Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus
 1. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  En jaksa uskoa että teitä ihan 95 prosenttia suomalaisista olisi, joka viidenteen saattaisin uskoa. Toki sekin on varsin surullinen luku näinä aikoina.
   
 2. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Sinä kuulut siihen samaan joukkoon, myönnät sitä tai et.
  Lue huolella se mun viesti ja anna itsellesi anteeksi, se on ihan normaalia.
   
 3. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ei ole vaan jäi toiseksi.
   
  Walrus21, Valapatto & MVP8 tykkäävät tästä.
 4. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kerroin mitä tilanne on nyt, en menneisyydessä.
   
 5. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Onhan se sillain "viimeisimpien kyselytutkimusten mukaan kannatetuin". Suurin ei ole kun se määräytyy eduskuntapaikoilla.
   
 6. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Aha, eihän siinä sitten mitään. Jos kerran (melkein) kaikki ollaan. Sehän on normaalia sitten.

  Mun mielestä rasismi on yksi ihmiskunnan pahimmista vitsauksista. Eikä se nyt tosiaankaan poistu semanttisella kikkailulla, että kaikkihan me vähän ollaan. Kun ongelma on se, että monet on vähän enemmän kuin vähän. Siinä on syytä huoleen.
   
 7. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  En kuulu, siitä voit olla vuoren varma. Tämän päivän maailmassa rasismi ei ole normaalia, 1800-luvulla kyllä. Mutta elä sinä menneessä, minä katson tulevaisuuteen.
   
 8. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Niin, no tuon nyt otsikoissa olleen PS-jugendin johtoon kuuluvissa hahmoissa on jo useamman janarin konsentraatio porukkaa joka haaveilee valkoisesta ylivallasta ja valkoisesta Suomesta.

  Kirjoituksetkin pääosin hyvin lähellä nassejen roturealismia, kuten mm. tämä kannanotto tältä viikolta https://blogit.kansalainen.fi/pohdintoja-valkonationalistisen-liikkeen-paamaarista-ja-strategiasta/

  Tämä etnonationalismi (ts. täysin tyylipuhdas ja avoin rasismi) on se syy miksi tuet tuolta porukalta menivät ja on ihan avointa rasismia, jolle löytyy ehkä se 1-5% kannatus.
   
 9. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Soinin aikaan gallupit oli galluppeja, mutta nykyään ne kertoo siis tilanteen reaaliajassa. Mikäs siinä, maailma muuttuu.

  Kyllähän persuilla kaikki edellytykset neljän vuoden päästä on nousta suurimmaksi eduskuntapuolueeksi. Ainakin jos Halla-ahon joukot ja nämä nuorisovesseleiden kaltaiset humoristiveikot saavat jollain tasolla vedeltyä yhteisiä linjoja, eikä puolue jälleen hajoa. Todennäköisimmin se tapahtuu kuitenkin vasta hallitusvastuun jälkeen, kun kauppajonossa edelleen vieressä on se epäilyttävä ulkomaalainen ja bensa on yhä kallista.
   
 10. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Kai sitä voi itselleen uskotella, että esimerkiksi varauksellisesti ja ennakkoluuuloisesti romaneihin suhtautuva on ihan yhtä paha rasisti, kuin se etnonationalistinen persunuori, joka lähettäisi väärän väriset pois maasta vaikka sitten väkivalloin.
   
 11. ultrar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Arsenal
  Hölmöä jankkaamista tämä rasismista keskusteleminen. Rasisteja on joku määrä niin alkuperäisessä väestössä, kuin tänne muualta tulleissakin, en uskaltaisi veikata kummassa on enemmän. Niitä on paljon suomalaisissa, ketkä eivät hyväksy nykyistä maahanmuuton mallia ja haluaisivat sen huomattavasti tiukemmaksi. Se ei välttämättä ole kuitenkaan rasismia, enemmänkin realismia, koska ei uskota sen tuovan pidemmällä aikajanalla muuta kuin lisää ongelmia. Onko vika sitten kotouttamisessa vai maahanmuuttajissa, siitä ei kannata väitellä myöskään. Nyt vain osa täälläkin kirjoittavista mielestäni täysin väärin leimaavat maahanmuuttopolitiikkaan tiukennusta haluavat suoraan rasisteiksi.

  Persut ovat tällä hetkellä kannatukseltaan suurin puolue ja myönnän hiukan kateellisena (näin Kokoomuksen kannattajana), että Halla-aho vie kaikissa keskusteluissa esim. Rinnettä 10-0, ainakin melkein ja samaan aikaan myös Orpo vaikuttaa olevan hiukan tuuliajolla. Helppoa on ennustaa Perussuomalaisten nostavan kannatustaan jatkossakin, etenkin jos ja kun Rinteen hallitus ei tule onnistumaan tehtävässään odotusten mukaisesti. Onko se sitten edes huono asia, se nähdään tulevaisuudessa, enemmän ns. maalaisjärkeä siellä tuntuu olevan, kuin useimmilla muilla puolueilla.
   
  Metukka tykkää tästä.
 12. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Mmmkay.

  Ihan en osta tätä väitettä, ainakin ne viestit jotka olen itse nähnyt aiheesta, ottavat kantaa nimenomaan rasistisin perustein asiaansa ajavien mahdolliseen statukseen. Ts. jos puhutaan väestönvaihdoksesta, valkoisen rodun katoamisesta jne. niin ei tällä ole mitään tekemistä pelkän maahanmuuttopolitiikan tiukennuksen kanssa.

  Esimerkiksi PS-jugendin avoin etnonationalismi on jotain ihan muuta kuin pelkkää maahanmuuttopolitiikan tiukentamisen vaatimista.
   
 13. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tällä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa. EU on saamassa uuden johdon pian (tätä päätöstä ei tietenkään anneta valituille edustajille), mutta jo aiempikin johto, kuten Juncker & Tusk työskenteli sen puolesta, että turvapaikanhakijoiden anomusten käsittely tapahtuisi EU:n ulkorajoilla sen sijaan, että he voisivat vaeltaa - viranomaisten vielä sopivasti sulkiessa silmänsä - maasta toiseen läpi Euroopan. Päätöstä vaan ei saatu aikaiseksi, vaikka viimeisin esitys taisi olla se, että käsittely tapahtuu EU:n puolella ulkorajaa. Asia on Suomellekin ongelma, useista syistä.

  Mutta tuo yllä oleva @Tuamas linkittämä Kurun teksti on eri asia. Luin vain alun, joten en lähde sitä ruotimaan. Kuru taisi saada jo vuosi sitten kenkää persuista, joten kyllä persuissa näihinkin on reagoitu. Ainakin Kurun verran.
   
 14. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Kyllä rasismia on persuissa ja eritoten tuolla nuorisosiivessä. En ihmettelisi jos jossain vaiheessa kyseinen nuorisosiipi saisi kenkää ja perustavat uuden tilalle.
   
 15. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Siis onko rasismin kategoria vain on ja off? Kai voi olla esim. lievästi rasisti joidenkin ihmisryhmien suhteen, mutta suurelta osin ei sitten juuri ollenkaan? Ihan uteliaisuuttani kysyn mielipidettäsi, no offence meant.
   
 16. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Kuru taisi juu saada kenkää, mutta saman leirin jannut Johannes Sipola, Toni Jalonen ja muutama muu ovat edelleen vankasti toiminnassa mukana ja tuolla PS-nuorissa on ollut jo pidempään käynnissä sisäinen vääntö siitä kumpi on vallassa, avoimen rasistiset etnonationalistit vai maltillisempi maahanmuuttokriittinen siipi.

  Julki tulleissa viestinvaihdoissa noiden sisäisistä ryhmistä on melko värikästäkin kieltä, kun on vähän käyty jäsentenvälisiä.

  Halla-aho esimerkiksi vittuilee säännöllisesti näille etnonuorille, osa urpommista PS-edustajista suhtautuu näihin suopeammin (Huhtasaari, Mäkelä, Sheikki Turtiainen jne.).
   
 17. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Lueskelin hieman eri paikoista ja näinpä on. Mielenkiintoista sekin, että Halla-aho todella vittuilee ja kutsuu pientä osaa PS-nuorista puolueen vahingoittajiksi ja pettureiksi siinä mielessä, että ovat väärässä puolueessa. Osan Halla-aho mainitsee myös nimeltä, kuten Sipolan.

  Se mikä on vielä mielenkiintoisempaa, on persujen asema gallup-ykkösenä ja avoimesti rasististen jäsenten valinta erilaisiin tehtäviin varsinkin nuorissa. Mutta tuskin se ainakaan puolueen äänestäjiä haittaa, koska valitsivat Hakkaraisen EU-parlamenttiin. Huhtasaari on muuten tyhmä, mutta en tiedä, onko rasisti.
   
 18. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Ehkä näin. Muuten, pankkikorttini tunnuslukua on kauppajonossa muutaman kerran yritetty tiirailla niin, että olen huomannut. Olivat joka kerta ulkomaalaisia ,luultavasti baltteja.
  Mitä rasismiin tulee, niin onko suhtautumisessasi eroa, jos 13 v. lapsenne haluaa risteilylle a) Suomen afgaaninuoret r.y.:n b) Karjalohja-Sammatin 4H-yhdistyksen kanssa?
  E. kysymys ei ole suunnattu Valapatolle, vaan yleisellä tasolla
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Otetaan tähän vielä perusteet, miksi pidän Hakkaraista rasistina mahdollisen pelikiellonkin pohtimisen takia:

  1. Somessa kiersi kuva Teuvo Hakkaraisen autoteippauksista, joissa lukee "Matu, mistä tulet? Sinne menet!"
  2. Eduskunnassa Hakkarainen puhuu maahan tunkeutujista (kirjattu erikseen).

  Molempien lähteet alla

  Teuvo Hakkaraisen vaalimainos toivottaa matut sinne, mistä ovat tulleetkin – väittää, ettei tarkoita maahanmuuttajia
  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_82+2015+14.2.aspx

  Terve kriittisyys turvapaikkapolitiikassa EU:n ja Suomen tasolla on fiksua. Mutta se ei tarkoita rasistista otetta missään.
   
  Individual tykkää tästä.
 20. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Hieman skitsofreninen on kyllä PS johdon suhtautuminen näihin etnonationalistinuoriin kun niille tosiaan jopa vittuillaan ainakin puolueen pj:n toimesta, mutta ei niitä kuitenkaan harjata pihalle. Ilmeisesti Halla-aho laskee että menettäisi ainakin osan kannatusta jos nöyrtyisi lemppaamaan avorasistit näennäisesti paheksunnan tms paineesta. Ja toteuttavathan nuo toki rasismin notmalisoinnin sekä kontrastin antamisen funktiota, joskin PS:lle olisi todennäköisesti parempi jos nämä sipolat jne siirtyisivät vaikka de Wittin kaadereihin.
   
 21. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Harmillista. Toivottavasti ilmoitit asiasta eteenpäin, että mahdollinen rikollinen toiminta on huomioitu.

  Lainaus:
  Vastaan yleisellä tasolla. Ei kumpaankaan ilman huoltajaa ja molemmat käy, jos huoltaja on mukana.
   
 22. ultrar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Arsenal
  Lainaus:
  Ehdottomasti ei ainakaan kohtaan A, mutta mielestäni se ei ole rasismia, vaan sitä, että riskit kasvavat liian suuriksi jo todettujen kokemuksien perusteella. Kohtaan B myös haluaisin hyvin tarkasti tietää, kuka siellä on vastuussa nuorista jne.

  Täälläkin puhuttiin romaneista ja heidän kohdallaan joskus itsekin mietin, olenko heidän kanssaan rasisti. Pyrin ajattelemaan heitäkin yksilöinä, toisaalta tiedostaen äärimmäisen hyvin, kuinka paljon suurempi on heidän osuus rikollisuudesta verrattuna valtaväestöön.

  Cobolin kannalla tapaus Hakkaraisen kanssa ja on pakko ihmetellä, miten mielestäni epäpätevä henkilö on onnistunut menestymään noin hyvin politiikassa. Joku mainitsi, että rasisteja on niin ja niin paljon persuissa, varmaan siellä on tietty määrä ja osa tuo sen myös selkeästi esille, mutta uskon niitä löytyvän myös kaikista muistakin puolueista, myös Vihreistä ja vasemmistista yleensä, näihin ei nyt vain kiinnitetä niin paljon huomiota. Rasismi kohdistuu vain usein eri ryhmiin ja usein sitä on vaikea havaita. Silti rasismi ei ole mielestäni Suomen suurimpia ongelmia, ei edes lähellä sitä kärkipäätä.
   
 23. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Lainaus:
  Vastasin ketään lainaamatta ja tägäämättä väitteeseen, että 95 % suomalaisista on rasisteja. Eli varmaan olen jonkun kirjoissa rasisti, kun esimerkiksi romanivähemmistöä kohdatessani olen epäluuloinen ja varautunut vaikka en kohtaamaani ihmistä tunnekaan. En silti itse asemoisi itseäni samaan ryhmään näiden etnonationalistien kanssa vaikka jostain kaukaa vasemmalta laidalta katsoessa olisimme samaa rasistipossea.
   
 24. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Sitähän voi itse kukin itseltään kysyä, että syyllistyisikö NIMBYilyyn missään tilanteessa, minkäänlaisen ihmiskeskittymän kanssa.
   
 25. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Tässä pääsit siihen pointtiini kiinni. Eli nykyään some, toimittajat yms. ovat laajentaneet rasismin käsitettä niin, että mainitsemani prosentit pitävät paikkaansa. Siihen en ottanut mitään kantaa, etteikö nykymäärityksellisissä rasisteissa olisi eroja.
  Jokaisessa meissä asuu se pikku rasisti, vaikkei toki 20 v. sitten olleen määrittelyn mukaan.