palkkaansa tyytymättömiä?

Kannattaisi pikkuisen miettiä pidemmälle, mikä johtuu mistä ja miksi eikä suinpäin syöksyä peitsi ojossa taistoon, kun luulee nähneensä karhun...

Mutta toisaalta - keskustelupalstahan tämä on...
 

Fordél

Jäsen
Itse olen ymmärtänyt, että mies on kovin EU-kriittistä sorttia. Tai ainakin vastoin useita unionin käytänteitä. Silti kuitenkin tuolta taholta tuleva raha omalle firmalle kelpaa enemmän kuin hyvin.

Ja eikös tuo jo julistanut, että lähtee eduskunnasta, jos joutuu mielipiteitään muuttamaan? Miksi ihmeessä, hyvinhän pää on tähänkin asti puhunut toista ja jalat tanssineet silti EU-polkkaa vailla ongelmia.

En näe tässä mitään ongelmaa. Vaikka olisi kuinka EU-kriittinen, olisi todella typerää jättää hyödyntämättä esim. EAKR-rahoitus. Me suomalaiset olemme osuutemme unioniin maksaneet, joten totta hitossa sieltä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti maallemme. Niin tekevät muutkin, olivat sitten EU-kriittisiä tai eivät.

Taas kerran siis paljon melua tyhjästä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK ja brändin juojat. NP#35.
Cottonmouth käyttää täällä JA:ssa yleistynyttä tapaa lainailla sieltä täältä ja leikkaa/liimaa periaatteella saa sanoja toisten suuhun.

Näppärästi jätit lainaamatta lainauksissasi tätä:
Ne rahat eivät ole olleet turhia?

- Eivät sillä tavalla, mutta nämä rahavirrat voitaisiin tuoda Suomeen yrityksille muutakin kautta kuin käyttää Brysselissä. Nyt sinne viedään paljon rahaa ja sieltä tuodaan vähän rahaa, hän sanoo.

Ei mulla muuta.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Tämä Hakkarainen haluaa siis yritystuet pois Brysselin kierrätyksestä, jotta pääsee niitä leikkaamaan. Ei kai tuossa mitään ihmeellistä ole, ihan vaalilupausten mukaista puhetta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Aattelitko, että samalla analogialla paperimiehetkään eivät sitten ota palkkaansa vastaan, kun ovat järjestelmään ja etenkin palkkaansa tyytymättömiä?

Miten jotkut yritykseltään palkkaa saavat paperimiehet liittyvät tähän Hakkaraiseen? Itse tunnen, kun tuolta Kymenlaaksosta olen, jopa muutaman (puoliksi) selväjärkisen paperimiehen. Osan mielestä EU:kin on "ihan jees", usko tai älä...

Kysehän oli lähinnä kansaa edustamaan päässeestä yrittäjästä, jonka oma elinkeino lepää, ainakin osin, hänen hyvin jyrkästi kritisoimansa organisaation varassa.

Mutta toisaalta - keskustelupalstahan tämä on...

Näinhän se on. Itse en ainakaan tätä turhan vakavasti jaksa ottaa, koska omasta mielestäni täällä kuitenkin asiat riitelevät, eivät ihmiset.

Yleensäkin JA:ssa on hienoa se, että suurin osa kirjoittajista on varsin täysipäisiä tapauksia eli vaikka jossain ketjussa väännetään, niin se ei tarkoita etteikö toisessa voisi saada vaikkapa neuvoja.

Forkká ja kommentaattori: Omasta mielestäni tuossa on aika isokin ristiriita. Jos julistaa tätä "periaatteen mies"-jargoniaan, mutta silti roikkuu toimeentuloltaan EU:n lieassa, niin onhan se vähän kuin toteaisi vaikka, että "Olen intohimoinen kasvissyöjä, mutta syön lihaa, koska se tulee halvemmaksi".
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Kysehän oli lähinnä kansaa edustamaan päässeestä yrittäjästä, jonka oma elinkeino lepää, ainakin osin, hänen hyvin jyrkästi kritisoimansa organisaation varassa.

Niin tiedä sitten kuinka paljon yritystoiminta "lepää" EAKR-rahan varassa. Sen verran tuota hankemaailmaa tunnen, että en näe miten sillä voitaisiin ylläpitää jonkun yrityksen toimintaa vaan kyllä se on tarkoitettu yrityksen toiminnan kehittämiseen. Siihen kun käytetään EU-tukia niin en näe siinä mitään ongelmaa vaikka suhtautuisi kuinka kriittisesti unioniin. Parastahan sieltä on ottaa kaikki hyöty irti, varsinkin jos siihen suhtautuu kriittisesti.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Sen verran tuota hankemaailmaa tunnen, että en näe miten sillä voitaisiin ylläpitää jonkun yrityksen toimintaa vaan kyllä se on tarkoitettu yrityksen toiminnan kehittämiseen.

Tunnen kyllä osin työkuvasi, että varmaan olet asiasta jollainlailla perilläkin. Tosin erittäin harva yritys voi pitemmän päälle jatkaa toimintaansa kehittämättä sitä ja junnaamalla paikoillaan. Olisiko tätä "kehittämistä" tapahtunut sitten ilman EU-rahaa vai olisiko luontainen kierto vienyt mukanaan paikalleen jämähtäneen sahan. Noh, sitä emme nyt tiedä, koska EU tarjosi laarinsa myös kritisoijilleen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös