Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Pilkunviilaus ja tilastojen nysväys on tämän(kin) palstan oleellisimpia juttuja.

  Anteeksi katsoin väärin.
   
 2. batman83 Jäsen

  Tuosta Laineen peliajasta on ollut puhetta. Näyttää, että Laine painaa aina kentästä ensimmäisenä vaihtoon. Ei kyllä pelaa ylipitkää vaihtoa koskaan.
   
 3. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Hyökkääjistä pelannut toisiksi pisimmät vaihdot (49sek) heti Scheifelen (50sek) jälkeen.
   
 4. batman83 Jäsen

  OK, varmaan sitten muulloin vetänyt pitempiä vaihtoja. Tänään jäi aika lyhyeksi.

  13.20 peliaikaa, josta melkein pari minuuttia ylivoimalla.
   
 5. vitozzius Jäsen

  Tehoista viis, kuhan kannu nousee keväällä.
   
 6. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Niinhän se nyt on, että siellä pelataan voittavaa jääkiekkoa ja kai se on yksilöltä sekä joukkueelta tärkeintä.

  Siinä sivussa sitten joku 35+30 edelleen alle parikymppisenä ja pudotuspeleihin kannun perään.
   
 7. Seether Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penthouse
  Kyllähän tässä nyt on sen verran kaudesta pelattu, että olisiko jo kaikkien viimein aika myöntää, että kesätreeniit kustiin ja lahjakkaasti. Se tuosta muutu enää mihinkää. Kaikki magia mikä Laineen pelissä oli viime kaudella nähtävissä loistaa poissaolollaan. Jotkut jauhaa isommasta kuvasta, että katsotaan monen vuoden päähän kehityksessä ja seuraavina kausina korjataan hedelmät, ja jne. Mä en vaan pysty käsittämään miten se palvelee ketään että yksi kokonainen kausi uhrataan siihen, että kaveri on betonia. Ennen joulua osui sentään paikoista. Nyt ei saa mistään sisään. Itseluottamus nollassa. Joku iltapäivä lehdistä voisi ihan mielenkiinnosta ottaa yhteyttä Rautalaan ja kysyä, että miten se noin niinku omasta mielestäsi meni? Hanskat tiskiin. Palataan ensi kaudella arvon veljet.
   
 8. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Surkeastihan se tosiaan menee, 19-vuotiaana 35 maalin ja vajaan 70 pisteen tahdissa. Joku raja nyt siihen provoamiseen.
   
 9. Seether Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penthouse
  Lainaus:
  Hei eihän kukaan nyt voi olla oikeasti viime kauden jälkee tyytyväinen +30 maaliin. Kyllä ne maali määrät pitäisi saada sinne +40 paremmalle puolelle. Käyrän pitäisi olla nouseva. Ja oikeesti se peli näyttää surkealta ja jalka liikkuu viime kauteen verrattuna huonommin. Ei tää kovin hyvin musta ole mennyt.
   
 10. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Sun otanta on yksi peli. Tuota ennen Patelta oli hyviä pelejä useampi ja ennen ketjulottoa peli kulki Littlenkin ketjussa varsin mallikkaasti. Päiväpeleissä Laine on ollut aika kehno, mutta mahtuu tähän kauteen useampikin erinomainen peli. Kokonaisvaltainen peli on myös mennyt valtavasti eteenpäin kokoajan ja kaksinkamppailuissa on nykyisin paljon enemmän voimaa.
   
 11. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Harmi ettei jatkiksen keskustelupalstaa ollut olemassa Selänteen tulokaskauden jälkeisellä kaudella. Se vasta perseelleen meni nimittäin. Oikeastaan kaikki kaudet sen jälkeenkin, ainakin jos pisteitä ja maalimääriä katsellaan.

  Tänään ei kyllä tosiaan ollut Laineelta erikoinen peli.
   
 12. Seether Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penthouse
  Lainaus:
  Niin no mitä nyt 7 peliin 0maalia, ja maalintekijät nyt yleensä arvoidaan maalien mukaan. Ei nyt ihan nappiin ole mennyt joulun jälkeen.
   
 13. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Kerro mulle pelaaja jolla ei tule koskaan heikompia jaksoja.. Jopa McJeesus on vedellyt viimeiset 7 peliä nollakerholaisena maaleissa mitattuna. Syöttöpinnoja pari vähemmän tällä pelintekijällä kuin snaipperi Laineella samalla seitsemän pelin jaksolla ja Lainetta keskimäärin yli 6 minuuttia korkeammalla peliajalla per peli. On se turhake! Crosbylla viimeiseen 11 matsiin yksi maali kasassa.

  Jos ennusmerkit viittaavat noin 70 pisteen kauteen 19 vuotiaana, niin en minä aivan vihkoon vedettynä ja reisille menneenä kautta osaa pitää. Jollakulla muulla (tai siis aika monella) kuin Laineella tässä olisi ns. reality checking paikka. Ja toki nyt on ollut se hiukan heikompi jakso päällä. Seuraavassa pelissä pari maalia (syöttöjä ei luonnollisesti huomioida maalintekijän kohdalla) ja kansa kusee taas hunajaa. Näinhän tämä täällä menee.

  Ja onhan siellä vielä yksi Dallas-pulla peli tulossa tälle kaudelle... jospa se viimeistään siinä onnistuisi.

  Mutta jos jotain (asiaakin) vielä lisäisi... Se on kyllä totta, että pelivauhdin kanssa on hiukan ongelmia, joka heijastuu peliin. Todella vaikea sanoa mistä tämä nyt johtuu, kun alun tukkoisuuden jälkeen (mielestäni) vauhtikin jo hieman parani? Olisiko pientä vammaa päällä... näistähän NHL:ssa ei perinteisesti paljoa huudella. Ja mielestäni Laineen toteaminen puhtaaksi snaipperiksi on kyllä muutenkin vähättelyä. Kyllä pelinlukutaidosta jotakin kertoo nuo kertyneet syöttöpinnat myös. Ja jokainenhan muistaa, että ne - syöttöpinnat - voisivat olla "tuplat" jos "turhake" Little olisi edes jostain osunut sisään.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018 klo 06.08
 14. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Se että eka kausi on paikka paikoin maaginen ja toka kausi ei on ihan luonnollista jo siitä syystä että ekalla kaudella Laine sai kuitenkin tulla vähän tuntemattomuudesta. Tällä kaudella se ei ole kellekään tuntematon eikä se voi olla näkymättä. Toinen asia liittyy varmaan itseluottamukseenkin, kun on lentokeli niin kulkee ja vastaava toisinpäin. Pelivauhdin taustalla voi olla jotain vammaakin, eihän niistä kauheasti puhuta. Monta tekijää.

  Mutta jos mies pelaa 0,8ppg niin ei hemmetissä se nyt huono ole. Jos odotukset on niin kovat että alle 1ppg on paska niin vähän kohtuutonta.
   
 15. Ololinna Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets, Wild, Saipa
  Lainaus:
  Ihan yhtä lahjakkaasti kustiin kesätreenit kuin Rantasen Mikkokin, taitavat kuitenkin johtaa suomalaisten pistepörssiä vaikka pari heikompaa peliä Patella nyt ollut...
   
 16. Heitinga Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tarkennetaan sen verran että Barkov vielä kiilaa poikien väliin tehoin 40 ottelua ja 13+24=37.
   
 17. Lainaus:
  Juuri näin! Mitä ihmettä täällä porukka sekoilee. Viime kaudella 30+ maalia, tällä kaudella 40+. Ensi kaudella 50+, sitten 60+. Kun ikää on vajaa 30v, Laineen pitäisi painella yli sadan maalin kausia solkenaan - parhailla kausilla pitäisi olla lähempänä 200 maalia taulussa. Niin sen vain kuuluu mennä, meneehän se muillakin oikeasti huipuilla, jotka eivät perseilleet kesäharjoitteluaan.
   
 18. Kari Runk Jäsen

  Vaikka täällä hassutellaankin käyttäjän @Seether kieltämättä provosoiville(kin) viesteille, niin kyllä minä ainakin uskallan sen myöntää ääneen, että pidän pienoisena pettymyksenä, jos Laine jää alle 40 maalin pelatessaan täyden kauden. Ennen kauden alkua 40 maalin ylitystä uskallettiin odottaa aika yleisesti - joskin toki sitä voidaan odottaa edelleen, koska se tahti ei ole vielä niin pahasti jäljessä. Voihan toki joku ajatella, että tuo 40 maalia oli odotuksina epärealistinen toiselta kaudelta.

  Joskin sekin kertoo paljon Laineesta, kun miettii, että minkälaiset odotukset 19-vuotiaalle pystyi realistisesti ennen kauden alkua asettamaan. Ja kuinka hyvässä tahdissa edelleenkin ollaan, kun mahdollisuudet rajan rikkomiseen ovat hyvinkin olemassa. Ei sen ääneen sanominen pitäisi olla mitenkään pyhää, joskin @Seether toi asian esiin aika raflaavalla tyylillä.
   
 19. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Yleisesti, mutta tuo on virhe. Pelaajat - jokikinen - tulee arvioida kokonaispanoksen mukaan. Sillä nyt ei oikeasti ole mitään väliä kuka ne maalit tekee, ja Jets ei juurikaan ole maalinteon kanssa tuskaillut. 6 syöttöpistettä 7 peliin olisi ihan kelpo tulos kenelle tahansa, varsinkin kun oman ketjun peli on kulkenut muutenkin.

  Olisi eri asia jos joukkue ei saisi lainkaan maaleja tehdyksi ja siitä jäisi kiinni, mutta näin ei ole olut.

  Otetaan vaikka esimerkkinä, että jos vastustajat merkkaavat Laineen tarkasti niin, että ketjukaverit jäävät vapaaksi ja saavat tehtyä maaleja, niin tuo on jo erittäin arvokasta joukkueelle vaikkei Laine tilanteen aikana keikkoon koskisi lainkaan. Jo se uhka on tärkeä.
   
 20. Mietsuslav Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, Jokerit
  Lainaus:
  Nähdäkseni yhden (syys)kauden tuhlaaminen siihen, että on mahdollisesti seuraavat 20 vuotta parempi pelaaja palvelee

  a) Lainetta
  b) hänen edustamaansa joukkuetta

  Sitä en tiedä ketä palvelee vuonna 2016 kuolleen "niinku omasta mielestä" -quoten käyttäminen vuonna 2018.
   
 21. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Minä voin ihan rehellisesti myöntää, että odotin tällä kaudella Laineelta yli 40 maalin ja McDavidiltä yli 100 pisteen kautta. Vedonlyönnissä over/under-raja Paten maaleille oli ennen kautta 40,5. Jos tuo yli 40 maalin odottaminen oli epärealistista hömppää, voin ainakin lohduttautua sillä, että tähän haihatteluun syyllistyi Jatkoajassa aika moni muukin:

  NHL:n maalipörssin voittaja 2018? | Jatkoajan keskustelupalsta

  Mitä viime kauden "30+ maaliin" tulee, ne 36 maalia tulivat 73 pelissä. Sillä tahdilla tehtäisiin 82 pelissä 40 häkkiä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018 klo 12.13
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Vaikka kuinka yliampuvia ne puheet viime kesänä maailman parhaasta pelaajasta olivatkin, on Laineen kausi ollut valtaisa pettymys tähän asti tällekin realistille. Tiedä sitten mistä kiikastaa, mutta toivottavasti kevät menee paremmin ja ensi syksynä alkaa homma kulkemaan saman tien.

  Vaikka "scoring is up", on tämä kausi jälleen osoittanut kuinka vaikeaa se Laineelle kevyt 50 häkkiä on NHL:ssä tehdä.

  Miksei @psychodad tule kertomaan meille kuinka kaikki on kiinni paskoista ketjukavereista? Ihmeellisen hiljaa olet, kun Defensefirstin reinkarnaatio on saapunut palstalle.
   
 23. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Valtaisa pettymys on liioittelua, mutta kyllähän se luistelu oli alkukaudesta tahmeaa. Sen lisäksi osa joukkueista pelaa Lainetta ylivoimalla ja jopa 5vs5 pelissä ylikorostuneesti pois mikä taas on johtanut siihen, että Little ja Ehlers ovat tehoilleet noissa peleissä. Vastaavasti kun Laine on jätetty täysin vapaaksi (muistaakseni esim. Vegasia vastaan) niin paikkoja on tullut kovalla tahdilla.

  Ihan mutulla Pate myös on laukonut tällä kaudella enemmän ja pisteitä on tullut paljon tasaisempaa tahtia. Kyllähän tuossa saattaa vielä joku hattutemmpukin tulla ja äkkiä ollaankin 40 maalin tahdissa.
   
 24. Pallister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara,Manu
  Vaikka Laine pelaa hyvää kautta pisteiden valossa niin ei kai kukaan voi kiistää että miehen liike ei ole edellisen kauden tasolla. Jalat on kuin betonia ja kolmansissa erissä on hyvä että pääsee vaihtoon jos on pelannut 2 ekassa enemmän kuin 10min.
  Jotain on silloin tehty kesällä väärin,kaikille ei sovi samanlainen reeniohjelma.
  Jos oikein olen ymmärtänyt niin Rautalan ryhmä on jokseenkin vetänyt samalla ohjelmalla vaikka ikäeroa miehillä on reilusti ja jos kaikki vetää Rassen perässä niin ei ihme että Pate&Koivula on ihan jumissa.
   
 25. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Valtaisa pettymys Laine on mulle ollut, vaikka en hirveästi edes nähnyt kaverilta viime kaudella otteluita. Tästäkin ketjusta monilta ansioituneiltakin kirjoittajilta sai vain lukea kuinka kyseessä on yksi maailman parhaista sekä dominoivimmista pelaajista. Nyt kun Lainetta olen katsonut jo tässä vaiheessa 4 kertaa enemmän kuin viime kaudella, ei tuosta dominoinnista ole tietoakaan.

  Totta kai odotukset pitäisi asettaa itse eikä muiden viesteistä ottaa mitään suuntaa, joten siinä mielessä ehkä vähän liioittelua.