Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
Kyllä nyt jos joku on paskaa niin tämä postaus.

Vanhalle laiskalle Laineelle joka seisoi paikallaan kentällä samalla kun joukkuekaverit tekivät kaiken likaisen työn, ei yksinkertaisesti ole paikkaa nykypäivän kiekossa. Ja tuohan vielä lisättynä se kuinka paska ja haluton Laine oli puolustuspäässä, jatkuvasti sössien yksinkertaisetkin purkukirkot lukemattomia kertoja. Olihan tämä nyt saatana aikakin, että hän oppi tuon kaltaiset asiat hoitamaan kunnolla. Kyllä se niitä maaleja edelleen saa tehdä ja onhan tuo paljon paremmin paikoillekin päässyt tänä kautena, kun laittanut haalarit päälle ja ruvennut hommiin. Jos sihti olisi yhtään parempi niin Laineella voisi olla tuplasti enemmän maaleja. Yllättäen myös alkanut noita syöttöpisteitäkin tulemaan enemmän, kun Laine on mennyt aktiivisesti karvaamaan. En ymmärrä puhettasi jostain Laineen 60 pisteestä tänä vuonna, kun kaveri on edelleen reippaasti yli PPG-tahdissa ja tosiaan hieman paremmalla viimeistelyllä kaveri olisi lähellä pistepörssin kärkeä.

Ja pienenä offtopicina myös se, että ei eilisessä pelissä mitään vikaa ollut. Vauhtia, intensiteettiä ja paikkoja riitti ihan vaikka 5-5 tasuriin asti. Katsoitko oikeasti pelin vai oletitko, että tuossa pelissä ei sattunut ja tapahtunut koska se ratkesi vasta rankkareissa?
Peli on aina surkea, jos siinä ei maaleja tule. Minulle ei ole tilanteilla mitään väliä. Vain maalit, niihin liittyvät elämykset ja lopputulos ratkaisevat loppujen lopuksi. Tehokkaat maaleja ja pisteitä tekevät pelaajat ovat kaikki kaikessa, kunhan heidän kentällä ollessaan heidän joukkueensa tekee paljon enemmän maaleja kuin omaan päähän tehdään (näinhän Laineenkin kohdalla oli vielä ainakin ensimmäisellä kaudellaan, eikä todellakaan vain seisoskellut jossain Wheelerin passeja odottelemassa, kuin korkeintaan sinun omissa fantasioissasi). Ilman tämän kaltaisia pelaajia lopettaisin kokonaan lajin katsomisen. Ja todellakin on sanottava, että lätkä on valitettavasti ainakin itselleni viihteenä todella paljon mennyt alaspäin 80- ja 90-lukujen kultavuosista. Jos haluan katsoa shakkia niin menen muualle kuin lätkämatsiin tai futismatsiin. Ja mieluummin en katso shakkia tai mitään sen kaltaista menoa, koska se on helvetillisen tylsää ja vie aikaani vain aivan turhaan.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuo kokonaisvaltaisen pelaamisen ihailu on kyllä yhden sortin syöpää koko lajille nimeltään jääkiekko. Maalit ovat kaikkien joukkuepelien ehdoton suola ja kaiken ratkaiseva tekijä. Paskanvitunmarjat kokonaisvaltainen pelaaminen lämmitä ketään omassa joukkueessa, jos se ei johda siihen, että maaliero on helkkaristi parempi, kun pelaaja on itse jäällä.
En tiedä, olitko tässä vuodatuksessa ihan tosissaan, mutta noin yleisesti jääkiekko on eri peli kuin esim. jalkapallo. Jalkapallossa hyökkääjä voi huoletta kävellä turhautuneena, tuijotella taivaalle, kaivella nenää ja levitellä käsiään kunhan vaan käy sitten säännöllisesti tökkäisemässä pallon maaliin. Koripallo on vähän samaa sarjaa, siinä joku Kobe Bryant nakkaa 50 pinnaa peliin ja muut saa luvan hoitaa puolustamisen. Jääkiekko on kokonaisvaltaisempi laji ja siinä ei vaan voi menestyä pelkästään hyökkäämällä. Ei se sitä tarkoita, että kieli vyön alla pitää paahtaa puolustukseen ja taklata kaikkea liikkuvaa mutta peliä pitää pystyä edistämään muutenkin kuin pelkästään laittamalla lötää börsään.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
Noh, ihan hyvin eilinen peli olisi voinut päättyä 5-5. Tällä kertaa kiekot osui maalivahdin varusteisiin tai meni ohi. Näidenkin sattumien välillä ei usein ole mitään eroa puolustustettiinko hyvin vai ei.

Laineella oli tuossa pelissä ehkä paremmat maalipaikat, mitä siinä 5 maalin illassa St. Louisia vastaan. Sillloin sattui vain 5/5 vedosta menemään tyhjään reikään maalissa. Esim. Laineen xGoals summa tuosta matsista oli 0.46 maalia, mutta maalisarakkeessa luki 5. Pitkässä juoksussa kaikki tasoittuu.

Mutta ehkä menin sarkasmi-miinaan. Oli varmaan viihdyttävin 0-0 matsi mitä pitkään aikaan nähnyt.
No olihan tuo nyt ihan pelkää trappipaskaa koko peli. Toki Jets pelasi juuri niin, kuin käytännössä kannattaakin pelata McDavidia ja Draisaitlia vastaan. Todella tiivis viisikko, jossa välit viisikon välillä pysyvät pieninä, eikä juurikaan aktiivista karvausta tehdä, sekä samalla tukitaan keskialue totaalisesti, ovat toki keinoja, joilla on järjestään McDavid saatu aisoihin, kun kaveri elää luistelunopeudestaan ja rush-hyökkäämisestä, jota ei juurikaan pääse tuollaista totaalitrappia vastaan pelaamaan.

Olihan tuo juuri oikea tapa pelata McDavidia vastaan, varsinkin tuolla nykyisellä Jetsien puolustuskalustolla. Tuon kun nyt tajuavat jatkossa ottaa käyttöön jokainen Edmontonia ja muita luisteluhirmuja omaavia joukkueita vastaan pelaavat joukkueet, niin loppuu McTaavetin ja muidenkin luisteluhirmujen dominointi kuin seinään, ja ollaan oikein kunnon trappisumputuksessa taas 2000-luvun kauheimpien vuosien tyyliin. Aivan hirveä tämä nykylätkän suuntaus ikävä kyllä. Tuo luistelun äärimmäinen ihannointi kun tulee ainakin jossain vaiheessa johtamaan siihen, että kaikki pelaavat entistä enemmän taas sumputustrappia, koska se on ylivoimaisesti paras ja helpoin tapa saada luistelukoneet aisoihin. Sitten vedetään vitun dumb and chasea rallatellen pelistä toiseen ja kaikki maalit tehdään dumb and chase-arvonnan jälkeen kulmapyörityksen jälkeen viivalta lauotuista toivotaan toivotaan-laukauksista, jotka maskin tai ohjausten kautta joskus päätyvät jopa suoraan maaliin, tai kovan maalin edustalla tapahtuvan flipperipompottelun päätteeksi joskus kivalla onnella ja kovalla vääntämisellä päätyvät räkämaaliin. Ja tätähän änarikiekko jo nyt on aivan liian usein, ja suuntaus on selvästi enemmän ja enemmän siihen menossa. Hyi helvetti!
 
Viimeksi muokattu:

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
En tiedä, olitko tässä vuodatuksessa ihan tosissaan, mutta noin yleisesti jääkiekko on eri peli kuin esim. jalkapallo. Jalkapallossa hyökkääjä voi huoletta kävellä turhautuneena, tuijotella taivaalle, kaivella nenää ja levitellä käsiään kunhan vaan käy sitten säännöllisesti tökkäisemässä pallon maaliin. Koripallo on vähän samaa sarjaa, siinä joku Kobe Bryant nakkaa 50 pinnaa peliin ja muut saa luvan hoitaa puolustamisen. Jääkiekko on kokonaisvaltaisempi laji ja siinä ei vaan voi menestyä pelkästään hyökkäämällä. Ei se sitä tarkoita, että kieli vyön alla pitää paahtaa puolustukseen ja taklata kaikkea liikkuvaa mutta peliä pitää pystyä edistämään muutenkin kuin pelkästään laittamalla lötää börsään.
Lätkä oli upea peli vielä 80- ja 90-luvuilla. Viihdearvoltaan kyseinen peli on valitettavasti mennyt aivan järkyttävästi alaspäin noista ajoista. Itse en seuraa jääkiekkoa enää kuin suomalaisten potentiaalisen menestyksen takia, koska viihdearvo lajissa on muilta osin todella heikolla tasolla. Duunarikiekkoa suurimmaksi osaksi, koska tila ja aika ovat jo liian vähissä. Nopeiden duunareiden flipperikiekosta on valitettavasti nykyaikana kyse, ja suuntaus koko ajan sen kuin huononee, kun maalintekoa ja maalintekijöitä aliarvostetaan aivan törkeästi. Kaukaloita pitäisi itse asiassa suurentaa jopa Euroopan kaukaloiden koosta, sekä lisäksi ainakin jonkin verran suurentaa maaleja tai sitten pienentää selkeästi vielä maalivahtien varusteita.
 
Viimeksi muokattu:

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Otin sarkasmitutkan pois päältä ja totean, että kokonaisvaltaisella pelaamisella tarkoitetaan sitä, että osaa tehdä muutakin kuin seistä yv:llä paikoillaan odottamassa Wheelerin passia. Ihan sama, miksi sitä kutsutaan, mutta tuolla tasolla pelkkä laukaisurobotti on yhtä hyödyllinen kuin se laukaisurobotti. Pitää siellä nyt hitto soikoon osata liikkuakin. Ja sen elementin Pate on lisännyt peliinsä. Jos joku saa näppylöitä tuosta sanasta, niin se osoittaa vain sen ihmisen käsityskyvyn puutetta. Pitää ymmärtää, mitä sillä kritiikillä tarkoitetaan eikä jäädä nillittämään jotain vitun kiekkotermiä. Ugh.
Jos joku niin tämä lainaamani viesti osoittaa käsityskyvyn puutetta lajista nimeltä jääkiekko. En oikein ymmärrä mikä tämäntyyppisten viestien tarkoitus oikein edes on. Jokainen edes auttavasti jääkiekkoa ymmärtävä tajuaa että 110:a maalia ELC-sopimuksen alaisena ei tehdä seisoskelemalla vasemman p-pisteen yläkaarella syöttöä odotellen.
Politiikassa on sanonta että miesmuisti on kuusi viikkoa, pätee kyllä kiekon seuraajiinkin vallan mainiosti.
Kannattaa tsekata tämän koosteen viimeinen maali jossa laukojarobotti imee itseensä kolme punapaitaa ja petaa JokisJussille puolityhjän maalin. Tähän ei kokonaisvaltainen pelaaja pysty. :)
 

ijuka

Jäsen
Peli on aina surkea, jos siinä ei maaleja tule. Minulle ei ole tilanteilla mitään väliä. Vain maalit, niihin liittyvät elämykset ja lopputulos ratkaisevat loppujen lopuksi.
Siis, elämyksellisestä näkökulmasta tämä on ihan ok, mutta pelillisesti tämä on erittäin surkea tapa ajatella. Hyvin voi pelata, vaikka maaleja ei tulisi, ja maaleja voi tulla, vaikka pelaisi huonosti. Tosiaan, fanille tällä tuskin mitään merkitystä on, mutta esim. valmentajan ei mielestäni ole kovinkaan suotavaa tehdä ratkaisuja yksinomaa tulosten perusteella. Tärkeintähän on kuitenkin maksimoida todennäköisyys että niitä maaleja tulee mahdollisimman paljon tulevaisuudessa. Mielestäni tällainen ajattelutapa on vähän samanlainen kuin jos pokerissa kerran voittaa kolmosparilla jätkäparia vastaan, ja päättelee siitä, että kannattaa aina mennä kolmosparilla jätkäparia vastaan all in.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä mä tietyn järjen tuossa puheena olevassa asiassa. Tai ymmärrän haikailun "viihdyttävämmän" pelin perään, vaikka se tapahtuisi "järkevämmän" pelin kustannuksella.

Jos nyt oikein kärjistän, niin Laine kausisaldolla 30+20 (-30) voi hyvin olla viihdyttävämpi kuin Laine saldolla 15+35 (+10). Ja lukemat voi vaikka tuplata samassa suhteessa, pointti pysyy. Ja otetaan vielä argumentin vuoksi lisäys, että ekan Laineen jengi menee playoffeihin ja toisen ei, niin ei tarvitse miettiä abstraktihkoa "hyötyä" joukkueelle.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
Kyllä mä tietyn järjen tuossa puheena olevassa asiassa. Tai ymmärrän haikailun "viihdyttävämmän" pelin perään, vaikka se tapahtuisi "järkevämmän" pelin kustannuksella.

Jos nyt oikein kärjistän, niin Laine kausisaldolla 30+20 (-30) voi hyvin olla viihdyttävämpi kuin Laine saldolla 15+35 (+10). Ja lukemat voi vaikka tuplata samassa suhteessa, pointti pysyy. Ja otetaan vielä argumentin vuoksi lisäys, että ekan Laineen jengi menee playoffeihin ja toisen ei, niin ei tarvitse miettiä abstraktihkoa "hyötyä" joukkueelle.
Muuten ajattelen näin, mutta toki olisi toivottavaa, että päästäisiin kuitenkin edes jonkin verran plussan puolelle myös 5 vs 5 pelissä. Siihen ei kuitenkaan läheskään aina vaadita keneltäkään pelaajalta mitään valtavaa ”kokonaisvaltaista” peliä, vaan järkevää ja kuitenkin jossain määrin hyökkäysvoittoista peliä, jota ei kuitenkaan pyritä tekemään niin selvästi puolustuspelin kustannuksella, että omissa soisi enemmän kuin vastustajan päässä. Yhtälö on loppujen lopuksi varsin yksinkertainen, ja johtaa väistämättä menestykseen. Toteutus on toki toinen asia, mutta mikäli hyökkäystaitoja ja edes kohtuullisen tason vastuullista pelaamista on riittävästi, onnistuu toteutus kyllä ilman mitään erityisiä kokonaisvaltaisen pelaamisen ylikorostamisia.
 

Vatman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Peli on aina surkea, jos siinä ei maaleja tule. Minulle ei ole tilanteilla mitään väliä. Vain maalit, niihin liittyvät elämykset ja lopputulos ratkaisevat loppujen lopuksi. Tehokkaat maaleja ja pisteitä tekevät pelaajat ovat kaikki kaikessa, kunhan heidän kentällä ollessaan heidän joukkueensa tekee paljon enemmän maaleja kuin omaan päähän tehdään (näinhän Laineenkin kohdalla oli vielä ainakin ensimmäisellä kaudellaan, eikä todellakaan vain seisoskellut jossain Wheelerin passeja odottelemassa, kuin korkeintaan sinun omissa fantasioissasi). Ilman tämän kaltaisia pelaajia lopettaisin kokonaan lajin katsomisen. Ja todellakin on sanottava, että lätkä on valitettavasti ainakin itselleni viihteenä todella paljon mennyt alaspäin 80- ja 90-lukujen kultavuosista. Jos haluan katsoa shakkia niin menen muualle kuin lätkämatsiin tai futismatsiin. Ja mieluummin en katso shakkia tai mitään sen kaltaista menoa, koska se on helvetillisen tylsää ja vie aikaani vain aivan turhaan.
Selvä, mutta voisitko vielä selventää minkä takia Laineen kokonaisvaltaisen pelaamisen parantuminen on hänen tekemisestään hyökkäyspäässä pois? Näetkö tosiaan hänen pelissään jotain sellaisia uhkakuvia tällä hetkellä, että hän ei yltäisi kuin aiemmin tarjoamaasi 60p kauteen? Eikö mielestäsi Laine ole nyt koko ajan paremmin pelin flowssa ja ytimessä mukana, kun pelaa samaa kiekkoa kuin ketjukaverinsa? Varmasti ketjukaveritkin arvostavat, kun puhalletaan yhteen hiileen kentällä. Lainekin näyttää nauttivan pelaamisestaan tällä hetkellä.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
Selvä, mutta voisitko vielä selventää minkä takia Laineen kokonaisvaltaisen pelaamisen parantuminen on hänen tekemisestään hyökkäyspäässä pois? Näetkö tosiaan hänen pelissään jotain sellaisia uhkakuvia tällä hetkellä, että hän ei yltäisi kuin aiemmin tarjoamaasi 60p kauteen? Eikö mielestäsi Laine ole nyt koko ajan paremmin pelin flowssa ja ytimessä mukana, kun pelaa samaa kiekkoa kuin ketjukaverinsa? Varmasti ketjukaveritkin arvostavat, kun puhalletaan yhteen hiileen kentällä. Lainekin näyttää nauttivan pelaamisestaan tällä hetkellä.
Itse asiassa ei kyllä näytä kovin paljon nauttivan siitä, että sihti ei todellakaan ole kohdillaan, ja ohi tai yli menevät vedot aivan liian herkästi. Sihti on todellakin aika pahasti hukassa, ja se kyllä näkyy Laineen melkoisen turhautuneena kiroiluna ja naamanvääntelynä jokaisen jo moneen kertaan tapahtuneen missauksen suhteen. Toki sihti saattaa vielä hyvinkin löytyä. Mutta on se kieltämättä aika hukassa ollut kuitenkin jo pitkään, kun lasketaan mukaan viime kausi suurimmalta osaltaan, ja lisäksi myös playoffs-pelit, koska niissäkin alkoi maalinteko tökkiä ratkaisupeleissä parin tehokkaamman pelin jälkeen, vaikka toki pelasi sinänsä hyvin ja ”kokonaisvaltaisemmin” niissä peleissä. Se ei kuitenkaan Jetsiä juurikaan auttanut, kun ratkaisupeleissä hukkuivat Laineenkin tehot lähes kokonaan.

Kyllä tässä kieltämättä pieni huoli on siitä, että nyt Laineesta olisikin tullut graindaaja joka tekee enempi töitä, mutta se todellinen tatsi nähdä ja hakea ne maalipaikat ei enää toimikaan entiseen tapaan, ja tuleekin liian kiire ja hosuminen vetojen kanssa, jolloin niiden laatu ja erityisesti tarkkuus kärsii selkeästi. Muutenkin vaarana voi olla, että jos lähtee yltiökohnottamiseen mukaan, niin saattaakin sellainen tietty maltti ja taito pelaamisesta kadota. Kyllä silloin aivan hyvin voi vaarana olla jopa se, että tehot vaan jäävät suhteellisen paljon piippuun tälläkin kaudella, ja hyvän alun jälkeen jäädäänkin jopa hieman alle 60 pisteeseen. En nyt todellakaan väitä, että niin käy, enkä tietenkään toivo niin käyvän. Mutta pointtini oli kuitenkin, että jos niin sattuisi kuitenkin käymään, niin kyllä ainakin itse olisin melkoisen pettynyt siihen, että saimmekin ”kokonaisvaltaisemmin” pelaavan Laineen joka ei sitten kuitenkaan ole edes yhtä tehokas kuin oli kahdella ensimmäisellä kaudellaan. Tuo olisi kyllä todellakin pettymys. Toivottavasti noin ei siis kuitenkaan tule käymään, ja olen aivan turhaan huolissani.
 
Viimeksi muokattu:

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Kannattaa tsekata tämän koosteen viimeinen maali jossa laukojarobotti imee itseensä kolme punapaitaa ja petaa JokisJussille puolityhjän maalin. Tähän ei kokonaisvaltainen pelaaja pysty. :)
Ihan turhaa linkitellä noita ikivanhoja videoita, kun kuitenkin Laineen liike on kadonnut mystisesti parin viimeisen kauden aikana. MM-kisavideoita on linkitetty tänne monta kertaa ihmettelyjen kera nimenomaan liikkumiseen liittyen. Vaikea Laineen viime kautta on tasakentin sanoa muuksi kuin heikoksi, ja sen laukauksen lisäksi peliin ei tuotu kyllä yhtään mitään.
 

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Ekös Laine sanonut haastattelussa jossainvaiheessa että on ollut selkäkipuja aika pitkään, sellainen vie kyllä terävyyden ja liikkeen aika tehokkaasti ja vaikuttaa voimatasoihinkin yllättäväan paljon vaikka kivut saataisiinkin lääkkeillä taka-alalle.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Jos joku niin tämä lainaamani viesti osoittaa käsityskyvyn puutetta lajista nimeltä jääkiekko.
Kuten @palle fontän sinulle kauniisti sanoi, sulla on melkoisen vanhaa materiaalia tarjota sanojesi tueksi, kun tässä on nyt edelliset kaksi kautta tuskailtu sen Paten liikkumisen ja raa'an työnteon perään. Alkukausi näyttää nyt tuovan hiukan sitä junnu-Patea ja uutta äijä-Patea kehiin, mikä on pelkästään positiivinen asia.

E. Jaa tää taparikollinen ei pääsekään hetkeen vastaamaan viestiin.
 
Viimeksi muokattu:

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Nykyistä Lainetta vastaan ei varmaan kukaan halua pelata, toisin kuin sitä no defence versiota vastaan viime kaudelta. Toki voi vetopaikoissa olla väsymystä mukana aktiivisesta sähimisestä johtuen, mutta kyllä se sieltä löytyy vielä.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nykyistä Lainetta vastaan ei varmaan kukaan halua pelata, toisin kuin sitä no defence versiota vastaan viime kaudelta. Toki voi vetopaikoissa olla väsymystä mukana aktiivisesta sähimisestä johtuen, mutta kyllä se sieltä löytyy vielä.
Ei kai sillä väliä ole haluaako vastustajat pelata jotain yksittäistä pelaajaa vastaan, jos kuitenkin se 2 pistettä tulee mukaan. Ja niitä Winnipeg nyt on antanut joka toisessa pelissä vastustajilleen. Oma piste per peli tahti ei riitä pudotuspeleihin.

Voidaan myös tosiaan miettiä sitä, mitä tapahtuu tehokkuudelle jos/kun pelaa ykköskentässä toisia ykköskenttiä vastaan, isoja minuutteja, riistää, raastaa ja rouhii ja kun ottelun loppuhetkillä, vajaa 20min pelanneena vetää hyvästä vetopaikasta miljoonaa pleksiin, niin miten olisi voinut käydä jos olisi ollut samassa paikassa vähän tuoreempana. Tämä sama sitten uudestaan kun on 60 peliä runkosarjaa takana.

No mutta. Nyt Laine on siinä paikassa missä fanit ovat hänet jo pitkään halunneet nähdä ja missä itse haluaa olla. Ykkösketjussa ykkösketjun minuuteilla. Itse olen kuulunut siihen ryhmään jotka sanoneet ettei lisääntyvä peliaika tarkoita automaattisesti lisääntyviä pisteitä + joukkueen parasta menestystä koska kokonaisrasitus. Toisaalta mistä sitä tietää paljon Laine on reenannut fysiikkaa kesällä ja mitä jaksaa? Se kuitenkin on nähty että sihti on tällä hetkellä vähän kateissa.

Ensi yönä LA:n kustannuksella voisi olla myös paikka lisätä sitä maalimäärääkin. Toki itselle käy myös Laineen syöttökoneena oleminen (kun veto päällä siitä ettei Pate ole top5 maalintekijä 2019-2020), mutta kyllä ennen kautta uskoin että se ~35 maalia tulee. Nyt ollaan 25-maalin tahdissa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Voidaan myös tosiaan miettiä sitä, mitä tapahtuu tehokkuudelle jos/kun pelaa ykköskentässä toisia ykköskenttiä vastaan, isoja minuutteja, riistää, raastaa ja rouhii ja kun ottelun loppuhetkillä, vajaa 20min pelanneena vetää hyvästä vetopaikasta miljoonaa pleksiin, niin miten olisi voinut käydä jos olisi ollut samassa paikassa vähän tuoreempana. Tämä sama sitten uudestaan kun on 60 peliä runkosarjaa takana.
Vähän vaikea nähdä esimerkiksi Draisatlin tai Guentzelin pistävän samanlaisia lukemia taululle pienemmällä roolilla ja jonkun puukäden kanssa. Toki pisteet per minuutti voi parantua, mutta se tuskin kovin montaa kiinnostaa jos kykenee latomaan yli 40 maalia kaudessa. Eikä tuo peliaika nyt vieläkään kovin suuri edes ole, vaan 18:53 per peli toistaiseksi.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Mulla on edelleen vähän sellainen olo, että moni on paketoinut koko viime kauden samaan kääreeseen ja sen kääreen nimi on kollektiivisesti opittu keskustelupalstoilta.

Onko Paten peli ollut parempaa kuin viime kauden alussa? On.
Pelasiko Pate koko kauden 2018-19 laiskasti, pelin ulkopuolella, maila pystyssä odottaen syöttöä, ei puolustanut? Ei.

Katsoin noin 50-55 ottelua viime kaudella kokonaan ja voin sanoa, että ainakin niistä noin puolet oli hyviä pelejä Patelta. Nyt olen katsonut 8 peliä 10:stä ja kaikki ovat olleet hyviä. Yksi vähän heikompi. Kahdesta en siis osaa sanoa, mutta tuo Oilers-pelin kooste ainakin näytti Paten osalta hyvältä, Blackhawks-peli jäi myös näkemättä, siinä 0+0.

Nostan hattua kaikille, jotka katsoivat yli puolet Paten peleistä viime kaudella. Koska todennäköisesti puolet niistä oli huonoja pelejä Laineelta ja jos et kannata edes joukkuetta, niin olet kyllä ansainnut jokaisen palstakommentoinnin!

Minä en jaksaisi katsoa esim. neljääkymmentä Kakon peliä, jos ei pelaisi tosi hyvin. Nyt olen katsonut neljä erää.
 
Viimeksi muokattu:
Siitä vaan listaamaan sitten?
Täältä tulee:

1. Ovechkin 0,55
2. Matthews 0,54
3. Kutsherov 0,50
4. Pastrnak 0,50
5. Marchand 0,48
6. McDavid 0,47
7. Malkin 0,46
8. Tavares 0,46
9. Stamkos 0,46
10. Laine 0,46
11. Crosby 0,46
12. Draisaitl 0,44
13. Tarasenko 0,44
14. Arvidsson 0,43
15. Atkinson 0,43
16. P. Kane 0,43
17. Skinner 0,42
18. Scheifele 0,42
19. DeBrincat 0,42
20. Boeser 0,41
21. Lee 0,41
22. Forsberg 0,41
23. MacKinnon 0,41
24. Point 0,40
25. E. Kane 0,40

Siinä kaikki kaudesta 2016-17 alkaen vähintään 0,4 maalikeskiarvolla pelanneet. Tilastosta siivottu pois muutaman pelin ihmeet.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Minä haluaisin sen snaipperi Paten takaisin about nyt.
Nyt on Paten viime pelit jääneet välistä itseltäni, mutta ainakin ne muutama peli alkuun oli mielestäni hyvää lätkää Patelta ja tehojen luulisi kyllä tulevan koska eihän taidot ole mihinkään kadonneet? Uskoisin Paten jatkaneen hyvää duunia (?) ja varmasti Jets-fanit haluavat nähdä Patelta hyvää yleispelaamista vahvuuksiaan unohtamatta myös jatkossa. Laine-fanit tuijottavat Laineen maalimäärää ainoastaan, mutta Jets-fanit haluavat joukkueelleen voittoja.

Uskon, että se hyvä tasapaino kyllä pelaamiseen vielä löytyy, että ei ole rasite omalle ketjulle 5vs5 pelissä, mutta pystyy tekemään maaleja hyvään tahtiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös