Mainos

Perussuomalaiset

  • 5 961 917
  • 46 659

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sen verran tarkennusta, että Kokoomuksen toimintaa EPP:ssa ei voi todellakaan verrata Perussuomalaisten toimintaan ID:ssa. EPP on demokratiaan uskova keskustaoikeistolainen ryhmä, ID on maahanmuuton vastainen EU-kriittinen ryhmä. Kaiken lisäksi Kokoomus on ajanut Fideszin sulkemista kokonaan EPP:sta. Kokoomus myös tukee mm. Rinteen EU-politiikkaa, jossa EU:n arvoja rikkovilta vähennetään taloudellista tukea. Näiden joukossa on myös Orbanin Unkari. Kyse ei siis ole EPP:sta vaan siitä, että Perussuomalaisten uusi ryhmä ID on jo alkujaan EU:n arvoja vastaan. Fidesz on yksittäinen puolue, jonka olisi voinut potkia ulos kokonaan EPP:sta, mutta tämä ei ole yksin Kokoomuksen käsissä.
Olet oikeassa, enkä ole tuosta eri mieltä. Otin asian esille, koska halusin tähdentää, että ihan samalla lailla muidenkin puolueiden toimintaa tarkkaillaan ja kritisoidaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olet oikeassa, enkä ole tuosta eri mieltä. Otin asian esille, koska halusin tähdentää, että ihan samalla lailla muidenkin puolueiden toimintaa tarkkaillaan ja kritisoidaan.

Ja Perussuomalaisten ID-ryhmää on syytä tarkkailla ja kritisoida. Sekä maahanmuuttovastaisuuden, että Venäjä-yhteyksien vuoksi. Salvinin Lega ja Marine Le Penin Kansallinen Litto ovat lähellä Venäjän poliittista linjaa kysymyksissä, joissa Venäjä niin toivoo. Syy, miksi esimerkiksi Ruotsidemokraatit eivät lähteneet ryhmään ja toivoivat Perussuomalaisilta samaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eikös em. puolue ole lähellä Venäjää myös ihan rahoituksen puolesta?

Kuten myös Salvinin ryhmä, ainakin rahoituspyrkimyksiltään:


Mutta eivät ne ainoita ole. Venäjä rahoittaa ääriryhmiä oikealla ja vasemmalla.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Keskusta ei tosiaan nähnyt asiaa ongelmana ollessaan kärsijänä.

Nyt asian näkivät ongelmalliseksi SDP:n puoluelehti, jossa haastateltiin hallituksen edustajaa asiasta (Kesk). Mykkänen kieltää olleensä yhteydessä Vanhaseen asiasta eli Kokoomusta asia ei hierrä. Erikoista.
 

msg

Jäsen
Ilman asian esille nostamista 99,5 % persujen kannattajista ei olisi tiennyt lainkaan, mitä persut eduskunnassa ovat puhuneet. Kiitos Verkkouutisten ja sen juttua jakaneiden muiden medioiden nyt tietävät.
 

Sinkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei sitä "mielivaltaisesti" tehdäkään, vaan yhdessä sopien. Persuilla on siinä myös mahdollisuus tuoda oma kantansa esiin. Eduskunta on kuitenkin instituutio, jossa sovitaan asioista ihan samalla lailla kuin missä tahansa muuallakin; jos olet yksin jotain muutosta vastaan, todennäköisesti tulet häviämään.
Näinhän se on, ja jos pääsääntöisesti oikea ja vasen laita, ns. konservatiivit ja ns. liberalit, ovat aina yhdessä rintamassa perussuomalaisia vastaan, saadaan nykyisiä gallup-lukemia.

Ruotsissa päätöksenteosta eristämällä, SD on saatu jo suurimmaksi puolueeksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ruotsissa päätöksenteosta eristämällä, SD on saatu jo suurimmaksi puolueeksi.

Tosin Moderaterna on aloittanut ainakin paikkakuntakohtaisesti yhteistyön SD:n kanssa. Ruotsissa on odotettavissa tämän yhteistyön laajentuminen. Yksi merkki siitä oli Moderaternan puheenjohtaja Ulf Kristerssonin haku SD:n tuella pääministerin postista. Ei silloin onnistunut. Suomessa yhteityö PS:n kanssa onnistuu. Keskusta ja Kokoomus ovat siihen valmiita ja eihän Pekka Haavistokaan sulkenut sitä pois, vaikka veteli sanojensa takaisin myöhemmin. Kysymys kuuluu, tuleeko vaalit tällä kertaa PS:n kannalta sopivaan aikaan vai liian myöhään. Edellisethän tulivat liian aikaisin.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Niille signaaleille on ilmeisesti aikamoista herkkyyttä. Sitä en epäile, etteikö persujen kysymykset muita puolueita ärsyttäisi, joten se on tässä taustalla ainakin osittain.

...persut jauhavat jostain vuoden 2015 pakolaisaallosta, joka ei ole pariin vuoteen kiinnostanut muita puolueita.

Näköjään nuo vuoden 2015 pakolaisaallon jälkimainingilla surffaajat vaikuttavat kuitenkin äänestäjiä kiinnostavan, yhä enemmän.

Muita puolueita ei kiinnosta enää pakolaisaaltoa ihmettelevät äänioikeutetut, potentiaaliset nukkuvat äänestäjät myöskään?

Koska Yle ei ole enää jaksanut rummuttaa pakolaisvyöryn siunauksellisuutta joka jumalan päivä, niin varmaan on sitten puolueidenkin mielenkiinto ko. aiheeseen lopahtanut.
Tuputettiin mamujen oleellista panosta kansakunnan huoltosuhteen korjaajina, mutta nyt ovat toimittajat väsyneet ja siksi useat kansalaiset ovat ilmeisesti kallistumassa persujen suuntaan.
Muita puolueita ei enää kiinnosta, mennyt muoti-ilmiö. Populistinen muotiprobleemi on sen sijaan tuon vanhan asiankulun vatvominen, koska eihän rajojen yli enää kävele porukkaa entiseen malliin, mitään ongelmaa ei ole mutta silti ihmiset vastaavat galluppiin väärin.

On kyllä yllättävän monia ihmisiä vielä nykypäivänäkin, joita vaikuttaa harmittavan tällainen typerien äänioikeuskansalaisten osuus.
Onneksi useimmat jättävät äänestämättä, eiks je??

Äänioikeus pitäisi olla vain aatelisilla, he tietävät kaiken helvetin paljon paremmin, he ovat maailman hahmotuksen osaajia.
FSTn suurkuluttajia.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Näinhän se on, ja jos pääsääntöisesti oikea ja vasen laita, ns. konservatiivit ja ns. liberalit, ovat aina yhdessä rintamassa perussuomalaisia vastaan, saadaan nykyisiä gallup-lukemia.
Ja nykyisiä hallituksia. Kuten Ruotsissakin.
Onhan sillä vähän rampauttavaa vaikutusta päätöksentekoon.
 
4

444

Eli muut puolueet koittavat heittää verkkoja vesille kalastellen pääosin tyhjää PerSujen eläessä menneisyydessä ja saavat samalla vastakaikua? Tästä oli eilen A-Studiossakin puhetta kuinka mm. Kokoomus poukkoilee minne sattuu vailla identiteettiä.

Toisekseen mikäli vuoden 2015 pakolaisaalot toistuu vaikka kuvitteellisesti 2022 niin aivan varmasti siellä on puolueet rivissä "Ei voitu tietää että näin voi käydä". Paitsi sitten se yksi nurkassa korottaa ääntään *kröhöm*
Persujen maahanmuutto-/pakolaispolitiikka on jotenkin hellyyttävän koomista pään hiekkaan hautaamista. Pakolaisia ei tietenkään saisi ottaa (rajat kiinni), koska siitä aiheutuu merkittävää kansantaloudellista tappiota. Tätä perustellaan sillä, että tulee halvemmaksi viedä apu paikan päälle ja mielellään ennakoivasti, jotta uusia kriisejä, sotia ja pakolaisaaltoja ei synny. Jälkimmäisestä tuskin kukaan on eri mieltä. Miten persulainen politiikka sitten toteuttaa tätä ideologiaansa? Tietenkin leikkaamalla kaikesta avustuksesta ja ulisemalla siitä, kuinka kallista se on. Ja kun kotimaassakin olisi paljon huolehdittavaa. Ja uuden pakolaisaallon iskiessä ”korotetaan nurkassa ääntä *kröhöm*” ja kerrotaan kaikkitietävästi, kuinka tämä kaikki oli nähtävissä jo kauan sitten. Pakolaisia ei tietenkään voitaisi ottaa vastaan, vaan sitä apua olisi pitänyt viedä paikan päälle jo aiemmin. Ja pyörä jatkaa pyörimistään.
 
Yritä nyt edes uhriutua oikeista asioista. Aloita vaikka lukemalla se viesti oikein ajatuksella, jota lähdit alun perin lainaamaan. Vinkkinä kerrottakoon, että kyseinen viesti jota lainasit sisälsi myös itse lainauksen; lue myös se. Sen jälkeen voit riisua marttyyrin viitan pois ja siirtää sen sivuun.
Tämän jälkeen voidaan aloittaa alusta. Kokeillaanko tällaista?
Jostain syystä sinulle tuntuu nyt olevan erityisen vaikea käsittää, että lainasin tarkoituksella vain yhtä virkettä tekstistäsi.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näinhän se on, ja jos pääsääntöisesti oikea ja vasen laita, ns. konservatiivit ja ns. liberalit, ovat aina yhdessä rintamassa perussuomalaisia vastaan, saadaan nykyisiä gallup-lukemia.

Ruotsissa päätöksenteosta eristämällä, SD on saatu jo suurimmaksi puolueeksi.
Ruotsissa Moderaatit alkoivat persuilla, minkä jälkeen kannatus romahti ja Kinberg Bartra sai lähteä pj:n pallilta.

Persuille tietysti sopii tämä uhrinarratiivi, jossa kaikki muut ilkeän eliitin edustajat ovat pientä Suomen kansalaista vastaan.

Itse suosin reaalipolitiikan strategista ajattelua. Sekä Suomessa että Ruotsissa on tällä hetkellä demareiden hallitus. Populistien mahdollisuus vaikuttaa lainsäädäntöön on mitätön oppositiosta. Voi siis todeta, että sekä Löfven että Rinne pelasivat korttinsa oikein ja maksimoivat äänestäjiensä mandaatin. Populistit saivat ääniä, kuten saavat ympäri Eurooppaa, mutta äänet eivät kanavoituneet vaikutusvallaksi.

Ainakin itse olen sitä mieltä, että persujen identiteettipolitiikkaa on hyvä vastustaa, vaikkei Suomesta olisikaan tullut mitään kvasi-Unkaria. Persut otetaan kyllä mielellään hallitukseen (kevät 2015), mikäli he tekevät kompromisseja. Kuten tiedämme, se kuitenkin johtaa kannatuksen laskuun, kuten vastuunkanto noin yleensäkin. Se, että persut jotenkin kollektiivisesti suljettaisiin päätöksenteosta, on joka tapauksessa valheellinen väite.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eli muut puolueet koittavat heittää verkkoja vesille kalastellen pääosin tyhjää PerSujen eläessä menneisyydessä ja saavat samalla vastakaikua?
Muut puolueet ovat kiinnostuneita esim. budjettipolitiikasta. Mikä oli persujen kontribuutio siihen?

Vilkaisin persujen varjobudjettia. Yhtä höttöisellä pohjalla ollaan kuin vaalienkin alla: fyrkat tulee, kun leikataan lähes kaikki kotouttamiseen liittyvät kulut ja tuulivoiman tukia! Ensimmäisen toteuttaminen on käytännössä mahdotonta, ellei haluta, että mamut jäävät vielä enemmän oman onnensa nojaan. Jälkimmäinen ei onnistu, kuten ei onnistunut vaalien allakaan, koska lähivuosille myönnettyjä tukia koskee perustuslainmukainen omaisuudensuoja.

Hirveästi muuta siellä ei sitten ollutkaan. No, pienviljelijöille sentään 50 miljoonaa. Ottiko kepu kopin?
 
Vielä kun joku selittäisi oikein perusteellisesti, että miksi juuri nationalismi ja kapitalismi ovat sellaisia ihanteita, joiden puolesta kuuluisi taistella.
Itse en tosin ole nähnyt yhdenkään vasemmalle nojaavan puolueen tai niiden wannabe-klubin (”nuorisojärjestö”) julistavan julkisesti olevansa näitä asioita.
Otetaan nyt koko lainaus, ja vaikka esimerkki Li Andersson (linkki Kansanuutisten sivulle): Li Andersson kertoo, mitkä ovat vasemmiston tärkeimmät tulevaisuuden kysymykset – ”Ongelma on nykyinen kapitalistinen yhteiskuntajärjestelmä”

Antikapitalisti voi ja pitää olla, sanoo vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. Tärkeätä on hänen mukaansa tehdä ero markkinatalouden ja kapitalismin välille.

