Tuskinpa Kakko paljoa Laineen lukemista jäisi tänä vuonna mikäli vierellä olisi samanlaista talenttia mitä Laineellakin oli tulokaskautenaan. Harva tulokas NHL:n historiassa päässyt yhtään hyvään rakoon hyppäämään NHL:ään kuin Laine aikanaan.
No aikalailla mutkat vedetty suoraksi tuossa, helpolta kuulostaa. Eli kuka tahansa kovan luokan talentti lyö ne 110 maalia kolmeen tulokassopimusvuoteen, kunhan on talenttia vierellä.Tuskinpa Kakko paljoa Laineen lukemista jäisi tänä vuonna mikäli vierellä olisi samanlaista talenttia mitä Laineellakin oli tulokaskautenaan. Harva tulokas NHL:n historiassa päässyt yhtään hyvään rakoon hyppäämään NHL:ään kuin Laine aikanaan.
Kakko tekee samalla lailla peliä edistäviä ratkaisuja kiekon kanssa kuin Laine, joten ainakin itse näen Kakolla samanlaisen potentiaalin pisteisiin jo nyt kuin Laineella mikäli vain saisi hieman eliittitalenttia vierelleen tueksi. En nyt välttämättä Laineen 36 maalin kautta Kakolta odottaisi tänä vuonna, mutta ei tuo 64 pistettä mikään mahdottomuus olisi Scheifelen, Ehlersin ja Wheelerin kaltaisten pelimiesten vierellä.No aikalailla mutkat vedetty suoraksi tuossa, helpolta kuulostaa. Eli kuka tahansa kovan luokan talentti lyö ne 110 maalia kolmeen tulokassopimusvuoteen, kunhan on talenttia vierellä.
Väitän, että osalla kärkivaratuista kavereista ei vaan taso, arsenaali ja kypsyys pelaajana sekä ns. balssit riitä pysymään heti 18-vuotiaana siinä jenginsä kärkitalentin vierellä, ja tuokin on Kakolla vielä saavuttamatta ja näytöt antamatta siinä mielessä.
Saisi nyt Kakko kautensa edes kunnolla käyntiin ja pelejä alle, niin näkisi miten homma lähtee.
Olen samaa mieltä, että nuo 2016 kaksi kärkivarausta eli Matthews ja Laine olivat nimenomaan poikkeuksellisen vahva ja NHL-peleihin valmis duo. Jätkät tulivat heti ja ottivat paikkansa ns. superstaraluokassa, kasvutarina toki joo molemmilla tahoillaan tietenkin käynnissä mutta siinä ei tultu sarjaan mukaan vain pärjäämään ja selviytymään vaan tekemään tulosta heti.
Tuskinpa Kakko paljoa Laineen lukemista jäisi tänä vuonna mikäli vierellä olisi samanlaista talenttia mitä Laineellakin oli tulokaskautenaan. Harva tulokas NHL:n historiassa päässyt yhtään hyvään rakoon hyppäämään NHL:ään kuin Laine aikanaan.
Kakko pelaa kakkos-YV:ssä. Eli ei ihan sama asetelma kuin Laineella. Tuohon talenttivertailuun en ehkä lähde mukaan.Niin mitenkäs se nyt sitten eroaa tuo talentti?
Kakkosketjussa pelaa heikomman sentterin, eli Stromen kanssa ja ykkös-YV:ssä pääsee Panarinin ja Zibanejadin kaveriksi. Aika lailla sama alkuasetelma mikä Laineella.
***
Pate taisi muuten yöllä loukkaantua? Maila naamaan josta poistui koppiin.
Kakko tosiaan pelaa heikomman sentterin kanssa ja aika fifty-fifty onko Kreiderkaan kummoisempi kuin Ehlers, Perreault tai Wheeler jotka muistaakseni Laineen laitureina suurimmaksi osaksi hääri tämän tulokaskaudella.Niin mitenkäs se nyt sitten eroaa tuo talentti?
Kakkosketjussa pelaa heikomman sentterin, eli Stromen kanssa ja ykkös-YV:ssä pääsee Panarinin ja Zibanejadin kaveriksi. Aika lailla sama alkuasetelma mikä Laineella.
***
Pate taisi muuten yöllä loukkaantua? Maila naamaan josta poistui koppiin.
Juu tämä selvä, ei käy kiistäminen etteikö Kakko pystyisi samaa/parempaan kuin Pate.Kakko tekee samalla lailla peliä edistäviä ratkaisuja kiekon kanssa kuin Laine, joten ainakin itse näen Kakolla samanlaisen potentiaalin pisteisiin jo nyt kuin Laineella mikäli vain saisi hieman eliittitalenttia vierelleen tueksi. En nyt välttämättä Laineen 36 maalin kautta Kakolta odottaisi tänä vuonna, mutta ei tuo 64 pistettä mikään mahdottomuus olisi Scheifelen, Ehlersin ja Wheelerin kaltaisten pelimiesten vierellä.
Hyvin samanlaiset saavutukset ja tilastot Kakolla oli ennen änäriin tuloaan kuin Laineella, joten sekin puoltaa Kakon tason olevan lähellä Lainetta. Eikä Kakko yhtään sen raakileemmalta näytä kuin 18v Laine.
En lähde sen kummemmin vertaamaan Kakkoa ja Lainetta tulokkaina, mutta sille on syynsä miksi Laine pelasi heti Jetsin ykkösylivoimassa. Väittäisin että jos Laine ja Kakko olisi molemmat yhtä aikaa tulokkaina Rangersissa nyt niin Laine olisi pelaamassa ykösylivoimaa välittömästi ja Kaapo kakkosessa.
Mun mielestäni ei puhuttu heikoista drafteista vuoden 2016 jälkeen vaan siitä, että ne kesän 2016 kärkivaraukset Matthews ja Laine olivat poikkeuksellisen valmiit kaverit lähtemään heti starailemaan NHL:ään.Mutta nää on näitä. Lähinnä pointtini oli, että suotta puhutaan mistään draftien heikosta tasosta vuoden 2016 jälkeen, koska Laine tykitti tulokaskaudellaan 64p eri olosuhteissa kuin Kakko jolla on vain yksi maali kolmeen otteluun. Vuosien päästähän sen vasta näkee kuinka hyviä draftit oikein ovat, ei parin ensimmäisen kauden aikana.
Haastattelusta sai sen kuvan, että tämä oli eka kerta kolmen vuoden aikana kun Maurice juttelee Laineen kanssa vähän diipimmin - heti sen jälkeen kun Paten palkkashekissä oli vähän isommat numerot.Siinä olet Laine-fanien kanssa samaa mieltä. En nyt vaan ymmärrä miten se nyt taas on pelle? Ensin se on fiksu mies kun laittaa Laineen ykköseen ja kun pari peliä myöhemmin herättelee joukkuetta ketjumuutoksilla, on hän taas pelle. Laine on taas yöllä ykkösessä ihan ”normaalisti”. Toki Heinola ja Niku on katsomossa, joten pelle se on silti, kun suomalaisilta kysytään.
Ja kun joku nyt noihin ketjumuutoksiin tulee kuitenkin tarttumaan, niin vastaan jo valmiiksi siihen: ketjumuutokset eivät onnistuneet. It happens.
Katson tämän hetken Laineen pelejä mieluummin kuin viime kauden Paten, vaikka olisi listalla nyt toisena. Ajankuluksi voi käydä katsomassa vaikka pidennetyn koosteen viime yön pelistä:Hienoa jos Paten peli on ottanut isoja steppejä. Ehkä ne maalitkin sieltä sitten tulevat, vaikka kokonaisvaltaisempi pelaaminen on joukkueelleen tärkeämpää. Toistaiseksi 3 maalia 10 peliin on kuitenkin aika vähän mutta ehkä saldo tuplaantuu seuraavassa ottelussa?
Kauden alun aikana Laine on oman aikakautensa maalintekijöiden listalla tippunut sijalle 7, kun 9 maalia 8 peliin tehnyt Pastrnak on painellut ohi. Edellä oleva Tavares on nyt pari viikkoa saikulla joten sija olisi otettavissa takasin. Toki myös takaa tullaan kovaa.
1. Ovechkin 139
2. Kucherov 123
3. Matthews 118
4. McDavid 117
5. Pastrnak 116
6. Tavares 115
7. Laine 113
7. Marchand 113
9. Crosby 112
10. Draisaitl 110
Ihan kiva listaus mutta jotenkin tuntuu oudolta että voisi ohittaa Tavareksen johtuen loukkaantumisesta. Näkisinkin että olisi ehkä kivempi verrata jotain maaleja per peli tai vastaavaa tilastoa joka ottaisi siis loukkaantumiset tai muut poissaolot huomioon.Hienoa jos Paten peli on ottanut isoja steppejä. Ehkä ne maalitkin sieltä sitten tulevat, vaikka kokonaisvaltaisempi pelaaminen on joukkueelleen tärkeämpää. Toistaiseksi 3 maalia 10 peliin on kuitenkin aika vähän mutta ehkä saldo tuplaantuu seuraavassa ottelussa?
Kauden alun aikana Laine on oman aikakautensa maalintekijöiden listalla tippunut sijalle 7, kun 9 maalia 8 peliin tehnyt Pastrnak on painellut ohi. Edellä oleva Tavares on nyt pari viikkoa saikulla joten sija olisi otettavissa takasin. Toki myös takaa tullaan kovaa.
1. Ovechkin 139
2. Kucherov 123
3. Matthews 118
4. McDavid 117
5. Pastrnak 116
6. Tavares 115
7. Laine 113
7. Marchand 113
9. Crosby 112
10. Draisaitl 110
Näkisinkin että olisi ehkä kivempi verrata jotain maaleja per peli tai vastaavaa tilastoa joka ottaisi siis loukkaantumiset tai muut poissaolot huomioon.
Voin listatakkin kun on aikaa semmoiseen.Siitä vaan listaamaan sitten?
tais tulla sama viesti kahteen otteeseen, sisällöstä olen viihdyttävän (lisään nyt varmuudeksi että omasta mielestäni viihdyttävän) jääkiekon ystävänä samaa mieltä.Tuo kokonaisvaltaisen pelaamisen ihailu on kyllä yhden sortin syöpää koko lajille nimeltään jääkiekko. Maalit ovat kaikkien joukkuepelien ehdoton suola ja kaiken ratkaiseva tekijä. Paskanvitunmarjat kokonaisvaltainen pelaaminen lämmitä ketään omassa joukkueessa, jos se ei johda siihen, että maaliero on helkkaristi parempi, kun pelaaja on itse jäällä. Sillä miten se tulos tehdään ja miten kivalta se itse kunkin silmään näyttää, ei myöskään ole todellisuudessa pelissä pärjäämisen kanssa hevonpaskan vertaa merkitystä.
Jos Laine jää tällä kaudella selvästi alle 40 maaliin ja alle 60 pisteeseen ja ei pääse selkeästi plussalle maalierossaan 5 vs 5 pelaamisessa, niin kyllä on kova pettymys, vaikka kuinka olisi miehekkään näköistä pelaamista muuten ja juoksisi kieli vyön alla nappaamassa kiekonriistoja ja taklauksia. Jos tehoja ei tule, niin hyökkäyspään pelaaja on turhake, ellei häntä soviteta uuteen rooliin jarrukenttään, vaikkapa Armian tavoin. Joka tapauksessa ällöttää tämä nykyajan kokonaisvaltaisen pelaamisen turha ihannointi. Hyökkäyspeli ja maalien tekeminen on ylivoimaisesti tärkeintä, kunhan se ei kuitenkaan tapahdu varsinaisesti puolustuspelaamisen kustannuksella.
Liiallinen puolustuspelaamiseen ja epäolennaisuuksiin keskittyminen (lue kokonaisvaltaisen pelaamisen yli-ihannointi) tappavat jääkiekkoa pelinä ja tekevät siitä tylsän lajin. Loistava esimerkki oli eilinen surkea jääkiekkopeli Jetsien ja Oilersien välillä, jossa onnistuttiin pelaaman paskaa ja mitäänsanomatonta peliä ilman yhtäkään pelitilannemaalia peräti 65:n minuutin verran. Huhhuh mitä skeidaa! Jos olisin ollut peliä katsomassa paikan päällä, olisi mieli tehnyt vaatia rahat takaisin moisesta roskasta. Nytkin vituttaa, että moisen roskan takia heräsin hulluun aikaan katsomaan peliä.
Jos Laine jää tällä kaudella selvästi alle 40 maaliin ja alle 60 pisteeseen ja ei pääse selkeästi plussalle maalierossaan 5 vs 5 pelaamisessa, niin kyllä on kova pettymys, vaikka kuinka olisi miehekkään näköistä pelaamista muuten ja juoksisi kieli vyön alla nappaamassa kiekonriistoja ja taklauksi. Jos tehoja ei tule, niin hyökkäyspään pelaaja on turhake, ellei häntä soviteta uuteen rooliin jarrukenttään, vaikkapa Armian tavoin. Joka tapauksessa ällöttää tämä nykyajan kokonaisvaltaisen pelaamisen turha ihannointi. Hyökkäyspeli ja maalien tekeminen on ylivoimaisesti tärkeintä, kunhan se ei kuitenkaan tapahdu varsinaisesti puolustuspelaamisen kustannuksella. Liiallinen puolustuspelaamisen ja epäolennaisuuksiin keskittyminen (lue kokonaisvaltaisen pelaamisen yli-ihannointi) tappavat jääkiekkoa pelinä ja tekevät siitä tylsän lajin. Loistava esimerkki oli eilinen surkea jääkiekkopeli Jetsien ja Oilersien välillä, jossa onnistuttiin pelaamaan paskaa ja mitäänsanomatonta peliä ilman yhtäkään pelitilannemaalia peräti 65:n minuutin verran. Huhhuh mitä skeidaa! Jos olisin ollut peliä katsomassa paikan päällä, olisi mieli tehnyt vaatia rahat takaisin moisesta roskasta. Nytkin vituttaa, että moisen roskan takia heräsin hulluun aikaan katsomaan peliä.
Kyllä nyt jos joku on paskaa niin tämä postaus.Tuo kokonaisvaltaisen pelaamisen ihailu on kyllä yhden sortin syöpää koko lajille nimeltään jääkiekko. Maalit ovat kaikkien joukkuepelien ehdoton suola ja kaiken ratkaiseva tekijä. Paskanvitunmarjat kokonaisvaltainen pelaaminen lämmitä ketään omassa joukkueessa, jos se ei johda siihen, että maaliero on helkkaristi parempi, kun pelaaja on itse jäällä. Sillä miten se tulos tehdään ja miten kivalta se itse kunkin silmään näyttää, ei myöskään ole todellisuudessa pelissä pärjäämisen kanssa hevonpaskan vertaa merkitystä.
Jos Laine jää tällä kaudella selvästi alle 40 maaliin ja alle 60 pisteeseen ja ei pääse selkeästi plussalle maalierossaan 5 vs 5 pelaamisessa, niin kyllä on kova pettymys, vaikka kuinka olisi miehekkään näköistä pelaamista muuten ja juoksisi kieli vyön alla nappaamassa kiekonriistoja ja taklauksia. Jos tehoja ei tule, niin hyökkäyspään pelaaja on turhake, ellei häntä soviteta uuteen rooliin jarrukenttään, vaikkapa Armian tavoin. Joka tapauksessa ällöttää tämä nykyajan kokonaisvaltaisen pelaamisen turha ihannointi. Hyökkäyspeli ja maalien tekeminen on ylivoimaisesti tärkeintä, kunhan se ei kuitenkaan tapahdu varsinaisesti puolustuspelaamisen kustannuksella.
Liiallinen puolustuspelaamiseen ja epäolennaisuuksiin keskittyminen (lue kokonaisvaltaisen pelaamisen yli-ihannointi) tappavat jääkiekkoa pelinä ja tekevät siitä tylsän lajin. Loistava esimerkki oli eilinen surkea jääkiekkopeli Jetsien ja Oilersien välillä, jossa onnistuttiin pelaaman paskaa ja mitäänsanomatonta peliä ilman yhtäkään pelitilannemaalia peräti 65:n minuutin verran. Huhhuh mitä skeidaa! Jos olisin ollut peliä katsomassa paikan päällä, olisi mieli tehnyt vaatia rahat takaisin moisesta roskasta. Nytkin vituttaa, että moisen roskan takia heräsin hulluun aikaan katsomaan peliä.
Jos Laine jää tällä kaudella selvästi alle 40 maaliin ja alle 60 pisteeseen ja ei pääse selkeästi plussalle maalierossaan 5 vs 5 pelaamisessa, niin kyllä on kova pettymys, vaikka kuinka olisi miehekkään näköistä pelaamista muuten ja juoksisi kieli vyön alla nappaamassa kiekonriistoja ja taklauksi. Jos tehoja ei tule, niin hyökkäyspään pelaaja on turhake, ellei häntä soviteta uuteen rooliin jarrukenttään, vaikkapa Armian tavoin. Joka tapauksessa ällöttää tämä nykyajan kokonaisvaltaisen pelaamisen turha ihannointi. Hyökkäyspeli ja maalien tekeminen on ylivoimaisesti tärkeintä, kunhan se ei kuitenkaan tapahdu varsinaisesti puolustuspelaamisen kustannuksella. Liiallinen puolustuspelaamisen ja epäolennaisuuksiin keskittyminen (lue kokonaisvaltaisen pelaamisen yli-ihannointi) tappavat jääkiekkoa pelinä ja tekevät siitä tylsän lajin. Loistava esimerkki oli eilinen surkea jääkiekkopeli Jetsien ja Oilersien välillä, jossa onnistuttiin pelaamaan paskaa ja mitäänsanomatonta peliä ilman yhtäkään pelitilannemaalia peräti 65:n minuutin verran. Huhhuh mitä skeidaa! Jos olisin ollut peliä katsomassa paikan päällä, olisi mieli tehnyt vaatia rahat takaisin moisesta roskasta. Nytkin vituttaa, että moisen roskan takia heräsin hulluun aikaan katsomaan peliä.