Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Pelicansin uusi aika – kaarnalaivasta saunalauttaan

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana RV16, 22.06.2016 klo 11.55.

 1. HyvälläJalalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
 2. Spike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Aika perus jargonia. Omistajamuutosten ja hallituksen vaihdon jälkee ei tullut potkut yllätyksenä, mutta asioiden hoitamiseen ois Kaarnan mielestä ollu luovempiaki ratkasuja. Viittaa vuoden päähän ja eläköitymiseen, mihin oli tarkotus edellisen hallituksen kanssa yhteistyö päättää. Ja, että on muiden tehtävä arvioida Kaarnan panosta Pelicansissa ja hän ei ole katkera kellekkään.

  Saattaa myös jatkaa kiekon parissa tulevaisuudessa, mutta ei kommentoi, koska on edellee sopimuksensa kanssa suhteessa Pelicansiin.
   
 3. Henriq Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Tuntematta johdon ja valmennuksen keskinäistä henkilökemiaa pidän vähän outona, ettei Kaarnan vaihtamiselle löytynyt tyylikkäämpää tapaa hoitaa asia.
  Ilkka teki kuitenkin erittäin tärkeän työrupeaman, kantaen omalta osaltaan joukkueen vaikeiden talousvuosien ylitse.

  Tämä on oikeastaan ainoa asia josta nykyvalmennusta (joka varmasti on ollut asiaa päättämässä) hieman arvostelen.

  Niin, ja tietysti; Eetu Sopasen ilmeinen aliarviointi, koska mies/poika laskettiin Kalpaan.
   
 4. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
 5. IcyPredator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ai niin sieltäkin löytyy yhteys/historiaa Merisalon ja Yli-Saunamäen kanssa. Toisaalta eihän tässä ole mitään hätää, kun Nupe on vain ja ainoastaan se suurin omistaja omalla lompsalla. Pieni piiri pyörii...
   
 6. BaronFIN Jäsen

  Mitenköhän muutos kaarnalaivasta saunalauttaan näkyy yhteistyökumppanuuksissa? Eli kuinka moni kumppanuus on nojannut pelkästään Kaarnan henkilösuhteisiin? Kemppi näyttää ainakin pudonneen kelkasta ja itse asiassa Hämeenmaakin loistaa poissaolollaan vanhoista yhteistyökumppaneista. Vivus? Uponor?

  Toisaalta tuosta Pelicans.fi -listauksesta ei hullua viisaammaksi tule, sillä siellä on listattu tuotemerkki Burana yhteistyö-kumppaniksi, vaikka tässä tapauksessa se olisi Orion jos pelkällä mainospaikan lunastuksella pääsee jonkun (timantti, kulta,hopea, pronssi etc.. plaa plaa plaa) tason kumppaniksi.

  En ihmettele ollenkaan jos tulevan kauden käytettävissä olevia rahoja ei tiedetä.
   
 7. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Pelicans tavoittelee kasvua | Uutiset | Pelicans Linkki vie Pelicansin tiedotteeseen.

  Kysynpähän vaan, että miten helvetissä on mahdollista, että tämän hetkiseen joukkueeseen on käytetty jo sama summa kuin viime kauden toteutuneeseen pelaajabudjettiin? Selittäkääs nyt joku tämä.
   
 8. Sivustakatsoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Aikamoista, nääs eihän tuo nyt ole millään lailla mahdollista !!!
   
 9. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  KHL-tason kiekollinen puolustaja ei pelaa halvalla. Muuta selitystä en oikein keksi. Lisäksi junnujen palkkoja on todennäköisesti tarkistettu ylöspäin.

  Mutta onpahan kutistuttu taas pienen budjetin joukkueeksi parin lihavamman vuoden jälkeen.
   
 10. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Onhan joukkuekin melkolailla sama, kuin viime kaudella. Jatkosopimukset varmasti syöneet se, mikä on Potulnyn ja Latvalan palkoissa säästetty. Muita merkittäviä palkannauttijoita ei ole lähtenyt.

  Selvisi sekin miksi vahvistuksia ei ole kuulunut. Pelaajabudjetti on näköjään taantunut kehnolle tasolle. Aika hyvä jengi on saatu tuohon nähden kokoon.
   
 11. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  No, säälit on meiän mestaruus taas. Itse en odottanut että koko perkeleen budjetti olisi jo käytetty. Vahvistuksia kuitenkin on haeskeltu, mutta kenen rahoilla.

  E: eipä tuolla kukaan muu varmaan hirveitä palkankorotuksia ole saanut kun ehkä Blood. Lepan uus sopparin alkaa ens kaudesta.
   
 12. Sandman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Olen yrittänyt pitää koko kesän positiivisen mielen Pelicansin muutosten ja joukkueen suhteen, mutta tuon tiedotteen jälkeen veti mielen matalaksi. Tuolla nykyisellä joukkueella tavoitellaan korkeintaan kympin sakkiin, ei yhtään enempää, joten se siitä Nupen lupailemasta askeleen eteenpäin ottamisesta.

  Kaarnaa on jo nyt ikävä, niin paljon on hänen irtisanomisensa jälkeen negatiivista uutista Pelicansista tullut. Tuo yleisökeskiarvon nostaminen tällä rosterilla on lähinna haihattelua, niin menestyksen perään olevaa yleisö Lahessa on ja pelko onkin, miten meitin käy, jos yleisökeskiarvot jatkavat laskuaan.
   
 13. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Osittain totta, mutta onhan tuo pelaajabudjetin lasku tapahtunut juuri Kaarnan aikana viime kaudeksi. Kaarna teki paljon hyvää Pelicansin eteen ja olisin antanut hänen eläköityä kunnialla, mutta ei kaikki negatiivinen ole uuden Pelicansin syytä - tai varsinkaan Kolun. Kaarna pelasti paljon, tapahtui nousua, mutta lopulta myös laskua.

  Kasvun hakeminen on pelkästään positiivista. Ehkä tällä tiedotteella haluttiin nyt vain tuoda se esiin, että talous on todellakin luultua heikommassa jamassa. Mutta millä hiton rahalla se JMA olisi palkattu?
   
 14. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Pelaajabudjetti oli kaudella 2014-2015 2.1 miljoonaa euroa. 15-16 kaudella oli budjetoitu 1.8 miljoonaa, mutta lopullinen olikin sitten ilmeisesti 1.6 miljoonaa. Ei näillä rahamäärillä mitään kuuta voikaan taivaalta odottaa. Hienosti naamioitu tuo taloudellinen ahdinko "eteenpäin mennään" lausunnoilla, vaikka todellisuudessa taaksepäin on menty ja rajusti.
   
 15. Poropaimen Jäsen

  Lainaus:
  Aidot empatiat pelsuleiriin, tämä on tietyllä tavalla masentavin tokaisu minkä joukkuetta kootessa voi antaa. Ne nuoret kun ovat ringissä joka tapauksessa, mutta ostopelaajien myötä harteilla ei olisi valtavat suorituspaineet. Odotin samoja sanoja Harri Aholta, mutta onneksi kävi lopulta toisin.
   
 16. Iggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Ihan minä tahansa muuna syksynä kommentti: "Myös fanituotteiden puolella tullaan lanseeraamaan syksyllä uusi suomalaisessa jääkiekossa ennennäkemätön yhteistyökuvio." olisi aiheuttanut positiivisen reaktion, mutta nyt ehkä joutuu ensiksi odottamaan ja katsomaan mistä on kyse.
   
 17. Lainaus:
  Oli joo vissiin vähän pakkorako kun talous olisi vissiin natissut liitoksistaan jos olisi tullut sen 200-300k tappiota ts. saman verran mitä pelaajabudjettia alunperin oli tarkoitus tarkastaa alaspäin. Trendi on mutulla lähes koko liigan kattava.

  Tosin kun pelaabudjetin pudotus oli suurempi, omistajatkin kaikkosivat (lue ei perse enää kestänyt*) ja pelaajamarkkinoilla vedettiin liinat kiinni sun muita pieniä vihjailuja niin vähän tuntuu että kovin kauniita lukemia ei tulla 31.8 julkaisemaan.

  *
  Lainaus:
  +/- tämän kauden tulos
   
 18. Vartaloharhautus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Kyllähän maalivahtiosastolla mennään tulevalla kaudella (toivon mukaan ainoastaan palkoissa mitattuna) todellisella säästöliekillä. Kyllä sieltäkin on väistämättä säästynyt merkittäviä summia palkkarahoja. En jaksa millään uskoa, että jatkosopimusten myötä olisi syöty ykkössentterille varattu palkkapotti.

  Jos joukkueeseen on jo upotettu 1,6 miljoonaa, ei joukkueen rakennuksessa olla onnistuttu. Vertailukohtana mainittakoon vaikka KooKoon joukkueen rakentamiset suurin piirtein saman suuruisilla tai jopa pienemmillä pelaajabudjeteilla. Pelaajamateriaali on varovaisesti ilmaistuna heikko. Pelicansin uuden johdon uskottavuus rapistuu silmissäni melkoista vauhtia...
   
 19. play_on Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  dirty dozen
  Lainaus:
  Sama.

  Kyllähän tässä kaiken kaikkiaan hakemalla saa hakea niitä positiivisia asioita nykyjengistä. Uusittu organisaatio ei ikävä kyllä edes pienimmästä päästä hämmästeltäviä asioita, mutta onhan nämä omistajakuviot ihan omaa luokkaansa. Siihen vielä tämä talouspuolen sakkaaminen... Lahti on palannut juurilleen!
   
 20. NuuskaHP Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Ei ihme että uusiutuneen pelicansin myötä yritetään seurajohdon puolella peippailla kaikenmaailman hienoilla uusilla innovaatioilla kaikenlaista liibalaabaa kannattajille ja peittää siinä samalla se totuus että ollaan otettu eteenpäinmenemisen sijasta kaksi steppiä taakse ja nyt yritetään markkinoida sitä eteenpäin menemisellä että jengi löytäisi hallille.

  Toivon vilpittömästi olevani väärässä. Nyt ne puheet ja turhat kiillotuskuvapuheet muualle ja tekoja tilalle. Fakta on se että ilmeisesti ne talousluvut ei nyt ole olleetkaan ihan niin mallillaan kun on annettu ymmärtää ja sitä rahaa puuttuu aivan helvetisti. Tämän kun sisäistää niin tajuaa sen että miksi niitä uusia vahvistuksia ei ole kuulunut. Tyhjästä on paha nyhjästä, vai miten se meni.
   
 21. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  Taisi Puistolan pahvi jäädä sittenkin Pelicansin maksettavaksi. No ei parisataatonnia kunnon pakista paljoa ole.
   
 22. Lainaus:
  Siis täh, juurihan Kolu sanoi ettei pelaajabudjettia ole nostettu mikä indikoisi ettei ainakaan mitään parin satkun palkkoja makseta.
   
 23. Vartaloharhautus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Lainaus:
  Meinaatteko, että Kaarna oli maaliskuun lopulla joko täysin kujalla viime kauden talousluvuista tai taipuvainen vääristelemään tarkoituksellisesti tilannetta? Etelä-Suomen Sanomissa Kaarna totesi 29.3.2016, että "onnistuimme kääntämään toiminnan positiiviseksi." Hän jatkoi: "Tuloksesta on odotettavissa plusmerkkinen".

  Mitä olisivat olleet ne yllättävät kulut, jotka olisivat kääntäneet tilanteen miinusmerkkiseksi? Miten yli kuuden miljoonan euron liikevaihdolla ja 1,6 miljoonan euron pelaajabudjetilla voisi tehdä heikkoa tulosta. Minne ne rahat oikein hupenevat?
   
 24. Detski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Voisiko olla niin, että viime kauden 1,8M pelaajabudjetista käytettiin lopulta "vain" 1,6M, jolloin jäätiin plussan puolelle? Jotain saakelin hämärää tässä nyt joka tapauksessa on. Ensin sanotaan, että 1-2 hyökkäyspään vahvistusta on tulossa, ja yhtäkkiä ei olekaan rahaa. Sanokaa nyt joku, että oon käsittänyt ihan päin peppua ja miten ne asiat oikeasti on!?! Päällimmäinen ajatus on HUOLI, johtuen jatkuvasta sekavuudesta tiedotuspuolella.
   
 25. Lainaus:
  En osaa pahemmin vastata asiaan eikä sen puoleen kiinnostakaan kun kohtahan sen näkee. Ihan noista signaaleista mitä ulospäin on tullut olen vain näin ollut lukevani.