Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Niin, tottakai kaikki on mahdollista. Jos lähdetään siitä olettamasta että Laine, jos ei nyt oleellisesti vielä ens vuonna kehity niin kykenee pelaamaan samalla tasolla. Tehoista viis, mutta tekeminen kentällä on hyvää tasoa ja voidaan todeta että kyseessä on tosiaan juuri niin kovan luokan pelimies kun merkit on tähän asti näyttäneet. Tässä tapauksessa Jetsit haluaa ehdottomasti lukita Laineen mahdollisimman pitkäksi aikaa ja siltasopimus ei sinänsä hyödytä juuri kumpaakaan osapuolta. Ainahan sukset voi neuvotteluissa mennä ristiin, ehkä Laine ei halua pelata Winnipegissä tai jotain muuta erikoista tapahtuu. Mutta järkevä odotus on se, että molemmat osapuolet haluavat tehdä pitkän diilin.

  Viime kädessä tämä on kaikki tietenkin spekulaatiota ja "mitä tahansa voi tapahtua". Hauskaahan se on kuitenkin koittaa funtsia että miten se suomalaisen jääkiekon kirkkaimman timantin ura urkenee.
   
 2. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Sain juuri tiedon korvanappiini että Laine lopettaa jääkiekon pelaamisen ennen seuraavan NHL-kauden alkua, koska hän on juuri äsken ymmärtänyt olevansa 65 pisteen yksipuolinen laituri. Kehitystä tai mitään muutosta mihinkään suuntaan ei ole odotettavissa jos ura jatkuisi, pelkkiä yhdentekeviä 65 pisteen kausia 20 kpl peräkkäin 4,75 miljoonan dollarin kausimaksua vastaan, tehopisteitä tulisi vain joku 1300 tehtyä ja maalejakin suunnilleen saman verran ku Selänteellä, ei kannata, parempi lopettaa jo nyt kun ei ole vielä mennyt läpikotaisin itseään nolaamaan.
   
 3. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Jos monipuolinen on sitä, mitä esimerkiksi Jussi Jokinen edustaa (pelaa kaikkia hyökkäyksen pelipaikkoja, yv, av yms. voi heittää kentälle käytännössä tilanteeseen kuin tilanteeseen) niin Patrik Laine ei ole sellainen. Ja muutaman kourallisen Laineen pelejä viime kaudella katsoneena, en välttämättä allekirjoita väitettä, että Laine olisi keskivertoa parempi puolustussuuntaan. Asenne miehenalulla on kunnossa, mutta se pelkkä polkeminen omiin ensimmäisenä ei aina tarkoita, että kaveri tietää mitä siellä omissa pitäisi tehdä.

  Tämän sanottuani, en kuitenkaan epäile hetkeäkään etteikö Laine voisi puolustuspään osaamistaankin parantaa. Mutta miksi Laineesta edes pitäisi tulla joukkueensa jokapaikanhöylä? Ymmärrän, ettei täällä sellaisesta edes varsinaisesti keskusteltu, vaan tuo otettiin esiin osana potentiaalista jatkosopimusta. Mutta takerrun nyt kuitenkin hetken siihen. En osaa henkilökohtaisesti nimetä yhtäkään sellaista maalintekijää modernilta ajalta, joka räppää poikkeuksellisen määrän maaleja ja pelaa timanttisesti myös omissa tai on samalla joukkueensa tärkein alivoimapelaaja. Poikkeuksellisista maalintekijöistä nyt tulee mieleen lähimenneisyydestä Ovechkin, Stamkos, Selänne, Perry, Heatley muutaman mainitakseni. Kaikki olivat ennen kaikkea hyökkäyspään uhkia, enkä usko, että edes kykenisivät vastaavaan tehoiluun mikäli omissa pelaaminen olisi luokkaa Bergeron.

  Kuten jo muidenkin toimesta todettu, Suomesta on iät ja ajat tullut erittäin tunnollisesti, ja ennen kaikkea hyvin kahteen suuntaan pelaavia pelaajia. Jos liukuhihnalta maalien tekeminen ja selke-tason puolustaminen eivät kulje käsi kädessä, otan avosylin vastaan "yksipuolisen" maalintekijän.
   
 4. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Vaikkei mentäisi sääntöpuoleen niin miksi ihmeessä Laine haluaisi jättää rahaa pöydälle että saisi tuollaisen pykälän? onko hän niin rakastunut tuohon pohjoiseen kylmään paikkaan, jossa on korkea verotus, heikko mainosmarkkina ja keskinkertainen NHL-jengi?
   
 5. adolf Jäsen

  Surkeeta valittamista tuo. Suomessa on itketty iät ja ajat sen perään kun ei täällä ole maalintekijöitä. Nyt kun semmoinen on ja voi ihan perustellusti argumentoida että yksi maailman parhaista, niin ei kelpaa vieläkään. Kun se on saatana yksipuolinen.

  Laine on yksi maailman parhaista jääkiekkoilijoista ja tulee sitä olemaan seuraavat 10-15 vuotta. On tuossa vielä aikaa sulateltavaksi, kun se tuntuu ongelma olevan niin monelle jostain ihmeellistä syystä.
   
 6. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Tämä on aika pitkälti paskapuhetta tai ainakin totta vai tietyssä genressä. Tai se on totta että Laine on yksipuolinen pelaaja, mutta parhaiten palkatut pelaajat ovat pistepörssien voittajia eikä mitään monipuolisuudesta tunnettuja tähtiä. Kun viimeistä 30 vuotta katsoo niin parhaiten palkatut pelaajat ovat olleet pääsääntöisesti Gretzkyä, Lemieuxia ja Jagria ja noista kukaan ei ole tunnettu puolustuspelaamisesta tai fyysisyydestä (Jagr jossain määrin). Näiden lisäksi Dany Heatley, Daniel Briere, Patrick Kane ovat piikkipaikkaa pitäneet. Eihän siitä haittaa ole että tähtipelaaja osaa tappaa jäähyjä tai taklata mutta kun sitä osaa monet toistaitoisetkin niin isoin hyöty on että he keskittyvät pisteidentekoon ja siten nuo muut taidot ovat suhteellisen toissijaisia.
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2017 klo 21.23
 7. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Jos Patrick Bergeronilta olisi loppunut sopimus tulokaskauden jälkeen niin näillä samoilla vain näyttöön perustuvilla kriteereillä hänen palkkansa olisi ollut ~2 miljoonaa kaudessa. Pohdiskelu on täysin teoreettinen sillä nuorille pelaajille ei makseta näyttöjen perusteella vai potentiaalin ja se Laineella on sitä luokkaa että jos hän jollain keinolla olisi nyt UFA hän saisi halutessaan 7m/4v sopimuksen.
   
 8. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ihan siis yleisellä tasolla kyselin. Laineen motiiveista en osaa sen enempää sanoa.
   
 9. heavylutaa18 Jäsen

  Ihme vänkäämistä. Kuten ylempänä todettiin, Laine on yksi maailman parhaista jääkiekkoilijoista ja tulee sitä kehittyessään myös olemaan. Kaverilla on nyt yksi kausi takana NHL, ensi kaudella jo parempi joka osa-alueella. Outoa kun joillekin on niin kova paikka kun suomesta tulee yksi tämän hetken maalintekijöistä, ehkä syö edelleen kun meni veikkaus pieleen että AHL menee kausi?
   
 10. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Mieti nyt oikeasti jos joku Kuznetsov saa 7,8m tms. niin miten Laine suostuisi reilusti halvempaan soppariin? Siltasopimus ei ole kummallekkaan taholle mitenkään järkevä eikä edes realistinen vaihtoehto ja jos heität Kucherovin nimen tähän keskusteluun niin tuo oli aika poikkeuksellinen sopimus missä pelaaja otti todella paljon takkiin. Tarasenko sai myös ensimmäisen hyvän kauden jälkeen ison sopimuksen, nyt Laine veti ensimmäisenä kautena aivan jäätävät tehot ja jos tahti jatkuu samana niin palkka tulee kyllä vielä olemaan reilusti yli 7m kaudesta. Mikäli lyhyempi sopimus tulee niin sekin tulee olemaan luultavasti mallia 5*7m.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2017 klo 01.06
 11. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  McDavid, Tarasenko, varmaan tuo Kuznetsovikin menisi tuohon kategoriaan kun tehot tippuivat selvästi. Saa aikamoinen romahdus tulla, etteikö Jets haluisi tehdä pitkää sopimusta.
   
 12. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Miksei Ronttu puolusta? yhyy, yhyy...
  T: Pasi Rautiainen
   
 13. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Tuossa on muutama muuttuja / ongelma. Eli jos oletetaan, että Laine on vielä kehittyvä junnu joka ekoilla kausilla teki vaikka 36 ja 30 maalia niin palkkapyyntö tulee nousemaan hurjasti. Jetsin kannalta siltasopimus on vain fiksu jos pelätään, että Laineen taso joko laskee tai sitten halutaan taistella kannusta muutaman vuoden ajan ja hyödyntää halpaa sopimusta kuten Kucherov. Toki kun tuo silta on ohi niin parhaassa iässä oleva pelaaja voi kävellä vapaana agenttina pois tai pyytää käytännössä mitä lystää jos näytöt siihen oikeuttavat. Kuten tiedetään niin maalintekijöistä on kyllä maksettu isojakin summia. Scheifelen kanssa jos nyt tehtäisiin sopimusta kahden hyvän kauden jälkeen niin kyllä hänenkin pyyntinsä varmasti nousisi reilusti. Tämä tietty sillä oletuksella, että Laine tekee tulevallakin kaudella sen 30 maalia. Pastrnakin tuleva sopimus varmaan antaa jotain suuntaa vaikka sielläkin on vähän tuommoinen Scheifelemainen tilanne.

  Toinen asia on sitten pelaajasuhteet, jos Jets ryhtyy vittumaiseksi niin mikää ei pakota Lainetta tekemään pidempiä sopimuksia, jahka saa vielä välimieskäsittelyyn oikeudet niin voi tehdä rahakkaita 1 vuotisia diilejä ja kävellä vapaana. Tämmöisessä tilanteessa voisi haukat olla myös saaliin kimpussa offer sheettien kanssa. Oletetaan ettei Laineen tuleva kausi mene aivan päin persettä niin miehellä on todella vahva case saada haluamansa sopimus siinä missä esim. Barkov on ollut jatkuvasti klesana. Ei tuolta montaa kaveria löydy jotka olisivat työsulun jälkeen vastaavia lukemia tehneet maaleja junnuna eikä nykyliigasta edes löydy montaa pelaajaa jotka tuommoisia maalimääriä tekisivät. Vahvaa mutua toki kun ei tulevan kauden tehoja vielä tiedetä.

  E: Niin ja Jetsin kannalta se pitkä sopimus kattaisi oletettavasti ne parhaat vuodet Lainetta. Jos miehen saa nyt 7 miljoonan caphitillä niin tuo voisi olla todella edullinen hinta mikäli Laine jatkaa kehittymistä Ovechkinin suuntaan. Jetsin kohdalla on myös todennäköisempää, että kannusta taistellaan joskus 5 vuoden päästä kuin lähivuosina milloin siitä siltasopimuksesta saataisiin etua. Jos taas siltasopimuksen halvat vuodet tuhlataan siihen, että ei edes playoffeihin päästä niin Jets olisi aikamoisissa ongelmissa mikäli Laine saisi parhaassa / huonoimmassa tapauksessa markkinahintaisen 8*11m sopimuksen tms. mihin suuntaan nuo palkat nyt lähtevätkään menemään. Oletettavasti myös Laineen parhaat vuodet saadaan tuohon ekaan sopimukseen minkä jälkeen voidaan vielä toinen pitkä sopimus tehdä ilman, että Laine olisi ihan ikäloppu sopimuksen lopussa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2017 klo 01.18
 14. Bakaun Imaami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, Vegas Golden Knights
  Miksi Laineen edes pitäisi olla monipuolinen pelaaja ja helvetin hyvä puolustamaan? Pitäisikö sen syöksyä kiekkojen eteen omalla alueella ja blokata 10 vetoa pelissä ja taklata vähintään saman verran pelin aikana ja hanskatakin aina silloin tällöin?

  Mun mielestä ei. Riittää, kun painaa sen 35-50 maalia kaudessa ja siihen päälle toinen mokoma syöttöpisteitä. Sillä tekee jo ihan kivan uran NHL.ssä näin suomalaisten lasien läpi katsottuna.

  Ja ihan varmasti tienaa ihan kivat rahat uransa aikana.
   
 15. suomalainen Jäsen

  Lainaus:
  Jaaha, ja nyt tänne meidän eteemme tuodaan paperi... voi voi voi hyvät ystävät... nyt joudun kertomaan todellisen suru-uutisen koko Suomen kansalle. Nimittäin, saamamme tiedonannon mukaan Patrik Laine on antanut positiivisen dopingnäytteen, ja tullaan asettamaan kahden vuoden kilpailukieltoon kansainvälisen olumppiakomitean säännöstöjen mukaisesti. Näin tämä asia valitettavasti on, mutta odotamme vielä Suomen joukkueen antidopingvaliokunnan ylilääkärin Timo Syväsalmen vahvistusta ja kommentteja tähän valitettavaan asiaan, ja mahdollisen B-näytteen tutkimista.

  Eihän sitä tiedä, jos Laine antaa olympialaisissa positiivisen dopingnäytteen tai saa pari aivotärähdystä lisää tai lähtee KHL-liigaan.
   
 16. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Minnesota ja Carolina
  Lainaus:
  Mikäs ihmeen pointti tässä nyt oli? Miksi muuten juuri Laine olisi kärähtämässä dopingista, kun ei yksikään kiekkoilija ole vuosikausiin siitä kärähtänyt.

  Mitäs jos McDavidin jo kertaalleen katkennut solisluu saa todella pahan tällin, ja käsi on sen jälkeen niin klesana, ettei pystykään enää huipputasolla pelaamaan? Siis aivan järjetöntähän tuollaisia on miettiä. Lähtökohtanahan pitäisi kuitenkin olla, että kaverit pelaavat terveinä ja sen mukaan arvioimme heidän kehitysmahdollisuuksiaan. Jos jotain ikävää tapahtuu, niin se on kyllä ennalta arvaamatonta. Turha sellaisia on kuitenkaan ennakkoon pohtia.
   
 17. teppana Jäsen

  Lainaus:

  Eiköhän tuo nyt vain ollut vähän erikoista huumoria. Ei itsellekään avautunut oikein kunnolla mistä oli kyse.
   
 18. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Juu tuskin Laineen tarvitsee ryhtyä Selkestä kilpailemaan. Kunhan on noin keskitasoa puolustuspäässä ja hyökkäyspäässä parhaan 10-20 pelaajan joukossa.
   
 19. adolf Jäsen

  Maurice Richard pysti on ihan täyttä realismia ensi kaudella jos vaan pysyy terveenä.
   
 20. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Kyllähän Pate on monipuolinen. Osaa tehdä maaleja lämärillä, rannarilla, ohjaamalla ilmasta ja jään pinnasta, rystyllä ja varmaan puttaamallakin. Ilmaveivistä en mene vannomaan. Eikä saa sekoittaa monipuolista yleismieheen. Yleismies osaa vähän kaikkea, mutta ei saa erikoismiehen liksaa, koska ei ole erikoismies. Ja tämä meidän erikoismiehemme ei ole mikään tunari kovinkaan monessa yleismiehen hommassa. Miksi pitäisi tyytyä yleismiehen liksaan?
   
 21. julkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL
  Ei saatana miten vatipäistä keskustelua viestiketjun pari viimeistä sivua. Mikäli Laine jatkaa kehittymistä normaalisti, niin tässä tapauksessa ei tehdä minkään sortin siltasoppareita, vaan Jets lyö isot taalat pöytään ja kiinnittää Laineen todennäköisesti hyvin samanlaisella pitkällä sopimuksella, kuten Matthews ja Eichel tullaan kiinnittämään omiin joukkueisiinsa. Laine on päivänselvä franchise-pelaaja, ellei jotain erittäin negatiivista ja yllättävää tapahdu hänen kehityksessään/terveydessään.

  Laine ei tule kilpailemaan Selkestä, mutta ei tule kilpailemaan Matthews, Eichel, Mcdavid tms., ja tätä kukaan ei tule heiltä odottamaankaan. He saavat isot dollarit täysin poikkeuksellisista kyvyistään hyökkäyspäässä.
   
 22. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC Boners, Jatkoaika HC, Anaheim
  Lainaus:
  En kyllä näkisi mitenkään mahdollisena, että Laine olisi UFA mahdollisen siltasopimuksensa jälkeen. Ihan ensinnäkin sen takia, että siltasopimuksella tarkoitetaan yleisesti 2-3 vuoden sopimuksia.
  Toisekseen sen takia ettei Jetsitkään varmaan niin tyhmiä ole että tekisivät Laineelle tulokassopparin jälkeen sopimuksen jonka jälkeen pääsee UFA:ksi lyhimmän kaavan mukaan. Laineen tapauksessa se olisi ymmärtääkseni mahdollista 4 vuoden jatkosopimuksella.

  Laineen tapauksessa näkisin kuitenkin että hänet kiinnitetään 8-vuoden sopparilla heti kun mahdollista. Jetseillä ei vain ole oikein mitään syytä tehdä mitään muuta. Tämän lisäksi taalapino tullee olemaan tasoa merkittävä. Sillä jos mies kehittyy edes vähän seuraavien kahden kauden aikana, tulee 40 maalia kauden aikana paukkumaan aivan varmasti ainakin yhden kerran ennen tulokassopimuksen päättymistä.
   
 23. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Turhaa kinastelua pari sivua, joten pitää varmaan jatkaa aiheesta.

  Laineen seuraavaa sopimusta on tietenkin hyvin aikaista spekuloida, mutta jos niin tekee, niin pitää valita toinen näistä lähtökohdista.

  1. Arvioidaan puhtaasti faktojen ja toteutuneiden seikkojen perusteella. Silloin Laineella on taskussaan ainoastaan se yksi 60+ -kausi ja muutama selvä kehityskohde. Rahallinen arvo ehkä jossain viiden miljoonan pinnassa.

  Osa nimimerkeistä pohjasi arvionsa tähän lähtökohtaan, mikä ärsytti muita, koska se soppari tehdään vasta pitkän ajan päästä ja faktat ehtivät muuttua vielä moneen kertaan.

  2. Voidaan ennustaa tulevaa ja povata Laineen saavutuksia 2010-luvun viimeisinä vuosina. Tiettyjen jo toteutuneiden seikkojen perusteella voidaan olettaa, että tulosta tulee jatkossakin. Mopon keulan kulmakertoimesta riippuen nämä ennustukset voivat sitten toteutuessaan tarkoittaa vaikka 10 miljoonan vuosiansioita. Todennäköisin taso lienee miljoonan tai pari sen alapuolella, ja monihan täällä juuri tuollaisia lukemia povaakin.

  Pointtinani joka tapauksessa se, että turha kiistellä tästä asiasta sellaisten kirjoittajien, joista toisella on lähtökohta 1 ja toisella 2. Ei NHL syyttä säätele tulokasta tulokassopimuksia niin tarkoin kuin tekee.

  Yhden kauden perusteella tehtävät pitkät sopparit olisivat lähes poikkeuksetta epäreiluja jollekin osapuolelle.
   
 24. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Noh kutsuu noita miten kutsuu niin eikös Laineen tapauksessa 4 kauden sopimuksen jälkeen olisi vapaa. Barkov, Tavares voivat kävellä parhaassa iässä toiseen seuraan sekä esim. Stamkos olisi voinut näin tehdä. Sitten on tapaukset ROR ja Ryan Johansen eli kannattaa kyllä vakavasti myös miettiä huonointa skenaariota.
   
 25. tomageeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
  Lainaus:
  Eikös "siltasopimus" ole määritelmällisesti nuorelle pelaajalle tehtävä lyhyt (1-3 vuoden) sopimus, jonka päättyessä pelaaja on edelleen RFA eli organisaation omaisuutta, eikä siten voi kävellä pois halutessaan. Eikä edes pyytää mitä lystää, sillä riitatilanteessa asia menee välimieskäsittelyyn, jolloin ulkopuolinen taho määrittelee tulevan sopimuksen.
  Offer sheetit toki erikseen.

  Jos tehdään sellainen sopimus että pelaaja on sen jälkeen UFA, niin se on vain sopimus, ei siltasopimus. :)