Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Yliopistossa mies taisi pelata pelkästään sentterinä, varmaan NHL:n puolellakin ainakin joitakin pelejä, vaikka tosiaan laiturina on isossa liigassa about koko ajan ollutkin.
   
 2. Kyle Jäsen

  Jos lähimenneisyydestä ja nykyhetkestä poimitaan muutamia maalintekijätilastoja hallinneita laitahyökkääjiä, jotka on poimittu matalalla varausnumerolla ja suurin odotuksin, niin itsellä tulee ainakin ensimmäisten joukossa tulee mieleen mm. nimet Ovechkin, Kessel, Kovalchuk ja Nash.
  Kun näiden pelaajien uraa peilaa tässä ketjussa velloneeseen keskusteluun onko Laineella tarpeeksi hyvät ketjukaverit, niin mielestäni näiden urasta saa jollain tasolla perspektiiviä kun katsoo millaisten pelaajien kanssa he ovat joutuneet pelaamaan. Kuitenin ennen draft-arvonta aikaa oli sanomattakin selvää että mitä alhaisempi varaus, sitä varmemmin joutuu surkeampaan joukkueeseen.

  Otan karkean läpileikkuun uraan ja poimin sieltä yhden "selkeän" kauden, jokainen voi tutustua tilastoihin tarkemmin ja huomata ettei sieltä ole väkisin etsitty sitä parasta esimerkkiä vaan trendi toistuu usealla kaudella.

  Ovechkin teki 05-06 kaudella 106 pistettä ja 52 maaalia. Capitalsin pörssi kakkonen Zubrus 26+30=56 pts ja kolmonen Halpern 11+33=44 pts. Kaudella 07-08 Ovie paukutti 65 maalia ja joukkueessa pelasi depyyttikauttaan Nicklas Bäckström joka saalisti 69 pistettä. Huomioitavaa on että vaikka Bäckströmistä kasvoi NHL:n tähtisentteri ja Ovechkin pelasi rinnalla + Capitalsin muun joukkueen vahvistuminen, niin Ovechkinin maalimäärät eivät ole tähän päivään mennessä kasvaneet noista ajoista kun hän oli joukkueen kirkkain (ainoa) tähti.

  Phil Kesslin hätyytteli Toronton aikanaan 40 maalin rajaa useamman kauden ajan vaikka muu joukkue oli melko vaatimaton. Huomioitavaa tässäkin on kun sentterit vaihtuivat Grabovskista ja Bozakista Pensin Malkiniin niin maalimäärät eivät kuitenkaan kasvaneet vaikka rinnalle tuli yksi maailman parhaista keskushyökkääjistä.

  Rick Nash teki uransa toisella kaudella 41 häkkiä vaikka joukkueessa ei ollut kuin Vyborny, joka ylipäätänsä teki yli 40 pistettä koko kaudella. Voidaan olla melko varmoja että Vybornyn tehoja mairittelee juuri se että sai sentteröidä Nashia. Muutenkin Nash on kuulunut vuosikymmenen NHL:n parhaimpiin maalintekijöihin vaikka rinnalla ei koskaan ole ollut sentteriä joka kuuluisi NHL:n kärkikastiin.

  Ei Patrik Laine tarvitse vierelleen Littleä kummallisempaa sentteriä ja vastaavasti ei ole mitään takeita että Laineen maalimäärät kasvaisivat esim. Scheifelen rinnalla. Ja vaikka kasvaisikin, niin kasvaako Jetsin maalimäärät. Jetsillä on pelaajia jotka tarvitsevat Scheifelen tasoisen sentterin että saisivat maaleja, mutta Laine ei ole tälläinen pelaaja vaan Laine tekee jo itse-itsestään vaarallisen pelaajan ja tulevaisuudessa tämä toivottavasti vielä voimistuu. Vain tällöin Laine voi nousta maailman parhaimpien pelaajien joukkoon, kuten hän omin sanoin on sanonut tavoitteeksena. Tulipas sikäli hölmöön aikaan tämä kirjoitus kun edellisenä iltana kerrottiin Scheifelen loukkaantuneen ja tippuvan pidemmäksi ajaksi kokoonpanosta.
   
 3. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Voi myös olla, että ketju on todellisuudessa Laine-Connor-Wheeler. Eikös Connor ole pelannut myös sentterinä? Vai Wheelerkö tosiaan sentteriksi menee?
   
 4. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:
  Wheeler on Jetsien paidassa ennenkin paikannut sentterin paikalla loukkaantumisia. Ei tosin koskaan niin kauaa kuin Scheifele on nyt poissa.

  Connor on aivan liian heiveröinen Mauricen sentterimuottiin, joten hän ei ainakaan sentterinä tule pelaamaan. Jos Wheeler ei tuossa roolissa pidemmän päälle pärjää, ketjuja tullaan muokkaamaan ja Perreault/Copp/Roslovic ottaa sen vapautuvan sentterin paikan.
   
 5. Oto Hascak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tuntuisi jotenkin oudolta, että totaali umpipuukäsi Copp olisi ykkösen keskellä. Omasta mielestä Perreault tuohon nousee, jos joku.
   
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Adam Lowryn laittaisin Mauricena ykköseen. Sitten olisi sama roolitus kuin Laine-Lajunen-Kuusela ketjussa. Lowry-Lajunen ajaa maalille. Kuusela-Wheeler järjestää ja Pate viimeisteilee.

  Patehan varmasti haluaa ketjuunsa jonkun jyrän, joka ajaa maalille ja jonka takaa voi ammuskella laasereita molarin niitä näkemättä. Perreault'n mikkihiiri se tuskin on, jos sitten Wheeleristä ei tehdä maalinedusmiestä.
   
 7. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  No eihän se nytkään pääse Scheiffelen viereen ykkösketjuun. Ykkösketjuun kyllä, mutta sentteri sen kun huononee. Tai saa nähdä miten käy, mutta jos siihen joku puukäsi nostetaan tai Wheeler joka ei ole vuosiin sentterinä vetänyt, niin vaikeaa voi olla.
   
 8. Jambo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Niinno, Wheelerin sentteripelaamisesta ei ole mitään tietoa, mutta onhan tuo paljon Littleä parempi pelintekijä.
   
 9. Oto Hascak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Oikeasti minä en edes ymmärrä, miksi Laine- Little- Ehlers piti rikkoa. Olisivat suoraan nostaneet Perreaultin Scheifen paikalle, ei tuo nyt ainakaan huonompi ratkaisu olisi, kuin myllertää kaikki kentät.
   
 10. haapis- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, FC Barcelona
  Lainaus:
  En kyseenalaistaisi varsinaisesti Littlen tasoa, vaikka tuo ei olisikaan kolmossentteriä korkeammalla monessa muussa joukkueessa, vaan enemmänkin pelaajatyyppiä ja tuon Laine-Little-Ehlers -ketjun toimimattomuutta. Montaa Jetsin peliä tällä kaudella katsellessa on iskenyt turhautuminen, kun tuon kakkosketjun peli ei ole vain ottanut onnistuakseen ja kontrolloituja hyökkäyksiä ei ole saatu rakennettua.

  Wheelerin(/Connorin) tasosta sentterinä on vaikea sanoa, mutta itse olen toiveikas. Wheeler on näyttänyt olevansa pelintekijänä suhteellisen etevä, vaikkakaan se ei kerro mitään kokonaisvaltaisesta sentteripelaamisesta.

  Ihan hyvä, että Maurice joutuu pakon edessäkin kokeilemaan erilaisia ketjukoostumuksia. Itse olen odottanut tätä jo pidemmän aikaa. Paljon Jetsin pelejä katselleena olen alkanut kyseenalaistaa kaiken muun lisäksi Connorin kiveen hakattua paikkaa ykkösketjussa.
   
 11. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Scheifelen loukkaantumisen myötä paikka ykkösessä on mennyt paremmin kuin hyvin. Tulos näkyy mm Wheelerin tehoissa (4 peliin 5 maalia)

  Viime yön peli oli Patelta taas todella hyvä vaikka maaleja ei tullutkaan. Paikkojakin oli vähänlaisesti.
   
 12. tiilk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Pate on keskittynyt syöttötilaston parantamiseen viime aikoina. Kuuden ottelun maaliton putki menossa, mutta kuusi syöttöpistettä viimeiseen neljään peliin. Maaleja enää yksi enemmän kuin syöttöjä. Seuraava piste onkin sitten uran sadas.
   
 13. Seether Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penthouse
  Puolet kaudesta pelattu ja edelleen se on nihkeää. Rimpuilee siinnä karvan verran alle 40maalin tahdissa. Viimeiseen kuuteen peliin ei ole osunut edes ladon seinään. Ei musta Laineen kohdalla tähän voi olla tyytyväinen, ja tuskin mies itsekkään on. Jos jotkut sebastianahot ja kultamiket paukuttavat about samassa tahdissa pisteitä kun Laine niin jotain on tehty väärin. Kyllä Paten pitäisi olla pykälää kovemmalla tasolla kuin kyseisten herrojen. Tai sitten voihan se olla, että se Laineen katto ei ole niin korkea mitä luultii, vain tasolla "hyväihanhyvä."
   
 14. NakkiFakiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Lainaus:
  Vaikea nähdä miten nykypäivän NHL:ssä nämä kaksi lausetta voivat liittyä toisiinsa.
   
 15. Velhelmiina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, HIFK
  Lainaus:
  Onhan tuo täysi trolli.
   
 16. Judge Dredd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Täytyy kyllä sanoa, että ollaan katsottu eri peliä jos sanoo edellisen pelin olleen Laineelta hyvä. Tuntui kyllä välillä, että Laine oli selvästi heikoin lenkki tuossa ykkösketjussa. Pyörivätkin omissa melko paljon tuossa pelissä. Toisessa erässä ottivat mm. 3 peräkkäistä jäähyä ja tämän jälkeen vielä takaiskun omiin. Montaa hyvää ratkaisua en Laineelta nähnyt ja kiekon menetyksiä tuli lukuisia. Laineen ilta kulminoituikin 3. erässä kun lähti harhauttamaan ylivoimalla Eicheliä omalla sinisellä. Riplasi itsensä solmuun ja kuperkeikat päälle. Lopussa johtoa puolustaessa Lainetta ei enää kentällä näkynytkään.

  En tiedä katseleeko sitä liian kriittisesti Laineen otteita, mutta paljon parempaa kyllä itse ainakin odotan. Ja niin odottaa varmasti Laine itsekkin. Välillä sitä on kyllä näkynytkin, mutta kyllähän tuo eilinen peli oli omasta mielestä surkea Laineelta. Ja tämä sillä otannalla, että on nähnyt noin 40 Laineen NHL-peliä. Pinnoja on kyllä tullut hyvin, mutta ei noita Paten otteita tuossa ykkösketjussa voi kovin maagisina pitää. Wheeler sen sijaan on kyllä hirveässä liekissä.

  Parempaa odotellessa ja sitä on kyllä varmasti luvassa. Sen verran kovasta talentista on kyse.
   
 17. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ilmeisesti eri peliä katsottiin. Laineella 1 ja Wheelerillä 1 kiekon menetys. Jostain syystä Maurice peluutti Lowry, Copp, Morrissey ketjua eniten kun taas Laineella (12min), Ehlers & Little oli 4. kentän jälkeen vähiten peliaikaa 5 vs 5 pelissä. Tämä varmasti näkyi tai siis ei näkynyt kentällä.

  Miinus maali tuli siitä kun Morrissey hävisi oman 1vs1 maalin takana ja Connor ei pitänyt omaa miestään. Wheelerkin näytti olevan vähän kassalla.

  En tiedä mitä odotat mutta minusta hyvää peruspeliä joka on mennyt edelliskaudesta hurjasti eteenpäin.
   
 18. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Missä vaiheessa Morrissey on siirretty hyökkääjäksi?
   
 19. Judge Dredd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Nuo kiekonmenetykset kuulostaa kyllä oudolta, kun parikin kertaa Patelle tuli syöttö oman sinisen tuntumaan, jota ei saanut haltuun. Tästä peli kääntyi omiin takaisin. Tiedä sitten lasketaanko näitä varsinaisiksi menetyksiksi. Ja ylivoimallakin muutama heikko ratkaisu. Muutenkin tuo koko ketjun peli oli nihkeätä. Ja ei tosiaan paikoillekkaan päässyt kuin ylivoimalla. Pelin päätyttyä tuli ainakin itselle ajatus, että olipa heikoin peli Laineelta aikoihin. Ja ilmeisesti myös valmentajalla oli samankaltaisia ajatuksia kun ei Laine lopussa johtoa puolustaessa enää kentälle päässyt. Yleensä on kyllä lopussakin vastuuta saanut ja päässyt parit tyhjät maalit laittamaan.

  Asiat voi nähdä monin tavoin ja odotukset on Lainetta kohtaan ehkä välillä liiankin kovat. Sen verran huikeita hetkiä on tarjonnut. Peruspeli on Laineella ehdottomasti viime kaudesta parantunut ja kiekonmenetykset vähentyneet. Tarkemmassa vartioinnissa on kuin viime kaudella.
   
 20. rpeez Jäsen

  Lainaus:
  Aika samoilla ajatuksilla olen minäkin. Paremmin tuossa ykkösessä menee kuin kakkosessa, mutta ei tuosta suuria kehuja saa silti aikaiseksi.

  Lisäksi aina välillä ihmettelen hänen ratkaisujaan ylivoimalla laukoako vaiko ei. Vähän liian usein on syöttömoodi jäänyt päälle. Esimerkkinä tässä viimeöisessä pelissä Pate saa parhaalle laukaisupaikalle kiekon vasemmalle puolelle, tilaa on laukoa, Lowry seisoo maalivahdin edessä, maalivahti joutuu kurkkimaan Lowryn takaa oikealta että näkisi jotain, ja siten maalin koko vasen laita on 20 cm tyhjänä alhaalta ylös. Mielestäni siinä olisi ollut jättiaukko Paten tarkalle rannarille. Ja Pate ei ammu vaan syöttää viivalle takaisin. Miksi?
   
 21. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Tässäkin ketjussa on aiheesta keskusteltu aiemmin. Aika lailla turhia tilastoja, jotka eivät kerro mitään, kuten omin silmin näit.

  Aiemminkin keskustelu taisi lähteä liikkeelle siitä, kun puhuttiin Laineen huonoista syötön vastaanotoista. Rehellisyyden nimissä on ole muutamaa viime peliä nähnyt. Viime kaudella Laine oli todella hyvä ottamaan syöttöjä haltuun, mutta tänä vuonna on ollut hapuilua aika paljon.
   
 22. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Tartun Rapalaan mutta ppg on viemassa n. 70 pisteeseen, se olkoon hyvaksyttava tahti
   
 23. Largo Jäsen

  Lainaus:
  @Kirjoittelija tämän jo mainitsikin, mutta kirjoitusten uskottavus kärsii aika lailla, mikäli kirjoittaja ei edes tiedä pelaajien pelipaikkoja. Oot katsonut todellakin jotain aivan muuta peliä, mikäli Copp - Lowry - Morissey ketjua on Maurice peluuttanut eniten. Voi olla iteselläkin väärin, kun en tiedä pelaako Morissey laitaa vai sentteriä tuossa palmikossa.
   
 24. Stockton Finest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets
  Paten peli on näyttänyt ihan erillaiselta Wheelerin rinnalla. Viime peli ei ollut parasta Patea, mutta silti parempaa kuin 95 % ajasta Littlen kanssa.
   
 25. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Patehan näyttää nyt tuossa uudessa roolissaan ihan kokonaisvaltaiselta kiekkoilijalta. Eikös se ollut just sitä, mitä kaivattiin? Kyllä se maalintekotaito on vielä tallella, nut on vain keskitytty toisiin asioihin kentällä.