Pelillinen ilme ja keskustelua joukkueen rakenteesta ja toimivuudesta

  • 70 695
  • 318

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Voisin ehkä ajatella myös näin, mutta kun niillä crosbyillä ne voitot tulee vaan aika saatanan paljon todennäköisemmin. Toki siellä voi ja pitääkin olla ne sailiot nelosessa, mutta kun otetaan ne lähinnä crosbya olevat kokonaan pois, ei voiteta mitään, se on varma.
Jos Alatalo näki viisaaksi hieman näpäyttää Nurmista ja Mäkiahoa, niin siinähän näpäytti. Voittoa sillä konstilla ei nyt tullut, mutta ei sitä peliä sen vuoksi hävittykään. Nähtäväksi jää, että herättääkö se porukan pelaamaan ja että oliko siitä lopulta haittaa vai hyötyä ja kuinka paljon jompaakumpaa. Mitä muuten luulet, onkohan Crosby istunut ikinä viltissä?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
- kaikkien aikojen kädettömin
- ja kaikkien aikojen heikoiten menestyvä

Kerropa lisää tästä kädettömyydestä. Mitä pelaajien ominaisuuksia tällä tarkoitat?

Tämä "heikoimmin menestyvä" jää minulle myös hieman arvoitukseksi. Kerholla on ollut paljon heikompiakin kausia ja mitenkäs Jukka Jalosen ajan syksyt, tuliko aina menestystä alusta asti?
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
- ja kaikkien aikojen heikoiten menestyvä
Höpölöpö, edes pientä itsekritiikkiä moisiin ylitermeihin. 'Kaikki ajat' on aika pitkä aika. Eikä läheskään heikoiten menestyvä vaikka otettaisiin pelkkä sm-liiga-historia lukuun. Paljonkos sillä yhdellä kaudella tuli pisteitä, oliko 9? Silloin meni oikeasti huonosti, mutta ei HPK siihenkään loppunut.

Itsekään en usko että tällä kuluvalla kaudella laivaa enää kummoisesti käännetään. En tosin uskonut Räikkösen mestaruuteenkaan.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Se mitä en halua enkä jaksa enää on tämä saakelin pumpulissa kasvaneiden hyssyttely, ettei tässä mitään hätää kun Kalpakin sentään voitettiin. Nyt sormet pois pyllystä ja tehdään jotain. Heti eikä viidestoista päivä.
Tuntuisi että ne on niitä pumpulissa kasvaneita, jotka heti ongelmien ilmetessä alkaa parkumaan ja osoittelemaan kaikkia mahdollisia syyllisiä. Ei kestetä vastoinkäymisiä lain. Kyllä minäkin olen huolissani paskasta pelistä, mutta se on nähty parissa pelissä, että saa se Mattikin tuon joukkueen pelaamaan paremmin. Nyt olisi tärkeätä että Chiodon ja Mäkkärin tilanteet selviäisivät, niin voisi miettiä tarkemmin mitä tarttis tehdä. Toki haluaisin nähdä uuden sentterin ja/tai pakin, mutta saa nyt nähdä. En vaan suostu pitämään itseäni tyhmänä ja ymmärtämättömänä fanipoikana ja paskana kannattajana, vaikken tuomitse Kaitsun ja Mäkkärin viltitystä ja olisi antamassa Alatalolle potkuja. Vielä.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Höpölöpö, edes pientä itsekritiikkiä moisiin ylitermeihin. 'Kaikki ajat' on aika pitkä aika. Eikä läheskään heikoiten menestyvä vaikka otettaisiin pelkkä sm-liiga-historia lukuun. Paljonkos sillä yhdellä kaudella tuli pisteitä, oliko 9? Silloin meni oikeasti huonosti, mutta ei HPK siihenkään loppunut.

Puhuin siinä alkuperäisessä viestissä Kerhon tämänkertaisesta liigarupeamasta. Toki muistan vielä sen edellisen ranskalaisen visiitin, jolloin taidettiin voittaa koko kauden aikana kolme peliä.
 

Knight Hawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin mikä pelikirja?

Kertokaa nyt sitten joku minulle kanssa mikä on Alatalon hakema pelitapa. En vaan pysty sanomaan vielä edes tässä vaiheessa kautta mitä joukkue hakee. Ja älkää viitsikö puhua "hitsautumisesta" tai "kaikki on uusia"-juttuja - näiden pitäisi olla kaikkien ammattilaisia lajissaan.

Kerta pelaajat ovat väkisinkin ammatikseen pelaavia ja useat vieläpä useiden eri valmentajien alaisuudessa pelanneita, niin miten he eivät "osaisi" sisäistää uutta pelitapaa .. öööh ... tuotanoin ... viidessä kuukaudessa! Väitän vahvasti, että syy on valmentajassa.
 

Axel K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitens ne ottelut selitetään, joissa Kerho on pelannut hyvin, esim. JYP-peli. Voitettiinko ne tuurilla, ilman "pelikirjaa"?
 
F

Flonaldo

Pelejä kuulemma hävitään nimenomaan sen takia, että tietyt pelaajat(Mäkiaho/Nurminen) eivät noudata hänen hienoa pelikirjaansa. Eilen HPK ainakin hävisi pelin surkeaan ylivoimapelaamiseen, säälittävään viimeistelytaitoon, liikkuvuuden puutteeseen ja kaikenkaikkiaan heikkoon kiekolliseen pelaamiseen.
Kun pelataan päin persettä, näyttää peli siltä, että pelataan päin persettä. 0-2-kolosta taas nouseminen on pääsääntöisesti pirun vaikeaa, ja silloin tappiolla olevan joukkueen pelaaminen on vastustajan helppo saada näyttämään varsin heikolta.

Peli olisi voinut avauserän jälkeen olla 0-4 pelkästään Mäkkärin ja Nurmisen töhöilyiden seurauksena. Minä en ainakaan niiden ensimmäisten 25 minuutin aikana nähnyt mitään merkkejä siitä, että näiden kahden pelaaminen edistäisi HPK:n peliä, vaan tuloksena oli vaihto toisensa jälkeen maalipaikkoja Ilvekselle.
Aika koomista että Alatalo laittoi Nurmisen ja Mäkiahon vilttiin annettujen syiden perusteella. Halutonta pelaamista. Harhasyöttöjä. Samalla voisi laittaa yli puolet joukkueesta sinne. Etenkin sen kapteenin. Seikolasta nyt puhumattakaan...
Eivät ne syyt olleet harhasyötöissä, vaan siinä tavassa, jolla niitä virheitä tuli.

Nurminen leijuu kahteen otteeseen keskialueella/viivan tuntumassa, kun kiekko on Ilveksellä HPK:n päädyssä. Nouseva pakki saa täysin yksin ja rauhassa tulla Chiodon nenän eteen ilman että Kaitsu tekee elettäkään ottaakseen omaa miestään. Ja Mäkkäri puolestaan heitteli tusinan verran kerran miljoonasta perssilmäsyöttöjä.
TPS:n lähihistoria on hyvä esimerkki siitä, kuinka paljon Nurmisen ja Mäkkärin kaltaisten kokeneiden pelaajien viltittäminen yhden virheen jälkeen auttaa...
Siitäkö ne TPS:n ongelmat olivatkin kiinni? Ei nyt sentään.
Sitten kun mies tekee todella kovan ratkaisun herätelläkseen joukkuetta, äijä onkin ihan paska. Ja toisaalla valitellaan, kun ei tee mitään. Näyttää olevan Nurminen ja Mäkkäri melkoisia pyhiä lehmiä joillekkin.

EDIT: Ja vielä sellainen, että eivätkö ne ole nämä Mäkkärit ja Nurmiset, joiden pitäisi jäällä omalla esimerkillään johtaa joukkuetta, näyttää nuoremmillen (ja muillekkin) mallia (ja kapteeniston). Koko joukkuetta ei vaan voi penkittää. Ja tälläisellä penkityksellä nyt on vaan suurempi vaikutus, kuin vaikkapa Roni Anderssonin.
Täysin samaa mieltä. Roni on jo villassa istunut, mutta ei sillä ole kehenkään muuhun ollut mitään vaikutusta. Joukkoja johdetaan etulinjasta, ja kaikkein oksettavin tilanne on jos joukkueen konkarit ja kapteenisto ovat ensimmäisenä mullittelemassa a'la Pori.
Jos olisikin tehnyt sen vain herätelläkseen joukkuetta, niin olisi ollut ihan ok. MUTTA 2. erän alkupuolella kolmeen ketjuun siirtyminen ei tuolla materiaalilla tuo toivottua tulosta. Kuten sanoit "junnuilta" ja rivimiehiltä ei voi odottaa pelinkääntämistä. Siitäkin olen samaa mieltä, että Nurmisen kaltaisen pelaajan penkittämisellä on suurempi vaikutus joukkueeseen. Se, että onko vaikutus positiivinen onkin sitten toinen juttu.

Mitä sitten tulee Mäkiahoon, niin vallitsevassa sopimustilanteessa Alatalo ei ainakaan helpottanut toimitusjohtajan hommaa. Itseasiassa taisi vetäistä Tervoselta maton alta ja samalla menettää jopa 50 tehopinnan hyökkääjän. Onneksi reservissä on vielä lukutaitoisia laitureita, jotka noudattavat pelikirjaa ja tekevät 10 tehopistettä kaudessa kunhan saavat vain riittävästi peliaikaa.
Aika lyhytkatseista. Oletko sitä mieltä, että HPK:n kannalta on tärkeämpää pelin toimiminen yhdessä ottelussa vai kaikissa sitä seuraavissa? Joukkue ei ole pelannut siten kuten on tarkoitus, ja siihen ainoa parannus on se, että koko joukkue pelaa nyt ja jatkossa sillä kuuluisalla samalla sivulla.

Se tosiaan jää nähtäväksi mitkä ovat kaksikon penkittämisen pidempiaikaiset seuraukset. Tämä kortti piti nyt kuitenkin käyttää, jos pelejä halutaan jatkossa voittaa joukkueena.

Ja jos Mäkiaho lähtee ihan mihin vaan, koska joutui yhdessä pelissä viltin puolelle niin tervemenoa vaan kiireenvilkkaan. En jää siinä tapauksessa kaipaamaan tippaakaan.
Squit: Case Leino oli täysin eri asia. 3. erä menossa ja Jalonen näytti kentällä laiskottelevalle Leinolle suoraan kopin ovea. Ei mitään tekemistä eilisen pelin ratkaisujen kanssa. Jos eilen olisi nähty vastaavaa, niin äkkiä koppiin vaan äijät. Jalosen aikana HPK:ssa sai yrittää ja pitikin yrittää omia ratkaisuja.
Kun Leino laiskottelee, on se laiskottelua. Kun Nurminen laiskottelee, on se täysin eri asia.

Ja kun Mäkkäri heittelee käsittämättömiä "syöttöjä", on se yrittämistä. Jos pakki lähtisi alimpana miehenä yrittämään riplata läpi koko vastustajan viisikosta kerta toisensa jälkeen ja jokainen niistä päätyisi kaverin maalipaikkaan, olisiko se silloinkin vaan tätä omien ratkaisujen yrittämistä?

Jalosen HPK:ssa sai yrittää pelitavan mukaisia omia ratkaisuja, kun pelaaja pelasi omilla vahvuuksillaan, edisti joukkueen pelaamista ja riski oli ottamisen arvoinen. Yksikään Mäkiahon lauantain ratkaisuista ei noita kriteerejä täytä lähellekään.
Juu, ovat varmasti mutta eivät Hämeenlinnassa. Nurminen tuli tänne nimenomaan kyllästyttyään Jortikan koulukunnan negatiiviseen urputtamisvalmennukseen Turussa. Jokainen voi vapaasti katsoa, mitä sillä linjalla saatiin tulosmielessä aikaan...

Niin ja ylempänä esitettyyn kriisiin siitä onko tämä tilanne kriisi vastaus on yksiselitteinen: KYLLÄ, se on Kerhon tämän kertaisen liigavisiitin historian surkein asema tähän aikaan vuodesta. Ja tämä siis on saatu aikaan tietojen mukaan kaikkien aikojen kalleimmalla joukkueella.
Alatalo on negatiivinen urputtaja? Huh huh.

Ensin on koko syksy saatu kuulla kuinka Alatalon pitää lopettaa paijaaminen, selittely ja silittely, ja sitten kun Matti tekee oikeasti äijämäisiä valintoja tilanteen ratkaisemiseksi on seurauksen Jortikka-vertaukset.

En nyt tosiaankaan jaksa kaivella asetelmia 21.10.1994/1997/1999, mutta eipä silloinkaan kovin vahvasti mennyt. Eikä sitä Jalosen aikanakaan läpi kauden aina top-3:ssa oltu.

Ja tuo kaikkien aikojen kallein -joukkue läppä alkaa olla kulunut. Jos HPK tänä päivänä hankkisi "tomasvlasakin" ja "romansimicekin", ei koko joukkueessa olisi kahta kenttää enempää pelaajia. Vielä puuttuvat kommentit "mummonmarkoista".
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Niin, kyllähän tässä alkaa erittäin raadollisesti näkymään se tiedossa ollut tosiseikka, että Jukka Jalonen oli koko Hpk-organisaatiossa ainoa ammattimies.

Hän osasi kasata hyvän joukkueen ja hänen persoonansa varaan kertsi pystyi laskemaan sen, että sponsoreilta sai kupattua tarpeeksi hilloa kunnon joukkueen kasaamiseksi. Lisäksi Jalosen kertsiin haluttiin kehittymään ja hakemaan nostetta uralle jopa hyvinkin halvoilla soppareilla.

Nyt kun paskaan joukkueeseen on saatu tuhlattua käsittämättömän paljon rahaa on budjetti syöty eikä lisäalmuja Alatalon kertsiin ole sponsoreilta tiedossa.

Mihin sitä rahaa on sitten tuhlattu? Pasi Tuomiseen, Ruotsalais-vahvistuksiin, Seikolaan, Erholtziin... Ja helvetin paljon Chiodon jatkosoppariin joka on osoittautunut kevään Playoff huuman jälkeen varsin keskinkertaiseksi kassariksi. Toni Mäkiahoon ei tuhlattu, mutta sössittin soppariin pykälä jonka turvin Mäkkäri suuntaa kohta Sveitsiin kertsin jäädessä nuolemaan näppejään.

Alatalo ei varmasti ole mikän kärkipään koutsi, mutta kuka hänet palkkasi? Kuka loppukädessä vastasi joukkueen kasaamisesta kirkkaimpana kruununa Mäkkärin idioottimaisesta sopparista?

Kyllä asia on näin, että ongelmat kertsissä on ylempänä kuin Alatalossa tai hänen pelikirjassaan. Tosiasia on, että Jukka Jalonen sai Lintumäen ym. kertsin puku-ukot näyttämään helvetin paljon paremmilta kuin mitä he todellisuudessa ovat.

Todellinen floppikausi tulossa hämeenlinnassa ja vika ei todellakaan ole Alatalossa!
 

Axel K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...
Kyllä asia on näin, että ongelmat kertsissä on ylempänä kuin Alatalossa tai hänen pelikirjassaan. Tosiasia on, että Jukka Jalonen sai Lintumäen ym. kertsin puku-ukot näyttämään helvetin paljon paremmilta kuin mitä he todellisuudessa ovat.
...

Tämä lause kertoo sen, kuinka kauan on siitä, kun olet päässyt kapaloistasi (tai seurannut lätkää).
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...Sillä voitetettiinko tai hävittiinkö peli tuon penkityksen takia, ei ole kauden kannalta mitään merkitystä...

Tässä on mielestäni jonkin verran ristiriitaisuutta. OK toi ko. peli mennyt jo ja se hävittiin, mutta mites sen herätyksen kanssa? Ei siis ainakaan toiminut tuossa pelissä ja ymmärtääkseni tällaisen tapahtuman tarkoituksena on saada porukka HERÄÄMÄÄN ja pelaamaan paremmin, myös seuraavissa peleissä. Jos se ei toiminut nyt, niin mitä hyötyä siitä sitten oli? Jos seuraavasta pelistä tulee voitto ja Kaitsu ja Mäkkäri sattuisivat pelaamaan hyvin, niin se on kai sitten tuon penkittämisen aikaansaannos..? Jonkin verran paremmin toimi PorinMatin joukkueen herättely... Vaikkei siinä sinällään mitään muuta positiivista ollutkaan.

...Hämeenlinnassa alkaa olla menestymispaineet niin isot (isommat kuin esim. Jokeireilla)...

No kovat on sitten paineet, ei voi muuta sanoa. Tottakai paineita menestymiseen on, koska lähihistoriassa menestystä on tullut ja luulisin, että jokainen organisaatio tekee tätä hommaa voittaakseen mestaruuden. Jos jokereilla ei ole paineita menestyä, niin kenellä sitten?! On kenties tulossa mahdollinen "tasonmittaus" NHL-seuraa vastaan... Se vaan outoa, että Kerholla ihan megaturbo kovat paineet menestyä ja edes virallista tavoitetta ei olla kerrottu. OK.

Musta on huvittavaa, kuinka joukkueen epäonnistuminen aina henkilöityy päävalmentajaan.

Niinhän siinä vaan aina käy. Ei ole Alatalo tehnyt vielä tällä kaudella yhtään ratkaisevaa maalia tai antanut sitä viimeistä vapauttavaa syöttöä.

Jotain siellä penkin takana on silti tapahduttava, jotta toi homma rupee edes näyttämään siltä, että pelejä voidaan voittaa enemmänkin, eikä heti yhden tai kahden voitetun pelin jälkeen tule tuollaisia sukelluksia. Suorittamisen taso on saatava huomattavasti korkeammalle. Nykyisessä triossa, valmennus, siihen on edellytykset, mutta kai sitä ääntäkin voisi välillä korottaa ja niinkin herätellä porukkaa. Silloin ei välttämättä tarvitse kuitenkaan ketään polkea suohon.

...Todellinen floppikausi tulossa hämeenlinnassa...

Jaa on vai? Katoin just kristallipallosta ja selvisi, että ei voida tippua Mestikseen. Katsoin myös ihan ajan kanssa tuosta kristallipallosta, että mikä ratkaisu toisi kaikista parhaimman lopputuloksen loppukauden osalta eli valmentajan vaihtaminen, pelaajien myynti/osto vai et mennään näillä korteilla loppuun asti. Se ei onnitunut, koska kyseinen pallo oli tehty helsingissä ja hajosi ylikuormitukseen.

Se on kuitenkin fakta, että pelin on parannuttava keinolla tai toisella, sillä tämän kauden eväitä syödään myös ensi kaudella. Se ei siis ole mahdollista, että tämä olisi joku ihmeen "välikausi" ja sitten ensi kaudella Kaikkien Aikojen Kerho tulee ja röyhäisee. Tämän kauden porukassa on ensi kauden runko ellei sitten vaihdeta taas 15-20 pelaajaa.
 

Gerbiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kerhon pelillisestä ilmeestä sen verran sanon, että koitetaan pelata liian vaikeasti, eikä saada kiekkoja kunnolla haltuun sillä parhaalla maalitekosektorilla. Kiekon kanssa ajaudutaan kulmiin ja sieltä koitetaan syöttää aivan maalin eteen, mistä perus Kerholaisella hyökkääjällä ratkaisut on laukaus ohi, laukaus päin maalivahtia tai sitten ei osuta kiekkoon ollenkaan.

Toinen vaihtoehto hyökkäyksissä on se, että yritetään jotain yli vaikeita poikkisyöttöjä hyökkäysalueella, mitkä on onnistuessaan pirun komeita ja repivä vastustajan puolustuksen hyvin hajalle, mutta sillon kun en ei onnistu tulee pahoja kiekon menetyksiä ja teräviä vastahyökkäyksiä. Hyvänä esimerkkinä vaikka Ilves pelistä 20.10. se Torkin 0-2 maali.

Mielestäni hyökkäys päässä voisi yksinkertaistaa peliä, ei kaikkien maalien tarvitse olla niitä kuukauden osumia. Enemmän vetoja suoran hyökkäyksen jälkeen ja äijiä perään irtokiekoille tai sitten jättöä toiseen aaltoon, mistä puolusta antaisi ruoskan laulaa meillä on kuitenkin suurimmalla osalla puolustajista ihan kelpo laukaus. Sen verran laukauksiin pitäisi kiinnittää huomiota, että maalia kohden pitää ampua, harvemmin ne ohi ammutut vedot maaliin menee (no Mäkiaho teki yhden maalin ohi ampumalla).

Pakko tähän loppuun sen verran todeta että meillä ei ole sitä äijää joukkueessa joka antaa muistutukset vastapuolen pahojaan tehneille pelaajille. Jarretin tai Mäkiahon käyttö tähän tarkoitukseen verottaa aivan liian paljon kerhon kiekollisesta osaamisesta.
 

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Flonaldo kirjoitti:
Oletko sitä mieltä, että HPK:n kannalta on tärkeämpää pelin toimiminen yhdessä ottelussa vai kaikissa sitä seuraavissa? Joukkue ei ole pelannut siten kuten on tarkoitus, ja siihen ainoa parannus on se, että koko joukkue pelaa nyt ja jatkossa sillä kuuluisalla samalla sivulla.

Kun Leino laiskottelee, on se laiskottelua. Kun Nurminen laiskottelee, on se täysin eri asia.
Pelin toimiminen kaikissa seuraavissa otteluissa on elintärkeää. Alatalon penkitysratkaisu oli ns. kova ratkaisu, ja täysin oikea, toisen erän loppupuolelle asti. Pointti kävi varmasti selväksi jo siinä vaiheessa. Sen jälkeen tuo ns. kova ratkaisu oli joukkueen ja kyseisen ottelun kannalta ainoastaan TYHMÄ ratkaisu. Pisteet olisivat olleet siitäkin pelistä elintärkeät.

Ville Leino menetti kiekon vastustajan b-pisteellä veivaamisensa päätteeksi ja mies JÄI SINNE ELVISTELEMÄÄN, kun peli oli jo omalla puolustusalueella. Nurmisen pelinlukemisvirheet olivat jotain ihan muuta kuin laiskottelua. Kaverihan on koko alkukauden ollut yksi nälkäisimmistä HPK-pelaajista.
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nurmisen pelinlukemisvirheet olivat jotain ihan muuta kuin laiskottelua. Kaverihan on koko alkukauden ollut yksi nälkäisimmistä HPK-pelaajista.

Täysin allekirjoitettavissa tämä teksti. Nurminen on ollut YLIVOIMAISESTI alkukauden paras HPK-pelaaja ja viltitys jostain mielivaltaisesta syystä ei ole mitenkään hyväksyttävissä. Nurminen luo aktiivisesti tilanteita hyökkäyspäässä kovalla luistelulla ja menemällä tilanteisiin voimalla. Lisäksi mies on viimeistellyt paikoista eniten maaleja koko joukkueessa. Nurminen myös osoittaa esimerkillistä joukkuehenkeä tilanteesta toiseen kannustamalla ja sytyttämällä joukkuetta.

Itselleni ei ole edes missään vaiheessa auennut, miten Nurminen on pelannut Alatalon hienoa pelikirjaa vastaan. Voisiko joku asiantuntija avata ihan konkreettisin esimerkein?
 

Knight Hawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itselleni ei ole edes missään vaiheessa auennut, miten Nurminen on pelannut Alatalon hienoa pelikirjaa vastaan. Voisiko joku asiantuntija avata ihan konkreettisin esimerkein?

Minua taaseen kiinnostaisi saada edes jonkunlaista analyysia siitä, mitä ns. pelikirja tässä tapauksessa hakee? Päätöntä ryntäilyä höntsäilyn lomassa?? Tälläinen mielikuva on jäänyt lähinnä peliä seuratessa.

Maaleja, jotka ovat esim. viime pelissä syntyneet, voidaan kuvata vain yksittäisten pelaajien "tahtomaaleiksi"- sekä "osun kerran sadasta yrityksestä"-maaleiksi.

Ikävä kyllä tehtyjä maaleja on nähty hyvin harvoin ja silloinkin joko vilttikentän toimesta tai Hokkasen johtaman kentän tekeminä.

edit. kirojotusvire
 

Devin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nurminen / tilanne

Täysin allekirjoitettavissa tämä teksti. Nurminen on ollut YLIVOIMAISESTI alkukauden paras HPK-pelaaja ja viltitys jostain mielivaltaisesta syystä ei ole mitenkään hyväksyttävissä. Nurminen luo aktiivisesti tilanteita hyökkäyspäässä kovalla luistelulla ja menemällä tilanteisiin voimalla. Lisäksi mies on viimeistellyt paikoista eniten maaleja koko joukkueessa. Nurminen myös osoittaa esimerkillistä joukkuehenkeä tilanteesta toiseen kannustamalla ja sytyttämällä joukkuetta.

Itselleni ei ole edes missään vaiheessa auennut, miten Nurminen on pelannut Alatalon hienoa pelikirjaa vastaan. Voisiko joku asiantuntija avata ihan konkreettisin esimerkein?

SURULLISTA ! Tässäkö oli tämä kausi ? Olemme kaiketi tottuneet saamaan liikaa...? Aiemmista kommenteista viisastuneena, en nimeä ketään...ehkäpä he osaavat nimetä itsensä... ja vetää omat johtopäätöksensä, jos niitä ehkä on ...ketä tarkoitan ...ken tietää ?
 

Cooley

Jäsen
Nurminen on ollut YLIVOIMAISESTI alkukauden paras HPK-pelaaja ja viltitys jostain mielivaltaisesta syystä ei ole mitenkään hyväksyttävissä. Nurminen luo aktiivisesti tilanteita hyökkäyspäässä kovalla luistelulla ja menemällä tilanteisiin voimalla. Lisäksi mies on viimeistellyt paikoista eniten maaleja koko joukkueessa. Nurminen myös osoittaa esimerkillistä joukkuehenkeä tilanteesta toiseen kannustamalla ja sytyttämällä joukkuetta.

Huh huh! Oletko pitkäänkin seurannut joukkuelajeja? Vaikka olisit minkälainen supertähti, niin se peliaika ja -paikka on ansaittava joka päivä. Vaikka olisi eilen tehny 5+5, niin tänään voi olla penkillä, jos homma ei toimi. Vanhoilla meriiteillä ei ole vielä koskaan voitettu mitään. Kerro ihmeessä, jos olet löytänyt enemmänkin pelaajia, jotka pelaa aina pelkästään hyvin...voisi olla tuossa joukkueessa käyttöä...
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Itselleni ei ole edes missään vaiheessa auennut, miten Nurminen on pelannut Alatalon hienoa pelikirjaa vastaan. Voisiko joku asiantuntija avata ihan konkreettisin esimerkein?

Asiantuntijoiden perään lienee tänne ainakaan turha huudella mutta jos koutsi on sitä mieltä kyseisessä matsissa niin ei kai se tarkoita automaattisesti kritiikkiä siitä että mies olisi systemaattisesti pelannut koko syksyn niin?
 
F

Flonaldo

Itselleni ei ole edes missään vaiheessa auennut, miten Nurminen on pelannut Alatalon hienoa pelikirjaa vastaan. Voisiko joku asiantuntija avata ihan konkreettisin esimerkein?
Eikö se nyt ole jo moneen kertaan todettu? Lahjoitti Ilvekselle kaksi lauantain pelin parasta maalipaikkaa, kun jäi leijumaan keskialueelle ja jätti oman pidettävän pakkinsa oman onnensa nojaan yksin Kerhon maalin eteen. Ja 2+2 siitä kun pyöri päämäärättömästi omalla alueella ja jälleen missasi oman miehensä.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Ei mene kyllä kenellekään pelin nähneelle läpi tuo, että pelkästään peliesitysten perusteella viltitettiin Nurminen ja Mäkkäri. Jos syynä olivat kiekonmenetykset ja se, että ei pitänyt omaa miestään, löytyy joukkueesta paljon penkitettävämpi(ä) pelaaj(i)a. Ja jos se olisi ollut pelisuoritusten takia, tokan erän loppuun kestävä viltitys maksimissaan.

Eikös sen nyt voi sanoa suoraan. Alatalo on kovien paineiden alla ja teki hätiköidyn ratkaisun yrittäessään näyttää joukkueen isoimmille pelaajille, että hän on edelleen se, joka määrää.
 

Cooley

Jäsen
Ei sillä ole paineiden kanssa mitään tekemistä, jos jotkut pelaajat istuvat löysäilyn takia pelin loppuun. Mielivaltaiseen penkityslottoon en usko hetkeäkään tuon tason urheilussa. Pitää kuitenkin aina nähdä pidemmällekin, kuin se yksi käynnissä oleva peli, kun sarja on pitkä. Penkitys voi poikia seuraavista peleistä pari voittoa, kun johtavat pelaajatkin heräävät tekemään parhaansa. Se ei tietenkään poista sitä faktaa, että pelin lopulla perässä ollessa pitäisi kuitenkin heittää kentälle niitä kavereita, keneltä hyökkäyspään tehoja on lupa odotella.

En nähnyt kyseistä peliä, mutta uskoisin, että Alatalo halusi kentälle niitä pelaajia, jotka olivat lähempänä ylittää tai edes saavuttaa oman tasonsa, kuin alittaa sen. Tällä filosofialla ei välttämättä voiteta sitä käynnissä olevaa matsia, mutta pitkässä juoksussa (hyvin toteutettuna) tasoittaa joukkueen tasoeroja ja pitää yllä tiettyä vaatimustasoa jokaisen pelaajan kohdalla, kun alemmissa ketjuissa pelaavatkin palkitaan lisääntyvällä peliajalla, joskus jopa tähtien kustannuksella. Teoriassahan näin pitäisi saada koko joukkue tekemään parhaansa, kun liipasin on herkemmässä ns. johtavien pelaajien alisuorittamiselle, vaikka sekin olisi parempaa, kuin nelosen jannujen ylisuorittaminen. Toisaalta homma toimii varmaan käytännössä paremmin, jos koko joukkue on kohtalaisen tasaista ja harmaata massaa.

Olisiko tämä se syy, mistä väitteet Alatalon "sosiaalipeluutuksesta" johtuvat?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ei mene kyllä kenellekään pelin nähneelle läpi tuo, että pelkästään peliesitysten perusteella viltitettiin Nurminen ja Mäkkäri. Jos syynä olivat kiekonmenetykset ja se, että ei pitänyt omaa miestään, löytyy joukkueesta paljon penkitettävämpi(ä) pelaaj(i)a. Ja jos se olisi ollut pelisuoritusten takia, tokan erän loppuun kestävä viltitys maksimissaan.

Eikös sen nyt voi sanoa suoraan. Alatalo on kovien paineiden alla ja teki hätiköidyn ratkaisun yrittäessään näyttää joukkueen isoimmille pelaajille, että hän on edelleen se, joka määrää.

Jos joukkueen kaksi kokeneinta ja tärkeintä pelaajaa alkaa perseilemään, ollaan jo hissikuilussa helvettiin. Alatalo haki Mäkkärin ja Nurmisen ja samalla koko joukkueen herättämistä tuommoisella konstilla. Se, miten se onnistui, on toinen juttu.

Ottelun keskimmäisen erän kestävä viltitys nyt olisi urpoin yritys herättää Mäkkäri ja Nurminen. Psykologisesti totaalinen virhe. Tiedät varmaan, mitä mainitut kaksi peluria ajattelisivat toisella erätauolla, kun Alatalo ilmoittaisikin heille, että pelaatte taas.

Paljon osviittaa tuon toimenpiteen onnistumisesta antaa tämän iltainen Tappara-ottelu, jossa parivaljakko on hajoitettu. Jos menee vituiksi, ainakin jotakin on yritetty.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Jos joukkueen kaksi kokeneinta ja tärkeintä pelaajaa alkaa perseilemään, ollaan jo hissikuilussa helvettiin. Alatalo haki Mäkkärin ja Nurmisen ja samalla koko joukkueen herättämistä tuommoisella konstilla. Se, miten se onnistui, on toinen juttu.
Edelleenkin, ei siellä mitään perseilyä ollut nähtävissä, ainakaan mitään täällä heiteltyyn Leinon viime kautiseen verrattuna. Pari virhettä toki, mutta enemmän ja suurempia tekivät pelaajat, jotka pelasivat koko pelin. Ja miten tuo viltitys realisoitui? No ei mitenkään, koska ei ollut mitään edellytyksiä onnistua. En ole havainnut yrityksen puutetta kenelläkään tällä kaudella, joten sellaiseen sillä ei edes voinut olla vaikutusta. Kyllä ne duunarit painoivat siellä edelleen sata lasissa. Nyt vaan vietiin viimeisetkin kädet joukkueelta, joka oli (taas) pari maalia perässä.
Paljon osviittaa tuon toimenpiteen onnistumisesta antaa tämän iltainen Tappara-ottelu, jossa parivaljakko on hajoitettu. Jos menee vituiksi, ainakin jotakin on yritetty.
No, jos jatkavat joukkueen tehokkaimpina pelaajina ~piste/peli -tahtia, niin ei ainakaan kovin pahasti vaikuttanut. Tuosta viimeisestä lauseesta saa kyllä kuvan, että kylläpä on valmentaminen helppoa noinkin kovalla tasolla.

---

Täksi illaksi Alatalo on siis sekoittanut kaikki ketjut pl. nelonen. Nurminen-AUK -kaksikkoon uskon kyllä, mutta Mäkkäri ja Salonen heitetään nyt hukkaan. Eiköhän penkin takana ennen kolmatta erää järkiinnytä ja em. neljä pelaajaa miehittävät kahta ensimmäistä ketjua perinteisessä takaa-ajossa.
 

Dante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Paljon osviittaa tuon toimenpiteen onnistumisesta antaa tämän iltainen Tappara-ottelu, jossa parivaljakko on hajoitettu. Jos menee vituiksi, ainakin jotakin on yritetty.
Noin. Vituksi meni sekin. Mitäs seuraavaksi?

Minusta vaikuttaa nyt siltä, että päävalmentajan housuissa pykii kakka. Mitä on saavutettu sillä, että kun alkukauden piiiiiiitkän miettimisen jälkeen (mm. täällä oli vaadittu jo pitkään JAn vaihtamista Mäkkäriin) saatiin toimiva ykkösketju Nurminen-Lundberg-Mäkkäri kasaan, se piti heti rikkoa? Ei toteutettu pelikirjaa my ass. Siellä taitaa palli heilua pahasti ja muikistelijä yrittää esittää "äijämäisiä" ratkaisuja pelastaakseen työpaikkansa.

Alkukankeudessa en vaatinut kenkää, koska näin pelissä paljon hyvää. Nyt sitä vähääkään hyvää ei ole enää näkynyt, vaan koko joukkue on pahasti eksyksissä. Esim Ipa-pelissä lauottiin sektorista pari-kolme kertaa koko pelissä ja niistäkin puolet melkein punaiselta. Muutamassa pelissä tuossa välillä oli päällä paikoitellen perinteinen lentokeli. Mihin se jäi? Kaikkensa Matti tuntuu tekevän, että ainakin McVävyn tehot saadaan pimennettyä. Eipä taida koittaa Alatalolle Joulu Hämeenlinnassa.
 

Axel K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt kun tuo "kenkiminen" edellisessä viestissä otettiin taas esiin, niin jatketaan hieman aiheesta. Kenet "ajattelitte nostaa tilalle"? Lehkosen? Lehkonen tuskin aivan ääneti tälläkään hetkellä tuolla valmennustiimissä on. Miten tilanne muuttuisi päävalmentajaa vaihtamalla? Yht'äkkiä pelaajat alkaisivat pelaamaan "omalla tasollaan". Ketään poppamiestähän ei kannata alkaa palkkailemaan, rahaa kun tuntuu muutenkin olevan vähän.

Ei ihan heti tule mieleen lähihistoriasta tapausta, jossa päävalmentajaa vaihtamalla olisi käännetty joukkueen kelkka täysin kesken kauden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös