Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Luulen, että niitä tekosyitä etsii eniten fanipojat. Joihin itseasiassa kyllä lukeutuu myös joitain toimittajia.

  Lainaus:
  Kai sitä sopeutumista voi vaatia Pateltakin. Ei kai se nyt voi olla niin, että ketjukaverit hommataan niin mikä Patelle sopii. Kun Laineella on ollut kuuma jakso, ei olla paljon sentterien hyvyydestä puhuttu. Kun viilenee niin nopeesti aletaan haukkua sentteriä. Meneekö se oikeesti niin?
   
 2. Korkea maila Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Winnipeg
  Aseettoman ja löysän näköistä on Laineen peli. Kerran pääsi ampumaan hyvästä paikasta mutta ei maalia. Toivotaan että heräisi vielä tähän peliin mutta ei se nyt liian hyvältä näytä.
   
 3. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainehan käytännössä kantaa Jetsiä reppuselässä nyt. Pitää joukkuettaan pelissä mukana.
   
 4. Temezy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Panthers, Wild, Jets ja muut NHL:n suomalaiset
  Mielestäni Laine pelannut tänään ihan hyvin. Winnipeg joukkueena taas vähän jäässä. Iso osa tosin siitä syystä, ettei Brossoit maalilla tunnu saavan silmiäkään kiinni.
   
 5. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tähän on tultu: Iltalehden fanitoimitus julkaiseen jutun Laineen syöttöpisteestä ottelun ollessa vielä kesken.
   
  lumperi, Mettis, Oto Hascak ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 6. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Nyt pääsi Patteri läheltä katsomaan maalintekoa.
   
 7. SirKepola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, AS Roma!
  Ei kestänyt Laineen ura kauan puolustajana NHL:ssä ennen ekaa takaiskua, oisko tuossa joku 3-4 sekunttia mennyt.
   
 8. Jan Koller Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät ♠, Montreal Canadiens
  Onhan tuo koko Jetsin pelaaminen tällä hetkellä aika tukkoista. En oikein ymmärrä, että pelaako Laine niin kuin valmennus on ohjeistanut vai vaeltaako muuten vaan koko ajan hieman pelin ulkopuolella?

  Edelleen menettää kiekon lähes varmasti laidan lähellä tai sitten neppaa eteenpäin, jos vastustaja lähestyy. Tuo puolustajan paikka nyt on vihon viimeinen mihin Paten laittaisin jopa keskikenttäaloituksessa. Hieno syöttö maaliin ei varmaan paljon lämmitä...
   
 9. Liha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Voi vaatia. Osittain Laineen omaa syytä tietenkin mutta tuntuu ettei seurajohtoa kiinnosta tukea Lainetta nyt yhtään että saa alennuksen sopimukseen.

  Eihän toi Little mikään kakkossentteri ole, se on selvää. Kolmossentterille maksettiin liikaa rahaa ja nyt pistetään väkisin Laineen kanssa vaikka historia osoittaa ettei se vaan toimi. Laineella sujuu paremmin esimerkiksi Lowry tai Copp sentterinään, jo seuraa vaihtaneesta Stastnystä puhumattakaan. Eikä unohdeta niitä muutamaa viikkoa viime kaudelta kun Wheeler oli Laineen sentterinä, sekin toimi. Littlen kanssa ei ole skulannut eikä tule skulaamaan.
   
  Rene Saari ja Ippenator tykkäävät tästä.
 10. Ogilthorpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Mitä nyt marraskuussa vähän skulasi
   
 11. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Nämä on taas näitä salaliitto teorioita. Jetsit ymmärtää tämän mutta Leafseilla ei taas äly riitä? Vai onko niin, että Marner ja Matthews vaan on pari pykälää kovempia eikä niitä voi pidätellä paskoilla ketjukavereilla?
   
 12. teppana Jäsen

  Tässä kun pikkusen kaljoissa aamuyöstä kattelin videoita, niin onhan noissa kahdessa pelaajassa iso ero. Ovechkin luistelee hyvin ja jalat liikkuu melkein joka maalissa. Välillä jopa hassusti noin isolle miehelle. Pointtina se, että se liike ei lakkaa. Vaikka joku tekee metaforisen takin itsestään, se liike ei lakkaa. Kiekollisena Laine ei tule koskaan olemaan samaa tasoa kuin OV parhaimmillaan, mutta kiekottomana voisi. Siihen vain vaaditaan sen pelisilmän lisäksi ihan vitusti töitä.
   
 13. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Strome pelaa Kanen kanssa, eikä todellakaan ole ”ansainnut” aikaisemmilla otteillaan tuollaista paikkaa. Jotkut valmentajat vain uskovat siihen, että erityistaitoja omaavat nuoret kaverit kannattaa laittaa nimenomaan paikkaan missä heille annetaan mahdollisimman hyvät onnistumisen edellytykset. Jos Strome oltaisiin laitettu pelaamaan Mauricen tyylillä ilman todellista huipputaitoista kaveria vierellä, voin vannoa ja vakuuttaa, että suhteellisen hiljaista olisi ollut Stromellakin. Itse asiassa siinä aika lailla Laineen kaltainen pelaaja, että taitoja sinänsä löytyy, mutta suuri ongelma on ollut nimenomaan heikko lähtönopeus ja vaikeudet nopeatempoisessa stop and go-pelissä. Kumpikaan ei pärjää NHL-tasolla tällä hetkellä jos ei saa vierelleen ainakin yhtä todellista huippupelaaja, joka pystyy pitämään kiekkoa ja kuitenkin pelaamaan tarvittaessa myös nopeaa give and go-peliä. Little ei oikein kumpaankaan pysty, vaan on aika lailla dump and chase-tyylinen maalinedustalle pyrkivä sentteri. Sopisi suht ok jollekin taidoiltaan suht OK tason pohjois-amerikkalaiselle laiturille, mutta eurooppalaistyylisille laitureille, kuten Laine tai Ehlers, Little on täysin epäsopiva sentteri. Aivan kuten Laine ja Ehlers ovat täysin epäsopivat pelaajat Littlen laidalle.

  Roslovic näyttäisi ehkä sopivan Littlen kanssa hieman paremmin, mutta suoraan sanoen ei Littlen ja Roslovicin pitäisi kyllä pelata hyvässä NHL-joukkueessa kuin kolmosketjussa. Roslolla ehkä potentiaalia jossain vaiheessa korkeammallekin, mutta ei kuitenkaan vielä. Tosin ei Lainekaan nykytasollaan ole hyvässä joukkueessa kuin korkeintaan kolmosketjun tasoa, jos ei saa pelata vahvuuksiaan ja heikkouksiaan aidosti tukevien ketjukavereidensa kanssa. Niin heikosti ovat kieltämättä Paten pelit menneet. Tosin hänen erikoisvahvuuksilleen pitäisi kyllä mielestäni valmentajan enemmän yrittää antaa tukea ketjukoostumuksien kautta (samoin kuin Chicago tekee Stromelle), koska hyvällä itseluottamuksella pelaava Laine tekisi paljon maaleja, ja pääsisi yleensä positiiviseen maalieroon omassa pelissään (tämä auttaisi Jetsiä nimenomaan joukkueena), mikä Laineen kahdella ensimmäisellä kaudella nähtiin. Nykyisellään ja ketjunsa kanssa Laine on kieltämättä turhake liian usein.

  Mutta jääkiekko on joukkuepeli paljon enemmän kuin valitettava nykysuuntaus nopean luistelun sekä kynäilyn ihailemisessa ja yksilönä kokonaisvaltaisesti pärjäämisen merkityksen korostamisessa valitettavasti saavat monet luulemaan. Pelaajat ovat yksilöitä joilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, eikä pelaajia kannattaisi siksi tasapäistää liikaa samaan rooliin, ellei heillä ole oikeasti samankaltaisia ominaisuuksia. Laineen kaltaisen pelaajan pitäisi pelata vahvaan pelinrakentamiseen pystyvän sentterin sekä taidollisesti vähintään kohtuullisen tason ja hyvään karvaamiseen sekä vahvaan kulmavääntöön pystyvän laiturin kanssa. Jos tätä yhtälöä ei pystytä Laineelle mahdollistamaan ketjukavereidensa osalta, on aivan turhaa kuvitella, että hän tällä hetkellä (vajavaisen luistelunsa ja fysiikkansa takia) itse voisi kannatella ketjuaan tai dominoida peliä, jos hänen ketjukaverinsakaan eivät siihen pysty.

  Käsittämätöntä sinänsä, ettei Maurice ole halunnut kahteen kokonaiseen kauteen kokeilla Littlen ja Laineen molempien vaisun pelaamisen elvyttämiseen kummallekin sopivampaa tutkaparia. Littlelle Wheeler, jonka kanssa on aiemmin pelannut erinomaisia kausia ja jonka pelityyli ja ominaisuudet selkeästi sopivat Littlen kanssa paljon paremmin kuin Laineen. Vastaavasti myös Laineen ja Scheifelen pelaamisesta yhdessä on erittäin hyvää näyttöä Laineen tulokaskaudelta, jolloin nimenomaan Laine-Scheifele-Perreault- ketju teki todella kovaa jälkeä ollen Jetsien selkeästi tehokkain ketju tilastojen valossa. Toki tuolloin Ehlers-Little-Wheeler ketju ei kyllä kovin hyvin toiminut ja muistutti aika paljon Littlen ketjun kahden viimeisen kauden peliä, eli oli tehotonta ja myös omissa kolisi aivan liian usein.

  Laineen peli on toki pahasti lukossa, ja jos katsoo vain tasapäistäen peliä ja uskoo, että kaikkien pelaajien pitää olla hyviä samoissa asioissa, eikä usko, että roolituksilla voitaisiin kompensoida toisten pelaajien heikkouksia toisten pelaajien todellisilla erityisvahvuuksilla, niin silloin varmaan uskoo, että Laineen paikka olisi vain kolmos- tai nelosketjussa tai poppareilla. Toki on mahdollista, että hänen vireensä on nyt niin huono, että ei saisi hyvää tulosta edes Scheifelen ja Perreaultin rinnalla. Itse en tosin siihen usko, ainakaan ennen kuin kyseistä ketjua on kunnolla kokeiltu. Ja kunnolla kokeilu tarkoittaisi jotain 5-10 pelin otantaa. Jos vain yksi tai kaksi peliä kokeillaan ja heti palataan vanhaan malliin, jos ei satukaan heti natsaamaan, ei se kerro vielä mitään tilanteesta.

  Joka tapauksessa Mauricen totaalinen haluttomuus peluuttaa Littleä ja Wheeleriä samassa ketjussa on kyllä todella mielenkiintoinen yksityiskohta...
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2019 klo 04.56
  Rene Saari, Liha, jalperi ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 14. Jussizip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings
  Moni tietysti puolustelee fanittamaansa pelaajaa ajoittain jopa raivoisastikin, mutta onhan nämä kyllä huikeita väitteitä, että Jetsin johto sabotoisi Laineen uraa tässä vaiheessa saadakseen tehtyä edullisemman sopimuksen. NHL politiikka sitä ja salaliittoteoriat tätä. Ei hyvänen aika. Harmi ettei Torontossa eikä Edmontonissa tajuttu käyttää samaa taktiikkaa.

  Myös nämä, että Ovechkin on takonut urallaan maalinsa vain siksi, että on aina ollut paremmat ketjukaverit kuin Laineella, aiheuttaa kyllä oikeasti jo naurua. Faktojakaan ei tietysti tarvitse nähdä, kun sulkee vain silmänsä.
   
  Noppa10, Kipinä, HalfMoonRider#0 ja 10 muuta tykkäävät tästä.
 15. Töölön Tavares Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Sharks, Rafael Nadal, Die Mannschaft
  Mikä hinku ihmisillä on tiputtaa Wheeleriä kakkosketjuun? Viimeksi kun tarkistin, oli Wheeler pistepörssin top10:n tuntumassa, ja joukkue sitä myötä johtaa divisioonaansa. Sitä ei ihan niin vain sivuuteta vanhoilla tilastoilla siitä, kuinka Little ja Wheeler ovat pelanneet hyvin yhteen.

  Vaikka Littlellä ja Laineella ei sitä kemiaa niin paljon olekaan, on aivan turhaa ja näköalatonta huudella ketjumuutosten perään nyt, kun ketjumuutosten tarkoitus olisi ainostaan saada Laineen pistetilastot näyttämään kauniimmilta. Kuten jo mainitsin, Jets johtaa divisioonaansa Laineesta huolimatta, ja Laine on edelleen ylivoimalla ase; joukkue voi halutessaan suorittaa treidin, jolla Laineelle saadaan parempi sentteri, mutta tällä hetkellä se ei takaa Laineelta parempia peliesityksiä.

  Mitä Stromeen tulee, niin kaveri on pelannut viime aikoina paljolti DeBrincatin ja Kahunin, ei Kanen kanssa. Tämä perustuen omaan eye testiin, joku enemmän pelejä seurannut Hawks-fani voi vahvistaa tai korjata asian.
   
  jalperi ja Leon tykkäävät tästä.
 16. Ogilthorpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Strome ei pelaa Kanen kanssa. Tämänkin voi tarkastaa melkein yhtä helposti kuin ovechkinin ensimmäisten kausien kwtjukaverien pisteet. Toki se on mukavampi jauhaa skeidaa ja vääristellä asioita ja niillä yrittää puolustella Lainetta.
   
 17. Aapee79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, SaiPa ja Oilers
  @Töölön Tavares Juu, Kahunin ja DeBrincatin kanssa 2.ketjussa. Ipeltä tuli vaan pikkulapsus.

  Tottakai ketjukaverit vaikuttavat tehopisteisiin ja peliesityksiin, mutta ei noin paljoa, mitä fanipojat antavat täällä ymmärtää. Ja vielä kun Laineella on ihan helvetin hyvät kaverit syöttelemässä esim. yv:llä lapaan, niin homma ei ole niistä kiinni. Uskon siis, että Pate palaa nopeasti 1.yv:lle. Parin pelin kokeilu on vaan Mauricella menossa.

  Ja nykyisillä Paten esityksillä pitäisi siis päästä 1.ketjuun? Miksi? Miksi sotkea ainoat toimivat kentät sen takia, että haluton Pate surffaisi sitten siellä? En ymmärrä. Joukkue pärjää nyt ihan ok, vaikka aina parannettavaakin löytyy. Patelle lisävastuuta ja peliaikaa ei vaan ole nyt se oikea ratkaisu Jetseiltä. Ei ennen kuin Pate osoittaa olevan sen ansainnut.

  Ja olen itse kova Paten fani, mutta tilanne on nyt valitettavasti tämä.
   
  HalfMoonRider#0 ja Alamummo tykkäävät tästä.
 18. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Minun on alusta lähtien ollut vaikea ymmärtää miksi voittavaa joukkuetta pitäisi vaihtaa. Pate on loistava ylivoima-ase ja ylivoimalla hän on saanut myös vastuuta.
   
 19. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tämä ketju kelpaisi vaikka Kiasmaan nykytaiteena, jossa keskustelu kiertyy aina samalle kerälle symmetrisesti tietyllä ajanjaksolla ja palstan sivumääränä.

  En varmasti ole väärässä, kun arvioin, että Ovechkin-vertailut, Little, Wheeler ja miksi voittava joukkue tekisi näin ja näin -argumentit on käyty lähes samoilla sanoilla parikymmentä kertaa läpi. Ja toki niitä seuraa aina tällainen metaviesti ikiliikkujasta, jota parhaillaan kirjoitan. Ja jonka oon kirjoittanut varmaan puolen kymmentä kertaa.

  Hauskaa tässä on se, että keskustelu luuppaa samoissa asioissa riippumatta siitä, miten Laine pelaa.

  Olisi kiva tietää, tuleeko tänne koko ajan uusia kirjoittajia, jotka tuovat samat asiat esille ihan vain siksi, että ketjun historia ei ole tuttu vai onko tässä kyse siitä, että kollektiivinen muisti resetoituu parin viikon jälkeen kuin Aku Ankka -sarjakuvissa, joissa hahmot eivät "muista" edellisen viikon tarinaa, vaan jokainen stoori on oma kokonaisuutensa.

  No se metasta. Tänään pääsee vihdoin kunnolla katsomaan koko matsin, ellei sitten Rantasen koitos kiinnosta enemmän.
   
  Kaivanto ja Liha tykkäävät tästä.
 20. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Minä en kyllä alunperinkään ymmärrä mitä tekemistä Stromella on Laineen kanssa. Strome on pelannut siirtonsa jälkeen helvetin kun on saanut enemmän vastuuta ja paremmat ketjukaverit. Siitä huolimatta tämä ei liity Laineeseen millään tavalla.

  Toki se nyt ei yllätä, että täällä Laine-ketjussa karataan välillä mitä kummallisimpiin aiheisiin.
   
 21. Ogilthorpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Mitä sä sitä minulta kysyt. Kannattaa esitt sama kysymys näille sokeille fanipojille
   
 22. M.Rönkkö-83 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, New York Islanders
  Tulee katsottua "työkseen" 3-4 yötä viikossa NHL-otteluita. Paten tähän astinen ura on siis suhteellisen hyvin zoomailtu ja kuten kaikki tietävät, niin Patella on jumalallinen laukaus, sekä selkeästi ylempää keskitasoa olevat taidot myöskin syöttää kiekkoa ja nähdä kenttä kiekollisena. Totuus Paten toisesta puolesta on kuitenkin se (ainakin omaan silmään), että hän on kiekottomana erittäin keskinkertainen pelaaja maailman kovimpaan sarjaan ja nykyisellä osumatarkkuudella lähinnä rasite Jetsin kokoonpanossa.

  Hyvillä maalintekijöillä on kuitenkin tapana luoda nahkansa uudestaan silloin, kun sitä vähiten odotetaan ja itse uskonkin, että kohta Pate alkaa taas osumaan ja sitten niitä osumia tulee liukuhihnalta! Hyvä Paten kannalta on myös se, että Jets pärjää, jolloin minkään näköisiä syntipukkeja joukkeesta ei tarvitse väkisin kaivaa ristille riippumaan vaan Patekin saa ns. extra-aikaa pelinsä löytämiseksi.
   
 23. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Patrik Laine 0+1 @ Ottawa

  Minusta Patelta ja kakkosketjulta ihan kohtalainen matsi. Jetsin ykkönen pyöri liikaa omissa ja oli ottavana osapuolena muutenkin. Katselin muutamaan kertaan tuon keskiympyrä-aloituksen mikä johti Ottawan viidenteen maaliin, siis sen missä Pate oli laitettu pakin paikalle. Miten voi hyökkäyskolmikko pelata tilanteen noin löysästi, jokainen valuu omiin selkä suorana ja seuraa katseella mitä tapahtuu. Jets ei ansainnut eikä saanut tuosta pelistä yhtään mitään. Piste.

  Little kiitteli Patea hyvästå syötöstä mutta oli sitä mieltä että Paten pitää laukoa enemmän syöttelyn sijaan vaikka nyt ei uppoakaan. Meneehän se joskus sisään vaikka sitten tuurilla. Linkki vie Youtube-videopalveluun.
   
 24. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ei ne oo voittanut enää pitkiin aikoihin (kahteen peliin). Eli pakka uusiksi vaan.
   
 25. Päätykiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
  Aina on helpompi syyllistää muita kuin myöntää että Laineenkin pitää tehdä kentällä asioita oikein. Se on tietenkin se helpoin tie ja ei satu niin paljon sitten Patrik Laineen fanien sydämmeen. Totuushan on tietysti aivan toinen ja se taas sattuu todella kovasti sydämmeen. Tekosyitä voi aina keksiä, mutta se ei loppujen lopuksi johda yhtään mihinkään. Huvittavia nämä puheet Laineen siirtämisestä ykköseen. Miksi ihmeessä?