Kuvittele Halla-aho Anderssonin paikalle, kapitalismin paikalle feminismi ja markkinatalouden kohdalle tasa-arvo. Tuohan on käytännössä se sanoma, jota persunuoret yrittävät viestittää. Siitä voi olla montaa mieltä kuinka järkevää se on.

Sheikh pyrkii rakentamaan vasemmistonuorista solidaarisen liittouman, johon mahtuvat antikapitalistit, feministit ja vihreät.


Kapitalismikritiikki on viime vuosina valtavirtaistunut ja kasvanut liikkeenä ympäri maailmaa. Suomessa aiheesta puhutaan kuitenkin vähän, mikä näkyy esimerkiksi kunnianhimon puutteena ilmastokeskustelussa.


Vastauksena tähän Etelä-Suomen Vasemmistonuoret ry esittää, että Vasemmistonuoret järjestää liittokokouskaudella 2020-2021 antikapitalistisen kampanjan.

Eli ainakin vasemmistoliiton pj ja vasemmistonuorten pj julistavat julkisesti olevansa antikapitalisteja, samalla kun Etelä-Suomen vassarinuoret ehdottelee antikapitalistista kampanjaa. Ihan vielä nuorisojärjestö ei ole virallisesti antikapitalistiseksi julistautunut, mutta nykyisen pj:n puheista voisi päätellä että pyrkimystä tähän suuntaan löytyy. Riittääkö vasemmalle nojaavan puolueen pj:n, sekä "wannabe-klubin" pj:n julkiset ulostulot? Ei varmaan..
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näköjään nuo vuoden 2015 pakolaisaallon jälkimainingilla surffaajat vaikuttavat kuitenkin äänestäjiä kiinnostavan, yhä enemmän.
Osaa varmasti kiinnosti ja kiinnostaa. Tutkimusten perusteella edelle kiilaavat kuitenkin terveydenhoito, työllisyys, ilmasto ja valtiontalous.

Oma arvaukseni on, että persujen vaalivoiton takana oli ilmastokeskustelu. Ilman sitä kannatus olisi voinut hyvinkin jäädä jonnekin 10-15 pinnan tuntumaan.

Liitteenä vaaliteemakysely. Lähde: Kantar TNS/HS.
 

Liitteet

  • vaaliteemat.png
    vaaliteemat.png
    208,6 KB · kertaa luettu: 259
4

444

Otetaan nyt koko lainaus, ja vaikka esimerkki Li Andersson (linkki Kansanuutisten sivulle): Li Andersson kertoo, mitkä ovat vasemmiston tärkeimmät tulevaisuuden kysymykset – ”Ongelma on nykyinen kapitalistinen yhteiskuntajärjestelmä”



Kuvittele Halla-aho Anderssonin paikalle, kapitalismin paikalle feminismi ja markkinatalouden kohdalle tasa-arvo. Tuohan on käytännössä se sanoma, jota persunuoret yrittävät viestittää. Siitä voi olla montaa mieltä kuinka järkevää se on.





Eli ainakin vasemmistoliiton pj ja vasemmistonuorten pj julistavat julkisesti olevansa antikapitalisteja, samalla kun Etelä-Suomen vassarinuoret ehdottelee antikapitalistista kampanjaa. Ihan vielä nuorisojärjestö ei ole virallisesti antikapitalistiseksi julistautunut, mutta nykyisen pj:n puheista voisi päätellä että pyrkimystä tähän suuntaan löytyy. Riittääkö vasemmalle nojaavan puolueen pj:n, sekä "wannabe-klubin" pj:n julkiset ulostulot? Ei varmaan..
Kyllä, nämä riittävät. Olin siis väärässä.

