Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Pelicansin uusi aika – kaarnalaivasta saunalauttaan

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana RV16, 22.06.2016 klo 11.55.

 1. Iggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Vähän sama juttu. Tämän asianhan piti olla nyt kunnossa, kun sitä puolta vahvistettiin. Ei kyllä mitkään vahvistukset ole vielä olleet näkyviä, ei scouttaus eikä tiedottaminen.
   
 2. play_on Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  dirty dozen
  Lainaus:
  Ei muuten talouskaan tunnu olevan kunnossa vaikka uutta nimeä löytyy ties millaisin kytköksin taustalta...
   
 3. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Ei siinä mitään hämärää tarvitse olla, että joukkueeseen ei ole enää varaa satsata. Me maksetaan nyt kahdelle toimitusjohtajalle palkkaa ja taustajoukkoja on muutenkin lisätty (mikä ei tarkoita vahvistumista) siihen malliin, että eiköhän menobudjetti ole nousussa. Ja vaikka päättynyt tilikausi tuottaisikin voittoa, niin voihan olla että nyt ei mainosmyynti eli sponsoritulot ole tälle kaudelle lähteneet tavoiteltuun malliin liikkeelle ja joudutaan varautumaan siltä puolelta niin paljon pienempiin euromääriin, että on alkanut näyttää pahalta.

  Mitä pelaajabudjettiin tulee, niin Bloodille on varmasti sorvattu viime syksynä niin kallis jatkopahvi että nousu viime kauden sopimukseen lienee Latvalan palkan verran per kausi. Jos mies on yhtä surkea kuin viime kaudella, niin kärsitään tuostakin nyt sitten pari kautta pelikieltojen ja idioottimaisten jäähyjen kera. No, ei manata vielä liikaa, potentiaalia on, mutta ilmeisesti taas harkkapelissä oli jollain lailla lähtenyt mopo käsistä? Eikös Tyrväisellekin tehty nyt jatkosopimus menneen kauden aikana? Varmasti on tuollakin sopimuksella hintaa, niinkuin tosin pitääkin. Ei se mahdottomuus ole ollenkaan että palkkojen nousut ovat syöneet uusien tulijoiden + Puistolan koko kauden sopimuksen kanssa yhdessä viime kauden budjetin verran.

  Keskeneräistä työtä ei pidä arvostella, mutta paljon olisi saanut negatiivisia asioita tänne listata alkukesästä tähän päivään noin alkuun Kaarnan potkuista Zinzinoon ja ylimieliseen omistaja/valmentajaan. Pelicansin tulevaisuus ei juuri nyt näytä uskottavalta, eikä kovin hyvältä ulospäin, mutta annetaan kauden näyttää missä mennään kullakin osa-alueella. Ainakin omat pojat saavat näyttöpaikkoja ja kyllä tuollakin joukkueella voidaan tehdä hyvää erittäin tulosta, mutta toki se on tässä vaiheessa enemmän toiveajattelua nousevine yleisökeskiarvoineen. Vahvistus tai kaksi tuohon runkoon olisi ollut nykyliigaan aika kova veto, mutta liekö nyt sitten tosiaan niin että näillä mennään. Toivottavasti varoja kertyy tai kuitenkin puheista huolimatta vielä löytyisi edes siihen, että joukkuetta voitaisiin vahvistaa kesken kauden.
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2016 klo 19.49
 4. play_on Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  dirty dozen
  Lainaus:
  Mahdollista tämäkin. Vaan mikä selittäisi kaikonneet sponsorit? Yleinen taloustilanne vai mahdollisesti seuran jossain määrin hämärät taustat?

  Lainaus:
  Mitäs siellä on tapahtunut?
   
 5. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Lainaus:
  Ääh, ei olisi pitänyt tuosta Bloodista vielä edes kirjoittaa, ettei tule turhia väärinkäsityksiä. Siis kuuleman mukaan ottanut taas tyhmiä jäähyjä, kuten viime kaudellakin, ei sen kummempaa. Voidaan vielä mennä sen taakse, että kyseessä on höntsäpelit. Itsellä usko tuohon Bloodin tyylin muuttumiseen ei ole vaan tarpeeksi suuri.

  Ja ei siis mainosmyynnistäkään ole mitään faktaa, tuo oli vaan yksi mahdollinen syy siihen, miksi rahaa ei ole. Jos näin olisi, syyt voisivat olla hallituksen vaihtumisessa (vanhan hallituksen jäsenissä oli hyvin menestyviä ja tunnettuja lahtelaisia liikemiehiä, joilla paljon suhteita), omistajakuvioissa, Kaarnan potkuissa (pitkäaikainen johtohahmo väistyy), yleisessä taloudellisessa tilanteessa, Pelicansin yleisömäärien laskussa (eli mainostuksen kohdeyleisö ainakin hallilla on vähentynyt) jne. jne.
   
 6. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  No ei ole kyllä tapahtunut mitään mopon karkaamista. Tuskin tarkoitat JYP-ottelun kahta syöttöpistettäkään?

  Etlarin maksumuurin takana olevassa jutussa kerrotaan, että joillakin yhteistyökumppaneille saattaa olla kiinnostusta panostaa kovaan täsmähankintaan, mutta se on aina tapauskohtaista.
   
 7. Kaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Jets, Green Bay Packers, Tazen ARTA-viha
  Eli rahaa on hankkia ukko kunhan ei ole tusinaukko vaan kärkihankinta. Kuulostaa hyvältä, ei tänne mitään Ewan Shwalbeja halutakaan.
   
 8. play_on Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  dirty dozen
  Lainaus:
  No eihän tuon Bloodin nyt pelityyliään pidä mennä muuttamaan. Jos jotain pinetä hienosäätöä voi toivoa, niin se saa luvan riittää. Ei kun flow päälle vaan!

  Toista osaa, talouteen liittyen ei ollut tarkoitettu kriittisenä. Arvailin siinä itsekin mahdollisia skenaarioita.
   
 9. firsov Jäsen

  Lainaus:
  Oo varovainen mitä kirjoitat. Täällä on porukka samantien sekaisin kuin huoran tukka
   
 10. RV16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chilinakit ja muu paskansyönti
  Mikä tuossa Pelicansin tiedotteessa nyt oli niin epäselvää? Pelaajabudjetti on täynnä tai lähes täynnä, mutta tavoitellun kasvun myötä siihen yritetään lisätä vielä 150 tonnia sen hyökkääjän hankintaan? Ei sitä Aaltosen +300 kilon palkkaakaan olisi tuosta budjetista maksettu, vaan yhteistyökumppanit olisivat laittaneet ekstraa mukaan.

  Ei sitä rahaa tosiaan mitenkään liikaa nyt ole joukkueeseen laittaa, siinä näkyy esim. katastrofi nimeltä Tomi Lämsä. Ja nyt porukka syyttää jo nykyistä johtoa taloustilanteesta, joka on syntynyt Kaarnan aikana, what? Joo, ei oo menny ihan putkeen tää alku, mut älkää nyt ruvetko vääntää jokaista faktaa fiktioksi.
   
 11. play_on Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  dirty dozen
  Ja sinä saat tämänkin Lämsän syyksi. Anna mun kaikki kestää.
   
 12. RV16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chilinakit ja muu paskansyönti
  Lainaus:
  Moi Lämä.

  Mainitsin, että taloustilanteeseen vaikutti ESIMERKIKSI Tomi Lämsä, eli että vuoden verran JUURI VIIME KAUDELLA maksettiin ilmeisen isoa palkkaa himassa lomailevalle valmentajalle. Tämä palkanmaksu lienee kirjattu juuri tekeillä olevaan tilinpäätökseenkin, vai mitä luulet? Ja vastuu Lämsän palkkaamisesta taitaa olla Ilkka Kaarnan.

  ESIMERKIKSI, monen muun vaikuttavan tekijän lisäksi.
   
 13. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Lainaus:
  Ja jos viime tilikauden tilinpäätös tulee näyttämään plussaa, niin kotona istuneen Lämsän palkka on mahtunut ihmeen hyvin viime kauden budjettiin. Eli viisaasti on tuon kanssa eletty. Toki sekin kulu on silti pois tämänkin kauden käytettävissä olevista rahoista, sillä voitollinen tulos olisi ollut vieläkin parempi ilman tuota turhaa palkanmaksua. Mutta eipä tuo tulos tosiaan vielä ole selvillä, joten voihan se näyttää miinustakin. Se selittäisi tietenkin sitten tiukkaa tilannetta osaltaan, riippuen toki mm. siitä minkä suuruisia poistoja sinne on kirjattu. Poistot eivät ole millään tavalla poissa Pelicansin rahoista.

  Ja voihan tuo kassavarojen niukkuus johtua myös rahallisesti heikosta kausikorttimyynnistäkin. Kolu kyllä kehui, kuinka kortteja on mennyt enemmän kaupaksi kuin viime vuonna samaan ajankohtaan. Mutta siitä, millä hinnalla niitä on mennyt viime vuoteen nähden kaupaksi, ei ole ilmeisesti tullut ulospäin tietoa. Ehkä halvat seisomapaikkojen kausikortit ovat olleet isossa osassa myyntimäärässä. Rahallisestihan noista ei kostu juuri mitään. Esimerkiksi 2000 myytyä seisomapaikkakausikorttia (joo, ei niitä paikkojakaan ole niin paljoa) olisi vajaan kahden hyvän pelaajan kauden palkka. Myydään koko halli täyteen 99 euron kausikorteilla, niin saadaan maksettua 3 pelaajan palkka kauden aikana. Säästetään sitten jostain muualta ja pistetään 5-3 alivoima kuntoon :)
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2016 klo 21.39
 14. play_on Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  dirty dozen
  Moi!

  Lahtelaista!
   
 15. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  Talouteen toki vaikuttaa myös se ettei Pelicans maksanut Matikaisen eikä Nurmisen liksaa. Tänä vuonna ymmärtääkseni ne maksetaan ihan seuran omasta kassasta normaalisti. Tämä on yksi hyvä syy miksi tilinpäätös tulee näyttämään plussaa, mikäli sitä ei ole korjattu alaspäin kirjanpidollisista syistä. Muita syitä toki jatkopelit, ravintolatoiminnan tehostuminen sekä maltillinen pelaajahankinta.
   
 16. BaronFIN Jäsen

  Jos seuran liikevaihto on 6,5 miljoonaa euroa ja pelaajabudjettiin menee 1,6 miljoonaa euroa, niin mitä helvettiä. 2009-2010 kaudella Pelicansin pelaajabudjetti oli samaiset 1,6 miljoonaa euroa, tosin liikevaihto oli 4,8 miljoonaa euroa. Nähtävästi kulupuolella kohta *muut* paisuu paisumistaan ilman että se toisi pelaajabudjettiin mitään lisää.
   
 17. Jari66 Jäsen

  Tilanne pelaajahankintojen osalta näin sisäpiiriin kuulumattoman henkilön silmin pelkästään nihkeisiin Pelicansin tiedotteisiin perustuen näyttäisi seuraavalta: Pelicans -organisaation oma pelaajabudjetti on jokseenkin loppuun käytetty. Joku/jotkut tahot ovat valmiita kuitenkin sponsoroimaan pelaajahankintoihin ylimääräistä jos riittävän laadukas/kaksi laadukasta pelaajaa heidän tarpeisiinsa nähden saadaan seuraan houkuteltua.

  En oikein muuten tätä Aaltoseenkaan liittynyttä viritelmää osaa ymmärtää.
   
 18. NightHawk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Kyllä tuo Aaltosen viritys vaan kuulostaa siltä, että sillä yritettiin lisätä kausari myyntiä ja sponsori myyntiä. Rahat on vaan finaalissa ja tuo Aaltosen keissi oli sula mahdottomuus joten sen takia sitä pystyttiin rummuttamaan ja kausarit teki kauppansa. En todellakaan tajua miten Pelicans tuollaisella liikevaihdolla ja tuollaisella pelaaja budjetilla tahko isoa voittoa kaudesta toiseen. Siellä on pakko olla isoja rahareikiä jotka imee seurasta rahat ulos? Otetaan vaikka HIFK esimerkiksi, 9,9 miljoonan liikevaihto ja pelaajabudjetti oli 3 miljoonaa eli noin 31% liikevaihdosta meni pelaajiin. Pelicans liikevaihto 6,8 miljoonaa ja pelaajabudjetti 1,6 miljoonaa eli noin 24% liikevaihdosta meni pelaajiin. 6,8 miljoonasta tuo 7% on kuitekin aika paljon, eli reilu 470000€ hassataan johonkin liikevaihdosta minkä HIFK pystyisi laittamaan pelaajiin. Jotain siis tehdään toimistolla vieläkin väärin ja pahasti.
   
 19. flow Jäsen

  Lainaus:
  Jotenkin entisenä lahtelaisena on sanottava, että tulee fiilis ettei tämä joukko edes liigajoukkuetta ansaitse.

  Pelkkää vittuilua omille kun vaan paikka tulee. Onhan tää ainoastaan keskustelupalsta mutta kun samaa tekee väsyneet ex-puheenjohtajat ja media. Kai tää on sitä lahtelaisuutta.

  Jos löytyy joku intohimoinen Nurminen joka on valmis rahoittamaan ihmisten viihdettä niin yrittäkää edes olla kiitollisia. Jos löytyy vielä ulkopuolelta yritys joka on valmis satsaamaan niin sekin on väärin.

  Vastenmielistä touhua ja hävettää olla juuriltaan lahtelainen kun tätä lukee. Support Local vai miten se meni...
   
 20. NightHawk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks
  Lainaus:

  Tuossahan ei vittuilla Pelicansille yhtään vaan mietin vaan mihin rahat kassasta häviää? Kannattajat kuitenkin tämän lystin maksaa joten ainoa mitä seuralta pyydän on rehellisyys ja läpinäkyvyys ja sitä ei Pelicansissa ole tällä hetkellä yhtään. Jos sieltä toimari ilmottaa, että rahat on käytetty ja ketään ei tule niin fine, mutta tuo touhu mitä ne on koko kesän tehnyt on ala-arvoista ja minusta kritiikkiä saa antaa silloin kun on sen paikka.

  Ja loppukaneettina voisin sanoa, että itse käyn melkein joka matsissa ja kaikki vieras pelit katson netistä. Kannatan omia loppuun asti ja olen kannattanut jo hyvin kauan, luultavasti paljon kauemmin kuin Flow:lla on vuosia mittarissa. Se että kritisoi joukkuetta ei tarkoita etteikö sitä kannattaisi!
   
 21. Tounaii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans/ New York Rangers
  Lainaus:
  Lainaus:
  Entisenä Lahtelaisena?
  Mä luulin ku mäkin asun Vantaal ni oon aina Lahest?
  Itseasias oon sitä mieltä et asuit sä mis vaa ni aina hyvä vetää kotii päi, sinne mist on tullu.
  Kiva aukoo HIFKin faneille esim viime sarjasta ku kukaa ei kehtaa sanoo vastaan siitä et HIFK oli Pelicansia vastaa umpisurkee.
  Mut ehkä mäki nyt sit "entisenä lahtelaisena" meen kattoo HIFKin matsei.
   
 22. flow Jäsen

  Lainaus:
  Jep. Sanamuoto oli heikko. Pitkään muualla asuneena mutta lahtelaisuus ei koskaan lähde ja jo sen takia ilmapiiri täällä vituttaakin.

  Jos seura on tehnyt saneerauksen, jolloin ei saa tehdä turskaa, jälkeen pakkasta 490 000€, ja tulee muutoksia, ollaan kovasti vittuuntuneita. Olkaa nyt tyytyväisiä, toihan oli menossa nurin vanhalla menolla.

  Toivotaan että uusi johto osaa luvut paremmin. Kai se Kaarna teki alussa hyvää työtä mut viime vuodet oli todella heikkoja.

  Itse toivon että omat juureni pärjää enkä vieläkään tajua miksi uutta taustaa käännetään grillissä. Mun mielestäni on hienoa että joku laittaa satoja tuhansia kehittääkseen jotain. Ei noilla luvuilla voi kuin vaihtaa toimaria ja hankkia pääomaa tavalla tai toisella, ei vaan voi.
   
 23. NallePyh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se lahtelainen
  Lainaus:
  Todella harva seura tahkoaa isoa voittoa kaudesta toiseen. Tuo esimerkkisi olettaa, että jääkiekkoseuran pyörittämisen kulut skaalautuvat. Mutta eihän se nyt niinkään voi olla. Pelaajien ja valmennuksen palkkakulut vaihtelevat tason mukaan, ainakin toivottavasti. Mutta muuten seuraan uppoaa paljon kuluja joukkueen tasosta riippumatta. Varusteet, huolto, vuokrat, muu ylläpito, sähkö/vesi, matkakulut, henkilökunta matsipäivinä. Näistäkin voi huonoina aikoina karsia, mutta kyllä niihin uponnee yllättävän paljon rahaa. Esimerkiksi Tepsin takavuosien tilinpäätöksessä varusteisiin meni reilusti yli 300 tuhatta euroa.

  Ylipäätään näyttää siltä, että tämä on niin kuluvaltainen bisnes, että ainoa tapa saada lisää ilmaa pelaajabudjettiin on hankkia lisää tuloja. Siivousbisnes toimii Lukolla hyvin, Pelicans yrittänee laajentaa ravintola- ja tapahtumatoimintaa sekä oheistuotemyyntiä. Toinen lähestymistapa on yrittää saada entistä enemmän lahjakkaita nuoria Pelicansiin. Näille kun ei tarvitse maksaa samanlaista rahaa kuin AHL/KHL-jyrille. Ei kai siellä kulupuolella muuten voi mitään mahdottomia tehdä?

  Minulla ei ole mitään kokemusta kiekkoseuran pyörittämisestä eikä omistamisesta, eikä kyllä tule olemaankaan. Hyvin harva seura pystyy jakamaan omistajilleen osinkoja. Kun vielä yksi matsi saattaa ratkaista sen, pääseekö seura playoffeista jatkoon ja käytännössä satojen tuhansien eurojen kohtalon, kuka hullu lähtee tällaiseen bisnekseen? Hyvin harva seura on ylipäätään kannattava. Vaikka olisikin kannattava niin minkälainen on seuran tase? Suurimmalla osalla toiminta vaatii omistajien jatkuvaa rahallista panostusta.

  Ehkä Pelicansin suurin ongelma näin kauden alla on ollut viestinnän taso. Taustalla on virityksiä ja toimintaa selvästi halutaan kehittää. Mutta myös kaikenlaisia huhuja on lähtenyt liikkeelle eikä nämä Zinzino-gaten hoitamiset anna kovin ammattimaista kuvaa. Jotenkin näyttää siltä, että tasaisuudesta ollaan siirrytty toiselle tasolle; joko mennään kohti kärkeä tai sitten laiva uppoaa.
   
 24. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Älähän nyt, tää on kuitenkin vaan lätkää ja aina voi käydä vaikka sauvakävelyllä.

  Kritiikkikin ilmaisee vain sitä että tietyt ihmiset ovat Pelicansista ja lajista kiinnostuneita. Näitä asiasta kiinnostuneita ihmisiä tämä laji ja Pelicans -organisaatiokin tarvitsee. Tuovat sen oman osuutensa rahoituksesta millä tämä show keskimäärin pyörii.

  Näkisin että tämä tälläkin palstalla esitetty kritiikki on pääosin Pelicansin -organisaation itseaiheuttamaa. Nämä zinzin -yhteistyöt ym. muut kuviot, uhoaminen uudesta suunnasta ja sen jälkeen nollatiedottaminen kautta radiohiljaisuus eivät hirveästi ole luoneet mittavaa uskottavuuden ilmapiiriä.

  Mutta hyvä joukkue ja valmennus meillä on jo nyt. Tuo taustahäslinki ei vain ihan nappiin ole mennyt.
   
 25. firsov Jäsen

  Lainaus:
  Vittuilu on välittämistä:)