Blogissa Finér osoittaa mm sen, että persujen veronäkemysten toteutuminen johtaisi hyvinvointiyhteiskunnan loppumiseen.
Blogissa voidaan kirjoittaa mitä tahansa. Mutta väite, jonka mukaan Finer osoittaa persujen veronesitysten johtavan hyvinvointiyhteiskunnan loppumiseen, on kestämätön. Voisi sanoa, että puhdasta huijausta. Persujen mallissa:
a) palkkaverotusta lievennetään
b) asumiskuluja alennetaan
c) liikkumisen kuluja alennetaan
d) työvoiman sivulukuluja alennetaan
Ihan järkeviä esityksiä ja toteutettu useissa maissa, joita voi kutsua oikeusvaltioiksi ja demokratioiksi. Hyvinvointiyhteiskunta ei ole näissä valtioissa päättynyt. Sitten seuraavaan:
e) pk-yritys, joka palkkaa uusia kokopäiväisiä työntekijöitä, vapautettaisiin yhteisöverosta niin kauan, kun se ei jaa omistajilleen osinkoja.
Työllistämällä lisää, pk-yritys voisi maksamatta osinkoja vapautua toistaiseksi yhteisöverosta. Riippuen siitä, mitä tarkoittaa uusien, kokopäiväisten työntekijöiden palkkaaminen vuosina, esitystä voi varauksin tukea. Vaikea sanoa, onko tämä järkevin muoto. Mutta olellista on, että noin 50 prosenttia kaikista yrityksissä työskentelevistä suomalaisista työllistävät pk-yritykset kaipaavat lisätoimia sekä investointien että työllistämisen osalta.
Yritystukia vähentämällä sekä pienentämällä Suomen maksamaa omaa maataloustukea, voitaisiin ansiotulon verotusta lieventää ja isoille yrityksille suunnattujen tukien sijasta tukea enemmän pk-yrityksiä.
Lisätään lähde:
Vientiteollisuus työllistää suomalaisia ja tuo verotuloja, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo.
www.is.fi
Muuten olen samaa mieltä laittomasta verovälttelystä EU:n sisällä. Siitä peukku. Olisi järkevää estää verotuksen välttely siinäkin tapauksessa, että välttelijä on suuri yritys, ei vain pieni toimija. Viime vuosina tässä on menty hieman eteenpäin. Tässä mainitussa tapauksessa yrityksen omistaja taitaa vielä toimia Suomessa, ja tällöin ollaan kenties raja laillisen verosuunnittelun ja laittoman verovälttelyn osalta ylitetty.
SDP:n ministeriryhmän avustaja voisi myös pohtia, onko ay-liikkeen mittaville veroeduille enää perusteita.