Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 189 887
  • 1 138

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Markkanen on kyllä edelleen saatanan hyvä maalivahti. Harmittaa ajatella missä kohtaa sarjataulukossa oltaisiin tässä vaiheessa kautta jos kenttäpelaajat pelais tasollaan ja peli toimisi viime kausien malliin, toki Frans ja Olkikin pelannut hyvin.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Päällimmäisenä armoton vitutus. Vaikka Växjö on kova joukkue ja oli tänään parempi jäi tuomarityöskentelystä paljon hampaankoloon. Myös tuo Taipaluksen moka jyskyttää päässä. Sekä Trotterin kunto onko pitkään pois?


Kaikesta huolimatta suuri kiitos SaiPalle upeasta CHL matkasta erityiskiitos Markkaselle ja Leivolle.

Nyt sitten keskittymään kotoiseen sarjaan ja siellä petraamiseen.
 

ahal

Jäsen
Nyt kun ketjut menee taas uusjakoon, niin luultavasti tuo Leivon troikan arvo nousee entisestään. Leivo ja Kuronen ovat nopeita ja molemmilla on myös käsiä tehdä maaleja.

SaiPa antoi tähän toiseen matsiin aika lailla tasoitusta, kun luisteluvoimaa katosi McF:n ja Maalahden myötä. Kun lisäksi vielä Trotter tippui heti alussa, oli pelimerkit huvenneet ratkaisevasti. Siihen nähden kelpo taistelu vieraskentällä välillä ihan ylivoimaista vastustajaa päin. Tasaiset matsit ratkeavat usein virheisiin ja niin kävi tänäänkin. En siitä nyt suuresti syyttäisi Taipalustakaan, sillä kyyti oli kylmää koko ajan. Mutta nuo alimpana riplaukset saisi unohtaa kokonaan ja kiekko ränniin, jos ei muuta voi.

No kahdeksan kovaa CHL-peliä ja niistä seitsemän voittoa, joten ei voi kovin tyytymätön olla. Pelien kovetessa SaiPakin olisi tarvinnut parhaansa kehiin pärjätäkseen. Nyt ei ihan riittänyt.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Surullista.
Kauden alussa hekumoin, että ainakin puolustus on kohdillaan.
Voiko enempää olla väärässä....
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olipahan taas vaatimaton suoritus joukkueelta. Pelissä ei päätä eikä häntää ja ajoittain ollaan aivan purjeessa.

Olkinuora hoiti tonttinsa hienosti, mutta muuta positiivista ei jäänyt käteen tai no päästiinhän me Lukkoa karkuun yhdellä pisteellä. :)

Jotenkin masentavaa seurata tuota räpellystä ja yleisöä entistä vähemmän vittu.

Joku mättää pahasti onko tuo Santasen väkipakolla kyllä se viel toimii en tiedä pitäs varmaan luopua jo Santasen tuosta ajatuksesta. Niin saamatonta kuraa eikä raikkautta ollenkaan pelissä joukkue näyttää vielä niin vitun hitaalta olis edes kunnon menoa ja raikkautta.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä tuolla joukkueella pitäisi saada enemmän irti. Toki nyt on tullut loukkaantumisiakin mutta tänään oli Saipa kyllä jumissa toisessa erässä. Valmennusjohto saa kyllä katsoa peiliin. SaiPalla on ihan kelvollinen pelaajamateriaali mutta valmennusjohto ei saa siitä täyttä irti. Tuntuu, että kaikkien joukkueiden on tällä hetkellä suorastaan helppo pelata SaiPaa vastaan kun vaan jaksaa paineistaa ja karvata niin SaiPa on ihan pulassa ja energiaa ei enää löydy vastahyökkäyksiin jos se kiekko saadaan pois. En nyt tiedä mitä tuolla SaiPassa tehdään väärin mutta jokuhan tuolla on pielessä kun ei saada paineistettua ja puolustusta ei saada kuntoon. Vastustaja sen sijaan kävelee SaiPan maalille joka pelissä ja SaiPan peli aaltoilee ihan liikaa ottelusta toiseen, välillä on hyviä hetkiä ja sitten tulee se musta hetki jolloin vastustaja kuittaa pelin, niin kuin tänäänkin kävi.

Eipä silti kyllä minulla uskoa vielä riittää mutta jotainhan tuolla SaiPassa on nyt tehtävä että peli parantuisi. Jos positiivisia asioita etsitään niin tänään tuli sentään piste ja Mäkinen teki kauden 1.maalin. Nyt tuo joukkue kyllä kaipaisi jotain johtohahmoa ja kunnon asennetta tuohon peliin. SaiPan valmennusjohto on ihan liian kokematon liigatasolle. Koho kehiin nopeasti!
 

ahal

Jäsen
Ihme on, jos tätä kuraa joku haluaa katsella koko kauden. Esimerkiksi hallituksessa. Vaikka kuinka olis oman kylän poikia vetovuorossa, on pakko tunnustaa tosiasiat ennen pitkää et - hei tää ei vaan toimi. Tarttee tehdä jotain.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Ihme on, jos tätä kuraa joku haluaa katsella koko kauden. Esimerkiksi hallituksessa. Vaikka kuinka olis oman kylän poikia vetovuorossa, on pakko tunnustaa tosiasiat ennen pitkää et - hei tää ei vaan toimi. Tarttee tehdä jotain.
Kyllä varmasti jotain alkaisi tapahtua, jos kynnön jatkuessa yleisömäärät putoisivat ainakin alle 2500, pahimmillaan ykkösellä alkaviin lukuihin. Yleisöllä on nyt paikka näyttää mielipiteensä ja uskon sillä olevan merkitystä hallitukselle.

Tähän asti saattoi vielä toivoa, että tauolla saadaan peli kuosiin. No ensimmäisen erän jälkeen näyttikin häivähdykseltä parempaa. Harhaa tuokin näköjään oli sekin.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Joo tuo pelihän on ihan samanlaista räpellystä, kuka ikinä siellä kentällä on tai ei ole. Aikamoinen puusilmä saa olla, jos muuta väittää. Taas kuitenkin piste, joka saattaa jonkun toiveita tai positiivisuutta elätellä, kun eihän kuuden sakkiin ole edelleenkään kuin se 6 pistettä. Ihme, ettei tämän päivän 2. erän kaltaisella esityksellä kolise enempää omissa. YV on surkuhupaisaa, lähes jokaisessa yv:ssa vähintään yksi pitkä kiekko vastustajan päätyyn. Sekin kertoo mielikuvituksettomuudesta tai epätietoisuudesta pelata ylivoimaa.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Turha vedota mihinkään loukkaantumisiin tätä tappiota, sama kura vaan jatkuu vaikka olisi tuhat Trotteria kentällä niin kauan kun Santanen on peräsimessä. Kai se täytyy alkaa totuttelemaan taas siihen "10.sija = mestaruus"-systeemiin ja sekös vasta helpolta tuntuukin lihavien vuosien jälkeen.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuudenteen sijaan ei ole kuin seitsemän pistettä, mutta kyllähän fakta on ettei näillä esityksillä tuota eroa kavenneta. Olen katsonut kotipelejä lähinnä paikan päällä, tänään katsoin ensimmäistä kertaa Ruudulta tällä kaudella ja kyllähän tuossa pelissä on ihan helvetisti ongelmakohtia jotka tälläinen tavallinen tallaajakin huomaa. Hyökkäyspelaaminen on ihan olematonta. Tuntuu siltä, että taktiikka on lähteä ihan helvetinmoista vauhtia omista kun saadaan kiekko, mutta mennäänkin laput silmillä ilman minkäänlaista ideaa ja hupskeikkaa - kiekonmenetys. Joukkue vaikuttaa myös huolestuttavan pehmeältä, kyllähän se jostain kertoo jos KalPan mikkihiiret vie SaiPaa kovuudessa.

Jotain tarttis tehdä.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
On tuo kyllä surkeaa tekemistä pelistä toiseen. Joitain yksittäisiä hyviä eriä silloin tällöin, mutta ei se kokonaiskuvaa muuta. Oikeastaan ihme, että noilla esityksillä kasassa on edes tuo 20p.

Mitään uutta ei tauko tuonut. Ja nyt kun on sitten ulkkarihyökkääjät kaikki saikulla, ni ei se tilannetta ainakaan paranna. Käsittämätöntä taas tää loukkaantumissumakin!

Näillä otteilla ei taida 3000 katsojan raja rikkoontua edes vknloppupeleissä. Enkä yhtään ihmettele, ei tuollaisesta kurasta haluta maksaa.

Perkele, että tää on nyt vaikeaa.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitä tulee valmentajaan, niin voisi kuvitella, että on kolme asiaa tärkeätä: 1.) Henkilöjohtaminen, 2.) Pelikirja ja 3.) Taktinen osaaminen. En osaa sanoa pelikirjasta tai taktisesta osaamisesta, mutta uskon että Sanni on hyvä jätkä! Vielä jos kohdat 2 ja 3 saataisiin toimimaan!
 

ahal

Jäsen
Mitä tulee valmentajaan, niin voisi kuvitella, että on kolme asiaa tärkeätä: 1.) Henkilöjohtaminen, 2.) Pelikirja ja 3.) Taktinen osaaminen. En osaa sanoa pelikirjasta tai taktisesta osaamisesta, mutta uskon että Sanni on hyvä jätkä! Vielä jos kohdat 2 ja 3 saataisiin toimimaan!
Haluaisin myös uskoa, että Sanni klaaraa homman. Ja yli parinkymmenen vuoden kokemuksella tietää ja osaa koutsata joukkueen saumattomaksi kokonaisuudeksi. Mutta se ei enää käy 90-luvun opeilla eikä "management by perkele" - metodilla. Nykykiekkoilijat ovat toista maata: herkempiä, fiksumpia ja monin tavoin taitavampia kuin edeltävät sukupolvet. Tarvitaan ihmistuntemusta ja kykyä auttaa pelaajia eteenpäin. Varsinkin SaiPan kaltaisissa organisaatioissa. Moni pelaaja tuli takavuosina SaiPaan kehittymään, eikä ainoastaan peliajan kasvun toivossa. Voithan sä pelata 20 min matsia kohti, kun huolehdit ettei omissa kolise ja lyöt ränniin tai päätyyn, jos ei muuta voi.. Mites tää kehittää?

Kun muistelee, miten suomalaiset joukkueet ovat viime vuosina menestyneet niin koti- kuin ulkomaan kaukaloissa, mieleen palautuu heti 5-sakarainen tähti. Viisikkona mennään ja tullaan. Tämän kauden sputnikeissa ajatus toteutuu vain ajoittain. Usein se viides sakara on ypöyksin kulmassa tai päädyssä vääntämässä, kun muut ovat ohisektorissa tai toisessa aallossa. SaiPa(kin) pärjää silloin, kun viisikkopeli toimii saumattomasti eivätkä välimatkat muihin kasva liian suuriksi. Nyt se toteutuu vain osittain.

Sannin pelikirja. Toivottavasti siinä on lisälehtiä 2000-luvulta, mielellään myös 2010-luvulta. Muuten tekee heikkoa. Sannia vanhemmat koutsitkin pystyvät uudistumaan ja luomaan uutta (vrt. R. Dufva), niin miksei hänkin.

Taktinen osaaminen. Periaatteessa hyökkäyspelaamisen pitäisi olla kunnossa, mutta eipä ole. Punainen lanka on perin ohut tai puuttuu kokonaan. Hyökkääminen on liiaksi yksilösurffausta tai "pitkä päätyyn ja perään" -meininkiä.

Puolustaminen on tällä kaudella ollut eniten rempallaan, mikä johtunee osin siitä, ettei valmennusportaassa ole yhtään entistä pakkia. Ja jos kumpikaan osa-alue ei ole kondiksessa, miten kokonaisuus voisi toimia. - Kuriositeettina mainittakoon esim. Backmanin surkuhupaisa "varovainen häirintäpeli" KalPa-matsissa noin 2 m irti vastustajasta omassa päädyssä, ilman kontaktia. Eli kaveri voi halutessaan pitää kiekkoa mielin määrin "mukapelattavissa" laidan tuntumassa ja odottaen, että porukat ehtivät vaihtoon ja saan vielä nappisyötön omillekin... Hohhoijaa. Mitäs tällä haetaan?

Ihan oma lukunsa on sitten se, kun SaiPa on alivoimalla. Alueelle kaarretaan ilman ongelmia ja neliön keskellä saa olla ihan rauhassa, kun kukaan ei pidä. Tai tiedä, kenen täytyisi pitää. Isäntää ei löydy lainkaan. Vasta sitten vähän tuupitaan, kun veskari on tehnyt torjunnan. Ollaan mukakovia jälleen.

En tiedä, natsaavatko nämä jutut vielä tällä kaudella, mutta koko kauden opettelu tulee juupelin kalliiksi. Karkea arvio on, että 3900 katsojan tavoitteen hiipuminen 2900 silmäpariin verottaa tulobudjetista ainakin 500 000-600 000 euroa. (Keskimääräinen lipun hinta 20 e). Eli hallitus on perin jämäkkä, jäyhä, köntys, luottavainen, uskovainen ja ties mitä, jos antaa kaiken tapahtua pahimman skenaarion mukaan. Siihen en kuitenkaan usko, sillä onhan hallituksessa useampi äijä päättämässä. Ja joku selkärankainenkin.
 

Bacon

Jäsen
Kaiken tän tuskan keskellä on jostain kumman syystä silti lapsenomainen usko, että täältä noustaan vielä. Se toki vaatii saikkulistan tyhjentämistä ja Kohon paluun. SaiPa ei ole montaa peliä päässyt tällä kaudella pelaamaan parhaalla kokoonpanolla, kun melkein joka ottelusta puuttuu joku. Ne muutamat ottelut, jotka päästiin, olivat jo himmeää valoa tunnelin päässä. Vertaisin Antti Tyrväisen valoon pään sisällä, mutta se hehkulamppu hajosi jo 90-luvulla ja nyt sitä koristaa kasa pölyä.

Backmanille myös kaikki kunnia, mutta ei hän millään täytä edes toista puolikasta saapasta Kohon saappaista kapteenin hommissa. Jos Koho saadaan joskus takaisin, niin silloin ei tarvita edes ala-asteen lusikkatestejä, kun kivekset laskeutuvat joka jätkällä.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaiken tän tuskan keskellä on jostain kumman syystä silti lapsenomainen usko, että täältä noustaan vielä. Se toki vaatii saikkulistan tyhjentämistä ja Kohon paluun.

Backmanille myös kaikki kunnia, mutta ei hän millään täytä edes toista puolikasta saapasta Kohon saappaista kapteenin hommissa. Jos Koho saadaan joskus takaisin, niin silloin ei tarvita edes ala-asteen lusikkatestejä, kun kivekset laskeutuvat joka jätkällä.
No minullakin on se sama usko vielä olemassa, mutta sekin on vähenemään päin. Loukkaantumiset kuuluvat jääkiekkoon ja sen taakse tässä ei voida mennä, kun on ollut vaikeaa eikä peli ole kulkenut. Mitä sitten tulee Kapteeni Kohoon, niin hänen "kultaista kosketustaan" ei nyt vaan ole varaa käydä odottelemaan. Tämä taaperrus jatkuu, niin kuoppa syvenee kokoajan. Koho palatessaan kuukauden päästä(?) tulee tuomaan varmasti "munaa" pelaamiseen, mutta se mistä muutoksen täytyy lähteä seisoo vaihtopenkin takana. Olen samaa mieltä siinä, että Backmanilla ei ole todellakaan samanlaista johtamiskykyä kuin Koholla, muttä yhtään peliä ei ole tällä kaudella sen takia kuitenkaan hävitty.
 

Bacon

Jäsen
Loukkaantumiset kuuluvat jääkiekkoon ja sen taakse tässä ei voida mennä, kun on ollut vaikeaa eikä peli ole kulkenut.
Ei tietenkään, näitä on kaikilla. Kyllä se silti hiukan vaikuttaa pelaamiseen ja uuden pelitavan noudattamiseen, kun ketjukaverit vaihtuvat joka pelissä. Ja varsinkin se näkyy hyökkäyspäässä, kun saikkumiehet ovat olleet juuri meidän ohuesta kärjestä. Jos me nyt jossakin välissä saadaan kokoonpano edes jotenkin kasaan ja pidettyä kasassa eikä peli senkään jälkeen tuosta kehity yhtään, niin nostan kädet ylös. Sen kyllä myönnän, ettei tuo hyökkäyspään toiminta ole oikein missään vaiheessa saanut heittämään voltteja alasti kaduilla.

Ja mitä tulee tuohon Kohon merkitykseen, niin en aliarvioisi sitä yhtään. Sen näki jo viime kaudella, oliko Koho mukana vai ei. Eihän se tietenkään saisi vaikuttaa, mutta aika isossa roolissa meidän kapteeni tuolla kopissa on. Aika vähän on muutenkin johtajuutta tuossa jengissä, kun Venäläinen ja Hämäläinen vaihtoivat maisemaa. Lähinnä Markkanen tulee mieleen, ehkä Massi myös. Backmanilla on helvetin iso hauis, mutta ei vaikuta mitenkään johtajatyypiltä noin muuten. En ole esimerkiksi kovin montaa heittäytymistä kiekon eteen nähnyt keneltäkään tällä kaudella. Kyllä nuo pienet teot myös merkitsevät aika paljon.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Meidän pakisto on kyllä saatu näyttämään ihan amatöörien puuhastelulta. Carson vielä jotenkin kykenee suorittamaan vähän paineenkin alla, mutta eilen kakkoserässä varsinkin, kun KalPa keksi ikivanhan keinon ja löi lisää karvausta, pakisto oli ihan helisemässä.

Syötöt lähtevät minne sattuu ja jos ylipäänsä päästään omalta alueelta pois, on se vain jokin roikkukiekko vastustajalle ja vaihtoon tai sitten jotain kalpamiekkailua(kalpa, heh) keskialueella, jossa ei ole päätä eikä häntää.

Ylivoimalla näin mielestäni ensimmäistä kertaa uuden hienon sisääntuontikuvion, jossa kiekkoa kuljettanut pelaaja syötti mustan syvälle takaisin omiin ns. toiseen aaltoon ja osa pelaajista parkkeeraa viivan tuntumaan seisoville jaloin. Ja jotain homman juonikkuudesta kertoo sekin, että kun ensimmäisellä yrityksellä tämä ei onnistunut, niin mitä tehdään? No yritetään samaa kikkaa heti perään toisen kerran!

Kuronen ja Leivo ovat loistavia pörrääjiä ja kädetkin käyvät tarpeen tullen, mutta kun ei yv-tuntumaa niin paljon ole, niin ei se sitten oikein toimikaan. Trotterin & Co. uupuminen näkyy rakentelussa. Nyt kun Hamilton tipahti, ei tuo rosteri oikein häikäise. Kyllä, myös loukkaantumiset kuuluvat lajiin. Mutta onhan tuo paskaa tuuria ja vituttaa se silti.

Mutta siis lähtökohtaisesti pakistosta, sen paineensiedosta - tai siis sen uupumisesta - ja sen pelityylistä näkisin, että isoimmat ongelmat ovat kiinni. Paskaakos siinä mitään hyökkäyksiä teet, kun ei kiekko juuri koskaan mene kärkiukoille asti. Tulevat vastustajat jos eivät ota tuosta KalPan karvauksesta opikseen SaiPaa vastaan, niin onnea tyhmyydestä. Rohkealla pelillä meidät voittaisi aikalailla liigassa tällä hetkellä joukkue kuin joukkue.

Ainoa positiivinen asia on se, että Olkinuoran myötä meillä on positiivinen maalivahtiongelma. Joku sanoisi, että se kalpan yv-lämäri meni helposti. Olisi ollut otettavissa, mutta se oli kova veto ja juuri oikean korkuinen. Kyllä tuo olisi mennyt monelle muullekin liigassa pelaavalle.

Ei paljon naurata. Naurattaisi, jos kisapuistossa olisi yleisöä.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
"Loukkaantumisten taakse ei voi mennä". Ilman muuta voi. Kyllä ne vaikuttaa jos 3-4 tehoketjujen pelaajaa puuttuu kokoonpanosta. Kyllä esimerkiksi Kohon puuttuminen on näkynyt SaiPan otteissa koko syksyn. Valmennusjohdon pitäisi vain keksiä jotain aina jos avainpelaaja loukkaantuu ja löytää oikeanlainen korvaaja.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
"Loukkaantumisten taakse ei voi mennä". Ilman muuta voi. Kyllä ne vaikuttaa jos 3-4 tehoketjujen pelaajaa puuttuu kokoonpanosta. Kyllä esimerkiksi Kohon puuttuminen on näkynyt SaiPan otteissa koko syksyn. Valmennusjohdon pitäisi vain keksiä jotain aina jos avainpelaaja loukkaantuu ja löytää oikeanlainen korvaaja.
"Ilman muuta voi." "Valmennusjohdon pitäisi vain keksiä jotain aina jos avainpelaaja loukkaantuu ja löytää oikeanlainen korvaaja."

Ihan kuin noissa olisi pieni ristiriita.

No tietysti loukkaantumisten taakse voi mennä, mutta klesana siellä on monella muullakin jengillä pelaajia ja silti niitä voittoja vain tulee.

Santasen piikkiin päivä päivältä enemmän tämä tuntuu menevän. En tiedä, kuka tuota pakistoa oikein ohjeistaa, mutta oli kuka hyvänsä, niin Santanen sen lopulta päättää, että kuka niin tekee. Ja tuon loukkaantumisten merkityksellisyyden ihan siksi nostin, että kuitenkin suurin puute meillä on tällä hetkellä hyökkääjistössä. Mutta siellä tosiaan edelleen on niitä hyökkääjiä, jotka myöskin ovat laattaa pussiin hyvin sulloneet tai sitä syötelleet, Kurosta, Leivoa, Järvistä etc.

Mutta paskaakos mitään minnekään sullot, kun pakisto sulaa jo ennen omaa maaliviivaa. Peli ei ole yksinkertaista eikä se ole luontevaa. Se on vain jotain päätöntä sähellystä.

Kyllä, kalpa pelasi eilen varsinkin toisessa erässä hyvällä itseluottamuksella ja uskalsi hyökätä. Vastustaja oli kovempi, mitä osasin odottaa, vaikka sarjataulukonkin se pitäisi osoittaa. Mutta mitään ennenkuulumatonta ne eivät esittäneet. Kyllä SaiPa teki sen ihan itse lopulta.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä ne loukkaantumiset vaikuttaa, katsokaa vaikka HIFKiä. Ei kyse ole vaan siitä että laatu putoaa, vaan että roolit ja ketjut menee uusiksi plus miehiä ei ole kierrätettäväksi.

Jotain positiivista: ihan kuin Sneck olisi vähän petrannut. Ei häikäise, muttei ihan samanlaista nitro-pelaamista kuin alkukaudesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös