Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  En jaksa uskoa etta kyseessa olisi ns. Tappara- tai Suomi-bias. Tai no ehka vahan jalkimmainen.

  Harva kuitenkaan kiistaa etteiko kyseessa olisi maailmanluokan pelaaja ja varsinkin maalintekija vaikka esim. syottotaitoa (ja samalla pelisilmaa) hieman aliarvostetaankin.

  Kylma fakta on kuitenkin se etta jos kehitys jatkuu nahdynlaisena ja pysyy ehjana, Laine on generational talent ja heille kylla markkinoilta arvo loytyy. Toivotaan etta syksy tuo samanlaista jalkea kuin edellinenkin
   
 2. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Generational talent lienee vähän liikaa sanottu, ainakin miten minä tuon termin ymmärrän.

  Tosin, jos pelaaja osaa pelata hyvin hyökkäyssuuntaan eikä ole parhaimmillaan alaspäin, hän on yksipuolinen pelaaja. Ok, @Ralph.

  Minun mielestäni "yksipuolisen" ja Bergeronin kaltaisen pelaajatyypin väliin mahtuu monenlaisia pelaajia. Laine ei ole monipuolisimmasta päästä, mutta termi "yksipuolinen" on niin ikään hyvin vahva kärjistys ja melko vähättelevää, kun mietitään, mihin hän pystyy kiekon kanssa tai kuinka hän taklaa. Asennetta on puolustamiseen, vaikka siinä onkin kehitettävää.
   
 3. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Generational talent voi olla liikaa mutta laukauksen nopeus ja voima sita on. Eika ole kaukana etteiko syottojakin ropise paljon kun on valmis. Ja onhan esim. av-vastuutakin jo hieman tullut.

  En silti tieda miksi on esim. @Ralphin mielesta niin paha asia olla yhdessa asiassa maailman huippu (vaikka muitakin vahvuuksia on). Eiko naita korpikoskia ole tarpeeksi jo nahty
   
 4. Learn2Play Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Lainaus:
  Itse olen ainakin tämän termin ymmärtänyt erillain? Eikös "generational talent" meinaa enemmän McDavidia, Crosbyä ja vähän huonompia pelaajia(?)
   
 5. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Jos Laineelta olisi nyt loppunut sopimus ja hänelle tehtäisiin uutta, siihen vaikuttaisi hyvästä noin 65 pisteen kaudesta huolimatta se, että näytöt on vain yhdeltä kaudelta. Vaikka pelaaja olisi nuori ja lupaava, näytöt olisi vain yhden, jokseenkin hyvän, kauden varassa. Lisäksi kokonaisvaltainen pelaaminen vaikuttaisi eli lisää ei tulisi monipuolisuudesta.

  En väitä että sopimus olisi tietynlainen, mutta arvioisin, että se olisi yhteisarvoltaan noin 9,5-10 miljoonan kaksivuotinen sopimus, jonka jälkeen katsottaisiin mihin suuntaan homma meni. Säilykö taso vai tuleeko notkahdus, olkoonkin että on lupaava. Vaivaako loukkaantumiset, vaivasi jo viime kaudella. Monipuolistuuko peli jne.

  Jos taso säilyisi esimerkiksi täysin ennallaan, luvassa olisi selvä palkankorotus. Mutta yhden kauden näytöillä ei lupaavinkaan pelaaja saa vielä liikoja.
   
 6. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Eli et vieläkään anna suoraan kysymykseen suoraa vastausta. Koitan vielä kerran ja jos sama lapsellinen välttely jatkuu niin voimme yhdessä tuumin lopettaa tämän jankkaamisen.

  Onko mielestäsi tarkka kuvaus Laineesta pelaajana yhden kauden perusteella "65 pisteen yksipuolinen laituri"? Kyllä vai ei?
   
 7. Götze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers & Borussia Dortmund
  Totuus Patrik Laineesta kulkee varmaan jossain ralphien ja tapparalaisten välissä. Itse kuvailisin Lainetta monipuoliseksi hyökkäyspään pelaajaksi, joka on ainakin vielä keskinkertainen puolustuspäässä. Turhaa vähättelyä kuitenkin sanoa että Laine ei a) osaisi, tai b) pärjäisi muille puolustuspäässä. Hyvinhän se polki alaspäin ja osasi olla oikeassa paikassa katkomassa erään Blake Comeaun syötön. No, ehkä viime vuoden Avsia ei lasketa. Suurimmat ongelmat olivat viime kaudella kulmapelaamisessa ja kiekkovarmuudessa, ainakin omissa silmissäni. Ja ne tulevat kyllä parantumaan.
   
 8. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  No ei. Yhtään pelaajaa ei voi kuvata tarkasti noin lyhyesti. Tuo oli nopea heitto, joka kertoo että a) pelaaja on hyvä ja tuloksellinen hyökkäyspäähän b) mutta ei puolustuspään pelaajia.
   
 9. suomalainen Jäsen

  Lainaus:
  Ei mitään henkilökohtiasta, mutta sori kun naurahdin tälle. Mut hei, kaikki me erehdymme joskus.

  Ei minua haittaa, että Laine on varsin yksipuolinen maalintekijä, eikä montaa muutakaan haittaa se asia. Eiköhän kuitenkin parin vuoden päästä valmentajat ylistä hänen puolustuspelaamistaan, uhrautumistaan ja kovaa työntekoa, ja Suomen media plus jatkoajan jäsenet ehdottavat Selke Trophyä Laineelle. Kuten Koivulle, Barkoville, Granlundille ja Armialle.
  Vähän aikaista spekuloida jatkosopimuksella, kun kaksi kautta on jäljellä. Mutta toivottavasti maaleja tulee, ja sitten rahastetaan BIG TIME eikä mitään kolmen tai kahden vuoden sopimusta.
   
 10. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Alempana viesti mistä keskustelu lähti liikkeelle, ja oma vastineesi siihen.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Ja jotta mitään ei jäisi arvailujen varaan, ynnäilläänpä nyt vielä oikein tarkkaan noita Laineen ensimmäisiä sopparimietintöjä. Jos nyt aluksi mietitään Laineen tulokassopparin jäljellä olevaa kahta vuotta ja siihen lisätään kahden-kolmen vuoden siltasoppari neljän miljoonan cap hitillä (4,75M myöhemmin), kas kummaa! Yhtäkkiä olemmekin tilanteessa jossa puhut Laineen sitä seuraavasta sopimuksesta neljän tai viiden vuoden päästä, etkä suinkaan kahden-kolmen vuoden päästä, joka olisi järkeenkäypä tilanne siinä kohtaa, jos tosiaan olisit koko ajan puhunut hypoteettisesta tilanteesta, jossa Laine olisi saanut 2-3 vuoden siltasopparin nyt.

  Urheilutermejä käyttäen, miltä nyt tuntuu?
   
 11. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Kiva jos naurattaa, kyllä maailmaan ääntä mahtuu. Olen edelleen sitä mieltä että kahden suunnan pelaaminen ei ole Laineella heikkoa mutta ei varsinainen vahvuuskaan. Puolustaminen on ennenkaikkea asennepelaamista ja sijoittumista, asenne puolustamiseen on kunnossa, sijoittumista ja pelinlukua kiekottomana on varaa parantaa. Maurice kehui kauden aikana Paten asennetta puolustamiseen moneen otteeseen. Raportit kertovat että voimaa ja nopeutta on tullut kesällä lisää joten parempaa on luvassa.
   
 12. suomalainen Jäsen

  Lainaus:
  Ainahan sitä jotain pitää touhuta, kun vastustajalla on kiekko. Laine kuitenkin on niitä viimeisiä pelaajia, joilta vaaditaan jämäkkää puolustuspelaamista ja aggressiivista karvaamista. Varmasti hän tulee kehittymään siinä, mutta tähdelle on ihan ok vähän säästellä energiaa hyökkäyspään suorittamiseen.
   
 13. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Mielenkiintoinen kysymys. Ei tunnu mitenkään erikoiselta, pitäisikö olla joku erikoinen fiilis, vai miksi kyselet? Näemmä olin käyttänyt "veikata"-verbiä alunperinkin eli tosiaan lähdin veikkaamaan. Mutta se ei muuta sitä, että veikkaus/arvio/uskomus perustuu siihen, mitä on nähty eikä siihen mitä kristallipallo kertoo myöhemmin tapahtuvan.

  Veikkaisin/arvelisin/uskoisin, että nykyisillä näytöillä tulisi noin 4,75 miljoonan (tosiaan lukema päivittyi kun tarkistin Kucherovin sopimuksen) siltasopimus.
   
 14. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Et vieläkään siis suostu myöntämään että tahallisesti jätit pelatut pelit ilmoittamatta. Ihme venkoilua ja vääntämistä. Päälle vielä kunnon setti uhriutumista kun "nyyh nyyh Tapparan miehet kiusaa". Seiso sanojen takana tai myönnä että tarkoitus oli vain hämmentää. Jos uhriutuu, nussii pilkkua ja vetää tuollaista semanttista huttua niin olettaisi että omat heitot kestäisi edes jonkinlaista kriittistä tarkastelua. Aluksi ajattelin että palstan pojat on aivan liian jyrkkiä sua kohtaan mutta kyllä tässä parin viestin aikana on tullut hyvinkin selväksi minkälainen änkyrä siellä päässä on. Ei tarvitse asiaa tämän enempää jatkaa.
   
 15. Mäntylä #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Panthers, Venäjä
  Lainaus:
  Eli Selke määrittelee onko pleaaja monipuolinen vai ei? Jos et ole voittanut palkintoa et voi olla monipuolinen? No nyt on fiksut kriteerit. Jos näkisit edes vähän realistisesti sieltä Tappara-inhon takaa niin ehkä jopa sinä tajuaisit että Laine on puolustussuuntaankin yllättävän tunnollinen ja hyvä ikäisekseen. Ei turhaa keikkunut tehotilastossakin joukkueen 4 parhaana.
   
 16. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ensinnäkin, Suomesta tulee ja on tullut aina, lähes poikkeuksetta, pelkästään kahdensuunnan pelaajia. Ruutuja, Koivuja jne. Itse olen iloinen, että välillä pilkahtaa näitäkin jotka oikeasti kykenee myös pistämään kiekkoa pussiin vaikka kahdensuunnan peli ei olisikaan Bergeronin tasoista.
  Toisekseen, ymmärrän hyvin ettei Lainetta pidetä kovin monipuolisena juuri NYT. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä että Pate osaisi vain tehdä maaleja.
  Kolmanneksi, viime kaudella nähtyjen pelien perusteella se ei ainakaan Laineesta jää kiinni paraneeko kahdensuunnan pelaaminen ja tätä kautta monipuolisuus. Itse uskon vakaasti, että Laine tulee parantamaan huimasti omaa puolustuspelaamista ja toivon samalla ettei se vaikuta hänen hyökkäysintoon ja peliin.
   
 17. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Ompahan taas ollut luettavaa. Toviin en tätä ketjua lueskellut ja useampi sivu samaa diipadaapaa. En olisi uskonut, että tämä Tappara vs muut jatkuu täälläkkin. Liigan puolella ei juuri muuta näekkään.

  Mitä tulee Laineen pelamiseen niin väittäisin sen olevan hyvällä tasolla molempiin suuntiin. Toki hyökkäyspäätyyn oletettavasti panos on pari napsua kovempaa. Itse en puhuisi kylläkään mistään yksipuolisesta pelaajasta. Teet maaleja, annat syöttöjä joista ketjukaverit tekevät maaleja. Taklaat, takakarvaat ja puolustat niin mitä pitäisi vielä tehdä? Ei en sano Paten olevan missään Mikko Koivun tasolla kahdensuunnan pelissä, mutta on varmasti jo nyt parempaa keskitasoa. Isoimmat kehitysaskeleet ovat luistelussa, kiekonhallinnassa ja laitapelaamisessa. Nuiden nyt ei voi heti odottaakkaan olevan hyvää NHL tasoa. On se hyppy Liigasta NHLään kuitenkin melkoinen. Etenkin 18-vuotiaalle miehenalulle.

  Palkkaan en ota kantaa kun en niihin ole sen kummemmin perehtynyt. Sen vain sanon, että jos maalimäärä pysyy samassa tai kasvaa 40-50maalin välille niin ei se ainakaan hallaa tee uudelle tulevalle sopparille. Tuommoiset maalimäärät kun ovat nyky NHLssä jo aika harvassa.
   
 18. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Lähinnä mietitytti, että miltä tuntuu, kun koettaa pyristellä järjettömistä sanomisistaan eroon yrittämällä saada niistä hiukan järjellisempiä valehtelemalla omista aiemmista sanomisistaan. Nyt koetat puhua nykyisistä näytöistä ja tilanteesta jos Laine saisi sopparin nyt, vaikka alkuperäisessä viestissäsi, mistä koko tämä poru lähti liikkeelle, puhuit Paten tulevasta sopparista tulokassopimuksen päättyessä. Äläkä nyt koeta taas väittää, että sekin veikkaus perustui pelkästään nykyisiin näyttöihin. Jos veikataan, että minkälaisen sopparin joku saa parin vuoden päästä, silloin myös veikataan, että millä tasolla pelaaja on silloin. Muutenhan koko yhtälö olisi koko lailla järjetön. Vai veikkaatko seuraavaksi Marleaun saavan kolmen vuoden päästä uuden kolmen vuoden sopimuksen kuuden miljoonan cap hitillä? Arviohan perustuu pelkästään pelaajan nykyiseen tasoon ja markkina-arvoon, huomioon ei tietenkään kannata ottaa sitä, että pelaaja on 37-vuotias raakki, jonka taso on ollut laskussa viimeisen neljän vuoden ajan.
   
 19. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Onko niin, kuin olin lukevinani keskustelusta, että kahden suunnan pelaajalle (watevö it means) maksetaan enemmän kuin snaipperille? Raatajalle enemmän kuin maalintekijälle?

  Ja: Laine & siltasopimus... ei kai kukaan tosissaan voi tämmöstä.
   
 20. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Miksi ei voisi tulla siltasopimusta? Tiedätkö jotain Jetsin toimistosta mitä me muut emme?

  Jos Laine alkaa pyytämään tolkuttomia summia ja Chevy käyttää esimerkiksi Scheifelen sopimusta esimerkkinä, niin ihan varmasti siltasopimus on mahdollinen. Laine saa siltasopimuksen jälkeen diiliinsä enemmän UFA-vuosia mukaan, jolloin voi realistisemmin myös pyytää enemmän rahaa.

  Ihan kuin kaikki olisi vain Laineen omissa käsissä.
   
 21. Steeger#23 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kovalchuk #71, Semin #28 Zherdev #13,
  6,5x5 soppari, RFA vuodet siinä ja mahollisesti mestaruudet Kane, Toews tyyliin. Sen jälkeen sitten palkkakaton noususta ja peliesityksistä riippuen se 10-15x8. Sen jälkeen vielä veteraanina mahdollisuus lähteä vapailta metsästämään vielä mestaruutta. Mikä tässä nyt oli niin vaikeaa?
   
 22. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Minnesota ja Carolina
  Lainaus:
  Montakos pelaajaa löydät NHL:stä, jotka ovat 18-vuotiaana rookie-kaudellaan pelanneet av-kokoonpanossa joukkueessaan? Matthewskaan ei saanut käytännössä lainkaan vastuuta alivoimalla, vaikka häntä pidetään yleisesti suhteellisen hyvänä oman pään pelaajana, ja hän oli vuoden Lainetta vanhempi. Kyllä se on normaalisti oltava useamman vuoden NHL-kokemus ja näytöt hyvästä oman pään pelaamisesta, jotta NHL-joukkueissa voi päästä alivoimaa pelaamaan. Lisäksi usein on kannattavampaa käyttää alivoimalla oman pään pelaamiseen erikoistuneita spesialisteja ja antaa huippuhyökkääjille lepoaikaa. Jos siis tällaisia puolustuspelin huippuspesialisteja joukkueesta löytyy. Sinänsä mielenkiintoista, että Jetsin päävalmentaja Paul Maurice sanoi jo viime kaudella ainakin yhdessä haastattelussa, että hän uskoo Laineen olevan jo suhteellisen pian käyttökelpoinen pelaaja myös alivoimapelaamisessa. Saas nähdä miten kehitys tässä asiassa tosiaan etenee.

  Itse olen muuten henkeen ja vereen Ilveksen kannattaja kymmenien vuosien ajalta, ja siitä huolimatta en voi kuin kehua Lainetta estoitta. Ja muuten voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että kyllä se Laineen puolustuspeli nyt vain on ihan hyvää jo, tai vähintäänkin keskivertoa parempaa. Jos et sitä usko, niin suosittelen alkaa katsomaan Winnipegin otteluita, niin totuus paljastuisi sinullekin.

  En sinänsä väitä Laineen puolustuspelaamista erinomaiseksi, mutta kyllä se vaan melkoisen hyvällä tasolla oli jo viime kaudella, erityisesti hänen nuori ikänsä ja fyysinen keskeneräisyytensä huomioon ottaen.

  Myönnän, että Laineen fysiikan keskeneräisyys näkyi lähtönopeuden puutteena ja ongelmina laitakahinoissa ja kaksinkamppailuissa muutenkin. Mutta se asia, missä Laine on jo melkoisen hyvä oman pään pelissäänkin, on hänen hyvä pelinlukunsa. Hän sijoittuu kyllä yleensä erittäin hyvin siten, että on valmiina nopeasti menemään puolustamaan. Ison kehonsa ja ulottuvuutensa avulla hän on sitten pystynyt erittäin hyvin omiin palatessa hidastamaan vastustajan hyökkäyksiä siten, että muut omat pelaajat ovat ehtineet ajoissa mukaan puolustamaan. Hän on tehnyt tätä todella hyvin ja erinomaisella asenteella, jota en ole yleensä 18-vuotiaissa pelaajissa nähnyt.

  Lisäksi Laine paikkasi säännönmukaisesti Scheifelen ja Ehlersin kanssa pelatessaan näiden suhteellisen kovaa hyökkäysintoa, ja oli todella usein se ensimmäinen hyökkääjä puolustamassa tuosta kolmikosta. Katsoin kahta peliä lukuunottamatta kaikki Laineen viime kauden pelit, joten puhun nyt kyllä todellakin asiaan perehtyneenä.

  Olen itse havainnut, että Laineen puolustuspelaamista halveksuvat tai aliarvioivat yleensä ihmiset, jotka eivät Laineesta syystä tai toisesta pidä. Useimmiten eivät ole Laineen nähneet edes pelaavan monessakaan pelissä.

  Muistutan vielä, että kun verrataan Lainetta ensinnäkin oman ikäisiinsä hyökkääjiin NHL:ssä, tai paria vuotta vanhempiinkin, niin kyllä hän nyt vaan sieltä paremmasta päästä on puolustuspelissään. Piste.
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2017 klo 18.39
 23. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  En minä mitään tiedä, kuulostaa vain utopistiselta ja turhalta kaikkien osapuolten etua ajatellen. Mutta voin olla väärässä, esittämäsi skenaario on mahdollinen mutta toivottavasti siihen ei tarvitse mennä.
   
 24. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  No, tuo boldaamani kohta ei kyllä pidä paikkaansa. Pari ehjää kautta varmasti muuttaa tilanteen, mutta ne suurimmat ongelmat on nimenomaan tuossa ja kiekon suojaamisessa.
  En nyt ymmärrä koko vääntämistä, toinen puoli ei voi myöntää, ettei Laine ole monipuolinen pelaaja VIELÄ, vaikka tuon ilman värilaseja taatusti näkee. Siitä monipuolistuuko Laineen peli, kun nähtävästi ollaan kuitenkin samaa mieltä. Ei Laineen tarvitse olla änärin laiturieliittiä omaan päähän jos takoo 120 pinnaa kaudessa. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, etteikö tuo puolustuspelaamisen laatu ja (turhat) kiekonmenetykset vaikuttaisi pelaajan arvoon sopimusta sorvattaessa.
   
 25. Tietotoimisto Jäsen

  Laine ei varmasti mihinkään neljän miljoonan siltasoppareihin suostu, kun rookiesopparistakin saa verran, kun otetaan palkka + bonarit huomioon.

  Joku 6,5 miljoonakin on ihan utopiaa.