Sen sijaan olen jyrkästi eri mieltä siitä, että persunuorten julistautuminen antifeministeiksi tarkoittaisi sitä, että heillä olisi minkäänlaista intohimoa ajaa tasa-arvoa Suomessa eteenpäin. Miehen näkökulmasta tasa-arvo monesti toteutuu, mutta naisen näkökulma voi olla hyvin päinvastainen. Naisen asema yhteiskunnassa ei edelleenkään ole tasa-arvoinen miehiin nähden (eikä tähän tarvitse sotkea mitään naiskiintiöitä tai vaikka asepalvelusta), eikä etenkään työelämässä. Siksi länsimaisessa hyvinvointivaltiossa on hyvin häiriintynyttä julistautua antifeministiseksi järjestöksi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Törkeää offtopiccia, mutta miten 29-vuotias voi olla nuorisopoliitikko vai eikö vassareista löydy nuorempia. Sama kuin joku pitäisi Teemu Pukkia nuorena lupauksena.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Sen sijaan olen jyrkästi eri mieltä siitä, että persunuorten julistautuminen antifeministeiksi tarkoittaisi sitä, että heillä olisi minkäänlaista intohimoa ajaa tasa-arvoa Suomessa eteenpäin. Miehen näkökulmasta tasa-arvo monesti toteutuu, mutta naisen näkökulma voi olla hyvin päinvastainen. Naisen asema yhteiskunnassa ei edelleenkään ole tasa-arvoinen miehiin nähden (eikä tähän tarvitse sotkea mitään naiskiintiöitä tai vaikka asepalvelusta), eikä etenkään työelämässä. Siksi länsimaisessa hyvinvointivaltiossa on hyvin häiriintynyttä julistautua antifeministiseksi järjestöksi.
Mielenkiintoista. Kun on tehty toimenpiteitä edistämään tasa-arvoa ja parantamaan naisten asemaa, niitä ei jostain kumman syystä saisikaan laskea mukaan. Väärin tehtyjä maaleja. Antakaa määkin huudan, määkin olen feministi-antipersu. Oih mitä saarnaamista ja tunnelatausta viesteissäsi - huomaa että olet tosiaan omistautunut asialle ja persut päässeet ihosi alle. Tekevät siis asioita oikein.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mikäli naiskiintiötä tai asepalvelusta ei tähän saa sotkea niin nyt kaipaan lisää lihaa luiden ympärille tuon väittämäsi tueksi.

Ja miksi haluat jättää kaksi räikeintä esimerkkiä sukupuolisyrjinnästä kokonaan pois? Tai siis kyllähän minä tiedän miksi, mutta haluan nähdä miten kiemurtelet.
Törkein on vanhemmuuden kustannusten sysääminen äitien työnantajien harteille, vaikka tiedetään että siitä seuraa naisten syrjimistä työmarkkinoilla. Missä kiemurtelu?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tuo on kieltämättä hankala asia, mutta sille on aika perkeleen hankala tehdä mitään kun miehillä ei ole tapana ollut synnyttää. Mikä sinun ratkaisusi on asiaan?
Se että nämä kustannukset kuitataan kaikilta työnantajilta kerättävästä piikistä. Helppoa ja yksinkertaista. Sama voisi olla perusteltua myös joidenkin pitkäaikaisten sairauksien kohdalla.
Ja lisäksi vanheimpainrahojen jako 50-50 vanhempien välillä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
En näe noissa ongelmaa, paitsi tuon viimeisen kohdan kannalta: Perheen pitää voida itse päättää vaikka kuinka tuo tasa-arvoa edistäisikin. On tapana että miehet tienaavat aloillaan enemmän kuin naiset, joten tuollainen pakotettu 50/50 jako (mikäli tarkoitat sitä) tekee loven tuloihin.
Enemmän tienaaminen on osittain muna-kana-ongelma. Sukupuoli jota ei syrjitä kriittisessä elämäntilanteessa yksityisen puolen parhaiten palkattujen vakituisten työsuhteiden täyttämisessä ansaitsee enemmän. Valtion tehtävä ei ole sitä tukea tuella.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Paitsi että teit nyt oletuksen että mies tienaa enemmän pelkästään sukupuolensa vuoksi vaikka asia ei tietenkään näin yksinkertainen ole.
Se olit sinä joka sen oletuksen teit.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Törkein on vanhemmuuden kustannusten sysääminen äitien työnantajien harteille, vaikka tiedetään että siitä seuraa naisten syrjimistä työmarkkinoilla. Missä kiemurtelu?
Vastavuoroisesti tähän voisi heittää että tätä tasapainottaa naisten etulyöntiasema huoltajuuskiistoissa ja se että mies menettää oikeuden päättää isyydestään hedelmöityshetkellä kun taas nainen voi muuttaa mielensä vielä kuukausia jälkeenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös