Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
Pelien jälkeiset tunnelmat tähän tuttuun tapaan. Toivotaan, että ketju pysyy positiivissävytteisenä ainakin ensimmäisen viikon.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
+ Haapala: ihan vitun hyvä
+ Hirvonen: pelirohkea ja onnistumisia tuli.
+ Lehtonen: maali ja suht varmaa peliä.

Muut voivatkin sitten mennä kapteenin johdolla syömään vaikka paskaa.

E. Lisätään vielä plussa Eteläpäädylle, taas on kasvettu viime vuodesta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Hyvä joukkue. Kunhan mm. rytmitykset saadaan kuntoon ja ymmärretään, milloin pelataan päädyn kautta ja milloin ylitetään keskialue muuten, hyvä tästä tulee. Tosin hienosäädön hakeminen voi kestää kauan ja joskus se ei löydy lainkaan. Silti positiivisella mielellä edelleen. Lisäksi mun telkkarissa näkyi sama ongelma kuin studionkin huomaamana: eräänlainen hengettömyys - tai ollaan vaan työssä - pisti silmään.

Maalinedustan pelaaminen puolustus- ja hyökkäyspäässä ei pitäisi olla vaikeaa. Mutta näytti vaan olevan. Sekin vielä kuntoon.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Kyllähän tästä paska maku jäi. Kauden avaus ja tunne loisti poissaolollaan. Miten voi olla mahdollista... Tyydyttiin kohtaloon ja pelailtiin. Ylivoima petti jälleen kerran. Nätisti se pyöri välillä, mutta kun ei tule tulosta silloin kun tarvitaan. Laukausten laatu aivan onneton. Liikaa kahden kerroksen väkeä. Haapala, Hirvonen ja Lehtonen hyvää tekemistä. Muilla sitten valtavasti parannettavaa.
 

Hevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eipä voi ainakaan kehua ensimmäistä peliä. Kiekko karkaili ja kiekkoa haudottiin liikaa. Mainitut Haapala, Lehtonen ja alivoimaakin pelannut Hirvonen parhaat. Hirvonen saa noilla otteilla kyllä useamman pelin pelata. Jotenkin tuo peli vaan kaipaa O'Neilliä.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelien jälkeiset tunnelmat tähän tuttuun tapaan. Toivotaan, että ketju pysyy positiivissävytteisenä ainakin ensimmäisen viikon.
Ei voi laittaa positiivista viestiä, kun homma ei toimi. Ylivoima ihan surkeeta
Niemi imaisi pari maalia.
Moses jatkaa vaan surffailua.
No alivoima sentään toimii.
 
Gonna Fly Now

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuosimallia 1983
Niin siitä se lähtee, johonkin suuntaan.
Eikös Marjamäki sanonut jatkiksen haastattelussa että tunnetta pitää olla ja se todella loisti poissaolollaan.
Ehkä eniten mietityttää juuri se tunteen puuttuminen toki jos sitä ei 10 pelin jälkeen ole niin palataan asiaan....
 
Tony Arima ,Timo Nummelinille -80 luvun alussa "Kuse viuluun Numppa".

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miinukset:
-koko valmennus. Joukkueelta 55min hengetöntä surffaamista ytimen ulkopuolella. Hyvin oli valmistettu ja ladattu jengi.
-yv
-maalinedustat
-Kontiola-Moses-Jensen-Norman-Joensuu eli top6:sta 5/6 veti aivan vihkoon.

Plus-miinus nolla Niemi. Yksi gamesaver ja viimeisen kyllä imaisi vaikka muutti suuntaa. Eka menee Konnan piikkiin.

Plussat:
-Haapala
-Lehtonen
-Hirvonen
-Eronen erityismaininta. Vain yksi katastrofisyöttö.

Pelitavallisesti Jokerit leipoi välillä liikaa poikittain vaikka tilaa yritettiin ilmeisesti tehdä. Tämä hidasti pelaamista aika paljonkin. Tuttua jo viime kaudelta. Samoin jo todetut maalinedustat oli tuttua jokeria. Paikalla mutta ei läsnä.
 
Tää jengi on tässä!

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
Ei tuosta oikein saanut selvää. Toki vastassa oli huippujoukkue, jolla oli jo kova peli alla ja meillä kauden avaus, mutta olisi tuohon jotain tunnetta kaivannut. Kontiola täysi sukka. Haapala taas helvetin hyvä.

Torstaina Kazanin kaatoon. Tästä ei voi kun parantaa.

Hirvonen pelasi hyvin. Ei näkynyt, että oli ensimmäinen peli junnulla.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Mikäs Reginin pelissä oli vikana? Ihan hyvältä se ainakin piippuhyllylle näytti. Ei toki mikään loistelias esitys, mutta silti Jokereiden paras sentteri tänään.
Selvästi. Haapalan, Ikosen, Pihlströmin ja Hirvosen lisäksi niitä harvoja hyökkääjiä joiden toiminnassa oli jonkinlaista yritystä havaittavissa.

Muutenhan tuo koko setti oli totaalinen floppi. Järjettömät parkkijonot, vaikka katsojia oli vain se 9k (Se parkkilippukin oli vaihteeksi taas vähän kallistunut), täysin hengetön ja haluton kotijoukkue. Peli oli ihan hirveää muniinpuhaltelua, ja ratkaisukin tuli tuttuun tapaan kotijoukkueen veskarin jäätävistä hörpyistä.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Joo, kyllähän sinne jäi parannettavaa. Syötöt vähän hakivat itseään ja muutamat pelaajat olivat vielä toinen jalka biitsillä. Moses voisi tosin ottaa aikakoneella matkan vuoteen 2015 ja hakea itseluottamuksensa takaisin, ei yhtään luottoa omaan onetimeriin ja rannarit viuhuu lähietäisyydeltäkin plekseihin. Tykkään toki siitä, että hänelle sitä vastuuta myös annetaan, sillä jossain kolmosketjun roolissa ilman yv-aikaa ei hänestä saa juuri mitään irti.

Alivoima näytti ihan hyvältä, annettiin painetta juuri silloin kuin piti eikä passivoiduttu liikaa. Ylivoimassa haettiin alkuun vähän turhan hienoja syöttöjä neliön läpi, mutta nämä eliminoitiin todella tehokkaasti ja vasta lopussa ruvettiin hakemaan eri kuvioita viivan kautta. Haapala on tuossa toisessa koostumuksessa todellinen kingi ja Lehtosen kanssa saivat melko nopeasti homman toimimaan. Tänään ei vielä maalia tullut palkinnoksi, mutta ehkä jo torstaina nähdään Jokereiden seuraava yv-maali virallisessa KHL-ottelussa?

Niemeltä semmoinen 7- startti. Muutaman pahan vedon otti, mutta noista maaleista etenkin jälkimmäinen otettavissa. Ei tosin erityisemmin sättinyt itseään Viasatin haastattelussa, kuin että maalit otettavissa mutta noin muuten oli ihan suhtkoht tyytyväinen omaan ja koko joukkueen suoritukseen.

Ja joo, kyllähän tuosta kokonaisuudesta jäi sellainen kuva ettei ihan hampaat irvessä painettu hommia. Omskilla toki osansa tässä, mutta toivottavasti torstai ja Ak Bars sytyttää "hieman" enemmän.
 
Pöö

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Niin siitä se lähtee, johonkin suuntaan.
Eikös Marjamäki sanonut jatkiksen haastattelussa että tunnetta pitää olla ja se todella loisti poissaolollaan.
Ehkä eniten mietityttää juuri se tunteen puuttuminen toki jos sitä ei 10 pelin jälkeen ole niin palataan asiaan....
Oli siellä pakostinkin paljon tunnetta kun meillä on niin paljon suomalasia pelaajia ja kaiken maailman mestareita.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lisäksi mun telkkarissa näkyi sama ongelma kuin studionkin huomaamana: eräänlainen hengettömyys - tai ollaan vaan työssä - pisti silmään.
Tämä oli osittain Omskin hyvyyttä. Todella kliinistä ja tylyä suorittamista, jossa ei oikein annettu mahdollisuutta isoon riehumiseen. Loppuosa sitten "tehdään omaa juttua niin kyllä se siitä" -läppää.

Siitä lähdettiin mihin viime kaudella jäätiin. Vastustajan valmentaja vei taktisesti 100-0, veskari imi ihmepomppuja ja ylivoima ei toiminut.

Jos Marjamäki ei opi peluuttamaan jengiä puolustavammin näitä ykkösjengejä vastaan niin turpaan tulee yhdeksän kertaa kymmenestä.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Muutamia huomioita.
- Moses... ei näin. Ei voi sanoa edes olevan varjo entisestään, jopa varjo olis ollu parempi.
- Grant oli aivan näkymätön suurimman osan peliä. YV-ajan puute näkyy pahasti.
-Mikähän neronleimaus oli laittaa jengin ainoot puolustavat pakit (4&7) samaan pariin? Kivistö Grantin pariks ja Osku Ertsin viereen ni ei tarttis olla sydän kurkussa niin paljon.
- Viimekauden loistajat aivan pimennossa. Normanilla kiekko poltti, Lööv näytti lähinnä pujottelukepiltä, Grantistä jo mainitsinkin eikä edes Jensen päässyt maalille kiekon kanssa.
- Nellin ja M. Niemen puuttumisen huomas. Kakkonen ja Nelonen on selkeesti enemmän kuin osiensa summa.

Laitetaa nyt vähä posiaki.
- Haapala. Herranjestas. Luulin että saatiin Jore 2.0. Saatiin Mane 2.0
- Hirvoselta todella ennakkoluulotonta peliä. Annetaan pojalle enemmän käsiä rinnalle niin Eeli 2.0?
- Eronen on selkeästi mainettaan parempi.
- Ikonen väläytteli taas. Yhteispeli Reginin kanssa tuntu toimivan.
- Reginistä puheenollen, ei niin hyvä kuin kaksi ekaa kautta mutta parempi kuin kaksi edellistä. Eiköhän se siitä.
- Lehtonen. Ai että mikä häkki. Ja muutenkin.

Emmä ranteita auki revi. Mutta jotaa tarttis late teherä.
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?

63lmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näytti peli tosiaan siltä että tunnettu uupui. Se voi tuntua siltä myös myöhemmin tällä kaudella. Nyt kun O'Neill loukissa ja kun vertaa viime kauteen niin kentältä puuttui myös toinen sähikäinen eli Jormakka. Manekin oli pisteiden teon lisäksi kauhea työmyyrä ja vaikka "korvaava" Haapala on selvästi velho kiekon kanssa ja pelasi huikean pelin, niin ei se yhtä kova voittamaan 1v1 ole kuin Mane siinä vaiheessa kun kiekko ei ole enää täysin omassa lavassa hallussa. (Harkkapelien ja tämänpäiväisen perusteella). Pihlströmikään ei ole pelaajaprofiililtaan samanlainen kuin männävuosina.

Kun vertaa viime kauden kokoonpanoja peleissä tämänpäiväiseen kokoonpanoon niin eihän siellä vaan yksinkertaisesti ollut samanlaisia raatajia vaan kiekosta eläviä pelaajia kenttä täynnä. Jos ei ole ketään juoksemassa kieli vyön alla irtokiekon perään heti kun kiekko on vapaata riistaa ja jokaista syöttöä haetaan lätyllä lapaan niin tuon näköistä se on. Eipä muuten ketään mennyt vetojen perään maalille tai suoraan maalin eteen maskiin myöskään vaan jos jätettiin kiekko toiseen aaltoon niin jättäjä lipui sinne takatolpalle / 1,5m päähän maalista mentiin vähän odottelemaan josko tippuisi siihen ilmaisia tyhjiinlyötäviä.

Toivotaan nyt vaan että kun tuosta jengi vähän hitsaantuu niin sielä ruvetaan pelaamaan toisille ja taituritkin laittavat itseään vähän enemmän likoon.

Pakisto on kyllä tällä hetkellä kova ja kiekko liikkuu omasta päästä hienosti ja varmasti sentterille/laitoihin, nyt kun vain siellä hyökkäyspäässä se homma ei jäisi tuollaiseksi tusaamiseksi heti siniviivan jälkeen.
 

Buster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Brian O'Neill
Ihan hyvältä pelaaminen näytti ja matsi oli aika vakaasti hallinnassa, mutta ehkä voi myös kysyä paljonko tuosta oli kyynisesti ja kunnioittavasti vieraskaukalossa puolustuspeliä pelanneen Omskin seurausta. Eipä heillä hätää ollut kuin ottelun lopussa ja koko peli oli vähän kuin viime kauden Dynamo Moskova -sarja vielä pienoiskuvassa. Jokerit puolustetaan pois ja käydään iskemässä muutamasta hyökkäyksestä maalit, jotka eivät varsinaisesti edes olleet maalintekopaikkoja.

Silti heikon jään ohella ehkä eniten harmitti tuo täälläkin moneen otteeseen esiin tuotu joukkueen hengettömyys. On kauden avauspeli ja tekeminen näyttää kuin pelattaisiin jotain marraskuista ottelua maanantaina kello kymmeneltä aamulla vieraskaukalossa Vladivostokissa.

Onneksi seuraava peli on jo huomenna.
 
Reality isn't what it used to be.
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
En vetäisi tästä pelistä nyt suuria johtopäätöskiä. Eikä vain siksi, että kyseessä oli meille eka ja Omskille toka peli, vaan nimenomaan siksi miten Omsk (tai siis Moskovalaiset Avangardilaiset) pelasi.

Hartley on viritellyt "taitojengin" pelaamaan ihan täyttää 0-5 träppiä heti kauden alusta. Tämän vuoksi pelikin saattoi vaikuttaa aika uniselta. Jokerit yritti pelata kliinisen virheettömästi ja kaveri taas kyttäsi virheitä. Pelin kuvahan oli sitä, että Jokerit hallitsi kiekolla mennen tullen, mutta keskustasta ei löytynyt tiloja hyökkäysalueella, eikä oikeat tilanteet sitten millään pomppineet meille. Päätypelin ajoituksissa on myös kehitettävää, mikä ei sinänsä ole ihme kun katsotaan missä vaiheessa kautta mennään. Moses haki todella hyvin Bobkovin takakulmaa, joka lopulta tsägällä sai sen pahimman vedon kiinni tietämättään. Jos olisi mennyt, niin täällä olisi ihan eri ääni kellossa.

Tilastojen valossa Jokerit voittaisi tällä pelillä playoff-sarjan Omskia vastaan:

Vedot 26 - 18
Jäähyt (min): 6 - 10
Aloitukset: 53,7 % - 46,3 %
Blokatut vedot: 7 - 13
Taklaukset: 14 - 5
Hyökkäysalueaika: 15:37 - 6:19
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Hyvin erikoista, että Moses saa pyyhkeitä eiliseltä, vaikka tietyistä epäonnistuneista suorituksista huolimatta oli kuitenkin pääasiassa pelin sisällä. Yhteispeli ketjun sisällä ei toiminut, mutta en heti menisi yhtä miestä siitä syyttämään, sillä 1) Moses ei ole mikään katalyyttipelaaja ja 2) varsinkin Kontiola, mutta myös Jensen olivat aivan unessa koko 60 minuuttia. Jensen oli pelin ulkopuolella oikeastaan läpi koko pelin ja Konna pelasi suorastaan huonosti.

Jos - ja yhden pelin perusteella tämä on iso jos - on niin, että Haapala pelaa noin laadukkaasti jatkossakin, hän ei erityisesti tarvitse joukkueen parasta tai juonikkainta syöttelijää rinnalleen, vaan pikemminkin puolustusvelvoitteet tunnollisesti hoitavan sentterin joka antaa vapauksia hyökkäyspäähän. Tässä katsannossa Haapalan sentteri olisi nimenomaan Regin ja kolmanneksi laittaisin tuolle paikalle potentiaalisimman maalintekijän, eli Mosesin.

Normanin eilinen esitys oli suunnilleen Konnan tasoa, eli aika surkuhupaisa. Taitaa tarvita O'Neillin viereen, että peli toimii. Kyllähän Filppula ja Eaves niin ikään pelasivat parhaiten juuri toistensa kanssa, vaikka molemmat olivat senttereitä.

Jäljelle jää laittaa Konna ja Jensen samaan ketjuun ja toivoa, että edellisenä mainittu parantaa. Jenseniin on helpompi luottaa.

Kaiken kaikkiaan eilinen peli oli Jokereilta todella näennäinen. Näennäisesti paljon yritystä, näennäisesti hyviä hyökkäyksiinlähtöjä ja näennäisesti tiivistä puolustamista. Todellisuudessa tilanne oli kuitenkin täysin Omskin hallinnassa; se pelasi loistavan (ja tyypillisen) vieraspelin. Jokerit ei päässyt montaakaan kertaa ytimeen, pelasi koko ottelun läpi organisoitua viisikkoa vastaan keskialueesta alkaen ja repeili puolustuspäässä. Tästähän eka maali oli täysin oppikirjaesimerkki: Ensin Grant tuplataan laitaan, peli painottomalle puolelle, Moses myöhässä, Konna myöhässä, Grant myöhässä, jolloin maalin edessä on 2-1 -tilanteessa hyökkääjä maila vapaana.

Jokerit luisteli paremmin ja irtonaisemmin kuin Omsk. Siitä en mene sanomaan, kuinka paljon tästä voidaan päätellä treenien määriä ja painotuksia. Aikaisemmillakin kausilla Jokerit on ollut aluksi vastustajaa paremmin liikkuva joukkue.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

He jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Hankala vastustaja oli luvassa ja sellainen myös saatiin. Se mitä näin TsSKA-Omskista, niin myös TsSKA oli melko aseeton vierailijansa kanssa, eli ehkä ei sen isompia johtopäätöksiä kannata tehdä tulevan kauden kulusta Jokereiden kohdalla. Eipä se vastus paljon torstaille heikkene kun Kvartalnovin pojilla ei selkä suoristu yleensä ja taitoakin tuolta löytyy yllinkyllin.

Kontiola näyttää juuri siltä kuin oli odotettavissakin. Todettakoon edelleen otannan olevan hyvin pieni joten voin olla väärässä, mutta eilisen ja treenimatsien perusteella tulee pärjäämään juuri näitä Severstaleja vastaan hyvin, mutta heti kun vastaan tulee vähänkään kovempi joukkue, niin tasakentällisin meno luultavasti tulee näyttämään eiliseltä räpeltämiseltä. Eilen ei YV:lläkään saanut ihmeempää aikaan, mutta kyllä varmasti Konnasta tulee olemaan ylivoimalla hyötyä kauden mittaan.

Niemi oli vähän epävarma ja toinen oli otettavissa, vaikka olikin (aika hidas) ohjuri. Varmuus parantunee kuitenkin kauden mittaan. NHL-Karlsson ja NHL-Rämökin olivat aluksi aika hitaita ja epävarmoja ensimmäisissä peleissään.

Kapteenilla oli yritystä ja pieniä merkkejä paremmasta. Parin kauden takainen Regin olisi mällännyt 2+0 eilisistä paikoistaan, mutta ehkä se siitä parin onnistumisen kautta lähtee taas parempaa kohti. Haapala vaikuttaa loistavalta haulta ja Hirvosen mainio peli lämmittää mieltä. Rohkeaa kiekollista pelaamista junnulta ja avauserässä vei Omsk-pakinkin näyttävästi kahville.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@powerplaymaker eri linjoillahan me tässä ollaan ja kunniotan näkemystäsi, mutta kuvasit aika lailla Lauri Marjamäen valmentamisen tulokset aikaväliltä 2016-2019. Kaikenlaisia muita tilastoja voitetaan, mutta isot numerot turpaan, yv ja/tai av turpaan, vastustajan mv kerta kerrasta parempi kuin oma ja pelin ytimeen ei päästä millään. Tästä syystä en vain millään usko, että herra pystyisi uusiutumaan enää uskottavasti ainakaan nykyisen Jokerijoukkueen kanssa. Samoin jo maajoukkueesta tuttu tunteen puuttuminen vaivaa hyvin usein. Kyse ei ole enää sattumasta.
 
Tää jengi on tässä!
(1)
  • Tykkää
Reactions: iLUZ

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Missä snaipperit oikeat maailintekijät. Mooses helevettiin hernepyssyn kanssa siltä tontilta mikäli ei osaa suoraan laukoa, niin kassarit poimii marjoina vastaavat hernepyssyt. Siinä ongelma.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
Tunteen pitäisi olla helpoin asia saada kuntoon. Jokainen vain päättää antaa kaikkensa. Paitsi jos on joukkueensisäisiä ongelmia tai henkilökohtaisia, joista en tiedä niin yksittäisen pelaajan on turha siinä yrittää mellastaa. Kaikki vaikuttavat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy