Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Auston Matthews (Tästä toki jo aikaa, nykysellään olkapäät reistaa), Aleksander Barkov, Brock Boeser. Tuossa nyt kolme nuorta joista kaksi on aika tarkalleen Patrik Laineen ikäluokkaa. Kaikilla on selkäongelmia. ja nuo on vain ne mistä minä tiedän. Kahdella on jo sopimus, veikkaan että Boeser saa myös ihan näppärän lapun kätösiinsä. Nämä selkäongelmat eivät ole mikään harvinaisuus NHL pelaajille, varsinkaan sellaisille joilla on ruumiinrakenne kuten Patella, Matthewsilla ja Barkovilla. Onko tässä seuraava kärpänen mistä tehdään härkänen ilman mitään näyttöjä, vaikka Patrik Laine itse sanoi loppuhaastiksessa, että kautta ei sen selkävamman piikkiin voi laittaa?

  Ja ensimmäiseen kysymykseesi vastaus on että kyllä se on järkevää. Mutta sitten voidaan miettiä, onko järkevää pohtia että 21v joka "vuotaa joka osa-alueelta" ei tuosta enään paranna. Näinhän sinä ilmeisesti oletat? Jos näille nuorille ei maksettaisi myös potentiaalista, niin palkoista putoaisi heti pari miljoonaa pois.

  Tuskin Patesta koskaan mitään Selke -ehdokasta tulee, mutta hänen ei tarvitse saada muita osa-alueita pelistään kuin edes välttävälle tasolle, niin hänen tuomansa hyökkäysvoima kattaa kyllä puutteet.
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2019 klo 12.03
  Ck tykkää tästä.
 2. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Hirvittävän vaikea uskoa, että tuosta nimim. @Henkka kirjoittamasta Kovalchuk -vertailusta on tykännyt kahdeksan kirjoittajaa!? Kyseessähän on täysin luokaton ja valitulla etukäteisagendalla kirjoitettu puolueellinen vertailu.

  Kovalchukin kolmas kausi oli NHL:n kahvakiekkoaikakauden huipentuma ja sitä kautta modernin NHL:n vähämaalisin. Kovalchuk oli jaetulla ykköstilalla maalitilastossa ja sijoittui pistepörssissä toiseksi. Thrashersin sisäisen pistepörssin Kovy luonnollisesti voitti 87 pisteellä, ja toiseksi tuli Kiekko-Espoo -ikoni Shawn McEachern 55 pisteellä. Kovyn pisteisiin voi heittää palttiarallaa 10 lisää, jos suhteutetaan aikakausien maalimäärät.

  Snadisti puhutaan siis erilaisesta asetelmasta näillä pelaajilla, mutta eikun laitetaan vaan tilastot riviin ja vertaillaan suoraan! Eikä tästä vertailusta pidä myöskään unohtaa sitä, että Kovyn trendi oli nousujohteinen, mutta Laineella varsinkin tasakentin on tullut melkoinen syöksy ensimmäisen kauden jälkeen. Huipentumana -24 viimeisimmältä kaudelta ja tehot ilman ylivoimaa ovat olleet 50p, 39p ja 27p.

  Disclaimerina sen verran, että Kovalchuk ei mielestäni ole ikinä ollut saamansa liksan arvoinen. Liian suuria puutteita kokonaisvaltaisessa pelaamisessa nyky-NHL:ään.
   
  LostHorizon, Röda, mountainsnake ja 9 muuta tykkäävät tästä.
 3. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Mutta jos yv:llä saisi plusmerkintöjä, niin viime kauden jäätävä -24 taitaisi nousta mukavasti plussalle.
   
 4. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Jos tarkkoja ollaan niin sekään (15+8) ei auttaisi miestä plussalle vaan lukemaksi jäisi -1.

  Scheifelellä muutos olisi +8 --> +31
  Wheelerillä 0 --> +33
  Connorilla -7 --> +12

  Toimittajan vihjailu laukaisi villin huhumyllyn Patrik Laineen ympärille – suomalaistähti viileänä: ”Ne on niin hirvittäviä summia”

  Linkissä Laineen mietteitä (IS) nyt kesällä. Treeni maistuu eikä kuulema ajattele yhtään sopimusneuvotteluita. Taitaa silti kuitenkin vähän miettiä asioita, sen verran ristiriidassa alla olevat kommentit.

  "Kyllä mä jääkiekkoa pelaisin, vaikka joutuisin itse vielä maksamaan siitä"

  "Ei ole sitä sopimusta vielä, että saas nähdä, koska tässä lähdetään. Sehän voi olla, että ollaan täällä vielä marraskuussa."
   
 5. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Lainaus:
  Kyllä täällä kärpäsiä riittää. Itseä mietityttää lähinnä, että kuinka paljon punkkua pitää juoda, kuinka syvälle poskeen kieli pitää työntää, että löytää maalitolpille noin sopivat kohdat ja viitsii sitten kirjoittaa vertailun. Mutta Laine nyt on ollut @Henkka'lle sokea piste aiemminkin, joten tiedä vaikka olisi tosissaan.

  Mennään annetuilla, verrataan omenoita omenoihin. Bruins oli viime kaudella menestyvä joukkue kuten Jets. Jake DeBrusk pelaa ylivoimaa, muttei alivoimaa ja tasaviisikoin kakkosketjussa, kuten Laine. Voisi vielä lisätä, että DeBrusk on totaalisen paska yleispelaaja, heikko luomaan hyökkäystä ja avut on yksinomaan maalinteossa, kuten...

  Viime kaudella DeBrusk kaiken kaikkiaan +31. Josta voisi päätellä että tuo noin +30 lienee kyseisellä roolituksella (yv, muttei av ja helpot 5vs5- peluutukset) varmaan sellainen normisuoritus.
   
  teppana tykkää tästä.
 6. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Lainaus:
  No ei varmaan olla eri mieltä kuin ehkä ohuesti siitä, mitkä kannustimet Jetsillä on ottaa riskiä Laineen kanssa pitkällä sopimuksella. Jos Jets saa kasivuotisen 60 miljoonalla, niin toki siihen kannattaa tarttua.

  Vertailun vuoksi Skinnerin markkinahintana pidettiin 8M per kausi (tai siis mitä tilastojen valossa Skinneristä kannattaisi maksaa). Laine osuu nykynäytöillään kaikin puolin samaan koriin.
   
 7. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Pointti tuossa vertailussa on se, että Kovalchuk on aina ollut paska omaan päähän, siis todella huono vaikka on hyvä luistelija. Tai ainakin silloin kun seurasin Kovyä NHL:ssä. En tiedä miten kahdella viime kaudella on hoitanut puolustuspään velvoitteet. Ei tarvitse katsoa tilastoja, riittää että muistaa tai on sen verran ikää, että on nähnyt hänen pelaavan.

  Ja pointti on vertailla kahta pelaajaa, jotka on 18 vuotiaina aloittanut NHL:ssä ja tehnyt kova jälkeä hyökköyspäässä. Ja on nimenomaan maalintekijä. Ketä muita pelaajia löydät 18-20 vuotiaana vertailuun kun puhutaan maalintekijöistä ja tietynlaisesta pelaajatyypistä?

  Itse kritisoin tätä tilastoarviota Laineen palkasta ja tulevaisuuden pärjäämisestä NHL:ssä. Se ei ilmeisestikään ota inhimillisiä puolia esiin ja sinunkin kannattaa lukea kaikki viimeaikaiset kirjoitukset. Slumppi kausia tulee kaikille, nyt se tuli Laineelle jolle 30 maalia on slumppi. Suurin osa NHL tähdistä on joko aloittanut ensimmäisen NHL kautensa 21+ vuotiaana tai tekee sen lämpimurtonsa silloin. Laine aloittaa nyt ensimmäisen kautensa 21 vuotiaana.

  Puhutaan siis siitä absurdista näkökannasta, ettei tosiaan nähdä, kaikkia tosiasioita kun Lainetta kritisoidaan.

  Laine oli muuten maalipörssin kakkonen 19 vuotiaana. Koska mielestäsi @Henkka vertailu on huono, niin kehen silloin Lainetta vertaat ja muista konteksti.

  Asioita joita pitää muistaa:

  -Laine 18-20 vuotta
  -Aloittaa ensikauden 21 vuotiaana
  -Selkäkipu silti 82 ottelua eli pystyy pelaamaan tuolla selkäkivulla täyden kauden
  -Onko selkäkipu uraa ja pisteitä pitkällä aikavälillä vahingoittava asia vai onko se hoidossa
  -Yksi parhaista maalintekijöistä ja pistemiehistä ikä 18-20
  -30 maalia on slumppi
  -44 maalia 19 vuotiaana
  -Kykeneekö pelillisesti nousemaan ok tasolle muutenkin kuin vaan maalintekijänä
  -NHL vaarallisin laukaus
  -Iso koko, pystyykö käyttämään tulevaisuudessa hyödyksi
  -Joukkue
  -YV aika ja pelipaikka
  -YV pelikaverit ja heidän pelaamisensa
  -Ketjukaverit
  -Peliaika
  -Joukkue hierarkia
  -Vaikutus muuhun YVhen koska laukausta pelataan pois
  -Ja mitä näitä nyt on

  Sitten kun ne analyysit pystyy analysoimaan myös inhimillisen puolen, niin niistä on enemmän hyötyä.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 8. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Eikö se ollut koskaan yv:llä jäällä maalin syntyessä, mutta saamatta tehomerkintää?
   
 9. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Mitä tulee juomiseen ja suureen määrään viiniä.... ja varmaan lääkkeitäkin.

  Sinä vertaat omenaa (Laine) mädäntyneeseen viinirypäleeseen (DeBrusk). Vertaamasi pelaaja täyttää juuri 23 vuotta. Laine teki enemmän maaleja 19 vuotiaana kuin DeBusk viime kaudella pisteitä. DeBrusk aloitti NHL uransa suunnilleen saman ikäisenä mitä Laine on nyt. Katsotaan Laineen seuraava kausi ja vertaillaan sitä sitten vuoden päästä DeBruskin ensimmäiseen kauteet.

  Eli DeBrusk paska omaan päähän? Eliteprospectissa kirjoitetaan DeBruskin olevan juurikin hyvä kahdensuunnan pelaaja. Täysin eri pelaajatyyppi Laineen kanssa ja täysin eri ikäisiä.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 10. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Juu tokitoki... käsi ylös virheen merkiksi.

  Vertailun vuoksi vaan laitoin (virheellisesti) nuo tehot ja että kyllähän tilastot paranisivat monella muullakin jos yv-maalista tulisi plussa.

  Esim. Floridan Yandlenkin (-17) statsit olisivat oikein kunnossa kun 7+32 painoi yv:llä. Tampan parhaiden miesten lukemat olisi siellä +70 - +100.
   
 11. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Kovy oli Devilsien riveissä erittäin laadukas pelaaja jään jokaisella alueella jokaisessa tilanteessa.
   
  LostHorizon ja RäpyläRepe tykkäävät tästä.
 12. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  No sitten Laineellakin on hyvä mahdollisuus. Kovy ei ollut sitä ensimmäisellä NHL stintillään. Hyökkäyspäähän kyllä.
   
 13. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Edistyneet tilastot osaa kertoa, että Ilya oli ekalla kokonaisella kaudellaan huono omaan päähän ja toisella menettelevä.


  https://www.naturalstattrick.com/pl...&sit=5v5&stdoi=oi&rate=r&v=p&playerid=8469454

  2010-2011
  2011-2012

  En tiedä mitkä on olleet ne asiat jotka ovat noihin kausiin vaikuttaneet, mutta "erittäin laadukas jokaisella osa-alueella" ei kyllä sovellu Ilyaan. Pelasi muutenkin surkeimman kautensa tuolloin 2010-2012. 31+29 ja -29. Olikohan jossain Venäjän Jatkoajalla silloin samanlainen pöhinä kun täällä nyt? Fortnitea ei voi ainakaan syyttää. Onko mahdollista että pelaajien kausissa on urien aikana erilaisista syistä varianssia ja että se on täysin normaalia?


  Patesta erikoisen ja tosi uniikin tekee noissa edistyineissä tilastoissa se, että hän ei luo paljon vähemmän maalipaikkoja kuin mitä tekee maaleja. Luotujen maalipaikkojen määrällä ei kuitenkaan sinänsä ole väliä, jos se ei vaikuta siihen tehtyjen maalien määrään. Mutta nuo maaleja ennustavat taulukot siitä kyllä hajoaa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2019 klo 21.06
  Ck tykkää tästä.
 14. Aake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuodesta 1983, HJK
  Parasta tässä tilanteessa olisi parin vuoden "siltasopimus". Jos Laine selättää viime kaudella nähdyt ongelmat, kehittyy kokonaisvaltaisessa pelaamisessa ja tekee sen 30-35 maalia kaudessa tai yli niin maksajia seuraavalle isolle ja pitkälle sopimukselle löytyy joka puolelta. Myös Winnipeg maksaa silloin mukisematta ja raivaa tarvittavan tilan palkalle.

  Pahin tilanne olisi jos Laine saa nyt pitkän monsterisopimuksen, mutta esitykset jatkuvat kuluneen runkosarjakevään tasolla. Silloin alkavat puheet ongelmasopimuksesta, dumppaamisesta ja ulosostosta. Se on sellainen hullunmylly ja mankeli että siitä harva pelaaja selviää järjissään ulos, ja uran kannalta tuollainen "aivan liian iso sopimus tasoon nähden"-imago on tuhoisa. On paljon parempi pelata seuran kannalta edullisella sopimuksella pari vuotta, kysykää vaikka Bostonin tai Tampan avainäijitä.

  Samalla toki ymmärrän että 21-vuotias kaveri ja hänen managerinsa eivät ajattele tällä tavalla...
   
  Reznik tykkää tästä.
 15. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Lainaus:
  No jos kerran eliteprospectissa (vuodelta 2015) niin lukee, niin sitten olen varmaan nähnyt väärin ja tilastotkin näyttävät väärin.

  Uskomatonta keskustelua :D
   
  Logan tykkää tästä.
 16. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Jokatapauksessa täysin eri pelaajatyyppi. Vertaatko tosissasi vanhempaa ja huonompaa pistemiestä sekä -maalintekijää Laineeseen?

  Todellakin uskomatonta keskustelua.
   
  HOOLIGAN_ ja Ippenator tykkäävät tästä.
 17. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/WPG
  Patrik Laine, tuo köyhän miehen Jake DeBrusk.
   
  HOOLIGAN_, Ippenator & Ck tykkäävät tästä.
 18. Karamahti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Coyotes
  Lainaus:
  Tai köyhän miehen Louie DeBrusk. Yhtä nopeita molemmat ainakin luistimilla.
   
 19. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/WPG
  Lainaus:
  Todennäköisesti ensimmäisen pre-season pelin jälkeen taitaa palstan yleinen mielipide olla, että Isäpappa DeBrusk saattaisi olla karvan Lainetta nopeampi nykykunnosakin.
   
 20. Lecavalier Jäsen

  Laineen räjähtävyys luistimilla on kuin paikallaan polkis.

  Toivottavasti kesän jälkeen näyttää siltä, että pääsee edes liikkeelle paikoiltaan.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 21. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Lainaus:
  Kerrataanpa vielä mistä oli kyse.

  @Henkka'n tykittelyn mukaan Laineen plus-miinus -saldo kaikista tilanteista oli menneeltä kaudelta +9 tjs ja tästä muka sitten pystyi päättelemään, että se on verrattain ok.

  Epäilytti. Siksi otin ensimmäisen mieleeni tulevan pelaajan, joka pelaa suht samantasoisessa joukkueessa suht samaa roolia kuin Laine (yv, ei av, 5vs5 kakkosketjussa) ja tarkistin, että missä luokassa tuo kaikkien tilanteiden plusmiinus kyseisellä roolituksella pyörii. Sattumalta ensimmäinen mieleen tullut pelaaja oli Jake DeBrusk, joka saman roolin lisäksi on tilastollisesti, NHL-kokemukseltaan ja myös silmämääräisesti aika paljon Laineen tyylinen pelaaja. Heikompi toki. Ja lyhyempi. Mutta myös DeBruskin vahvuudet ovat miltei pelkästään maalinteossa (toki Jake tekee maalinsa eri tavoin kuin Laine) ja vaikeuksia on yleispelaamisessa. DeBruskilla on kaksi kautta NHLssä, eli kokemus aika samoissa jne.

  Ja DeBruskin kaikkien tilanteiden plusmiinus +31. Ehkä se on verrattain hyvä tai sitten ihan keskimääräinen, mutta vähän epäilen, että Laineen saldo ei ole roolituksellaan ja Jetsin tasoisessa joukkueessa hyvä saati edes keskimääräinen, vaan paska.
   
  LostHorizon, Deko, Mettis ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 22. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Niin se liittyi kokonaiskeskusteluun ja sinun väitteisiin tilastoista, joista näkee, että 7 miljoonaakin saattaa olla liikaa Laineelle. Näitä ennustajia on monenlaisia. Toki se saattaa olla tai sitten ei.

  Tilastollisesti DeBrusk ei ole lähelläkään Lainetta. Debrusk on lähellä viimekautista selkävaivoista kärsinyttä 20 vuotiasta Lainetta.

  Se, että hän teki 27 maalia ja pelasi kakkoskentässä ei tee hänestä Lainetta. Se ei toki tarkoita sitä, etteikö voisi olla parempi tulevaisuudessa kun Laine, ennustaminen on vaikeaa. Tällä hetkellä laitan rahat Laineelle.

  Sen lisäksi, että on Lainetta heikompi ja pienempi. Debrusk on parempi luistelija, paskempi laukaus ja lefti sekä melkein 2 vuotta vanhempi.

  Mitä samaa heissä siis on?

  Etsi pelaaja, joka on tehnyt Laineen maalit 18-20 vuotiaana ja lähdetään siihen vertaamaan, ok?
   
  Ippenator tykkää tästä.
 23. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Totta ja parempi maalintekijä.
   
 24. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Ovat pelanneet menestyvän joukkueen kakkoskentässä ja ylivoimassa ilman alivoimavastuuta, eikös kirjoittaja avannut tämän ihan selvästi? Ihan selvästi myös totesi, että ei ole millään tavalla vertaamassa näitä kahta palkkapussin osalta. Ainoa kommentti oli tuohon tehotilastoon kaikki kenttätilanteet huomioiden, kuten kirjoittaja varsin selvästi totesi.

  Siihen en ota kantaa, että onko kyseisellä Bruins-fanilla parempi käsitys DeBruskin puolustuskyvyistä kuin Elite Prospectsin pelaajakortin laatijalla.

  Pahoittelen tällaista 3rd man tilannetta, ei välttämättä ole koodiston mukainen toimintatapa.
   
  Noppa10 tykkää tästä.
 25. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Niin. Laine on pelannut yhden ottelun NHL:ää 21-vuotiaana. Oli muuten joukkueensa yksi harvoista plussalla siinä. Ei maalannut.
   
  Ippenator ja Ck tykkäävät tästä.