Onhan tää sinänsä huvittavaa, jos ei olis surullista, että koko maa kauhistelee koulukiusaamista ja nuorten käytöstä, mutta sitten samaan aikaan aikuisilta sallitaan mallikäytöksenä ihan mitä tahansa.
Mitäs Tynkkynen on tehnyt kuuluakseen tuohon vatipäiden kerhoon?
Aijoo, ne on nämä huumorituomiot joista olikin kyse.
Matti Vanhasen kolumni: Julkinen kysymys perussuomalaisille politiikan vastenmielisimmistä piirteistä – faktantarkistus on tarpeen myös EU-politiikassa
Matti Vanhanen kritisoi kolumnissa Perussuomalaisten valheellisilla Italia-faktoilla ratsastusta ja vaatii sitä kautta vastauksia ja kehottaa puhumaan oikeista tavoitteista. Ei varmasti mitään yllättävää kellekään. Ohessa myös asiallinen ihmettely Kokoomuksesta, joka kai kuuluisi toiseen ketjuun, mutta ei viitsi sivulausetta vain laittaa sinne. Miksi Kokoomus lähtee Perussuomalaisten linjalle kysymyksessä, jossa heidän kaiken aiemman politiikan mukaan pitäisi olla täysin vastakkaista mieltä, minkä kuvittelisi muutenkin toimivan paremmin ihan äänestäjien saamisessa.
Jussihan jatkoi valehteluaan vielä twitterissä myöhemmin. Ei ole kaiketi vieläkään myöntänyt totuutta tässäkään asiassa. Miksi myöntäisikään, kun äänestäjänsä uskovat mitä tahansa, mitä mestari sanoo. Tosiasioista viis. Persut on trumppilainen uskonlahko.On ihan täyttä paskapuhetta, että persujen (tai Trumpin) faktanvääristelyt olisivat jotenkin normaalia. Se on ihan uudenlaista. Toki aina ovat poliitikot valikoineet, mitä sanovat, mutta faktat on usein faktoja ja ei yritä luoda vaihtoehtoista todellisuutta. Esimerkiksi tuo Italian tapaus on jotain, mitä en muista nähneeni toistuvasti miltään muulta puolueelta Suomessa koskaan.
Persut ovat kyllä omaa luokkansa faktanvääristelyssä (aikaisemmin tuota kutsuttiin valehteluksi). Lohdullista on, että 80% suomalaisista ei kannata persuja ja suuri joukko suomalaisista vastustaa puoluetta.On ihan täyttä paskapuhetta, että persujen (tai Trumpin) faktanvääristelyt olisivat jotenkin normaalia.
On ihan täyttä paskapuhetta, että persujen (tai Trumpin) faktanvääristelyt olisivat jotenkin normaalia. Se on ihan uudenlaista. Toki aina ovat poliitikot valikoineet, mitä sanovat, mutta faktat on usein faktoja ja ei yritä luoda vaihtoehtoista todellisuutta. Esimerkiksi tuo Italian tapaus on jotain, mitä en muista nähneeni toistuvasti miltään muulta puolueelta Suomessa koskaan.
Ensi sitä väittänytkään normaaliksi, Trumpista puhumattakaan, mutta sitä tapahtuu. Kuinka usein poliitikkojen vaalilupaukset toteutuu?
Hallitus tässä valehtelee. Laskentatapoja voi olla erilaisia, mutta väitteet Suomi saa elpymisrahastosta 3 miljardia euroa ja Italia saa elpymisrahastosta 30 miljardia euroa eivät voi olla millään matematiikalla samanaikaisesti totta. Jos Suomi saa 3 miljardia, silloin Italia saa vähintään 81 miljardia. Olisiko synteesi siis, että jokaisen ministerin joka on nämä väitteet esittänyt, tulee erota? Vai onko tällainen uudenlainen valehtelu yhtäkkiä hyväksyttävää?On ihan täyttä paskapuhetta, että persujen (tai Trumpin) faktanvääristelyt olisivat jotenkin normaalia. Se on ihan uudenlaista. Toki aina ovat poliitikot valikoineet, mitä sanovat, mutta faktat on usein faktoja ja ei yritä luoda vaihtoehtoista todellisuutta. Esimerkiksi tuo Italian tapaus on jotain, mitä en muista nähneeni toistuvasti miltään muulta puolueelta Suomessa koskaan.
Pääministeri Marin ei liittynyt ns. nuukaan nelikkoon vaan kuittasi Suomelle esitetyn 6,6 miljardin euron laskun. Näin hallitus sitoi suomalaiset aina toiseen ja kolmanteen sukupolveen mittaviin velkavastuisiin vieraiden maiden puolesta.
Hallitus väittää miljardipakettia kertaluonteiseksi. Tätä ei Suomen valistunut kansa usko eikä ole syytäkään.
Euroopan keskuspankin nykyinen johtaja Christine Lagarde kehotti jo lokakuussa EU-maita harkitsemaan elpymisrahaston muuttamista pysyväksi. EKP:n edellinen johtaja ja Italian todennäköisesti tuleva pääministeri Mario Draghi kertoi kannattajilleen euroalueen yhteisen budjetin perustamisen olevan hänen tärkeimpiä tavoitteitaan.
Italia saa tästä 750 miljardin euron paketista noin 200 miljardia euroa. Uskooko hallitus, että Italia selviää yli 2 600 miljardin euron velkataakastaan? Ei selviä. Parhaassa tapauksessa se saa jatkaa holtitonta talouspolitiikkaansa muutaman vuoden. Sitten se joutuu toteamaan, että rahat loppuvat, ja vaatii uutta tukipakettia. Jos vauraammat jäsenmaat eivät siihen suostu, se uhkaa kaataa pankit ja euron. Mitä sitten? Suomi on selkä seinää vasten. Iso lasku tai vähintään euron, ehkä EU:nkin, kaatuminen.
Luulen myös, että enemmän näistä Hakkaraisista on haittaa kuin hyötyä, nimenomaan pidemmällä tähtäimellä. Tietysti puolue saa rasistien ja muiden hörhöjen ääniä enemmän kalasteltua, mutta samalla menettää paljon potentiaalisia äänestäjiä näiden pellejen takia. Eikä se negatiivinen mediahuomio aina sada persujen laariin...Pidän monista perussuomalaisten ideoista, mutta miksi helvetissä teillä on Hakkaraisia pilaamassa puolueen mainetta? Sitähän Halla-Aho harmittelee että kansa valitsee sinne yksinkertaisia ihmisiä. Toisaalta Halla-Aho on tyytyväinen siitä, että nämä vähän hölmöt Hakkaraiset luovat anarkiaa eduskuntaan. Mutta loppujen lopuksi Hakkarainen ei todellakaan palvele teidän puoluetta pidemmän päälle vaikka luulette ehkä niin, kaikki medianäkyvyys ei vain ole positiivisuutta. Hakkarainen on ollut jo kauan aikaa koko suomen pelle iltapäiväroskalehdissä ja hän on ollut perussuomalaisten johtava hahmo lehdissä ylipäätänsä. Jos nyt pistettäisiin yleinen kysely siitä, kuka on perussuomalaisten suosituin hahmo, ihmiset äänestäisivät että Hakkarainen. Pelle. Mitä se kertoo Persuista?
Vanhanen kritisoi valheellisten faktojen käyttämisestä, mutta samalla pokkana kertoo ”peiteltyä totuutta” Italian verotuksesta. On totta, että monin paikoin Italiassa virallinen veroaste on Suomen tasolla tai jopa yli sen, mutta tutkitusti ja todistetusti veronkanto on todella tehotonta, mistä syystä verokertymä on huomattavan heikko. Eli jos Italialaiset yrittävät laittaa jonkin asian verolle, niin ei kestä kauaa, kun on n+1 tapaa kiertää tuo vero. Eli kyllä Persuilla ihan legitiimi pointti siinä on, että epäoikeudenmukaisuuden tunne on varsin perusteltua, kun tehdään tulonsiirtoja Suomesta Italiaan.Matti Vanhanen kritisoi kolumnissa Perussuomalaisten valheellisilla Italia-faktoilla ratsastusta ja vaatii sitä kautta vastauksia ja kehottaa puhumaan oikeista tavoitteista.
Vanhanen kritisoi valheellisten faktojen käyttämisestä, mutta samalla pokkana kertoo ”peiteltyä totuutta” Italian verotuksesta. On totta, että monin paikoin Italiassa virallinen veroaste on Suomen tasolla tai jopa yli sen, mutta tutkitusti ja todistetusti veronkanto on todella tehotonta, mistä syystä verokertymä on huomattavan heikko. Eli jos Italialaiset yrittävät laittaa jonkin asian verolle, niin ei kestä kauaa, kun on n+1 tapaa kiertää tuo vero. Eli kyllä Persuilla ihan legitiimi pointti siinä on, että epäoikeudenmukaisuuden tunne on varsin perusteltua, kun tehdään tulonsiirtoja Suomesta Italiaan.
Vanhanen kritisoi valheellisten faktojen käyttämisestä, mutta samalla pokkana kertoo ”peiteltyä totuutta” Italian verotuksesta. On totta, että monin paikoin Italiassa virallinen veroaste on Suomen tasolla tai jopa yli sen, mutta tutkitusti ja todistetusti veronkanto on todella tehotonta, mistä syystä verokertymä on huomattavan heikko. Eli jos Italialaiset yrittävät laittaa jonkin asian verolle, niin ei kestä kauaa, kun on n+1 tapaa kiertää tuo vero. Eli kyllä Persuilla ihan legitiimi pointti siinä on, että epäoikeudenmukaisuuden tunne on varsin perusteltua, kun tehdään tulonsiirtoja Suomesta Italiaan.
No tämähän nyt on itsestäänselvää. Politiikassa ongelmallista on se, mikä monesti myös vieraannuttaa kansalaiset siitä, että asioista ei puhuta niiden oikeilla nimillä tai viedään koko keskustelu, usein tahallisesti, sivuraiteille. Perussuomalaiset oppositiossa haastaa elvytyspakettia monenkirjavin argumentein ja yhtenäistä linjaa on vaikea löytää, kuten on asia myös kokoomuksen osalta, joka on elvytyspakettia vastaan, mutta kuitenkin sen puolesta, mutta ehkä kuitenkin jopa päinvastoin. Samaan aikaan hallituspuolueet puhuu ummet ja lammet paskaa sen suhteen, että kyseessä olisi muka kertaluontoinen paketti, joka elvyttää Suomen taloutta. Mielestäni olisi ihan reilua sanoa, että Suomi on EUn ja etenkin euron myötä mukana klubissa, jonka jäsenmaksut määräytyy aina melko sattumanvaraisesti ja kun meillä nyt sattuu olemaan pikkuisen tiukempi moraali esim. veronkannon suhteen kuin mandoliinimaiden asukkailla, niin silloin meille myös lankeaa suhteellisesti pikkuisen isompi lasku. Vastineeksi saamme sitten jonkinlaista vastinetta mm. turvallisuuden näkökulmasta, sekä valtapoliitikoille mukavan urapolun Brysselin ”päättäviin pöytiin”.Niinpä voi olettaa, että perussuomalaiset olisivat toimineet kuten ennenkin. Italiaan rahaa ja selittelyt perään.
Perussuomalaiset oppositiossa haastaa elvytyspakettia monenkirjavin argumentein ja yhtenäistä linjaa on vaikea löytää, kuten on asia myös kokoomuksen osalta, joka on elvytyspakettia vastaan, mutta kuitenkin sen puolesta, mutta ehkä kuitenkin jopa päinvastoin.