Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Tämä onkin mielenkiintoinen huomio. Ja melkein kaikki näistä ovat saaneet ainakin jonkinasteisen "ongelmapelaajan" maineen. Onko näiden korkealla varattujen pelaajien ongelmat varausseurojensa kanssa seurausta siitä että ei kyennyt murtautumaan osaksi joukkueen runkopelaajistoa, vai ovat muuten vaan hankalia ihmisiä?
   
 2. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Laji kuin laji niin tollaset kuppikunnat kyllä pilaavat ryhmähengen. Jos joukkue ei ole yhtenäinen ei varmaan kannata ensi kaudelta odottaa hirveästi.

  Toki voihan tuollaiset asiat saada nopeasti ratkaistuakin, eivätkä nämä huhut välttämättä edes pidä paikkaansa.
   
  Ippenator ja Rambokala tykkäävät tästä.
 3. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Voi olla toki joo hieman riistiriitainen fiilis esim. vieraskiertueella jos osa painelee yhdessä kylille (terveys)ruokailemaan ja mm. Laine/Ehlers painaa huoneeseen hakkaamaan pleikkaa ja sitten illalla ranut ja pihvi.

  Ehkä siellä on kauden loppuessa käyty joukkueen sisäiset kehityskeskustelut ja veikkaan että huippu-urheilijan arvot ei ihan jokaisella kohtaa. Toki varmasti vikaa molemmissa leireissä. Tai no, Lainehan itse sanoi tänä kesänä että:

  "Tuntuu, että olin kauden lopulla parempi pelaaja kuin vuosi sitten. Se on ainoa mikä merkitsee henkilökohtaisesti"

  joten miksipä muuttaa omia toimintamalleja.
   
 4. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Luin artikkelin missä Scheifele kertoili tosta dieetistään ja elämäntavoistaan, ja kyllähän tuo aika pehmeäpäisen touhulta vaikutti. Aika paljon jotain pseudotiede paskaa ja "toksiinien" huuhtelemista kehosta jollain sitruunavedellä. Juuh.
   
  Ippenator, Ck & Tadu tykkäävät tästä.
 5. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Lainaus:
  En usko, että ovat hankalia ihmisiä. Esim noista Bruinstaustaisista Kessel on Kessel, mutta olen ihan varma, että esim. Seguin tulee vielä, ehkä on jo tullut, siihen samaan tilanteeseen missä oli aikoinaan toisella puolella: on veteraanina huomannut ajan ja uran kuluvan vauhdilla ja ymmärtänyt, että jos haluaa voittaa, niin päivittäisen tekemisen tasoa on nostettava. Ja sitten vituttaa, kun jonkun superjunnun intensiteetti treeneissä on vähän sellaista tuntuman pitämistä ja käsien lämmittelyä. Eli rima on samalla tasolla kuin Seguinilla itsellään oli nuorempana.

  Sille on (ehkä hyvät) syynsä, että jotkut GMt rakentavat joukkueensa runkoa osapuilleen samanikäisistä pelaajista. Ja ehkä myös, miksi sellaista lennosta nuorentamista on palkkakatto-NHLssä toistaiseksi nähty aika vähän. Ajetaan mieluummin yhdellä rungolla auringonlaskuun ja sitten rysäyksen kautta uusiksi.
   
  pahakurki, Hockey Puck, Kopteri ja yksi muu tykkäävät tästä.
 6. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  NFL starba pelaa runkosarjassa 17 viikossa 16 peliä ja päälle max 4 pleijaria. Tyhmemmätkin tajuaa että jääkiekkoilija tarvii hieman erilaista.
   
 7. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Jos vaatimus on Scheifelen ruokavalio, niin väitän, että moni muukin sanoo, että painu nyt sinne missä aurinko ei paista.

  Itse syön pääsääntöisesti todella terveellisesti ja kulutus on varmasti viikolla todella kovaa tasoa, mutta herkutellakin pitää.

  Vielä enemmän voi herkutella kun on Laineen ikäinen. Kaikista tärkeintä on se, että syö tarpeeksi. En usko kuitenkaan, että Laine syö pelkkää pizza-kebabia vaikka pelaakin pleikkaa. Todennäköisempää on se, että Laine syö kohtuullisen hyvin huippu urheilijaksikin. Siihen herkut päälle, mitkä nuorilla menee vaan suoraan lihakseen.

  Phil Kessel hodarijonosta ja Usain Bolt mäkkäristä sanoo moi.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 8. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Miksi ihmeessä pitää jotain pelien määrää alkaa laskemaan, kun loppujen lopuksi on kyse siitä, että olet ravinnon puolesta täydessä iskussa jokaisessa treenissä jne.. Tai toisin päin, ei treeneissä pidä olla huonommin valmistautuneena kuin peleissä. Toki kukaan ei ole kone ja välillä on lupa lipsua, mutta mielestäni tämä on se seikka, joka on pitkässä NHL-kaudessa kaikkein haastavinta. Jos alat vetämään treeneissä puolivaloilla, niin tämä seuraa myös peleihin.

  Ikävää, jos Jetsin joukkueessa on huono henki. Käytännössä johtavat pelaajat määrittävät jopa valmentajaa enemmän päivittäisen tekemisen tason. Eli miten pelaajat valmistautuvat treeneihin ja miten näytetään esimerkkiä esim. lihashuollon ja muun palautumiseen vaikuttavan osalta? Olen tämän kirjoittanut jo liian monta kertaa tänne palstalle, mutta K.Timonen totesi Chicagon mestaruuskeväänä, että joukkueen ydinporukan tekemisen taso joka päivä oli niin jäätävällä tasolla, että se veti kaikki uudet pelaajat mukaansa. Chicagon porukan ero on tietysti se, että näillä kavereilla muutamat sormukset sormessa tuomassa auktoriteettia.

  Lopuksi pitää vielä todeta, että faktat ovat aika kaukana tästä keskustelusta. Nyt ilmeisesti tiedetään, että Scheifele pakottaa muut syömään oman ruokavalionsa mukaan? Eikä siinä, ei tuo Scheifelen ruokavaliohaastattelu ollut mitenkään ihmeellinen. Ei punaista lihaa, kaikki väsymystä aiheuttava pois ruokavaliosta ja paljon hiilareita treenien jälkeen ym.. Toki tuossa oli oman hifistelynsä mukana sitruunavesien muodossa. Muutoin kuulosti vähän samalta kuin Lauri Markkanen kertoi omasta ruokavaliostaan. Markkanen mietti vakavasti oman kokin palkkaamista.
   
  aessi, Lico, Hockey Puck ja yksi muu tykkäävät tästä.
 9. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Nojoo, en minäkään usko että tuolla sentäs mitään ruokavaliota pakotetaan.

  Katselin uudestaan tuon Paten kauden loppuhaastiksen, jossa puhuu selkäongelmista. Melkein tuntuu, että vähättelee ongelmaa, vaikka sanookin että se ei ole tekosyy. Onhan se miehisempää sanoa nuin. Toivottavasti kyse ei nyt ole mistään kovin pahasta ongelmasta.
   
 10. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Kyllä ja voi olla, että myös joukkuehenki ja yleensäkin kaikki tekeminen sekä johtajuus oli eri tasolla.

  Toki tämä on pitkälle kokoajan spekulaatiota, mutta aikaisemmat Stanley Cup voitot ja myös kärkipelaajien henkilökohtainen menestyminen sekä varsinkin joukkueen hyvä tasainen suorittaminen on varmasti se avain, miksi Chicagon tilanne on ollut erilainen.

  Wheeler on nyt 2 kautta tehnyt sen 90 pistettä rajattomalla peliajalla ja päätäntävallalla parhaiden kavereidensa kanssa. Scheifele ennen tätä kautta kerran yli 80 pistettä juoden sitruunamehua. Sitä ennen on aika ohkaista ollut siihen nähden, että Mäkki-Fortnite-Pate teki lähes 50 maalia ja 70 pistettä 19 vuotiaana ja pelasi huonompien pelaajien kanssa suurimman osan kaudesta ja pienemmällä peliajalla.

  Mutta siis spekulaatiolla mennään. Omaan silmään tuo huono joukkuehenki ja osan pelaajista ylimielinen asenne ja huono joukkuehenki on ollut siitä asti kun aloin Jetsiä seuraamaan. Kuten myös Mauricen vajaavainen vaikutusvalta joukkueessa. Sellanen HIFKin 80-luvun meininki, mutta voin olla ja saan olla täysin väärässäkin.

  Toki, pitää sanoa myös toiselta puolelta, että jos Paten tekemisessä oikeasti on sanottavaa, siis ne treenit ja ruokailu, että on mennyt porsasteluksi (en oikein tätä usko), niin silloin tietenkin paljon kehittymisen varaa on siellä.
   
  lainelaser ja Ippenator tykkäävät tästä.
 11. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  En ota kantaa siihen, että johtaako kuppikunta Jetsiä taikka onko Laine organisaation musta lammas. Sen sanon kuitenkin, että joukkue oli erittäin kuriton ja lähes ylimielinen viime kaudella käytännössä jokaisessa pelissä mitä seurasin. Ero toissa kauden joukkueeseen oli aivan valtava, joka oli erittäin kurinalainen ja viimeiseen asti pelitapaansa noudattava joukkue.

  Jotain kitkaa joukkueen sisällä on varmaan ollut viime kauden aikana. Ei se korttipino vaan voi romahtaa noin totaalisesti yhden kesän aikana, kun vaihtuvuuskiin oli hyvinkin vähäistä. Laine nyt tuskin on mikään joukkueen myrkyttäjä ja vielä vähemmän epäilen Wheelerin vetävän siellä yhden miehen showta.
   
  lainelaser, Ippenator & Ck tykkäävät tästä.
 12. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Se iso musta pakki on salee pahin syöpä ja Patrikin kiusaaja. En osaa kirjottaa sen nimeä oikein joten sanon vaan Big Buff. Tämä on faktaa. Perustan sen siihen ettei Big Buff ole syöttänyt melkein koskaan ylivoiman aikana Laineelle niissä peleissä joita oon katsonut, vaikka Pate on ollut lapa pystyssä vapaana omalla snaipperin tontillaan. Koulukiusaava pelle on siis selkeästi Big Buff, tuo Winnipegin Matti Hagman, salee inissyt Laineen kalsareistakin jotain kuten kunnon koulukiusaajien kuuluu. Sitruunamehu-Scheifele on sit toinen, Big Buffin kaa aina nojailevat treeneissä laitaan vierekkäin, räkivät jäälle ja mölisevät Laineelle ja muille junnuille kuin ylä-asteen röökipaikalla ikään.

  Toivottavasti Laine pääsee koulukiusaamispaikasta pois. Sebastian Aho vois ostaa sen omilla rahoillaan Carolinaan ni ei tuu palkkakaton kaa ongelmia. Pulju saa kans tulla, hinta sillä lienee semisti Lainetta pienempi.
   
  aessi, Boogy, Töölön Tavares ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 13. agent082 Jäsen

  Saku Koivu taisi olla aikoinaan sillä ydinryhmän puolella, joka yritti saada junnujen touhuun järkeä eikä silloin kritiikkiä Suomesta kuulunut, niin jos ei nyt kuitenkaan ihan suolata Jetsin sydäntä.
   
 14. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Lainaus:
  Väillä kyllä tuntuu että IS/IL ottaa juttunsa esim täältä tai fanien twitter feedistä... Ristolaisen siirtohuhusta tuli kans juttu eilen tai joskus

  Lainaus:
  Siis Laineen laiskuus on Mauricen syytä? Vai mitä tarkoitit?


  Mistä muuten tämä kuppikunta keskustelu on lähtenyt? En ite ihan hirveän montaa jetsin peliä ole katsonut mutta ei niissä ainakaan ollut edes viitteitä moisesta. Onko tähän jotain faktaa tai edes viitteitä?
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2019 klo 22.02
 15. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Onko Laineen laiskuudesta jotain viitteitä yleensäkään. Kaukana täydellistä 5 vs. 5 pelaajasta kylläkin. Ihan hemmetisti parannettavaa, mutta jos on yks parhaimmista laukauksista käytettävissä, niin käyttäkää. Prosentuaalisestikin laskettuna tulee maaleja paljon.
   
  Ippenator ja Turkoosisalpa tykkäävät tästä.
 16. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Laineen pelityyli nyt näyttää lähinnä siltä kuin olisi laiska ja vittuuntunut, koska ei ole mikään päätön kohnottoja joka painelee miljoonaa. Kummasti Marice miestä kuitenkin kehui ja uskon kyllä hänen tietävän paljon enemmän mitä Jatkoajan keskustelupalstan kirjoittelijat.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 17. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Lainaus:
  No sen verran mitä oon hänen pelaamista katsonut niin on paljon enemmän kuin viitteitä. Harjoittelusta en tiedä mutta jokaisessa matsissa jonka olen katsonut kokonaan tai osin niin on ollut laiskaa pelaamista.

  Lainaus:
  En ole jaksanut kuunnella valmentajien haastatteluita mutta haukkuvatko valmentajat koskaanpelaajiaan, siis yksittäisiä?
  On muuten mös eroa olla "päätön kohnottaja" ja pitää ns oma mies tai edes näyttää yrittävänsä.
   
 18. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Suomalaiset tunnetusti arvostaa pelaajia jotka vetää hullun ravia ympäri kenttää. Pisteistä tai muusta hyödystä viis, kunhan painaa hommia prkle. Muutama vuosi sitten kansa kohisi kun nevahöd Haula tuli MM-kisoihin. Oli kuulemma kova luistelemaan ja tekemään hommia -> vahvistus.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 19. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Ei varmana hauku, mutta miksi jauhaa sitten paskaa, että Laineen kiekoton peli on parantunut ja on selkeästi parempi pelaaja, mitä esimerkiksi oli vuosi sitten? En väitä että Laine nyt olisi kentällä mikään Sebastian Aho, joka robottimaisesti tekee jokaisen asian oikein, mutta en vain ymmärrä miten asiantuntijat palstalla lyttää miehen.
   
 20. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Lainaus:
  Haastatteluissahan aina heitetään vakiovastaukset, en usko että sitä ajatellaan varsinaisesti paskan jauhamisena. Klassisia "kehitystä on tapahtunut", "parhaamme teimme mutta ei vaan pomppinut", "juu hän on todella hyvä sekä pelaajana että ihmisenä" jne. Noita kommentteja on varmaan aivan jokainen nhl pelaaja heittänyt kun on kysytty.
  En tietysti asiantuntija ole mutta kyllähän jokainen on huomannut kuinka lepsusti laine on esim omaa miestän ajoittain vartioinut.
  Toivottavasti parantaa peliään ja jatkossa nousujohteinen ura
   
 21. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  PM on Laineen uran aikana antanut hyvinkin tiukkaa kommenttia miehen pelaamisesta, todeten että tiettyjen osa-alueiden on parannattuva, kunnes viime kaudella alkoi kuulua päinvastaista kommenttia, eli ei nyt ihan sitä puhdasta perus kiekkojargoniakaan aina tule Mauricelta.

  En väitä henkilökohtaisesti Laineen kiekottaman pelin parantuneen ja otanta itselläkin on varmaan nähtynä n.80% Laineen peleistä NHL:ssä. Mitä sanon, niin valmentajat näkevät asiat hyvinkin erillä tavalla ja osaavat katsoa asioita, joista me emme tiedä hölkäsen pöläystäkään.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2019 klo 01.02
 22. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  Lainaus:
  Lue se juttu ennenkun tulet kommentoimaan.
   
 23. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  En tiedä onko Laine sen kummemmin mikään "ongelmapelaaja", mutta perin yksipuolinen pelaaja on kyllä. Ja puolustustehtävät ei ole kaveria koskaan isommin kiinnostaneet. Lisäksi Laine tarvii jonkun "raipehelmisen" rinnalleen jakelemaan epäitsekkäästi niitä lättysyöttöjä A-luokan sektorille jotta maestro saa lämmätä kiekkoja reppuun. Tää ei vaan tahdo sopia Jetsien muiden eturivin pelaajien käsitykseen joukkuepelistä. Ja jos vielä Jets menee suostumaan Laineen 10M/kausi palkkapyyntöön niin se viimeistään romuttaa joukkueen yhteishengen.
   
 24. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  En usko että Aho tekee jokaisen asian jäällä oikein vaikka erinomainen pelaaja onkin. Olin huomaavinani että viime kaudella pelasi puolustusalueella kuten laitahyökkääjä eli otti pois pakkia eikä paininut maalin edustalla vastustajan sentteriä vastaan. Joten hieman on vielä kasvun varaa ennenkuin puhutaan Selke-ehdokkaasta. Laine oli varsin hyvä pudotuspeleissä Bluesia vastaan, Jets ei vain ollut valmis tuohon sarjaan.
   
 25. Töölön Tavares Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Sharks, Rafael Nadal, Die Mannschaft
  Huvittavaa kyllä, miten tuon jutun perusteella tällä palstalla on nyt haukuttu Maurice, Wheeler, Byfuglien ja Little, ja kuinka jälkimmäiset kolme pitävät kuppikuntaa Atlanta-aikojen perusteella (Wheeler pelasi Thrashersissa 23 peliä).

  Kenenkään mielestä ei ole mahdollista, että Laineen tekeminen jäällä tai sen ulkopuolella olisi mahdollisesti ollut puutteellista, mistä johtuen olisi joutunut vanhempien pelaajien kanssa ongelmiin? Ihan kuten yllä viitattiin, on suomalaisiakin pelaajia ollut laittamassa nuorempiaan kuriin.