Perussuomalaiset

  • 5 861 327
  • 46 098

Redimor

Jäsen
Tuosta löytyy historia. Erittäin kaukana väittämästäsi 10 mrd vuodessa:


JA edelleen 3 vuotta (oikei vajaa 2) vanhaa tietoa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
JA edelleen 3 vuotta (oikei vajaa 2) vanhaa tietoa.

Nettomaksun määrä vuoden 2019 osalta tuli saataville vasta vuonna 2021. Seuraavan kerran kuullaan vuoden 2020 nettoluku arviolta 2021 lopulla tai 2022 alussa. Sieltä ei löydy 10 mrd kuitenkaan, joten väitteesi ei ollut edes lähellä faktaa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Tämä nyt on ihan täyttä paskaa, kun mm.Virolle avautui ihan eri työmarkkinat ja muualla työskentelevä porukka kantaa Viroon rekkalasteittain rahaa.

Nämä sinun höpinäsi ovat täyttä paskaa. Baltian maiden yhteenlaskettu väkiluku oli vuonna 2004 n. seitsemän miljoonaa. Tämä on siis vuosi, jona maat liittyivät unioniin. Nyt kokonaisväkiluku on miljoonan pienempi, ja eihän tämä tosiaan ole kuin lähemmäs 15% romahdus väestömäärässä. Viro on näistä maista pärjännyt tässä tilastossa toki selvästi parhaiten, mutta esim. Liettuasta on muuttanut valtava määrä ihmisiä EU:n sisällä ja suuri osa tästä on kielitaitoista ja kouluttautunutta väestöä. Aivan jäätävä aivovuoto, josta rikkaammat EU-maat hyötyvät.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Toisekseen jos EU toimii jo nyt laittomasti ja sopimus EU:n kanssa on vienyt meidän itsemääräämisoikeuden (kannattaa tarkistaa allekirjoitettu sopimus), niin mahtaako kyseinen toimielin oikeasti välittää 5 miljoonan mielipiteestä kun koko toiminta-alueella on yli 650 miljoonaa ihmistä, ELLEMME itse huolehdi itsestämme ja VAADI omia etujamme. Tätä vaatimista ei tällä hetkellä tapahdu...
Ei EU toimi mitenkään "laittomasti". Ylipäänsä hullunkurinen ajatus, että mikään taloudellinen ja poliittinen liitto voisi toimia järkevästi, jos sillä ei olisi mitään toimivaltaa kansallisen päätöksenteon yli. EU on tässä mielessä vieläpä hyvin maltillinen, sillä se hyväksyy kaikenlaisia kansallisia virityksiä, jotta jäsenvaltioiden kansalaiset voivat kokea päättävänsä itse omasta kohtalostaan.

Unionista saa lähteä vapaasti, jos meno ei maistu. Tosin aika hiljaista on ollut sen suhteen, ja nyt näyttää siltä, että UK teki järkyttävän virheen lähtiessään. Toki tämäkin oli tiedossa etukäteen.

5 miljoonan ihmisen Suomen edut ja intressit kiinnostavat vieläkin vähemmän, mikäli emme ole mukana EU:ssa. Jostain kumman syystä jopa Norja on halunnut mukaan yhteiseen talousalueeseen, jolloin se maksaa oikeudestaan käydä kauppaa muttei saa osallistua päätöksentekoon. Suomelle en vastaavaa toivoisi.
 
No nyt on kyllä niin halla-ahomainen viisastelu, että hyvänen aika sentään. Kovasti kiinnostaa Suomen talous, mutta vahva yhtenäinen Eurooppa ei kiinnosta. Aivan käsittämätön ristiriita tässäkin.

Kyllä se käsittämätön ristiriita on siinä että me annetaan rahaa varakkaammalle porukalle keitä ei niinkään kiinnosta veronmaksu. Tätä kaiketi hait yhtenäisellä Euroopalla?

Itse näkisin yhtenäisen Euroopan sellaisena että homma on reilua kaikkia kohtaan.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan tuo lapsellista ja itse asian kannalta täysin hyödytöntä. Kolikon toinen puoli on, että se estää Marinin hallitusta saamasta mitään muita asioita saliin käsiteltäväksi ja se on tietenkin hyvä asia.

Asiahan ei ihan näin yksioikoinen ole. On paljon sellaisia lainsäädäntöhankkeita, jotka eivät sinänsä ole mitenkään erityisen arvolatautuneita, vaan enemmän ihan rutiininomaisia ja päivitysluontoisia. Ei ole hyvä, että kaikki nämä seisovat. Lisäksi joissain lakimuutoksissa alkaa tulla vähän kiirus toimeenpanon kanssa, jos käsittely kovasti viivästyy. Joidenkin kohdalla tietysti kokonaan päättämättä jättäminen voi olla ihan ok, mutta jos asiat tulevat käsittelyyn myöhässä, mutta toimeenpanon aikataulu ei muutu, niin hankalaksi menee. Nythän tällä viikolla piti olla käsittelyssä eräs omaa alaani koskeva muutos, joka astuisi voimaan 1.8., mikä on jo alunperinkin ihan älytön aikataulu, mutta saas nähdä, milloin tämä ehditään käsitellä.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Itse näkisin yhtenäisen Euroopan sellaisena että homma on reilua kaikkia kohtaan.
Ja niinhän se onkin. Reilua ei sen sijaan ole kun Persut (20%) pitää muun Suomen (80%) päätöksentekoa panttivankina hörhöilyillään. Mikään muu EU-maa mukaanlukien heidän omat populistipuolueet, ei vastaavaan ääliömäisyyteen ole lähtenyt. Persut ampuu Suomea omaan jalkaan ja kutsuu sitä isänmaallisuudeksi.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Jos sä puhut liettualaisista, niin puhu. Viro on kiistatta hyötynyt ihan helvetisti EU jäsenyydestä ja veikkaanpa että Liettuassakin on elintaso ottanut aimo hyppäyksen tuon jälkeen.
Vaikka sieltä osa muuttaisi pois, raha virtaa edelleen kotikonnuille ja sitä kautta hyödyntää kyseisiä maita.

No voihan lukutaito sentään. Puhuin Baltian maista viestissä jota lainasit, enkä Virosta lainkaan.

Kyllä se raha pääasiassa jää sinne maahan, missä asutaan, jos kyseessä ei ole kausityöntekijä. Koulutuksen kustannukset taas on hoitanut synnyinmaa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
@palle fontän Niin tarkennetaan, että mielestäni maahanmuuttoa tarvitaan. Käppyrät on selvät, on myös hyvä huomioida että työtä ei välttämättä tulevaisuuden yhteiskunnassa ole niin paljoa tarjolla, esim teollisen ja ns. suorittavan työn osalta.

Kuitenkin tapa millä maahanmuuttoa on ohjattu ja mitä sen nimessä on sallittu on mielestäni kestämätöntä. Pitää siirtyä malliin, jossa vaadimme yksilöiltä enemmän, jotta tiedämme että maahanmuutolla vastataan yhteiskunnallisiin tarpeisiin, eikä tuoda lisää ongelmia ja ongelmayksilöitä maahan. Mielestäni on outoa, että ei voida erottaa haitallista ja positiivista maahanmuuttoa, monille ne tulevat samassa paketissa - vain yhteiskuntaan positiivisesta vaikuttava maahanmuutto ja maahanmuuttajat on hyväksyttävä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Vajaa 10 miljardia takkiin pelkistä ulospäin maksuista vuosittain.
Kuten nimimerkin @Cobol liittämästä tilastosta on laskettavissa, niin Suomen EU-jäsenyyden ensimmäisten 24 vuoden aikainen nettomaksuosuus on vaihdellut suuresti vuosittain, mutta se ei ole edes kumulatiivisesti lähelläkään ”vajaata 10 miljardia euroa”. Vuotuinen keskiarvokin on tuolta ajalta noin 240 miljoonaa euroa, ja 24 vuodessa näistä summista on kertynyt vajaat 6,3 mrd. euroa. Kannattaa hivenen harrastaa lähdekritiikkiä ennen luvuilla elämöimistä.

Suomen kaltaiselle pienelle ja viennistä riippuvainen taloudelle johonkin relevanttiin talousyhteisöön kuuluminen on hyödyllinen asia, verrattuna tilanteeseen, jossa mihinkään talousyhteisöön ei kuuluta. Tälle on tietenkin vaikea määritellä mitään oikeaa hintaa, mutta suuruusluokka pari-kolmesataa miljoonaa vuodessa viimeisen neljännesvuosisadan ajalta ei Suomen kansantalouden kokoon suhteutettuna ole tästä hyvästä mitenkään kohtuuton hintalappu.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Käppyrät on selvät, on myös hyvä huomioida että työtä ei välttämättä tulevaisuuden yhteiskunnassa ole niin paljoa tarjolla, esim teollisen ja ns. suorittavan työn osalta.

Tämä on varsin kiusallinen fakta Suomen taloudelle. Aika selkeät on ennusmerkit energian kustannusten osalta, ja tämä tarkoittaa sitä, että prosessitellisuus tulee katoamaan Suomesta, kun logistisesti olemme vielä aika kiusallisessa paikassa.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Käppyrät on selvät, on myös hyvä huomioida että työtä ei välttämättä tulevaisuuden yhteiskunnassa ole niin paljoa tarjolla, esim teollisen ja ns. suorittavan työn osalta.
Mm tästä syystä palvelualoihin pitäisi panostaa mutta niin kauan kun kepu tai persut (ja demarit) istuu hallituksissa, tähän ei lähdetä. Suomen etu on kovin liukuva käsite..
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Onhan tuo melkoista teatteria, mut toisaalta ihan oikein, et tuollaisen järkyttävän huonon ja sopimusten vastaisten suhmurointidiilin läpimenoa jarrutetaan kaikin tavoin.
Jokainenhan sitä tekee vuorollaan. Ei siinä välttämättä järkeä ole, mutta turha tällaisesta toiminnasta on vain yhtä puoluetta syyttää.

 
K

Kiekkokatsoja

Jokainenhan sitä tekee vuorollaan. Ei siinä välttämättä järkeä ole, mutta turha tällaisesta toiminnasta on vain yhtä puoluetta syyttää.

Jep. Yhtä pellejä kaikki ovat. Samat temput ja jaarittelut, löytyy tarvittaessa joka hihasta.
Mutta vaikken eu tukipakettia kannata, niin turhapa tätä on viivyttää. Ja enemmistön päätökseen (tässätapauksessa 2/3 osan) on tyydyttävä.
 

Redimor

Jäsen
Ei EU toimi mitenkään "laittomasti". Ylipäänsä hullunkurinen ajatus, että mikään taloudellinen ja poliittinen liitto voisi toimia järkevästi, jos sillä ei olisi mitään toimivaltaa kansallisen päätöksenteon yli.

No miten se sitten tulkitaan jos Suomella on lakinsa ja ulkopuolinen taho määrää sitä lakia vastaan omilla pykälillään? Liittovaltioksi? Tietääkseni sellaista sopimusta ei ole (vielä) tehty.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Pelleilyä tuo veivaaminen nyt istuntosalissa on. Ei se siitä miksikään muutu, ja luultavasti osuu persujen nilkkoihin. Heidän puolustukseksi on sanottava että kokoomus pelleili ensin veivaamalla kantojaan kuten keskusta, ettei niistä pirukaan ottaisi selvää, mutta he ilmeisesti vähän suoristivat tilannettaan. Itseä tässä nyt kuitenkin eniten vaivaa se, että oppositiossa on paljon kritisoitu pakettia huonoksi, mutta silti ollaan ainakin osin sen takana jotta menee läpi. Ja meneehän se. Miksi ei kertakaikkiaan pistetä edustajiamme EU:ssa sitten neuvottelemaan paremmin Suomen etuja palveleva paketti jos tämä on huono???
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Suomi voisi pienentää suhteellisen pieni 0.55 mrd nettomaksujaan merkittävästi, jos täällä olisi halukkuutta tarttua EU:n erilaisiin investointipaketteihin.

Tämä on yksi asia mikä ei käy järkeen. Nytkin oli keskustelua teihin ja raideverkkoon kohdistettavan rahoituksen suhteesta. Eu jakaa rahaa raideverkon kehitykselle, mutta Suomi ei sitä hyödynnä.

Toki se rahoitus vaatisi, että suunnitelma on tehtynä ja nämä asiat juuri näyttävät, miten lapasia nykyiset päättäjät on.
 

Redimor

Jäsen
Nettomaksun määrä vuoden 2019 osalta tuli saataville vasta vuonna 2021. Seuraavan kerran kuullaan vuoden 2020 nettoluku arviolta 2021 lopulla tai 2022 alussa. Sieltä ei löydy 10 mrd kuitenkaan, joten väitteesi ei ollut edes lähellä faktaa.

Vuosi 2021 (arvio):
Siirtomenot,
Kuten nimimerkin @Cobol liittämästä tilastosta on laskettavissa, niin Suomen EU-jäsenyyden ensimmäisten 24 vuoden aikainen nettomaksuosuus on vaihdellut suuresti vuosittain, mutta se ei ole edes kumulatiivisesti lähelläkään ”vajaata 10 miljardia euroa”. Vuotuinen keskiarvokin on tuolta ajalta noin 240 miljoonaa euroa, ja 24 vuodessa näistä summista on kertynyt vajaat 6,3 mrd. euroa. Kannattaa hivenen harrastaa lähdekritiikkiä ennen luvuilla elämöimistä.

Suomen kaltaiselle pienelle ja viennistä riippuvainen taloudelle johonkin relevanttiin talousyhteisöön kuuluminen on hyödyllinen asia, verrattuna tilanteeseen, jossa mihinkään talousyhteisöön ei kuuluta. Tälle on tietenkin vaikea määritellä mitään oikeaa hintaa, mutta suuruusluokka pari-kolmesataa miljoonaa vuodessa viimeisen neljännesvuosisadan ajalta ei Suomen kansantalouden kokoon suhteutettuna ole tästä hyvästä mitenkään kohtuuton hintalappu.

Jotenkin ihmisillä tuppaa unehtumaan se virkamiesarmeija ja byrokratia mikä on rakentunut kyseisen toiminnan seurauksena. Sitten lisäksi jää aina unholaan ne "pienet" 1-200 miljoonan alakohdat joita löytyy useita budjetin lonkeroista ja kaikki vain EU:n vuoksi.

Pelkästään vuosien 2008-2015 välisenä aikana byrokratiaa on jouduttu lisäämään useampia miljardeja euroja vuositasolla. Ja nämäkin rahat isolta osiltaan menee ulkomaille, koska siellähän ne työntekijät elävätä.

Lähdekritiikkiä kannattaa harrastaa. EU:n puolelta varmasti kerrotaan heille edullisia numeroita joka kerta. Kokonaisuutta siellä ei vain huomioida.

ps.
https://tutkibudjettia.fi/etusivu
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Jotenkin ihmisillä tuppaa unehtumaan se virkamiesarmeija ja byrokratia mikä on rakentunut kyseisen toiminnan seurauksena. Sitten lisäksi jää aina unholaan ne "pienet" 1-200 miljoonan alakohdat joita löytyy useita budjetin lonkeroista ja kaikki vain EU:n vuoksi.

Pelkästään vuosien 2008-2015 välisenä aikana byrokratiaa on jouduttu lisäämään useampia miljardeja euroja vuositasolla. Ja nämäkin rahat isolta osiltaan menee ulkomaille, koska siellähän ne työntekijät elävätä.
Hallintoa kustannetaan myös nimimerkin @Cobol linkittämän aineiston vuotuisista nettomaksuista. Voisitko esittää jonkinlaisen laskelman siitä, miten EU vie Suomelta tuon ”vajaat 10 mrd euroa” vuosittain, ilman epämääräisiä viittauksia joihin alakohtiin. Ja täydennä mielellään myös perustelut sille, miksi kukin erä tulee mielestäsi jyvittää siten, että kyse on näistä mainitsemistasi ”pelkästään ulospäin maksuista”. Muuten on aika vaikea keskustella samasta asiasta, kun faktat osoittavat noin neljännesvuosisadan ajalta keskimääräisten nettomaksujen olleen noin 240 miljoonan luokkaa, mutta sinun mukaasi ne ovat lähes 40-kertaiset. Näytä nyt jokin laskelma, joka menee edes jotenkin tuonne sinun hehtaareillesi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minhän en kauhiasti tykkää perssuomalaisista - ovat halvaannuttaneet suomalaisen poliittisen prosessin: kukaan ei enää uskalla tehdä mitään, kun populistit tulevat ja syövät. Mutta jos siis aikovat olla pysyvästi iso puolue niin hankkisivat nyt ihmeessä tiettyä peruskompetenssia. Perinteisillä puolueilla on tietty politiikan ja asiantuntijuuden infrastruktuuri ympärillään. Ne oikeasti osaavat pureutua esimerkiksi lakiteknisiin kysymyksiin ja vääntää oleellisista vaikka päälle päin triviaaleilta vaikuttavista asioista. Viedä asiaansa eteenpäin Suomen lainsäädännössä. Perssuomalaisten kohdalla kaiken muun lisäksi ärsyttää myös tämä todella huomattava osaamattomuus. Ikään kuin puolue olisi käytännössä jonkinlainen performanssi. Kunhan nyt saadaan purkaa niitä ah niin kallisarvoisia tunteita.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Sinä puhuit Baltian maista ja sen jälkeen siirryt ottamaan Liettuan tilannetta esille, kun heitän faktan että Viro on hyötynyt jäsenyydestä. Faktaa ei ole tullut yhdestäkään Baltian maasta, joka olisi kärsinyt taloudellisesti jäsenyydestä.

Kumpi nyt sitten on se enemmän tyhmä tässä? Sinä, joka puhut pelkästä Virosta vai minä joka puhuin Baltian maista mukaan lukien Viro, jolla muuttotappiot ovat erinäköiset kuin muilla. Ilmeisesti tässä on nyt joku väärinymmärrys, kun Suomeenkin halutaan työperäistä maahanmuuttoa läpi puoluekentän. Parempi olisi, jos meiltä vaikkapa 15% työkykyisestä väestöstä muuttaisi ulkomaille. Tuleehan sitä silläkin tavalla fyrkkaa Suomeen ovista ja ikkunoista...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Perussuomalaiset toimivat Paavo Väyrysen pelikirjalla, tämä arvoton näytös Suomen eduskunnassa palvelee Perussuomalaisten kunnallisvaalikampanjaa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Minhän en kauhiasti tykkää perssuomalaisista - ovat halvaannuttaneet suomalaisen poliittisen prosessin: kukaan ei enää uskalla tehdä mitään, kun populistit tulevat ja syövät.
Itsehän vanhat puolueet ovat itsensä halvannuuttaneet. Turha siitä on persuja syyttää, että jokaisella puolueella on omat pyhät lehmänsä, kuten aluepolitiikka (kepu), AY (SDP) ja kaksikielisyys (RKP), mitkä rajoittavat merkittävästi kyseisten puolueiden poliitikan tekoa.

Kun katsoo nykymenoa, olen erittäin valmis katsomaan persukortin seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Niin PS nujerretaan. Jos nujerretaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kun katsoo nykymenoa, olen erittäin valmis katsomaan persukortin seuraavissa hallitusneuvotteluissa.
Niin, kerranhan se jo katsottiin. Joo, nyt varmaan saavat vaadituksi jotain hieman vähän muutakin kuin ihan pelkkää symboliikkaa maastamuuttoon ja sitten muut asiat eivät kiinnosta edes vähän alusta ja vaikka kiinnostaisikin niin ei vaan osata. Eli mennään sillä omalla pienellä mutta varmaan tällä kertaa suht. näkyvällä palkinnolla kirjoittamaan muille avoimia shekkejä. Edellisen kerran lopputuloksena oli Sipilän katastrofi-sote.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Tässäkin ketjussa takuuvarmasti parhain päin selitetty termi 'väestönvaihdos' tuli vastaan, kun postilaatikkoon oli tupsahtanut Henna Kajavan vaalimainos. Tällä kertaa puhe eli Espoon väestönvaihdos, joka ei sittenkään koskenut persujen ja porilaisten haittamaassamuuttoa tänne Espooseen. Mutta ei takuulla Hennakaan tarkoita sanavalinnallaan sitä mitä sillä yleisesti tarkoitetaan vaan takuuvarmasti jotain sellaista hyvää ja kaunista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös