YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Spartak pelin jälkeen pari ranskalaista viivaa...

- Lauridsen pääsi nopeasti omalle tasolleen, liike mielestäni sama kuin ennen loukkia
- Lepistöltä taas iso määrä pelin väärinlukemisia, kun piti peruuttaa ajoi vastaan jne...
- Mäenalainen antoi muutaman todella maukkaan syötön, niistä olisi muutaman voinut tehdä
- O´Neill tänään huono, useita kiekonmeneteyksiä
- Eronen jatkaa (yhdestä maalinedus hudista huolimatta) hienoja esityksiä puolustuksessa
- Deja'vu... kun muu jengi kroonisesti alisuorittaa, Regin nostaa tasoaan
- Grantille ehdottomasti lisää yv-aikaa, se ylärimakin oli mielestäni maalipaikka mutta ei kai noita lasketa ;=D
- Mörkö Marko ei kyllä saa yhtään mitään aikaan tällä hetkellä, ei sitten mitään.
- Joensuulta yksi hieno vaihto jossa painoi pari todella kovaa tööttiä, tätä lisää.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
- Joensuulta yksi hieno vaihto jossa painoi pari todella kovaa tööttiä, tätä lisää.
Tämä kanssa kuvaa hyvin tämänhetkistä(-kautista) Jokereita, kun ilonaiheena on kaverin vaihto missä käy taklaamassa pari jotain tilanteen jälkeistä hyödytöntä taklausta.

No hyvä, että joku tästä rusettiluistelijaporukasta edes taklaa, kun ekan erän jälkeen taisi olla taklaukset 1-12 Spartakille.

PS. Se on Mäenalanen eikä Mäenalainen niinkuin joka toinen näyttää nyt kirjoittavan. :)
 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Samaa seurannu ite, eli ilon aiheet on tyylin jonkun yksittäisen pelaajan yksittäinen vaihto. Jos tässä nyt vedotaan edelleen osittain kivaan reenaamiseen ja keväällä iskussa teemaan niin täytyy sanoa et onpa ero yöllä ja päivällä. Eilen ei monikaan erottunut eduksi. Helvetin moista surffailua pääasiassa pelistä toiseen. On pitkä matka vielä kevään menestykseen. Uskoa on ollut yleensä loppuun asti mut tämä Laten meininki yms on kyllä hengettömintä mitä on aikoihin nähnyt.
 

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Tommi Kivistö scores, we riot.
Ote Lauridsenin haastattelusta Jatkoajalla:

"– Puolustajapareja sekoitettiin hieman pelin aikana, senkin lisäksi että seitsemäs puolustaja hyppäsi välillä mukaan. Kun otat näin paljon jäähyjä seitsemällä pakilla, osa joutuu istumaan penkillä pitkiäkin aikoja. Samalla on kuitenkin yritettävä peluuttaa niin, että kaikki pysyisivät lämpimänä. Se ei ole helppo yhtälö."

Tämä seitsemällä pakilla pelaamisen haastavuus on ilmeisesti kaikkien muiden tiedossa paitsi Marjamäen valmennuspoppoon? Viasatin studiossakin kailotettu iät ja ajat AJ Niemen toimesta tätä seitsemällä pakilla pelaamisen haastavuutta.

Jatkossa selkeästi kuudella pakilla, seiskapakin huilatessa vuorollaan poppareilla, niin kauan kunnes joku selkeys peliesityksiin saadaan...
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin. Jokerit majailee nyt sijalla 7. lännessä ja realismia lienee sijat 4-7 runkosarjan loputtua. Seitinohut sauma olisi jopa 2.sijaan kun SKA konttaa mutta se vaatisi pelillisen täyskäännöksen.

Mitä tämä tarkoittaa kevättä silmällä pitäen?
Sitä että r1 vastaan tulee todennäköisesti MD,Spartak,Torpedo tai Vitjaz.

3 ensimmäistä vastahyökkää erittäin hyvin ja 2 ensimmäistä näistä puolustaa ydintä ja kamppailee paremmin kuin Jokerit.

Pelaajista Joensuu,Regin,ONeill,NJensen,Savinainen, Mäenalanen,Pihlström arvo nousee ja kääntäen Konna,Moses jne=pehmeämmät pelaajat tulee vajoamaan ja olemaan jopa katsomossa.Eilen 3.erässä saatiin muistutus siitä mitä se kiekko tulee olemaan. Paljon päädyn kautta pelaamista,epätoivoisia heittoja siniseltä,räkämaaleja...Kaiken keskiössä,aivan kaiken on oman 1vs1 voittaminen. Toinen kivijalka on mv ja kolmas erikoistilanteet. Sitten valmennus pelitapoineen. Miltä se Jokereiden tilanne sitten näyttää kaikkien näiden osalta vs edellä mainitut joukkueet? Noh, kyllä te tiedätte...
 
Tää jengi on tässä!

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minä en ymmärrä Jokereiden pelitavassa sitä, että hirveän paljon pörrätään vastustajan kulmissa. Olevinaan hallitaan peliä. Jotenkin yritetään tehdä kauniita maaleja. Moses ja muutama muu pelaaja on tästä hyvä esimerkki. Ylivoima on edelleen surkeata.
Miksi peliä ei voi suoraviivaistaa.? Ukkoa maalille vaan pistämään irtokarkit sisään.
Samoin puolustus päässä tehdään monesti hirveitä paniikki ratkaisuja. Nämä paniikki ratkaisut ovat monta kertaa päättyneet siihen, että vastustaja on tehnyt maalin.
Joukkueessa on monta pelaajaa jotka ovat oikeasti odotuksiin nähden pettäneet: Kontiola, Moses, Niemet, Oksanen, Anttila, Kivistö, Ikonenkin on viime peleissä palannut normi tasoon.
Kyllähän kaikki kuitenkin lähtee valmennuksesta ja pelitavasta. Mielestäni Marjamäeltä puuttuu auktoriteetti tuohon joukkueeseen.
 
Minä, Me, Jokerit

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Pelin alku oli varsin hyvää ja paikat oli naulata peli. No, meidän puukäsillä ei onnistunut ja 3 erä oli puhdasta Marjamäkeä. Eron huomasi erityisen selkeästi eilen, kun vihulaisen aitiossa oli oikea huippukoutsi. Niillä pelikirja piti ja eivät antaneet kuin yhden maalin.

Vituttaa kattoo tollasta Konnan paapomista. Kaveri on turhake pl ylivoima ja sen takia tuhotaan ketjumuutoksilla nekin mitkä ennen toimi. Päästiin 3 toimivasta kentästä yhteen. Lauri, sä oot piip!

Pikkuvirheitä, mutta näitä tuntuu tulevan Jokereille jatkuvasti. Pelaajat soveltavat omiaan eivätkä pelaa joukkueelleen. Huolestuttavaa.
Valmentajan pitäisi tällä tasolla kertoa systeemi ja pitää huolta henkisestä valmiudesta. Ja tietysti antaa palaute suorituksesta myös pelin aikana. KHL on valmiiden pelkaajien sarja, joten vaatimukset on aika lailla erilaisia kuin iiigassa, missä Marjukalla on viimeiset menestykset. Eikös majusta voi sanoa samaa? Eikä sielläkään pärjännyt. Meidän koutsi pelaa väärässä sarjassa!
Heti en keksi mitä tänään oli enemmän pelissä, ellei tähän päde se vanha tuttu less is more.
Toivottavasti MArjamäen työpaikka.
 

Buster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Brian O'Neill
Minä en ymmärrä Jokereiden pelitavassa sitä, että hirveän paljon pörrätään vastustajan kulmissa. Olevinaan hallitaan peliä. Jotenkin yritetään tehdä kauniita maaleja.
Tästä tuli mieleen, että Jokereilla on edelleen KHL:ssä vähiten laukauksia maalia kohti ja ei ole kyllä montaa kertaa vastustajan kassari joutunut 30 koppia pelissä ottamaan. Vastaavasti Jokereiden laukaisuprosentti taas on sarjan paras ollen lähes 12%, mikä on pidemmän päälle varmaan nykyistäkin huonompi yhtälö. Kotona neljänneksi vähiten vetoja ja vieraissa vähiten kohti maalia, toki erilaiset ottelumäärät voi hieman vääristää.

Että tosiaan vähän saadaan varmasti hyökkäsaikaan nähden vetoja luotua. Varmaan sekä että, eli ei lauota riittävän hanakasti ja toisaalta ei saada riittävästi myöskään laatupaikkoja aikaan. Aika monesti toki on saanut kiroilla, että äijää on maalilla 2 jopa kolme ja siltikään ei pakki lauo / saa lauottua kiekkoa maalille.

Jännää on myös tuo, mikä lähetyksessä taas todettiin, että Jokerit ilmeisesti harjoittellut lähinnä yksinomaan vain "luolassa" pienessä kaukalossa ja vieraissa on pienempää kaukaloa. Sitten kotona hypätään pelaamaan isoon askiin. Mitäs sitä maksimaalisella kotiedulla tekee...
 
Puheet katoavat, kirjoitukset säilyvät

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noin. Nyt voitettiin koko lafkan ykkösjoukkue vieraissa puhtaasi 0-3. Kyllä te jätkät osaatte, saatana! Kunhan vain viitsisitte joka pelissä!

Tänään paketti kesti 60min ja illan kruunasi Janiksen loistava peli.

Muutama minuutti ennen loppua tapahtui jotain mikä sai allekirjoittaneen hieman herkistymään. Peter Regin blokkasi kaksi kovaa ja vaarallista laukausta heittäytymällä kiekon eteen. Tuli suunnattoman hyvä olo nähdä heränneen kapteenin tekevän noin. Kaikkien vaikeuksien ja loukkaantumisien jälkeen, nyt Peter näyttää myös kentällä miksi hän on kapteeni.

Loistava taistelu! Tätä lisää.
 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä, hieno taistelu joukkueelta. Tämän suo koko porukalle ja tarvitsevat sitä. Toivoa täytyy että tästä sais uutta kipinää touhuun. Eräs asia jäi mieleen ekasta erästä..yv:llä Nelli vetäs melkosen ripulikiekon veskarin syliin..Kapteenin ilme oli suht vittuuntuneen olonen. Eli tuli vaan mieleen et onko kismaa sisäisesti..toivon todellakin olevani täysin väärässä. Mutta ei mitään pois hienosta voitosta!!
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Mahtava esitys koko joukkueelta. Nyt ei voi moittia ketään. Tähän pitää nyt rakentaa eikä palata niihin ailahteluihin. Nyt kuuntelemaan Moskovan valoja tämän voiton kunniaksi.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Kyllä tämä joukkue osaa pelata, kunhan vaan viitsivät. Jo pelkästään viime aikoina parantunut puolustuspeli loi ainakin itselleni uskoa siihen, että Moskovasta voisi olla mahdollista ainakin piste puristaa, mutta tuon tason joukkueen nollaaminen näiden kotikentällä on kyllä aikamoinen temppu. Ja millä tavalla se tapahtui; pelattiin fiksua kiekollista lätkää eikä pelkästään vetäydytty kilppariin. Ja tuolla kokoonpanolla!

Onnistujia oli tänään koko joukkue Kalnins viimeisenä lukkona. Myös Halmeen ennakkoluulottomat otteet nelosessa saivat hymyn huulille.
 
Pöö

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kova temppu nollata ZSKA Moskovassa! Ei onnistu ihan joka poppoolta. Nyt ne vuoristoradan portit kiinni, lukkoon ja avain niin kauas kuin pippuri kasvaa.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienointa tässä illassa oli nähdä, että pelattiin JOUKKUEENA.

Kaveria autettiin, otettiin iskuja, annettiin iskuja, syötiin kiekkoa jne...

Se potentiaali tuossa joukkueessa on pelata keväällä tavallista pidemmälle.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuosimallia 1983
Hattu pois päästä ja täytyy toivoa ettei sitten seuraavassa pelissä lennä tupee pois päästä sen takia.
Marjamäki ja Jokerit teki kovan riiston....siis pisteiden riiston.
 
Tony Arima ,Timo Nummelinille -80 luvun alussa "Kuse viuluun Numppa".

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oma veikkaus: Pitkät tappioputket on tältä kaudelta nyt nähty. Max. tappioputki jatkossa on kolme. Hyvällä tsägällä (sairastuvan koko) max. 2. Saa laittaa talteen.
Huh, olipas lähellä. Pelejä kun on paljon, niin kolme takkimatsia kertyykin aika nopeasti.

Loistava esitys tänään ja toivottavasti vierasrundi jatkuu samalla ilmeellä loppuun asti.
 
En gång Turkish Airlines, alltid Turkish Airlines.

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Hämmentävää. Parin päivän sisään ensin kotona surkean veltto esitys, jonka jälkeen yksi parhaista KHL-aikakauden vierasotteluista. Siinä nollataan ZSKA ja viedään pisteet ehjän, tiiviin pelin jälkeen, jossa voitetaan molemmat maalinedustat. Siis jengihän osaa pelata, varsinkin vieraissa. Minkä ihmeen takia tätä samaa asennetta ja nälkää maalinedustoilla nähdään vain satunnaisesti, ja niin harvoin kotikentällä?

Ja ajatelkaa jos tuollaiseen peruspelaamiseen voitaisiin yhdistää toimiva yv-peli. Tänään toki "tehtiin" yksi maali ylivoimalla, mutta totuuden nimissä pitää sanoa että kiekko itse halusi mennä maaliin...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Hämmentävää. Parin päivän sisään ensin kotona surkean veltto esitys, jonka jälkeen yksi parhaista KHL-aikakauden vierasotteluista. Siinä nollataan ZSKA ja viedään pisteet ehjän, tiiviin pelin jälkeen, jossa voitetaan molemmat maalinedustat. Siis jengihän osaa pelata, varsinkin vieraissa. Minkä ihmeen takia tätä samaa asennetta ja nälkää maalinedustoilla nähdään vain satunnaisesti, ja niin harvoin kotikentällä?
Tätä on paljon pohdittu eri kausina. Onko se asenteesta kiinni? Vaikea uskoa, kun on maailman toiseksi kovin kiekkoliiga, että pelaajien asenne ei olisi kohdallaan, kun peli ei toimi ja olisi kohdallaan, kun toimii.

Tänään todella miehekäs esitys. Ja erilainen pelitapa johtoasemassa. Mutta olet oikeassa, nyt oli nälkää syödä tai lyödä kiekot, jos tarvittiin, maalinedustoilla.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Tätä on paljon pohdittu eri kausina. Onko se asenteesta kiinni? Vaikea uskoa, kun on maailman toiseksi kovin kiekkoliiga, että pelaajien asenne ei olisi kohdallaan, kun peli ei toimi ja olisi kohdallaan, kun toimii.

Tänään todella miehekäs esitys. Ja erilainen pelitapa johtoasemassa. Mutta olet oikeassa, nyt oli nälkää syödä tai lyödä kiekot, jos tarvittiin, maalinedustoilla.
Jääkiekko on kamppailu- ja maalinestopeli varsinkin KHLssä. Tällöin lataus ja asenne on yksinkertaisesti oltava kunnossa, puolivillaisella valmistautumisella tuskin pärjätään. Kyllähän se peli toimii aivan eri tavalla kun pelaajat on asennoituneet oikein.

Alla esimerkki ammattilaisurheilusta, jossa yksi urheilija saattaa tienata 4x koko Jokereiden pelaajabudjetin kaudessa, mutta asenne ei vaan ole "ihan sata":


 
Aleksander Barkov FLA - Mikko Rantanen COL - Sebastian Aho CAR - Teuvo Teravainen CAR - Patrik Laine WPG - Kaapo Kakko NYR - Roope Hintz DAL - Mikael Grandlund NSH - Jesperi Kotkaniemi MTL - Kasperi Kapanen TOR - Eeli Tolvanen NSH

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Jääkiekko on kamppailu- ja maalinestopeli varsinkin KHLssä. Tällöin lataus ja asenne on yksinkertaisesti oltava kunnossa, puolivillaisella valmistautumisella tuskin pärjätään. Kyllähän se peli toimii aivan eri tavalla kun pelaajat on asennoituneet oikein.
Ehdottomasti näin.

Mutta jos katsotaan Jokerien alkukauden otteluita, ihan kohtuullisen hyvän pelin johtoasemasta on sorruttu heikkoon lopputulokseen. Ajattelin, että se asenne ei olisi kadonnut erätauolla, vaan taustalla voisi olla muutakin.

Marjamäen joukkueilla on ollut tapana pelata heikosti sekä heikkoja, että hyviä vastaan, kun taso on heikkoa Liigaa parempi. Esimerkiksi maajoukkue jäi ilman mitalia kaikissa neljässä arvoturnauksessa. Marjamäen ensimmäisessä turnauksessa World Cupissa syksyllä 2016 Suomi hävisi kaikki pelinsä. Kevään 2017 MM-kisoissa Leijonat oli neljäs nihkeiden esitysten jälkeen. Olympialaiset päättyivät jo puolivälieriin, kuten saman kevään MM-turnauskin. Tappioita tuli pienmaillekin. Vaikkapa Ranskalle 1-5. Kyllä siinä valmentajan on otettava vastuunsa näistä tuloksista.

Jokereissa viime kauden alku oli hyvä, mutta sen jälkeen hyviä otteluita ei sarjana ollut. Joitakin yksittäisiä vain. Sama on jatkunut tällä kaudella ja CSKA voitto vieraissa oli upea, vaan ei yksin muuta trendiä.

Sanoisin, että Marjamäen joukkueet ovat olleet sitä tasoa sellaisessa paikassa, että kyse ei ole pelaajien asenteesta, vaan Marjamäen osaamattomuudesta. Se toki vaikuttaa pelaajien asenteisiin, jos - siirrytään Jokereihin - päävalmentaja ja apulaiset eivät osaa laittaa ratkaisuhetkille optimikoonpanoa tai järkeistää puolustuspelaamista noin 80 ottelun aikana. Niin kauan on kestänyt, mutta nyt se on parempi. Toistaiseksi. Hyökkäyspelaamisen ongelma on tuttua Liigasta, jossa ei pelata (Jokerien aikana) riittävän suoraviivaisesti ja ajeta maalille. Marjamäen Jokerit teki alkukaudella töitä, mutta vei kiekon sota-alueelta kulmiin tai pyöri laidoissa. Asenne ei ollut huono, mutta ohjeet surkeat.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin nopeasti muisteltuna eilinen peli menee heittämällä top 5 peleihin KHL-aikana, mitä tulee taisteluun ja tulokseen. Alkukauden ylivoimaisin joukkue jätetään kotonaan nollille.

Taisi olla myös toiseksi makein vierasvoitto KHL-aikana. Tästä mä tykkään! Tullaan altavastaajana ja kaadetaan iso iso vastustaja. Toivottavasti joukkue valmennusta myöden sai tästä helvetinmoisen buustin. Niin ainakin pitäisi.

Huomenna on siitä iso peli, että vastustaja on heikompi ja ei varmasti sytytä niin paljoa. Iso kysymys onkin, löytääkö pelaajat samanlaisrn halun ja raivon siihen peliin? Jos löytää, niin Severstalin pelaajat tarvitsevat kompassin kotimatkalle.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kyllä tämä joukkue se vain taitaa vuoristoratameiningin. Vastustaja, vieraskaukalo ja vallitseva tilanne huomioiden täysin hämmentävä ja odottamaton esitys. Miten ei saada keskittymistä ja latausta edes etäisesti tuolle tasolle osassa pelejä?

Onhan tässä vähän Jalosen ekan kauden fiilikset, kun se joukkue kaatoi isoja tuon tuosta, mutta kompasteli samantasoisille ja huonommilleen runkosarjassa. Toki rosteri on nyt hieman eritasoinen kuin tuolla Hishoneilla ja Talajijlla (Talaja) höystetyllä kaudella.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ("paikallinen radikaali"), FC Barcelona
Paljon hyviä pointteja viesteissä edellä ja harvasta olen kovin eri mieltä. Tiivistäisin itse eilisen niin (sillä disclaimerilla, että pelin alun osalta olen koosteen/tekstiseurannan varassa), että suoritus oli totta kai kokonaisuutena hyvä, kuten tulostaulu kertoo, sillä laajasti monia asioita tehtiin riittävän hyvin jotta oli mahdollisuus voittaa. Esim. se oman maalin edusta ja suht harvojen kunnon maalipaikkojen käyttö ja ehkä vähintään yhtä merkittävästi maalivahtipeli. En halua sen enempää olla ilonpilaaja, mutta totean vain, että ei se mikään ylivoimainen esitys silti ollut, koska pitkiä jaksoja oltiin aika jaloissa. (Vastuksen huomioiden niin voi tietysti odottaakin.) ZSKA vähän auttoi Jokereita sillä, että eivät mm. parhaista poikittaissyöttöpaikoista saaneet melkein yhtään kunnon laukausta aikaan, huolimattomuutta varmaan osin mutta oliko jääkin sitten huono tai muuten vähän tuuria puuttui. Eihän se olisi vaatinut kuin yhden noista onnistumaan, että oltaisiinkin vaikkapa lähdetty kolmanteen erään 1-1-tilanteesta ja aivan eri asetelmasta.

Mutta hyvät pisteet ja hyvä voitto, totta kai tuntuu kannattajasta hyvältä. Silti on myös helppo allekirjoittaa viestit liiasta suoritustason heittelystä ja siitä, että - on syy sitten valmistautumisessa, puutteellisessa pelisysteemissä tai todennäköisimmin vähän molemmissa - valmennus ei tuota yhtä ja joitain yksittäisiä muita poikkeuksia lukuunottamatta saa rosterista irti kaikkea, mitä voisi saada. Ovatko ne poikkeukset sitten enemmän pelaajien omaa tekoa...?
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Kyllä tämä joukkue osaa pelata, kunhan vaan viitsivät.
Miksi aika harvoin huvittaa, siihen vastauksen voi lukea Lauri Marjamäelle kenkää! . linkki JA

Hieno ryöstöretki Moskovaan. Muutaman kerran pisti silmään, kun narrien kädet viuhtoi ennen aloitusta, että miten pelataan. Olsii voinu luulla katselevansa 2MS hävittäjälentäjien leslistelua... Vaan kun pelisapluuna pitäisi olla valmiina jo ennen peliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy